2 dobbal, töltővel 195.000 Ft.
Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Hazai gyártású nem-halálos fegyverek
Szerintem azt tartsd meg (esetleg még némi próbálgatás után), amelyikkel jobban tudsz lőni. Amelyiknek számodra kényelmesebb a fogása, jobb a sütése, jobb szórást lősz vele.benike6110 írta: ↑2022.10.11. 14:22 Szeretném kérni a véleményeteket, hogy az alábbi két gumis közül melyiket tartsam meg, mert az egyiket el szeretném adni.
Mindkettő két-két tárral kipróbált:
Revenge-14-M
Revenge-21-M
Előre is köszönöm a válaszokat.
Elvi különbség nincs a két fegyver között. A 21-M-hez már hivatalosan használható mindenféle gumi ami belefér (18 mm-ig), ezt jelzi a hozzá adott töltő. Valameddig a 14-M is bírja, tudok 300 lövéses példányról, mind 17-18 mm-es gumival, és ezután kezdett csettegni (megnyúlt a tok). De ha te 15-16-os gumival akarod használni, akkor a 14-M is hosszabb életű lesz, mint amennyit egy átlag vevő gyakorol vele.
- WildBear23
- Veterán
A gázriasztó minősítésűt csak idén lehet forgalomba hozni (levizsgáztatni).
Arra kérhetsz viselési engedélyt.
A csőbetétben van egy kis akadály.
A múzeális mehet jövőre is, de arra nem kérhetsz viselési engedélyt.
195 ezer Ft töltővel, és csere dobbal.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
na, majd akkor jövőre muzeálist, az pontosabb.
Akkor csak annyi a különbség, hogy más kategóriában fogják árusítani, amúgy fizikailag ugyanaz a fegyver? Vagy a jövő évi változatban lesz valami komolyabb akadály a csőben? Vagy pont azért muzeális, hogy ne kelljen bele?WildBear23 írta: ↑2022.10.12. 11:25 A gázriasztó minősítésűt csak idén lehet forgalomba hozni (levizsgáztatni).
Arra kérhetsz viselési engedélyt.
A csőbetétben van egy kis akadály.
A múzeális mehet jövőre is, de arra nem kérhetsz viselési engedélyt.
195 ezer Ft töltővel, és csere dobbal.
Azt lehet tudni, hogy a dupla Pitbullnál a sorozatgyártott példányokon megmarad a prototípus fénygyűjtős irányzék kialakítása, vagy a hagyományos irányzékkal kerül gyártásra?
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
Marad a hagyományos. A fénygyűjtőssel több a macera mint a haszon. És akkor még hosszú távú strapabírásra nem is teszteltük.
Akinek fénygyűjtős kell, majd megbeszéli Faja fórumtárssal.
Nem pont azért lesz jövőre muzeális hogy ne kelljen akasztó, hanem azért nem lesz akasztó mert muzeális lesz.
Ez jó hír! A tesztről írt tapasztalatokat olvasva nekem is a hagyományos kialakítás a szimpatikusabb.
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
Azert az elkeserito, hogy 30 ev gyartoi tapasztalattal ezt nem lehetett megoldani
Aut inveniam viam, aut faciam!
-
- Fórumtag
A tolto 10-15 vagy 12-15 lesz? Mikor lehet majd ertemenni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára paprikajancsi 2022.10.12. 13:40-kor.
- WildBear23
- Veterán
Felvetődött - megvalósították (prototipus) - kipróbáltuk - nem jött be.
Biztos lehetne ezt még tovább reszelgetni, de ha idén sorozatgyártást szeretnénk, akkor el kell ezt engedni.
- WildBear23
- Veterán
Felvetődött - megvalósították (prototipus) - kipróbáltuk - nem jött be.
Biztos lehetne ezt még tovább reszelgetni, de ha idén sorozatgyártást szeretnénk, akkor el kell ezt engedni.
Az elso rajz utan jelezve lett, hogy ez igy nem jo, nem ilyen egy fenygyujtos iranyzek. Ezekutan nyilvan eloben sem fog bevalni…WildBear23 írta: ↑2022.10.12. 13:39 Felvetődött - megvalósították (prototipus) - kipróbáltuk - nem jött be.
A muzealis, nem viselheto, ugye jol tudom? Papiron ennyi a kulonbseg, de technikai megoldasban is lesz elteres? pl nem lesz akaszto a csoveben? Mert az ugy aggaszto.
- WildBear23
- Veterán
Erre a Főmérnök úr tud válaszolni.
Nem lesz erzekelhető különbseg szerintem, a jelenleg akasztok is jelkepesek. Funkciot ellatjak, megfogjak a femlövedéket.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Hd21m-ben sincs semmi;) és?
Sőt farkasarms gumisokban sem
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Nyugodtan, csak nyugodtan
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
Ok, megis a legtobb tuning a pitbull kapcsan merul fel. Acel es kezi fegyver.
Jo kerdes, hogy a hd21 alu dobja miatt vagy merete miatt nem kerul szoba tuning temakban. nem tudom. Pedig a hd kategoriaban szerintem no1.
A farkasarms termekeket nem ismerem, rakerestem, de azok a feher hollo kategorianak tunik.
Olvass bele a tuningtopikba, van ott hd21 meg farkasarms is bőven.Mzoli írta: ↑2022.10.12. 20:24 Ok, megis a legtobb tuning a pitbull kapcsan merul fel. Acel es kezi fegyver.
Jo kerdes, hogy a hd21 alu dobja miatt vagy merete miatt nem kerul szoba tuning temakban. nem tudom. Pedig a hd kategoriaban szerintem no1.
A farkasarms termekeket nem ismerem, rakerestem, de azok a feher hollo kategorianak tunik.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
DuplaBull proto teszt 2
Hamarosan bepötyögöm, feltöltöm. Addig is egy kép;)
Hamarosan bepötyögöm, feltöltöm. Addig is egy kép;)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Nagyon jó ez a nyél! Nekem is van ilyen. Muszáj lesz beszereznem hozzá egy ilyen új pitbullt. Mikor lehet rá jelentkeznI
+1
+1
- WildBear23
- Veterán
Már lehet.
Milyen a fogása ezzel?
-
- Fórumtag
Köszönöm szépen, kipróbáltam. A 14M szórása és pontossága kicsit jobb volt, gondolom a hosszabb cső miatt. A tenyeremhez a 21M passzolt inkább az eredetinél kicsit nagyobb, ujjakhoz formázott vásárolt markolattal.Thomaster írta: ↑2022.10.12. 10:51 Szerintem azt tartsd meg (esetleg még némi próbálgatás után), amelyikkel jobban tudsz lőni. Amelyiknek számodra kényelmesebb a fogása, jobb a sütése, jobb szórást lősz vele.
Elvi különbség nincs a két fegyver között. A 21-M-hez már hivatalosan használható mindenféle gumi ami belefér (18 mm-ig), ezt jelzi a hozzá adott töltő. Valameddig a 14-M is bírja, tudok 300 lövéses példányról, mind 17-18 mm-es gumival, és ezután kezdett csettegni (megnyúlt a tok). De ha te 15-16-os gumival akarod használni, akkor a 14-M is hosszabb életű lesz, mint amennyit egy átlag vevő gyakorol vele.
Alfa-n nekem is ilyen van. Nagyon jó kis grip.
Csípem az Alfát, persze nehezebb mint a Pitbull, de valahogy jobban tetszik...
-
- Fórumtag
A művekben tovább tesztelték az elmúlt napokban a DuplaBull-okat és azt tapasztalták, hogy a puha tömítésgyári, török gumikkal (dupla 12-essel, illetve 15-össel) jelentősen felfelé hord a revolver a célzott ponthoz képest. A felfelé hordás kiküszöbölésére az első irányzékot megmagasították egy műanyag betéttel (+5mm), így már elfogadható helyre mentek a lövések.
A mai teszt lényege az volt hogy ezzel a magasított első irányzékkal hol lesznek a lövések .50-es és 15mm-es 70 shore-os gumikkal. Mivel gázriasztó kategórával lehet versenyezni szituációs versenyen (SAS verseny) ezért elsődleges szempont, hogy ezek a még gázriasztós vasak (amik idén kijönnek) pontra hordjanak a versenyen használt lövedékekkel, ne kelljen őket reszelgetni.
A teszt eredménye, hogy a magasított irányzékkal a célzott pont alá hord a revolver az .50-es és a 15mm-es 70 shore gumikkal (célzott pont a mellkas közepe volt), tehát mint ahogy a szombati teszt is mutatta, az alap gyári irányzék ideális a versenyzéshez használt gumikhoz.
videjó:
https://youtu.be/3zFxDaQ_Fpw
itt pedig 6 darab duplagumis (.50) lövés szórása, 5 méterről, 12 lövedék!!
Konklúzió a még idei évben elkészülő gázriasztós DuplaBull-ok mind a normál gyári irányzékokkal fognak kijönni, mint a sima kispitbullon. Béla bácsi ezzel is kedvezve a gumis "megszállottaknak" akik versenyeznek is vele, vagy esetleg .50-es gumival célbalőnek kicsit messzebbre.
Jövőre pedig a muzeális DuplaBull-ok valószínűleg új dizájnú magasabb első irányzékot fognak kapni:) vagy lehet hogy a sima cső miatt nem fog felfelé hordani a puha gumival sem. Ez majd akkor kiderül.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vato 2022.10.13. 21:22-kor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Perfekt!!vato írta: ↑2022.10.13. 21:08 A művekben tovább tesztelték az elmúlt napokban a DuplaBull-okat és azt tapasztalták, hogy a puha tömítésgyári, török gumikkal (dupla 12-essel, illetve 15-össel) felfelé hord a revolver a célzott ponthoz képest. A felfelé hordás kiküszöbölésére az első irányzékot megmagasították egy műanyag betéttel (+5mm), így már elfogadható helyre mentek a lövések.
A mai teszt lényege az volt hogy ezzel a magasított első irányzékkal hol lesznek a lövések .50-es és 15mm-es 70 shore-os gumikkal. Mivel gázriasztó kategórával lehet versenyezni szituációs versenyen (SAS verseny) ezért elsődleges szempont, hogy ezek a még gázriasztós vasak (amik idén kijönnek) pontra hordjanak a versenyen használt lövedékekkel, ne kelljen őket reszelgetni.
A teszt eredménye, hogy a magasított irányzékkal a célzott pont alá hord a revolver az .50-es és a 15mm-es 70 shore gumikkal (célzott pont a mellkas közepe volt), tehát mint ahogy a szombati teszt is mutatta, az alap gyári irányzék ideális a versenyzéshez használt gumikhoz.
videjó:
IMG_8776.jpg
Konklúzió a még idei évben elkészülő gázriasztós DuplaBull-ok mind a sztenderd gyári irányzékokkal fognak kijönni, mint a sima kispitbullon. Béla bácsi ezzel is kedvezve a gumis "megszállottaknak" akik versenyeznek is vele, vagy esetleg .50-es gumival célbalőnek kicsit messzebbre.
Jövőre pedig a muzeális DuplaBull-ok valószínűleg új dizájnú magasabb első irányzékot fognak kapni:) vagy lehet hogy a sima cső miatt nem fog felfelé hordani a puha gumival sem. Ez majd akkor kiderül.
Köszi, a teszteteket!
- WildBear23
- Veterán
Köszönjük a tesztet, és GRATULÁLUNK!!vato írta: ↑2022.10.13. 21:08 A művekben tovább tesztelték az elmúlt napokban a DuplaBull-okat és azt tapasztalták, hogy a puha tömítésgyári, török gumikkal (dupla 12-essel, illetve 15-össel) felfelé hord a revolver a célzott ponthoz képest. A felfelé hordás kiküszöbölésére az első irányzékot megmagasították egy műanyag betéttel (+5mm), így már elfogadható helyre mentek a lövések.
videjó:
IMG_8776.jpg
Konklúzió a még idei évben elkészülő gázriasztós DuplaBull-ok mind a sztenderd gyári irányzékokkal fognak kijönni, mint a sima kispitbullon. Jövőre pedig a muzeális DuplaBull-ok valószínűleg új dizájnú magasabb első irányzékot fognak kapni:)
5 méterről a 12 találat tenyérnyi szóráson belül van!
nekem nagyon bejön a fogása ennek a gumi marcsának és megy a fegyverhez is. A kispitbullon nem arányos szerintem, de a DuplaBull-hoz pont passzol
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Naaa, ne legyen már titok ennek a gripnek az elérhetősége...
-
- Fórumtag
Köszi, nem tudtam, hogy ez alfa cucc.
Alfa-Proj 13-as markolat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Ez macera nelkul rakhato pitbullra csak siman rahuzod? Nekem kellene a Revenge 14re es Pitbull 19mre is egy nagyobb markolat mert a gyari 3 ujjas is kicsi nekem viszont a Zoraki nagy gumis markolata tokeletes, ahhoz hasonlot keresnek.
- nemtokregelni
- Veterán
Bár nem engem kérdeztél, én a napokban feltettem egy pont ilyet egy 19M homokszórtra és tökéletesen, fixen rajta van minden moddolás nélkül.paprikajancsi írta: ↑2022.10.14. 13:13 Ez macera nelkul rakhato pitbullra csak siman rahuzod? Nekem kellene a Revenge 14re es Pitbull 19mre is egy nagyobb markolat mert a gyari 3 ujjas is kicsi nekem viszont a Zoraki nagy gumis markolata tokeletes, ahhoz hasonlot keresnek.
Sapienti sat.
A kereskedő itt van a fórumon is: smith15paprikajancsi írta: ↑2022.10.14. 13:13 Ez macera nelkul rakhato pitbullra csak siman rahuzod? Nekem kellene a Revenge 14re es Pitbull 19mre is egy nagyobb markolat mert a gyari 3 ujjas is kicsi nekem viszont a Zoraki nagy gumis markolata tokeletes, ahhoz hasonlot keresnek.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Simán elkészül. A CNC-snek is az a jobb, ha minél többet gyárt egyszerre.
Én 50 darabra saccoltam az országos keresletet, hát alábecsültem, nyilván lesznek még bőven iratkozók. Reméljük ennél nem az lesz mint a régi feliatkozásoknál, hogy aztán a 40% nem veszi át.
48 feliratkozó? Vagy annyi darab előjegyzett fegyver? Nem mindegy, tudok olyat aki többet is akar venni:D
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Hol lehet jelentkezni és mennyi lesz az ára?
- WildBear23
- Veterán
Duplabull teszt #2
Sziasztok!
Tovább teszteltük a Duplabullt (Pitbull-19M Competition).
A szórás lövésenkén 3db 11mm-es gumival, 3 méterről: A szórás lövésenként 12+11+11 mm-es gumikkal, 3 méterről:
A pontos energiaértékek coming soon , de Ruag patronnal kb 1 Alfa/guminként.
OFF patronnal és gumival a Tuning topikban.
A szórás lövésenkén 3db 11mm-es gumival, 3 méterről: A szórás lövésenként 12+11+11 mm-es gumikkal, 3 méterről:
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Re: Duplabull teszt #2
az alfa milyen mertekegyseg?
WildBear23 írta: ↑2022.10.15. 21:05 A pontos energiaértékek coming soon , de Ruag patronnal kb 1 Alfa/guminként.
ingyom bingyom tálib-e?
- WildBear23
- Veterán
Hát nem állnék eléje, annyi bizonyos!WildBear23 írta: ↑2022.10.15. 21:05 Sziasztok!
A szórás lövésenkén 3db 11mm-es gumival, 3 méterről:
20221015_203113.jpg
A szórás lövésenként 12+11+11 mm-es gumikkal, 3 méterről:
20221015_204500.jpg
Mai végső teszten a 3 lövedékkel / dobfurat megtöltött szórást és energiát vizsgáltuk. Puha tömítésgyári gumikat használtunk, 3 méteres önvédelmi távolságról lettek leadva a lövések.WildBear23 írta: ↑2022.10.15. 21:05 Sziasztok!
Itt a videó:
https://youtu.be/jdfh85xCpvI
Sebesség és energia adatok:
Ezek a töltetek ideális nem halálos kombinációk, önvédelmi távon jó szórásképpel, átlag user számára egyszerűen betölthető (11mm-es golyókat akár kisujjal is;).
Párját fogja ritkítani a nem halálos traumatikus revolver kategóriában, 6 lövéssel 18 lövedék, lövedékenként ~55joule sebessége kis gyakorlással eléri egy UZI szintjét
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Jo otlet lenne egy gumis Zoraki lecserelese Alu Pitbullra viselesre? Kisebb sulyon kivul van amiben jobb? Sutes, pontossag, zsuuul, elettartam?
Sütés: a Zoraki sütése szerintem teljesen jó. A Pitbull tud jobb is lenni. De máig találkozok ólomnehéz sütésű Pitbullokkal.paprikajancsi írta: ↑2022.10.15. 22:24 Jo otlet lenne egy gumis Zoraki lecserelese Alu Pitbullra viselesre? Kisebb sulyon kivul van amiben jobb? Sutes, pontossag, zsuuul, elettartam?
Pontosság: hasonló.
Zsuuul: ugye a Zoraki 11 mm-es, a Pitbull 12. Zsuuulban a Zoraki kb. 60, a Pitbull kb. 70.
Élettartam: Zorakiból tudok 800+ lövéses példányról, természetesen hentesipari patront és vasporos gumit nem látott, és még mindig működik. Úgyhogy átlag usernél a Zoraki is lehet életre szóló. Bár egyes spiáterek hajlamosak idővel rideggé, törékennyé válni használat nélkül is, és nem tudom hogy a Zoraki az 1-es spiáterből van-e... A Pitbull alu és acél anyagai öregedni biztos nem fognak, és erősebbek mint bármilyen spiáter.
Pitbull 19M estében, ha egy példánynak kissé nehezebb a sütése és van a billentyű útjában határozottan érezhető felkeményedés/töréspont is (másik 19M példányokkal összehasonlítva értem, amelyeknek sokkal egyenletesebb és valamivel lágyabb is a sütése), azon lehet utólag szakszerűen javítani? Tudom ez nem kifejezetten egy garanciális probléma, de a Műveknél kérhető, hogy "reszeljenek" rajta kicsit, vagy akár egy másik fegyvermester által?
Vagy pedig amilyen sütéssel kijött az adott példány a gyárból, az egy állandó jellemzője, és úgy is marad örökre?
- WildBear23
- Veterán
Az elsütőbillentyűnek a kakas kilincsébe kapaszkodó nyúlványának a sarkát kell picit legömbölyíteni, illetve a kakas kilincsének felületét felpolírozni. Valamint a csúszó felületeket lesorjázni, és pl fenőkövön felpolírozni.Pitbull írta: ↑2022.10.16. 09:06 Pitbull 19M estében, ha egy példánynak kissé nehezebb a sütése és van a billentyű útjában határozottan érezhető felkeményedés/töréspont is (másik 19M példányokkal összehasonlítva értem, amelyeknek sokkal egyenletesebb és valamivel lágyabb is a sütése), azon lehet utólag szakszerűen javítani? Tudom ez nem kifejezetten egy garanciális probléma, de a Műveknél kérhető, hogy "reszeljenek" rajta kicsit, vagy akár egy másik fegyvermester által?
Vagy pedig amilyen sütéssel kijött az adott példány a gyárból, az egy állandó jellemzője, és úgy is marad örökre?
Ha lesz kis időm, lefotózom.
De elsütött patronokkal csattogtatva is összekopik.
Sorja:
A módszer működik, tanusítom! HA magabiztos finomműszerész kezekkel rendelkezel, mint pl Medve, akkor ezt pontosan így kell csinálni.WildBear23 írta: ↑2022.10.16. 09:17 Az elsütőbillentyűnek a kakas kilincsébe kapaszkodó nyúlványának a sarkát kell picit legömbölyíteni, illetve a kakas kilincsének felületét felpolírozni. Valamint a csúszó felületeket lesorjázni, és pl fenőkövön felpolírozni.
Ha lesz kis időm, lefotózom.
De elsütött patronokkal csattogtatva is összekopik.
Sorja:20220624_135444.jpg20220624_135316.jpg
Viszont NEM ajánlom semmilyen revolver szétszedését, ha nem csináltál még ilyet. A való életben sokkal bonyolultabb tud lenni az összeszerelés, mint ahogyan az Móricka magának elképzelte. Sok a kicsi biszbasz, amit könnyebb elveszteni, vagy összekeverni mint gondolnánk. A fegyverboltosoknál közhelyszámba megy a zacskónyi alkatrészel visszatérő júzer.
Ilyen témában mindig jobb picit álá-, mint fölé becsülni a saját képességeinket.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- WildBear23
- Veterán
Köszi!Petya357 írta: ↑2022.10.16. 10:11 A módszer működik, tanusítom! HA magabiztos finomműszerész kezekkel rendelkezel, mint pl Medve, akkor ezt pontosan így kell csinálni.
Viszont NEM ajánlom semmilyen revolver szétszedését, ha nem csináltál még ilyet. A való életben sokkal bonyolultabb tud lenni az összeszerelés, mint ahogyan az Móricka magának elképzelte. Sok a kicsi biszbasz, amit könnyebb elveszteni, vagy összekeverni mint gondolnánk. A fegyverboltosoknál közhelyszámba megy a zacskónyi alkatrészel visszatérő júzer.
Ilyen témában mindig jobb picit álá-, mint fölé becsülni a saját képességeinket.
Petyka természetesen Medve Alfonz nevű engedélyes fegyvermesterre gondolt, és nem WildBear fórumtársra (aki nagy rajongója névrokona, Michelle Wild munkásságának.. )
Konkrét ismeretek nélkül NEM szabad nekiállni semmilyen fegyver szetszedésének, polírozgatásának.
Ha lesz időm, készítek egy step-by-step leírást.
Köszönöm az infókat! Eszembe sem jutna saját kezűleg szétszedni.WildBear23 írta: ↑2022.10.16. 11:14 Konkrét ismeretek nélkül NEM szabad nekiállni semmilyen fegyver szetszedésének, polírozgatásának.
Rubber Comet videó
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Re: Rubber Comet videó
Nagyob brutál a fekete lőporos patronnal..
Nagyon brutál!
Erre lesz feliratkozás?
Erre lesz feliratkozás?
- WildBear23
- Veterán
Nem lesz szerintem felíratkozás.
Amikor lesz, jelzi Béla bá.
Re: DAO HD-21M "Bajraktár"
Tudom, hogy ez a dolog most egy időre el lett vetve, de csak annyi érdekelne, hogy ezeken a terveken is úgy készült, hogy a normál HD 22-M csőhossza megmaradna vagy rövidebb lenne?Thomaster írta: ↑2022.09.17. 01:42 Akkor már legyen kép a véglegesnek szánt változatról is:
HD_23-M_DAO_1.JPG
HD_23-M_DAO_2.JPG
De még ez a láthatóan újfajta dob se készült el, úgyhogy ez a koncepcióterv szerintem kicsit korán lett kitéve a facebookra... az új dob a tekerőshöz lett kitalálva, mert az ütőtömb előre mozgásakor már nincs dobforgatás, gyengébb lehet az elsütőrugó. Viszont a hengerpaláston futó ferde ÉS változó mélységű hornyok még a CNC-t is megizzasztják...
Majd teszteléskor kiderül hogy mennyire életképes.
Re: DAO HD-21M "Bajraktár"
Ennek rövidebb a csöve, mert nem kell húzgálni az előágyat. Épp csak akkora a csöve, hogy elférjen rajta egy kényelnesen fogható előágy.
- Pattantyús
- Fórumtag
Ez tényleg egy kéziágyú! Brutál!
-
- Fórumtag
Ez egy center mass mellkasi lovesnel mennyivel hatasosabb mint egy sima hdm vagy zalan vagy onesta revolverpuska?
Harminc.paprikajancsi írta: ↑2022.10.17. 21:28 Ez egy center mass mellkasi lovesnel mennyivel hatasosabb mint egy sima hdm vagy zalan vagy onesta revolverpuska?
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ingyom bingyom tálib-e?
Hali,paprikajancsi írta: ↑2022.10.17. 21:28 Ez egy center mass mellkasi lovesnel mennyivel hatasosabb mint egy sima hdm vagy zalan vagy onesta revolverpuska?
A RUBBER Comet gyári ajánlással: Geco fekaporos + 28 mm-es, 14 gramm puha gumival 169 m/s, 200 joule értéket tudott, szombaton lemértük ezt is. S&B patronnal valamivel gyengébb volt.
A "kisebb" űrméretű (19.3mm-es 4.4grammos puha lövedék) puskákból a hd21m a legerősebb, az 275m/s 167 joule körül tud.
A 28as gumis lövést egy ököllel masszív mellbeveréshez hasonlítanám a 19.3-ast meg egy izmos gumibot ütéshez Egyikből sem kapnék szívesen tárkapacitásban nyilván jobb a 19,3-as hdm, de a 6 lövés is elég sok mindre, úgy gondolom.
((szerintem a 28-as elbírna még nagyobb sebességet, hogy a nem halálos kategóriában maradjon, nitrós patronok nem játszanak ugye, azzal gyenge, ami növelné még az erejét az egy szűkebb és hosszabb dobfurat (dob) szerintem. Nagyobb kihúzóerő, és tovább történik a gyorsulás a dobban, mielőtt elérné a csőfar-dob hézagot, ahol már el tud szökni az üzemanyag))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Vato jól összefoglalta.paprikajancsi írta: ↑2022.10.17. 21:28 Ez egy center mass mellkasi lovesnel mennyivel hatasosabb mint egy sima hdm vagy zalan vagy onesta revolverpuska?
Én annyit tennék hozzá, hogy ha betörnek hozzád, és van nálad valamilyen nagygumis fegyver, és mellkason lövöd a támadót (tehát el is találod vele), akkor a tőled telhető sikeres önvédelem 95%-át megtetted.
Az már csak hab a tortán, hogy milyen fegyver volt.
A HD-21M, HD-22M, Rubber Comet: reálisan szerintem mindegy.
Egyéni ízlés, és testalkat kérdése, hogy a filigránabb HD-21M áll jobban kézre (ami 7/8 lövetű), vagy a szélesebb dobbal rendelkező HD-22M (16 lövetű), vagy Rubber Comet (6 lövetű, 28mm, 200J).
Az Onesta Puska nálam kicsit hátrébb van a mezőnyben, mert csak 4 lövetű.
Reálisan az is elég lehet persze.
Illetve még hátrébb van nálam az Atlas Zalán, egyrészt mert bő 2x annyiba kerül mint bármelyik másik, másrészt meg többen írtak arról, hogy ha sokáig be van tárazva, akkor adogatási problémák léphetnek fel.
Nincs ilyen puskám, nem tudom ellenőrízni.
WildBear23 írta: ↑2022.10.18. 10:38 Vato jól összefoglalta.
Én annyit tennék hozzá, hogy ha betörnek hozzád, és van nálad valamilyen nagygumis fegyver, és mellkason lövöd a támadót (tehát el is találod vele), akkor a tőled telhető sikeres önvédelem 95%-át megtetted.
Az már csak hab a tortán, hogy milyen fegyver volt.
A HD-21M, HD-22M, Rubber Comet: reálisan szerintem mindegy.
Egyéni ízlés, és testalkat kérdése, hogy a filigránabb HD-21M áll jobban kézre (ami 7/8 lövetű), vagy a szélesebb dobbal rendelkező HD-22M (16 lövetű), vagy Rubber Comet (6 lövetű, 28mm, 200J).
Az Onesta Puska nálam kicsit hátrébb van a mezőnyben, mert csak 4 lövetű.
Reálisan az is elég lehet persze.
Illetve még hátrébb van nálam az Atlas Zalán, egyrészt mert bő 2x annyiba kerül mint bármelyik másik, másrészt meg többen írtak arról, hogy ha sokáig be van tárazva, akkor adogatási problémák léphetnek fel.
Nincs ilyen puskám, nem tudom ellenőrízni.
Adogatási problémát megerősítem -“hosszú időn” át való betárazás esetén. 4-5 hétig be voltak tárazva a gumigolyók, majd határozott csőre töltésre sem sikerült “ráhúzni”.
Megoldás nálam a csőtárba való egy fújásnyi fegyverolaj volt, ezután megindultak a golyók.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Megerősítem. Még a 2000-es években az elsők között vettem Alfát (tudom, ez itt off) és persze nekiálltam szétszedni. Szerencsére tudtam magamról hogy kétbalkezes vagyok, ezért minden lépés előtt lefényképeztem közelről az eszközt, hogy mielőtt ismét hozzányúlok, mi hogyan állt benne éppen?Petya357 írta: ↑2022.10.16. 10:11 Viszont NEM ajánlom semmilyen revolver szétszedését, ha nem csináltál még ilyet. A való életben sokkal bonyolultabb tud lenni az összeszerelés, mint ahogyan az Móricka magának elképzelte. Sok a kicsi biszbasz, amit könnyebb elveszteni, vagy összekeverni mint gondolnánk. A fegyverboltosoknál közhelyszámba megy a zacskónyi alkatrészel visszatérő júzer.
Ezzel együtt is 3-4 órába telt újra működőképesen összerakni, így azóta megfogadtam hogy revkót soha de soha nem szedek szét, és ezt a fogadalmamat azóta tartom is.
Tegyuk hozza hogy adogato palyat sem erdemes igazitani (bocs, nem birtam kihagyni)TotoHU írta: ↑2022.10.18. 12:27 Megerősítem. Még a 2000-es években az elsők között vettem Alfát (tudom, ez itt off) és persze nekiálltam szétszedni. Szerencsére tudtam magamról hogy kétbalkezes vagyok, ezért minden lépés előtt lefényképeztem közelről az eszközt, hogy mielőtt ismét hozzányúlok, mi hogyan állt benne éppen?
Ezzel együtt is 3-4 órába telt újra működőképesen összerakni, így azóta megfogadtam hogy revkót soha de soha nem szedek szét, és ezt a fogadalmamat azóta tartom is.
Én egy csipetnyi hintőport használok az ősszetapadás ellen.
Még a nejlon zacskóban lévő golyókra szórva.
Így nem tapadnak össze a csőtárban tobb hétnyi betárazást követően sem.
- nemtokregelni
- Veterán
-
- Fórumtag
Nem lesz duplapitbull csak triplapitbull?
Hoppá, 3 lett, maradhat?
Jóaz, csak 5 milivel hosszabb a teszt példánynál, és így tuti belefér a 3x12mm golyó is. Én nem bánom, csak induljon már meg a gyártás! (Remélem Bélabá nem fogja megvárni a 100 feliratkozást, mielőtt kiadná a zöld lámpát.)
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
- montecarlo
- Fórumtag
Na basszus, mar kiegyeztem a formajaval, mondvan, hogy joval rovidebb a dobja, mint a rovidebb 2.5 colos Taurus Judge-nak - duplabull 55 mm vs. judge 63.5
Így meg 60 mm lesz, lenyegeben judge hosszú, fenébe
megpaint-eltem egyik DuplaBull képet;) ilyen hosszú lesz, összesen 23,5mm-rel lett megnyújtva a kispitbullhoz képest (5mm a cső és 18.5mm a dob).montecarlo írta: ↑2022.10.19. 02:42 Na basszus, mar kiegyeztem a formajaval, mondvan, hogy joval rovidebb a dobja, mint a rovidebb 2.5 colos Taurus Judge-nak - duplabull 55 mm vs. judge 63.5
Így hogy belemegy a 3db 12-es golyó per dobfurat már lényegesen megkülönbözteti magát a kistestvértől, és az átlag user is könnyen betöltheti, kap 3x 60-70 joule per lövés, egy gond van vele, egy karika dob kilövése után lőlapot kell cserélni, a 18 golyó kilyuggatja teljesen, olyan mint a sörétes de hát pont ez a lényege, amikor gyorsan kell lőni, sokkal nagyobb területet fognak le a lövedékek, kvázi könnyebb lesz eltalálni a célpontot még ha mozog akkor is (persze gyakorolni, gyakorolni)
irányzóvonal is még hosszabb lett, aki ilyennel akar SAS-olni (1 golyóra töltve) annak ez is kedvezőbb.
illetve az energia még több lesz egy golyóval, azt az egyet elfelejtettük mérni, egy golyós lövéseket, de én jelentősen magasabbra saccolom, nem is a cső miatt, hanem a dobban (zárt helyen) sokkal tovább gyorsul a golyó , ezt is jó lesz majd lemérni, ha megszületik a TriplaBull
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Egygolyos osszehasonlitas sima pitbullal jo lennevato írta: ↑2022.10.19. 11:03 megpaint-eltem egyik DuplaBull képet;) ilyen hosszú lesz, összesen 23,5mm-rel lett megnyújtva a kispitbullhoz képest (5mm a cső és 18.5mm a dob).
Így hogy belemegy a 3db 12-es golyó per dobfurat már lényegesen megkülönbözteti magát a kistestvértől, és az átlag user is könnyen betöltheti, kap 3x 60-70 joule per lövés, egy gond van vele, egy karika dob kilövése után lőlapot kell cserélni, a 18 golyó kilyuggatja teljesen, olyan mint a sörétes de hát pont ez a lényege, amikor gyorsan kell lőni, sokkal nagyobb területet fognak le a lövedékek, kvázi könnyebb lesz eltalálni a célpontot még ha mozog akkor is (persze gyakorolni, gyakorolni)
irányzóvonal is még hosszabb lett, aki ilyennel akar SAS-olni (1 golyóra töltve) annak ez is kedvezőbb.
illetve az energia még több lesz egy golyóval, azt az egyet elfelejtettük mérni, egy golyós lövéseket, de én jelentősen magasabbra saccolom, nem is a cső miatt, hanem a dobban (zárt helyen) sokkal tovább gyorsul a golyó , ezt is jó lesz majd lemérni, ha megszületik a TriplaBull
IMG_8785(1).jpg
- nemtokregelni
- Veterán
Klassz lenne, ha ezt a verziót is meg tudnátok majd tesztelni.vato írta: ↑2022.10.19. 11:03 megpaint-eltem egyik DuplaBull képet;) ilyen hosszú lesz, összesen 23,5mm-rel lett megnyújtva a kispitbullhoz képest (5mm a cső és 18.5mm a dob).
IMG_8785(1).jpg
Sapienti sat.
- WildBear23
- Veterán
Igazából...... minek?
Egy golyóval biztosan minden kaliberben erősebb, mint a Szimplabull.
De önvédelemre úgyis 2x.50, vagy 3x12-es gumira töltenénk, versenyre meg mindegy az energia.
A duplabull fejlődése az első ötlettől a szériáig:
- legyen kicsit hosszabb, és akkor belefér a 15-ös
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 2x12
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 2x12,7... jééé, így belefér 3x11
- legyen kicsit még hosszabb, és akkor 3x12
Nekem ez az utolsó, szigorúan csak esztétikailag, kezd nemtetszeni... Olyan gnóm arányai lettek, mint a Taurus Judge-nak. Az első ötlet se tetszett, a picit hosszabb dob, az is diszharmonikus volt. A két középső, az engem is meglepett hogy bár eddig sehol se látott arányai vannak, de mégis milyen harmonikus. Ennek az utolsónak megint szétcsúsztak az arányai.
Mondom, csak esztétikailag, és csak szerintem.
- WildBear23
- Veterán
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha Béla bának az volt a célja, hogy belemenjen 3x12mm gumi, akkor nem lehetne a Duplabull töltényűrkamráit mélyebbre fúrni..?Thomaster írta: ↑2022.10.19. 12:30 A duplabull fejlődése az első ötlettől a szériáig:
Nekem ez az utolsó, szigorúan csak esztétikailag, kezd nemtetszeni... Olyan gnóm arányai lettek, mint a Taurus Judge-nak. Az első ötlet se tetszett, a picit hosszabb dob, az is diszharmonikus volt. A két középső, az engem is meglepett hogy bár eddig sehol se látott arányai vannak, de mégis milyen harmonikus. Ennek az utolsónak megint szétcsúsztak az arányai.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Pedig még fokozható!:-))Thomaster írta: ↑2022.10.19. 12:30 A duplabull fejlődése az első ötlettől a szériáig:
Amúgy ez még nem rossz (tripla), de PUSZTÁN ESZTÉTIKAILAG az előző volt szerintem is a legarányosabb. Nekem speciel jobban tetszik KÜLSŐRE, mint a Judge vagy az SW Governor.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Annyi tartalék a jelenlegi formában nincs benne. Pl. ezért is lenne jó, ha műszaki kérdésekben közvetlenül konzultálhatnék a céencés bácsival. Mert lehet hogy én régimódi szerszámokban gondolkozom (pl. 118 fokos homlokélszögű fúró), miközben olyan már rég nincs is a megmunkálóközpontban, és külön művelettel alakítják ki a rajz szerinti kúpfelületeket... amire amúgy semmi szükség, sőt, jobb lenne ha nem lenne.WildBear23 írta: ↑2022.10.19. 12:33 Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha Béla bának az volt a célja, hogy belemenjen 3x12mm gumi, akkor nem lehetne a Duplabull töltényűrkamráit mélyebbre fúrni..?
Triplabull :-)))
(nem, nem lesz ilyen )
-
- Fórumtag
Mi ez? Egy kézi Gatling
Inkább harcos a kertben, mint kertész a harcban