S&W 617-2 22 LR revolver - ahol 6 elfér, ott 10 is
Hihetetlen, de tényleg bele lehet tuszkolni 10 lőszert egy még csak nem is N, hanem csak L tokméretbe.
Az előző tulajdonos bevallotta, hogy neki néha csettegett, ezért tökig be lett csavarva a kakas rugó. A sütés sajnos emiatt nehezebb, mint szeretném, de egyenletes, a sok kiló ellenére lágynak erződik.
Ezt tudtam lőni vele DAban 25 méterről, stabadkézből, ahogy kell
De SAban se lett jobb. A fegyver+lőszer+én ennyit tud.
Ebbrn a formában elmarad akár egy MCMtől pontosságban, sziluettre vagy pontlövészetre IMHO marginális. De a) azert nem is olyan rossz ám az a szórás, elfogadjuk és b) nem is ezért vettem, hogy sznájoerkedjek - hanem steel challengehez - ahhoz pedig remek lesz a kifogyhatatlan dob!
Öntöltő 22esekkel persze nehéz lesz versenyezni, de trollkodasra mindenképpen jó lesz ha néha-néha sikerül lenyomni a sporttársakat

. Egy 22-es nem rúg semmit, itt azért nagyobb hátrány a DA forgó vs szupergyors hagyományos öntöltő pisztolyok mint a nagyobb kalibereknél. Viszont nem is ez a fő cél, hanem az, hogy Steel Challengen végre 22es forgóval tudjak bemelegíteni a fő számomra, a nagykaliberű revolverre.
Egyébként IMHO kicsit nem oda csap az ütőszeg, szerintem kijjebb kéne neki. Valszeg esztergáltatok hozzá egy másikat - hátha azzal lágyra állított sport-sütéssel sem csetteg. Ezt tanácsolta SzP a Celeritason és ő azért tudja miről beszél
A meseszépszép szonbati idöt és Ördög legendás vendégszeretét (egyre takarodjatok el a 150-es szektorból!!! Hüvelyeket összeszedtétek???

) )kihasználva nem kevés lőszer kiment a csövön, és a fiamnal vettük a fáradságot szép sorjában jegyzőkövezni. . A kronózási adatok lásd lent.
Eszrevételek
- minden hagyományos lőszerrel 100% megbízható volt, kivéve a keményebb CCI MiniMagnum, ahol 10-ből 2 csett volt.
- a Zöld Pistol Match SK nem véletlenül drágább a Sárga Standard SKnál — az utóbbinál nagyon szór a sebesség.
A CCI Standard viszont jol szereoelt, meglepően stabilan tartja a sebességet. 3x10-et is le kronóztam - az első sorozat első lövése nagyon gyenge volt, aztal kezdtük a tesztet - lehet h hideg volt a cső, nemtom, mert minden más nagyon jól nézett ki. Ha ha azt az első lövest kivenném azvelső sorozatból, akkor konzisztensnek mondható.
- a MiniMagnum is hasonlóan pocsék sebesség szórást (szigma) és terjedelmet (min és max érték közötti különbséget) produkált revolverből, mint a Sárga SK, de valóban sokkal erősebb, mint a tucat lőszerek. Tényleg “magnum”