Több lehet, de fingja sincs senkinek mennyivel. Tehát ha nem jól deriválsz, akkor bukod a barnát. Ez a baj.Petya357 írta: ↑2024.10.15. 09:51 “És ezt miből számolta ki? Matematikus ön, vagy miből számolta ki?“
Agyrém ez a jogszabály. Az ezer darabos limit mellett tök egyszerű volt - mindenki tudta, hogy fegyver szoba hiányában a lőszer limit 1/50-ed részének megfelelő számú lőfegyvert szabad tartani.
Egyébként miről is panaszkodunk? Megemelték a limitet. Vadászoknak sokkal jobb lett, sportlövőknek kicsit jobb. De jobb! Ennek legalább egy picit örüljünk is. Nem csak mindig az a sok negatív kisugárzás személy szerint örülök, hogy van vadászlobbi, mert nélkülük nem lenne tompi sem, 20 db-os limit plafon sem , meg - gyaníthatóan - semmi más előrelépés sem.
A sportszövetségek pedig igazán megerőltethetnék magukat. Ezzel egyetértek.
Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Vagy úgy számolja, hogy mivel maroklőre nincs engedélyezett mennyiség, maroklőhöz lőszer nem tartható. Miért ne lehetne így érteni?
Illetve, ha megelégszel 999 lőszerrel, korlátlan számú puskád lehet fegyverszoba nélkül. Szó szerint ez van leírva.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Igen, ezt az értelmezést még bele sem írtam, de nyelvtanilag ez következik belőle.
Mindazonáltal: érdemes zsizsegni, mert ami Bokros doki és egy fórumtársunk felvetettek ifivadász ügyben, az most nevesítve bekerült a joxabályba.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Kell kérni a BRFK-tól jogértelmezést.
Kötelező erejű állásfoglalás kérése pontos jogszabályi helyekkel a jogkövető magatartás érdekében, vagy valami hasonló szöveggel.
Kötelező erejű állásfoglalás kérése pontos jogszabályi helyekkel a jogkövető magatartás érdekében, vagy valami hasonló szöveggel.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
De azt ügyvéd írja, ne civil!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Vadászlobbi rulez!! Csak és kizárólag onnan érkezett bármilyen pozitív irányú fejlemény az utóbbi években a fegyverjog területén.Petya357 írta: ↑2024.10.15. 09:51 Egyébként miről is panaszkodunk? Megemelték a limitet. Vadászoknak sokkal jobb lett, sportlövőknek kicsit jobb. De jobb! Ennek legalább egy picit örüljünk is. Nem csak mindig az a sok negatív kisugárzás személy szerint örülök, hogy van vadászlobbi, mert nélkülük nem lenne tompi sem, 20 db-os limit plafon sem , meg - gyaníthatóan - semmi más előrelépés sem.
A sportszövetségek pedig igazán megerőltethetnék magukat. Ezzel egyetértek.
Sportszövetségek lobbiereje sajnos zéró pont zéró.
És lehet A kategóriád is. Basszus, hát ez van odaírva tényleg!
-
- Fórumtag
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
LolChronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.15. 16:34 A sportszövetségek a sportegyesületeket képviselik, amiknek amúgyis fegyverszoba kell, lőszerkorlát nélkül, magyarul ez nem az ő kompetenciájuk.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ügyvédet pénzért jogi feladattal megbízni: üzemszerű működés.
És akkor ki képviseli a sportolót? Aki a tagdíjat fizeti, meg aki miatt / akire hivatkozva (választását aláhúzással jelölje) van a szövetség?Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.15. 16:34 A sportszövetségek a sportegyesületeket képviselik, amiknek amúgyis fegyverszoba kell, lőszerkorlát nélkül, magyarul ez nem az ő kompetenciájuk.
-
- Fórumtag
A sportoló érdekeit az egyesületének megbízott képviselője (általában a klubelnök) képviseli az éves egyszeri szövetségi közgyűlésen. A tagdíjat az egyesület fizeti a sportszövetségnek (ebből vett most a Magyar Dinamikus Sportlövőszövetség És Ingatlankezelő Vállalat egy lakást).
Te, mint sportlövő, csak a versenyengedélyért fizetsz.
Welcome to the desert of the real.
Azért én elvárnám, hogy képviselje az égisze alá tartozó párezer ember érdekét.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.15. 17:02 A sportoló érdekeit az egyesületének megbízott képviselője (általában a klubelnök) képviseli az éves egyszeri szövetségi közgyűlésen. A tagdíjat az egyesület fizeti a sportszövetségnek (ebből vett most a Magyar Dinamikus Sportlövőszövetség És Ingatlankezelő Vállalat egy lakást).
Ha már ők tartják el.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ez bzmg... Sok nagy cégnek dolgoztam már, mindegyik soktízmilliárd Ft-os forgalmat- és sokmilliárdos profitot ért el évente.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.15. 17:02 A sportoló érdekeit az egyesületének megbízott képviselője (általában a klubelnök) képviseli az éves egyszeri szövetségi közgyűlésen. A tagdíjat az egyesület fizeti a sportszövetségnek (ebből vett most a Magyar Dinamikus Sportlövőszövetség És Ingatlankezelő Vállalat egy lakást).
És egyik sem vásárolt saját tulajdonra ingatlant. Soha. Mindenhol csak a bérlés ment. Ez b.szki tényleg annyira Magyarország...
Na ezen nekem is felakadt a szemem, ez biztos elengedhetetlenül fontos volt a szövetség működéséhez…
Hol érhetők el a szövetség működéséről az ilyen adatok? Hírlevelekből mazsoláztad ki, vagy nyilvános beszámolókból?Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.10.15. 17:02 A sportoló érdekeit az egyesületének megbízott képviselője (általában a klubelnök) képviseli az éves egyszeri szövetségi közgyűlésen. A tagdíjat az egyesület fizeti a sportszövetségnek (ebből vett most a Magyar Dinamikus Sportlövőszövetség És Ingatlankezelő Vállalat egy lakást).
Köszi.
Az MSSZ olyan szinten reménytelen, részben a múltban, részben az Olümposzon élő szervezet, hogy ott eleve fel sem tételeztem a racionalitást , sem a hatékonyságot, sem a transzparenciát. De az MDLSZnél többet várna az ember.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Lehet egyet nem érteni dolgokkal, meg döntésekkel, de minden ki van pakolva tök nyilvánosan, elérhetően, azonnal megtalálhatóan!Petya357 írta: ↑2024.10.15. 19:00 Hol érhetők el a szövetség működéséről az ilyen adatok? Hírlevelekből mazsoláztad ki, vagy nyilvános beszámolókból?
Köszi.
Az MSSZ olyan szinten reménytelen, részben a múltban, részben az Olümposzon élő szervezet, hogy ott eleve fel sem tételeztem a racionalitást , sem a hatékonyságot, sem a transzparenciát. De az MDLSZnél többet várna az ember.
https://mdlsz.com/dokumentumtar/elnoksegi-dokumentumok/
https://mdlsz.com/elnoksegi-hatarozatok/
https://birosag.hu/ugyfeleknek/civil-sz ... evjegyzeke
Szóval az utolsó megjegyzést ez alapján én alaptalannak gondolom. Ha bírálunk valamit, azt olyan dolgok miatt tegyük, ami valós. Valószínűleg lehet azt is találni bőven, például az ingatlan kérdésről is lehet beszélgetni, de a jegyzőkönyvek mind ott vannak.
Akárki előtt nyitott az út, hogy részt vállaljon egy egyesület, vagy a szövetség működésében is.
-
- Fórumtag
MDLSz honlap, Dokumentumok, Elnökségi dokumentumok, Elnökségi jegyzőkönyv 2023.12.13., 3.pont.
Megemelték a klubok tagdíját évi 15, vagy 25 ezerről 40 ezerre, aztán csodálkoztak, hogyan lett hirtelen annyi pénzük, és mire költsék el. Az senkinek sem jutott eszébe, hogy esetleg csökkentsék a versenyengedélyek összegét, vagy visszaállítsák az eredeti tagdíjat. Inkább vettek befektetési jelleggel egy lakást. Még tíz év, és bérház is lesz. (Ez nem bírálat, csak lineáris extrapoláció.)
Megemelték a klubok tagdíját évi 15, vagy 25 ezerről 40 ezerre, aztán csodálkoztak, hogyan lett hirtelen annyi pénzük, és mire költsék el. Az senkinek sem jutott eszébe, hogy esetleg csökkentsék a versenyengedélyek összegét, vagy visszaállítsák az eredeti tagdíjat. Inkább vettek befektetési jelleggel egy lakást. Még tíz év, és bérház is lesz. (Ez nem bírálat, csak lineáris extrapoláció.)
Köszi a linket, tanulmányozom!Fortitu írta: ↑2024.10.15. 21:12 Lehet egyet nem érteni dolgokkal, meg döntésekkel, de minden ki van pakolva tök nyilvánosan, elérhetően, azonnal megtalálhatóan!
https://mdlsz.com/dokumentumtar/elnoksegi-dokumentumok/
https://mdlsz.com/elnoksegi-hatarozatok/
https://birosag.hu/ugyfeleknek/civil-sz ... evjegyzeke
Szóval az utolsó megjegyzést ez alapján én alaptalannak gondolom. Ha bírálunk valamit, azt olyan dolgok miatt tegyük, ami valós. Valószínűleg lehet azt is találni bőven, például az ingatlan kérdésről is lehet beszélgetni, de a jegyzőkönyvek mind ott vannak.
Akárki előtt nyitott az út, hogy részt vállaljon egy egyesület, vagy a szövetség működésében is.
A utolsó megjegyzésben csak az ingatlanra reagáltam, az ami nagyon meglepett.
A transzparenciával úgy általában véve nincs semmi gond, konkrétan fényévekkel jobb, mint a “konkurenciánál”. Az MSSZtől 20 év alatt soha semmit nem kaptam , az MDLSZtől rendszeresen jön a hírlevél, egy rossz szavam nem lehet. Hogy nem találtam a jk-t, az a saját magam keresési képességeit minősíti, és nem a szövetséget.
Azt, hogy abszurdnak tartok ingatlanbefektetéseket ilyen körülmények között, helytelen összemosni egy mondatban a transzparenciával - visszaolvasva, márpedig pontosan ez történt - hát, nem ez volt a szándék. Bocs. nem vagyok tévedhetetlen - néha rosszul fogalmazom.
Szóval transzparencia OK, ingatlan befektetésekről pedig helyesebb lenne először elolvasni a jk-kat (most hogy már megvan, hol) , megérteni, hogy tényleg olyan WTF mint aminek tűnik, vagy értelmes az indoklás, és csak utána okoskodnom - már ha van miről. I’ll be back.
Szia,
A kovetkezo szigoruan a maganvelemenyem:
Nagyon sok even at az MDLSZ 100%-ban a tagok es versenyzok penzebol elt. Ez altalaban mukodott, de pl. 2012-ben egyetlen vallalkozo joindulatan mukodott, hogy megmaradt az MDLSZ (ertsd: megindithatta volna a felszamolasat).
A kozelmultban lehetoseg lett arra, hogy kapjon allami tamogatast. Amit vagy megkap, vagy nem kap meg, totalisan tervezhetetlen, es azt gondolom, hogy az egyetlen korrekt tervezes az, hogy az az alapvetes, hogy 0 Ft allami tamogatas mellett fentarthatonak KELL lennie a szovetsegnek.
Tehat ugy kell tervezni, hogy ha bejon az allami tamogatas, akkor legyen nyereseg, ha nem jon be, akkor szolid (kozep tavon sem problemat okozo) veszteseg legyen.
Ha bejott az allami tamogatas, akkor alapvetoen 2 dolgot lehet tenni:
1. folyoszamlan tartani a penzt, ahol az aktualis evtol fuggoen 10-40% kornyeki ara'nyban elvesziti az erteket az odatett penz.
2. valamibe befektetni.
Szerintem az egyetlen racionalis dontes a 2.
Akkor, amikor az ingatlanvasarlasrol dontottunk (nyilvan ebben a dontesben elenyeszoen kicsi szerepe volt a kozgyulesen resztvevo 1 szavazatanak, de attol meg indokolt a tobbes szam elso szemely, hiszen en is megszavaztam), azt a tajekoztatast kaptuk, hogy kozhasznu tarsadalmi szervezetkent rendkivul keves lehetoseg van befektetesre (sokkal kevesebb, mint pl. maganszemely eseten), ezert jobb hijjan ingatlanbefektetest javasolt az elnokseg.
Ha jol emlekszek a hirlevelekre, azota van lehetoseg allampapirt venni, ami egy sokkal jobb dontes szerintem.
Szoval ez a konkret dontes ott es akkor szerintem racionalis volt.
Annak ellenere, hogy ugy altalaban azt erzem, hogy egyre kevesbe a lovokert van a szovetseg.
Bel
A politikai száltól eltekintve: nem, nem jobb döntés. Átláthatóság vagy a tagok általi megítélés szempontjából lehet, de amúgy marhára nem.bel írta: ↑2024.10.16. 07:48 Szia,
Nagyon sok even at az MDLSZ 100%-ban a tagok es versenyzok penzebol elt. Ez altalaban mukodott, de pl. 2012-ben egyetlen vallalkozo joindulatan mukodott, hogy megmaradt az MDLSZ (ertsd: megindithatta volna a felszamolasat).
A kozelmultban lehetoseg lett arra, hogy kapjon allami tamogatast. Amit vagy megkap, vagy nem kap meg, totalisan tervezhetetlen, es azt gondolom, hogy az egyetlen korrekt tervezes az, hogy az az alapvetes, hogy 0 Ft allami tamogatas mellett fentarthatonak KELL lennie a szovetsegnek.
Tehat ugy kell tervezni, hogy ha bejon az allami tamogatas, akkor legyen nyereseg, ha nem jon be, akkor szolid (kozep tavon sem problemat okozo) veszteseg legyen.
1. folyoszamlan tartani a penzt, ahol az aktualis evtol fuggoen 10-40% kornyeki ara'nyban elvesziti az erteket az odatett penz.
2. valamibe befektetni.
Akkor, amikor az ingatlanvasarlasrol dontottunk (nyilvan ebben a dontesben elenyeszoen kicsi szerepe volt a kozgyulesen resztvevo 1 szavazatanak, de attol meg indokolt a tobbes szam elso szemely, hiszen en is megszavaztam), azt a tajekoztatast kaptuk, hogy kozhasznu tarsadalmi szervezetkent rendkivul keves lehetoseg van befektetesre (sokkal kevesebb, mint pl. maganszemely eseten), ezert jobb hijjan ingatlanbefektetest javasolt az elnokseg.
Ha jol emlekszek a hirlevelekre, azota van lehetoseg allampapirt venni, ami egy sokkal jobb dontes szerintem.
Annak ellenere, hogy ugy altalaban azt erzem, hogy egyre kevesbe a lovokert van a szovetseg.
Bel
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nagyon köszi a részletes összefoglalót! Hát igen, egy dolog felületes információk alapján ítéletet mondani kívülállóként, és más dolog a részletek és az árnyalatok ismeretében megérteni valamit. Most én is az első hibába estem.bel írta: ↑2024.10.16. 07:48 Szia,
2. valamibe befektetni.
Bel
A pirossal kiemelt részhez: szerintem ez MDLSZ-től függetlenül általános jelenség, én is sokszor tapasztaltam hogy egy szervezet ahogy telik az idő és növekszik, egyre összetettebbé válik, egyre személytelenebbé, a működése kevésbé lesz átlátható még a benne lévők számára is, és egyre inkább önmagáért létezik. Talán ez természetes folyamat, egy szagértő tudná megmondani az okát.
Azé' nem semmi, hol tart már a tudomány... (És akkor még hol van a birkavese?!)
Kértem egy 16-ost a jómúltkorában. Három nap múlva hívott Innsbruckból az ottani ügyintéző hölgy, hogy megkapták a 16-ost, mikor megyek hozzájuk tovább intézni a kivitelt.
Múlt héten szerdán benn voltam náluk, erre tegnap meg a BRFK-ról hívott az egyik hölgy, hogy mikor hozom a fegyvert, mikor megyek beíratni.
WTF...?!?!
A papíros 16-ost kinn el sem kérték, megvolt nekik elektronikusan, scannelve a BRFK-tól. Az ő kiviteli papírját is csak azért nyomtatta ki, mert arra szükségem lehet hazafelé, ha megállítanak a határon.
Kértem egy 16-ost a jómúltkorában. Három nap múlva hívott Innsbruckból az ottani ügyintéző hölgy, hogy megkapták a 16-ost, mikor megyek hozzájuk tovább intézni a kivitelt.
Múlt héten szerdán benn voltam náluk, erre tegnap meg a BRFK-ról hívott az egyik hölgy, hogy mikor hozom a fegyvert, mikor megyek beíratni.
WTF...?!?!
A papíros 16-ost kinn el sem kérték, megvolt nekik elektronikusan, scannelve a BRFK-tól. Az ő kiviteli papírját is csak azért nyomtatta ki, mert arra szükségem lehet hazafelé, ha megállítanak a határon.
Nagy Testvér figyel. Ez igen.AndyA írta: ↑2024.10.16. 14:16 Azé' nem semmi, hol tart már a tudomány... (És akkor még hol van a birkavese?!)
WTF...?!?!
Bezzeg a qrva orvosival be kell menni személyesen pedig azt is pontisan ugyanúgy megnézhetik onlány
Attól még nekem is be kell mennem, hogy beírják a könyvbe...
Az csak Osztrákiában van, hogy a vásárlás után 6 hét (!!!) van a beíratásra, és ahhoz elég E-mailben elküldeni mindkét félnek ugyanazt az adásvételit, amit együtt töltöttek ki, hogy az egyiktől elvegyék és a másikra ráírják.
Lehet, hogy jóban járnál, ha permanensen odaköltöznélAndyA írta: ↑2024.10.16. 16:25 Attól még nekem is be kell mennem, hogy beírják a könyvbe...
Az csak Osztrákiában van, hogy a vásárlás után 6 hét (!!!) van a beíratásra, és ahhoz elég E-mailben elküldeni mindkét félnek ugyanazt az adásvételit, amit együtt töltöttek ki, hogy az egyiktől elvegyék és a másikra ráírják.
Amilyen patent a szövetségi e-ügyintézés (MDLSZ), olyan kőkorszaki a Yard. Pedig, mint megtudtuk, MINDENT lehetne elektronikusan .
+1
Legyen újra Osztrák-Magyar Monarchia! Szigorúan rövid pórázon tartva a Lajtán inneni bürokratákat és főnökeiket.
Ismerősöm mondta: "Minden rendszer önmaga fenntartására törekszik".TotoHU írta: ↑2024.10.16. 08:23 A pirossal kiemelt részhez: szerintem ez MDLSZ-től függetlenül általános jelenség, én is sokszor tapasztaltam hogy egy szervezet ahogy telik az idő és növekszik, egyre összetettebbé válik, egyre személytelenebbé, a működése kevésbé lesz átlátható még a benne lévők számára is, és egyre inkább önmagáért létezik. Talán ez természetes folyamat, egy szagértő tudná megmondani az okát.
Jellemzően akkor kezdenek elromlani a dolgok egy szervezetben, amikor már könnyű irodai munkával meg lehet élni és/vagy már hatalamat is lehet gyűjteni. - Amikor a végső soron egyéni, de mégiscsak közös egyéni célok helyett már önös érdekek elérésére használható, és szolgálat helyett parancsolni lehet.
2 hely van a kártyámon, és még 2+ év, mire 5-re bővíthetem. Közben most van 6 fegyverem, és már nézem a folytatást...
Nyugi , qrvagyorsan megöregszell ám… hány évig kell élned, hogy elérje a 10-et?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Gvass szokta mondani, hogy nagyon sok ország fegyverjogában vannak jelen egyszerre, vegyesen a klassz/vágyott/korszerű elemek, és az érthetetlen, bürokratikus, idióta szabályok. Na, ez az évek elteltével növekedő tartható darabszám szvsz. az erősen érthetetlen/idióta szabályok közé tartozik, bár biztosan volt egy logika mögötte, ami miatt ilyen lett. (Mint a shotgun betiltása egy ausztriai shotgunnal elkövetett ámokfutás után) A hobbicélú, kamusportlövői léttől független rövid lőfegyver tartása pedig az erősen vágyott elem.
Ezzel a szemmel nézve azért szerencsére már a mi fegyverjogunkban is vannak mások által irigyelt elemek, köszönhetően elsősorban a vadászlobbi eredményes működésének.
Igen, abszolút élhető a hazai rendszer, de őrült baromságok is vannak benne. Személy szerint örülök mindennek ami van, már csak azért is, mert hiába sírnék a hülyeségek miatt, egyedül nekem lenne szar.TotoHU írta: ↑2024.10.17. 09:35 Gvass szokta mondani, hogy nagyon sok ország fegyverjogában vannak jelen egyszerre, vegyesen a klassz/vágyott/korszerű elemek, és az érthetetlen, bürokratikus, idióta szabályok. Na, ez az évek elteltével növekedő tartható darabszám szvsz. az erősen érthetetlen/idióta szabályok közé tartozik, bár biztosan volt egy logika mögötte, ami miatt ilyen lett. (Mint a shotgun betiltása egy ausztriai shotgunnal elkövetett ámokfutás után) A hobbicélú, kamusportlövői léttől független rövid lőfegyver tartása pedig az erősen vágyott elem.
Ezzel a szemmel nézve azért szerencsére már a mi fegyverjogunkban is vannak mások által irigyelt elemek, köszönhetően elsősorban a vadászlobbi eredményes működésének.
Tegyük hozzá, hogy ez csak maroklő, ill. az A-kstból, ami vehető (de az külön darabszám a kártyán).TotoHU írta: ↑2024.10.17. 09:35 Gvass szokta mondani, hogy nagyon sok ország fegyverjogában vannak jelen egyszerre, vegyesen a klassz/vágyott/korszerű elemek, és az érthetetlen, bürokratikus, idióta szabályok. Na, ez az évek elteltével növekedő tartható darabszám szvsz. az erősen érthetetlen/idióta szabályok közé tartozik, bár biztosan volt egy logika mögötte, ami miatt ilyen lett. (Mint a shotgun betiltása egy ausztriai shotgunnal elkövetett ámokfutás után) A hobbicélú, kamusportlövői léttől független rövid lőfegyver tartása pedig az erősen vágyott elem.
C-katra egyszer ellenőrzik az embert (vagy ha van WBK, akkor már ellenőrizték), és abból utána tetszőleges számban lehet neki, mert nem engedély-, hanem csak bejelentésköteles, olyan szinten, hogy B-kat tároló ellenőrzéskor nem kérhetik számon, hogy hol, hogyan vannak a hosszú fegyverek...
+1
Egyrészt abszolút értelemben sem élhetetlen, másrészt sokkal jobb, mint 20+ éve volt, amikor elkezdtem.
A panaszkodas pedig nem segít.
A hanyatló nyugat!
Pont ma jöttek foliázni az irodánk ablakait, és egy német vendégmunkás hölgy volt a csapat egyik tagja.
Poénkodtunk is vele a kollégákkal, hogy na ezt lehetne mutogatni az M1 híradóban, hogy már a németek is idejönnek dolgozni, akkora a jólét.
Na jó, de itthon kapásból 8-ra hitelesítették a tárolóhelyemet. Volt benne akkor 6 GP, nem töltötte ki a trezor harmadát, pedig külön kis kofferban volt mind, Pitbull & Co, Zoraki R1 GG 4,5" stb., az egy kicsi kivételével, ami papírdobozos. Mondtam is az embernek.
De gondolom, kapásból tízre nem akarta megadni egy "új könyvesnek".
- montecarlo
- Fórumtag
Úgy érdekelne ki találta ki azt baromságot, hogy a rendőrség minősíthet darabszámra tárolóhelyet, mert jogszabályi alapja az pont zéró van.AndyA írta: ↑2024.10.17. 12:48 Na jó, de itthon kapásból 8-ra hitelesítették a tárolóhelyemet. Volt benne akkor 6 GP, nem töltötte ki a trezor harmadát, pedig külön kis kofferban volt mind, Pitbull & Co, Zoraki R1 GG 4,5" stb., az egy kicsi kivételével, ami papírdobozos. Mondtam is az embernek.
De gondolom, kapásból tízre nem akarta megadni egy "új könyvesnek".
Egy adott szekrényben annyi fegyver tárolható amennyi fizikailag belefér. Olyan nincsen, hogy egy rendőr jön és ezt meghatározza.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
+1montecarlo írta: ↑2024.10.17. 12:55 Ez most nem a magyar szabályozás, ugye? Nálunk annyit tárolhatsz, amennyi csak befér, 20 darabbal bezárólag, ha jól tudom.
Állítólag néhány helyen ezt beleírják a jegyzőkönybe Magyarországon is. Szerintem sincs alapja.montecarlo írta: ↑2024.10.17. 12:55 Ez most nem a magyar szabályozás, ugye? Nálunk annyit tárolhatsz, amennyi csak befér, 20 darabbal bezárólag, ha jól tudom.
Tavaly áprilisban explicit módon kijelentette a tárolóhelyet ellenőrző rendőr, hogy 8 db. Az lehet, hogy ezzel a 20-ra emeléssel ez is megváltozott.montecarlo írta: ↑2024.10.17. 12:55 Ez most nem a magyar szabályozás, ugye? Nálunk annyit tárolhatsz, amennyi csak befér, 20 darabbal bezárólag, ha jól tudom.
- montecarlo
- Fórumtag
Köszönöm a válaszokat, hozzám biztosan jönnek majd 1 hónap múlva kb. az első - előzetes - ellenőrzésre, úgyhogy erre figyelni fogok, nehogy belekerüljön. Jogalap sincs hozzá, és gyakorlatilag sem lehetséges megállapítani, hány darab fér be.
aksurv írta: ↑2024.10.17. 12:57 Úgy érdekelne ki találta ki azt baromságot, hogy a rendőrség minősíthet darabszámra tárolóhelyet, mert jogszabályi alapja az pont zéró van.
Egy adott szekrényben annyi fegyver tárolható amennyi fizikailag belefér. Olyan nincsen, hogy egy rendőr jön és ezt meghatározza.
Jelenleg egyetlenegy darabszámot állapíthat meg rendőr jogszerűen. Az pedig a 20. Azt sem a szekrény méreteből, hanem az a fölötti tároláshoz szükséges feltételek hiányából lehet levezetni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aksurv 2024.10.17. 13:24-kor.
Hogyan tervezel “odafigyelni”? Nem írod alá a jegyzőkönyvet, ha darabszám szerepel benne?montecarlo írta: ↑2024.10.17. 13:11 Köszönöm a válaszokat, hozzám biztosan jönnek majd 1 hónap múlva kb. az első - előzetes - ellenőrzésre, úgyhogy erre figyelni fogok, nehogy belekerüljön. Jogalap sincs hozzá, és gyakorlatilag sem lehetséges megállapítani, hány darab fér be.
- montecarlo
- Fórumtag
Biztos vagyok benne, hogy egy jogállamban van jogorvoslati lehetőség. De ez gondolom költői kérdés volt inkább. Így van, nem írom alá, és jegyzőkönyvbe vetetem, hogy miért nem, aztán onnét folytatódhat a dolog.
Nekem egy 8 puskás szekrény van, de csak 4 volt, amikor kijöttek ellenőrzésre. Beírta a jegyzőkönyvbe, hogy 4 darabos a szekrény. Erre mondtam neki, hogy "Elnézést, de a szekrény 8 puskás, pisztolyról ne is beszéljünk." Mondta, hogy tényleg, igazam van, és átírta 8ra. De utána rákérdeztem, hogy mi van, hogy ha időközben betelik, és veszek még egyet, mert ugye (akkor még) 10 lehet, akkor újra kérnem kell egy tárolóhely ellenőrzést? Erre meglepődött, kereste a szavakat, majd annyit mondodtt, hogy igazából nem, ezt csak formalitásból írják bele. Itt nem mentem tovább,de miért ne vehetnék bármikor egy másikat/nagyobbat, arra nincs bejelentési kötelezettségem.
Boltnál, raktárnál, tárolóhelységnél más, mert ott határozatban van leírva a megengedett darabszám.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1
A jogellenes jegyzőkönyv meg mehet az ügyészségre.
Igen, költői. Meet így nem lesz tárólóhelyed. Legalábbis adding, ameddig a jogorvoslat tart. Sajnos.montecarlo írta: ↑2024.10.17. 13:28 Biztos vagyok benne, hogy egy jogállamban van jogorvoslati lehetőség. De ez gondolom költői kérdés volt inkább. Így van, nem írom alá, és jegyzőkönyvbe vetetem, hogy miért nem, aztán onnét folytatódhat a dolog.
Biztos , hogy megéri? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy de belefér oda 10 is, és nem foglalkozni vele ha beírták egy számodra elfogadható, reális számot. Mert ezt tettem, és működött. Majd ha ez egyáltalán valaha probléma lesz, és nem szituációgyártás, akkor úgyis kijönnek megmutatod a következő alkalommal, hogy “nézzék, belefér”. Ezt nem tagadhatják le.
Csak mert én ezt csináltam. Működött.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Petya357 írta: ↑2024.10.17. 13:52 Igen, költői. Meet így nem lesz tárólóhelyed. Legalábbis adding, ameddig a jogorvoslat tart. Sajnos.
Biztos , hogy megéri? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy de belefér oda 10 is, és nem foglalkozni vele ha beírták egy számodra elfogadható, reális számot. Mert ezt tettem, és működött. Majd ha ez egyáltalán valaha probléma lesz, és nem szituációgyártás, akkor úgyis kijönnek megmutatod a következő alkalommal, hogy “nézzék, belefér”. Ezt nem tagadhatják le.
Csak mert én ezt csináltam. Működött.
Ezért takonygerincű a barnakönyves.
Per definicó.
Pedig egy sünnek sokkal több kellemetlenség okozható toll-papír vonalon, mint viszont
MonteCarlo fógumtárs fütyijével verni a csalánt? Hm.. ha ő is ezt szeretné, akkor a közjónak mindenképpen jót tesz, ez tény.
- montecarlo
- Fórumtag
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Neki még nincs vesztenivalója, ugye.
De egy fórumtárs gerinces kiállása pont most ért el pozitív jogszabályváltozást. Szóval nem mindig a vazelin a jó megoldás
- montecarlo
- Fórumtag
Na ezt a tekintélyelvű, minden alapot nélkülöző, tudatlan hozzáállást gyűlölöm. Tőlem elvárják, hogy teljesítsem a feltételeket, nem csak a tárolóhely tekintetében, így én is elvárom, hogy betartsák a törvényt és ne korlátozzanak jogellenesen.
smith15 írta: ↑2024.10.17. 13:46 Nekem egy 8 puskás szekrény van, de csak 4 volt, amikor kijöttek ellenőrzésre. Beírta a jegyzőkönyvbe, hogy 4 darabos a szekrény. Erre mondtam neki, hogy "Elnézést, de a szekrény 8 puskás, pisztolyról ne is beszéljünk." Mondta, hogy tényleg, igazam van, és átírta 8ra. De utána rákérdeztem, hogy mi van, hogy ha időközben betelik, és veszek még egyet, mert ugye (akkor még) 10 lehet, akkor újra kérnem kell egy tárolóhely ellenőrzést? Erre meglepődött, kereste a szavakat, majd annyit mondodtt, hogy igazából nem, ezt csak formalitásból írják bele. Itt nem mentem tovább,de miért ne vehetnék bármikor egy másikat/nagyobbat, arra nincs bejelentési kötelezettségem.
Boltnál, raktárnál, tárolóhelységnél más, mert ott határozatban van leírva a megengedett darabszám.
Azután kéthetente mennek ki ellenőrizni, amíg egyszer találnak valamit, és már repül is a barnakönyv...montecarlo írta: ↑2024.10.17. 13:28 Biztos vagyok benne, hogy egy jogállamban van jogorvoslati lehetőség. De ez gondolom költői kérdés volt inkább. Így van, nem írom alá, és jegyzőkönyvbe vetetem, hogy miért nem, aztán onnét folytatódhat a dolog.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Vagy a szolgálati igazolvány, meg a munkaviszony.
Igen, ezt soha ne felejtsük, hogy ugyanott, ugyanaz az ügyintéző fogja rendezni a dolgainkat, akit feljelentünk, meg nehezebbé tesszük az életét. Ha el lehet intézni annyival a vizit során, hogy légyszi írj már be 10et a jegyzőkönyvbe, vagy felejtsüki ki belőle, akkor ez egy felesleges harc. Az igrenden nekem még mindig mindent sikerült megbeszélnem, és normálisan álltak hozzám az ügyintézők.
Van rengeteg valódi probléma, ami kapcsán lehet kötözködni, meg harcolni.
Az új lőszerszámolási algoritmusra gondolsz?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem, hanem az ifivadászos módosításra, szintén okt. 24-től. Ez egyértelműen a fórumtárs (és Bokrosdoktor) jogi diadala, ha apró is, de működött, hogy nem hagyta magát.
---
A lőszerszámolási szöveges matekpélda kapcsán pedig: szakmailag korrekt numerikus javaslat került be a BM-hez, abból sikerült a szeretett igrend közreműködésével ezt bonyolítaniuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2024.10.17. 14:42-kor.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Teljesen félreértésben vagy most sztem.Fortitu írta: ↑2024.10.17. 14:14 Igen, ezt soha ne felejtsük, hogy ugyanott, ugyanaz az ügyintéző fogja rendezni a dolgainkat, akit feljelentünk, meg nehezebbé tesszük az életét. Ha el lehet intézni annyival a vizit során, hogy légyszi írj már be 10et a jegyzőkönyvbe, vagy felejtsüki ki belőle, akkor ez egy felesleges harc. Az igrenden nekem még mindig mindent sikerült megbeszélnem, és normálisan álltak hozzám az ügyintézők.
Van rengeteg valódi probléma, ami kapcsán lehet kötözködni, meg harcolni.
Itt arról volt szó, ha nem látja be, hogy jogelleneset kér/követel/cselekszik, ennek jóindulatú és udvarias jelzése ellenére, főként, ha a megfelelő jogszabályhelyet is mellé tudod tenni, meg tudod mutatni érvelésedben.
Legtöbbször egyébként pont ennyi is elég, ha nem egy hatalommániás, fegyvergyűlölő bürokratával van dolgod, hanem normális hatósági személlyel.
Ha mégsem, akkor fel lehet ültetni a szopórollerre az ősi toll-papír módszerrel.
+1gvass1 írta: ↑2024.10.17. 14:38 Teljesen félreértésben vagy most sztem.
Itt arról volt szó, ha nem látja be, hogy jogelleneset kér/követel/cselekszik, ennek jóindulatú és udvarias jelzése ellenére, főként, ha a megfelelő jogszabályhelyet is mellé tudod tenni, meg tudod mutatni érvelésedben.
Legtöbbször egyébként pont ennyi is elég, ha nem egy hatalommániás, fegyvergyűlölő bürokratával van dolgod, hanem normális hatósági személlyel.
Ha mégsem, akkor fel lehet ültetni a szopórollerre az ősi toll-papír módszerrel.
Nem kell velük addig kötözködni, amíg ők el nem kezdenek. Egyszerűbb így az élet. Sokkal.
Tényleg ott kiderült, hogy mi is a helyzet a pisztolylőszerekkel? Ha az megvan, akkor már lehet csinálni hozzá valami Excel algoritmust ami megmondja, hogy bűnöző keci vagy-e, vagy sem.
Érthető.gvass1 írta: ↑2024.10.17. 14:38 Teljesen félreértésben vagy most sztem.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1
Pont így. A lövészetvezetői engedélyre anno az igénylést az egyébként kedves ügyintéző hölgy nem akarta felvenni, mondván hogy ahhoz kellene valamilyen tanfolyam. Udvariasan emlékeztettem hogy van erre egy (asszem) BM rendeletben egy paragrafus, ami szert az I. o. minősítés is elég, és mi lenne ha megkérdeznénk erről valakit? Hümmögött, behívta a főnökét, aki ismerte is ezt a metódust, meg a BM rendeletet, és ez alapján elindították az igénylést.
(Egyébként a kérdéssel adjuk fel a megfejtést technikáját konkrétan a kisfiam gyerekmeséiből szedtem, a Bing nyuszi kalandjaiban mondja sokszor az apuka szerepben lévő karakter, Flop, hogy "Mi lenne ha megprólnánk ezt vagy azt"? Ezzel a gyerek gyakrabban választja ki kérdésben lévő jó megoldást, bónuszként úgy érzi hogy az egész az ő saját döntése volt, plusz meg is lehet dícsérni érte. )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2024.10.17. 15:07-kor.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez a megfejthetetlen a kormányrendelet szövege alapján.
Hajrá. Mikor, ha nem most. Majd ha 10+ fegyvered lesz, lehet, hogy màshogy fogod làtni.
(Mindeközben: megigazítom a gerinctartó pántot, ès fogyasztom a popcornt. )
Én is valamelyest hajlok efelé.
Ha bele is ír valami számot a jegyzőkönyvbe, majd egy másik ellenőrzésnél több fegyvert találnak, ami még a törvényi limiten belül van, akkor se tud mit csinálni, nem igazán tud miért feljelenteni. A törvény szerintem erősebb, mint az ő jegyzőkönyve.
Nekem 5db-ot írtak be mikor először voltak, azóta többször is voltak (minden költözésnél pl), és azóta 7db lakik benne, sose lett belőle semmi.
Igaz mostmár elég szűkős, fogok venni egy nagyobbat.
Igaz mostmár elég szűkős, fogok venni egy nagyobbat.
smith15 írta: ↑2024.10.17. 15:48 Én is valamelyest hajlok efelé.
Ha bele is ír valami számot a jegyzőkönyvbe, majd egy másik ellenőrzésnél több fegyvert találnak, ami még a törvényi limiten belül van, akkor se tud mit csinálni, nem igazán tud miért feljelenteni. A törvény szerintem erősebb, mint az ő jegyzőkönyve.
"..."
Én azt a feltételt szabtam magamnak, hogy lőfegyvert akkor és addig tarthatok, amíg képes vagyok úgy felfogni, hogy jó drágán bérlem az államtól, és bármikor felmondhatják a szerződést. - A hajlékonyság rövid távon megoldás lehet, de ez hosszú távon oda vezet, hogy csomót fognak ránk kötni.
"Kismalac, csak még egy lábamat…" - Most még csak kísérleteznek azzal, hogy húsz darab helyett mennyi lehet egy fegyverszekrényben, aztán ha látják, hogy megy ez, akkor majd még kitalálnak valamit.
Hogy is volt a Hunserv-sztori? Egy ponton az igazgatásrendészeten próbálták utasítani olyasmire, ami törvénytelen, és akkor aztán tényleg ugrott volna a barnakönyve és a büntetlen előélete. (Konkrétumra nem emlékszek, de Bokros doki megírta a Kaliberben, miután beleálltak és megnyerték az ügyet.)
Kedvencem:
Fegyvertartáshoz kell orvosi. De finánc, kém, smasszer, fakabát, baka felmentett az orvosi alól. 253 szerint.
Muzeális sportlövészeti használathoz is kell orvosi. 2. csop. De itt az előző hivatásrendek már nem felmentettek. Mert ez nem "tartás".
Szóval a finánc és kém külön orvosi nélkül tarthat (egyéb feltételeknek megfelelve) 416 Barrettet grizlivadászat céljából, de egy 32-es kovás Pedersoli Scouthoz ha saját lőporral akar papírt lyuggatni, akkor irány a doki.
BRFK:
Nekem is öt darabra írták az öt hosszú fegyveres szekrényt az elején.
Amikor túlléptem volna az öt darabot, megkérdeztem őket személyesen. Azt mondták nem szükséges hozzá külön szemle, majd ha jönnek szokásos ellenőrzésre, akkor megnézik, a lényeg hogy férjen el biztonságosan.
Így is lett, következő ellenőrzéskor ugyanazt a szekrényt (az akkor benne lévő hat vagy hét darab lőfegyverrel) átírták nyolc fegyveres tárolóhelyre.
Nekem a jó viszonyért cserébe (sportorvosi lejárta előtt egy-másfél hónappal értesítenek, személyesen is felhívják rá a figyelmemet ha épp bent járok, stb.) megéri rugalmasnak lenni. Ezért nem lett per pl. a meg nem adott gáz-riasztó VZ61 viselésiből sem.
+1Kojak írta: ↑2024.10.17. 22:56 BRFK:
Nekem is öt darabra írták az öt hosszú fegyveres szekrényt az elején.
Amikor túlléptem volna az öt darabot, megkérdeztem őket személyesen. Azt mondták nem szükséges hozzá külön szemle, majd ha jönnek szokásos ellenőrzésre, akkor megnézik, a lényeg hogy férjen el biztonságosan.
Így is lett, következő ellenőrzéskor ugyanazt a szekrényt (az akkor benne lévő hat vagy hét darab lőfegyverrel) átírták nyolc fegyveres tárolóhelyre.
Nekem a jó viszonyért cserébe (sportorvosi lejárta előtt egy-másfél hónappal értesítenek, személyesen is felhívják rá a figyelmemet ha épp bent járok, stb.) megéri rugalmasnak lenni. Ezért nem lett per pl. a meg nem adott gáz-riasztó VZ61 viselésiből sem.
Pontosan ugyanígy vagyok vele. A szabadságharcos lehetőségét pedig szívesen átengedem az erre fogékony fórumtársaknak.
BRFK, nekem mindig csak azt irtak be, hogy hany fegyver van. Az utolso ellenorzesnel viszont azt irtak, hogy 20 lofegyverig megfelel. Egyebkent mindig korrektek voltak.
Tokmányos Lomposzaurusz
Buzi-e vagy?... vagyis bűnöző-e vagy. Összeraktam egy Excel függvényt ami jelen tudásunk alapján megmondja a tárolt lőszerek és fegyvereid alapján. A maroklőt jelenleg nem kezeli, mert azt a jogszabály is teljesen elfelejtette.
Érdemes megnézni, így is milyen elegánsan egyszerű lett a függvény...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Vicces, bár a "bűnöző" esetünkben túlzás, maximum szabálysértés jöhet szóba. Inkább korrekt kérdés: bevonják-e a barnakönyved igen/nem.Fortitu írta: ↑2024.10.21. 09:15 Buzi-e vagy?... vagyis bűnöző-e vagy. Összeraktam egy Excel függvényt ami jelen tudásunk alapján megmondja a tárolt lőszerek és fegyvereid alapján. A maroklőt jelenleg nem kezeli, mert azt a jogszabály is teljesen elfelejtette.
bunozo-e-vagy_v0.1.xlsx
És tényleg pöpec kis függvény:-)))
=HA(VAGY(HA(C2>B2*200;IGAZ;HAMIS);HA(C3>B3*400;IGAZ;HAMIS));HA((C2+C3)>1000;"IGEN"; HA(VAGY(ÉS(B2=0;C2>0);ÉS(B3=0;C3>0));"IGEN";"NEM"));HA((B2+B3)>20;"IGEN";HA(VAGY(ÉS(B2=0;C2>0);ÉS(B3=0;C3>0));"IGEN";"NEM")))
Köszönjük a JOGALKOTÓKNAK is! Anyukájuk meg csuklási rohamot kap.
Kipróbáltam (bár nem vagyok érintett, lőszeres cuccom nincs)...Fortitu írta: ↑2024.10.21. 09:15 Buzi-e vagy?... vagyis bűnöző-e vagy. Összeraktam egy Excel függvényt ami jelen tudásunk alapján megmondja a tárolt lőszerek és fegyvereid alapján. A maroklőt jelenleg nem kezeli, mert azt a jogszabály is teljesen elfelejtette.
bunozo-e-vagy_v0.1.xlsx
Annyira tetszik a jogbiztonságos hatás... 3 golyós 900 lőszerrel OK, hiszen 1000 alatt van... de ha kerül mellé 2 sörétes 500 lőszerrel, akkor már buzi lettem, de nem az újonnan vásárolt cuccok miatt, hanem az akár évek óta meglevő miatt (belép a golyós 200 szabály)...
Ma megyek a Tevébe, megkérdezem, hogy mi van ilyenkor a maroklővel.theHassan írta: ↑2024.10.21. 10:01 Kipróbáltam (bár nem vagyok érintett, lőszeres cuccom nincs)...
Annyira tetszik a jogbiztonságos hatás... 3 golyós 900 lőszerrel OK, hiszen 1000 alatt van... de ha kerül mellé 2 sörétes 500 lőszerrel, akkor már buzi lettem, de nem az újonnan vásárolt cuccok miatt, hanem az akár évek óta meglevő miatt (belép a golyós 200 szabály)...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Minek kérdezed, ha nem írásban teszed?
Amikor pár hete a védegyleti vadásztanfolyamon azt mondták, hogy nem akarják elkiabálni, de a belátható jövőben örvendetesen* megemelik az ezer lőszeres korlátot, nem gondoltam volna, hogy ez ekkora kuplerájjal fog járni.
* Előadóim szerint nem a vadon kell gyakorolni, hanem a lőtéren, ahhoz pedig kicsit több kell, mint kaliberenként egy doboz lőszert pár év alatt elkoptatni.
* * *
Utóirat: írhatták volna azt, hogy a lakás erődítése nélkül lehet ezer darab bármilyen lőszert tartani, és ezen felül sörétes fegyverenként még X darabot, golyós fegyverenként még Y darabot. Vannak olyan jóhiszemű ismerőseim, akik szerint ez volt a jogalkotó célja - bár így lenne! -, és nem paráznak velünk ellentétben, mert szerintük tökéletesen így érthető a jogszabály. - De akkor miért nem így írták le? Véletlenül fogalmazásgátlót vettek be a reggeli kávéval?
…és még így is bonyolult (lenne?)!
Kijön az ellenőrzést végző rendőrpáros: “Rendben, Poresz úr, itt van egy golyós puska és hozzá 200 db lőszer, egy sörétes puska és hozzá 400 db lőszer, ez itt pedig 1000 db lőszer vegyesen: 400 db .22 LR sportpisztolyhoz, 400 db 9 mm Luger nagykaliberű pisztolyhoz, 95 db .308 Win. a golyós puskához és 105 db 12/70 a söréteshez. Minden rendben, itt írja alá kérem a jegyzőkönyvet!”
Akkor még mindig ott van a kérdés, hogy hová számít a kilences, ha van amúgy két PCC-d is a klokk mellett.Poresz írta: ↑2024.10.21. 11:35 Amikor pár hete a védegyleti vadásztanfolyamon azt mondták, hogy nem akarják elkiabálni, de a belátható jövőben örvendetesen* megemelik az ezer lőszeres korlátot, nem gondoltam volna, hogy ez ekkora kuplerájjal fog járni.
* Előadóim szerint nem a vadon kell gyakorolni, hanem a lőtéren, ahhoz pedig kicsit több kell, mint kaliberenként egy doboz lőszert pár év alatt elkoptatni.
* * *
Utóirat: írhatták volna azt, hogy a lakás erődítése nélkül lehet ezer darab bármilyen lőszert tartani, és ezen felül sörétes fegyverenként még X darabot, golyós fegyverenként még Y darabot. Vannak olyan jóhiszemű ismerőseim, akik szerint ez volt a jogalkotó célja - bár így lenne! -, és nem paráznak velünk ellentétben, mert szerintük tökéletesen így érthető a jogszabály. - De akkor miért nem így írták le? Véletlenül fogalmazásgátlót vettek be a reggeli kávéval?
Kijön az ellenőrzést végző rendőrpáros: “Rendben, Poresz úr, itt van egy golyós puska és hozzá 200 db lőszer, egy sörétes puska és hozzá 400 db lőszer, ez itt pedig 1000 db lőszer vegyesen: 400 db .22 LR sportpisztolyhoz, 400 db 9 mm Luger nagykaliberű pisztolyhoz, 95 db .308 Win. a golyós puskához és 105 db 12/70 a söréteshez. Minden rendben, itt írja alá kérem a jegyzőkönyvet!”
Nóta benne, legalább a 22-esnek csinálhatnának egy ezer fölötti kategóriát, mert az amúgy tényleg rendesen fogyik. Lemegyek a lőtérre, egy sima GyP edzés kapásból 2-3 doboz lőszer egy óra alatt. (Bár egy komolyabb IPSC edzés kilencesből is több ennél.)
És aki a koronglövészetre gyúr, az sem százasával veszi a patront.AndyA írta: ↑2024.10.21. 12:41 Akkor még mindig ott van a kérdés, hogy hová számít a kilences, ha van amúgy két PCC-d is a klokk mellett.
Nóta benne, legalább a 22-esnek csinálhatnának egy ezer fölötti kategóriát, mert az amúgy tényleg rendesen fogyik. Lemegyek a lőtérre, egy sima GyP edzés kapásból 2-3 doboz lőszer egy óra alatt. (Bár egy komolyabb IPSC edzés kilencesből is több ennél.)
Osztrákoknál 22-esből 5 ezerre van jellemzően komolyabb kedvezmény. Annyit szabad (per fő!) egy autóban szállítani, és annyi lehet otthon valakinek, amíg be nem jelenti, hogy x2, esetleg utána még egyszer, hogy x2.
Össz lőszerről rendelkezik, amiben viszont benne van a pisztoly is:Poresz írta: ↑2024.10.21. 11:35 Amikor pár hete a védegyleti vadásztanfolyamon azt mondták, hogy nem akarják elkiabálni, de a belátható jövőben örvendetesen* megemelik az ezer lőszeres korlátot, nem gondoltam volna, hogy ez ekkora kuplerájjal fog járni.
* * *
"(2c) * A (2) bekezdés szerinti követelményeket a jogszerűen tartott lőfegyverek számára való tekintet nélkül nem kell teljesíteni abban az esetben, ha a tárolt lőszer együttes mennyisége nem haladja meg az 1000 darabot."
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Azért én bízom benne, hogy egyértelműsítik még ezt a szabályt. Egy hétköznapi vidéki vadász bácsi (minden tiszteletlenség nélkül írva) hogy fogja ezt lekövetni, és nem belezavarodni? Ez így nem erősíti a jogbiztonságot, sőt.
Volt már, hogy módosításra kényszerült a jogalkotó, az okozott felháborodás miatt, lásd 2012-es eset a fegyver beírásakor kötelező max. 8 napos műszaki vizsgákról. Ott is egy gyors korm. rend. módosítás tett pontot a dolog végére, ha jól emlékszem.
JutisSZMbe, műszaki vizsga:TotoHU írta: ↑2024.10.21. 13:47 Azért én bízom benne, hogy egyértelműsítik még ezt a szabályt. Egy hétköznapi vidéki vadász bácsi (minden tiszteletlenség nélkül írva) hogy fogja ezt lekövetni, és nem belezavarodni? Ez így nem erősíti a jogbiztonságot, sőt.
Volt már, hogy módosításra kényszerült a jogalkotó, az okozott felháborodás miatt, lásd 2012-es eset a fegyver beírásakor kötelező max. 8 napos műszaki vizsgákról. Ott is egy gyors korm. rend. módosítás tett pontot a dolog végére, ha jól emlékszem.
Egy Taurus 669-es, 38/357 hatlövetű forgó az manapság milyen kategória kellene legyen, ha most, ebben a pillanatban frissen leműszakiztatom?
A fegyvernek korábban nem volt műszakija, frissen érkezett külhonból.
A szomorú az, hogy én is így értelmezem.Fortitu írta: ↑2024.10.21. 13:32 Össz lőszerről rendelkezik, amiben viszont benne van a pisztoly is:
"(2c) * A (2) bekezdés szerinti követelményeket a jogszerűen tartott lőfegyverek számára való tekintet nélkül nem kell teljesíteni abban az esetben, ha a tárolt lőszer együttes mennyisége nem haladja meg az 1000 darabot."
Eddig lehetett 1.000 db lőszer, olyan felosztással, ahogy jónak látta az engedélyes.
Most is lehet 1.000 db lőszer, de ebből golyós fegyverenként csak 200 db, sörétes fegyverenként pedig 400 db lehet.
…és simán rosszul értelmezhetem, mert annyira egyszerűen van megfogalmazva.
Nem... ilyenről szó sincs. 1000 darabos limiten belül azt tartasz amit szeretnél e szerint a szörnyszülött hulladék szöveg szerint is.Poresz írta: ↑2024.10.21. 14:05 A szomorú az, hogy én is így értelmezem.
Eddig lehetett 1.000 db lőszer, olyan felosztással, ahogy jónak látta az engedélyes.
Most is lehet 1.000 db lőszer, de ebből golyós fegyverenként csak 200 db, sörétes fegyverenként pedig 400 db lehet.
…és simán rosszul értelmezhetem, mert annyira egyszerűen van megfogalmazva.