smith15 írta: ↑2019.09.17. 12:07 Igen, újratöltői. Én nem találtam semmit arról, hogy mi a menete, vagy előírása a lőszer hatástalanítási folyamatnak. Nyilván nem tartalmazhat csappantyút és lőport, de ezen felül, hogy ezeket miként távolítod el, arról nem találtam előírást. Illetve azokkal a lőszerekkel amik a tartásimban vannak és dolgozhatok otthon, azokat is szétszedhetem, ami meg végül is hatástalanítás. De ez csak az én gondolatmenetem és felfogásom, ezért kérdezem.
Izgalmas kérdés..... A tanfolyamon csak arra tértek ki emlékeim szerint, hogyan semmisítsük meg a lőport.
Teljes kész szerelt lőszerről nem volt szó.
Nyilván én is szedtem már szét olyan lőszert ami nem ment bele a kaliberezőbe, így a fegyverbe sem teszem bele.
A szétszedő kalapáccsal szétütés után, lőpor csíkban kihúz, betonon meggyújt ( ez ugye a szabatos eljárás) a lövedék
akár újra is hasznosítható. Az éles csapival szerelt hüvelyt nyilván nem teszem bele a kicsapizóba .
Én egy híg olajban áztattam a csapis hüvelyeket ( egy fegyvermester javasolta mert az olaj megöli a gyúelegyet)
Pár nap múlva ( satuba befog, csapszeg kiütővel rá üt, szemüveg+kesztyű kombó alap!!) 10 ből egy csapi
működött el. Utána mehetett hüvelyestől a kukába....