A tanúk ellentmondásba keverednek.

2 lövést hallottam, esküszöm...de 4 luk van a fickóban!
muhahaha
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
A tanúk ellentmondásba keverednek.
Köszi.HCZoli írta: ↑2019.01.07. 11:42 IPSC vonalon Kovi Ati-t tudod keresni Debrecenben.
https://ipscblog.wixsite.com/blog/treningek
szóljatok, ha valahol lehet kapni kis hazánkbangvass1 írta: ↑2019.01.07. 11:33 Ez az új sörétes bullpup viszont atomcool megjelenésű, és még 500-600 forintos dollárral számolva is megfizethető lenne minálunk is. Nyilván nem jut el ide, de vágyakozni lehet:-)
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/kel-tec ... n-soretes/
![]()
Mar ha arra van minositese, pl. Nagykal sportpi.
van minősítés nagy kaliberre - az nem gond, egyelőre 9mm-el lövök, de lehet hogy jönne egy 38-as, még kétesélyes.
Ha .38spec forgora gondolsz, akkor IPSCben van sajat divizioja, bar itthon utoljara 2016ban lattam 1 lovot normal versenyen revolvert loni. Tavaly, tavalyelott volt 1-1 IPSC revolver kupa, azokon osszesen voltak, ha 3an. Kulfoldon, pl az osztrakoknal egesz "sokan" lonep IPSCt revolverrel... Ertsd akar tobb, mint egy tucatnyian is.
Reflexből azt hittem megint valami igrendes adhatott téves infót...
Steel challenge-ben (is) van revolver divízió, csak épp induló nem nagyon szokott lenni.
Azért ott is vannak baromságok. Armbrace... brrr.gvass1 írta: ↑2019.01.10. 08:06 Polgári BREN2, immár pisztolyként is, mindkét kaliberben, jááájdeszíííp!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-uj-b ... 762x39-mm/
![]()
Egy barátomnak van GR. Talán .45-ös S&W. Még rendes engedélyre lehetett anno megvenni, asszem nem gumizható. Vagy ezekbe a "kövületi korú" példányokba megoldható vajon?? Ezek szerint csak GR-ra alakítanak? Valszeg túl erős lenne gumisnak. Bár a marhakábítós God Father sem lehet gyengébb... Csak azt nem tudod olyan könnyen rejteni.Blekk Rájgó írta: ↑2019.01.10. 09:39 Nem csinálják meg! Két éve már futottam pár kört a témában, éles 0.44 revolverből muzeálist vagy gázgumist. Nem az anyagiak hiánya volt a baj.
Csak gr-re, arra simán. A bocipatron +fémporos lövedéktől félnek.
Szvsz felesleges potenciálisan 200+ dzsúúúlos muzeálisokat fabrikálni élesből átalakítással, ha valaki halálos hatású fegyvert akar, akkor vegyen fémlövedékes szerelt lőszeres vagy elöltöltős fegyvert, és számítson rá hogy ha használja annak súlyos sérülés vagy halál lesz a végeredménye. Ha nem akar halálos hatású fegyvert, akkor meg felesleges muzeálisra alakított .44-essel kísérletezgetni, számtalan eleve gumilövedékesnek fejlesztett, üzemszerű használat mellett garantáltan nemhalálos pisztoly és puska kapható a piacon hosszú évek óta.Blekk Rájgó írta: ↑2019.01.10. 11:13 Csak gr-re, arra simán. A bocipatron +fémporos lövedéktől félnek.
Szia,
+1TotoHU írta: ↑2019.01.10. 11:27 Szvsz felesleges potenciálisan 200+ dzsúúúlos muzeálisokat fabrikálni élesből átalakítással, ha valaki halálos hatású fegyvert akar, akkor vegyen fémlövedékes szerelt lőszeres vagy elöltöltős fegyvert, és számítson rá hogy ha használja annak súlyos sérülés vagy halál lesz a végeredménye. Ha nem akar halálos hatású fegyvert, akkor meg felesleges muzeálisra alakított .44-essel kísérletezgetni, számtalan eleve gumilövedékesnek fejlesztett, üzemszerű használat mellett garantáltan nemhalálos pisztoly és puska kapható a piacon hosszú évek óta.
Nem kell szvsz erőltetni a kategóriák közötti vékony határmezsgyét, elég egy széttuningolt gumis fegyverrel elkövetett önvédekezés aminek tragédia a vége, és máris írja a BM a kormrend módosítást, és b@szhatjuk a gázgumis meg muzeális gumis fegyvereinket.
Utóbbit vettem, jó egy éve megvan. Jópárszor használtam, sok "halál" lett belőle, petpalack, megharapott almás telefon stb.
Köszi!bel írta: ↑2019.01.10. 11:30 Szia,
Pisztoly versenyeken lehet indulni mindket sportagban revolverrel is.
Az IDPA-ban van sajat minositesi szintje, szoval akar 72, akar 25 loveses minosito, azokon erdemes elindulni forgoval.
Mindket sportagban kulon divizio, tehat ha van "eleg" indulo, akkor hirdetnek/hirdetunk eredmenyt csak a revolveresek kozott, de altalaban eleg keves van, reg volt 29 versenyzo egyetlen versenyen:
Bel
igen, és ezt nyilván kifejezetten nem halálos önvédelmi fegyvernek vetted és ember ellen használod, ugye? Milyen tipikus az, amikor valaki félre akar valamit érteni, és belekeveredik az okoskodásába:-)Blekk Rájgó írta: ↑2019.01.10. 19:14 Utóbbit vettem, jó egy éve megvan. Jópárszor használtam, sok "halál" lett belőle, petpalack, megharapott almás telefon stb.
Szia,
Jah, én is belekeveredtem, hogy mit is akarsz...
A feketelőporos puskás lövészet egy dolog, ez nem önvédelmi-otthonvédelmi fegyver, itt most a nemhalálos eszközökről volt szó.Blekk Rájgó írta: ↑2019.01.10. 19:14 Utóbbit vettem, jó egy éve megvan. Jópárszor használtam, sok "halál" lett belőle, petpalack, megharapott almás telefon stb.
(Érdekes, a cseheknél, szlovákoknál a belevaló "üzemanyagon" se problémáznak.)
rb.jpg
Szia,bel írta: ↑2019.01.11. 09:52 Szia,
Ha a 8 evvel ezelotti Revolver Kupat kerded, azon csak forgotaras versenyszam volt.
Ha ugy altalaban az IPSC/IDPA versenyeket kerdezed, akkor azokon van nem forgotaras versenyszam.
Ha konkretan a .38 spl-lel kerdezed: IPSC PCC-nek szerintem megfelel az alsocsulcsos is.
IDPA-ban PCC-nek nem felel meg az alsokulcsos fegyver (csak ontolto lehet).
A "9x19 or larger"-nek megfelel szerintem a .38spl, szoval ontolto diviziokban lehet indulni, de az ilyen fegyverek tenyleg egzotikusak.
Ugy egyebkent a legkevesbe sem egzotikus a .38 spl kaliber.
Bel
Tehát 9mm Browning Short, aka .380 ACP. Az nem .38 Special jah.
Szia,
Így szoktam én is serlegeket nyerni. Hárman indulunk a kategóriában, valamelyiket csak elhozom.bel írta: ↑2019.01.11. 19:14 Szia,
ISPC-ben tiltott, IDPA-ban BUG divizioban udvozolt fegyver.
Annyi problemaval, hogy sikerult megtalalnod a revolver utani 2. legritkabb diviziot.
De sokszor van legalabb 1 versenyzo, aki BUG-gal indul, veled egyutt mar ketten lesztek, es akkor mar konnyen hozzatok csapodik meg 1-2 ember, es az mar egy rendes letszamu divizo.
Bel
oks, tehát van végül is ilyen szám, csak kevés a fóka - és nem csillog olyan szépen a serleg a szolíd küzdés miatt
Egy ilyet nem arra vesznek, hogy 200-ról hecssáááát legyen.... Ezt nettó pusztításra, ratatára veszik. Ezért fog fogyni. Leszarják a balisztikát. Katonás külső, soooook lőszerrel benne, látványos formában.gvass1 írta: ↑2019.01.13. 07:06 Több mint 2 kilós apróság, egy kompakt pisztolynál rosszabb ballisztikával, vagyonokért - és mégis zabálni fogja a piac Amerikában:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/civil-p ... opperhead/
![]()
de ez PONT nem tud ratatázni.Martin Riggs írta: ↑2019.01.13. 08:34 Egy ilyet nem arra vesznek, hogy 200-ról hecssáááát legyen.... Ezt nettó pusztításra, ratatára veszik. Ezért fog fogyni. Leszarják a balisztikát. Katonás külső, soooook lőszerrel benne, látványos formában.
Ha ez lenne itthon 32 990-ért Blow felirattal, abból is hegyeket lehetne eladni...
Ocsmány egy dög, de mégis tetszik!gvass1 írta: ↑2019.01.14. 06:35 Ha ez működni fog megbízhatóan (kétséges), akkor überkirály plinker lenne. És 1 doboz lőszerrel nem tudsz 2 tárat kilőni:-)))
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/33-love ... -tec-cp33/
![]()
Teljesen jó cucc., úgy tűnik lett egy jó marketinges a Signel.
aksurv írta: ↑2019.01.14. 07:35 Teljesen jó cucc., úgy tűnik lett egy jó marketinges a Signel.
Pontosan olyan áttörés mint mint p365.
A4 meretu kis atutoreju két kezes cucc. Minden külön probléma nélkül elfer egy notebook zsebben, hatizsakban, irodai szefben stb. Eleve sig fejlesztett a rovidcsovu fegyverekhez lőszert tehát azt is eladja. Az hogy kicsi az atutese, az külön udvozolendő.
Egy pisztoly méretű reddottal és lámpával messze hatékonyabb eszköz egy irodai támadás v. rablás stb. esetén, mint az átlag amerikai által viselt sc pisztolyok, revolverek. És akkor még nem beszéltem a rendvedelmi piacrol.
Nyilván. Ez íz azt jelzi, hogy van rá piaci igény. Úgy általában beszéltem a civil sc méretű pdw-król. Az ár lényegtelen. A Sig az Audi fegyver piaci szegmense, a CZ meg a Skoda megfelelője.
gvass1 írta: ↑2019.01.15. 06:17 Na, ilyen az. amikor a germánok hagyományőrző sportfegyverben gondolkodnak. Villanyszerelő egyenruha nincs az árban!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/villamg ... n-arms-m3/
![]()
hmmm, a villanyszerelőknél ez inkább érzelmi kötődés, átélhetik dédapáik csatározásait
Bizony.
MKH gravirozas, ott van az arjegyzekben. Néhány ezres, és lezerezik, kulturalt.TotoHU írta: ↑2019.01.15. 13:38 Az egyik fegyveremen egy szerelék miatt alig látható a sorozatszám. A le-fel szerelése és a szám láthatóvá tétele elég problémás, a legutóbbi tárolóhely ellenőrzéskor morogtak is miatta.
Az eredeti gyártási számot lehet máshová, jobban látható helyre is beüttetni jogszerűen? Ez fegyvermester, vagy csak MKH? Hogy van ez?
Hö? Ki a fene tudja, hogy hogyan került rá egy szám???? Nyilván érdemes, hogy szép legyen....TotoHU írta: ↑2019.01.15. 13:38 Az egyik fegyveremen egy szerelék miatt alig látható a sorozatszám. A le-fel szerelése és a szám láthatóvá tétele elég problémás, a legutóbbi tárolóhely ellenőrzéskor morogtak is miatta.
Az eredeti gyártási számot lehet máshová, jobban látható helyre is beüttetni jogszerűen? Ez fegyvermester, vagy csak MKH? Hogy van ez?
2 ezer alatt lézergravírozással megoldják. Megéri. Meg egyébként sincs messze, akkor már emkáhá...
Persze simán, én se a PKLV ellen szóltam, csak ha van közelebb... Arra utaltam, amit írsz, hogy ugyanmár honnan tudnák.TotoHU írta: ↑2019.01.15. 16:14 2 ezer alatt lézergravírozással megoldják. Megéri. Meg egyébként sincs messze, akkor már emkáhá...
Mondjuk a rendőrségnek kb mindegy, nemrég bejegyzésnél kérdezték hogy a csövön is van-e szám. Lepattintottam a felső előagyat, egy láthatóan utólag és kézzel belekarcolt szám volt a csövön, valamikor valaki valahol, ki tudja? De egyezett a gyári számmal úgyhogy elfogadták.
Vedd meg a vágószoftvertgvass1 írta: ↑2019.01.16. 14:38 ÚJ VIDEÓ!
CAA Micro Roni karabély átalakító szett + Glock 17
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... -glock-17/
és
http://www.fegyvervideo.hu/caa-micro-ro ... -glock-17/
Az izraeli Command Arms and Accessories évek óta készít Roni néven különféle népszerű szolgálati pisztolyokhoz karabély-átalakító készleteket. Most az egyik legfrissebb Micro Roni-t próbáltuk ki egy Glock 17 Gen4-gyel párosítva, ebből is a nem-USA verziót.
(A Gen5 Glockokhoz ez a verzió még alkalmas, mert a jobb oldalon is megismételt szánakasztó kar nem tudna mozogni.)
Olyan 100 lövést adtunk le, semmiféle akadály nem volt. A hátrarúgás nagyon csekély, nagyon gyorsan lehet vele lőni, lásd fémcélpengetés. Amihez mondjuk egy red dot még jobb lett volna a BUIS helyett.
Ami kevésbé tetszett, hogy a mellső pisztolymarkolatba tolható tartaléktárat nem rögzíti semmi, kirántani meg feleslegesen nagy erőt igényel.
Az eszköz felszerelése a pisztolyra maximum másfél percet igényel, szerszám nem kell hozzá.
A magyar igazgatásrendészet jogellenes törekvései ellenére a Roni és a hasonló átalakítók NEM változtatják meg a fegyver jellegét, kategóriabesorolását, lőfegyver fődarabot nem tartalmaznak, mindenfajta engedély nélkül megvásárolhatóak, bár nem olcsók.
Köszönjük a tesztszerkentyűt a www.glock.hu -nak!
![]()
A videóhoz magához.
Airsofton láttam már olyat, hogy a szíjra leengedett AK a felszerelésbe akadva elsült duma közben. Lehet billentyűbiztósítóval ez nem történik meg, de azért elég necces. (Meg balkezesek rendszeresen ejtenek ki M4-ből tárat.)
OK, de kerem, mutasson vaalki olyat, hogy billentyubiztositos fegyver sult el igy. Lehet, mechnaikailag nem kizarhato, de nekem eroltetett.
Nekem továbbra is nagyon kérdés, hogy mégis miért volt pont erre szükségük a német tartományiaknak? Megbízhatóbb így a Glock, szembe menve 40 év tapasztalattal? Vagy az elméleti pontossága egy hangyabokányival jobb és ezért 0.03 ponttal többet kapott valami értékelésen? Mi a fene indokolhatta ezt?gvass1 írta: ↑2019.01.17. 10:23 Itt a magyarázat a nagyon fura, eddig értelmezhetetlen forgócsöves Glockra:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/glock-4 ... orsegenek/
pogessor írta: ↑2019.01.17. 12:00 Nekem továbbra is nagyon kérdés, hogy mégis miért volt pont erre szükségük a német tartományiaknak? Megbízhatóbb így a Glock, szembe menve 40 év tapasztalattal? Vagy az elméleti pontossága egy hangyabokányival jobb és ezért 0.03 ponttal többet kapott valami értékelésen? Mi a fene indokolhatta ezt?
Lesz csőletörős és forgó-tolózáras Glock19 is?
Az összes Glockot szét lehet szedni anélkül.
ez ilyen ize.
Töltetlenség ellenőrzése után elcsettinted, aztán szánt megmozdítod hátra kb 2-3mm-t, szétszedőkart lehúzod és a szán lejön előre.
ennyike.
Miért ez az elcsettintésmentes fétis mostanság?
briteknel van hasonlo (lever release rifle), ott a huvelykujj ala tettek a zarkioldot.
Apró betűs rész az oldal legaljángvass1 írta: ↑2019.01.18. 10:54 YEAH, újabb jogalkotónak FÁKKJÚÚÚ-t mutató innováció a Franklin Armory-tól, mely nem-öntöltő, így akár banánisztánban is lehet relevanciája!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/nem-ont ... rmory-tol/
![]()
Te nem azzal fejezed be a töltetlenség ellenőrzését
a, CSAK lefesztelenitett elsutoszerkezettel lehet szetszedni.
Nekem úgy tanították hogy az ürítés/töltetlenség ellenőrzés mindig (semleges irányba történő) elcsettintéssel/fesztelenítéssel végződik (revolverek kivételével, nyilván).
Annyiban, hogy a töltetlenség ellenőrzése során egyszer azt a fegyvert is elcsettinted, aminél a szétszedés szempontjából tökmindegy, hogy meg van-e feszítve az elsütőszerkezet.
Direkt nem akarod érteni?
…ezzel arra célozgattam, hogy - legjobb tudomásom szerint, ha azóta nem vonták vissza - német rendőrségnél nem lehet olyan pisztolyt rendszeresíteni, aminél az elcsettentés része a részleges szétszerelésnek. Megérzésem szerint ez nem egy olyan hűde bonyolult mérnöki feladat - aztán simán lehet szívás egy már (évtizedek óta) gyártott konstrukció ilyen módosítása, nem látom magam előtt a szerkezetet -, főleg egy forgócsöves reteszelésű öntöltő pisztoly fejlesztéséhez képest.
Apropó: még jó régen, valamikor 2012 táján mesélték nekem a GM lőtéren, hogy SzVD-ket úgy alakítottak át ismétlővé, hogy a zárakasztó minden lövés után megakasztja a zárat. Látott már ilyet valaki köreinkből?gvass1 írta: ↑2019.01.18. 11:36 briteknel van hasonlo (lever release rifle), ott a huvelykujj ala tettek a zarkioldot.
http://www.westwalesmodels.co.uk/epages ... D=43198840
Ti nem akarjátok megérteni egy fél napja hogy az elcsettintés NEM a szétszerelés része, hanem a töltetlenség ellenőrzéséé! MINDEN öntöltő fegyvernél, akár kakasos, akár strikeres, akár fesztelenítve kell szétszedni, akár megfeszítve, tökmindegy
És éppen ezért ki nem szarja le, hogy glocknal is kell.
Te szoktad a tesztekben/videókban kiemelni hogy szétszedéshez el kell-e csettinteni vagy nem...
mert egy csomo rendvedelmi szerv preferalja. De nekem semmi bajom ezen a teren (sem) a glockkal.
Figyimár.... Ha töltetlenséget ellenőrzöl, utána elcsettintesz, az nem a szétszedés része. Ha meg elcsettintetted, akkor már szét tudod szedni a Glockot. Ahhoz ugyanis, hogy előre le tudd húzni a szánt a tokról, elég csak egészen picit hátramozdítani, amikor még nem húzódik fel.
ez nem az, de erről jutott eszembe:Poresz írta: ↑2019.01.18. 19:45 Apropó: még jó régen, valamikor 2012 táján mesélték nekem a GM lőtéren, hogy SzVD-ket úgy alakítottak át ismétlővé, hogy a zárakasztó minden lövés után megakasztja a zárat. Látott már ilyet valaki köreinkből?
Na, akkor gondolkodjunk együtt!
Az átalakítatlan SzVD zárakasztója nincs külső kezelőszervként kialakítva. A zárakasztót a rugója folyamatosan visszanyomja a fészkébe: az üres tár jóval erősebb adogatórugója emeli az adogatólemez közvetítésével a zár elé; majd a tár eltávolítása után a helyretolórugó által előre nyomott zár a zárakasztónak nyomódik, a zár és a zárakasztó között fellépő súrlódás pedig megakadályozza visszasüllyedését a fészkébe (erőzárás). Ha az üres tár eltávolításra került, vagy töltött tár van a fegyverben, a zár hátrahúzásával eltávolítjuk a zárat a zárakasztótól (oldjuk az erőzárást), ami így visszatérhet a fészkébe.
Ami nem világos: ha a zárakasztó szerkezetet megfordítjuk (már ha ezt lehetővé teszi a szerkezet), a zárakasztót a rugója folyamatosan kiemeli a fészkéből, akkor minden lövés után megakasztja a zár előremozgását. De ebben az esetben nem elég hátrahúzni a zárat (nem fog a fészkébe visszasüllyedni a zárakasztó): kell valami trükk, ami erőt biztosít a zárakasztó rugója ellenében (amit még a zár is nyom a helyretolórugó hatására).
Na, erre vagyok kíváncsi, hogyan oldották meg. Ötleteim vannak ("Vezessétek ki a zárakasztó [külső kezelőszervnek kialakítva]!"), de most kíváncsi vagyok, meglepnek-e valami mással.
koszi a beszamolot.sama írta: ↑2019.01.19. 00:11 Egy kis élménybeszámoló! Már a megjelenése óta piszkálta a fantáziámat a Czechgun Gladiator 45 derringer. Pár hete jött a bogár sok huzavona után kell ez nekem. Kell! A fórumon kerestem először de használt darabot nem találtam. Így maradt a bolt. Ma sikerült lőtérre kijutnom kipróbálni. A lövésztársak vegyes érzelmekkel fogadták az új szerzeményt. Nézegették túl rövid a cső, huzagolatlan, túl modern, de mindenki kíváncsi is volt hogy hogyan muzsikál. A lőtáv 10 m 16 gr Svájci 3f lőpor, kétféle lövedék alakos és gömb. Az alakossal adtam az első pár lövést igazából izlelgetve a fegyver működését. Kicsit kicsúsztak a feketéből. A gömböt is kipróbáltam, könnyebben lehetett tölteni így ezzel folytattam. Itt már meglepődve mondták a többiek milyen jól hord a kis mérges. A vége felé már sikerült a feketén belülre helyezni a találatokat. A sütés az elején furcsa volt de a vége felé már egészen megszoktam. Tetszett
Marad.![]()
Igen, megkockáztatom az ötlet már a Verney-Carron Speedline-nál és az SGC Unicornnál sem volt új.szöged írta: ↑2019.01.19. 05:46 ez nem az, de erről jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=kHN8jF1JSPI
Nekem úgy tanították, hogy tár ki, szán hátra, töltényűrbe belenéz, tárfészken átnéz, tűzfalra ránéz, szán előre, golyófogó irányába elcsettint. Ezért a töltetlenségellenőrzésnél úgyis csettint az ember...
ha a joggal való trollkodás a cél, akkor azonnal kitárul a világ, ha a mechanika mellett az elektronika is játszik:Poresz írta: ↑2019.01.19. 18:32 Igen, megkockáztatom az ötlet már a Verney-Carron Speedline-nál és az SGC Unicornnál sem volt új.
Most pillanatra elgondolkodtam, ha elsütés után az elsütőbillentyű előreengedése oldaná a zárakasztót, azzal vajon lehet-e trollkodni a joggal. (Joggal trollkodni a joggal…) Egyébként ez az ötlet sem új, miután eszembe jutott, pár másodperccel később leesett, hogy a Gabbett-Fairfax Mars pisztolyon 120 éve így oldották meg, hogy ne lőjön sorozatot.