Betartatja a jogszabályokat.
Ha kell, akkor kényszerintézkedést alkalmazva. EZÉRT tartjuk őket, nem dísznek. Elméletileg.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Betartatja a jogszabályokat.
Persze, ebben egyetértek.
Baracska. Be nem fizetett szabsiért megy oda automatikusan.WildBear23 írta: ↑2021.08.10. 13:00 Persze, ebben egyetértek.
Csak bele gondoltam magam a rendőr helyzetébe.
Megbilincselve beviszem a koszos-büdös hajléktalant, másnapra újra ott van.
Mit kezdenek vele? Kiszabnak rá pénzbirságot..?
Akkor lenne értelme, ha pár hónapra kivonnák őket a forgalomból.
Jó a szógvass1 írta: ↑2021.08.10. 13:17 Baracska. Be nem fizetett szabsiért megy oda automatikusan.
De mondjuk itt az Őrsön a csoportos erőszakos kéregetés már a rablás határait súrolja, az már nem ugyanaz, mint a szarában fetrengő bekannásborozott aluljárólakó.
Plusz ezek itt jó eséllyel illegális drogoktól pörögnek ilyen agresszíven, ami újabb bűncselekmény. Ezek nem bűnözőzsenik, egy minimális elszántsággal 24 órán belül sittre lehetne őket rakni.
Ha ellenállnak az intézkedésnek, akkor meg lehet kényszerítőeszközökkel élni, a testi kényszertől a családi kiszerelésűn keresztül a rendőrkutyáig.
"Az utolsó huszonhét" - ezt olvastad?swordmanus írta: ↑2021.08.10. 12:01 Az egy ... mikor milyen időhatározóval később regénytrilógia, Blackout, meg az új magyar, Az utolsó 27!
Ismerősöm a szerző. Jó könyv. De nem azért, mert ismerősöm a szerző.WildBear23 írta: ↑2021.08.10. 17:05 "Az utolsó huszonhét" - ezt olvastad?
Jó könyv?
Az ajánló ígéretesnek tünik.. 450 oldal, és egy trilógia első része.
"A kipusztulásban nem az a fura, hogy mégiscsak megtörténik, hanem az, hogy másnap nem csörög a telefon és nem jönnek az e-mailek. Hiszen halott vagy, és úgy általában mindenki más is. Lehet pihenni. Na, de addig még sok a tennivaló...
Te mit tennél, ha megtudnád, hogy 27 nap múlva vége a civilizációnknak?
Barátaid és ismerőseid fele repesne az örömtől, mert végre shotgunnal lehetne grasszálni az utcákon, és tojhatnának a munkaidőre. Csak azt felejtik el, hogy először a szomszéd Clairt kéne fejbe durrantani, mert kell az utolsó nyomorult kukoricakonzervje... Vagy azért, mert pont ő akarja elvenni az utolsó müzliszeletüket. Méltatlan kép...
Szóval hidd el nekem, hogy a kipusztulásnak nincs romantikája. Viszont az odaút ettől még lehet nagyon szórakoztató.
Ez egy történet Alexander B. Hackman tollából, aki furcsa módon nincs oda a kipusztulás gondolatáért, viszont magáénak vallja Darwin elméletét. Azt, hogy nem az éli túl, akinek a legnagyobb a bankszámlája, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásra."
E-book verzió van belőle?swordmanus írta: ↑2021.08.10. 18:43 Ismerősöm a szerző. Jó könyv. De nem azért, mert ismerősöm a szerző.
Üdv!gvass1 írta: ↑2021.08.10. 13:17 Baracska. Be nem fizetett szabsiért megy oda automatikusan.
De mondjuk itt az Őrsön a csoportos erőszakos kéregetés már a rablás határait súrolja, az már nem ugyanaz, mint a szarában fetrengő bekannásborozott aluljárólakó.
Plusz ezek itt jó eséllyel illegális drogoktól pörögnek ilyen agresszíven, ami újabb bűncselekmény. Ezek nem bűnözőzsenik, egy minimális elszántsággal 24 órán belül sittre lehetne őket rakni.
Ha ellenállnak az intézkedésnek, akkor meg lehet kényszerítőeszközökkel élni, a testi kényszertől a családi kiszerelésűn keresztül a rendőrkutyáig.
OFF az OFFban.Freddy Haflin írta: ↑2021.08.10. 21:15 Vagy egy normális jogállam kellene, vagy egy tisztességes diktatúra.
A régi kéken már ajánlottam erre egy megoldást, ami nemzeti hagyományainkba is tökéletesen illik: a deres.Freddy Haflin írta: ↑2021.08.10. 21:15 De mondjuk, hogy sikerül jogerős határozatot hozni, és megtámasztják mondjum 40.000 ft pénzbirsággal.
Kereset? Zéró. Munkahely: nyista. Szóba kerülhet az 5.000 ft/nap tételben történő ledolgoztatás ( mekkora hatékonysággal, anyám segíts), ill. ultima ratio-ként az ugyanilyen összegben az elzárásra átváltás.
Azt inkább nem is tippelném, hogy mennyibe kerül ma egy nap rabtartás.
Nemtom, de facebookon megleled, ott megmondják.WildBear23 írta: ↑2021.08.10. 18:45 E-book verzió van belőle?
Kifizetném természetesen a bolti árat.
Személy szerint pontosan ugyanazt utálom a demokráciában amit az önkényuralomban. Például hogy az érdekérvényesítő képességem zéró (lásd paprikaspray).
A demokráciában minden ember szavazata egyenlő.
Konkrét poltika nélkül IMHO:
Egy minimális iskolai végzettséghez is lehet kötni, akár általános iskola, de inkább érettségi/szakma egy jó és egyszerű szűrő lehetne. Korábban is mondtam ezt már, de büdösnáci gondolatok ezek ugye...gvass1 írta: ↑2021.08.11. 07:21 Konkrét poltika nélkül IMHO:
Az általános, MINDENKIT megillető szavazójog az átlag szellemi szintjére (akinél a mosópor intelligensebb/funkcionális analfabéta) süllyeszti le az egészet, innentől az kormányoz (és úgy), aki a hülyék tömegeit a magára való szavazásra tudja rábírni.
A megoldás nyilván az, ha nagyon komoly szűrőkkel a sötét sudribunkókat nem engedik szavazni - csak az dönthessen, aki felelősen hozza a döntést, aki át tudja látni miről dönt. És akkor nem egykockás képregény szintű lenne a politikai kommunikáció sem.
Nyilván alkotmányosan védeni a sötét többség jogait, lehetőségeit is kell, de akit nem érdekel, nem fogja fel, azt ne vonjuk be a közügyekbe.
Na, ennek a TECHNIKAI MEGVALÓSÍTÁSA már egy érdekesebb kérdés.
Megjegyzem: nekem például a Heinlein-féle Starship Troopers nem disztópia volt, amikor olvastam, hanem POZITÍV vágyálom sok tekintetben.
Pontosan.gvass1 írta: ↑2021.08.11. 07:21 Konkrét poltika nélkül IMHO:
Az általános, MINDENKIT megillető szavazójog az átlag szellemi szintjére (akinél a mosópor intelligensebb/funkcionális analfabéta) süllyeszti le az egészet, innentől az kormányoz (és úgy), aki a hülyék tömegeit a magára való szavazásra tudja rábírni.
[Kiemelés tőlem.]WildBear23 írta: ↑2021.08.11. 09:04 Pontosan.
A NATO-val kapcsolatos népszavazás volt az első, amikor bizottsági tag voltam. Egyszerű eldöntendő kérdés volt (kb. "Akarja-e Ön, hogy Magyarország a NATO tagja legyen?"), amire az IGEN, vagy NEM melletti négyzetbe tett "X", vagy "+" jellel lehetett érvényesen válaszolni.
Nna, a választók egy része még ezt a szintet sem tudta megugrani, aláhúzta, bekarikázta, vagy odaírta.
Ők felelős döntést tudnak hozni egy ilyen stratégiai kérdésben?
Legalább egy beugró kérdés kellene, pl. mit jelent a NATO, vagy soroljon fel 5 NATO tagországot.
Persze ez technikailag nehezen kivitelezhető.
Én az alábbi kritériumokat szabnám meg:
- 18 feletti, cselekvőképes magyar (vagy kettős) állampolgár
- Magyarországon él (bocsi svédországi és határon túli magyarok, ha nem éltek itt, ne szóljatok bele az itteni dolgokba, mert nem ti viselitek a következményeket)
- Magyarországon fizet legalább minimálbér utáni szja-t, vagy egyéb adót
- Min. 8 általános, bár lassan érettségi kellene.
Érettségin állampolgári ismeretek vizsga. - De nem 20%-kal elégséges, hanem minimum 60%-tól, mint egyetemen. (A fegyverforgalmazói vizsgán 25 kérdésre 21 helyes választ kell adni a sikeres vizsgához, az 84%. Csak szólok.)
Szomorú,hogy az emberek nem merik megvédeni magukat.Azt várják,hogy megvédjék őket.Na de mindenhol lehetetlen.gvass1 írta: ↑2021.08.11. 13:05 Örs vezér tere, napi valóság, mai adag:
https://index.hu/belfold/2021/08/11/ors ... ak-abuzus/
"A lányom (26 éves) az Ikeával szemben lévő házban lakik. Június 30-án hazafele menet a Zöld kancsó söröző és a Flakon között lévő parkban haladt el a szökőkút mellett, amikor hátulról utolérték, leteperték a földre, letépték a blúzát, a cipőjét, elvettek tőle mindent, és ott a földön továbbra is rugdosták. Halálfélelme volt, mert már nem volt mit elvegyenek tőle, és mégis tovább rugdosták. Szögi Lajos esete jutott az eszébe. Amikor elhaladt a csoport mellett, nem nézett rájuk, nem szólt hozzájuk, tehát a cselekménynek semmilyen előzménye nem volt. Addig rugdosták, amíg egy idősebb cigány ember a segítségére sietett, ezúttal őt teperték le és rugdosták. Ezalatt a lányom összekapkodta a holmiját, elszaladt a Flakonig, ahonnan hívta a rendőrséget. "
Hát itt azért a csajszira többen támadtak rá, hátulról, leteperték, összerugdosták, egyedül nehezen tudta volna megvédeni magát.
Részemről ebben számíthatsz támogatásra, ha egyszer bennünket kérdeznek meg erről.WildBear23 írta: ↑2021.08.11. 09:04 Pontosan.
A NATO-val kapcsolatos népszavazás volt az első, amikor bizottsági tag voltam. Egyszerű eldöntendő kérdés volt (kb. "Akarja-e Ön, hogy Magyarország a NATO tagja legyen?"), amire az IGEN, vagy NEM melletti négyzetbe tett "X", vagy "+" jellel lehetett érvényesen válaszolni.
Nna, a választók egy része még ezt a szintet sem tudta megugrani, aláhúzta, bekarikázta, vagy odaírta.
Legalább egy beugró kérdés kellene, pl. mit jelent a NATO, vagy soroljon fel 5 NATO tagországot.
- Magyarországon él (bocsi svédországi és határon túli magyarok, ha nem éltek itt, ne szóljatok bele az itteni dolgokba, mert nem ti viselitek a következményeket)
Akkor sem tudta volna ha két 11 éves esik neki.WildBear23 írta: ↑2021.08.11. 16:07 Hát itt azért a csajszira többen támadtak rá, hátulról, leteperték, összerugdosták, egyedül nehezen tudta volna megvédeni magát.
Üdv!gvass1 írta: ↑2021.08.11. 07:21 Konkrét poltika nélkül IMHO:
A megoldás nyilván az, ha nagyon komoly szűrőkkel a sötét sudribunkókat nem engedik szavazni - csak az dönthessen, aki felelősen hozza a döntést, aki át tudja látni miről dönt. És akkor nem egykockás képregény szintű lenne a politikai kommunikáció sem.
Nyilván alkotmányosan védeni a sötét többség jogait, lehetőségeit is kell, de akit nem érdekel, nem fogja fel, azt ne vonjuk be a közügyekbe.
Na, ennek a TECHNIKAI MEGVALÓSÍTÁSA már egy érdekesebb kérdés.
Megjegyzem: nekem például a Heinlein-féle Starship Troopers nem disztópia volt, amikor olvastam, hanem POZITÍV vágyálom sok tekintetben.
+1WildBear23 írta: ↑2021.08.11. 09:04 Pontosan.
És erre jön a látványpékség: egyeztettünk, együttműködtünk, konkrét lépések....gvass1 írta: ↑2021.08.11. 13:05 Örs vezér tere, napi valóság, mai adag:
https://index.hu/belfold/2021/08/11/ors ... ak-abuzus/
"A lányom (26 éves) az Ikeával szemben lévő házban lakik. Június 30-án hazafele menet a Zöld kancsó söröző és a Flakon között lévő parkban haladt el a szökőkút mellett, amikor hátulról utolérték, leteperték a földre, letépték a blúzát, a cipőjét, elvettek tőle mindent, és ott a földön továbbra is rugdosták. Halálfélelme volt, mert már nem volt mit elvegyenek tőle, és mégis tovább rugdosták. Szögi Lajos esete jutott az eszébe. Amikor elhaladt a csoport mellett, nem nézett rájuk, nem szólt hozzájuk, tehát a cselekménynek semmilyen előzménye nem volt. Addig rugdosták, amíg egy idősebb cigány ember a segítségére sietett, ezúttal őt teperték le és rugdosták. Ezalatt a lányom összekapkodta a holmiját, elszaladt a Flakonig, ahonnan hívta a rendőrséget. "
Pontosan. Ez csak akarat kérdése lenne. Értem én, hogy meg van kötve a rendőr keze stb stb. de nehogy már ne lehetne a sok kicsit szabálysértést, bűncselekményt napi razziával addig gyűjtögetni amig le nem kell ülni...gvass1 írta: ↑2021.08.10. 13:17 Baracska. Be nem fizetett szabsiért megy oda automatikusan.
Nem tudjuk, "mi lett volna, ha"..
Ez nem egy 7,62x39 (43M) vaktöltény?swordmanus írta: ↑2021.08.05. 16:36 Vidéken zajlik az élet. https://index.hu/belfold/2021/08/05/ork ... OIlC3w6MCM
De. Jó a szemed Viszont egy mezei helyszínelő nem tudja fejből, mire milyen engedély kell, és nem is ez a dolga. Dokumentálni kell azt, amit talált, nem válogatni.WildBear23 írta: ↑2021.08.12. 12:08 Ez nem egy 7,62x39 (43M) vaktöltény?
Szabadon tartható.
Screenshot_20210812-120602_Gallery.jpg
Ööö... tehát egy egyszerű állampolgárnak tudnia kell (hiszen a törvény nem tudása nem mentesít...), de egy fegyveres testület szolgálatban lévő tagjának nem..?
Az MKH szemle-kártya is azért van, mert nem elvárható, hogy egy fegyvert a jellege és - egyezmény alapján elfogadott - próbajelei alapján azonosítani tudjon a hatóság.WildBear23 írta: ↑2021.08.12. 14:50 Ööö... tehát egy egyszerű állampolgárnak tudnia kell (hiszen a törvény nem tudása nem mentesít...), de egy fegyveres testület szolgálatban lévő tagjának nem..?
Igazad lehet a dokumentálással kapcsolatban, csak jókat szoktam derülni az ilyen rendőrségi videókon, hogy miket "találnak".
Ezt így kellFC1 írta: ↑2021.08.11. 20:55 Örs vezér téri balhé.
Kb 1 éve hajnalban a metró bejáratánál vettem bérletet az automatából. Bal kezemmel gyöszködtem bele a 10 ezrest, jobbal szorongattam a sprayt a zsebemben.
Erre mögém lépett az egyik ilyen megélhetési drogos, hogy szeretne velem egy pár szót váltani. Ráüvöltöttem hogy: -Most takarodjál innen!!! Meglepődtem saját magamon, de ez a féreg még jobban, mert szó nélkül eloldalgott.
Nem is rólunk szól a statisztika meg a hírekWildBear23 írta: ↑2021.08.12. 08:02 Nem tudjuk, "mi lett volna, ha"..
Én mondjuk a VIII-ban laktam sokáig, a véremben van hogy mindig figyelem a környezetemet.
Olaszoknál a villamoson így szúrtam ki egy zsebtolvajt (rákiabáltam, erre eldobta (elejtette) a már kiemelt pénztárcát).
Rólad szólnak a hírek / veled van tele a sajtó..
hát, ha a fegyverest testület tagja otthon, a sufniban tartogat ilyeneket, akkor pontosan ugyanúgy tudnia kell. Ha éppen "fegyveres testületkedik", és szolgálatban talál töltényeket másnál, akkor joga van tudatlannak lenniWildBear23 írta: ↑2021.08.12. 14:50 Ööö... tehát egy egyszerű állampolgárnak tudnia kell (hiszen a törvény nem tudása nem mentesít...), de egy fegyveres testület szolgálatban lévő tagjának nem..?
Igazad lehet a dokumentálással kapcsolatban, csak jókat szoktam derülni az ilyen rendőrségi videókon, hogy miket "találnak".
Esetleg konkrét tippet tudsz adni? Annyira nem értek hozzá, pl. tapasztalat szerint milyen felbontás ami már értelmezhető képet ad, melyik típus megbízható, mire érdemes még figyelni az ilyeneknél stb.?
A rendőrségi fotókon láttam jó sok éles 7,62-es lőszert és lőporos műanyag flakont is. A gyurmaszerű anyag meg lehet tényleg plasztik robbanószer meg gyurmalakathoz való gyurma is, ránézésre én se mondanám meg tutira.Petya357 írta: ↑2021.08.12. 13:00 De. Jó a szemed Viszont egy mezei helyszínelő nem tudja fejből, mire milyen engedély kell, és nem is ez a dolga. Dokumentálni kell azt, amit talált, nem válogatni.
Ami már csak spekuláció - Gondolom volt ott más is, pl simán lehet éles, és vaktöltény vegyesen. A “gyurmaszerű anyag” is lehet bármi - Semtextől egészen a gyurmaszerű gyurmáig...
Köszi a tippet, a kínai rendelés már nem jó buli (köszönjük eu...), de Móron szoktam járni, benézek a fiúkhozsama írta: ↑2021.08.13. 12:51 Az enyém Kínából való eddig működik. Magyar oldal pl :https://kalappal.hu/search?controller=s ... =Vadkamera
Kíváncsi lennék, milyen cikkik jelennének meg, ha az addig békés civilek raknának rendet a "tehetetlen" rendőrök helyett.WildBear23 írta: ↑2021.08.14. 07:48 Örs Vezér elindította a lavinát..
https://index.hu/belfold/2021/08/13/bud ... vezer-ter/
Igen, ez a szerecsenmosdatás (a bűn mentegetése) egy új divat.Versecki Csaba írta: ↑2021.08.14. 10:05 Ismerős lesz protokoll . Elintézik 2 szenzációs hírrel rövid bejátszással . Majd a hivatalok gyors intézkedést ígérnek és marad minden a régiben . Amíg ki nem tör az emberekben rejtőzködő Pól Körszi addig nem lesz semmi . Gyanítom előbb megjelenik a szerecsenmosdató Helsinki gittegylete és szimpátiatüntetést szerveznek a csövingerek mellett , ezt természetesen 5 sor rendőrkordon védi . Ezt felkapja a politika kisebbségvédelem az eu különbiztosa és terrorállamá nyilvanítja Mot.
de az is sokat elmond a birkaizmus társadalomból, hogy egyik vinnyogó történetben sem volt h pofánb..ák volna vmelyik hulladékot! Értem én hogy meghurcolás stb, de azért az ÉLETÖSZTÖN működjön már!- aztán majd kiderül mit kap önvédekezésért. Lehajtott fej,belenyugvás°-önként megy a bírka a vágóhídra....Blekk Rájgó írta: ↑2021.08.14. 09:20 Kíváncsi lennék, milyen cikkik jelennének meg, ha az addig békés civilek raknának rendet a "tehetetlen" rendőrök helyett.
Megnyugtatásként: az általam hallott-olvasott vélemények túlnyomó többsége épeszű.WildBear23 írta: ↑2021.08.14. 16:10 Igen, ez a szerecsenmosdatás (a bűn mentegetése) egy új divat.
- A társadalom a hibás, nem ők!
- Az ahibás, aki drogot adott nekik!
- Hová menjenek sza... székelni?
- Fogdossák a nőket, igen, mert vágynak az érintésre és a szeretetre..
A másik újkeletű divat a szemforgatás.
- Érthető, hogy nem mennek be a hajléktalanszálóra, ott ellopják egymás holmiját..!
- A négyfős zárkában öten voltak, ez embertelen, kártérítést érdemelnek!
- Az értelmi fogyatékos otthonban egy külön intimszobában tudtak a fogyatékosok egymással.. együtt lenni.
Ennek az intimszobának a kulcsát a gondozótól kellett elkérni --> ez megalázó!!
- A fogyatékos lányoknak fogamzásgátlót adtak be. Ez is embertelen, elfogadhatatlan!
- Szegregált osztályban tanították azokat, akik az angol WC rendeltetésszerű használatát sem ismerik. Kártérítést érdemelnek!
Ezek abszurdnak tünnek, de hót komolyan elő szoktak jönni.
1. Aki beszámítható az úgy hülye ahogy csak szeretne szerintem. Ettől még létezik olyan, hogy megtévesztés, átverés, ami üldözendő dolog.WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 14:00 Két nagy kérdésre keresem régóta a választ.
1. Meddig védhetjük meg az embereket saját maguktól?
Pl: öregasszony 200e Ft-ért vesz mágneses takarót. Ezt még talán hagyhatjuk, elvégre a saját döntése, a 200 Ft-ot érő takarót meg annyiért adja az eladó, amennyiért akarja, ebbe sem szólhatunk bele.
Ismerős japán jenben vett fel q. nagy kölcsönt, kérdeztem tőle hogy mi közöd neked a jenhez, láttál már olyat? Persze belebukott, szemét bankok, szemét kormány, szemét mindenki.
Harmadik ismerős örökölt egy lakást, eladta, a pénzből vállalkozni kellett; borítékolható volt a bukta, amire a saját lakása is ráment. Most albérletben lakik.
2. Meddig kell szolidárisnak lennünk a többiekkel?
Kedvenc gazdasági blogomon (kiszamolo.hu) semmi sem vált ki olyan heves vitát, mint a többkulcsos adó.
Jelenleg az egykulcsos adóval aki 5x annyi fizut kap, 5x annyit adózik. Arányosan.
Na most lehetne X összeg felett magasabb adókulcs, hogy a jobban keresők még jobban szolidárisak legyenek.. na ennek a szolidaritásnak hol húzzuk meg a határát?
Üres az egyik szobám + vannak hajléktalanok --> nem kellene társbérlőt beköltöztetni?
WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 14:00 Két nagy kérdésre keresem régóta a választ.
Pl: öregasszony 200e Ft-ért vesz mágneses takarót. Ezt még talán hagyhatjuk, elvégre a saját döntése, a 200 Ft-ot érő takarót meg annyiért adja az eladó, amennyiért akarja, ebbe sem szólhatunk bele.
Ismerős japán jenben vett fel q. nagy kölcsönt, kérdeztem tőle hogy mi közöd neked a jenhez, láttál már olyat? Persze belebukott, szemét bankok, szemét kormány, szemét mindenki.
Harmadik ismerős örökölt egy lakást, eladta, a pénzből vállalkozni kellett; borítékolható volt a bukta, amire a saját lakása is ráment. Most albérletben lakik.
2. Meddig kell szolidárisnak lennünk a többiekkel?
Kedvenc gazdasági blogomon (kiszamolo.hu) semmi sem vált ki olyan heves vitát, mint a többkulcsos adó.
Jelenleg az egykulcsos adóval aki 5x annyi fizut kap, 5x annyit adózik. Arányosan.
Na most lehetne X összeg felett magasabb adókulcs, hogy a jobban keresők még jobban szolidárisak legyenek.. na ennek a szolidaritásnak hol húzzuk meg a határát?
Üres az egyik szobám + vannak hajléktalanok --> nem kellene társbérlőt beköltöztetni?
Nyilván ha a BTK-ba ütközik, akkor nincs kérdés, tiszta sor; csakhogy az ilyen csodaszerek reklámjában az a megfogalmazás szerepel, hogy
Nincs a zsebemben a bölcsek köve, de kiindulásként álljon itt az, ahogy én szeretném, hogy bánjanak velem.
Mit szeretnél: mennyire védjenek meg önmagadtól?
Nem kívánok a másik ember költségére élni, terhére lenni.
Szerintem a jogászok régi álma, hogy a matematika mintájára tudjanak mindent meghatározni. Mert akkor egy algoritmus alapján, gondolkodás - és részrehajlás - nélkül lehetne dönteni.WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 14:41 Nyilván ha a BTK-ba ütközik, akkor nincs kérdés, tiszta sor; csakhogy az ilyen csodaszerek reklámjában az a megfogalmazás szerepel, hogy
"Segít a gyógyulásban..", "Segíthet megelőzni..." - tehát nem ígérik egyértelműen hogy gyógyítja, csak segíthet a gyógyulásban.
Mint a boltban kapható frissföl, kunföl, farmföl, pusztaföl, stb. sem tejföl (hanem növényi hab), de az általam megkérdezett öregek 100%-a tejfölnek hitte.
Miért kéne megvédeni az embereket saját maguktól? Mindenkinek természet adta joga hülyének lenni.WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 14:00 Két nagy kérdésre keresem régóta a választ.
Miért kellene bármennyire is szolidárisnak lennünk?WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 14:00 2. Meddig kell szolidárisnak lennünk a többiekkel?
Szia,
Szia,
Valamennyire muszáj megvédeni az embereket saját maguktól.stevesmith79 írta: ↑2021.08.16. 17:49 Miért kéne megvédeni az embereket saját maguktól? Mindenkinek természet adta joga hülyének lenni.
Valamennyire ezt is muszáj.
Két hozzáfűzés:bel írta: ↑2021.08.16. 19:48 Marpedig normalis orszagban a szegenyeknek van valami tamogatas, ezt lenne praktikus egyszerusiteni a tobbkulcsos adoval: nem vesznek el toluk annyit, mint a gazdagoktol (persze ez egy ideologizalt elmelet, a gyakorlat meg ugyis az, hogy aki eleg gazdag, az mar keves adot fizet).
Kata - nem írható le semmi költségként, és akkor is fizetni kell, ha egy fillér bevételed sincs. Nincs 13. havi fizetés, cafeteria, fizetett szabadság, betegszabadság. Fiszemfaszom kft-k milliárdos tételeket mentenek ki, majd jogutód nélkül megszűnnek. Átlag katás - melós, nem pénzügyi mahinátor- tisztában van azzal, hogy addig kell dolgoznia, amíg meg nem hal.WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 20:48 Valamennyire muszáj megvédeni az embereket saját maguktól.
Egy ismerős nemrég felháborodottan panaszolta, hogy 6X ezer Ft a nyugdíja, ebből hogy éljen meg??
Ja, vállalkozó volt, minimálbérre bejelentve..
Most is körvonalazódik egy ilyen tömeg, a KATÁsok: minimális befizetéssel "letudják" az adózást, cserébe alig lesz nyugdíjuk.
De nyugdíjas korukra elfelejtik, hogy aktív korukban alig tettek be valamit a közösbe, és hidd el, hogy az akkori kormány "megmenti" őket, mivel a nyugdíjasok az egyik legnagyobb szavazóbázis.
Ha az emberekre bíznánk az időskori takarékoskodást, akkor felélnék a pénzt, idős korukban pedig tüntetnének.
De más dolgokban is meg kell védeni az embereket maguktól.
Kötelező a biztonsági öv.
Kötelező védőoltások.
Valamennyire ezt is muszáj.
Segíteni kell a hajléktalanokat, munkanélkülieket, fogyatékos gyereket nevelőket.
Sajnos vannak, akik ezzel a segítséggel visszaélnek.
Két hozzáfűzés:
"nem vesznek el toluk annyit, mint a gazdagoktol" - az egykulcsosnál sem. Ha fix 15% az adó, akkor a fele akkora jövedelem fele akkorát adózik.
Másik: "gazdagoktól" - kit nevezünk gazdagnak? A (valóban) gazdagok megtalálják a módját, hogy okosan (osztalékként, ismerős KATÁjával) felvegyék a pénzt. Én nem nevezném gazdagnak a 800 ezer bruttóval bejelentett AUDI mérnököt.
Azt ugye tudjátok, hogy tojásokon táncolunk?
Mielőtt a nagy filozófiai magasságokban eljutunk oda, hogy a civilizáció, a társadalom, de legfőképpen bármilyen adó az ördögtől, elnyomó alienektől vagy az opus dei-től származó összeesküvés, halkan megjegyzem, az ember bármilyen komolyabb teljesítménye a mamut legyűrésétől a holdraszállásig a közösségként való fellépés eredménye. A közösség pedig mindenkinek a hozzájárulásán alapul - erre vannak jobb és rosszabb megoldások, de az alapelv nem megkerülhető.Poresz írta: ↑2021.08.16. 23:16 Azt ugye tudjátok, hogy tojásokon táncolunk?
Ez egy olyan témakör, amin iszonyatosan össze lehet veszni. Ami a világ legtermészetesebb dolga, mert érdekek sérülnek, amiknek az eltűrését erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítik ki.
Ezópusz hiányzó fabulája a tücskökről és a hangyákról.
Ez az egyén felelősségének áttolása a közösségre, ami éppen ide vezetett. Csak halkan jegyzem meg, pontosan ez a gondolkodás vezetett a polgári fegyvertartás megnyomorításához is.WildBear23 írta: ↑2021.08.16. 20:48 Valamennyire muszáj megvédeni az embereket saját maguktól.
Egy ismerős nemrég felháborodottan panaszolta, hogy 6X ezer Ft a nyugdíja, ebből hogy éljen meg??
Ja, vállalkozó volt, minimálbérre bejelentve..
Most is körvonalazódik egy ilyen tömeg, a KATÁsok: minimális befizetéssel "letudják" az adózást, cserébe alig lesz nyugdíjuk.
De nyugdíjas korukra elfelejtik, hogy aktív korukban alig tettek be valamit a közösbe, és hidd el, hogy az akkori kormány "megmenti" őket, mivel a nyugdíjasok az egyik legnagyobb szavazóbázis.
Ha az emberekre bíznánk az időskori takarékoskodást, akkor felélnék a pénzt, idős korukban pedig tüntetnének.
De más dolgokban is meg kell védeni az embereket maguktól.
Kötelező a biztonsági öv.
Kötelező védőoltások.
Igen, de ezt közösségi szinten kell megoldani, nem tologatni a megoldását másokra / máshova. Legyen ez a közösség döntése, hogy foglalkozik ezzel vagy sem és ne napnyugati bölcsek vagy a hangosan óbégató csőcselék erőszakolja ki. De ez a hajó már elment (vagy meg sem érkezett), marad a lágy vagy kemény diktatúra, mert ezt akarjukWildBear23 írta: ↑2021.08.16. 20:48 Valamennyire ezt is muszáj.
Segíteni kell a hajléktalanokat, munkanélkülieket, fogyatékos gyereket nevelőket.
Sajnos vannak, akik ezzel a segítséggel visszaélnek.
Egy pillanat!nemtokregelni írta: ↑2021.08.17. 00:30 Mielőtt a nagy filozófiai magasságokban eljutunk oda, hogy a civilizáció, a társadalom, de legfőképpen bármilyen adó az ördögtől, elnyomó alienektől vagy az opus dei-től származó összeesküvés, halkan megjegyzem, az ember bármilyen komolyabb teljesítménye a mamut legyűrésétől a holdraszállásig a közösségként való fellépés eredménye. A közösség pedig mindenkinek a hozzájárulásán alapul - erre vannak jobb és rosszabb megoldások, de az alapelv nem megkerülhető.
Bennem felmerül, hogy hogy mentek be kerítésen-kapun át, de persze életszerű, hogy csak csukva volt a kapu, nem zárva, hogy a vendégek ki tudjanak menni a kocsijukhoz pl. Ugyanakkor nemsemmi, hogy hárman bemennek a helyben közismert személy udvarába 15 emberre, a kamerák elé, és bántják a családját. Elég Darwin-díjas volt, pont nem jó emberhez mentek be szvsz. Ugyanakkor a sértett társaság mérsékelt ellenállására okot adhatott az is, hogy minden lépésük fokozott sajtóvisszhangot vált ki! Így viszont most a felvétel nekik fújja a passzát szelet. Gondolom az elcsattant pofonokra ők se számítottak. Kíváncsi vagyok, hova fogja ez kiforrni magát.gvass1 írta: ↑2021.08.17. 09:57 NE, NE, NE poltizáljunk!!! De itt egy érdekes kis videó. Amikor azt hiszed, mert országgyűlési képviselő az apukád és a saját kertedben partizgatsz, akkor nem érhet erőszakos támadás.
Hát, egy fenét nem! (És ha van a kezük ügyében eszköz, akkor bőven lett volna idő, alkalom, lehetőség bevetni. Vagy kis gondolkodással italospalackkal szétcsapni fejüket.)
"2021.08.14-én éjjel az otthonom udvarán 15 fiatal zártkörű rendezvényt tartott, mialatt 3 személy behatolt a helyszínre és bántalmazták a lányomat és a rendezvény résztvevőit.
A konfrontáció részleteit a rendőrségnél lévő videófelvétel bizonyítja. "
Megjegyzem bőven megáll az ÚJ-BTK szerinti szituációs jogos védelem több feltétele: csoportosan, éjjel, személy ellen támadtak az elkövetők.
https://www.facebook.com/14930288189552 ... 255759165/
Szia,
Mondjuk ez így elfogadhatónak tűnik.bel írta: ↑2021.08.17. 10:49 Szia,
Erre szerintem egy lehetseges jo megoldas az, ami Szlovakiaban volt: minimalberig 0% ado, a feletti reszre egyseges %.
Tehat aki epp csak a minimalber folott keres, az a teljes berehez kepest elenyeszo %-t fizet, aki sokkal tobbet (pl. a munkaido minden perceben 1 millio Ft-tal no a vagyona ), az szinte a teljes berere fizeti az adott %-t.
Bel
bel írta: ↑2021.08.17. 10:49 Szia,
Erre szerintem egy lehetseges jo megoldas az, ami Szlovakiaban volt: minimalberig 0% ado, a feletti reszre egyseges %.
Tehat aki epp csak a minimalber folott keres, az a teljes berehez kepest elenyeszo %-t fizet, aki sokkal tobbet (pl. a munkaido minden perceben 1 millio Ft-tal no a vagyona ), az szinte a teljes berere fizeti az adott %-t.
Bel
A valódi gondok nélküli, túlságos jólét és a népekbe sulykolt "te megérdemled" individualizmus sajnos nem a legjobb táptalaja az önkéntes és kívánatos együttműködésnek.
De ezt az egységsugarú választópolgár nem tudja úgysem, a legtöbben abban a kisded álomban élnek, hogy de jó de jó, végre alacsony a jövedelem adó.gvass1 írta: ↑2021.08.17. 11:23 Ennek az a nyilvánvaló következménye, hogy mindenki minimálbérre lesz bejelentve:-)
De amúgy is:
1. nem önmagában az szja az érdekes, annak mértéke egy parasztvakítás csak. Hanem a munkabérre rakódó _teljes_ adóteher. Mert az drasztikusan több, mint az szja-nak nevezett rész. Átlag nálunk 1 kézbe kapott forint az 1,8 Ft-ba kerül kb.
Egyszerűbben kell fogalmazni. A fizud egyharmadát elveszik (szuperbruttóba ne menjünk bele). Amikor veszel valamit a boltban, annak megint majdnem a harmadát elveszik.TotoHU írta: ↑2021.08.17. 12:53 De ezt az egységsugarú választópolgár nem tudja úgysem, a legtöbben abban a kisded álomban élnek, hogy de jó de jó, végre alacsony a jövedelem adó.
Azt hogy millió más füstadó van ami különféle változatos jogcímeken húzza le a munkáltatót, vagy hogy 27% az ÁFA, és összességében világviszonylatban is őrült magas nálunk az adóprés, az a legtöbbek fejében már nem áll össze.
Ennél súlyosabb az ügy. A fizud 33,5%-át elveszik adóként, plusz a munkáltató is fizet még 17%-ot.
Fortitu írta: ↑2021.08.17. 13:22 Érdekes olvasmányok ezek.
https://index.hu/belfold/2021/08/17/seh ... on-pesten/
Propaganda a 2022-es kampánynak megágyazva.Fortitu írta: ↑2021.08.17. 13:22 Érdekes olvasmányok ezek.
https://index.hu/belfold/2021/08/17/seh ... on-pesten/
Tekintve, hogy a polgi "ellenzéki" ezzel inkább maguk alatt vágnák a fát. Vagy ki tudja, a politikus megmagyaráz mindent meg az ellenkezőjét is. A sztorik mindenesetre az átlagpolgárok történetei, hogy miért rakják most a porondra a témát arról lehet beszélgetni, de felesleges.
OFF
Pont kettővel feljebb van a javaslat, hogy a minimálbér legyen adómentes - ami klasszul hangzik, csakhogy:nemtokregelni írta: ↑2021.08.17. 00:30 A közösség pedig mindenkinek a hozzájárulásán alapul - erre vannak jobb és rosszabb megoldások, de az alapelv nem megkerülhető.
Pontosan.
Így van. A legtöbb ember csak azt nézi, hogy az X összegű bruttójából mennyit kap kézhez.TotoHU írta: ↑2021.08.17. 12:53 De ezt az egységsugarú választópolgár nem tudja úgysem, a legtöbben abban a kisded álomban élnek, hogy de jó de jó, végre alacsony a jövedelem adó.
Azt hogy millió más füstadó van ami különféle változatos jogcímeken húzza le a munkáltatót, vagy hogy 27% az ÁFA, és összességében világviszonylatban is őrült magas nálunk az adóprés, az a legtöbbek fejében már nem áll össze.
chucky írta: ↑2021.08.17. 16:09 Tálibok marha nagy használt fegyver zsákmánya
Jól látható az AN/PEQ 2 célzó eszköz a karabélyokon amit már nem gyártanak vagy 10 éve.Ki tudja mikori felvétel ez..............
https://www.itemfix.com/v?t=2o9cmx
Bevallom hogy rá kellett keresnem, hogy mi is ez.. szóval ez egy kettős infra ejszakai irányzék; az egyik IR lézerrel lehet célozni, a másik szélesebb sugárban infrával megvilágítja a területet.
Plusz még egy hangtompi és full sötétben mehet vele a gyilok szinte észrevétlenül.WildBear23 írta: ↑2021.08.17. 21:03 Bevallom hogy rá kellett keresnem, hogy mi is ez.. szóval ez egy kettős infra ejszakai irányzék; az egyik IR lézerrel lehet célozni, a másik szélesebb sugárban infrával megvilágítja a területet.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/AN/PEQ-2
Ja, jó kis játszós cucc; azt nem tudom, hogy katonailag mennyire elavult.vato írta: ↑2021.08.17. 22:12 Plusz még egy hangtompi és full sötétben mehet vele a gyilok szinte észrevétlenül.
“Öreg” bácsi itt elég jól elmagyarázza hogy is használta:D 15:43-tól
https://youtu.be/84KBHdpKB1c
Illetve civil bolti forgalomba került-e ilyen vagy hasonló?WildBear23 írta: ↑2021.08.18. 06:57 Ja, jó kis játszós cucc; azt nem tudom, hogy katonailag mennyire elavult.
A Magyar Honvédségnek van ilyen? Vagy jobb van már?
van az a pénz
nem gondolnám elavultnak, sok katonai AR-en látni, de valaki biztos jobban tudja mi manapság a top cucc...WildBear23 írta: ↑2021.08.18. 06:57 Ja, jó kis játszós cucc; azt nem tudom, hogy katonailag mennyire elavult.
APRÓCSKA ADALÉK:gvass1 írta: ↑2021.08.17. 09:57 NE, NE, NE poltizáljunk!!! De itt egy érdekes kis videó. Amikor azt hiszed, mert országgyűlési képviselő az apukád és a saját kertedben partizgatsz, akkor nem érhet erőszakos támadás.
Hát, egy fenét nem! (És ha van a kezük ügyében eszköz, akkor bőven lett volna idő, alkalom, lehetőség bevetni. Vagy kis gondolkodással italospalackkal szétcsapni fejüket.)
"2021.08.14-én éjjel az otthonom udvarán 15 fiatal zártkörű rendezvényt tartott, mialatt 3 személy behatolt a helyszínre és bántalmazták a lányomat és a rendezvény résztvevőit.
A konfrontáció részleteit a rendőrségnél lévő videófelvétel bizonyítja. "
Megjegyzem bőven megáll az ÚJ-BTK szerinti szituációs jogos védelem több feltétele: csoportosan, éjjel, személy ellen támadtak az elkövetők.
https://www.facebook.com/14930288189552 ... 255759165/
Ezeknek adhatsz akármit a kezükbe mert vagy nem céloznak vagy eldobják és elszaladnak
Az új generációsak kicsik és modernek és minden valamirevaló férfinak van a fegyverén az USA-banWildBear23 írta: ↑2021.08.18. 06:57 Ja, jó kis játszós cucc; azt nem tudom, hogy katonailag mennyire elavult.
Amcsiknál bármit megvehetsz.Legfeljebb adó van rá.
Erre gyűjtögetek már régóta de folyton közbejön valamivato írta: ↑2021.08.18. 08:33 van az a pénz
például itt láttám már IR célzót, de most nincs éppen:
https://www.tacstore.at/
hozzá sisakra éjjellátók
https://www.tacstore.at/tactical-nachtsichtgeraete
Ez a menő mostanság.Fele akkora mint a régebbi modell
Az utcánkban sok szomszédnak kamera rendszere van.Az max arra jó,hogy a felvételt feltöltsék a fészbúkra amin látni lehet ahogy agyonverik.gvass1 írta: ↑2021.08.18. 12:04 APRÓCSKA ADALÉK:
https://index.hu/belfold/2021/08/18/poc ... jaszapati/
"A képviselő lányától és barátaitól az orvosi ügyeleten látleletet vettek, majd feljelentést tettek a rendőrségen. A fiatal nőnek az arca, a koponyája és a mellkasa zúzódott, de pszichésen sokkal inkább megviselték őt a történtek. A három támadó szabadlábon védekezhet."
Tehát van egyfelől az ÚJ-BTK betűje szerint olyan mértékben életellenesnek minősülő támadás, amiért a támadók helyben megölhetőek, MÁSRÉSZT a JOGGYAKORLAT alapján a csoportosan, magánterületre behatolva erőszakos támadás NEM ér annyit, hogy előzetesbe tegyék az elkövetőket, vagy legalább egy lakhelyelhagyási tilalmat kapjanak.
Mindezt egy parlamenti képviselő családtagját megtámadás esetében. Átlagpolgár elleni támadásnál mi lesz, kitüntetik az elkövetőket???
Gratulálok a rendőrségnek-ügyészségnek-bíróságnak!
Ja,nem a tipusra gondoltam hanem a méretére,hogy kicsi
Ha fogadnom kellett volna, erre fogadtam volna.gvass1 írta: ↑2021.08.18. 12:04 APRÓCSKA ADALÉK:
https://index.hu/belfold/2021/08/18/poc ... jaszapati/
"A képviselő lányától és barátaitól az orvosi ügyeleten látleletet vettek, majd feljelentést tettek a rendőrségen. A fiatal nőnek az arca, a koponyája és a mellkasa zúzódott, de pszichésen sokkal inkább megviselték őt a történtek. A három támadó szabadlábon védekezhet."
Tehát van egyfelől az ÚJ-BTK betűje szerint olyan mértékben életellenesnek minősülő támadás, amiért a támadók helyben megölhetőek, MÁSRÉSZT a JOGGYAKORLAT alapján a csoportosan, magánterületre behatolva erőszakos támadás NEM ér annyit, hogy előzetesbe tegyék az elkövetőket, vagy legalább egy lakhelyelhagyási tilalmat kapjanak.
Mindezt egy parlamenti képviselő családtagját megtámadás esetében. Átlagpolgár elleni támadásnál mi lesz, kitüntetik az elkövetőket???
Gratulálok a rendőrségnek-ügyészségnek-bíróságnak!