Több problémás mondat is van ebben a videóban:művek-1 írta: ↑2020.02.15. 21:18 https://www.youtube.com/watch?v=k-BF6ICEArE
Nem fűznék hozzá semmit, mindenki levonhatja a következtetést......
A gumis puskáról mondott "20-30 méteren belül bármit el lehessen vele találni" hatótávolság és szórás adat baromira megtévesztő! Nem csak felesleges és szerencsétlen, de veszélyes dolog is irreális adatokkal csalogatni a tájékozatlan vásárlókat. Ez pont olyan mint a 90-ves évektől sokáig kiirthatatlan "a gázpisztoly 10 méteren belül halálos" és "'ideggázt tartalmazó CN lőszer" kezdetű álhírek.
Az a mondat hogy "ha lövök egyet vele a hangja is vadászpuska, ha belövök a bozótba az ilyan mintha egy slugot küldtem volna be". dettó hasónló megtévesztés. Egy .380 knall riasztó hangja és egy vadászpuska hangja azért ég és föld. De ez a kisebbik baj itt, azt állítani hogy hasonló hatással rendelkezik mint egy 3 ezer joule feletti energiájú gyöngygolyó vagy slug, hát nagyon udvarias vagyok, ha torzításnak nevezem. Ez baromira veszélyes és megtévesztő, emellett ugye nem lövöldözünk ismeretlen és nem azonosított célra (bozót) csak úgy kapásból, ezt is tudnia kellene az igazgató úrnak. Ezért pl vadászvizsgán azonnali bukás jár, mondjuk ez nem az volt, de attól függetlenül nem túl etikus ilyet állítani, mert az nem önvédelmi helyzet hogy "zörgött a bokor, gyanús mi volt ott, hát belelőttem egyet hogy kiderüljön mi lapul benne?"
És akkor ott van az éleslből átalakított puskákkal kapcsolatos nagyon pongyola és szintén félrevezető állítás, amit már kitárgyaltak. Az úgy lett volna korrekt, ha jelzi hogy ez az ő magánvéleménye.
Én örülök a fejlesztéseknek és a fejlődésnek, ha mindenki újabb és újabb modelleket jelentet meg szépen sorban. Ahogy Gvass is írja, legyen minél több cucc kint az embereknél több mint a flóbert, ne lehessen egy tollvonással betiltani őket!
Ennél a nyilatkozatnál viszont elvárható lett volna a megtévesztésre alkalmas állítások szigorú mellőzése. Ez a videó kint van a neten, és referencia pont lesz sokak számára. Sajnos.