Duplán praktikus, a hintőpor kellemesen nyugtatja a bőrt a találat helyén.
Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
- montecarlo
- Fórumtag
Re: Hazai gyártású nem-halálos fegyverek
Dettó, èn le is mondtam az imènt a feliratkozásom. Tetszett, hogy van egy kis visszarúgása, de szükségem nincs rá, nekem ez mar hordhatatlan tömeg volt 80 dekásan is most meg mèg nehezebb lesz, ès így ronda is. 200e spórolás 

Thomaster írta: ↑2022.10.19. 12:30 A duplabull fejlődése az első ötlettől a szériáig:
- legyen kicsit hosszabb, és akkor belefér a 15-ös
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 2x12
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 2x12,7... jééé, így belefér 3x11
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 3x12
Nekem ez az utolsó, szigorúan csak esztétikailag, kezd nemtetszeni... Olyan gnóm arányai lettek, mint a Taurus Judge-nak. Az első ötlet se tetszett, a picit hosszabb dob, az is diszharmonikus volt. A két középső, az engem is meglepett hogy bár eddig sehol se látott arányai vannak, de mégis milyen harmonikus. Ennek az utolsónak megint szétcsúsztak az arányai.
Mondom, csak esztétikailag, és csak szerintem.
Lehet, hogy elegendő a Revenge 21M 120-130 Juliskával, és még könnyebb is?
Re: Triplabull :-)))
Lassan olyan, mint a retro Bábel-torony logikai játék. Kicsit mélyebbre kellene csinálni azokat a bemarásokat, és még játszani is lehetne vele. Egy fehér gumi, egy vasporos, egy fekete, egy piros...

Csak mondjuk úgy kilőni nem lehetne. De hát valamit valamiért.
- WildBear23
- Veterán
Pitbull-19M szétszedése, a sütés finomítása
(Figyelem! Gázriasztó fegyver javítása engedélyköteles tevékenység! A bemutatott szétszedést engedélyes fegyvermester végezte, szülői felügyelettel, lakott településtől távol.)
1. A garanciapapír széttépése.
2. A töltetlenség ellenőrzése, a dob kiszedése. 3. A markolatpanelek eltávolítása.
4. A tokfedél csavarjainak eltávolítása (TX10), majd a tokfedél levétele. Nagyon passzentos, belülről érdemes alányúlni, puha (réz vagy fa) rúddal.
5. A kakasrugó vezetőrúdján van egy átmenő furat. Ha hátrahúzzuk a kakast, akkor ezen át lehet dugni egy vastagabb tűt, ami összenyomva tartja a rugót, így a szét-, és összeszerelésnél nem kell birkózni a rugóval.
Ezen a példányon egy kissé fenn volt a furat, így a rugó menetei között lehetett a tűt átdugni.
Ha rögzítettük a rugót, a kakas visszaengedése után ki tudjuk venni a vezetőrúddal együtt. 6. A dobforgatónak óvatosan alányúlva leemeljük a tengelyéről, majd a rugóját is lehúzzuk a saját tengelyéről; vagy kezdhetjük a rugóval is, mindegy. 7. Az elsütőbillentyű visszanyomó rugójának kiszedése: kicsit toljuk hátra, majd húzzuk ki a helyéről. 8. A dobrekesztő rugójának a végét emeljük ki, majd az elsütőbillentyűvel együtt lehúzhatjuk a tengelyéről. 9. A dobrögzítőt húzzuk ki a tűzfalból.
-folyt.köv.-
(Figyelem! Gázriasztó fegyver javítása engedélyköteles tevékenység! A bemutatott szétszedést engedélyes fegyvermester végezte, szülői felügyelettel, lakott településtől távol.)
1. A garanciapapír széttépése.

2. A töltetlenség ellenőrzése, a dob kiszedése. 3. A markolatpanelek eltávolítása.
4. A tokfedél csavarjainak eltávolítása (TX10), majd a tokfedél levétele. Nagyon passzentos, belülről érdemes alányúlni, puha (réz vagy fa) rúddal.
5. A kakasrugó vezetőrúdján van egy átmenő furat. Ha hátrahúzzuk a kakast, akkor ezen át lehet dugni egy vastagabb tűt, ami összenyomva tartja a rugót, így a szét-, és összeszerelésnél nem kell birkózni a rugóval.
Ezen a példányon egy kissé fenn volt a furat, így a rugó menetei között lehetett a tűt átdugni.
Ha rögzítettük a rugót, a kakas visszaengedése után ki tudjuk venni a vezetőrúddal együtt. 6. A dobforgatónak óvatosan alányúlva leemeljük a tengelyéről, majd a rugóját is lehúzzuk a saját tengelyéről; vagy kezdhetjük a rugóval is, mindegy. 7. Az elsütőbillentyű visszanyomó rugójának kiszedése: kicsit toljuk hátra, majd húzzuk ki a helyéről. 8. A dobrekesztő rugójának a végét emeljük ki, majd az elsütőbillentyűvel együtt lehúzhatjuk a tengelyéről. 9. A dobrögzítőt húzzuk ki a tűzfalból.
-folyt.köv.-
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- WildBear23
- Veterán
10. A kakasbiztosítót emeljük ki a tokból
A dobtengelyt is ki lehet szedni, a csavarjának kitekerése után.
Az alkatrészek: Elsőnek az alátéteket (3db van: a kakas két oldalán, és az els.billentyű tengelyének tokfedél felöli oldalán), és a kakasbiztosító két oldalát sorjátlanítsuk, és polírozzuk fel. Én fenőkövön (olajkövön) szoktam, körkörös mozdulatokkal. A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos.
Az elsütéskor a felső sarka csúszik a kakas kilincsének belső felén. Ha ezt egy picit legömbölyítjük, finomabb és egyenletesebb lesz az elsütés. Elsütés után az els.billentyű visszaengedésekor a nyúlvány alsó sarka siklik végig a kakas rugóztatptt kilincsének külső felületén. Ha itt megakad, akkor nem megy vissza alaphelyzetbe az els.billentyű, és elsütéskor nem feszíti meg a kakast, csak a dobot forgatja. A nyúlvány alsó sarkát is gömbölyítsük le (csak annyira, hogy ne legyen sarkos), és ha kell, a kakas kilincsének felületét is polírozzuk fel! Meg is vagyunk.
Az összeszerelés a szétszedés fordított sorrendjében történik. A tokfedél visszahelyezésekor ügyeljünk arra, hogy a dobrögzítő tengely oldalában lévő csap betaláljon a dobnyitó furatába! Ennek a hátrahúzásával nyitjuk majd a dobot. Az alkatrészek kenésére használhatunk zsírt (gyárilag lítiumos lenőzsír van benne), szilikonzsírt, vagy olajat.
Jó munkát kívánok!
..és már készen is vagyunk. 
Az alkatrészek: Elsőnek az alátéteket (3db van: a kakas két oldalán, és az els.billentyű tengelyének tokfedél felöli oldalán), és a kakasbiztosító két oldalát sorjátlanítsuk, és polírozzuk fel. Én fenőkövön (olajkövön) szoktam, körkörös mozdulatokkal. A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos.
Az elsütéskor a felső sarka csúszik a kakas kilincsének belső felén. Ha ezt egy picit legömbölyítjük, finomabb és egyenletesebb lesz az elsütés. Elsütés után az els.billentyű visszaengedésekor a nyúlvány alsó sarka siklik végig a kakas rugóztatptt kilincsének külső felületén. Ha itt megakad, akkor nem megy vissza alaphelyzetbe az els.billentyű, és elsütéskor nem feszíti meg a kakast, csak a dobot forgatja. A nyúlvány alsó sarkát is gömbölyítsük le (csak annyira, hogy ne legyen sarkos), és ha kell, a kakas kilincsének felületét is polírozzuk fel! Meg is vagyunk.
Az összeszerelés a szétszedés fordított sorrendjében történik. A tokfedél visszahelyezésekor ügyeljünk arra, hogy a dobrögzítő tengely oldalában lévő csap betaláljon a dobnyitó furatába! Ennek a hátrahúzásával nyitjuk majd a dobot. Az alkatrészek kenésére használhatunk zsírt (gyárilag lítiumos lenőzsír van benne), szilikonzsírt, vagy olajat.
Jó munkát kívánok!

szuper lettWildBear23 írta: ↑2022.10.19. 19:17 10. A kakasbiztosítót emeljük ki a tokból
20221019_144933.jpg20221019_144950.jpg
..és már készen is vagyunk.![]()
Az alkatrészek:
20221019_144737.jpg
Elsőnek az alátéteket (3db van: a kakas két oldalán, és az els.billentyű tengelyének tokfedél felöli oldalán), és a kakasbiztosító két oldalát sorjátlanítsuk, és polírozzuk fel. Én fenőkövön (olajkövön) szoktam, körkörös mozdulatokkal.
20221019_144527.jpg20221019_144413.jpg
A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos.
Az elsütéskor a felső sarka csúszik a kakas kilincsének belső felén. Ha ezt egy picit legömbölyítjük, finomabb és egyenletesebb lesz az elsütés.
20221019_144637.jpg
Elsütés után az els.billentyű visszaengedésekor a nyúlvány alsó sarka siklik végig a kakas rugóztatptt kilincsének külső felületén. Ha itt megakad, akkor nem megy vissza alaphelyzetbe az els.billentyű, és elsütéskor nem feszíti meg a kakast, csak a dobot forgatja. A nyúlvány alsó sarkát is gömbölyítsük le (csak annyira, hogy ne legyen sarkos), és ha kell, a kakas kilincsének felületét is polírozzuk fel!
20221019_144452.jpg
Meg is vagyunk.
Az összeszerelés a szétszedés fordított sorrendjében történik. A tokfedél visszahelyezésekor ügyeljünk arra, hogy a dobrögzítő tengely oldalában lévő csap betaláljon a dobnyitó furatába! Ennek a hátrahúzásával nyitjuk majd a dobot.
20221019_144603.jpg
Az alkatrészek kenésére használhatunk zsírt (gyárilag lítiumos lenőzsír van benne), szilikonzsírt, vagy olajat.
Jó munkát kívánok!![]()

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Ha a triplalbull 5 loveses lenne akkoris 5*3 golyot tudna es a dobfalak vastagsaga nagyobb lenne hogy jobban birja repedes nelkul?
- WildBear23
- Veterán

Ha 5 lövetű lenne, akkor nyilván lehetne vastagabb a töltényűrök között, de minek?paprikajancsi írta: ↑2022.10.20. 01:26 Ha a triplalbull 5 loveses lenne akkoris 5*3 golyot tudna es a dobfalak vastagsaga nagyobb lenne hogy jobban birja repedes nelkul?
A gyártó által ajánlott töltettel így is elpusztíthatatlan, tuningal szintén elpusztíthatatlan, csak a NAGYON durva tuningot nem bírja.
Még nincs meg a .454 Casull teljesítmény, ez így nem lesz jó, elvtársakWildBear23 írta: ↑2022.10.20. 09:33![]()
Ha 5 lövetű lenne, akkor nyilván lehetne vastagabb a töltényűrök között, de minek?
A gyártó által ajánlott töltettel így is elpusztíthatatlan, tuningal szintén elpusztíthatatlan, csak a NAGYON durva tuningot nem bírja.

Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
-
- Fórumtag
Már csak az a kérdés, hogy lesz-e valami ebből az 5/6lövetű tripla/dupla bullból valami? Mert a fészen már megint 2 teljesen más projektről szól a történet... 

Inkább harcos a kertben, mint kertész a harcban
A két projekt egy. Le van írva.Kontrolle13 írta: ↑2022.10.20. 11:32 Már csak az a kérdés, hogy lesz-e valami ebből az 5/6lövetű tripla/dupla bullból valami? Mert a fészen már megint 2 teljesen más projektről szól a történet...![]()
-
- Fórumtag
Hogy lenne már egy? Az egyik a meteor újraélesztése 4 vs 6 lövetüben, a másik egy 32 lövetű startpatronos...
Mondjuk illett volna úgy írnom, hogy két másik projekt...
Ennyi sok kis frinc-francotWildBear23 írta: ↑2022.10.19. 19:17 10. A kakasbiztosítót emeljük ki a tokból
20221019_144933.jpg20221019_144950.jpg
..és már készen is vagyunk.![]()
Az alkatrészek:
20221019_144737.jpg
Elsőnek az alátéteket (3db van: a kakas két oldalán, és az els.billentyű tengelyének tokfedél felöli oldalán), és a kakasbiztosító két oldalát sorjátlanítsuk, és polírozzuk fel. Én fenőkövön (olajkövön) szoktam, körkörös mozdulatokkal.
20221019_144527.jpg20221019_144413.jpg
A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos.
Az elsütéskor a felső sarka csúszik a kakas kilincsének belső felén. Ha ezt egy picit legömbölyítjük, finomabb és egyenletesebb lesz az elsütés.
20221019_144637.jpg
Elsütés után az els.billentyű visszaengedésekor a nyúlvány alsó sarka siklik végig a kakas rugóztatptt kilincsének külső felületén. Ha itt megakad, akkor nem megy vissza alaphelyzetbe az els.billentyű, és elsütéskor nem feszíti meg a kakast, csak a dobot forgatja. A nyúlvány alsó sarkát is gömbölyítsük le (csak annyira, hogy ne legyen sarkos), és ha kell, a kakas kilincsének felületét is polírozzuk fel!
20221019_144452.jpg
Meg is vagyunk.
Az összeszerelés a szétszedés fordított sorrendjében történik. A tokfedél visszahelyezésekor ügyeljünk arra, hogy a dobrögzítő tengely oldalában lévő csap betaláljon a dobnyitó furatába! Ennek a hátrahúzásával nyitjuk majd a dobot.
20221019_144603.jpg
Az alkatrészek kenésére használhatunk zsírt (gyárilag lítiumos lenőzsír van benne), szilikonzsírt, vagy olajat.
Jó munkát kívánok!![]()
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
Kontrolle13 írta: ↑2022.10.20. 13:33 Hogy lenne már egy? Az egyik a meteor újraélesztése 4 vs 6 lövetüben, a másik egy 32 lövetű startpatronos...
Mondjuk illett volna úgy írnom, hogy két másik projekt...
FélOFF
“Már csak az a kérdés, hogy lesz-e valami ebből az 5/6lövetű tripla/dupla bullból valami?”
Duplabullról írtál.
ON
-
- Fórumtag
Igen, mert ugye ha beelőzi az újabb és újabb ötletek a dupla/tripla bullt akkor ugye az áll...
Gondolom a Művek is véges kapacitással dolgozik...
A CNC-s munkák ki vannak adva alvállakozónak ha jól értem. Amíg ők kifaragják a 100 darab Pitbullt, addig Bélabá tud az újabb ötletekkel foglalkozni.Kontrolle13 írta: ↑2022.10.20. 15:41 Igen, mert ugye ha beelőzi az újabb és újabb ötletek a dupla/tripla bullt akkor ugye az áll...
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
- montecarlo
- Fórumtag
Muzeálisoknál csak az ötletelés megy idén fb-n, az év hátralévő részében a gumis gázriasztókat nyomják meg hajrázva, érthető módon
Kontrolle13 írta: ↑2022.10.20. 15:41 Igen, mert ugye ha beelőzi az újabb és újabb ötletek a dupla/tripla bullt akkor ugye az áll...
-
- Fórumtag
Valahol szóba került az elektropolírozás. Ez a módszer használható az alkatrészek kisebb mértékű sorjátlanítására és a kis felületek simítására (polírozására),illetve a homokszórt rozsdamentes felület fényesítésére?WildBear23 írta: ↑2022.10.19. 18:53 Pitbull-19M szétszedése, a sütés finomítása
1. A garanciapapír széttépése.![]()
2. A töltetlenség ellenőrzése, a dob kiszedése.
20221019_150112.jpg
3. A markolatpanelek eltávolítása.
20221019_150004.jpg
Ha rögzítettük a rugót, a kakas visszaengedése után ki tudjuk venni a vezetőrúddal együtt.
20221019_145834.jpg
6. A dobforgatónak óvatosan alányúlva leemeljük a tengelyéről, majd a rugóját is lehúzzuk a saját tengelyéről; vagy kezdhetjük a rugóval is, mindegy.
20221019_145719.jpg20221019_145555.jpg
7. Az elsütőbillentyű visszanyomó rugójának kiszedése: kicsit toljuk hátra, majd húzzuk ki a helyéről.
20221019_145445.jpg20221019_145317.jpg
8. A dobrekesztő rugójának a végét emeljük ki, majd az elsütőbillentyűvel együtt lehúzhatjuk a tengelyéről.
20221019_145245.jpg
9. A dobrögzítőt húzzuk ki a tűzfalból.
20221019_145140.jpg20221019_145041.jpg
-folyt.köv.-
- WildBear23
- Veterán
Igen!benike6110 írta: ↑2022.10.20. 23:10 Valahol szóba került az elektropolírozás. Ez a módszer használható az alkatrészek kisebb mértékű sorjátlanítására és a kis felületek simítására (polírozására),illetve a homokszórt rozsdamentes felület fényesítésére?
A sorját érdemes inkább kézzel lecsiszolni, bár már csak az alátéteken szokott lenni.
De a "sárgán" valaki hagyományos módon polírozta a homokszórt, acél P19M-et, és nagyon kellemes, matt felületet ért el vele.
Tökéletesen, de vannak hátulütőibenike6110 írta: ↑2022.10.20. 23:10 Valahol szóba került az elektropolírozás. Ez a módszer használható az alkatrészek kisebb mértékű sorjátlanítására és a kis felületek simítására (polírozására),illetve a homokszórt rozsdamentes felület fényesítésére?
Ahol az áramot megkapja, ott beéghet, ha a zaki balfax.
Oda kell figyelni nagyon az elejtródák elhelyezésénêl, hogy n leyen gázfolt
Ja, a legfontosabb, hogy már 3 perc alatt óriási változás elérhető.
Sok összetevője van, idő, hőmérséglet, áramerősség, elektrolit tipusa
Nagyon szép felületet lehet csinálni.
Ha mattítani szeretnél, akkor viszont ott a passziválás.
Fontos, hogy sima acél alkatrész viszont ne legyen a munkadatabban, mert azt percek alatt megcsócsálja az elektrolit.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
- WildBear23
- Veterán
"A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos."
Helyett:
"Az elsütőbillentyű nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos."
Helyett:
- montecarlo
- Fórumtag
Barnított szénacél Pitbullok
Telefonon érdeklődtem, polírozódtak már a szénacél Pitbullok, barnítás, majd összeszerelés van még hátra.
Re: Barnított szénacél Pitbullok
Tudhat-e valamivel többet az eddigieknél...... ?montecarlo írta: ↑2022.10.21. 13:39 Telefonon érdeklődtem, polírozódtak már a szénacél Pitbullok, barnítás, majd összeszerelés van még hátra.
Untitled.png
- montecarlo
- Fórumtag
Szép. Ja, meg lesz hozzá egy PAK pótdob, a gáztöltényeknek.
Már készül rá a famarkolat nekem Nagy Sanyinál, ez egy régi gyári Keserű-féle kép.
Én mindig szerettem volna egy barnított gumis revolvert, de éleset nem alakít át senki.
Műszakilag nem tud többet, mint a rozsdamentes verzió. Sőt, tud rozsdásodni, tehát objektíve még sz*rabb is.
Már készül rá a famarkolat nekem Nagy Sanyinál, ez egy régi gyári Keserű-féle kép.
Én mindig szerettem volna egy barnított gumis revolvert, de éleset nem alakít át senki.
Műszakilag nem tud többet, mint a rozsdamentes verzió. Sőt, tud rozsdásodni, tehát objektíve még sz*rabb is.
Most direkt megnéztem, az acél koszorús alu PAK dobok még fel voltak fúrva gumihoz (legalábbis ami nálam van). Akkor ezek szerint ott derült ki később, hogy annyira nem adja a dolog?
-
- Fórumtag
Rozsdamenteshez meg nemnjart semmi plusszmontecarlo írta: ↑2022.10.21. 13:39 Telefonon érdeklődtem, polírozódtak már a szénacél Pitbullok, barnítás, majd összeszerelés van még hátra.
Untitled.png

És még engem ekéztetek, amikor grammarnáciskodtam egy kicsit.WildBear23 írta: ↑2022.10.21. 11:06 "A kakas nyúlványa gyárilag szögletes, sarkos."
Helyett:

- WildBear23
- Veterán
Nem tud.

Viszont nagyon szép egy tükrös, melegbarnított felületű revolver.
Nem csilivili, nem rozsdamentes, hanem a hagyományos, oldschool szénacél.
Nagyon kíváncsi vagyok rá előben!

Mondjuk kérdés, mennyire lesz igényesen felpolírozva, majd barnítás előtt zsírtalanítva. A foltos eloxált alu pitbullokból kiindulva nem sok remény van. Bár engem pont nem érdekel, mert úgysem fogok ilyent venni, felőlem lehet teljesen patent is, meg full okádék is, irreleváns...WildBear23 írta: ↑2022.10.21. 19:39 Nem tud.
Viszont nagyon szép egy tükrös, melegbarnított felületű revolver.
Nem csilivili, nem rozsdamentes, hanem a hagyományos, oldschool szénacél.
Nagyon kíváncsi vagyok rá előben!![]()
A kakas nem azonos a ravasszal, hello!
Ez nem nyelvi náciskodás, hanem helyesbítés.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- WildBear23
- Veterán
Nem tudom, a fórumtárs elox Pitbulljával mi történt; ami elox Pitbullt eddig láttam, az mind szép volt, beleértve az enyémet is.Sjani86 írta: ↑2022.10.21. 20:38 Mondjuk kérdés, mennyire lesz igényesen felpolírozva, majd barnítás előtt zsírtalanítva. A foltos eloxált alu pitbullokból kiindulva nem sok remény van. Bár engem pont nem érdekel, mert úgysem fogok ilyent venni, felőlem lehet teljesen patent is, meg full okádék is, irreleváns...
Készült már szénacél-melegbarnított Pitbull, még a klasszikus Pitbull termékvonalból, szerintem nem csúnya.

Köszönjük az értékes, építő jellegű hozzászólását!Sjani86 írta: ↑2022.10.21. 20:38 Mondjuk kérdés, mennyire lesz igényesen felpolírozva, majd barnítás előtt zsírtalanítva. A foltos eloxált alu pitbullokból kiindulva nem sok remény van. Bár engem pont nem érdekel, mert úgysem fogok ilyent venni, felőlem lehet teljesen patent is, meg full okádék is, irreleváns...
Már miért ne lenne? A szép, igényes melegbarnítás a gyártó dicsősége. Az igénytelen felületkezelés - ugyanazzal a logikával - a gyártó szégyene.
Mi köze ehhez annak, hogy alvállalkozóval, vagy házon belül végzi az adott rész-műveletet? Mindenért a gyártó felel.

Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Ez qrvajól néz ki! Ha ilyet tudnak, akkor kell(het).WildBear23 írta: ↑2022.10.21. 22:36 Nem tudom, a fórumtárs elox Pitbulljával mi történt; ami elox Pitbullt eddig láttam, az mind szép volt, beleértve az enyémet is.
Készült már szénacél-melegbarnított Pitbull, még a klasszikus Pitbull termékvonalból, szerintem nem csúnya.viber_kép_2019-10-10_11-23-52.jpgviber_kép_2019-10-10_11-27-09éáűlűl.jpg
A homoki nekem kicsit csalódás volt. Praktikusnak praktikus, és egyszerűbb gyártani - de szépnek nem szép. A homoki cerakotért kiált. A szépen barnított pedig vitrinért

Mindegy, attól még elismerem, hogy nagyon innovatív dolgokat csinálnak, mert ez az slu pitbull is világbajnok, könnyű, odabasz és még a design is jó. De ha az eloxàlàs okàdékul néz ki, akkor az okàdékul néz ki.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
neked qrva jo szemed lehet mert azokon a kepeken latszik egy revolver de a feluletkezeles minosege nekem valahogy nem jon at
attol fuggetlenul valoban lehet qrva jo

attol fuggetlenul valoban lehet qrva jo

ingyom bingyom tálib-e?
-
- Fórumtag
Alu pitbullt lehet acel dobbal kerni? Jo kombinacio vagy felesleges?
- WildBear23
- Veterán
Lehet hozzá acél dobot venni.paprikajancsi írta: ↑2022.10.22. 10:30 Alu pitbullt lehet acel dobbal kerni? Jo kombinacio vagy felesleges?
Én versenyen acél dobbal használom, önvédelemre alu dobbal hordom.
Nemtom. Ugyan 20/20-as a szemem, de nem vagyok sas

Nekem teljesen átjön a fegyver hangulata, összbenyomása. Az élénken, tükröző felületeken megcsillanó fény a Keserű termékekre … khmm… úgy általában kevésbé jellemző békebeli minőségérzetet sugall.
A képbe zoomolás nem segít - mert valóban nem jó a felbontása. De nincs is rá szükség. IMHO olyan mint egy impresszionista festmény - sok színes paca, amit ha közelről nézel értelmetlen, (na és lila hely a távolban - WTF?) kicsit távolabbról szemlélve viszont meglepően jól átjön a látvány - jobban, mint egy 20 giga pixeles fotorealisztikus képet 5 centiről nézve.
Persze kézbe kell venni. A kép az csak egy kép. De kedvcsinálónak azért nem rossz.

- WildBear23
- Veterán
Lehet hozzá acél dobot venni.paprikajancsi írta: ↑2022.10.22. 10:30 Alu pitbullt lehet acel dobbal kerni? Jo kombinacio vagy felesleges?
Én versenyen acél dobbal használom, önvédelemre alu dobbal hordom.
- montecarlo
- Fórumtag
Re: Pitbull dob csereszabatosság
Hali, 3 dolog szokott előfordulni:montecarlo írta: ↑2022.10.24. 21:04 Hali, mivel neked jó sok Pitbullod meg dobod van/volt: mennyire voltak csereszabatosak a dobok a fegyverek között cserélgetve?
A gyártói direktíva tudom az, hogy minden dobot illeszteni kell a fegyverhez.
1. pont jó bele (új fegyvereknél előfordul, hogy lehet cserélgetni, még nem zömült a dob, dobtengely egyáltalán (aluminium verzióra jellemző))
2. be se tudod csukni a dobot ---> ilyenkor a dobtengely furatot kell mélyíteni
3. be tudod csukni de túl nagy a tűzfal/dob hézag, csetteg majd a revolver (tized milliméterek számítanak) ---> ilyenkor a dobtengely furatba kell hézagolót ragasztani (aluminium korong pl.)
Szóval gyártótól dobbeszerzés és illesztés ajánlott (3. opcióval szerintem nem fognak foglalkozni, ha használt dobot akarsz illesztetni hozzá..)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Re: Pitbull dob csereszabatosság
Okés, kösz!
vato írta: ↑2022.10.25. 09:31 Hali, 3 dolog szokott előfordulni:
1. pont jó bele (új fegyvereknél előfordul, hogy lehet cserélgetni, még nem zömült a dob, dobtengely egyáltalán (aluminium verzióra jellemző))
2. be se tudod csukni a dobot ---> ilyenkor a dobtengely furatot kell mélyíteni
3. be tudod csukni de túl nagy a tűzfal/dob hézag, csetteg majd a revolver (tized milliméterek számítanak) ---> ilyenkor a dobtengely furatba kell hézagolót ragasztani (aluminium korong pl.)
Szóval gyártótól dobbeszerzés és illesztés ajánlott (3. opcióval szerintem nem fognak foglalkozni, ha használt dobot akarsz illesztetni hozzá..)
Sziasztok!
A Keserű Rubber Comet nagyrészt alumíniumot tartalmaz, és ugye a feketelőporos riasztókat ajánlják hozzá.
A kérdés, nem roncsolja nagyon az aluminiumot a feketelőpor? (mert a spiátert hamar tönkre teszi azt tudjuk, de az alu nem járna így viszonylag hamar vagy nem károsítja semmivel jobban, mint a sima Nitrosok?)
A Keserű Rubber Comet nagyrészt alumíniumot tartalmaz, és ugye a feketelőporos riasztókat ajánlják hozzá.
A kérdés, nem roncsolja nagyon az aluminiumot a feketelőpor? (mert a spiátert hamar tönkre teszi azt tudjuk, de az alu nem járna így viszonylag hamar vagy nem károsítja semmivel jobban, mint a sima Nitrosok?)
- WildBear23
- Veterán
Szia!Zsotrám írta: ↑2022.10.25. 10:01 Sziasztok!
Az eloxált alu jobban ellenáll, mint a spiáter, ezzel együtt érdemes a fekete lőporos lövészet után mielőbb kitakarítani.
A dobnak mehet a meleg szappanos víz + kefe.
Értem, köszi!WildBear23 írta: ↑2022.10.25. 10:41 Szia!
Az eloxált alu jobban ellenáll, mint a spiáter, ezzel együtt érdemes a fekete lőporos lövészet után mielőbb kitakarítani.
A dobnak mehet a meleg szappanos víz + kefe.
És a sima Ballistol + kefe kombó, az elég egy kis ronggyal meg/áttörölve a végén?
Revenge 21 M. Mai vásárlás! Otthon vettem észre, hogy le lett ejtve. Ráadásul valami kemény tárgyra, fémre, vagy kőre. Ugyanis nemcsak a bevonat jött le, hanem egy darab hiányzik az aluminiumból! A működést persze nem befolyásolja, de azért bosszantó!
- WildBear23
- Veterán
Az is jó, persze!
Csak ha már egyszer úgyis alu, nem rozsdásodik, egyszerűbb meleg, szappanos vízzel kimosni.
Fekete lőporos acél revolvereknél is szokás, persze azokat gondosan szárítani és olajozni kell utána!
Nem lepodok meg sajnos. A legtobb fegyver osszeb@szva kerul ki az osszeszereles utan.
Aut inveniam viam, aut faciam!
Hát, sajnos nem egy Manurhin. A Műveket nem a stabil minőségbiztosításért szeretjük

Ugye a meleg szappanos víz csak az aludobra vonatkozik? A fegyver többi részének, amiben már acél alkatrészek is vannak, fegyverolajos tisztítás jár?WildBear23 írta: ↑2022.10.25. 21:38 Az is jó, persze!
Csak ha már egyszer úgyis alu, nem rozsdásodik, egyszerűbb meleg, szappanos vízzel kimosni.
Fekete lőporos acél revolvereknél is szokás, persze azokat gondosan szárítani és olajozni kell utána!
Par hete a mintaboltban csak botrany feluletkezelt fegyverekbol tudtam valogatni.
Az pedig, hogy osszeszereles, mozgatas soran vigyazzanak ra, egy forintba nem kerul csak egy hangyafasznyi igenyessegbe. Miota KB letiltott a FB oldalarol, nem talalkozom a termekeivel.

Azt meg megigerem, hogyha elkeszul a cerakotozott Pitbull, megmutatom. (Ha van ra erdeklodes)
Aut inveniam viam, aut faciam!
- WildBear23
- Veterán
Szerintem bármelyik megoldás jó, a lényeg hogy tisztítsad ki belőle teljesen a fekete lőpor égéstermékeit.

Ez meleg, szappanos vízzel egyszerűbb, akkor alaposan meg kell szárítani, de fegyverolajos, WD40-es, Ballistolos ronggyal, vagy papírtörlővel is ugyanolyan jó.
Én addig szoktam folytatni a cső kihúzását, amíg már nem szineződik el az olajos rongy.
- WildBear23
- Veterán
Ha láttad a boltban, akkor szóltál róla az eladónak?
Külsős csinálja az eloxálást, a gyártónak is hasznos a visszajelzés.
Mert így csak az marad meg, hogy mentél, láttál, vettél, aztán a neten panaszkodsz.

"Azt meg megigerem, hogyha elkeszul a cerakotozott Pitbull, megmutatom. (Ha van ra erdeklodes)"
Hogy a csudába ne lenne..

Mindkettő működik.
“Igazi” muzeális előltöltő revolvereknél gyakran az egész fegyvert megmossuk vízzel, kiszárítjuk sütőben (farészek nélkül) , és utána vékonyabb beolajozzuk - különös tekintettel a belső alkatrészekre. A feketelőpor maradványa sunyi jószág - behatol mindenhová, és nagyon korroziv. Károsabb, mint a jól kiszárított víz
Szerelt töltényeket tüzelő gázriaztónál én csak a dobot, és a csövet (!) mosnám ki vízzel, utána hajszárító, és azután olajozás. A szerkezetét nem erőltetném - oda kevés BP korom jut, mert a szerelt töltény nagyrészt megfogja.
A 4. Kal jelzőpisztolyoknál is ez a jó gyakorlat - a “rakéták” feketelőporosak, ennek összes következményével.
Korrozív fekapor témához: a feketelőpor melyik komponense a korrozív? A nitrát, vagy a kén?
Merthogy van a Sellier & Bellot 9mmRK, ami úgy viselkedik mintha fekaporos lenne, de a gyártó nyilatkozata szerint nem az.De kén biztos van benne, az a szagából egyértelmű.
Merthogy van a Sellier & Bellot 9mmRK, ami úgy viselkedik mintha fekaporos lenne, de a gyártó nyilatkozata szerint nem az.De kén biztos van benne, az a szagából egyértelmű.
-
- Fórumtag
Biztos van itt kémikus aki tudja, de szvsz nedvességel találkozva mindkettő korrozív lehet
A kén, kén-dioxid + vìz, kénessav lesz belőle
Plusz ugye az égés termék higroszkópos is (a salétrom is) az se segìt
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
HA tökéletes égés lenne, akkor ez lenne:
4KNO3(s) + 7C(s) + S(s) → 3CO2 + 3CO +2N2 + K2CO3(s) + K2S(s)
(s)= szilárd fázis
De nincs tökéletes égés, így SO2, SO3, H2S, NOx is keletkeznek. Na, ezek mind korrozívak, főként nedvességgel érintkezve.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
- WildBear23
- Veterán
Megy barnításra.

- WildBear23
- Veterán
Tökéletes égésnél nem keletkezik CO (szén-monoxid), és K2S (kálium-szulfid), hiszen ezek maguk is éghetőek, és ha van oxigén, tovább oxidálódnak CO2-vé, stb.
De a lényegen nem változtat, hogy a BP égésekor keletkező porózus égéstermék higroszkópos, és vizet megkötve korróziót okoz.
Aha, persze...WildBear23 írta: ↑2022.10.26. 12:20 Tökéletes égésnél nem keletkezik CO (szén-monoxid), és K2S (kálium-szulfid), hiszen ezek maguk is éghetőek, és ha van oxigén, tovább oxidálódnak CO2-vé, stb.
De a lényegen nem változtat, hogy a BP égésekor keletkező porózus égéstermék higroszkópos, és vizet megkötve korróziót okoz.
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
- WildBear23
- Veterán
A tökéletlen égés - - > CO ismerete szerintem nagyon fontos, mert a CO mérgezés a legértelmetlenebb halálnem.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
És természetesen igazad van, helyesen talán sztöchiometrikus reakció tökéletes lezajlása lett volna a jó kifejezés, hiszen elvileg a lövedék mögött nincs levegő (nincs elég oxidálószer a reakcióelegyben).WildBear23 írta: ↑2022.10.26. 12:20 Tökéletes égésnél nem keletkezik CO (szén-monoxid), és K2S (kálium-szulfid), hiszen ezek maguk is éghetőek, és ha van oxigén, tovább oxidálódnak CO2-vé, stb.
A keletkezett reakciótermékek további égése is csak a torkolattűz formájában a környezeti levegő oxigéntartalmával történhet meg tökéletes/tökéletlen formában. Viszont ahogy írtad is: azok már elhagyják a fegyvert, nem azoktól fog rozsdásodni.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lőfegyvereknél azért nem a CO mérgezés a vezető halálokWildBear23 írta: ↑2022.10.26. 13:00 A tökéletlen égés - - > CO ismerete szerintem nagyon fontos, mert a CO mérgezés a legértelmetlenebb halálnem.

De a hétköznapokban (kályha, kazán) valóban fontos tudnivaló - számomra megdöbbebtő, hogy ezt miért így tanítják. Pedig éppen ezt kellene mindenkének a fejébe verni - hogy mire való, a gyakorlatban mit jelent - nem csak a képletet.
Tökéletlen égés kövétkezményei, mit csinál a hemoglobin, hogyan működik a szén-monoxid. Alkalmazott kémia-biológia-fizika - annyira jó, kézzelfogható példák ezek. A kovalens kötés, az oxigén transzfer és affinitás , és az IR spektrum elmélete az kb annyira marad meg az átlag userben,( és gyakorlat nélkül kb annyira is hasznos számára), mint a verselemzés

Meg a kémikus

Én meg gyakorlatilag kurva sok fekaporost használok és még semmit nem mart szét

Ami aluból van azt lehet csap alatt mosni folyékony szappannal

Olyan előfordult,hogy a szar kotyvalék olasz tölténytől beállt a G030 elsütőszerkezete és szakértő bevonására volt szükség

Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 

Praxisom során találkoztam már olyan nitró patronnal, amibe kevertek egy kevés feketét is, hogy biztosabban elműködtesse a rakétákat..
Mert te ki is pucolod!chucky írta: ↑2022.10.26. 17:37 Meg a kémikusDe legalább nem írnak hülyeséget
Én meg gyakorlatilag kurva sok fekaporost használok és még semmit nem mart szétUgyanolyan tisztítást csinálok utána mint a nitrós után.
Ami aluból van azt lehet csap alatt mosni folyékony szappannal![]()
Olyan előfordult,hogy a szar kotyvalék olasz tölténytől beállt a G030 elsütőszerkezete és szakértő bevonására volt szükség![]()

Sok ember nem szokta tisztítani, pláne nem minden lövészet után. A nitrónál ez egészen jól tolerálják a vasak, meglepően sokáig! A feketelőpornál pedig nem jól tolerálják, és már napok után is korrodál.
Újonnan vettem egy Pitbull 19m-et. És takarítás befejezése után feltűnt, hogy előre-hátra (töltötten is) mozog a dob. Vajon ez normális, hogyha hátra van tolva a dob ekkora hely van a csőfar és a dob között? Azt értem, hogy töltény és töltény között van méretbeli különbség….., de ennyi?? A fegyver elsüti mind a 6 töltényt szépen (vízszintes helyzetbe). Holnap lesz a napja, hogy függőlegesen föld felé fordítva dobot előre tolva megnézem mit csinál…
- montecarlo
- Fórumtag
Nekem polír acélból volt egy ilyen és nagyon zavart. Már nincs meg.
tidohado írta: ↑2022.10.26. 20:53 0CB530CC-31DE-4ABD-8333-2850DDEDB8BE.jpeg
Újonnan vettem egy Pitbull 19m-et. És takarítás befejezése után feltűnt, hogy előre-hátra (töltötten is) mozog a dob. Vajon ez normális, hogyha hátra van tolva a dob ekkora hely van a csőfar és a dob között? Azt értem, hogy töltény és töltény között van méretbeli különbség….., de ennyi?? A fegyver elsüti mind a 6 töltényt szépen (vízszintes helyzetbe). Holnap lesz a napja, hogy függőlegesen föld felé fordítva dobot előre tolva megnézem mit csinál…
- montecarlo
- Fórumtag
Na ez szép lesz!
Túl aggódod. A csőfar-dob hézagot nem lehet túl szorosra venni, mert ha elkoszóldik a csőfar, vagy a dob eleje, akkor akadni fog. Előre-hátra kotyogásnak is lennie kell, mert ha nem kotyogna akár egy minimálisat is, akkor már szorulna. Mivel minen alkatrésze egyedileg készül, ezért nyilván úgy van megterveze, hogy ha a gyártásból adódó szórások összeadódnak, még akkor is működjön a fegyver. Amíg bármilyen irányban tarva a fegyvert megbízhatóan elsül, addig minden a legnagyobb rendben. Két Pitbullom van (eddig), ezekhez 4 dobom, és minden párosításban kotyog kicsit előre-hátra a dob.tidohado írta: ↑2022.10.26. 20:53 Újonnan vettem egy Pitbull 19m-et. És takarítás befejezése után feltűnt, hogy előre-hátra (töltötten is) mozog a dob. Vajon ez normális, hogyha hátra van tolva a dob ekkora hely van a csőfar és a dob között? Azt értem, hogy töltény és töltény között van méretbeli különbség….., de ennyi?? A fegyver elsüti mind a 6 töltényt szépen (vízszintes helyzetbe). Holnap lesz a napja, hogy függőlegesen föld felé fordítva dobot előre tolva megnézem mit csinál…
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
Rendben! Köszönöm!!
- montecarlo
- Fórumtag
Engem azért zavart a polírnál régen, mert ez a nehéz acél dob, ahogy előre-hátra buktatod a fegyvert, lódul, nem jó érzés, mintha valami ki akarna esni a fegyverből.
Lefényképeztem a homokimat, alig mozdul benne a dob. A tiednél valóban jó nagy a rés.
Lefényképeztem a homokimat, alig mozdul benne a dob. A tiednél valóban jó nagy a rés.
Újonnan vettem egy Pitbull 19m-et. És takarítás befejezése után feltűnt, hogy előre-hátra (töltötten is) mozog a dob. Vajon ez normális, hogyha hátra van tolva a dob ekkora hely van a csőfar és a dob között? Azt értem, hogy töltény és töltény között van méretbeli különbség….., de ennyi??
Nekem nem “lódul” meg…. csak furcsállom, hogy ilyen… A dobot nézve, a dobrekesztő szerintem elöl tartja a csőfarnál.montecarlo írta: ↑2022.10.26. 22:46 Engem azért zavart a polírnál régen, mert ez a nehéz acél dob, ahogy előre-hátra buktatod a fegyvert, lódul, nem jó érzés, mintha valami ki akarna esni a fegyverből.
2022-10-26 22.27.36.jpg
20221026_222940.jpg
- montecarlo
- Fórumtag
- WildBear23
- Veterán
Két kérdés:
1. Elhúzott elsütőbillentyűvel mennyire mozog a dob?
2. A legfontosabb: rendben működik? Beforgat, elsüt, gumit kilövi?
Első lépésként nézd meg hogy a dobtengelyt rögzítő csavar nincs esetleg meglazulva? akkor a dobnak nagyobb játéka lesz. nem kell teljesen meghúzni, csak érzéssel, meg mehet rá egy kis menetrögzítő, hogy ne csavarodjon ki.
Amúgy meg ha elműködteti a patronokat rendesen akkor nem kell vele foglalkozni.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Nem ismerem ezt a típust közelebbről, de ha nagyon meghúzza, más revolvernél meg is szorulhat a szerkezet. A menetrögzítő mindenképpen jó ötlet.vato írta: ↑2022.10.27. 09:54 Első lépésként nézd meg hogy a dobtengelyt rögzítő csavar nincs esetleg meglazulva? akkor a dobnak nagyobb játéka lesz. nem kell teljesen meghúzni, csak érzéssel, meg mehet rá egy kis menetrögzítő, hogy ne csavarodjon ki.
IMG_9068.jpg
De ha működik, akkor szerintem nem kell "megjavítani".
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
alapból nem tesznek rá menetrögzítőt, és a lövésektől ki szokott lazulni, olyannyira hogy körömmel tudod tekergetni, ilyenkor a dobtengely tud előre hátra mozogni, rajta a dobbal.. nem kell erőssen meghúzni, mert akkor a dobtengely nehezen fog járni, csk érzéssel

ilyen a csavar, mit lent. Ez egy smity & wesszon csavar, de ezen is látszik hogy menetrögzítővel van ellátva:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Na de pirossal? Az elvileg a végleges, nem kicsavarható (persze melegítéssel azt is ki lehet szedni). Vagy ez olyasmi, amit egyszer gyárilag beállítanak, és nem kell többet hozzá nyúlni?vato írta: ↑2022.10.27. 10:03 alapból nem tesznek rá menetrögzítőt, és a lövésektől ki szokott lazulni, olyannyira hogy körömmel tudod tekergetni, ilyenkor a dobtengely tud előre hátra mozogni, rajta a dobbal.. nem kell erőssen meghúzni, mert akkor a dobtengely nehezen fog járni, csk érzéssel![]()
ilyen a csavar, mit lent. Ez egy smity & wesszon csavar, de ezen is látszik hogy menetrögzítővel van ellátva:
537604.jpg
használhatsz kéket is, az is megfogja. Én pirosat szoktam, azt is ki lehet tekerni, max egy kis melegítés.
Éles revolvernél is hozzá szoktak nyúlni, ha le akarják venni a dobot, mert például hézagolni akarják stb.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Jó ez az Alfa markolatcsonk
vato írta: ↑2022.10.27. 09:54 Első lépésként nézd meg hogy a dobtengelyt rögzítő csavar nincs esetleg meglazulva? akkor a dobnak nagyobb játéka lesz. nem kell teljesen meghúzni, csak érzéssel, meg mehet rá egy kis menetrögzítő, hogy ne csavarodjon ki.
IMG_9068.jpg
Tegnap találtam az egyik fiokomban veletlenül, pont kapora jött mert 3ujjas markolatot keresek a pitbullra, amit még hordásra is kényelmes. Eddig ez a legjobb, nagyon bejön rajta a tenyérbe simuló, tokot hatulrol körülvevő rész, ezáltal a mutatóujjam hátrébb, jobb pozícióba kerül, könnyebb a sütés is. Mint egy uzi-val ugy lehet vele tüzelni

Meg kicsit kell vele foglalkozni, illeszteni, pacolni..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Egy fórumtárssal pont azon szörnyülködtünk, hogy hogy levágtad a végét..vato írta: ↑2022.10.27. 16:23 Tegnap találtam az egyik fiokomban veletlenül, pont kapora jött mert 3ujjas markolatot keresek a pitbullra, amit még hordásra is kényelmes. Eddig ez a legjobb, nagyon bejön rajta a tenyérbe simuló, tokot hatulrol körülvevő rész, ezáltal a mutatóujjam hátrébb, jobb pozícióba kerül, könnyebb a sütés is. Mint egy uzi-val ugy lehet vele tüzelni![]()
Meg kicsit kell vele foglalkozni, illeszteni, pacolni..
0570D352-11DE-483D-8511-F7716F6CE6B7.jpeg
Hozdd el majd versenyre megtapizni!
De ne ezzel indulj, hanem valami kényelmetlen markolattal!

Ezt már vagy 4 éve levágtamWildBear23 írta: ↑2022.10.27. 16:37 Egy fórumtárssal pont azon szörnyülködtünk, hogy hogy levágtad a végét..
Hozdd el majd versenyre megtapizni!
De ne ezzel indulj, hanem valami kényelmetlen markolattal!![]()

Versenyn majd fejjel lefele fogással kisujjal lövök

Es tudok majd thumbs up-ot mutatni rendesen a lapnak;)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- nemtokregelni
- Veterán
Tessék mondani, az új duplabullnál opció a "teli" borda nélküli tár igénylése?
"Akinek az ágyú átlövi a fejét, nem megy má' a közértbe!"
jó markolattal a g030-hoz képest nem éreztem nagy különbséget viselhetőségben, a g020-hoz viszonytva már más kérdés

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
borda kell rá a hűtés miatt, hogy ne legyen dobhasadás

amúgy facén egy kérdést megérne, hogy a teli dobok mikortól lesznek elérhetőek?! de először a fegyver jöjjön már ki

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Kaptunk rá ígéretet Bélabától igen, hogy pótdobnak olyan is lesz majd kérhető.
Én várok rá nagyon!
- WildBear23
- Veterán
+1
Én is azt várom már, hogy legyen, vegyem, vigyem..

Két pótdobot tervezek venni hozzá.
Valoszinu a tudatlansagombol fakad, gondolom megkerdezem toletek hogy vajon KM miert gyart uj HD-M-et amikor van az ujabb HD21/22? Ez mit nyujt pluszban, hogy a 99ezer forint helyett valaki ilyent vegyen 149ezerert?
- montecarlo
- Fórumtag
Műszakilag rosszabb a HDM, mert DAO sütése van, ami betonkemény, nekem 8 évig volt. Most állítólag reszeltek rajta.
HD21/22 SA sütésű, jobb. Meg ugy eolcsóbb is.
Kinézetre tippelek. Nekem is nagyon tetszett 15-ös tárral a HDM. Az új HD-k vízcsőből eszkábált kinézete nem mindenkinek fekszik szerintem.
HD21/22 SA sütésű, jobb. Meg ugy eolcsóbb is.
Kinézetre tippelek. Nekem is nagyon tetszett 15-ös tárral a HDM. Az új HD-k vízcsőből eszkábált kinézete nem mindenkinek fekszik szerintem.
Szerintem nem nagyon fog màr HD-M-et gyàrtani, rég nem volt màr.
Amúgy bár az új HD-k 21/22 jobban használható fegyverek, de azért ha a két fegyvert egymás mellé teszed làtsz különbséget, úgy hogy a maga idejében màr a HDM-et is szidták a csúnya részletek miatt... HDM-be több anyag megy, több munkával jár, drágább az előàllitása (legalábbis ránézésre nekem ez jön le) az új tervezésénél meg kb 2 szempont volt, legyen jó fegyver, de közben a lehető legalacsonyabb költségen lehessen gyàrtani, és ez bizony látszik is rajta.
Én nem cseréltem le a Home Defender M-met pont ezek miatt. Egy kis kényelmetlenség töltéskor van, de cserébe valami fegyverszerű dolgot tartok a kezemben.
- montecarlo
- Fórumtag
Mutatoujjat mozgato izom legalabb mar ki van gyurva
Weapon írta: ↑2022.10.28. 23:43 Szerintem nem nagyon fog màr HD-M-et gyàrtani, rég nem volt màr.
Amúgy bár az új HD-k 21/22 jobban használható fegyverek, de azért ha a két fegyvert egymás mellé teszed làtsz különbséget, úgy hogy a maga idejében màr a HDM-et is szidták a csúnya részletek miatt... HDM-be több anyag megy, több munkával jár, drágább az előàllitása (legalábbis ránézésre nekem ez jön le) az új tervezésénél meg kb 2 szempont volt, legyen jó fegyver, de közben a lehető legalacsonyabb költségen lehessen gyàrtani, és ez bizony látszik is rajta.
Én nem cseréltem le a Home Defender M-met pont ezek miatt. Egy kis kényelmetlenség töltéskor van, de cserébe valami fegyverszerű dolgot tartok a kezemben.