Van ismerősöm, aki tizen éve maszkkal alszik és jó neki.
Nekem is apnoém van. Elég súlyos! A vizsgálatkor kiderült, hogy óránként 68 szor ébreszt az agyam átlagban! Ezért én is elkezdtem a maszkkal alvást... A lényeg, hogy a gép a vizsgálatkor megállapított nyomás szükségletnek megfelelően, folyamatosan fújja a levegőt a maszkba, így a gége nem tud elzáródni az állandó nyomás miatt!
Aztán három hónap után, jó nagy bukóval - visszaadtam a gépet. Nem tudtam megszokni! Arra ébredtem állandóan, hogy forduláskor igazgassam a gégecsövet. Kényelmetlen, ha nem jó maszkot választasz kifúj. Ez kellemetlen érzésre is és hangos is... A gép nem annyira.
Aztán eltelt vagy 5 év és újra kellett a gép. Reggelente, napközben már alvajáró voltam, zombinak éreztem magam.
Most lassan fél éve ezzel alszom. Valamennyire jó, de a cső igazgatásokra továbbra is felébredek. Sokat forgolódom sajnos. A wc-re legalább egyszer kimenés is megmaradt... Viszont ha nem teszem fel a maszkot, már nem tudok elaludni, mert úgy érzem nem kapok levegőt... Függő lettem..
Nekem nem vált be! De a különböző csoda műtétek még rosszabbak - állítólag - és azt már nem is lehet visszacsinálni...