Petya még nem ért ide, leírom helyette: tölteni kell, akkor szinte mindegy a kaliber.

Egyébként valóban, kihozhatnák 9x19-ben is.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Petya még nem ért ide, leírom helyette: tölteni kell, akkor szinte mindegy a kaliber.
Ahhoz milyen brácsa vagy gordonka tok kellene, hogy tűzkészen, csigadobtárral (nem kívánt törlendő), tusával együtt is beleférjen?montecarlo írta: ↑2025.05.14. 09:17 Pont a napokban fogtam kézbe egyet - és pont nálam volt a hegedűtokom, uh bele is próbáltam
Régen kaptam fel ilyet, tényleg mint egy óriás levélnehezék - lehet szentségtörés sokaknak, de így talán pár emberrel több lő majd ilyennel. Na nem nálunk, hanem inkább USA-ban.
20250509_162404.jpg
Köszi. Így!WildBear23 írta: ↑2025.05.14. 09:21 Petya még nem ért ide, leírom helyette: tölteni kell, akkor szinte mindegy a kaliber.
Egyébként valóban, kihozhatnák 9x19-ben is.
Mondjuk a Szudajev 7,62x25 mm helyett 9x19 mm-esben azért jó lenne...és az nem is szentségtörés. lásd:Petya357 írta: ↑2025.05.14. 11:31 Köszi. Így!brutálisan jól néz ki, akkora feelinget áraszt, mint … mem is tudom, mihez hasonlíts. De jó, és kéne!
Sportolni nem kenne ideális, de ilyesmit nem is azért vesz az ember.
A 9x19 Tommy gun pedig olyan, mint a Steyr Scoutot .223-ban csinálni (létezik) - aki ilyen ikonikus fegyvert szeretne, az imho ennyire már ne erőszakolja meg az eredeti koncepciót.
Lehet, persze hogy lehet- de minek? Nekem a kilences Tommy picit olyan lenne, mint egy elektromos meghajtású Hummer![]()
Rémlett, hogy már kihozták nyolc éve: T5-9L-20. Pont ugyanígy, alumínium tokkal.
de nem műanyag ágyazással.Poresz írta: ↑2025.05.14. 11:52 Rémlett, hogy már kihozták nyolc éve: T5-9L-20. Pont ugyanígy, alumínium tokkal.
…a lengyelek fa tusájával. Arról elhiszem, hogy kényelmes. FélOFF: egyébként ez pont olyan, mint kölökkorom legtipikusabb ovis gépfegyverrajza: tusa, perforált csőköpeny, ívtár, pisztolymarkolat, gázhenger pedig nuku.
Jaja PPSz, PPS, ezeknél precedens is volt rá, meg valahogy filozófiai szinten sem idegen a 9x19. Az kéne. A 9x19 Tommy nem kéne.
Pps-re van 9x19 váltócső.Petya357 írta: ↑2025.05.14. 12:28 Jaja PPSz, PPS, ezeknél precedens is volt rá, meg valahogy filozófiai szinten sem idegen a 9x19. Az kéne. A 9x19 Tommy nem kéne.
/féloff mellék-küldetés ON
A Scoutnàl sem azon szoktam rugózni, hogy jujj mekkora szentségtörés minden ami nem .308 mint ahogy Szent Jeff Cooper megmondta negyven éve - ez ökörség. Az Öreg is haladt a korral, és pl a 7-08 kalibert is támogatta mert egyszerűen vannak országok ahol tilos a hadi lőszer. Sőt, meg a .376 Dragoon lőszert is lenyelte mert kafferbivalyra nem elég a .308. De ha a koncepció azv egy kicsi, kezes, mindenes puska, ami elég erős ahhoz hogy leterítsen kétlábútbút, négylábút, és ad absurdum egyetlen egy szall fegyverrel elfogadhatóan jól lehessen vadászni ákármit és akárkit - a meggymagköpködő kaliberek pedig erre egyszerűen nem alkalmasak. Az a 223 Scout alskú puska tök jó, de már semennyire nem Scout, hanem valami más.
/féloff mellék-küldetés OFF
A tommyhoz visszaterve: itt a fegyver amerikaisága - gengszteressége kérdőjeleződne meg egy kicsit. Nincs más odsb.szós pisztolylőszer, ami a kor szelemekmképviseli , max revolver lőszerek - peremesre pedig nehéz lenne megcsinálni. Ha pedig innovatív de nem koncepció idegen kalibert keresünk, akkor inkább 40 S&W vagy 10mm illene hozzá. Őszintén? .45 ACPnél jobb nem kell oda.![]()
De ez magánvélemény. Meg egyébként is, ki vagyok én hogy ugassak? Senki. Ha másnak másra áll fel, legyen felőlem éjjellátós picatinnyis műanyagmarkolatos 5,7x28 kaliberben desert camo színben átlátszó poliakril tárral![]()
Ezt mindenki tudja
Na ezt nem mindenki tudja. Köszi!