OFFLuigi di Getto írta: ↑2020.01.03. 15:15 Ma visszamentem, mert nehezen viselem a sikertelenséget. (persze ráment némi időm az aktuális joxabályok böngészésére - az idén még most olvastam először)
Xarom le a tonfát, (estére ötvenet faragok akáclécből, és seprűnyélből) különben is, közben benéztem budoboltba, militaryba, és felhívtam néhány más üzletet is. Kilóra adtak volna, és nem hallottak engedélyről.
Telefonos egyeztetést követően, a főnökasszony szerint valamely félreértésről lehetett szó, mert ha örző-védő vagyok akkor ... blablabla
Tehát ma visszamentem, megkerestem a tegnapi eladót, és kértem egy jobbos és egy balos tonfát 9mm P.A.K.-ra. Az eladó kissé kényszeredett mosoly közepette ideadta. Naná, hogy egyformát, és kaliber nélkül!Most tehát van két tonfám, és van élményem, ami csapkodásra késztet
(ps: ha valaki nyomtattat tonfa vásárlási engedélyt én is kérek!)
poén: kifelémenet rákérdeztem van e valmi .315-höz ... volt, 2 doboz riasztójuk
sztem ezt nézte be:
KKVE rendelet:
"4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható."
Persze a tonfa nyilvánvalóan nem gumibot (vidéken: toMfa:-))), de hogy a gumibot miért ilyen szigorúan korlátozott az megint a BELÜGYRE ATOMOT magyarazatot igenyli.
Illetve egyertlemuen péniszirigység:-)))
ON