Jah, valami ilyesmire gondolok....

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Jah, valami ilyesmire gondolok....
Fordításba szívesen beszállok! Persze sajnos korlátos a szabadidőm a tanulmányaim miatt.
Jaja, én is úgy gondoltam, hogy csak ilyen szinten. De ha többen átnézzük egymás munkáját kisebb a hiba esélye, lehet tanácsot kérni egymástól, stb.
Cikkek fordításába be tudok szállni, ha küldötök. Angolból.
Kihagytam az előbb de csak az angol játszik nekem is. A német tudásomtól mindenki falra mászna
OFF
Persze, minden minosegi kontentet szivesen fogadok, haFortitu írta: ↑2019.04.09. 10:25 https://www.luckygunner.com/lounge/
https://www.luckygunner.com/labs/
Gvass: te ezeket kaliberinfora felraknád?
Fordításhoz nem kell engedélyt kérni. Egyszerűen beszerkeszted a youtube felületen, és kész. Ez nekik is jó, hiszen több nézőjük, követőjük lesz más országokból - bár valszeg Magyarországot pont leszarják, azt sem fogják tudni hogy hol van, kb.
Ja azok a videóknál rendben is vannak. De cikkeket is írnak, most azoknak az utánközléséről van szó. Természetesem az engedélyükkel. Aztán lehet más forrásokat is keresni. Rövidebb írásokat persze, ez csak egy kis hobbifirkálás lenne.TotoHU írta: ↑2019.04.09. 10:49 Fordításhoz nem kell engedélyt kérni. Egyszerűen beszerkeszted a youtube felületen, és kész. Ez nekik is jó, hiszen több nézőjük, követőjük lesz más országokból - bár valszeg Magyarországot pont leszarják, azt sem fogják tudni hogy hol van, kb.
HA letöltöd és "utánközlöd" a saját csatornádon, na az más történet. Szvsz.
Lucky Gunner: A cikkek fordítását nem engedik. A videók szerintem mehetnek, de azért rákérdeztem, biztos ami biztos.
Fene a pofájukat!
"
Óhéber duma, de legalább udvarias!Fortitu írta: ↑2019.04.10. 22:53 "
Thanks for reaching out. I am glad that you enjoy our content!
Unfortunately, due to copyright laws and ownership, we cannot authorize a translation of any of our works.
While we do not currently intend to expand into the Hungarian market with our retail arm, we want to preserve the full ownership of all intellectual property.
I apologize that this might not be the answer you expected, but hope you continue to enjoy the shooting sports hobby.
Best,
"
Kíváncsi lennék miért is lenne érdemes ide akár 20 év múlva is terjeszkedniük.Fortitu írta: ↑2019.04.10. 22:53 "
Unfortunately, due to copyright laws and ownership, we cannot authorize a translation of any of our works.
While we do not currently intend to expand into the Hungarian market with our retail arm, we want to preserve the full ownership of all intellectual property.
I apologize that this might not be the answer you expected, but hope you continue to enjoy the shooting sports hobby.
Best,
"
Biztos lehetsz benne, hogy tudják.
Hopp ezt csak most olvasom...Fortitu írta: ↑2019.04.10. 22:53 "
Best,
"
Pontosan. Ha pedig nem tetszik nekik - de mit is tudnának tenni? -, nem kell szó szerint lefordítani, csak a mondanivaló, tartalom legyen azonos (parafrázis). Mégis mi tiltja, hogy forrás feltűntetésével például szakdolgozahoz felhasználjuk?TotoHU írta: ↑2019.05.25. 07:36 Egyébként ott tartok most, hogy egyszerűen a forrás feltüntetésével le kell fordítani a cikket, és kész. Nem kell ezeket a szerzői jogi baromságokat ilyen komolyan venni. Nem csinálunk bizniszt belőle, tájékoztatási célból fordítunk le anyagokat és videókat, oszt ennyi.
+1
elofizetes kukac direxmedia pont hu
swordmanus írta: ↑2019.10.21. 21:05 Én a rádióban. https://trendfm.hu/cimlap/eljohet-az-ok ... _3fySZFVkc
Poresz írta: ↑2019.11.10. 12:01 Az a benyomásom, úgy 2016-2017 óta a The Firearm Blog minősége zuhan. Mindig voltak fegyverújdonságokról rövid hírek (a tájékoztatás és a markecing határán egyensúlyozva), de mellette bőven voltak alapossággal megírt cikkek, amiket olvasva egyszerűen megszűnt a világ, belemerült az ember a "most is tanulok valamit a világról" érzésbe. Régen a linkek érdemi információt közlő lapokra vezettek, ma szinte reklám az összes. Legalább három régi szerzőjük-szerkesztőjük "nyugdíjba ment". Ezt más is így látja, vagy csak az én fejemben létezik a probléma?
2012 októbere óta volt még egy? Alex C. 2016-os távozása után indultak meg a lejtőn, pár évig még olvasható volt (szubjektív).
Poresz írta: ↑2019.11.10. 16:40 2012 októbere óta volt még egy? Alex C. 2016-os távozása után indultak meg a lejtőn, pár évig még olvasható volt (szubjektív).
Értem, hogy egy ilyen (valaha) színvonalas blog fenntartása pénzbe kerül: egyszerűen aki igazán jól akarja csinálni, azt veszi észre, hogy ezzel megy el a napja, és közben ugyanúgy lakbért/lakáshitelt, rezsit, enni-innivalót stb. kell fizetnie. De mi a logika abban, hogy olyan reklámoldallá formálták, amire csak megszokásból navigál az ember, de nem sokáig nézegeti, mert nincs mit? ("Reklám, ez is reklám, meg ez is, meg ez is, ma se írtak semmi érdekeset.") Új olvasókat nem tudnak megfogni, a régiek lemorzsolódnak. Gvass1, kereskedő és szerkesztő is vagy: hogy látod ezt a kérdést?
Bocs', ez már régóta a bögyömben volt.
Az ajándék plakátot ha megfigyeled, akkor minden csoda van rajta, csak az épp jelenleg elterjedt AK-63d nincs. Mikor ezt észleltem, döntöttem úgy, hogy passzolom.
Én a (helyes) kaliberjelzéseket is hiányolom róla... mert az, hogy 7,62 az lehet akár 7,62x39, 7,62x51, 7,62x51R, 7,62x53R, 7,62x54R, sőt 30-30, 308 meg 30-06 is.swordmanus írta: ↑2019.12.05. 21:01 Az ajándék plakátot ha megfigyeled, akkor minden csoda van rajta, csak az épp jelenleg elterjedt AK-63d nincs. Mikor ezt észleltem, döntöttem úgy, hogy passzolom.
brit szerző+fordítás, na ebből szoktak iszonyat állatságok kijönni. Tudom mert én is fordítottam már ilyen könyvet, és gyakorlatilag a szöveg negyedét újra kellett írni. Mert nem gyakorlatból, hanem képről és korábbi angol "szakkönyvekből" dolgoznak az ilyen "nagykönyv/enciklopédia/mindentbele" tipusu kiadványoknál. És olyankor jön jellemzően még egy magyar egyetemista angolszakos bőcsész, akivel legolcsóbban lefordíttatják...swordmanus írta: ↑2019.12.05. 21:01 Az ajándék plakátot ha megfigyeled, akkor minden csoda van rajta, csak az épp jelenleg elterjedt AK-63d nincs. Mikor ezt észleltem, döntöttem úgy, hogy passzolom.
A legszomorúbb az, hogy a Zrínyi médiánál találhattak volna olyat, aki ért ahhoz, amit fordít.gvass1 írta: ↑2019.12.06. 12:21 brit szerző+fordítás, na ebből szoktak iszonyat állatságok kijönni. Tudom mert én is fordítottam már ilyen könyvet, és gyakorlatilag a szöveg negyedét újra kellett írni. Mert nem gyakorlatból, hanem képről és korábbi angol "szakkönyvekből" dolgoznak az ilyen "nagykönyv/enciklopédia/mindentbele" tipusu kiadványoknál. És olyankor jön jellemzően még egy magyar egyetemista angolszakos bőcsész, akivel legolcsóbban lefordíttatják...
ETTŐl ez persze lehetne akár jó is (ha kezembe kerül, lecsekkolom), de a trendek nem arra utalnak.
swordmanus írta: ↑2019.12.06. 14:57 A legszomorúbb az, hogy a Zrínyi médiánál találhattak volna olyat, aki ért ahhoz, amit fordít.
Kicsit furdal a lelkiismeret, hogy meg kellene nézni ezt a könyvet és úgy mondani róla alapos véleményt. De... egyrészt nem akarom kidobni rá a pénzt, másrészt nem is akarok én ebbe jobban belemélyedni. Csak szomorkodom.
Én egyszer kaptam valami fegyverenciklopédiát egyszer régen karácsonyra. Már nincs meg.... ez mindent elmond.swordmanus írta: ↑2019.12.07. 20:43 Kicsit furdal a lelkiismeret, hogy meg kellene nézni ezt a könyvet és úgy mondani róla alapos véleményt. De... egyrészt nem akarom kidobni rá a pénzt, másrészt nem is akarok én ebbe jobban belemélyedni. Csak szomorkodom.
Sziasztok,
A küzdősportokkal/harcművészetekkel a legnagyobb probléma, hogy segítségükkel sokan megideologizálják miért nem hordanak mellette önvédelmi eszközöket ("Minek? Krav-magázok."), és rájuk hivatkozva támogatják a polgári fegyvertartás és az önvédelmi eszközök birtoklásának korlátozását ("Menj el karatézni!").
Jelezném a jogalkotók felé, hogy érdemes lenne csinálni egy felmérést, hogy egyes sportágak művelői milyen arányban használták a tudásukat támadásra ill. védekezésre. Lehet hogy pár sportágat be kéne tiltaniPoresz írta: ↑2019.12.09. 21:47 A küzdősportokkal/harcművészetekkel a legnagyobb probléma, hogy segítségükkel sokan megideologizálják miért nem hordanak mellette önvédelmi eszközöket ("Minek? Krav-magázok."), és rájuk hivatkozva támogatják a polgári fegyvertartás és az önvédelmi eszközök birtoklásának korlátozását ("Menj el karatézni!").
csak a második volt ez a Black Friday:-)
Van olyan könyvem otthon (kb. 40 éves), amiben van pár mondat arról, mennyire veszélyes, hogy csak úgy szabadon oktatható a karate, rossz kezekbe kerülhet a tudás. Könnyű belátni ennek a lehetőségét, de a gyakorlat rácáfolt.
A harcművészet mellé általában filozófiát is kapnak az emberek. Plusz a problémás embert kiveti a közösség.Poresz írta: ↑2019.12.10. 12:00 Van olyan könyvem otthon (kb. 40 éves), amiben van pár mondat arról, mennyire veszélyes, hogy csak úgy szabadon oktatható a karate, rossz kezekbe kerülhet a tudás. Könnyű belátni ennek a lehetőségét, de a gyakorlat rácáfolt.
Okt., Nov szamokban volt.
Mondjuk nem érint a dolog, de a horvátokkal megszakadt a kapcsolat?Kojak írta: ↑2020.05.11. 13:34 "Az XDM kifogyott, SR1 nem is volt"
https://www.shootingpress.hu/az-xdm-kif ... Q-GtUhHOGk
Én is csak annyit tudok, amennyi a videóban elhangzik.swordmanus írta: ↑2020.05.11. 23:38 Mondjuk nem érint a dolog, de a horvátokkal megszakadt a kapcsolat?
OFFKojak írta: ↑2020.05.11. 13:34 "Az XDM kifogyott, SR1 nem is volt"
https://www.shootingpress.hu/az-xdm-kif ... Q-GtUhHOGk
ez végleges vagy csak akarantén idejére ?Poresz írta: ↑2020.05.15. 22:03 Szolgálati közlemény: a Haditechnika folyóirat valamennyi száma a 2019. évfolyam 4. számig jogtisztán hozzáférhető.
Mikorra várható a 2020 Nyári különszám?gvass1 írta: ↑2020.03.09. 12:27 ÚJ! Kaliber 2020 Tavasz KÜLÖNSZÁM
Megérkezett a 2020-as TAVASZi Kaliber Különszám! Kapható az újságárusoknál, és folyamatosan postázás alatt van az erre is előfizetéssel rendelkezőknek. 60 színes oldal, 790 Ft.
Tartalomból:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kali ... kulonszam/
![]()
Pedig ez lenne a jövő. Senki nem akar több mázsa papírt rakosgatni otthon. Szerintem az eddigi számokat is jól el lehetne adni digitális formában, kereshetően. Szuper dolog lenne.
Tudtommal a Dimag rendszerének megbízhatatlansága miatt töröltük ezt az opciót, csak a papírost lehet előfizetni egyelőre.
A kokas csípje meg a dimagot!
Igen, én is unom már a papírokat rakosgatni, pláne költözni velük, de ugyanakkor kidobni meg fáj. Pont ezért próbálkozom mostanában a digitális előfizetésekkel.
Zorával full ugyanezt beszéltük, igen.
Én is szeretem a digitális dolgokat, de egy friss újságot átlapozni valahogy mégiscsak jobb érzés. Igen, utána meg a több tonna papírt kezelni baromi kényelmetlen, ezért is lenne jó, hogy papíron IS és digitálisan IS meglegyen. Mondjuk 1-2 év után újrahasznosítóban leadom a papírt, de ha vmiért el akarok olvasni egy sok éves cikket akkor legyen már meg digitálisan mert úgy tényleg egyszerűbb.