Petya357 írta: ↑2024.03.14. 21:43
Kőszi szépen, hogy megosztottad! Mert két féle ember létezik: a nagyon okos mindenre is felkészült prepper - meg van az őszinte!
Nekem még rakéta pisztoly is van az autóban (ne kérdezd, minek… csak
) - de most jöttem rá, hogy a pokróc bezzeg nem költözött ám át autó cserekor! Köszi, h emlékeztettél rá.
A múltkor a kisfiam cseszett le: “van az aztóban kisbalta, kislapát - de egy nyamvadt kezfertőtlenítő, az nincs!” Ott álltam meg az első Rossnannál, és vettem egyet iziben, szégyenemben.
Ami még jó dolog, az a tűzoltó készülék. A kis méret miatt messze nem mindenre jó - de egy kezdődő elektromos tűzet el lehet vele oltani. A faterom annó Ungváron így megtett meg egy idegen random Ladát a teljes kiégéstől. Azóta nálunk családi hagyomány. (Belgiumban kötelező, minden bérautóban benne volt)
A fertőtlenítő nálam nem az autóban van, hanem a hasitasiban.
Én még csak nem is tartom magam egyáltalán semmilyen preppernek, csak megtanított az élet arra, hogy ez-az nem baj, ha van az ember kezeügyében.
Így hirtelen, fejből, hasitasi, öv és zsebek környékén:
Kézfertőtlenítő, 1 db 10 centis vágható sebtapasz, füldugó, picire összehajtható bevásárló szatyor (nem hálós, hanem tömör, orkán-féle anyagból), egy közel teljes csomag PZS (jóvanna, azért van, hogy egyet-egyet kivegyek belőle, ha kell, majd teszek másik, teljes csomagot), halászember barátja (az eredeti és legerősebb), ami torokfájás esetén kellemesen hűsít és rendbeteszi a gyulladt torkot, mandulákat, toll, alkoholos filc, és egy kis tollszárnyi csavarhúzó cserélhető hegyekkel. Az övön egy Leatherman Fuse. Az egyik övbújtatón egy kisebb karabiner, általában a nyári basebellsapit szoktam ideakasztani, amikor nincs a fejemen, de mint tudjuk, akárhol és akármire is jó lehet. Ajakápoló, öngyújtó, körömvágó csipesz, összecsukható körömreszelő.
A hátizsákban:
(Most éppen) Neurofen, további Fishermen's Friend adagok, további sebtapasz, készletben fertőtlenítő törlőkendővel, 1 pár gumikesztyűvel, kullancscsipesszel, egy "rendes" fényképezőgép, akkus pumpa (rollerhez, autóhoz, labdához stb. szelep-átalakítókkal), ami egyben powerbank, fehér folyamatos és piros villogó fényt is tud, és egy hőkamera
.
Az autóban:
Mivel külföldön dolgozom, félig az autómban élek. Olyan szerszámozottság van benne, hogy amikor kirepedt a féltengely gumiharang, és az újat nem sikerült rendesen felrakni a helyére, elég volt vennem egy kis extra zsírt, a többi megvolt az autóban, hogy München mellett valahol a szállásom előtti parkolóban simán megjavítsam (emelés, kerék le, zsírt beletölt, a leugrott acélbilincs helyett kapott három sor műanyag zippet, kerék vissza, leengedés) és kitartson hazáig 700 km-en át. Láthatósági mellény és pokróc az alap, kis 4 vagy 5 literes kanna víz is mindig van (elsősorban a hűtőbe, ha elforrna, de néha cserélem, hogy ha muszáj, akár inni is lehessen belőle), kis, 10 l-es kanna tartalék üzemanyag (kb. 150 km-re elég, de takarékosan vezetve akár 250 km is megvan belőle). Az első ablakokon szélterelő, hogy 1-2 centire lehúzva akkor is lehessen szellőztetni, ha esik az eső. Párásodás ellen igen jó, ha sokat kell ülni az autóban, de közben azért nem baj, ha az ember ki is lát belőle, hogy ne érje meglepetés... Meg még magnéziumfáklya, 4 db, és egy 20 centi körüli rögzített pengéjű, masszív kés gondosan a gyári dobozába elcsomagolva, leragasztva, nehogy bárhol balhé legyen belőle - de ott van, ha kell!