Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Hazai gyártású traumatikus fegyverek
hát, nemtom, de valahogy nem hoz lázba pár összehegesztett cső, hogy kifizessek érte 150 rugót + még súlyos ezreket egy maréknyi méregdrága nagyméretű gumibogyóért :/ tudom, saját szoc. prob. viszont valami ólmos muzeális revolver végre zsír lenne - mondjuk full acél szuper pitbull .22-es/6 mm startpatronnal!
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ne menjünk el ebbe az irányba plíz. Kétféle nemhalálos fegyvertartó van Magyarországon: az egyiknek vannak KES fegyverei és szereti őket úgy ahogy vannak, a másiknak nincs és semleges / nem kedveli őket. Az okok és érvek végtelen számúak mindkét oldalon.mlaca írta: ↑2023.04.24. 17:22 hát, nemtom, de valahogy nem hoz lázba pár összehegesztett cső, hogy kifizessek érte 150 rugót + még súlyos ezreket egy maréknyi méregdrága nagyméretű gumibogyóért :/ tudom, saját szoc. prob. viszont valami ólmos muzeális revolver végre zsír lenne - mondjuk full acél szuper pitbull .22-es/6 mm startpatronnal!
Ez kb. olyan hitvita mint a vallás, a politika, vagy mostanában az orosz-ukrán háború. Soha nem fogja senki meggyőzni a másikat hogy neki van igaza, ha ezt megpróbáljuk akkor csak végtelenített vitákba megyünk bele, ezért a fórum "vallásbékéjének" megőrzése érdekében célszerűbb, ha ezt meg sem próbáljuk, és elfogadjuk a másik vallását olyannak, amilyen.
Nah ebben igazad, majd figyelek rá én is.
TotoHU írta: ↑2023.04.24. 18:33 Ne menjünk el ebbe az irányba plíz. Kétféle nemhalálos fegyvertartó van Magyarországon: az egyiknek vannak KES fegyverei és szereti őket úgy ahogy vannak, a másiknak nincs és semleges / nem kedveli őket. Az okok és érvek végtelen számúak mindkét oldalon.
Ez kb. olyan hitvita mint a vallás, a politika, vagy mostanában az orosz-ukrán háború. Soha nem fogja senki meggyőzni a másikat hogy neki van igaza, ha ezt megpróbáljuk akkor csak végtelenített vitákba megyünk bele, ezért a fórum "vallásbékéjének" megőrzése érdekében célszerűbb, ha ezt meg sem próbáljuk, és elfogadjuk a másik vallását olyannak, amilyen.
"..."
Remelem dobnak egy vekony lemezt a dob eleWildBear23 írta: ↑2023.04.24. 16:12 Bakker, felhívtam a boltot, mert így nem kerek a sztori.
Az ismerősöd konkrétan a HD-21M- et kérdezte!
Az nem lesz, mert helyette van a HD-22M.
Szereléksínnel, behajtható válltámasszal terveznek belőle májusban egy nagyobb adagot.
Ez mondjuk nekem is megmozgatta a fantáziámat... nekem fix válltámaszos van.
Lehet, hogy egy behajtható válltámaszosra benevezek.
Ahogy már az előttem írók is elmondták, tényleg jobb ha nem megy ebbe a bizonyos irányba el a beszélgetés, az eleje legalábbis amiket leírtál. De nem is ez a lényeg.mlaca írta: ↑2023.04.24. 17:22 hát, nemtom, de valahogy nem hoz lázba pár összehegesztett cső, hogy kifizessek érte 150 rugót + még súlyos ezreket egy maréknyi méregdrága nagyméretű gumibogyóért :/ tudom, saját szoc. prob. viszont valami ólmos muzeális revolver végre zsír lenne - mondjuk full acél szuper pitbull .22-es/6 mm startpatronnal!
Hanem, a másik részével amiket még írtál, hogy "viszont valami ólmos muzeális revolver végre zsír lenne - mondjuk full acél szuper pitbull .22-es/6 mm startpatronnal!" ezzel viszont maximálisan egyet tudok érteni és támogatnám is az ötletet.
De akkor mondjuk, már miért nem maximalizáljuk ki inkább vmi hiper mókás dologra:
Ennek például az x négyzetenedikenes változatát, nem is 5,5-esben hanem 6,35-ösben.
És a legjobb, hogy anno ha jól emlékszem tényleg volt is ilyen ötlet, bár ott asszem 5,5-esről volt szó.
És természetesen mindezt egy fúróval meghajtva...Zsotrám írta: ↑2023.04.24. 22:05 Ahogy már az előttem írók is elmondták, tényleg jobb ha nem megy ebbe a bizonyos irányba el a beszélgetés, az eleje legalábbis amiket leírtál. De nem is ez a lényeg.
Hanem, a másik részével amiket még írtál, hogy "viszont valami ólmos muzeális revolver végre zsír lenne - mondjuk full acél szuper pitbull .22-es/6 mm startpatronnal!" ezzel viszont maximálisan egyet tudok érteni és támogatnám is az ötletet.
De akkor mondjuk, már miért nem maximalizáljuk ki inkább vmi hiper mókás dologra:
HDM gumis golyószóró.PNG
Ennek például az x négyzetenedikenes változatát, nem is 5,5-esben hanem 6,35-ösben.
És a legjobb, hogy anno ha jól emlékszem tényleg volt is ilyen ötlet, bár ott asszem 5,5-esről volt szó.
- WildBear23
- Veterán
Ebben a 32 lövetű, elektromos meghajtású gumi-golyószóróban van fantázia..
Mozgásérzékelő, kamera, meg egy rasberry pi vezérlésnek..
https://alienanthology.fandom.com/wiki/ ... Sentry_Gun
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- Pattantyús
- Fórumtag
A 32 lövetű "tekerős" gumisról és "tűzerejéről" a klasszikus 1966-os western a Django ugrott be Meg is van a fegyver neve XDZsotrám írta: ↑2023.04.24. 22:05 Ahogy már az előttem írók is elmondták, tényleg jobb ha nem megy ebbe a bizonyos irányba el a beszélgetés, az eleje legalábbis amiket leírtál. De nem is ez a lényeg.
HDM gumis golyószóró.PNG
Most pénteken valami rossz hírt fog közzé tenni a KM. Valaki sejt valamit?
- WildBear23
- Veterán
Ott van a közzétett fotón.
bezár a bazár? :O
Szerintem inkább csak a Facebook oldal beszűntetése lehet.
ugyan. fel kell tenni a szerverükre egy wordpresst, hozzá php/mysql + disqus és van egy saját rendszerük, ahol tud hírezni, az emberek meg hozzá tudnak szólni. kb. 1 órás meló, ha kell sokat grafikázni, akkor egy délelőtt.
Nem győzik a garos javításokat emiatt a gyártási folyamat kap egy szigorú minőségellenőrzési szintet, ami további drágulásokat eredményez.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az azért nem olyan egyszerű. Egyetlen ember jelentgetése baromira kevés. Még háromé is. Tudom, mert van egy nettó álhíreket fosó FB oldal amit egy zárt FB csoport tagjaival le akarunk lövetni, sokan és rendszeresen jelentjük a kamu híreit de semmi foganatja.
Ellenben amikor bekommenteled hogy " Srácok ne legyünk már
lyenek, ez köcsögség" akkor a köcsög szó használatáért automatikusan tilt a Facebook.
Szóval ez nem egészen úgy megy ahogyan gondoljuk, a FB teljesen önkényesen és átláthatatlanul gyakorolja a cenzúrát.
Oké picit tényleg trollkodás volt. De igazából szurkolok hogy jobb termékeik legyenek és legyen naprakész weboldal, készletinfó, webshop ahol ki lehet fizetni a terméket és akkor mész érte amikor akarsz...
Lehet, hogy most jutott el hozzájuk, hogy már nem kapható a Geco 380 RK patrony.
Mindenki vár valamit...
-
- Fórumtag
na, akkor szabadon vehetünk Moszin-Nagantot?Blekk Rájgó írta: ↑2023.04.26. 19:18 Olyan pletyka, hogy bekerül a muzeális fegyver definíciójába az 1895 előtti konstrukció.
Akkor a HDM kereskedelmi ara 500.000 leszBlekk Rájgó írta: ↑2023.04.26. 19:18 Olyan pletyka, hogy bekerül a muzeális fegyver definíciójába az 1895 előtti konstrukció.
Egész korrekt légvárakat sikerül seperc alatt felhúzni egy mendemondára. Szuper. Csak arra jó ez is, hogy felhajtsák a nepperek az árakat, ami aztán visszahat a kereskedőkre is.
A garis javítások forintosítva is sokkal többet visznek el, mint egy jó minőségellenőrzési rendszer. Ha a vevők ezzel töltött idejét el is hanyagoljuk, akkor is a rengeteg javítás, újra-újra javítás hatalmas erőforrásokat emészt fel.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Remelhetoleg nem betegseg miatt.....
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1
Csak nehogy olyan legyen ez is mint a présember sajtótájékoztatója.
Nagy várakozás és lebegtetés, aztán nem túl nagyot durranó tartalom.
-
- Fórumtag
nem lesznek többé sniperek, se fasza acél revolverek
Ez már konkrétum?
Az Európai Parlamentnél ott van a megszavazásra váró szabályok között, hogy muzeális fegyver csak 1895 előtt gyártott típus, vagy annak pontos másolata lehet. Nem tudni hogy napra pontosan mikor kerül napirendre, de akkor biztos megszavazzák, és 20 napon belül érvénybe lép.
És igen, akkortól újabb startpatronos ólomköpködők se lesznek.
kell nekünk minden szart követni? én nem szavaztam meg ezt a hülyeséget, és nem bíztam meg egyik idiótát sem, hogy képviseljen!Thomaster írta: ↑2023.04.27. 12:22 Az Európai Parlamentnél ott van a megszavazásra váró szabályok között, hogy muzeális fegyver csak 1895 előtt gyártott típus, vagy annak pontos másolata lehet. Nem tudni hogy napra pontosan mikor kerül napirendre, de akkor biztos megszavazzák, és 20 napon belül érvénybe lép.
Hát, ha ezt is visszamenőleges hatállyal léptetik életbe, akkor az nagyon csúnya kitolás lesz a népekkel!!!Thomaster írta: ↑2023.04.27. 12:22 Az Európai Parlamentnél ott van a megszavazásra váró szabályok között, hogy muzeális fegyver csak 1895 előtt gyártott típus, vagy annak pontos másolata lehet. Nem tudni hogy napra pontosan mikor kerül napirendre, de akkor biztos megszavazzák, és 20 napon belül érvénybe lép.
Azért jó pár vas ki lett pörgetve az elmúlt években muzeális besorolással, és nem csak a Művek termékei között...
Ráadásul ezek jellemzően magas árfekvésű eszközök, köszönhetően a covid pánikolásnak, meg a közbiztonság romlásának (meg a nepperek árfelhajtó áldásos tevékenységének...)!
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
jó, mondjuk a KM-ben mindig minden apró változásra drámai a felhajtás, azonnal ezer év sötétség, gyárbezárás stb. minden alól van kibúvó, ezt is megoldják.
Semmi pereskedés nem lenne, ahogy a flóberteknél sem volt. Már csak azért sem, mert ha meghagynának neki valami extrém bürakratikus és csürt-csavart engedélyezési formát, amit épeszű ember nem csinálna végig, akkor simán rámondhatják, hogy ott a lehetőség az engedélyezésre, ergo nincs kártérítés...
Csuppán ugyanaz lenne, mint a flóberteknél. Vagy beszolgáltatás, vagy Duna, vagy marad otthon kussba. És ugyan úgy rengeteg emberhez el se jutna a hír, mint a flóberteknél.
De inkább azt tudom elképzelni, mint a gáz-gumisoknál. Nincs tovább, ami van, az marad,kész.
- WildBear23
- Veterán
Ezt 100% biztosra veszem.smith15 írta: ↑2023.04.27. 14:07 Semmi pereskedés nem lenne, ahogy a flóberteknél sem volt. Már csak azért sem, mert ha meghagynának neki valami extrém bürakratikus és csürt-csavart engedélyezési formát, amit épeszű ember nem csinálna végig, akkor simán rámondhatják, hogy ott a lehetőség az engedélyezésre, ergo nincs kártérítés...
Csuppán ugyanaz lenne, mint a flóberteknél. Vagy beszolgáltatás, vagy Duna, vagy marad otthon kussba. És ugyan úgy rengeteg emberhez el se jutna a hír, mint a flóberteknél.
De inkább azt tudom elképzelni, mint a gáz-gumisoknál. Nincs tovább, ami van, az marad,kész.
most beszéltem Bartal úrral, ő nem tud semmiről, nem hallott semmit, de ő amúgy is "a világ peremén van", szóval nincs új infó. Gvass nyilatkozhatna, ő a nagy szakjogász
-
- Fórumtag
Egyébként kibicként én is abszolút erre számítok, de azért a 100%ot elég erősnek érzem.
Még csak egy jogszabály változtatás piszkozatát sem láttuk. Egyelőre csak egy - érzelmi töltettől nem mentes- fényképet láttunk a KM oldalán, meg 1-2 nyilatkozatot hallottunk megmondó emberektől.
Attól tartok, semmi sem biztos, pláne nem 100% biztos. Lehet ebből még bármi is - vagy az ellenkezője
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- WildBear23
- Veterán
Nyilván nem mindenki csak egy fényképet látott, és abból következtet.Petya357 írta: ↑2023.04.27. 17:58 Egyébként kibicként én is abszolút erre számítok, de azért a 100%ot elég erősnek érzem.
Még csak egy jogszabály változtatás piszkozatát sem láttuk. Egyelőre csak egy - érzelmi töltettől nem mentes- fényképet láttunk a KM oldalán, meg 1-2 nyilatkozatot hallottunk megmondó emberektől.
Attól tartok, semmi sem biztos, pláne nem 100% biztos. Lehet ebből még bármi is - vagy az ellenkezője
Gondolom ha neked kéne a 32 éve működő cégedet bezárni, a dolgozóidat szélnek ereszteni, akkor mosolyogva vennéd tudomásul.Blekk Rájgó írta: ↑2023.04.27. 14:15 Ezt is biztos majd a személye elleni támadásnak veszi, mint anno a flóbertek kvázi-betiltását.
BTW a flóbert "betiltás" az konkrétan a személye ellen irányult.
De javasolnám hogy akadjunk már le a személyéről.
Miért kellene bezárni? A muzeális csak egy kis része, ott a török GR importja, lehet gyártani GR revolvereket továbbra is.
Ráadásul a facén Németh Balázs azt írta, hogy csak kereskedelemmel kapcsolatos szabályozás van az EU parlament előtt, semmi más. Úgy gondolom, hogy Ő ott van az ezen a téren leginkább tájékozottak között, neki valamiért jobban hiszek...
Örülünk, Vincent? Igen:
"A korábbiakban a mai napra bejelentést jeleztünk. A bejelentésünk alapját képező információ, utólag nem bizonyult valósnak. A szakjogászok értelmezése szerint, jelenleg nincs olyan javaslat, ami a jelenlegi tevékenységünket veszélyezteti, aminek nagyon örülünk!" (KM FB oldal)
"A korábbiakban a mai napra bejelentést jeleztünk. A bejelentésünk alapját képező információ, utólag nem bizonyult valósnak. A szakjogászok értelmezése szerint, jelenleg nincs olyan javaslat, ami a jelenlegi tevékenységünket veszélyezteti, aminek nagyon örülünk!" (KM FB oldal)
tiszta dráma queen KBmlaca írta: ↑2023.04.28. 13:32 Örülünk, Vincent? Igen:
-
- Veterán
Örüljünk, hogy csak rémhír volt.
-
- Fórumtag
Akinek el is hiszem :mlaca írta: ↑2023.04.28. 13:32 Örülünk, Vincent? Igen:
https://kapszli.hu/valtozik-e-a-muzeali ... jogallasa/
Pedig mar panikvasarolni akartam egy hosszu 4maticet
+1Blekk Rájgó írta: ↑2023.04.28. 16:07 Akinek el is hiszem :
https://kapszli.hu/valtozik-e-a-muzeali ... jogallasa/
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
KM új FB oldalt hozott létre - nem arról volt szó, hogy saját weboldalt csinálják meg végre? annyira nehéz feltolni egy wordpress/php/mysql/disqus szettet a szerverre? :/
Mikor és milyen néven található?
- WildBear23
- Veterán
Ezt miert nem tőle kérdezed meg?
Itt nem tag, nem fog rá válaszolni.
Itt inkább a fegyvereivel foglalkozzunk!
Pl. a mai versenyen láttam, hogy többen indultak Keserű gyártású fegyverrel, Duplabullal meg talán acél Pitbull-19M-el is.
Mik a tapasztalatok?
Pálya végrehajtása közbeni dobcsere volt végül?
Én most élessel bénáztam, nem láttam a gumis squadot.
Szia,
Igen.
A femes palyan a legkozelebbi 1 db cel volt a gumisoknak csak, az airsoft eseteben viszont marad az eles fegyveres feladat: vagyis kb 20 m tavolsagban levo, kb 20 cm atmeroju femet is lotte Robi - sikeresen. Nekem ez volt a legmeglepobb, vagyis hogy nagy tavolsagon mennyire sokkal pontosabb az airsoft, mint a gumisok (nyilvan ez nem von le a gumisok ertekebol, hiszen 5 m felett elesben ugysem fogja senki sem hasznalni jogi okok miatt).
Most DQ nelkul vegigcsinalta mindenki, pedig kifejezetten nehez verseny volt a 3 ismeretlenes palyaval. Majd idovel lesz fent video is a foto.belse.hu-n.
Bel
mert nem merem.WildBear23 írta: ↑2023.04.29. 18:06 Ezt miert nem tőle kérdezed meg?
Itt nem tag, nem fog rá válaszolni.
Én bevallom panikvasaroltam egyet, de nem banom maradni fog ez a zsebrakéta
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Revenge-21M ?
A puska kaliberű/erejű gumis revolver.
Picit erősebb, mint az említett 4Matic, 2,5x a tárkapacitása, kisebb, könnyebb, olcsóbb, és kérhető rá viselési.
pitbull 19m ez még a zsebedben is elfér, energia meg a csillagos égWildBear23 írta: ↑2023.04.29. 20:19 Revenge-21M ?
A puska kaliberű/erejű gumis revolver.
Picit erősebb, mint az említett 4Matic, 2,5x a tárkapacitása, kisebb, könnyebb, olcsóbb, és kérhető rá viselési.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Mennyire lehettek a nagy fémek? 15-20 mre?
A gumis sporttarsaknak rájuk kellett lőni, hogy az időben szerepeljenek és legnagyobb meglepetésere szépen kongtak.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
kb. igen. nem is láttam hogy sikerult nekik, grat;)
.50 es , 1,1 grammos, kemény lövedék gyorsabb (~450m/s) mint a 9para szinte sima csőből elég pontos. Sokszor user error miatt nincs meg a távolabbi cél, berángatás a nem túl könnyü DA-ban. Egy DA/SA kakast elbírna
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
Azért a 0.44 es kb. 16 grammal, revolverezve megvolt 50 méteren.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
tök jó, hogy most már 2 KM oldalt kell lesni a FB-on :/
nemtom, mé nem lehet felkérni egy webmestert, hogy csináljon egy normális KM oldalt, azt el lehetne felejteni a FB-t.. (tudom, miért nem kérdezem meg az illetékest - mert csak, mert itt jó gőzölögni)
nemtom, mé nem lehet felkérni egy webmestert, hogy csináljon egy normális KM oldalt, azt el lehetne felejteni a FB-t.. (tudom, miért nem kérdezem meg az illetékest - mert csak, mert itt jó gőzölögni)
Azért mert azzal törődni kell és fizetni is kell érte nem is keveset.
A facebook tök jó mert ingyen, minimális felhasználó tudással ér el sok embert.
Ennek ugye az az ára, hogy a FB beleszól hogy mit és hogyan
Az informatika a HAZAI cégvezetők/döntéshozók/könyvelők/gazdaságvezetők 99%-ának szemében nettó pénzkidobás
akkó meg nem kell sírni, ha "apa" beleszól, mi lehet kint, s mi nem..Wilson írta: ↑2023.05.03. 22:15 Azért mert azzal törődni kell és fizetni is kell érte nem is keveset.
Az informatika a HAZAI cégvezetők/döntéshozók/könyvelők/gazdaságvezetők 99%-ának szemében nettó pénzkidobás
Mert az az is volt!!Blekk Rájgó írta: ↑2023.04.27. 14:15 Ezt is biztos majd a személye elleni támadásnak veszi, mint anno a flóbertek kvázi-betiltását.
Si vis pacem, para bellum, egyébként meg, egy férfi legyen lőpor, benzin és sörszagú!
Ja, csak "apu" addig meg sem szólalt amíg tartott a beetetési fázis!
Akkor kezdett el hisztizni mikor már a fél világ rajta csüngött s kvázi megkerülhetetlenné vált, vagyis tették a zokos felhasználók!
Azóta folyamatosan,változnak a felhasználási feltételek, senki által számon nem kérhető módon működik a cenzúra és a kettős mérce!
Mert nem mindegy, hogy ki mondja azt a valamit, hiszen vannak egyenlőbbek (lmbtq, Isten ajándékai, rejtett erőforrások, nem európai gyökerűek, ukránok stb.)
Engem nem érint mert nem használom, csak viccesnek tartom, hogy felnőtt emberek inkább elviselnek mindenféle döntést, csak azért, hogy jelen legyenek egy ilyen vállalhatatlan platformon!
Si vis pacem, para bellum, egyébként meg, egy férfi legyen lőpor, benzin és sörszagú!
Az FB oldalukon írják hogy van elérhető rozsdamentes duplabull
Ez muzeális lehet vagy GR?
Ez muzeális lehet vagy GR?
Egy hete a két pitbull kölykös posztban azt írta hogy gáz. De ha felhívod a bolot, akkor ők biztosan meg tudják mondani.
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Fél-OFF ONWilson írta: ↑2023.05.03. 22:15 Azért mert azzal törődni kell és fizetni is kell érte nem is keveset.
A Facebook egy igen érdekes állatfajta. Nem meghatározható, hogy pontosan micsoda is a természete? Egy tartalom terjesztő platform, egy felület ami eljuttatja a mondandókat A-ból B-be, mint a posta? Mert ha egy felület, akkor ugyan már ne szóljon bele és ne cenzúrázgasson hogy mit osztunk meg, ugyanis rohadtul semmi köze hozzá, és rohadtul nem is az ő felelőssége, hanem azé aki azt a tartalmat megosztotta.
De ha nem felület hanem egy kiadó-szerűség, akkor viszont igenis minden egyes tartalomért felelősséget kell vállalnia, akkor mehet is a cenzúrázás. Viszont ha kiadó, akkor ugye a reklámbevételeket is meg kellene osztani a tartalmak előállítóival, amit meg Cukorhegyi nem akar megtenni.
Sok dolog van, ami miatt a Facebook-ot az egyik legkártékonyabb internetes képződménynek tartom, az előnyein messze túlmutatnak a károk, amit a véleménybuborékok képződésének elősegítésével, és a teljesen átláthatatlan elvek alapján végzett cenzúrával (véleménydiktatúrával) okoz.
Fél-OFF OFF
...és akkor még a szociális hatásairól az emberekre nem is esett szó.TotoHU írta: ↑2023.05.04. 09:57 Fél-OFF ON
A Facebook egy igen érdekes állatfajta. Nem meghatározható, hogy pontosan micsoda is a természete? Egy tartalom terjesztő platform, egy felület ami eljuttatja a mondandókat A-ból B-be, mint a posta? Mert ha egy felület, akkor ugyan már ne szóljon bele és ne cenzúrázgasson hogy mit osztunk meg, ugyanis rohadtul semmi köze hozzá, és rohadtul nem is az ő felelőssége, hanem azé aki azt a tartalmat megosztotta.
De ha nem felület hanem egy kiadó-szerűség, akkor viszont igenis minden egyes tartalomért felelősséget kell vállalnia, akkor mehet is a cenzúrázás. Viszont ha kiadó, akkor ugye a reklámbevételeket is meg kellene osztani a tartalmak előállítóival, amit meg Cukorhegyi nem akar megtenni.
Sok dolog van, ami miatt a Facebook-ot az egyik legkártékonyabb internetes képződménynek tartom, az előnyein messze túlmutatnak a károk, amit a véleménybuborékok képződésének elősegítésével, és a teljesen átláthatatlan elvek alapján végzett cenzúrával (véleménydiktatúrával) okoz.
Fél-OFF OFF
- nemtokregelni
- Veterán
OFFTotoHU írta: ↑2023.05.04. 09:57 Fél-OFF ON
Fél-OFF OFF
Én sem vagyok oda érte, de pl. a TikTokot ezerszer rosszabbnak tartom, hülyíti el a gyerekeinket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nemtokregelni 2023.05.04. 11:18-kor.
Sapienti sat.
szerintem nem kell, hogy tavaly vizsgázott legyen. elég ha tavaly év végével készleten volt összeszerelve a gumis GR, idén jutott el a vizsgára és a boltokba..
((ha majd lejár az mkh a régi gumis GR-eknek, elvileg le fogják vizsgáztatni őket GR-nek a jövőben is.. ))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
sztem a duplát senki sem fogja hordani, ahhoz túl értékes - innentől meg tök8, hogy muzeális, vagy gumis, nem? vagy verseny miatt kell ez? miért nem lehet megváltoztatni a szabályokat, hogy gumis-muzeálissal is lehessen ökörködni?
- waltherlg400
- Fórumtag
- Kapcsolat:
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ehhez képest lépten-nyomon azt hallani, hogy igen problémássá vált idéntől a PKLV_nél a gázriasztó cuccok vizsgáztatása, és most nagyon finoman fogalmaztam.
Mezei júzer nem igazán hozhat be magának mondjuk Németországból vagy Ausztriából magának egy db. gázpityut, mert egyből szétfűrészelnék hogy megfelel-e a szabványnak? Az hogy érvényes és új PTB jel van rajta, az ott nem szokott számítani.
Ehhez az acélkemény szigorúsághoz képest az a mondás, hogy "á, ez még tavaly lett összeszerelve " meglepően lájtos dolognak tűnik. Én a törvényességét is megkérdőjelezném.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nem csak mezei juzereket izelnek allitolag.
meg szerencse hogy vannak egyenlobbek
meg szerencse hogy vannak egyenlobbek
TotoHU írta: ↑2023.05.04. 12:45 Ehhez képest lépten-nyomon azt hallani, hogy igen problémássá vált idéntől a PKLV_nél a gázriasztó cuccok vizsgáztatása, és most nagyon finoman
fogalmaztam.
Mezei júzer nem igazán hozhat be magának mondjuk Németországból vagy Ausztriából magának egy db. gázpityut, mert egyből szétfűrészelnék hogy megfelel-e a szabványnak? Az hogy érvényes és új PTB jel van rajta, az ott nem szokott számítani.
Ehhez az acélkemény szigorúsághoz képest az a mondás, hogy "á, ez még tavaly lett összeszerelve " meglepően lájtos dolognak tűnik. Én a törvényességét is megkérdőjelezném.
ingyom bingyom tálib-e?
Nekem az a napi viselősöm.
Idén nincs tapasztalatom a PKLV-vel, de miért kellene szétfűrészelni? Van tolómérőjük, endoszkóp kamerájuk, stb.TotoHU írta: ↑2023.05.04. 12:45 Ehhez képest lépten-nyomon azt hallani, hogy igen problémássá vált idéntől a PKLV_nél a gázriasztó cuccok vizsgáztatása, és most nagyon finoman fogalmaztam.
Szerintem meg tudják állapítani ezekkel, hogy megfelel-e az előírásoknak.
- WildBear23
- Veterán
A Duplabull-témához: a fejlesztés célja a lehető leghatékonyabb, rozsdamentes acél, még kényelmesen hordható méretű/súlyú revolver megalkotása volt.
Bár teljesen betölti az otthonvédelmi fegyver szerepét is, de a Duplabull lényege a hordhatóság.
Lecsengeted a 2 rugót a viselésire, veszel hozzá egy jó tokot, és mindig ott lehet veled 12 barátod - ami valljuk be, jól jön az éjszakai 4/6-oson, ha jönnek az orkok..
Van egy tippem, hogy Miss Histy-nek mindent is szabadTotoHU írta: ↑2023.05.04. 12:45 Ehhez képest lépten-nyomon azt hallani, hogy igen problémássá vált idéntől a PKLV_nél a gázriasztó cuccok vizsgáztatása, és most nagyon finoman fogalmaztam.
azé a vilmoson nem biztos, hogy elővennéd és pukkantgatnál is vele, túl veszélyes az oda.WildBear23 írta: ↑2023.05.04. 15:06 A Duplabull-témához: a fejlesztés célja a lehető leghatékonyabb, rozsdamentes acél, még kényelmesen hordható méretű/súlyú revolver megalkotása volt.
Bár teljesen betölti az otthonvédelmi fegyver szerepét is, de a Duplabull lényege a hordhatóság.
Lecsengeted a 2 rugót a viselésire, veszel hozzá egy jó tokot, és mindig ott lehet veled 12 barátod - ami valljuk be, jól jön az éjszakai 4/6-oson, ha jönnek az orkok..
Az előírásban nem csak méretek vannak megadva, hanem pl. az is, hogy a csőből az akasztó csak a fegyver tönkretételével távolítható el. Azt nem lehet tolómérővel ellenőrizni.
Egy általam tervezett, készülő csak-gáz revolverhez pl. két protót kell leadni, mert az egyiket szét fogják törni a vizsgálattal, a másik marad ott mintának.
- WildBear23
- Veterán
Ha az enyhébb megoldások (balhé elkerülése, spray) nem segítenek, akkor lövésenként 2 x 80 Joule (12,7mm) sokat segít megelőzni azt, hogy megpengézzenek..
Veszélyesnek nem nevezném.