Túlélés

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Túlélés

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Petya357 írta: 2025.02.21. 09:56 A Katadyn vízszűrő mellett ilyen van a Go Bag-emben.

https://www.rinokor.hu/felszereles/mre- ... g8QAvD_BwE

Amikor ifjú voltam és bohó, egyszer csináltam egy challenge-t és hajnaltól alvásig egy teljes (munka, nem pihenő)napot ezen éltem. Egy csomag NRG + csapvíz.

Konklúzió: Működik, valóban életben tart, a teljesítő képesség sem romlik. Minden további nélkül tudtam mellette dolgozni, emellett a szokásosnál se fáradtabb, se ingerlékenyebb nem lettem. Csak a kávé hiányzott 8-)

Egyáltalán nem voltam éhes, mert rendesen telít. Meg maradt is belőle. (Irodai munka, nem fát vágtam) De 2x annyi vizet ittam, mint szoktam - ezzel is számolni kell. Hogy a rendes kajában van víz, ezekben a szárított-szublimált izékben pedig nincs. Emiatt - és a magas fehérje tartalom miatt - látványosan megnő a víz szükségleted.

És a nap végére már igazán rühelltem az ízet. Kizárt, hogy kedvtelésből ilyet majszolgassak… :lol: úgyhogy tökéletes vésztartalék, nem fogy el soha. Csak lejár.
Ajánlják ezt úgy is, hogy keverj vízzel kását belőle, vagy főzd meg levesnek, gondolom, nem is véletlenül. Mondjuk az íze úgy sem lesz jobb. :-)

Szerintem ez a "lejár" is csak egy kötelező ráírandó. Saccra kb. sose lesz baja, amíg az eredeti csomagolása sértetlen.

Tudod, mint a Himalája kristálysó. 2 millió évig ott volt a hegyben, de mire a polcokra kerül, már csak pont 2 év a szavatossága. Micsoda mázli, hogy pont idejében kibányászták, mielőtt teljesen megromlana a hegy gyomrában. :lol: :lol: :lol:
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

AndyA írta: 2025.02.21. 10:00 Ajánlják ezt úgy is, hogy keverj vízzel kását belőle, vagy főzd meg levesnek, gondolom, nem is véletlenül. Mondjuk az íze úgy sem lesz jobb. :-)

Szerintem ez a "lejár" is csak egy kötelező ráírandó. Saccra kb. sose lesz baja, amíg az eredeti csomagolása sértetlen.

Tudod, mint a Himalája kristálysó. 2 millió évig ott volt a hegyben, de mire a polcokra kerül, már csak pont 2 év a szavatossága. Micsoda mázli, hogy pont idejében kibányászták, mielőtt teljesen megromlana a hegy gyomrában. :lol: :lol: :lol:
Nem a só romlik meg......
Hanem amit hozzá kevernek.
Csomósodásgátló és társai.
Szivesen.😁
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Apropó lejárat. Ez annál azért kicsit bonyolultabb kérdés. Van, amikor igenis van értelme, és olyan is, amikor semmi.

Hogy ez mennyire baromira nem egyértelmű, itt van egy friss példa. Költözéskor előkerül néhány, a gyerekek által egy Belfasti McDonaldsból lenyúlt kis tasak. Mindkettő évek óta lejárt (ott van rajta a dátum, látszik a képen) A feleségem már dobta volna ki, mondom ácsi , teszteljük. Bölcs asszony. Tudja, hogy középkorú férfit jobb hagyni játszani, mert addig is elvan, másképp unatkozna és elmenne örömlányokhoz :mrgreen:

Ketchup:
IMG_2602.jpeg
Tej:
IMG_2603.jpeg
Előrejelzés, nagy egyetértésben az asszonnyal: ketchup örök élet+ 1 nap, tej pedig hiába volt tartós, már nyilván romlott

Valóság:
Ketchup ehetetlenül ocsmány ízű, és sötét színű. Kuka.
Tej - óvatosan megkóstolva, utána bátran felhörpintve- az égvilágon semmi baja.

Pont fordítva gondolná az ember. :o és most inkább bele se menjünk abba, hogy a “finom marad”, a “megőrzi az állagát”, és a “még nem öl meg” az lehet három nagyon különböző időtartam. És hogy mindhárom “élettartam” gyakran jobban függ a tárolási hőmérséklettől, mint magatól az időtől.

Szóval pls óvatosan a lejárattal kapcsolatos nagyvobalú kijelentésekkel. Sokkal bonyolultabb kerdés, mint ahogy azt Móricka magának elképzelte ;) Az egyetlen helyes válasz, SzVSz : “attól függ” .

Na jó a só az tényleg ökörség. Ha úgy van. Úgy van?

Vagy… mi lenne ha esetleg…. valóban utánajárnánk? Igen régimódi megközelítést választottam: találgatas helyett elmenni a kamrába és megnézni ;) baromi sok minden halmozódott föl, amit előhozott a költözés, ráadásul a sót külön tartalékoltam is mert nagyon sok mindenre lehet hasznos egy preppernel, az étel sózása mellett pl a tartósításhoz is jól jön.

Himalája só 1
IMG_2676.jpeg
Jé… Nincs lejárat

Himalaja só 2
IMG_2677.jpeg
Nincs lejárat

Nemhimalája só3
IMG_2679.jpeg
Itt sincs lejárat

Nemhimalája só4
IMG_2680.jpeg
Még mindig nincs. :roll: Ezek nyilván nem olvassák a fórumot :lol:

Nemhimalája só 5

Na, itt végre van.
IMG_2678.jpeg

Szinte biztos, hogy a minőségét megőrzi az az állagára vonatkozot. A konyhasó (NaCl) mellett van benne egy kis jód is, KI só formájában, és csomósodás gátló. az eggyel febtebb levőben is van, de ott nem határozott meg minöségmegőrzési dátumot a fyartó.

Szóval ez is “attól függ”. 5ből 4 sónak nem volt lejárati dátuma. A himalájásnak se 8-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petya357 2025.02.21. 11:29-kor.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
WildBear23
Veterán
Veterán

BOB kaja

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Fortitu írta: 2025.02.21. 09:03 https://telex.hu/eszkombajn/2025/02/21/ ... menthetett

Milyen hasonló, itthon is hozzáférhető opciók vannak jelenleg? Azon kívül, hogy vegyen az ember konzervet, vagy diákcsemegét.

Jobban belegondolva lehet nem is hülyeség, és tényleg ilyesmit érdemes bedobni a kocsiba, meg a túrazsákba tarcsinak. Ezt pl tök szeretem és 500+ kalória egy csomag.
https://www.lidl.hu/p/csokolades-csemege-mix/p10014271

Problémája, hogy túl finom, és nem fog megmaradni a vészhelyzetig...
Anno ezen rengeteget agyaltunk, még az MTP-n (Magyar Túlélő Portál).
Bármilyen csoki jó, amit szeretsz.
A lényeg, hogy cukor van benne (gyorsan ad energiát), zsír van benne (lassan ad energiát), és finom (ennek komoly hatása van a hangulatra!).
Simán lehet 30 dekás ét tortabevonót tenni a BOB-ba.

Az MRE és társait én nem szeretem; némi többlet súlyért már konzervet is vihetsz, valódi étellel.
Sonkakonzerv, májkrém, gyümölcskonzerv, kétszersült.
Én szeretem a sűrített tejet is (Kinizsi 100 túrán volt olyan srác, aki azzal tolta).
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: BOB kaja

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

WildBear23 írta: 2025.02.21. 11:23 Anno ezen rengeteget agyaltunk, még az MTP-n (Magyar Túlélő Portál).
A lényeg, hogy cukor van benne (gyorsan ad energiát), zsír van benne (lassan ad energiát), és finom (ennek komoly hatása van a hangulatra!).

Az MRE és társait én nem szeretem; némi többlet súlyért már konzervet is vihetsz, valódi étellel.
Sonkakonzerv, májkrém, gyümölcskonzerv, kétszersült.
Én szeretem a sűrített tejet is (Kinizsi 100 túrán volt olyan srác, aki azzal tolta).
Ja a klasszik MRE csomagot én is hamar ejtettem, mint opció. Pazarlóan nagy helyet foglalva aránylag kevés kaja, és ami a legfontosabb: drága. Egy rendes készételkonzerv ahelyett valóban jobb választás.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Attol fugg, azert az MRE tobb mint egy konzerv kaja, pontosan ki van szamolva minden.
Raadasul ha azt eszed akkor kevesebbet uritesz es nem kap el a hasmars :roll:
Fortitu írta: 2025.02.21. 13:14 Ja a klasszik MRE csomagot én is hamar ejtettem, mint opció. Pazarlóan nagy helyet foglalva aránylag kevés kaja, és ami a legfontosabb: drága. Egy rendes készételkonzerv ahelyett valóban jobb választás.
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2025.02.21. 13:26 Attol fugg, azert az MRE tobb mint egy konzerv kaja, pontosan ki van szamolva minden.
Raadasul ha azt eszed akkor kevesebbet uritesz es nem kap el a hasmars :roll:
Igen, nekem a legendás MRE széklet sem éppen vonzó "előny"...
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

lassuk be szituacioban ez elony es nem hatrany :roll:
Fortitu írta: 2025.02.21. 13:28 Igen, nekem a legendás MRE széklet sem éppen vonzó "előny"...
ingyom bingyom tálib-e?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

WildBear23 írta: 2025.02.21. 11:23 Anno ezen rengeteget agyaltunk, még az MTP-n (Magyar Túlélő Portál).
Nagy +1!
2020 óta évente 2x1 hétig fent vagyunk a Bükk Fennsíkon, és jövünk-megyünk reggeltől estig. Ez nem igazi túlélés, de azért radikálisan más mint a hétköznapi életünk. (Víz és áram pl. nincs, gondoskodni kell a vízről és a világításról)
Az első pár alkalommal tisztán funkcionális alapon állítottam össze a kaját, mindent kiszámoltam, mi legyen reggelire mi ebédre, mi vacsira. Az ötödik napon már rohadt unalmas volt minden nap reggelire kolbászt és szalonnát enni, ebédre meg az adott napi konzervet + sűrű német rozskenyeret. Azóta viszek csokit, lekvárt, kompótot, kínai tésztalevest, mert egy fárasztó, esetleg esős nap után este bent a síházban ezek nagyon nagyban javítják a hangulatot. (Alkoholt nem viszünk hangulatjavításra, nem azért megyünk hogy bepiáljunk, arra ott a kocsma hétköznap)
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Csoki, müzli,olajos magok,méz,kétszersült, füstölt sprotni+instant tészta (halas tésztasalátának+ az olaj mécsesnek ) jerky,
Ha extrázok, akkor szélesmetélt, gríz, lekvár, de ez pici főzést igényel.
Instant kávé, pocket coffe, Scho ka kola, ki mit szeret.
Ezer féle energia szelet, protein szelet van😉
Nem egyszerű a kérdés, mert sokminden befolyásolja.
Egyszerű túra, vagy kirándulás, hány napos, vagy vészeseti?
Nálam pl mindig van kávézóból elcsort barnacukor, sokat tud segíteni.
Fizetett bér-Troll.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

RatRace írta: 2025.02.21. 14:14 Csoki, müzli,olajos magok,méz,kétszersült, füstölt sprotni+instant tészta (halas tésztasalátának+ az olaj mécsesnek ) jerky,
Ha extrázok, akkor szélesmetélt, gríz, lekvár, de ez pici főzést igényel.
Instant kávé, pocket coffe, Scho ka kola, ki mit szeret.
Ezer féle energia szelet, protein szelet van😉
Nem egyszerű a kérdés, mert sokminden befolyásolja.
Egyszerű túra, vagy kirándulás, hány napos, vagy vészeseti?
Nálam pl mindig van kávézóból elcsort barnacukor, sokat tud segíteni.
A témafeldobás alapvetően vészeseti cuccal kapcsolatban történt. Elsősorban a kocsiba mit lehet érdemes bedobni arra az esetre, ha valahol elakad az ember, esetleg előre nem tervezett módon 1-2 nappal többet kell valahol valamiért tölteni.
A gyakorlatban úgy találtam, hogy nem ülök neki konzervet melegíteni, vagy főzőcskézni ilyesmi helyzetekben. Most egy adag müzliszelet van a kocsiban, ebből azért gyakran csipegetünk, meg az extra palack vizek is jól jöttek már. Van mindig egy váltás ruhám is a kocsiban, ez szerencsére még nem kellett. Pontosabban egyszer voltam olyan szituban, amikor cipő kellett (fesztivál...), akkor egy közeli Aldiba mentem be mezítláb egy random cipőt venni, szerencsére volt.
A másik konkrétabb szitu, hogy mostanában is megyek magashegyi túrára. Túrákon már fordult elő, hogy egy nappal többet maradtunk fent a hegyen, mint az eredeti terv volt.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

TotoHU írta: 2025.02.21. 13:43 Nagy +1!
2020 óta évente 2x1 hétig fent vagyunk a Bükk Fennsíkon, és jövünk-megyünk reggeltől estig. Ez nem igazi túlélés, de azért radikálisan más mint a hétköznapi életünk. (Víz és áram pl. nincs, gondoskodni kell a vízről és a világításról)
Az első pár alkalommal tisztán funkcionális alapon állítottam össze a kaját, mindent kiszámoltam, mi legyen reggelire mi ebédre, mi vacsira. Az ötödik napon már rohadt unalmas volt minden nap reggelire kolbászt és szalonnát enni, ebédre meg az adott napi konzervet + sűrű német rozskenyeret. Azóta viszek csokit, lekvárt, kompótot, kínai tésztalevest, mert egy fárasztó, esetleg esős nap után este bent a síházban ezek nagyon nagyban javítják a hangulatot. (Alkoholt nem viszünk hangulatjavításra, nem azért megyünk hogy bepiáljunk, arra ott a kocsma hétköznap)
Pontosan.
A kínai tésztalevest kihagytam, pedig jó, olcsó, és valódi étkezés feelingje van.
250 Ft a rizstésztás változat.
Kávésoknak a dobozos kávé tudja megdobni a morált.
Meg a nasik sem csak a szénhidrát miatt kellenek, hanem jutalom: ezt az emelkedőt még megmászom, és jöhet a csoki.
(Ha olvasta valaki a "Halálra ítélt szakasz" című [egyébként q. jó] könyvet, ott a gyümölcskonzerv volt a kedvenc nasi..)

MRE kiszámolt tápérték: szerintem felesleges. A szervezet elég tág határok között tudja hasznosítani a szentháromságot (fehérje, szénhidrát, zsír), és pár hét alatt semmi bajod nem lenne attól sem, ha totál egyoldalúan táplálkoznál.
A MRE-széklet meg marha jól elő tudja hozni az aranyeret. :)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Beszeltek itt a kajarol de a viz sokkal fontosabb!!
Nekem ez valt be
Kép
ingyom bingyom tálib-e?
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Fortitu írta: 2025.02.21. 14:28 A témafeldobás alapvetően vészeseti cuccal kapcsolatban történt. Elsősorban a kocsiba mit lehet érdemes bedobni arra az esetre, ha valahol elakad az ember, esetleg előre nem tervezett módon 1-2 nappal többet kell valahol valamiért tölteni.
Szia,

Szerintem a "kicsit" elakadas, es az 1-2 nap mar kulon kategoriak.
A kicsit elakadasnal teljesen egyetertek veled, oda a teljesen keszetel (mint a csoki vagy muzliszelet) a jo, de ha valahol 1-2 napot tolt az ember, oda mar jol johet a konzervszeru kiegeszito etel, akar melegitve.

MRE szeklet: en ezt egyszeruen latom:
-a mindennapokban egeszseges a magas rosttartalom
-ha cipelni kell a kajat, vagy ha evekig a csomagtartoban foglalja a helyet azert, hogy egyszer felhasznaljam, akkok nem racionalis emeszthetetlen dolgot cipelni magunkkal, helyette a suly es terfogat leheto legnagyobb resze hasznosuljon. Ezert az MRE beltartalom ilyen szempontbol optimalis.
-engem zavar a rengeteg csomagoloanyag az MRE-ben, mivel pont az elozo pont ellen van, plusz meg nem szivesen "forgatom", mert tul sok mesterseges anyagot tartalmaz, szoval a konkret MRE nem a kedvencem.
-Igy aztan a vegkovetkeztetesem az, hogy idealis az, ami az MRE-hez hasonloan minimalis rosttartalmu, de nem konkretan MRE. :-)

Bel
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

qqriq írta: 2025.02.21. 14:38 Beszeltek itt a kajarol de a viz sokkal fontosabb!!
Nekem ez valt be
Kép
Ja, mert Te nem vizet iszol, hanem pálinkát.😂
Fizetett bér-Troll.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Az MREt én sem szeretem, ugyanazok miatt : nagy, nehéz, sok a csomagolás. A melegítő is ritkán kell de mindegyikben mégis benne van. Pazarló cucc. Ehető, de nem finom.

Viszont a székrekedés masszívan el van túlozva. Pontosan emiatt raknak bele kekszet, direkt extra magas rost- és olajtartalommal, hogy ne legyen gond a kábel fektetésnél!.

De a hülye bakák csesznek megenni, mert nem finom. Amikor kiszedik a nagy napi csomagból és zsebre /pouch-ba vágják az egyénibalkotóelemeket, a keksz valahogy mindig a táborban marad, mert túl nagy, zörgős a zaccsija, és egyébként is nemfinom. És utána pedig hogy, hogy nem, az állomány panaszkodik a szorulás miatt. :roll:

MRE-re az egyik kedven backronymom: Meals Refused by Ethiopians :mrgreen: Etiópiaiak által (is) elutasított étel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

RatRace írta: 2025.02.21. 11:21 Nem a só romlik meg......
Hanem amit hozzá kevernek.
Csomósodásgátló és társai.
Szivesen.😁
A Himalája sóhoz elvileg nem kevernek semmit. Vagy ha mégis:

"A sóba tett csomósodásgátlók, mint a nátrium-ferrocianid (E535) vagy a kálium-ferrocianid (E536), nem romlanak meg hagyományos értelemben. Ezek stabil vegyületek, és a sóval együtt gyakorlatilag korlátlan ideig eltarthatók, ha száraz helyen tárolják őket."
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Fortitu írta: 2025.02.21. 14:28 A témafeldobás alapvetően vészeseti cuccal kapcsolatban történt. Elsősorban a kocsiba mit lehet érdemes bedobni arra az esetre, ha valahol elakad az ember, esetleg előre nem tervezett módon 1-2 nappal többet kell valahol valamiért tölteni.
A gyakorlatban úgy találtam, hogy nem ülök neki konzervet melegíteni, vagy főzőcskézni ilyesmi helyzetekben. Most egy adag müzliszelet van a kocsiban, ebből azért gyakran csipegetünk, meg az extra palack vizek is jól jöttek már. Van mindig egy váltás ruhám is a kocsiban, ez szerencsére még nem kellett. Pontosabban egyszer voltam olyan szituban, amikor cipő kellett (fesztivál...), akkor egy közeli Aldiba mentem be mezítláb egy random cipőt venni, szerencsére volt.
A másik konkrétabb szitu, hogy mostanában is megyek magashegyi túrára. Túrákon már fordult elő, hogy egy nappal többet maradtunk fent a hegyen, mint az eredeti terv volt.
Bundeswehr Notration?
Mer' a zinternet nem felejt, csak az MTP-s kajacsomagtesztek tüntek el örökre… Onnan emlékszem a Bundeswehr Notrationra, és volt másik is.
WildBear23 írta: 2025.02.21. 11:23 Bármilyen csoki jó, amit szeretsz.
Arra legalább kevésbé kíván rá ez ember, pedig messze jobb a főttt krumplinál.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Petya357 írta: 2025.02.21. 16:29 MRE-re az egyik kedven backronymom: Meals Refused by Ethiopians :mrgreen: Etiópiaiak által (is) elutasított étel
Nekem a lentebb tárgyalt témakörre utaló: "Meal, Refuse to Exit" (étel, ami nem hajlandó kijönni) tetszik :D
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

juteszembe, sarkvideki mre-vel talalkozott mar valaki?
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.02.21. 09:03 https://telex.hu/eszkombajn/2025/02/21/ ... menthetett

Milyen hasonló, itthon is hozzáférhető opciók vannak jelenleg? Azon kívül, hogy vegyen az ember konzervet, vagy diákcsemegét.

Jobban belegondolva lehet nem is hülyeség, és tényleg ilyesmit érdemes bedobni a kocsiba, meg a túrazsákba tarcsinak. Ezt pl tök szeretem és 500+ kalória egy csomag.
https://www.lidl.hu/p/csokolades-csemege-mix/p10014271

Problémája, hogy túl finom, és nem fog megmaradni a vészhelyzetig...
Tévedtem, egy csomi 1000+ kalória:
20250223_162002.jpg
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

kemiai melegitos mint az mre es egesz eheto
20250223_184932.jpg
20250223_184859.jpg
Fortitu írta: 2025.02.23. 18:20 Tévedtem, egy csomi 1000+ kalória:
20250223_162002.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2025.02.23. 18:51 kemiai melegitos mint az mre es egesz eheto
20250223_184932.jpg
20250223_184859.jpg
Ez honnan, mi ez, mennyiért?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

ilyen:

Kinabol, draga :(
2000-tol indulnak
AndyA írta: 2025.02.23. 18:57 Ez honnan, mi ez, mennyiért?
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2025.02.23. 19:39 ilyen:

Kinabol, draga :(
2000-tol indulnak
Kicsit pontosabban? Weboldal címe, ilyesmi...?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Dunapanda
AndyA írta: 2025.02.23. 20:08 Kicsit pontosabban? Weboldal címe, ilyesmi...?
ingyom bingyom tálib-e?
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

qqriq írta: 2025.02.23. 20:40 Dunapanda
Jesszus, az nagyon “veszélyes” hely konzervatív európai gyomornak :o
A pácolt kacsanyelv kis tasakban nem az volt amire rá tudtam volna kívánni :lol:
És ez csak egy az ott megtalálható egzotikus cuccok közül, de rengeteg számomra is érdekes dolog van még náluk.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

pacolt kacsalab, csirkelab, disznoful, disznokorom :roll:
Roberto68 írta: 2025.02.24. 08:53 Jesszus, az nagyon “veszélyes” hely konzervatív európai gyomornak :o
A pácolt kacsanyelv kis tasakban nem az volt amire rá tudtam volna kívánni :lol:
És ez csak egy az ott megtalálható egzotikus cuccok közül, de rengeteg számomra is érdekes dolog van még náluk.
ingyom bingyom tálib-e?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Ha már kínai túlélő kaja: én rendszeresen ilyen helyeken (kínai boltokban) veszem a tészta leveseket. A hazai polcokon ismert pár márka helyett sokkal bőségesebb a kínálat,nagyobbak és sokkal jobb ízűek a levesek, bár ez relatív. Két tojás beleütésével nekem ebédre már OK egy ilyen.

Btw a fokhagyma - gyömbér - szezám olaj - szójaszósz fűszer kombóval kb minden kínai kaja ízű lehet. *
IMG_20250224_124512.jpg

*: tudom, nincs olyan hogy kínai konyha, van szecsuani meg kantoni meg lu cai, meg mittudomén, de ez ebből a szempontból most mindegy.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Roberto68 írta: 2025.02.24. 08:53 Jesszus, az nagyon “veszélyes” hely konzervatív európai gyomornak :o
A qqriq által lent poszttolt két kaja ennél azért ártalmatlanabb. Régen tanúltam már kínaiul, azt a nagyon keveset is elfelejtettem, de annyit azért meg el tudok olvasni a dobozon, hogy mindkettő “marha hús rizzsel” 8-) az egyik csípős, a másik nemtom milyen.

De nem csirkeláb vagy kacsaagy - teljesen ok kaják ;)

A Dunapandát lopom! Ha van disznófül, már megéri - a feleségem nagyon szereti.

Fél-OFF Ha igazi kínai kaját szeretnetek kóstolni, nem a szánalmas kínai büfe elkorcsosult vackokat - Fulin. Neha van disznófül, de alapvetően európai ember számára is ajánlott, bitang jó hely. Sajnos nem olcsó :roll:

https://maps.app.goo.gl/RknBuTi7MHHotTs ... eview.copy
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

qqriq írta: 2025.02.24. 08:54 pacolt kacsalab, csirkelab, disznoful, disznokorom :roll:
távolkeleten láttam én akkora kerámiából készült fermentáló edényeket, amibe egy sertés simán belefér egészben
márpedig ha az belefér, akkor egy ember is
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Ful van- Friss a huspultban, vakumcsomagolt a hutoben es mindenfele izesitesu zacskos kinabol.
Autentikus kinai kaja ugyben meg menj be a dunapanda kornyeken barmelyik kifozdebe/etterembe, legtobben csak kinaiul van rajzolva az etlap is
Petya357 írta: 2025.02.24. 13:26 A Dunapandát lopom! Ha van disznófül, már megéri - a feleségem nagyon szereti.

Fél-OFF Ha igazi kínai kaját szeretnetek kóstolni, nem a szánalmas kínai büfe elkorcsosult vackokat - Fulin. Neha van disznófül, de alapvetően európai ember számára is ajánlott, bitang jó hely. Sajnos nem olcsó :roll:

https://maps.app.goo.gl/RknBuTi7MHHotTs ... eview.copy
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

qqriq írta: 2025.02.24. 14:12 Ful van- Friss a huspultban, vakumcsomagolt a hutoben es mindenfele izesitesu zacskos kinabol.
Autentikus kinai kaja ugyben meg menj be a dunapanda kornyeken barmelyik kifozdebe/etterembe, legtobben csak kinaiul van rajzolva az etlap is
Közsi, megyek, a fül az finom, nem gondoltam volna, de tényleg jó cucc.. a csípős a legjobb.

A környékbeli éttermek tényleg jók, és tényleg van hogy nincs se magyar se angol menű - csak hát az egész CsájnaTown nekünk nagyon kiesik. A Fulin az legalább ott van belső kerületben.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

WildBear23 annó ihletett, hogy spájzoljak be konzerv sonkából.

Költözéskor ellenőriztem a készletet.
2021 Augusztusban “járt le”… :roll:
IMG_2804.jpeg
Most melegítem a repetat sonkastesztából

IMG_2805.jpeg
#jólvanazúgy 8-)
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Petya357 írta: 2025.02.28. 20:29 WildBear23 annó ihletett, hogy spájzoljak be konzerv sonkából.

Költözéskor ellenőriztem a készletet.
2021 Augusztusban “járt le”… :roll:

IMG_2804.jpeg

Most melegítem a repetat sonkastesztából

IMG_2805.jpeg

#jólvanazúgy 8-)
92-93 a seregben kaptunk olyan paprikáskrumpli kolbásszal konzervet, ami 87-89 ben lejárt.
Semmi baja nem volt.
Fizetett bér-Troll.
Válasz küldése