OFF: ha már Ausztria felől érkeztettek csokikat, akkor próbáljátok ki a Harrert.
Túlélés
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Túlélés
Most mondd, ha kérsz te is.Józsi bácsi írta: ↑2024.09.18. 14:57 Hát nem tudom,de én egy méter mázsát meg tudnék enni ,mind a két fajtából.
Nagyon eltalált édesség...
-
- Fórumtag
A legnagyob BOB aljából előkerült 5.11 kakaó kókusz italpor.
Már lejárt, de az íze állaga nem változott.
Holnap referálok, hogy mi lett a végkifejlet.
Már lejárt, de az íze állaga nem változott.
Holnap referálok, hogy mi lett a végkifejlet.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Kód: Egész kijelölése
Scho-ka-kola ét tej
Wildbear23 3 3
Zora 3 3
Balintix 3 3
RatRace 3 3
GD 0 5
Összesen: 12 17
A csokoládé-fórumon már zúgolódnak a piros betűs kereskedő nickek. “Nepper”, “zugárus” - hogy csak a legenyhébb kifejezéseket említsem…AndyA írta: ↑2024.09.20. 09:04Akkor ennyi, senki más nem kér, rendelhetem?Kód: Egész kijelölése
Scho-ka-kola ét tej Wildbear23 3 3 Zora 3 3 Balintix 3 3 RatRace 3 3 GD 0 5 Összesen: 12 17
Baj lesz ebbül’, more..
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Én nem kereskedek vele. Annyit kérek érte, amennyibe nekem került. Ez baráti szívesség kategória. Azért is írtam meg jóelőre az árat, hogy rám se lehessen fogni.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ha beut a valami es le kell valni a nemzeti infrarol akkor is lesz net.
tenyleg mukodik, barhol/barmikor, amig mr tesla ugy akarja
tenyleg mukodik, barhol/barmikor, amig mr tesla ugy akarja
ingyom bingyom tálib-e?
Egy gyökerkezelés nem várt fordulatot vett.
Szeretnék sos segítséget kérni hozzáértőktől, hogy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat hogyan tudok folyamatosan alkalmazni egymást - hatóanyagokat váltva, hogy ne lyukadjon ki a gyomrom, meg mittudomén, mitöl kell még tartani, de valahogy kihúzzam addig, míg fogadni tud a fogorvosom.
Szeretnék sos segítséget kérni hozzáértőktől, hogy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat hogyan tudok folyamatosan alkalmazni egymást - hatóanyagokat váltva, hogy ne lyukadjon ki a gyomrom, meg mittudomén, mitöl kell még tartani, de valahogy kihúzzam addig, míg fogadni tud a fogorvosom.
Én szedtem már paracetamolt és ibuprofent 6 óránként felváltva. Nem egy séta a parkban, de működik. EZ NEM ORVOSI JAVASLAT. Mondjuk olyan köd lett a fejemben, hogy 3 napig kizárólag elöltöltő puskás videókat tudtam nézni... minden más csak zaj volt, élő emberek is.zora írta: ↑2024.09.26. 22:40 Egy gyökerkezelés nem várt fordulatot vett.
- WildBear23
- Veterán
Metamizol (Algopyrin, Algozone, stb) max. napi 4x2 tabletta (összesen 8x500mg), diclofenac (Cataflam, Voltaren, stb) max. napi 150mg, de sokáig ne használd.zora írta: ↑2024.09.26. 22:40 Egy gyökerkezelés nem várt fordulatot vett.
Az első vénynélküli, a másodikból a kis hatóanyagtartalmúak szintén. Esetleg írass fel a HO-val Diclopram-ot, az nagy adag diclofenac, és van benne gyomorvédő.
(Dr. B.Péter írna fel, de gondolom még nem engedték ki..
Jobbulást kívánok!!
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Az oké, de ha vény nélkül kapható szerekről beszélünk, a hat órás intervallum túl sok. Kb három óránként van szükségem valamire, hogy ne kaparjam a falat.theHassan írta: ↑2024.09.26. 22:46 Én szedtem már paracetamolt és ibuprofent 6 óránként felváltva. Nem egy séta a parkban, de működik. EZ NEM ORVOSI JAVASLAT. Mondjuk olyan köd lett a fejemben, hogy 3 napig kizárólag elöltöltő puskás videókat tudtam nézni... minden más csak zaj volt, élő emberek is.
Köszönöm!WildBear23 írta: ↑2024.09.26. 22:58 Metamizol (Algopyrin, Algozone, stb) max. napi 4x2 tabletta (összesen 8x500mg), diclofenac (Cataflam, Voltaren, stb) max. napi 150mg, de sokáig ne használd.
Az első vénynélküli, a másodikból a kis hatóanyagtartalmúak szintén. Esetleg írass fel a HO-val Diclopram-ot, az nagy adag diclofenac, és van benne gyomorvédő.
(Dr. B.Péter írna fel, de gondolom még nem engedték ki..
Jobbulást kívánok!!
Így, ha Algopyrinből mehet ilyen dózis, némi Cataflam tüskével beszúrogatva jobban hangzik.
Aleve - naproxén-nátrium hol helyezkedik el a sorban?
- WildBear23
- Veterán
Abból (Aleve) napi 3x1-et szabad, de azt se szedd sokáig (egy hétnél tovább), mert az sem tesz jót a gyomornak (gyomorfekélyt okozhat).
Érdemes kitapasztalni, hogy Neked melyik működik a legjobban, és persze a lehető legkevesebbet szedni.
Fogdokihoz nem tudsz elmenni?
Köszönöm!WildBear23 írta: ↑2024.09.26. 23:57 Abból (Aleve) napi 3x1-et szabad, de azt se szedd sokáig (egy hétnél tovább), mert az sem tesz jót a gyomornak (gyomorfekélyt okozhat).
Érdemes kitapasztalni, hogy Neked melyik működik a legjobban, és persze a lehető legkevesebbet szedni.
Fogdokihoz nem tudsz elmenni?
Elvileg holnap bejutok fogorvoshoz.
SPAM, az eredeti, 340 g-os doboz, érdekel-e valakit?
Lányom épp Londonban van, mondtam neki, hozzon párat.
3,5 font, ami 1800 Ft körül van, de van egy kis extra szállítási költség (a plusz egy fedélzeti csomag ára, mert a hátizsákjába már nem fér), így kb. 2600-2800 Ft-ra jönne ki darabja.
Akit érdekel, szóljon.
3,5 font, ami 1800 Ft körül van, de van egy kis extra szállítási költség (a plusz egy fedélzeti csomag ára, mert a hátizsákjába már nem fér), így kb. 2600-2800 Ft-ra jönne ki darabja.
Akit érdekel, szóljon.
- WildBear23
- Veterán
Jobban járt volna, ha gyalog áttolja..
"Egy fővárosi kórházban vérző beteghez hat órán keresztül nem érkezett mentő, a nő műtétre várt, sürgősen át kellett volna szállítani a Honvédkórházba, de már nem tudtak rajta segíteni, ugyanis meghalt.
A beteg egy fővárosi egészségügyi intézmény krónikus belgyógyászati osztályán feküdt, ekkor a főorvos a Honvédkórházba való átszállítását kérte.
A mentők viszont csak 2 órán belüli szállítást rendeltek el az EESZT-be feltöltött adatok szerint. A hozzátartozók emiatt óránként tárcsázták a 112-es segélyhívót, mikor érkezik meg már a betegszállító. Hozzátették, hogy a diszpécser és a főorvos azon vitatkozott, hogy azonnali vagy 2 órán belüli szállítás szerepel a rendszerben, de eközben eltelt négy óra a bejelentés óta.
https://index.hu/belfold/2024/10/16/bud ... az-mentok/
https://index.hu/belfold/2024/10/29/ors ... z-zsombor/
"Egy fővárosi kórházban vérző beteghez hat órán keresztül nem érkezett mentő, a nő műtétre várt, sürgősen át kellett volna szállítani a Honvédkórházba, de már nem tudtak rajta segíteni, ugyanis meghalt.
A beteg egy fővárosi egészségügyi intézmény krónikus belgyógyászati osztályán feküdt, ekkor a főorvos a Honvédkórházba való átszállítását kérte.
A mentők viszont csak 2 órán belüli szállítást rendeltek el az EESZT-be feltöltött adatok szerint. A hozzátartozók emiatt óránként tárcsázták a 112-es segélyhívót, mikor érkezik meg már a betegszállító. Hozzátették, hogy a diszpécser és a főorvos azon vitatkozott, hogy azonnali vagy 2 órán belüli szállítás szerepel a rendszerben, de eközben eltelt négy óra a bejelentés óta.
https://index.hu/belfold/2024/10/16/bud ... az-mentok/
https://index.hu/belfold/2024/10/29/ors ... z-zsombor/
Hátha így figyelemfelkeltőbb...AndyA írta: ↑2024.10.28. 12:28 SPAM, az eredeti, 340 g-os doboz, érdekel-e valakit?
Akit érdekel, szóljon.
2600 Ft/db
A kéretlen e-mail hardveres formája - löncshús , amit AndyA rád próbál tukmálni….
Try harder, spammer!
A kéretlen levélkozverved még mindig nem üti meg a nigériai herceg színvonalát… Tool kewés a hejesirassi híba.
Tudom, hogy desznyó, de ha szórakozni akartok, ajánlom a L'Opération Corned-Beefcímű filmet.
Fizetett bér-Troll.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Így készül a SPAM.
Hááát, én ezt nem ételnek mondanám a kép alapján. Mennyi szútyó lehet benne hmmm...??
- WildBear23
- Veterán
Törvény, gyerek, élelmiszer: jobb nem tudni, hogy készülnek.
A virsli massza is pont ilyen, aztán mégis milyen jó egy hotdog!
Hotdogja válogatja.WildBear23 írta: ↑2024.11.07. 21:15 Törvény, gyerek, élelmiszer: jobb nem tudni, hogy készülnek.
A virsli massza is pont ilyen, aztán mégis milyen jó egy hotdog!
Áthozom ide, mert érdekes téma lehet. A sima esőnadrág az tökjó ha nem mozogsz. Egyszer használtam túrán, sokkal jobban és egységesebben eláztam, mintha nem lett volna rajtam, csak a saját izzadtságomtól. Pontosan ahogy írod.TotoHU írta: ↑2024.11.19. 14:17 Nekem is van legolcsóbb Decathlonos esővédő ruházat. Ha abban elkap az eső az erdőn, és éppen mozgásban vagyunk, akkor perceken belül bepállik, egyre jobban és jobban, egy idő után nem tudod megkülönböztetni hogy akkor eláztál, vagy a full műanyag alatt a saját verejtékedben úszol?
Persze, amit állít azt teszi, megvéd az esőtől - csak közben a saját izzadtságod fog lucskossá áztatni.
Szóval a százsokezer, ha esővédő ruházat ÉS mellette lélegző is, akár még reális is lehet, szvsz.
A goretexes cuccok (amíg működnek), addig VAGY "lélegeznek", VAGY vízállóak. Ha áznak, akkor ugyanúgy beizzadsz alatta.
Ezekkel a csilivili drága nadrágokkal nincs tapasztalatom. Van olyan, aki valóban használta is, mozgás közben, esőben, és tudna róla mesélni?
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Annak idején a Túlélőportálon nyárshegyig menő viták voltak erről, de a fizika nem kamuzik, és egybevág a gyakorlattal.Fortitu írta: ↑2024.11.19. 14:46 Áthozom ide, mert érdekes téma lehet. A sima esőnadrág az tökjó ha nem mozogsz. Egyszer használtam túrán, sokkal jobban és egységesebben eláztam, mintha nem lett volna rajtam, csak a saját izzadtságomtól. Pontosan ahogy írod.
A goretexes cuccok (amíg működnek), addig VAGY "lélegeznek", VAGY vízállóak. Ha áznak, akkor ugyanúgy beizzadsz alatta.
Ezekkel a csilivili drága nadrágokkal nincs tapasztalatom. Van olyan, aki valóban használta is, mozgás közben, esőben, és tudna róla mesélni?
A gore-tex és társai egy műanyag fólia lyukakkal. Azért nem megy be a víz, mert fólia, és azért jön ki a pára, mert lyukas.
Ezek alapján tehát mindig rosszabbul szellőzik a ruha, mintha nem lenne gore-tex, de hát akkor meg beázna. Szóval ha erősen párolog az ember, akkor g-t-be is beizzad, de egy pvc ruhába enyhébb izzadással is beizzad.
A g-t addig tud kipárologni, amíg a külső huzat szövet át nem ázik. Ezért annak vízlepergetőnek, impregnáltnak kell lennie. Ha elázik, akkor vízfilm van a g-t-n kívül, nincs párolgás. De ha kívül száraz a szövet és alacsony a páratartalom, akkor jó. Ha szakad az eső, beizzad, mert az esőbe nem jön ki a pára. De ha eláll, akkor megszárad az ember.
A g-t membrán nem érhet a bőrhöz, mert tönkremegy és egyébként sem párolog akkor. Mindig kell alá réteg. Vagy bélésszövet, vagy másik ruha.
A szóban forgó katonai esőruha egy ún. hardshell, vagyis csak a membrán és az azt védő impregnált kopásálló szövet. Kell alá a normál ruci.