Nem.WildBear23 írta: ↑2023.02.05. 12:04 Leatherman Wave klón.
https://vaszilijedc.hu/bibury-multitool ... gotte-van/
Hmm. Nem hangzik rosszul.. ismeri valaki?
De ha rendelsz belőle, egyre benevezek. Aztán majd csak eljut hozzám valahogy.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Nem.WildBear23 írta: ↑2023.02.05. 12:04 Leatherman Wave klón.
Az Amazonon közel 500 visszajelzés van. Alapvetően tök jók, de van pár minőségbiztosítási horror történet. Kb Keserű Művek fegyver szindróma ..WildBear23 írta: ↑2023.02.05. 12:04 Leatherman Wave klón.
Feketében jöhetne.WildBear23 írta: ↑2023.02.05. 12:04 Leatherman Wave klón.
Több tipusa is van a gyártónak, feketét pont nem láttam közöttük.
Lehet valahol pótalkatrészt kapni Leatherman Fuse-hoz? Elnyaltam a kisebbik csavarhúzó végét. Volt már szó róla, meg is kérdeztem, akit itt javasoltatok, de 8900 Ft postaköltség + javítás az ár, amit ajánlottak rá. Annyiért majdnem kapok egy újat, ha találok eBay-en eladót...
http://audaxtrade.hu/, Kristófot kérdezd meg!AndyA írta: ↑2023.02.06. 11:32 Lehet valahol pótalkatrészt kapni Leatherman Fuse-hoz? Elnyaltam a kisebbik csavarhúzó végét. Volt már szó róla, meg is kérdeztem, akit itt javasoltatok, de 8900 Ft postaköltség + javítás az ár, amit ajánlottak rá. Annyiért majdnem kapok egy újat, ha találok eBay-en eladót...
Őket mondtátok a múltkor is, ők adták ezt az ajánlatot.
Én írnék az amerikai gyártónak, hátha..AndyA írta: ↑2023.02.06. 11:50 Őket mondtátok a múltkor is, ők adták ezt az ajánlatot.
"Sajnos alkatrészt nem tudunk biztosítani a szerszámhoz.
A szerszámot munkanapokon telephelyünkön leadhatja kollégáinknak vagy juttassa el címünkre. és segítségére leszünk az ügyintézésben. Tájékoztatom, hogy a szerszám cseréje amennyiben nem hivatalos forrásból, viszonteladónktól van, abban az esetben 8990.- Ft ügyintézési díjat számítunk fel.
Amennyiben raktárunkban , nincs csereszerszám, a terméket kiküldjük anyacégünkhöz Amerikába. Visszaérkezése után értesítjük az átvétel lehetőségéről. Ez a folyamat több időt vesz igényben ( akár 6-8 hetet) , kérem ennek tudatában adja le a szerszámot."
Mivel búcsúajándékba kaptam 2008-ban az angol kollégáimtól, így nem a magyar viszonteladótól van.
Gondolom a helyi márkakereskedő volt.AndyA írta: ↑2023.02.06. 11:32 Lehet valahol pótalkatrészt kapni Leatherman Fuse-hoz? Elnyaltam a kisebbik csavarhúzó végét. Volt már szó róla, meg is kérdeztem, akit itt javasoltatok, de 8900 Ft postaköltség + javítás az ár, amit ajánlottak rá. Annyiért majdnem kapok egy újat, ha találok eBay-en eladót...
+1WildBear23 írta: ↑2023.02.06. 12:02 Én írnék az amerikai gyártónak, hátha..
Sajna sokan a külföldről rendelt multitooljukhoz kérték az itthoni márkaképviselet segítségét (javítás, csere), ezért vezették be azt az ügyintézési költséget.
Én is anno az USÁból rendeltem a Wave-t. Kerek 20e Ft-ért.
Az sem ma volt.
Tegnap Írtam nekik, ma reggelre (időzóna eltolódás miatt) itt volt a válasz, hogy írjak az angol képviseletnek, mert Európa vagyok. Írtam nekik, három óra múlva itt a válasz, hogy mivel a 25 éves garancián belül vagyok, postázzam el nekik, és ingyen javítják.WildBear23 írta: ↑2023.02.06. 12:02 Én írnék az amerikai gyártónak, hátha..
Sajna sokan a külföldről rendelt multitooljukhoz kérték az itthoni márkaképviselet segítségét (javítás, csere), ezért vezették be azt az ügyintézési költséget.
Én is anno az USÁból rendeltem a Wave-t. Kerek 20e Ft-ért.
Az sem ma volt.
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy ha hivatalos képviselet az itthoni, és 25 év gari van a cuccra, akkor miért bajuk, hogy valaki a külföldről rendelt holmihoz kért otthon garanciális segítséget...?AndyA írta: ↑2023.02.07. 13:17 Tegnap Írtam nekik, ma reggelre (időzóna eltolódás miatt) itt volt a válasz, hogy írjak az angol képviseletnek, mert Európa vagyok. Írtam nekik, három óra múlva itt a válasz, hogy mivel a 25 éves garancián belül vagyok, postázzam el nekik, és ingyen javítják.
Vagyis egy kisebb levélforma Angliába postáztatása árán megúszom a dolgot. Az meg messze nincs 8900 Ft, még otthonról sem, nemhogy Ausztriából.
Úgyhogy béke van.
Bennington írta: ↑2023.02.15. 09:07 Sziasztok !
Azt akartam kérdezni hogy szerintetek melyik vagy milyen fajtájú és/vagy márkájú vízálló zseblámpát érdemes most rendelni a Netről ?
Azért kérdezem mert most jelenleg egy Hatori-t használok ami egyelőre megfelel , de attól még szeretném bőviteni a vízálló zseblámpa készletemet ...
Amúgy meg előre kösz a potenciális válaszokért !
Csak az hogy ne ázzon be az esőben és hogy ne legyen nagyobb mint egy átlag Hatori ...WildBear23 írta: ↑2023.02.15. 09:28 Szia!
Nekem nagyon bevált a Convoy márka.
Az a kérdés, hogy dedikáltan vízálló lámpát keresel, pl. búvárkodáshoz, vagy csak hogy ne ázzon be az esőben.
Nem tudom, mekkora egy átlag Hatori.. nekem csak Hattori Hanzo neve ismerős.Bennington írta: ↑2023.02.15. 09:59 Csak az hogy ne ázzon be az esőben és hogy ne legyen nagyobb mint egy átlag Hatori ...
Ám kösz a válaszért !
Szerintem erre gondolt:WildBear23 írta: ↑2023.02.15. 15:53 Nem tudom, mekkora egy átlag Hatori.. nekem csak Hattori Hanzo neve ismerős.
A Convoy lámpái 18650 akkuval működnek, illetve a rövidebbek 18350-el, a ducibbak meg 21700-al.
Mindegyik EDC-re hordható kategória.
Az AA elemmel működő gyártmányaikat nem ismerem, de feltételezem hogy ugyanolyan jó ár/érték arányúak,mint a fentiek.
https://convoy.aliexpress.com/store/330416
SziaBennington írta: ↑2023.02.15. 09:07 Sziasztok !
Azt akartam kérdezni hogy szerintetek melyik vagy milyen fajtájú és/vagy márkájú vízálló zseblámpát érdemes most rendelni a Netről ?
Azért kérdezem mert most jelenleg egy Hatori-t használok ami egyelőre megfelel , de attól még szeretném bőviteni a vízálló zseblámpa készletemet ...
Amúgy meg előre kösz a potenciális válaszokért !
Hát passz, van pár régebbi, AAA elemmel/akkuval működő lámpám (pl. Fenix LD01 Stainless Steel Edition), de EDC-re már 18350/18650 Li-ion akkusokat használok.
Ennyi pénzért jobbak vannak a sportlampa.hu oldalon.....Kolonics írta: ↑2023.02.15. 19:49 Szia
Nekem trustfire L2 van.
Nagyon szuper, hozza amit leírnak. Elégedett vagyok vele.
1000 Lumen és vízálló!
https://www.drlumen.hu/TrustFire-L2-elemlampa-elemmel
Ebből van a frissített akkumlátoros verzió, ha újból vennem biztos ezt választanám.
https://www.drlumen.hu/TrustFire-E3R-elemlampa
Igen, lehet tokból dobni. Egy gombot kell benyomni, akkor lejön a tok alsó része az övre rögzítő részről. A tok "élei" be vannak mintázva a markoláshoz. Rugóval befeszített golyók tartják a pengét.Poresz írta: ↑2022.11.05. 12:03 Apropó: milyen kések vannak rendszeresítve a Magyar Honvédségnél? Egyáltalán van bármilyen rendszeresített (zseb)kés?
Amiről tudok, és amit láttam is a Hadtörténeti Múzeum fegyvertárában:
Napostiszti tőr: megértést tanúsítok ez iránt a lövészárokkés iránt, ami egy egészen picit szofisztikáltabb dédapám törött kaszapengéből készített kenyérvágó késénél, mert nagyszüleimtől tudom, hogy 1945 után romokban volt az ország.
Utásztőr: háát, tőrnek tőr, mert elhiszem, hogy szúrni lehet vele, de ránézésre munkavégzésre alkalmatlan, vagy legalábbis erős képzelőerő kell ennek feltételezéséhez.
Ejtőernyős/deszantos (dobó)kés: erről már elhiszem, hogy tábori feladatokra is használható, és valamiért a Makrai általál a Kaliberben bemutatott SzMERS-3 jut róla eszembe. Ránézésre taktikai Mora, remélhetőleg Mora tartóssággal. A szóbeszéd szerint a tokját megfogva dobókésként használható: szerintem indokolatlanul fektettek energiát egy ilyen "fancy", de kétes értékű funkció kifejlesztésébe.
(Most lenne jó, ha itt fórumozhatna Makrai "Ales" Tibor.)
Sst 40 1800 lumen nem hazudik !WildBear23 írta: ↑2023.02.27. 20:03 Megérkezett a MAO bevonatos Convoy S2+ lámpa.
Alapból 18650 akkuval működik, de rendeltem hozzá 18350 közdarabot, így rövidebb.
A bevonat törtfehér, kerámiaszerű (végülis Al2O3), nekem tetszik.
Nagyon hasznos hogy 14 beprogramozott üzemmód közül lehet választani, tehát ha nincs szükséged a stroboszkóp, SOS, bicikli, akku fesz.kikelzés, stb üzemmódokra, akkor ezeket el lehet tüntetni.
Nekem az 1% - 10% -35% -100% a legpraktikusabb.
A memória mód is kikapcsolható (bekapcsoláskor az utolsó fényerő fokozaton induljon, vagy mindig alaphelyzetből).
Az Aliról rendeltem, Convoy Store, kb 10e Ft.
20230227_182212.jpg20230227_195527.jpgScreenshot_20230227-195431_Adobe Acrobat.jpg
Nagyon jók a Convoy 18650/18350/21700 modelljei.
Jó kényelmetlen lehet EDCre max táskában hordható.
...valamint ha az beleakad valamibe, tutti letépi az ujjad.Petya357 írta: ↑2023.03.01. 19:41 Jó kényelmetlen lehet EDCre max táskában hordható.
Ezeket a taktikális klipeket túlzónak tartom. Nagyon nagyon ritkán van rá valóban szükség, cserébe is idő 100%ban dupla annyi helyet foglal, és a béna alakja miatt kiálló, bele akadhat stb…
A kulcskarikát, amit a múltkor improvizáltál, sokkal jobb megoldásnak érzem - kompakt módon összehajtható, és ugyanazt a szerepet ellátja.
Zsebre lehet rakni!Petya357 írta: ↑2023.03.01. 19:41 Jó kényelmetlen lehet EDCre max táskában hordható.
Ezeket a taktikális klipeket túlzónak tartom. Nagyon nagyon ritkán van rá valóban szükség, cserébe is idő 100%ban dupla annyi helyet foglal, és a béna alakja miatt kiálló, bele akadhat stb…
A kulcskarikát, amit a múltkor improvizáltál, sokkal jobb megoldásnak érzem - kompakt módon összehajtható, és ugyanazt a szerepet ellátja.
Bevallom nem nyúltam még a konnektorba, de valahogy ösztönösen bizalmatlan vagyok, kipróbálás nélkül is Ez a kütyű is egy frappáns megoldásnak tűnik nemlétező problémára.WildBear23 írta: ↑2023.03.01. 20:11 Zsebre lehet rakni!
De igazából nem EDC, hanem HD lámpán látom értelmét:
attól, hogy a kezedben van a lámpa, még tudsz azzal a kezeddel ajtót nyitni, tárat cserélni, stb., anélkül, hogy a másik kezedben lévő fegyvert letennéd.
Mentem már ki éjjel a kertbe a (gumis) duplacsövűvel, úgy, hogy a másik kezemben volt a lámpa: ilyenkor nehéz zárat/ajtót nyitni, csukni, vagy akár fegyvert újratölteni.
Mind1, kipróbálni rendeltem, kipróbálás nélkül nem szeretek dolgokról véleményt mondani.
20230301_194711.jpg
Jelenleg nekem az a legnagyobb előnye, hogy:Petya357 írta: ↑2023.03.01. 20:21 Bevallom nem nyúltam még a konnektorba, de valahogy ösztönösen bizalmatlan vagyok, kipróbálás nélkül is Ez a kütyű is egy frappáns megoldásnak tűnik nemlétező problémára.
Mit tud, amit egy fegyverlámpa nem tud jobban? Egy előny jutott eszembe - hogy olcsóbb, és nem kell belőle minden fegyverre.
Mert ha fegyverrel megyek, akkor - szerintem - azèrt mégiscsak sokkal jobb, ha eleve rajta van a lámpa. Ha pedig nem viszek fegyvert, mert nem Indokolt, akkor praktikusabbnak tűnik egy hagyományos lámpa.
Ez egy igen nyomós érv!WildBear23 írta: ↑2023.03.01. 20:32 Jelenleg nekem az a legnagyobb előnye, hogy:
fegyverlámpa : nincs
elemlámpa: van
Szia,
Oda is készítem az éjjeliszekrényre...Petya357 írta: ↑2023.03.01. 20:40 Ez egy igen nyomós érv!
Akkor a nap végén lényeg, hogy a fegyverlámpa jobb, a klipsz viszont sokkal olcsóbb.
A szigszalag még olcsóbb, és lehet vele rögzíteni a lupara csövére a lámpát - ami ár érték arányban verhetetlen… na jó abbahagyom a trollkodást. Elismerem, hogy van létjogosultsága a klipsznek.
Baszki Petya nem olvasod a fórumot?! Az alábbi hszt egy az egyben bemásolom aksurv-tól, nagyon megmaradt bennem. A dinamikus sportlövős toikban volt.Petya357 írta: ↑2023.03.01. 20:21 Bevallom nem nyúltam még a konnektorba, de valahogy ösztönösen bizalmatlan vagyok, kipróbálás nélkül is Ez a kütyű is egy frappáns megoldásnak tűnik nemlétező problémára.
Mit tud, amit egy fegyverlámpa nem tud jobban? Egy előny jutott eszembe - hogy olcsóbb, és nem kell belőle minden fegyverre.
Mert ha fegyverrel megyek, akkor - szerintem - azèrt mégiscsak sokkal jobb, ha eleve rajta van a lámpa. Ha pedig nem viszek fegyvert, mert nem Indokolt, akkor praktikusabbnak tűnik egy hagyományos lámpa.
Otthonvédelmi eszközön (Lupara, HD21M, és hasonlók ahol a méret nem szempont) szerintem sdm érdemes spórolni pont egy fegyverlámpán. Ha valaki kiköhög 100 vagy akár jóval több Mátyás egy ilyen csodára, akkor pár ezret érdemes még ráköltenie egy aliexpresses bilincsre , amivel rárögzíthető egy akármilyen lámpa a fegyverre. Praktikusan ugyanazt, ami már úgyis megvan.
Mellette, Zora, mellette. Nem helyette. Oda van írva.zora írta: ↑2023.03.01. 21:21 Baszki Petya nem olvasod a fórumot?! Az alábbi hszt egy az egyben bemásolom aksurv-tól, nagyon megmaradt bennem. A dinamikus sportlövős toikban volt.
"A lámpás lövészet belnek és nekem komoly szivügyünk és ezért kéne pár dolgot a lámpás lövészet előtt tisztázni a fejekben akár az otthon akár a verseny tekintetben.
A legfontosabb az, hogy fegyverlampa, ha a fegyveren van soha semmilyen körülmények között NEM zseblámpa.
Tehát nem nézzük meg vele, hogy gyerek nem-e takarozott ki.
Zseblámpát lehet fegyver mellett használni, fegyverlampát viszont soha nem lehet zseblampakent használni, lényegében ugyanúgy vonatkoznak rá a cooper szabályok mint a pisztolyra.
A fegyverlámpa=fegyver.
Tehát aki fegyverlámpa dologban gondolkodik, az mindig gondolkodjon mellette zseblámpában is, mert szükséges mellé."
Hát ahogy az előbb írtad, megoldás egy nemlétező problémára..Petya357 írta: ↑2023.03.02. 06:42 Ilyen Pocket Prybart (nem ezt a modellt, hanem bármilyét) használt már valaki?
https://knifeworks.com/arcform-alt-pry- ... #gallery-1
Jó valamire, vagy bullshit? Nekem az utóbbi gyanús, de tapasztalatom nulla. Köszi!
Most már tényleg kezdeni kell valamit a gox.hu-val… Ponggi elérhetősége kinek van meg?Poresz írta: ↑2021.04.24. 20:37 Pár napja vettem észre: ismét működik.
2017-ben a Minden, ami Bushcraftra került volna, amiből nem lett semmi. Pár hónapig mégis elérhető lett, majd elérhetetlenné vált. Kicsit biztosabb alapokra kellene helyezni az elérhetőségét…
Ami egyszer kikerült a netre, marha nehéz levakarni onnan .
Sokat használom, és ugyan jobb, hogy van, de szinte sosem 100%-os. Régebben eltűnt honlapok esetén főleg a képek hiányoznak.Blekk Rájgó írta: ↑2023.03.27. 21:46 Ami egyszer kikerült a netre, marha nehéz levakarni onnan .
http://web.archive.org/web/202112031508 ... ://gox.hu/
From szaboinc.comPetya357 írta: ↑2023.05.02. 08:11 KKVSz
Közbiztonságra Különösen Veszélyes Szívószál
https://www.cnn.com/travel/article/vamp ... index.html
Klassz, imádom őket én is. Még megvan az első, amit kb. 86-87-ben kaptam ajándékba. Lőtéren egy Champ mindig van nálam, már sokszor jól jött.
Szép bicska! Gratula!
Sajnos Victorinox ügyben nincs megállás...
Igen! Néha előjön hogy kinézek egy újabbat aztán lebeszélem magam róla hogy nem ad olyan funkcionalitást amire szükségem lenne vagy már ne lenne meg…
Megértelek! én is gyerekként vettem az elsőt, 30+ évvel ezelőtt még Svájcban, névre szólóan gravírozott markolattal (azért ez a 90-es évek elején eléggé gizda bicska volt rendszerváltó kis hazánkban). Hordtam a gimiben, az egyetemen, rengeteg utazás és túra alkalmával, használtam is rendesen, ipari mennyiségű konzervet, sört és bort bontott ki és becsszóra, ha a kicsit karcos markolatot felpolíroznám, szinte új lenne! Ezek nem csak bicskák, hanem az örökkévalóságnak gyártott remekművek!ablaz írta: ↑2023.05.23. 22:19 Igen! Néha előjön hogy kinézek egy újabbat aztán lebeszélem magam róla hogy nem ad olyan funkcionalitást amire szükségem lenne vagy már ne lenne meg…
Viszont nemrég felfedeztem hogy az Alox széria kimaradt és milyen jó színekben is van. A fekete vagy piros kiadások, a 2022-es limitált thundergray, de még a 2021-es limitált narancs szín is nagyon tetszik.
Már gyerekként rajongtam a svájci bicskákért. Az elsőt hülyegyerekként jól tönkre is tettem valamit feszegetve…
Most felnőtt fejjel van: Climber, Ranger, Handyman, az újabb egykezes ződ Soldier…
Volt Trailmaster-em is amit unokaöcsémnek adtam táborozásra, jól meg is bántam és utána vágyakozva vettem a Soldier-t…
Van még egy régi Wenger Forester-em is. (Nem Wanger és nem Wagner… )
Nekem piszkosabb a fantáziám, mindjárt gondoltam pár Valkűrre, aki meglovagolhatna
Kb 15 éve voltunk Svájcban, akkor még barátnőmet pont nem léptettem elő feleséggé. Bánom hogy nem erőltettem hogy nézzük meg a Victorinox gyárat-kiállítást Ibach-ban. Akkoriban csak a pinázáson járt az eszem…BeHappy írta: ↑2023.05.23. 22:30 Megértelek! én is gyerekként vettem az elsőt, 30+ évvel ezelőtt még Svájcban, névre szólóan gravírozott markolattal (azért ez a 90-es évek elején eléggé gizda bicska volt rendszerváltó kis hazánkban). Hordtam a gimiben, az egyetemen, rengeteg utazás és túra alkalmával, használtam is rendesen, ipari mennyiségű konzervet, sört és bort bontott ki és becsszóra, ha a kicsit karcos markolatot felpolíroznám, szinte új lenne! Ezek nem csak bicskák, hanem az örökkévalóságnak gyártott remekművek!
(És valóban, fogságban is jól szaporodnak! )
Már rég megvette a Victorinox a Wengert, nem konkurencia.waltherlg400 írta: ↑2023.05.24. 13:18 Én wengernek, csodálkoztam is a konkurenciával dolgoznak együtt
Hát ezt nem tudtam, köszi.
Csak éppen az anyaga lágyvas, éltartása zérus.waltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 14:50 5 perc alatt, egy flexel és egy reszelővel elkészíthető "kés"
Összeségben gyakorlattól függően 3-7 perc alatt elkészíthető és sok mindenre nem jó
szúrkálni jó'van az böriben vágyakozva néznék a fogkefe hegyezőkwaltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 14:50 5 perc alatt, egy flexel és egy reszelővel elkészíthető "kés"
20230604_142815_resized.jpg
Amiből készült, jelen esetben egy megmaradt kerítés elem.20230604_143750_resized.jpg
A fémen egy fehér filccel bejelöltem a "kés" körvonalait, majd egy flexel körbevágtam (kb. 3 perc). Ezután (megvártam míg kihűl) egy köszörűgéppel "megéleztem". Ezt lehetett volna reszelővel is, de ha már rajtam volt az arcpajzs, sajnáltam levenni . "Markolat" gyanánt a zsebemben lévő paracordot használtam (elég igénytelenül). 20230604_142815.jpg
Az "él" erre elég:20230604_143248_resized.jpg
Összeségben gyakorlattól függően 3-7 perc alatt elkészíthető és sok mindenre nem jó
Fun fact: solognac kés tokba passzol: "Penge"hossz: 11,6 cm
Nekem tetszenek. Van egy kovácsoltvas 4mm vastag élezhetetlen késem nekem is, cipőfűzővel betekert markolattal (azóta azt már mondjuk levettem, egy darabka uszadékfa van/volt odaszögezve alatta), azzal kenem az elöltöltősök dobját. Másra nem használható cserébe mindig megvan, mert nem kell máshova
Köszi. Én nem tudom mire fogom használni, de majd órán otthon még csiszolok rajta.Sparrow írta: ↑2023.06.04. 19:54 Nekem tetszenek. Van egy kovácsoltvas 4mm vastag élezhetetlen késem nekem is, cipőfűzővel betekert markolattal (azóta azt már mondjuk levettem, egy darabka uszadékfa van/volt odaszögezve alatta), azzal kenem az elöltöltősök dobját. Másra nem használható cserébe mindig megvan, mert nem kell máshova
Első lépésnek nem rossz. Hattori Hanzo is elkezdte valahol..waltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 16:40 Csináltam egy még inkább mindenre-is alkalmatlan valamit. Max. flexeni jó
20230604_163744_resized.jpg
Aztán ha kedvet kapsz, akkor viszonylag egyszerűen el lehet indulni, ezt 10ezres aldis szalagcsiszolóval, forrasztólámpával hevítve, étolajban edzve sikerült elkövetni. 75cr1, szerintem 50 hrc körül, ez nem egy drága acél és baromi jól tűri az edzési és temper hibákat. Azóta kapott egy amaranth markolatot, a kedvenc itthoni mindenesem lett. Kb 3 munkaóra van benne.waltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 20:01 Köszi. Én nem tudom mire fogom használni, de majd órán otthon még csiszolok rajta.
De ezt már 5x50-es laposvasból legalább...?waltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 16:40 Csináltam egy még inkább mindenre-is alkalmatlan valamit. Max. flexeni jó
Köszi, a késed meg menőblint írta: ↑2023.06.05. 00:19 Aztán ha kedvet kapsz, akkor viszonylag egyszerűen el lehet indulni, ezt 10ezres aldis szalagcsiszolóval, forrasztólámpával hevítve, étolajban edzve sikerült elkövetni. 75cr1, szerintem 50 hrc körül, ez nem egy drága acél és baromi jól tűri az edzési és temper hibákat. Azóta kapott egy amaranth markolatot, a kedvenc itthoni mindenesem lett. Kb 3 munkaóra van benne.
DSC_0601_5~2.JPG
Arra várok, hogy az Alox-széria végre csillagcsavarhúzóval és/vagy (inkább és) dugóhúzóval is elérhető legyen. - Pont március közepén írtam a Victorinox-nak egy udvarias levelet, hogy hahó, van piaci rés, ez kimaradt a szórásból. Egyelőre még nem jutottunk túl a sablon válaszlevélen.
Ezek egyetlenegy dologra jók. Bizonyítani mennyire értelmetlenek a késkorlátozások.waltherlg400 írta: ↑2023.06.04. 16:40 Csináltam egy még inkább mindenre-is alkalmatlan valamit. Max. flexeni jó
Plusz gyakorlásra. - Mielőtt elrontana valaki egy drágább késalapanyagot. Én már flexeltem bele a kés kontúrjába…
És mennyi gyakorlás kell ahhoz, hogy a 3 munkaórának ilyen eredménye legyen? - Első késem készítem…blint írta: ↑2023.06.05. 00:19 Aztán ha kedvet kapsz, akkor viszonylag egyszerűen el lehet indulni, ezt 10ezres aldis szalagcsiszolóval, forrasztólámpával hevítve, étolajban edzve sikerült elkövetni. 75cr1, szerintem 50 hrc körül, ez nem egy drága acél és baromi jól tűri az edzési és temper hibákat. Azóta kapott egy amaranth markolatot, a kedvenc itthoni mindenesem lett. Kb 3 munkaóra van benne.
Kicsit csaltam, mert eltöltöttem egy hétvégét Szántó Szabolcs mesterrel, az hónapok egyedül gyakorlását váltotta ki. Nem tudom vállal-e még ilyet, de nagyon ajánlom. Azon kívül, amit vele csináltam, ez a harmadik késem, az első kettőbe azért a csiszolásba fél-fél nap belement és utána ugyannyi a markolat. És az egyiknek úgy elégettem a hegyét, hogy öröm volt nézni. Itthon azért nagyon más körülmények vannak, mint egy rendes műhelyben, ahol van változtatható fordulatszámú 4x72-es csiszoló, oszlopos fúró és szalagfűrész. Azt volt a legtöbb idő kitalálni, hogy az én szerény eszközeimmel hogyan lehet mégis dolgozni. Amúgy ezen a képen nyilván nem jön át az a rengeteg apró hiba, ami a késen van Ahol belecsiszoltam kicsit a gerincbe, hogy helyenként milyen göröngyös a leélezés, meg hogy az egész kicsit megcsavarodott a hőkezeléskor és utána a markolatot kellett faragni, hogy kikompenzáljam valamennyire.
Szia,
+1bel írta: ↑2023.06.07. 09:29 Szia,
Gyari vasbol keszited a sajat kesedet, vagy sajat kohaszolas?
Termeszetesen a kerdes koltoi, igen keves olyan "elvetemult" van, aki ilyet tesz.
Tippem szerint satrazos hely meg van, kastelyban szoba mar reg nincs:
http://www.bucavasgyuro.net/
Hú, köszönöm, erről nem tudtam és elképesztően jól hangzik. Ha kicsit nagyobb lesz a gyerek, akkor jó eséllyel elő fogunk itt fordulnibel írta: ↑2023.06.07. 09:29 Szia,
Gyari vasbol keszited a sajat kesedet, vagy sajat kohaszolas?
Termeszetesen a kerdes koltoi, igen keves olyan "elvetemult" van, aki ilyet tesz.
Tippem szerint satrazos hely meg van, kastelyban szoba mar reg nincs:
http://www.bucavasgyuro.net/
Szia,
Nekem 2 db 8x30 bpc van. Az egyikbe talán már néztél is vmelyik versenyen. Nappali használatra kifogástalan. Kb azonos minőség (a régi szovjet, 80-as évek beli, ép, nem sérült, nem gombás) a jénai Zeiss, Deltrinem.zora írta: ↑2023.06.12. 20:43 Binokulárokról olvasva belefutottam a régi zöld lencsebevonatos orosz távcsövek legendájába. Van itt valakinek tapasztalata olyannal? Vagy inkább egy szintén használt multicoated Zeiss Jenoptem vagy Deltrintem távcsőre érdemes ebben a kategóriában - kb. 8-12×50-60 - spórolni? (Nem költenék erre százezreket.)