aksurv írta: ↑2022.12.23. 00:07
Ezért nem tartom jó választásnak a lehető legkisebb mértékben fegyverre hasonlító eszközt urbánus területen.
Mindig lesz egy idióta telefonnal a közelében, aki bekever.
Ezek alapján szerinted azon bukott meg az ember, hogy levideózták vagy mert ráhívták a rendőrt? WTF?
Ezt mennyiben lehet kikövetkeztetni az egyoldalú gestapós hírből? Semennyire.
Inkább azt lehet kikövetkeztetni, hogy OSTOBA és jóhiszemű volt, aki a helyszínen maradt és az eszközt* "átadta" a sünöknek.
ENNYI a hír - megint a szokásos módon, a semmiből történik valami, előzmények nélkül, kiragadva, ködösítve, taknyolva:
"
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága, miután 2022. december 22-én 11 óra körül bejelentés érkezett, hogy valaki a VI. kerületi Nyugati téren a villamosmegállóban kétszer rálőtt egy férfira.
A kerületi járőrök a Bűnügyi Bevetési Osztály, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen négy percen belül elfogták a lövöldöző férfit, aki a nála lévő fegyverhez hasonlító tárgyat a rendőröknek átadta. A helyszínen megállapítást nyert, hogy az eszköz egy vegyi anyagot tartalmazó, folyadéksugár kilövő eszköz.
A 43 éves férfit a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.
Az eset során senki sem sérült meg.
"
---
* nem tudjuk mi lehet, a 2 lövés alapján az a tippem, hogy Guardian Angel, de NEM TUDOM.
Ami nyilván nem fegyverutánzat sem a jog betűje, sem az emberek szabad szeme alapján. Egy fekete mobiltelefon pont annyira tűnik pisztoly szánjának ugye.
Pont betűre ugyanez történt volna gázspray-használat vagy puszta kezes akció esetén, ha helyben marad, csak mivel olyan sok történik, nem kapja fel a gennymédia.
---
(Ebből annyi a tanulság, hogy zsúfolt lakott területen eszközhasználat után azonnal elpucolni és lehetőleg megszabadulni menet közben a cucctól és mindent tagadni.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!