és én voltam matek tagozatos a gimiben

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Terminátor (a végitélet napja)
ez már too much. a hd21m "tetszik", itt már túl sok a cső. meg túl nagy is a dob átmérője - nem tetszik, na. hogy állnak a .22-es startpatronos fejlesztések?WildBear23 írta: ↑2022.06.22. 17:18 Videó a 16 lövetű dobról, működés közben:
https://www.facebook.com/watch/?v=5248283258540044
16 x 150 Joule
Én kipróbálnám élőben.
+1
Startpatronosok még csak képernyőn léteznek... Először a HD 21-M testvére fog megszületni. A legtöbb alkatrész ugyanaz, a dob fele olyan vastag, a csőben légpuskacső betét. Ez egy18 lövetű, 10 méterről sörösdoboz kategóriájú játék lesz.
+1 too much
Célszerűségben a 6x28 a jó irány, a 16 lövetű inkább mókafaktor, csak azért jött létre mert egyszerű volt megcsinálni. A HDM-hez is volt 15-ös dob (ami nagyobb is volt mint a mostani 16-os). Az érvényes szavazatokat meg majd a Művek pénztáránál lehet leadni
Na ja, csak nagy dilemma lenne, hogy lecseréljem-e a mostani 8x19mm-est 6x28mm-esre..
Te úgyse lecserélni fogod, hanem megveszed azt isWildBear23 írta: ↑2022.06.23. 09:44 Na ja, csak nagy dilemma lenne, hogy lecseréljem-e a mostani 8x19mm-est 6x28mm-esre..![]()
Nem inkább az lesz a nagy dilemma, hogy a kettő közül melyikkel indulj el versenyen?WildBear23 írta: ↑2022.06.23. 09:44 Na ja, csak nagy dilemma lenne, hogy lecseréljem-e a mostani 8x19mm-est 6x28mm-esre..![]()
Biztos díjaznák a lőtéren, ha 28mm gumikkal rombolnám a célokat..
A tekerőlantos megoldással?
HD-22M nocheinmal:
+1WildBear23 írta: ↑2022.06.23. 11:16 HD-22M nocheinmal:
Én továbbra is nagyon kíváncsi vagyok rá élőben.
A videót nézve nem tünik ormótlannak, és azért 16 lövés a szokásos 19mm/150 Joule gumikkal már sok mindenre elég.![]()
A Művek FB oldalán is elnyerte a vásárlók tetszését.
Tamás, a hétvégi teszt után írd meg a tapasztalatokat!![]()
Érdeklődő már van rá!
+1
Sajnos van az a helyzet mikor kevés... (És nem a lövészben van a hiba)
Olyan helyzetet könnyen el tudok képzelni, ahol egy gumibogyó köpködő kevés, akármennyi lövéssel. De olyat, akol 8 gumis lövés MÉG nem elég, de 16 MÁR megoldja a helyzetet… hát nehezen.Kontrolle13 írta: ↑2022.06.23. 13:34 Sajnos van az a helyzet mikor kevés... (És nem a lövészben van a hiba)
Igazad van! Vélhetően azt a helyzetet 100 lövetü gumis sem oldja meg... nem lenne idő annyit lőni!Petya357 írta: ↑2022.06.23. 13:42 Olyan helyzetet könnyen el tudok képzelni, ahol egy gumibogyó köpködő kevés, akármennyi lövéssel. De olyat, akol 8 gumis lövés MÉG nem elég, de 16 MÁR megoldja a helyzetet… hát nehezen.![]()
Szerintem őszintébb azt mondani, hogy kell, mert csak, és nem szituációkat gyártani
De ízlések, és pofonok. Jól mondta Thomaster - mindenki szavazzon a pénztárcájával.
A Fegyverellátó közel van az M0-hoz, és ma láttam nálunk HDM-21 -et..Kontrolle13 írta: ↑2022.06.23. 14:06 Az a baj itt a vadkeleten, hogy nemigen jutnak el eme dolgok (bár itt jegyzem meg, hogy tavaly még lehetet pitbult kapni itt is)
És így nem tudom megnézni megtapogatni, hogy kell e....
Na ja, de olyan usert is nehéz elképzelni, aki a 8 lövetűt MÉG fel tudja emelni és célratartani, de a 16 lövetűt meg MÁR nem.
Hát ööö az is vagy 160 km ide....WildBear23 írta: ↑2022.06.23. 14:08 A Fegyverellátó közel van az M0-hoz, és ma láttam nálunk HDM-21 -et..
(Atlas Zalánjuk is van, bár csak bemutató darab.)
Autópályán az egy bő óra..
Ott a pont! Köszi az infót!WildBear23 írta: ↑2022.06.23. 14:22
Sajnos megfogdosni nem tudom helyetted. :-/
De ott legalább VAN.
És meglehetősen kedves,rendes,jófej,segítőkész,tapasztalt,felkészült,profi és nem utolsó sorba rendkívül szerény eladó fog téged kiszolgálni, földhözverő árakon
Hűha.
A fórumon, más kontextusban , gumis fegyvereknél gyakran előfordult az “odab@sz” kifejezés
Ja, ahogy a szlengben a Bajraktár 16-os dobja a bajtartály.
viewtopic.php?p=60644#p60644paprikajancsi írta: ↑2022.06.23. 18:22 Akinek volt lehetosege mar mindkettot kiprobalni, tudna egy rovid osszehasonlitast irni a Pitbull 19m es Zoraki R1GGrol? Akar Alfakrol es elozo kettorol is.
A Bajtár egyszerűbb
Írd meg majd a tapasztalataidat!
Köszi, erre voltam kíváncsi, már készítem is a pénztárcát..!
Előben meggyőző;)WildBear23 írta: ↑2022.06.25. 22:58 Köszi, erre voltam kíváncsi, már készítem is a pénztárcát..!![]()
(Ezért írtam, hogy kép alapján nem lehet eldönteni, élőben kell lőni vele.)
A Faja előagyat nem próbáltad rá?
Arról nem volt szó, hogy a régi HDM21-et upgradelnék HDM-22-re, a dob mögötti körlemez és a dobtengely-vezető cseréjével?
Köszi szépen a beszámolót! Hasznos vélemények lettek olyan szájából, aki már kilőtt 1-2 gumigolyót az életében, és van viszonyítási alapja.
Azt hittem már sosem fogy ki
Bevállalod, ha megkérlek rá?
jó ez a 16os tár na!
Igeen, a dupla pitbull-t mar rajzoltam, sőt triplát iss:DFaja írta: ↑2022.06.26. 00:34 Köszi szépen a beszámolót! Hasznos vélemények lettek olyan szájából, aki már kilőtt 1-2 gumigolyót az életében, és van viszonyítási alapja.![]()
A 16-os dob nálam még mindig nem kattintotta be az agyamban a "kell" lámpát. Teljesen meg tudom érteni, ha valakinek még nagyobb biztonságérzetet ad otthonra a 16 lövés lehetősége, én már túlzónak érzem. Amit Petya357 is írt: mi az az otthonvédelmi helyzet, amit 8-as dobal nem lehet megoldani, csak 16-ossal? Szerintem ennek a dobank a legnagyobb előnye, hogy Facebookon le lehet vele győzni szájkaratéban a Zalánozókat, "Mer az jobb mer 12 lövetű."
A Megamaxot sem igazán tudom hova tenni. Kis méretű 18-as gumisnak ott az Onesta 19M, afelett meg már a HD-21-M. A kettő közé fél útra betenni még egy valami teljesen mást, annak már abszolút nem látom értelmét. Megamax esetén a legfontosabb érvnek talán egy "Keserű gyűjtemény ékköve" funkciót tudok elképzelni. Felpolírozva, nulla lövéssel csodásan mutathat egy vitrinben a legfelső pocon.(Ha lenne Keserű vitrinem, akkor tuti szorítanék neki helyet!)
A HD-6x28-M viszont az nálam is erősen várós kategória! Esetleg abból egy nagy dobos 12x28?![]()
A dupla gumizható Pitbullra is adok +1 szavazatot, valamint én még ide hoznám a lista végére a gumis Micromax-ot is. (Bakancslistás bakancspisztoly.)
Faja
egyedülallo lenne a piacon, 6 lövésnyi idő alatt 12 gumi kimenne, öntöltő kapacitás, ~dupla gyorsaság
Ezzel a "csak nyújtsuk meg és duplagumis" témával Bélabá a Megamax óta óvatos... az első protó első dolga az volt, hogy felfújódott a dob. Igen sok kísérletbe került, hogy mostanra egy kiadható fegyver legyen.vato írta: ↑2022.06.26. 16:21 Igeen, a dupla pitbull-t mar rajzoltam, sőt triplát iss:D
egyedülallo lenne a piacon, 6 lövésnyi idő alatt 12 gumi kimenne, öntöltő kapacitás, ~dupla gyorsaságalu vagy acél tokkal, acél dobbal:)
((Csak 1 centi toldas a tokba és a dobba;))
BE41B880-05DD-4B20-8250-E85121B657AC.png
Alu tok cél dobbal?Thomaster írta: ↑2022.06.26. 17:33 Ezzel a "csak nyújtsuk meg és duplagumis" témával Bélabá a Megamax óta óvatos... az első protó első dolga az volt, hogy felfújódott a dob. Igen sok kísérletbe került, hogy mostanra egy kiadható fegyver legyen.
Mondjuk a Pitbullal vannak tapasztalatok, hosszú távúak is, mindenféle erősebb tölténnyel meg nagyobb gumival, és bírja. Úgyhogy én erősen bízom benne, hogy a nyújtott dob is bírná a duplagumit, akár valami jobb szénacélból, akár rozsdamentesből. A tok még akár aluból is, tudtommal a CNC alu fegyverek 7075-ös aluból készülnek... de legyen az is acél, a fegyver súlya még úgy is egy nagyberetta súlya alatt marad.
Nyáron a 30 fokban kemény amikor szilikonos az ember keze és lehetetlen letörölnivato írta: ↑2022.06.26. 15:57 jó ez a 16os tár na!a gyári ajánlással piros golyóval és ruag geco-val próbáltuk. Szerencsére a lövedékkamra mérete 15mm-re csökkent csak (mint a 8as dobnál) így még befogadja a kaucsuk fekete gumikat is
![]()
3 ilyen dobbal, előre megtöltve egy lőteres gyakorlás is kellemes lesz, nem a zsíros, tunkolásról fog szólni a fele lövészet![]()
Igen, a korábban már vizionált Keserű Judgevato írta: ↑2022.06.26. 16:21 Igeen, a dupla pitbull-t mar rajzoltam, sőt triplát iss:D
egyedülallo lenne a piacon, 6 lövésnyi idő alatt 12 gumi kimenne, öntöltő kapacitás, ~dupla gyorsaságalu vagy acél tokkal, acél dobbal:)
((Csak 1 centi toldas a tokba és a dobba;))
BE41B880-05DD-4B20-8250-E85121B657AC.png
Szerintem nyugodtan lehet a tok is, és a dob is acélból.
Azért ekkorát ne álmodjunk
Legyen egy hibás töltény és máris bent maradt a csőben a dupla gumi amit még szerszámmal is nehéz eltávolítani.Thomaster írta: ↑2022.06.26. 19:57 Azért ekkorát ne álmodjunk
Puskákkal mértem ilyeneket, de az arányok gondolom általánosak: duplagumi = 1,5x annyi Joule kétfelé osztva, triplagumi = 2x annyi Joule háromfelé osztva.
Példa: Keresztapa, 1 gumival 120 J, 2 gumival 2x90, 3 gumival 3x80.
A Pitbull ugye alapból kb. 80 J (most már, az egypúpú csővel), akkor a dupla lenne 2x60 egy lövésre.
Az Alfának agyon van akasztózva a 10mm átmérőjű csöve. A Pitbull csöve 12mm-es és van benne 1 kis pukli.chucky írta: ↑2022.06.26. 20:15 Legyen egy hibás töltény és máris bent maradt a csőben a dupla gumi amit még szerszámmal is nehéz eltávolítani.
Az Alfában 2 maradt benne a szar tölténytől és csak otthon tudtam kiszenvedni a csőből.Ott használhatatlan volt az önvédelmi fegyver.
Szimpla guminál is megeshet,hogy bent marad de azt még ki lehet tolni vagy rálőni a következőt.De egy duplát.......![]()
simán kitolható egy ceruzával a 12es gumi a 12-es csőbőlchucky írta: ↑2022.06.26. 20:15 Legyen egy hibás töltény és máris bent maradt a csőben a dupla gumi amit még szerszámmal is nehéz eltávolítani.
Az Alfában 2 maradt benne a szar tölténytől és csak otthon tudtam kiszenvedni a csőből.Ott használhatatlan volt az önvédelmi fegyver.
Szimpla guminál is megeshet,hogy bent marad de azt még ki lehet tolni vagy rálőni a következőt.De egy duplát.......![]()
szerintem a 2X60 joule is elfogadható lenne egy viselhető "marokgumisból", én mértem nitró gecos + dupla de metszett gumit a mostani pitbullból olyan 2X70 joule-t tudottThomaster írta: ↑2022.06.26. 19:57 Azért ekkorát ne álmodjunk
Puskákkal mértem ilyeneket, de az arányok gondolom általánosak: duplagumi = 1,5x annyi Joule kétfelé osztva, triplagumi = 2x annyi Joule háromfelé osztva.
Példa: Keresztapa, 1 gumival 120 J, 2 gumival 2x90, 3 gumival 3x80.
A Pitbull ugye alapból kb. 80 J (most már, az egypúpú csővel), akkor a dupla lenne 2x60 egy lövésre.
+1
Ja basszus tényleg
Annyiban jó, hogy kilövi... de a Revenge-hez fölösleges ez a kemény gumi. Ez az Atlas-Globserver fegyverekhez való (AGS 15-M, Zalán). Ja és a Revenge-be nehezebb is beletölteni mint a puhább gumikat.paprikajancsi írta: ↑2022.06.26. 22:40 https://www.fegyverellato.hu/td09g34j/G ... z-d328.htm
Revengehez ez jo lesz?
Nincs.
A szórása jobb lehet a Kaucsukkal, mert azt nem (kevésbé) vágja meg az akasztó. Erősebb nem lesz vele, max. a céltárgyakon látványosabbat rombol, jobban behatol, de traumatikusként ettől nem lesz jobb.paprikajancsi írta: ↑2022.06.27. 09:15 16ot majd kiprobalom, de pl Zorakiba a kemenyebb kaucsuk jobban teljesit mint a puhabb tomitesgyari (nalam).
Na, a Kaucsuk-profi 19mm-es névleges gumigolyója 19,50-20,0 mm átmérőjű, és 4,88 gramm tömegű, valamint a gyártó elmondása szerint 70 Shore keménységű.
Köszi, h megmérted! Akkor nincs új méret csak tág határok között mozog.
ja, már csak pénz kéne ráWildBear23 írta: ↑2022.07.04. 11:45 Most olvastam a Művek FB oldalán, hogy a mintaboltba került a második adag.
Ha valaki szeretne venni, most megteheti.![]()
Nem kell, nem kell, nem kellWildBear23 írta: ↑2022.07.04. 11:45 Most olvastam a Művek FB oldalán, hogy a mintaboltba került a második adag.
Ha megveszed, és élőben mégsem jön be, bármikor el tudod adni az eredeti áron.Kontrolle13 írta: ↑2022.07.04. 15:10 Nem kell, nem kell, nem kell
Bsza meg egyre jobban tetszik
Ebből baj lesz more![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nem az a baj hogy teszik vagy nem....WildBear23 írta: ↑2022.07.04. 15:15 Ha megveszed, és élőben mégsem jön be, bármikor el tudod adni az eredeti áron.![]()
Ja, és ha 5 támadó jön, akkor mit mondasz, hogy parancsoljanak, oda az új rekaméra fektessék a feleségem..?Kontrolle13 írta: ↑2022.07.04. 15:35
Meghogy a kiskertet meg kell védeni, de ugye a válasz, hogy van már 4 eszköz osszam be, új rekamé kell![]()
Nem engem kell meggyőzni....WildBear23 írta: ↑2022.07.04. 15:42 Ja, és ha 5 támadó jön, akkor mit mondasz, hogy parancsoljanak, oda az új rekaméra fektessék a feleségem..?![]()
Inkább fegyvert vegyél!
Valami máson spórolj, az új rekamé se rossz befektetés.Kontrolle13 írta: ↑2022.07.04. 15:35 Nem az a baj hogy teszik vagy nem....
Azasszony!
Mert a bajraktár is qrvára tetszik a nagy tárral és már azon is megy a hiszti![]()
![]()
Próbálom győzködni, hogy mekkora befektetés lesz a gázgumis 23 jan 1 től de nem nagyon hatja meg :
Meghogy a kiskertet meg kell védeni, de ugye a válasz, hogy van már 4 eszköz osszam be, új rekamé kell![]()
Ha neked rekaméd van, nekem meg fegyverem, akkor ki fog jót pihenni??
Nem vagyok egy Keserű fan, de a múltkori adagból sikerült egyet megtapogatni és el is dőlt a kérdés. Azért ez már nem semmi holmi.WildBear23 írta: ↑2022.07.04. 11:45 Most olvastam a Művek FB oldalán, hogy a mintaboltba került a második adag.
Nagyon kimaxolták.
Visszafelé forgatni a dobot..?
nekem volt egy visszavitelem a művekbe. pár perc alatt megcsinálták.WildBear23 írta: ↑2022.07.04. 18:29 Visszafelé forgatni a dobot..?![]()
Én azt egyik Pitbull-19M-nél sem tapasztaltam, sőt, semmilyen más revolvernél sem, kivéve egy régi Kort-ot.
Pitbull-19M volt?
Most már ne vegyétek el a kedvem most kaptam zöld utat egyre.... Ha még lesz
Ezt a boltban "szárazon" ki tudod próbálni.Kontrolle13 írta: ↑2022.07.04. 20:47 Most már ne vegyétek el a kedvem most kaptam zöld utat egyre.... Ha még lesz![]()
Egy ismerős hozná, nem ért hozzá
valszeg az volt, mert 5-10 perc alatt megcsináltákvato írta: ↑2022.07.04. 20:42 ha a dobrekesztő nem jön fel teljesen (amit okozhat sorja; vagy túl erős rugó, ami befeszíti a fészkébe) akkor kézzel lehet visszafelé forgatni a dobot zárolt helyzetből... viszont működést nem befolyásolja mert a dobléptető a pitbull-nál bármely pozícióból lépteti a dobot![]()