http://www.kaliberinfo.hu/hirek/1-milli ... m1911-ese/
![Kép](http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/uploads/2021/10/al-capone-m1911.jpg)
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Pl. ajándéknak szánja a belépőt, ha nyer....swordmanus írta: ↑2022.01.24. 14:44 Minek játszol (és veszed el mástól a lehetőséget), ha nem mehetsz be? Mondjuk ha ez kell, hogy oltass, csak szólj!![]()
swordmanus írta: ↑2022.01.24. 14:44 Minek játszol (és veszed el mástól a lehetőséget), ha nem mehetsz be? Mondjuk ha ez kell, hogy oltass, csak szólj!![]()
Ha tudnánk legalább a vércsoportot, az nem lenne hátrány...
Ha nem valamilyen különleges körülmény áll fenn, akkor az OVSZ automatikusan átváltja a megfelelő vércsoportra.
Persze, ez úgy műxik, mint egy bank. De eddig minden irányított véradáson, amin részt vettem, egy bizonyos vércsoportot kerestek.blint írta: ↑2022.09.03. 02:13 Ha nem valamilyen különleges körülmény áll fenn, akkor az OVSZ automatikusan átváltja a megfelelő vércsoportra.
'Az emberi vércsoportok sokfélesége miatt kicsi annak az esélye, hogy rokonok, ismerősök vére egy beteg kezelésére közvetlenül legyen alkalmas, ezért a leadott vér az OVSz központi készletébe kerül, a kedvezményezett beteg pedig a készletből a kezelésére legalkalmasabb vérkészítményt kapja meg.' (ovsz.hu-ról)
Szia,
Ha komolyan gondoljátok, akkor megvan a száma, találkoztam vele személyesen is már párszor, felhívhatom.
Most beszéltem vele, otthon van. Jelenleg nem aktuális a véradás, szerencsére rengetegen mentek segíteni, amikor szükség volt rá. Most sikerül talán rendesen gyógyszerelni, remélhetőleg rendben lesz.
OKFortitu írta: ↑2022.09.05. 16:16 Most beszéltem vele, otthon van. Jelenleg nem aktuális a véradás, szerencsére rengetegen mentek segíteni, amikor szükség volt rá. Most sikerül talán rendesen gyógyszerelni, remélhetőleg rendben lesz.
Valamilyen vörösvérsejt képzési zavara van, csontbiopszia után sikerült rendesen diagnosztizálni, hogy mi is a gond. Ennyit tudok, nem kérdezősködtem tovább.
Kb 10 éve adtam fel a FeHoVa-t, az egyre csökkenő kínálat miatt. A trend ennél régebben kezdődött.
Oda kizárólag bandázni megy a zember.
swordmanus írta: ↑2023.02.11. 13:35 Jóvanmár, mindig mindenki telesírja a kispárnáját... Srácok, ez van, ez a miénk! Nincs más. Egyik fanyalgó se csinál jobbat. Olyat ne várjatok el tőle, ami nem elvárható.
+1
No ebben igazad van. Nekem ez a mostani jobbnak tűnt, mint a 2020-as, amin legutóbb voltam.
Köszi!
Naaaa!
Cserébe ez volna az ultimate steel-ező revolver.
Nem kimondottan ronda, csak épp nélkülöz minden bájt és kecset...G.D írta: ↑2023.03.06. 09:00 Cserébe ez volna az ultimate steel-ező revolver.
https://www.smith-wesson.com/product/pe ... del-m-p-r8
Nekem szabad szidni
Szia,
Petya357 írta: ↑2023.03.06. 10:43 Nekem szabad szidni![]()
Imádom a négycolos Rhinómat. Mindent is lövök vele: IDPA, Steel, sziluett, gyorspont, SAS, meg csak úgy hobbiból.
Olyan , mint a Chokito - “ronda, és finom”![]()
https://youtu.be/m9fkA3oXyOA
Lőszergyárak szoktak ilyet készíteni.
Nem kiesett! A Black Mamba lőszer paletta ilyen, szinte láthatatlan. 2022 óta Vanta Black bevonattal készítik - nyilván a teljesítményre nem sok hatása van, de sokkal drágábban eladható így mert trendi nanorészecskék vannak a bevonatban. Állítólag csökkenti a súrlódást.WildBear23 írta: ↑2023.04.01. 20:03 Lőszergyárak szoktak ilyet készíteni.
Én körbenéznék, milyen hatástalanított lőszereket lehet beszerezni, és azokból összeraknám.
(Amúgy a .22LR kiesett.![]()
Ebben Te látod a .22LR lőszert..?Petya357 írta: ↑2023.04.02. 00:43 Nem kiesett! A Black Mamba lőszer paletta ilyen, szinte láthatatlan. 2022 óta Vanta Black bevonattal készítik - nyilván a teljesítményre nem sok hatása van, de sokkal drágábban eladható így mert trendi nanorészecskék vannak a bevonatban. Állítólag csökkenti a súrlódást.
43 másodperccel túl későn posztolta.WildBear23 írta: ↑2023.04.02. 07:36 Ebben Te látod a .22LR lőszert..?![]()
Screenshot_20230402-073340_Chrome.jpg
Majd a következő versenyen beírjuk neki büntetésnek.
+1
Szentendre, hklk.hu. Szinte mindenféle van nekik, bármilyenből csinálnak hatástalanítottat.WildBear23 írta: ↑2023.04.01. 20:03 Lőszergyárak szoktak ilyet készíteni.
Én körbenéznék, milyen hatástalanított lőszereket lehet beszerezni, és azokból összeraknám.
(Amúgy a .22LR kiesett.![]()
- kocsmák
Nekem ez volt annak idején ilyen:gvass1 írta: ↑2023.04.06. 10:22 OFF
- kocsmák
- CZ-bolt
- Hadtörténeti múzeum
- de a legjobb: Kbely hadirepüléstörténeti múzeum
https://karosszektabornok.blog.hu/2013/ ... zeum_praga
Igaz ez metróvégállomás utáni gyalogolva halál f.aszán van, de 1-2 napot simán el lehet benne veszni.
De csak májustól van nyitva:
Mladoboleslavská ul., Praha 9 – Kbely, Phone No: +420 973 207 500. The museum is open in the summer season, i.e. from May till October, every day except Monday from 10.00 AM to 6 PM. Admission is free of charge. To get to the museum take bus No. 185, 259, 280, 302, 375, 376 – 10 minutes from Letňany underground station, stop Letecké museum.
ON
Ha már a csehektől úgyis elkalandoztunk a britekig, és a fórumtársak a fővárosban járnának: a HMS Belfast egyenesen kötelező, hasonló okokból. Nem tudom pontosan leírni, de az alázat, csodálat, kíváncsiság, egy pici szomorúság keveréke még a katonásdi iránt nem érdeklő feleségemet is magával ragadta, és shopping helyett a múzeumhajóban töltöttünk vagy fél napot.AndyA írta: ↑2023.04.06. 11:06 Nekem ez volt annak idején ilyen:
http://www.rafmuseum.org.uk/london/
Amikor az ember végigsétál a repcsi alatt, amit addig csak a Delta főcíméből ismert, és belekukucskál a bombakamrába...![]()
Talán vagy háromszor is jártam benne, és volt, hogy egyedülPetya357 írta: ↑2023.04.08. 08:45 Ha már a csehektől úgyis elkalandoztunk a britekig, és a fórumtársak a fővárosban járnának: a HMS Belfast egyenesen kötelező, hasonló okokból. Nem tudom pontosan leírni, de az alázat, csodálat, kíváncsiság, egy pici szomorúság keveréke még a katonásdi iránt nem érdeklő feleségemet is magával ragadta, és shopping helyett a múzeumhajóban töltöttünk vagy fél napot.
https://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Belfast?wprov=sfti1
https://www.iwm.org.uk/visits/hms-belfast
Imádtam gyerekként, még akkor jártam ott, amikor az udvaron a repülők is megvoltak.
nóó véj
Jó hely volt, legutóbb az elöltöltős kiállítás. Durva, hogy ma közlik a tegnapi hírt.nemtokregelni írta: ↑2023.05.23. 13:04 Imádtam gyerekként, még akkor jártam ott, amikor az udvaron a repülők is megvoltak.
Úgy van, hogy rohadjanak meg!
+1 csesszék meg, hogy nem szóltak. És a bezárást is köszönjük. Másra bezzeg van pénz
Középiskolásként voltam én is, kocsányon lógó szemekkel, csorgó nyállal. Megtapasztaltam, hogy lehet egy múzeum érdekes is. Lehet, hogy láttam Peti22-est is?
Ha úgy néztünk ki, mint Gandalf és Frodó, akkor sanszos
Akkor már biztos nem lesznek többet Hadtörténelmi Délutánok
Úgybiza. De jó hely volt.
Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környékenWildBear23 írta: ↑2023.05.24. 14:38 Úgybiza. De jó hely volt.
Túl jó hely volt, ment a Közlekedési Múzeum mellé a levesbe.
Rosszmájúság ON:
- a kiállított fegyverekkel mi lesz? Szétlopják?
- "a Honv.Minisztériumnak kellett a hely" : nagy vízfej, kis f@sszal..![]()
Pl. Zsámbék? Bár még nem voltam.Petya357 írta: ↑2023.05.24. 19:41 Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környéken
Hogy valami vidám, és előremutató is legyen - idehaza hol van B terv, ahová lehetne gyerekeket vinni? Elsősorban I, II VH, és a teljes azutáni korszak érdekli őket, egészen a legmodernebb haditechnikáig. Bónusz pont, ha meg lehet fogni, felmászni rá.
A Stockholmi és Helsinki hadtörténeti qrva jó, de kicsit kiesik - hazai, vagy környékbeli kiállításra gondolok. Köszönöm!
Bécsi hadtörténetiben voltam, tök jó. Ott van A szarajevói autó+Browning isPetya357 írta: ↑2023.05.24. 19:41 Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környéken
Hogy valami vidám, és előremutató is legyen - idehaza hol van B terv, ahová lehetne gyerekeket vinni? Elsősorban I, II VH, és a teljes azutáni korszak érdekli őket, egészen a legmodernebb haditechnikáig. Bónusz pont, ha meg lehet fogni, felmászni rá.
A Stockholmi és Helsinki hadtörténeti qrva jó, de kicsit kiesik - hazai, vagy környékbeli kiállításra gondolok. Köszönöm!
Vukovár? Pár éve voltam, nagyon jó, de ne soká menjetek, mert olyan mint a Pintér művek: darazsas.Petya357 írta: ↑2023.05.24. 19:41 Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környéken
Ha ez még belefér a környékbe: az Isonzó mindkét oldala tele van remek múzeumokkal, szabadtéri kiállításokkal/emlékhelyekkel (nyilván főképp az I. vh. vonatkozásában).Petya357 írta: ↑2023.05.24. 19:41 Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környéken
Szia,
Kecskeméti repnap elmarad, de lesz Lajosmizse júli 16/17. Velem, kadétokkal fűszerezve. Hibácskó Feri bácsi lesz kinn a kézifegyver arzenállal!bel írta: ↑2023.05.25. 11:35 Szia,
Zsambek alapvetoen fel lett szamolva, de tavaly nagyon tetszett az ottani hadifesztival, sajnalom, hogy iden akkor epp nem erek ra.
Pletykak szerint a Kecsekemeti repulonap elmarad - gyakorlatilag senki se akart ide jonni bemutatot tartani.
Kecelt erdemes megnezni, igaz jopar eve voltam ott, akkor eleg "nomad" jellege volt a muzeumnak, aminek elonye, hogy a felmaszassal sem torodtek.
Isonzo tetszett, de mi szervezett uton voltunk, onalloan nehezebb szerintem megtalalni azokat a helyeket.
Bel
Fővárostól nem messze:Petya357 írta: ↑2023.05.24. 19:41 Az álezredes anyuval majd rendbe hozzá - hiszen ott laknak a környéken
A militaria.hu-n azt írják Székesfehérváron megy majd tovább. Bár az "időszakos kiállítás" bármit IS jelenthet.
Műszakilag: nyilván nem egy az egyben tettek bele egy PPS csövet (jaj!), hanem PPS csőből esztergáltak/martak ki egy hosszabb TT csövet.gvass1 írta: ↑2019.04.26. 12:57 élénk fantázia, muhahahahahaha
1. és azt úgy hogyan rejtené?
2. mitől működne? A TT billenő csöves, kengyeles-bordás reteszelésű, rövid csőhátrasiklásos, a PPS merev csoves, szabad tomegzáras
3. teljesen masképpen is néz ki a csöve, nem beszerelhető még véletlenül sem.
LOL
WildBear23 írta: ↑2023.05.31. 19:27 Műszakilag: nyilván nem egy az egyben tettek bele egy PPS csövet (jaj!), hanem PPS csőből esztergáltak/martak ki egy hosszabb TT csövet.
Úgy emlékszem, a PPS töltényűri része elég nagy átmérőjű ahhoz, hogy ki lehessen marni belőle a TT reteszelőbordát, meg a kengyelt tartó nyúlványt.
Ha nem, akkor két darabból van a cső és a töltényűr, ld. PR9 csöve (keményforrasztva).
Más kérdés, hogy értelme nem sok van: az irányzóvonal nem lesz hosszabb (ha az eredeti szán marad), a TT lőszer már eredeti csőhosszból is kellően power, illetve a megbízható működésre is hatással lehet egy jóval hosszabb (és ezért nehezebb) cső.
Nem akartam rögtön válaszolni, megvártam, hátha ír választ valaki.
Réz-cianiddal dolgozom, adok belőle egy slukkot..!
Kizártnak tartom, hogy csak úgy fel lehessen menni. Kívülről megcsodálni - azt lehet.AndyA írta: ↑2023.06.28. 15:06 https://www.airlant.usff.navy.mil/cvn78/
Splitben horgonyoz.
Nem tudja véletlenül valaki, csinálnak-e nyílt napot, és ha igen, mikor?![]()
AndyA írta: ↑2023.06.28. 15:06 https://www.airlant.usff.navy.mil/cvn78/
Splitben horgonyoz.
Nem tudja véletlenül valaki, csinálnak-e nyílt napot, és ha igen, mikor?![]()