Te adblocker nélkül netezel?
Ámátőr-e vagy
ON
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Te adblocker nélkül netezel?
adblockerWildBear23 írta: ↑2023.06.27. 22:22 Te figyu, már az előző videódnál is írni akartam, hogy a youtube linken kívül tegyél már be egy sort arról, hogy miről szól a videó!
Ne kelljen megnyitni, reklámot végignézni.
Köszi!
Én szeretem nézni a reklámokat, főleg az új LG TV-men, ami az új XHD-LED technológiával teszi még élvezetesebbé a TV-nézést, közben simogatva a macskámat, aminek a szőre akár 20%-al selymesebb a séfek és állatorvosok által kifejlesztett Szaftos Lazac(R) és Omlós Marha(TM) eledelektől, amelyeknél most 20%-al többet kapsz az új, visszazárható csomagolásban..!
Ön marha! (C) TrauWildBear23 írta: ↑2023.06.28. 16:33 Én szeretem nézni a reklámokat, főleg az új LG TV-men, ami az új XHD-LED technológiával teszi még élvezetesebbé a TV-nézést, közben simogatva a macskámat, aminek a szőre akár 20%-al selymesebb a séfek és állatorvosok által kifejlesztett Szaftos Lazac(R) és Omlós Marha(TM) eledelektől, amelyeknél most 20%-al többet kapsz az új, visszazárható csomagolásban..!
A névnapi italozást már előtte este megkezdted?WildBear23 írta: ↑2023.06.28. 16:33 Én szeretem nézni a reklámokat, főleg az új LG TV-men, ami az új XHD-LED technológiával teszi még élvezetesebbé a TV-nézést, közben simogatva a macskámat, aminek a szőre akár 20%-al selymesebb a séfek és állatorvosok által kifejlesztett Szaftos Lazac(R) és Omlós Marha(TM) eledelektől, amelyeknél most 20%-al többet kapsz az új, visszazárható csomagolásban..!
Hogyne, egy stampedli kakaót ittam a törzshelyemen..!
Milyen átmérőjű a cső?Poresz írta: ↑2023.07.03. 15:27 Lidles biciklipumpa (beszerzés: 2019. augusztus): nagyszerűen működött, amíg a műanyag fogantyú meg nem adta magát (azaz eltört). A dugattyúrúdon látható furat (a képen fent, középen) a ráhúzott műanyag fogantyút rögzítő facsavaré.
Biciklipumpa javítás.JPG
Drága megoldási ötletekből nincs hiány:
1. Forgácsoltatok egy hengeres adaptert, és szorítóbilinccsel egy méretre vágott seprűnyelet rögzítek hozzá. - Trabatra alufelni.
2. Acél csövekből hegesztetek egy "T" alakú fogantyút.
3. 3D nyomtatással készítek egy új fogantyút, és bírja, amíg bírja. - Nagy összeben nem fogadnék rá, hogy sokáig fog tartani.
Ezeknél jóval okosabb és olcsóbb megoldásra van szükségem. A 3D nyomtatás kivételével ezek a megoldások annyira irreálisak, hogy még a részleteken elgondolkodni sem voltam hajlandó.
Obiban kaphatóak horganyzott vízsszerelési anyagok, meg mindkét végén menetes csövek. Egy T idom, megy egy félbe vágott 20-30 cm-es cső menetes végekkel mar jó lehet. Mondjuk 1/2"-os méretben. De ha a vekony cső belsejébe kell csatlakozni,.akkor szűkítőzni kell, kb 1/4" méretre. Ami vagy passzol, vagy nem. Egy próbát megér.
Elromlik a víz, hogy meg kell javítani?! Talán az oxigénatom szégyellős lesz, és csak egy hidrogénatommal hajlandó közös elektronpályát létrehozni a kovalens-dípí helyett? Dehát ez hülyeség, kérem!
Köszi, pont ilyen megoldásokat keresek: boltban ténylegesen kapható elemekből. - Írok, ha elakadok.zora írta: ↑2023.07.03. 16:15 Obiban kaphatóak horganyzott vízsszerelési anyagok, meg mindkét végén menetes csövek. Egy T idom, megy egy félbe vágott 20-30 cm-es cső menetes végekkel mar jó lehet. Mondjuk 1/2"-os méretben. De ha a vekony cső belsejébe kell csatlakozni,.akkor szűkítőzni kell, kb 1/4" méretre. Ami vagy passzol, vagy nem. Egy próbát megér.
Akkor te CSERKÉSZkolbászt sem eszel...?
Liszt javító szer.Poresz írta: ↑2023.07.03. 16:57 Elromlik a víz, hogy meg kell javítani?! Talán az oxigénatom szégyellős lesz, és csak egy hidrogénatommal hajlandó közös elektronpályát létrehozni a kovalens-dípí helyett? Dehát ez hülyeség, kérem!
Magas labda volt…
[TrollOFF]
Köszi, pont ilyen megoldásokat keresek: boltban ténylegesen kapható elemekből. - Írok, ha elakadok.
A fokhagymakrém fokhagymából, a májkrém májból van. Akkor miből készül a babakrém meg a fogkrém? Nem beszélve a parasztkolbászról meg a turista-szalámiról .
Hány baba kell egy liter babaolajhoz...?Blekk Rájgó írta: ↑2023.07.03. 18:12 A fokhagymakrém fokhagymából, a májkrém májból van. Akkor miből készül a babakrém meg a fogkrém? Nem beszélve a parasztkolbászról meg a turista-szalámiról .
Ha egy élelmiszer-boltban élelmiszert, egy csavarboltban csavarokat lehet kapni, akkor mit árulnak a horgász- meg vadászboltban?
Lehet a végtelenségig folytatni .
És ma már a gulyásleveshez is egyre nehezebb alapanyagot találni. Halászléhez még akad...Blekk Rájgó írta: ↑2023.07.03. 18:12 A fokhagymakrém fokhagymából, a májkrém májból van. Akkor miből készül a babakrém meg a fogkrém? Nem beszélve a parasztkolbászról meg a turista-szalámiról .
Ha egy élelmiszer-boltban élelmiszert, egy csavarboltban csavarokat lehet kapni, akkor mit árulnak a horgász- meg vadászboltban?
Lehet a végtelenségig folytatni .
A megoldások tárházának csak a gányolástűrő-képesség szabhat határt.Poresz írta: ↑2023.07.03. 15:27 Lidles biciklipumpa (beszerzés: 2019. augusztus): nagyszerűen működött, amíg a műanyag fogantyú meg nem adta magát (azaz eltört). A dugattyúrúdon látható furat (a képen fent, középen) a ráhúzott műanyag fogantyút rögzítő facsavaré.
Biciklipumpa javítás.JPG
1. Forgácsoltatok egy hengeres adaptert, és szorítóbilinccsel egy méretre vágott seprűnyelet rögzítek hozzá. - Trabatra alufelni.
3. 3D nyomtatással készítek egy új fogantyút, és bírja, amíg bírja. - Nagy összeben nem fogadnék rá, hogy sokáig fog tartani.
Ezeknél jóval okosabb és olcsóbb megoldásra van szükségem. A 3D nyomtatás kivételével ezek a megoldások annyira irreálisak, hogy még a részleteken elgondolkodni sem voltam hajlandó.
Egy, de szép nagy!
Ez nálam elég alacsonyan van, bezzeg a sznobizmusom!
Ez a megoldás általában nem rossz. Nekem ehhez előbb kell hegesztőgép, plusz meg kell tanulnom hegeszteni.
Nálunk is intenzíven volt használva, országúti kerékpárhoz is. Jól működött, nem véletlenül próbálkozom a javításával. Pillanatnyilag egy odafogott sebváltógomb segítségével nyomjuk le a dugattyút.
Poresz írta: ↑2023.07.03. 23:12 Egy, de szép nagy!
Ez a megoldás általában nem rossz. Nekem ehhez előbb kell hegesztőgép, plusz meg kell tanulnom hegeszteni.
Zora megoldásában egyébként csak az nem világos, az egészet hogyan fogom a dugattyúrúdhoz rögzíteni.
[ /quote]
- Vigyázz, Poresz, így is csúnya folyamatot indítottál el!
- A vékonyfalú anyagot ívvel hegeszteni alapból is szar, hátmég kör / sarokvarrattal, emellett az acél ott kilágyul, tartóssága kérdéses, (nem tudom milyen terhelést kap, mennyire kell izomból nyomni a pumpát), festék is leég. Ha a hegesztés opció, lánggal volna jó végigvarrni.
- Ha van már valami, ami a T felől belelóg a pumpa csövébe, akkor átmenő furat, csavar / sasszeg / stift.
Esetleg vehetsz egy D profilú ásónyelet, a végét méretre csiszolod és többet hajolni se kell a pumpáláshozPoresz írta: ↑2023.07.03. 15:27 Lidles biciklipumpa (beszerzés: 2019. augusztus): nagyszerűen működött, amíg a műanyag fogantyú meg nem adta magát (azaz eltört). A dugattyúrúdon látható furat (a képen fent, középen) a ráhúzott műanyag fogantyút rögzítő facsavaré.
Biciklipumpa javítás.JPG
Poresz írta: ↑2023.07.03. 15:27 Lidles biciklipumpa (beszerzés: 2019. augusztus): nagyszerűen működött, amíg a műanyag fogantyú meg nem adta magát (azaz eltört). A dugattyúrúdon látható furat (a képen fent, középen) a ráhúzott műanyag fogantyút rögzítő facsavaré.
Biciklipumpa javítás.JPG
MIért nem azt kérdezed, aki mesélt neked róla...?swordmanus írta: ↑2023.07.04. 15:38 Sziasztok, meséltek nekem olyanról, hogy formailag hagyományőrző honvéd (huszár, stb.) puska, de mindeközben elektromos működésű. Létezik ilyen?
Igen.swordmanus írta: ↑2023.07.04. 15:38 Sziasztok, meséltek nekem olyanról, hogy formailag hagyományőrző honvéd (huszár, stb.) puska, de mindeközben elektromos működésű. Létezik ilyen?
swordmanus írta: ↑2023.07.04. 15:38 Sziasztok, meséltek nekem olyanról, hogy formailag hagyományőrző honvéd (huszár, stb.) puska, de mindeközben elektromos működésű. Létezik ilyen?
Ez ennél még sokkal több is lehet sajnos, én nem aggódnék. Persze bosszantó, de ugyanez van ha egy játékfigurát rendelsz.pogessor írta: ↑2023.07.04. 17:31 Üdv
Nagyon OFF kérdés: rendeltem valamit (Roni szet és hasonló kacatok) a nagy vízen túlról és azt látom a csomagkövetőben, hogy már 6 egész napja vámolásra vár a csomag...
Kezdjek aggódni, hogy valami valahol félrement? Vagy az normális, hogy ennyi ideig, vagy még tovább ülnek a csomagon?
Oh, ennyi simán lehet.pogessor írta: ↑2023.07.04. 17:31 Üdv
Nagyon OFF kérdés: rendeltem valamit (Roni szet és hasonló kacatok) a nagy vízen túlról és azt látom a csomagkövetőben, hogy már 6 egész napja vámolásra vár a csomag...
Kezdjek aggódni, hogy valami valahol félrement? Vagy az normális, hogy ennyi ideig, vagy még tovább ülnek a csomagon?
http://www.vertesegyesulet.hu/fegyverek.htmlswordmanus írta: ↑2023.07.04. 15:38 Sziasztok, meséltek nekem olyanról, hogy formailag hagyományőrző honvéd (huszár, stb.) puska, de mindeközben elektromos működésű. Létezik ilyen?
Hagyatékinál ha nem tévedek egy év felett vártunk...WildBear23 írta: ↑2023.07.04. 19:31 Oh, ennyi simán lehet.
Vigasztaljon az, hogy én egy hagyatéki eljárásra 7 hónapja várok, pedig hót egyszerű ügy.
Sz.ar a közszféra rendszere (pl. felesleges az örökölt ingatlan értékét felbecsültetni, ha az adott esetben nem kell utána illetéket fizetni, és eladni sem akarja az örökös 5 éven belül), és maga a működése is trehány, nemtörődöm: áprilisban kellett volna, hogy a paksamétát az önkoris csinivnyik a közjegyzőnek továbbítsa, és milyen hónapot írunk..? Hja, az adott ügyintéző "nincs", úgyhogy az ügyei is állnak.
Tudok ennél durvább eseteket is, de a mai vérnyomásomhoz ennyi elég.
Ha sürgős, érdemes hívogatni az ügyintézőket, mert mint a mellékelt ábra mutatja, hónapokat(!) állhat amiatt az ügy, hogy Micike elment szülni, és nem küldik tovább az asztalán porosodó aktákat.
Telefonálj rá a postára, ha az hozza, néha segít. Amúgy "normális"...pogessor írta: ↑2023.07.04. 17:31 Üdv
Hagyaték: május 4-től szeptember vége úgy, hogy nyár közepén teljesen véletlenül pont akkor telefonáltam be a kerületi hivatalba, amikor szabin ugyan, de éppen benn volt az ügyintéző fickó, így éppen ráért, soron kívül megnézte, és 3 perc alatt tovább lökte a papírjaimat.WildBear23 írta: ↑2023.07.04. 19:31 Oh, ennyi simán lehet.
Vigasztaljon az, hogy én egy hagyatéki eljárásra 7 hónapja várok, pedig hót egyszerű ügy.
Sz.ar a közszféra rendszere (pl. felesleges az örökölt ingatlan értékét felbecsültetni, ha az adott esetben nem kell utána illetéket fizetni, és eladni sem akarja az örökös 5 éven belül), és maga a működése is trehány, nemtörődöm: áprilisban kellett volna, hogy a paksamétát az önkoris csinivnyik a közjegyzőnek továbbítsa, és milyen hónapot írunk..? Hja, az adott ügyintéző "nincs", úgyhogy az ügyei is állnak.
Tudok ennél durvább eseteket is, de a mai vérnyomásomhoz ennyi elég.
Filmekhez biztonsági okokból nem használhatnak az eredetivel megegyező működésűt, így muszáj más alternatívát találni. Marad a pirotechnikai töltetes, elektromos gyújtással.swordmanus írta: ↑2023.07.04. 15:38 Sziasztok, meséltek nekem olyanról, hogy formailag hagyományőrző honvéd (huszár, stb.) puska, de mindeközben elektromos működésű. Létezik ilyen?
Veszel replikát (Denix vagy hasonló), és átalakítod.
cujoe írta: ↑2023.07.05. 15:46 Kedves laptopszakértő és informatikus fórumtársak! Keresek (csak nem találok) egy, a képen látható hdd-ssd kábelt (Asus TUF laptophoz). Tudom, lehet rendelni kínából, sokba sem kerül, de mire ideér letelik a szünidő. A gyerek laptopjába vettem egy normál méretű ssd-t, de sajnos amikor bele akartam rakni, akkor kiderült, hogy bár bele lehet szerelni, de kell hozzá egy ilyen kábel, mert alapból M2-es, kisméretű ssd jár bele. Alaposan elhibáztam a dolgot. Ha lenne valaki olyan kedves és eladna nekem egy ilyen kábelt, nagyon megköszönném.
https://www.amazon.de/s?k=ssd+hdd+kabel ... nb_sb_nosscujoe írta: ↑2023.07.05. 15:46 Kedves laptopszakértő és informatikus fórumtársak! Keresek (csak nem találok) egy, a képen látható hdd-ssd kábelt (Asus TUF laptophoz). Tudom, lehet rendelni kínából, sokba sem kerül, de mire ideér letelik a szünidő. A gyerek laptopjába vettem egy normál méretű ssd-t, de sajnos amikor bele akartam rakni, akkor kiderült, hogy bár bele lehet szerelni, de kell hozzá egy ilyen kábel, mert alapból M2-es, kisméretű ssd jár bele. Alaposan elhibáztam a dolgot. Ha lenne valaki olyan kedves és eladna nekem egy ilyen kábelt, nagyon megköszönném.
https://i.ebayimg.com/images/g/snwAAOSw ... -l1600.jpg
Nekem az atalakito megolte az SSD-met. Alin van garantalt 14 napos szallitas nehany termeknel es altalaba hamarabb is megjon ha mas megoldast nem talalsz.cujoe írta: ↑2023.07.05. 15:46 Kedves laptopszakértő és informatikus fórumtársak! Keresek (csak nem találok) egy, a képen látható hdd-ssd kábelt (Asus TUF laptophoz). Tudom, lehet rendelni kínából, sokba sem kerül, de mire ideér letelik a szünidő. A gyerek laptopjába vettem egy normál méretű ssd-t, de sajnos amikor bele akartam rakni, akkor kiderült, hogy bár bele lehet szerelni, de kell hozzá egy ilyen kábel, mert alapból M2-es, kisméretű ssd jár bele. Alaposan elhibáztam a dolgot. Ha lenne valaki olyan kedves és eladna nekem egy ilyen kábelt, nagyon megköszönném.
Köszi a felajánlást, lehet, hogy már megoldódik a dolog.AndyA írta: ↑2023.07.05. 20:11 https://www.amazon.de/s?k=ssd+hdd+kabel ... nb_sb_noss
De sajnos két hét múlva megyek csak legközelebb.
Nem izzógyújtó .....
RatRace írta: ↑2023.07.06. 10:11 Nem izzógyújtó .....
Asszem talán 50 forint magasságában vettem tavaly.
de:
vasas.lajos@chello.hu
+36302916335
És kapsz naprakész árat.
A világ végén van, Kádárta.
RatRace írta: ↑2023.07.06. 10:57 nem.
Tessék, izzógyújtó:
https://www.ekopiro.hu/elektromos-gyujto-30cm/
https://youtu.be/KlmJrGPXA28qqriq írta: ↑2023.07.07. 16:29 "Teve utcai kereszteződés lámpájánál találkozhattak a RACE-001 rendszámú Mercedesszel."
"A Mercedes 33 éves sofőrje eddig kórházba volt, de pénteken előállították és előterjesztették letartóztatását. Tettét elismerte, viszont a versenyben résztvevő sofőrök tagadták, hogy ez verseny lett volna."
remelem rarohad lakat es par kanos mackot kap cellatarsnak hogy meglegyen a napi betevoje
+1AndyA írta: ↑2023.07.07. 16:31 https://youtu.be/KlmJrGPXA28
Magyarázza már meg, hogy ez nem verseny volt, csak "nagy sebességgel történő egymás mellett haladás", vagy mi...
Ahogy írták, a RACE-001-et le kellene cserélni RÁCS-001-re.
Sajnos erre kevés az esély. Saccra felfüggesztett lesz a vége, jó esetben a vezetéstől végleges eltiltással, de az is csak akkor, ha elég tökös a bíró.
Vagy RICSI-1-re. M. Richárd reinkarnációAndyA írta: ↑2023.07.07. 16:31 https://youtu.be/KlmJrGPXA28
Magyarázza már meg, hogy ez nem verseny volt, csak "nagy sebességgel történő egymás mellett haladás", vagy mi...
Sajnos erre kevés az esély. Saccra felfüggesztett lesz a vége, jó esetben a vezetéstől végleges eltiltással, de az is csak akkor, ha elég tökös a bíró.
AndyA írta: ↑2023.07.07. 16:31 https://youtu.be/KlmJrGPXA28
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/201 ... rsenyeket/WildBear23 írta: ↑2023.07.07. 18:03 +1
Sajnos eléggé elterjedt a városon belüli illegális gyorsulás.
Nem tudom, miért nem bérelnek pályát a Hungaroringen.
Ha a cikket elolvastad, ott van az ok-okozati összefüggés.
Nyílt napra lehet menni a Hringre - egy évben 3×...
Szokott lenni ott vezetéstechnikai tréning is.G.D írta: ↑2023.07.07. 21:51 Nyílt napra lehet menni a Hringre - egy évben 3×...
https://hungaroring.hu/site/hu/elmenyek/autos-nyilt-nap
Annak kb. köze nincsen a gyorsan menéshez.
Felőlem mehetnek ahogy akarnak. Megtanulhatnak jól vezetni (ez a tréning célja), vagy össze is törhetik magukat, ahogy jól esik.
Az pííízbe kerül ám!WildBear23 írta: ↑2023.07.07. 18:03 +1
Sajnos eléggé elterjedt a városon belüli illegális gyorsulás.
Nem tudom, miért nem bérelnek pályát a Hungaroringen.
Egyszerűbb megoldás:
Egy váratlan helyre ki kell tenni éjszaka egy alkalmas betonkockát...WildBear23 írta: ↑2023.07.07. 22:20 Szokott lenni ott vezetéstechnikai tréning is.
Az összes ilyen b.uzi "RACE-001" mehetne oda összetörni magát.
Anno a mi utcánkban is volt egy ilyen versenyf.asz, aki reggelente végigdriftelt az utcán. Ahol amúgy egy iskola is van.
Gyűlnek a Péterek.WildBear23 írta: ↑2023.07.08. 10:53 Üdvözöljük a fórumon Cerakote fórumtársat!
(Én hívtam - örülök, hogy beregisztrált.
20230708_105147.jpg
Már az Éretlenekben is ott a jelenet, hogy a tilosban parkoló autót markolóval (!!!) "szállítják" el. És az a 80-as években készült valamikor.RatRace írta: ↑2023.07.08. 07:39 Franciánál még csak balesetet sem kellett okoznia a gyereknek, simán csak driftelgetett.
Amíg melózott, a csendőrség simán bezúzatta az autóját.
https://www.autostart.hu/blog/driftelt- ... z-autojat/
De az " Éretlenek " az vígjáték.....
5000 (magasból is egyértelműen látható) bizbaszpárhoz 5000 pár sebességmérésre is figyelmeztető táblát ki kell rakni kellő távolságba. És N darab (akárhogyan hitelesített és emiatt baromi drága) drónnal kellene repkedni sűrűn lakott és érzékeny légtérben. (Túl sok a nagykövetség és egyéb kényes objektum.) Ez az egész ötlet addig működne, míg az első drón le nem esne; bármilyen műszaki/személyi ok miatt is. Aztán az egész menne gyorsan a szőnyeg alá; s a végeredményben az egész kísérlet annyiban merülne ki, hogy egy drónokat, bizbaszokat ás táblákat beszerző, jólfekvő beszállító végre nagyteljesítményű autókra cserélhetné a korosodó járműparkját.
Sajnos a tények azt mutatják, hogy a lebukás valószínűsége ami visszatart, nem a büntetés mértéke.BeHappy írta: ↑2023.07.09. 20:33 Nem fikázom, de szerintem nem az a jó ötlet, hogy mindent, minden részletében és időpontjában igyekszünk minél teljesebb hatósági kontroll alá vonni. Ezzel szerintem a szabadságot szüntetnéd meg hosszútávon és visszaút az nem lesz. Az ember attól szabad, hogy választhat és dönthet rosszul is.
Szerintem a megoldás a következetes és arányos büntetés. Jól meg kell mérni őket, annak lesz visszatartó ereje. Ha elmismásolják, akkor meg nyilván nem.
Ez azonban mindenre igaz, nem csak az ittas vezetésre. Minden szabály vagy társadalmi norma megsértése esetén valóban valós visszatartó erő a lebukás veszélye. Éppen ezzel lehet alátámasztani a minél teljesebb körű kontrollt, ami viszont a társadalom fokozatos kiskorúsításához vezet. Szerintem nem ez a jó irány.
Kereskedelmi szintű drónokkal is elég sok idiótat lehetne kiszedni, csinálják is, csak kevés van belőlük. Ha több lenne, rengeteget javítana a morálon, mert nem tudja delikvens mikor látja egy drón.pogessor írta: ↑2023.07.09. 20:38 5000 (magasból is egyértelműen látható) bizbaszpárhoz 5000 pár sebességmérésre is figyelmeztető táblát ki kell rakni kellő távolságba. És N darab (akárhogyan hitelesített és emiatt baromi drága) drónnal kellene repkedni sűrűn lakott és érzékeny légtérben. (Túl sok a nagykövetség és egyéb kényes objektum.) Ez az egész ötlet addig működne, míg az első drón le nem esne; bármilyen műszaki/személyi ok miatt is. Aztán az egész menne gyorsan a szőnyeg alá; s a végeredményben az egész kísérlet annyiban merülne ki, hogy egy drónokat, bizbaszokat ás táblákat beszerző, jólfekvő beszállító végre nagyteljesítményű autókra cserélhetné a korosodó járműparkját.
Nem fikázás, de a két bizbasz között a drón helye nem mindegy. Ugyanis, ha nem pont középen, vagy más, előre meghatározott helyen van, nem ugyanúgy látja, hogy az autó mikor éri el a 2. bizbaszt. Főleg nagyobb járműnél, ami már messziről kitakarhatja neki a bizbaszt.szöged írta: ↑2023.07.09. 19:47 olvastam ezt a cikket
https://g7.hu/kozelet/20230704/legalabb ... udapesten/
és az jutott eszembe, hogy sokkal 1×űbb/olcsóbb lenne bizbaszpárokat hitelesített távolságra kirakni a városban nemhogy 200at, hanem akár 5000-et, és randomszerűen hol az egyiket, hol a másikat figyelni drónnal, aminek a képét meg egy erre a célra optimalizált algoritmus elemzi, és kiszámolja, hogy ha az 1891-es számú bizbaszalapú ellenőrzési területen az első bizbaszt ekkor hagyta el, a másik bizbaszt meg 2,76 másodperccel később, akkor az biza 82 km/h...míg ha ez a 2,76 másodperc a 4527-es ellenőrzési pontnál lett volna, akkor az csupán 61 km/h lett volna, mert ott más távolságra vannak a bizbaszok egymástól
(a bizbasz lehet egyszerű csík is felfestve az aszfaltra)
gondolom lesznek, akiknek azért nem fog tetszeni az 5let, mert megfigyelőállamot látnak majd ebbe bele, hiszen ha ott a drón, akkor figyelheti a záróvonalátlépéstől kezdve a biztonsági övön keresztül akár azt is, hogy a marinéninek a nyakából ki tépte le a láncot és szaladt el vele...meg hogy ki késelte le a kicsodát...és akkor ez milyen rossz is lenne, mert akkor ŐK jobban tudnák, hogy hány pattanás van a seggemen, mert ŐK azt is látják, én meg nem
mindenesetre egy ilyen rendszer fenntartása töredékébe kerülne a jelenleg széles körben elterjedt járőrautós megoldásnak
és a 6ásfoka is sokkal magasabb lenne
szerintem
...
na
várom a fikázást
ez igazjó ha van írta: ↑2023.07.10. 00:03 Nem fikázás, de a két bizbasz között a drón helye nem mindegy. Ugyanis, ha nem pont középen, vagy más, előre meghatározott helyen van, nem ugyanúgy látja, hogy az autó mikor éri el a 2. bizbaszt. Főleg nagyobb járműnél, ami már messziről kitakarhatja neki a bizbaszt.
Angliában a traffipax sok helyen még úgy működik, hogy fix időkülönbséggel (pár tized másodperc) két képet csinál a traffi, és az aszfaltra festett "vonalzó" alapján számolják ki belőle a sebességet.szöged írta: ↑2023.07.09. 19:47 olvastam ezt a cikket
https://g7.hu/kozelet/20230704/legalabb ... udapesten/
és az jutott eszembe, hogy sokkal 1×űbb/olcsóbb lenne bizbaszpárokat hitelesített távolságra kirakni a városban nemhogy 200at, hanem akár 5000-et, és randomszerűen hol az egyiket, hol a másikat figyelni drónnal, aminek a képét meg egy erre a célra optimalizált algoritmus elemzi, és kiszámolja, hogy ha az 1891-es számú bizbaszalapú ellenőrzési területen az első bizbaszt ekkor hagyta el, a másik bizbaszt meg 2,76 másodperccel később, akkor az biza 82 km/h...míg ha ez a 2,76 másodperc a 4527-es ellenőrzési pontnál lett volna, akkor az csupán 61 km/h lett volna, mert ott más távolságra vannak a bizbaszok egymástól
(a bizbasz lehet egyszerű csík is felfestve az aszfaltra)
gondolom lesznek, akiknek azért nem fog tetszeni az 5let, mert megfigyelőállamot látnak majd ebbe bele, hiszen ha ott a drón, akkor figyelheti a záróvonalátlépéstől kezdve a biztonsági övön keresztül akár azt is, hogy a marinéninek a nyakából ki tépte le a láncot és szaladt el vele...meg hogy ki késelte le a kicsodát...és akkor ez milyen rossz is lenne, mert akkor ŐK jobban tudnák, hogy hány pattanás van a seggemen, mert ŐK azt is látják, én meg nem
mindenesetre egy ilyen rendszer fenntartása töredékébe kerülne a jelenleg széles körben elterjedt járőrautós megoldásnak
és a 6ásfoka is sokkal magasabb lenne
szerintem
...
na
várom a fikázást
Ez már rengeteg országban, a legkülönbözőbb esetekre vonatkoztatva bebizonyosodott, kicsit sem új dolog.zora írta: ↑2023.07.09. 20:51 Sajnos a tények azt mutatják, hogy a lebukás valószínűsége ami visszatart, nem a büntetés mértéke.
Pl. nálunk nulltolerancia van ittasvezetésért, mégis a mai napig állandó probléma és balesetforrás, mert kicsi a lebukás esélye, nincs kapacitás az ellenőrzésre.
A hatósági kontrollal kapcsolatos félelmeddel viszont egyetértek, lásd Kína.
Egyetértek.
Lefordítom itteni nyelvre.
Akkor lenne jó példa, ha nem a lőtéren, lőállásban csinálnák, hanem az utcán vagy a Tescoban...
Vadmedve a spontán verseny kialakulását nem értette.nemtokregelni írta: ↑2023.07.10. 21:02 Akkor lenne jó példa, ha nem a lőtéren, lőállásban csinálnák, hanem az utcán vagy a Tescoban...
Ez marhaság. Néha muszáj, forgalmi okból, veszély elhárításra, előzés befejezésére, túllépni pár mp-re a határt.AndyA írta: ↑2023.07.10. 08:18 Ez már rengeteg országban, a legkülönbözőbb esetekre vonatkoztatva bebizonyosodott, kicsit sem új dolog.
Ha a sebességtúllépés büntetése csak egy százas lenne, de egész nap, minden pillanatban, amikor +2 km/h-nál többel átlépi valaki az éppen megengedett tempót, masszív összegeket tudna felsorakoztatni akár egy fél óra alatt, nemhogy havi szinten...
Mondjuk azért olyan szinten lehetne éppen szigorítani a jogszabályokat, mint a németeknél, hogy kicsit több minden legyen közlekedési bűncselekmény a mostani szabálysértés helyett, és kicsit több mindenért lehessen "véletlenül" letöltendőt kapni az elkövetőknek.
Amire a német szabályokban utaltam, az az, hogy pl. illegális verseny esetén gyilkosságként értékelik, ha egy vétlen személy belehal. Ők sem osztogatnak azért letöltendőt 20 km/h sebességtúllépésért.jó ha van írta: ↑2023.07.11. 22:54 Ez marhaság. Néha muszáj, forgalmi okból, veszély elhárításra, előzés befejezésére, túllépni pár mp-re a határt.
Egyszerű közlekedési szabályszegésekért börtönt adni, szétb@xni valakinek, meg a családjának a teljes életét, hát, részed legyen benne!
Amiért viszont elvenném pár hónapra jogsit mindenkitől, ezen cselekmények 2. esetben való elkövetése miatt: irányjelző használat elmulasztása; záróvonal szándékos, jelentős mértékű átlépése (pl bringás előzése miatt fél kerékkel átmész, azért nem); hibás besorolás kanyarodáskor; piroson áthajtás; ilyesmik. Ezek mind olyanok, amivel a többi közlekedőt szívatod/akadályozod/veszélyezteted, anélkül, hogy neked bármi hasznod lenne belőle, vagy csak pár mp-et nyersz.