Blekk Rájgó írta: ↑2019.06.01. 20:11
Nem véletlenül javasoltam. Az egész macera elmarad. Tárolóhely a hordtáskákban a ruhásszekrény, aljában egy volt lőszeresládában az összes sallang. Tokkal-vonóval 400e Ft volt a két fegyver+távcső+öntőformák stb. Nem kell sportorvosi, rajtengedély, minősítőt lőni, tárolóhely-ellenőrzés, csak lőni. Nem válik a dolog kötelesség-szerűvé.
Azt azért ne felejtsd el, hogy hiába van egy "fílingje" a töltikézésnek, gyömöszölgetésnek, meg a hozzá való cuccok "birizgálásának", nem mindenkinek van türelme, kedve, egy-egy lövésért ennyit "küszködni".
Tudom, ismerem (nekem is tetszett pár töltikézés erejéig), hogy van aki kifejezetten élvezi azt is, de a legtöbben inkább szeretnének többet, rövidebb idő alatt, kevesebb egyéb tevékenységgel lőni.
Sokaknak sokkal inkább bejön egy minőségi rugós, vagy PCA, PCP légfegyverrel való lövészet, főleg tárassal, ha már az éleshez szükséges macerákat szeretnék elhagyni.
Ja és azokkal legalább nem csak lőtéren lehet puttyogtatni.
Igaz más az élmény, de még mindig van alternatíva: az elöltöltős, strartpatronos lőpor nélküli fegyverek, amik szintén használhatók otthon is.
Arról nem is beszélve, hogy az elöltöltősökkel mennyi macera van lövészet után, mire újra tiszta, időtálló és szép állapotba kerülnek (bár Én egy ideig kifejezetten szerettem fegyvert pucoválni).