+1WildBear23 írta: ↑2022.10.06. 17:57 Én az Alfa markolatot tenném rá, az kényelmes is, meg megy is hozzá szerintem.
20220911_175052.jpg
Kár lenne mással "elrontani".
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
+1WildBear23 írta: ↑2022.10.06. 17:57 Én az Alfa markolatot tenném rá, az kényelmes is, meg megy is hozzá szerintem.
20220911_175052.jpg
+1WildBear23 írta: ↑2022.10.06. 16:34 Szerintem legyen homokszórt mattított, aztán mindenki intézi magának az elektropolírozást, vagy a cerakote bevonatot.
Duplabull.jpg
Már meg is szórta a homok..
Látom a szmájlikat, de: azt majd akit érdekel, az kipróbálja a sajátján.
WildBear23 írta: ↑2022.10.07. 14:54 Valaki rá tud rakni egy Alfa markolathéjat..?
Duplabull.jpg
Duplabull 3.jpg
Facén már van rajta....WildBear23 írta: ↑2022.10.07. 14:54 Valaki rá tud rakni egy Alfa markolathéjat..?
Duplabull.jpg
Duplabull 3.jpg
Köszi, meg is van.
És életre kelt 5-6 méterről nem is rossz a szorasa a tomitesgyari gumival, ez siman lesz ket tenyernyi szoras masfajta gumival;)WildBear23 írta: ↑2022.10.07. 14:54 Valaki rá tud rakni egy Alfa markolathéjat..?
Duplabull.jpg
Duplabull 3.jpg
Az teljesen O.K.
Most látom, a 790 g az Alfa markolattal lett mérve. A gyári markolattal plusz 32 gramm.WildBear23 írta: ↑2022.10.07. 15:51 Az teljesen O.K.
Az Alfa G030 -hoz tudom viszonyítani, az 720 g, a Zoraki R1GG meg 750 g.
Szerintem az Alfa markolat túl üres ehhez. Olyan érzés a kezemben, mintha össze akarna roppanni. Hogy őszinte legyek, nekem gagyi hatást kelt.WildBear23 írta: ↑2022.10.07. 15:13 Köszi, meg is van.
Szerintem nagyon pofás, nem aránytalan!
A jelige 185, két dobbal 195.
Egyértelműen két dobbal érdemes forgalmazni (és venni)
Duplabull 4.jpg
Egyetertek, a muvek altal gyartatott (koppintott?) muanyag kisujjtamaszos markolat szornyu.
Kényelmes az Alfa markolat, én régóta azzal hordtam a Revenge-14M-et, meg a Pitbullt, de az acél verziók tényleg megérdemelnek valami minőségibb markolatot.
Rengetegszer szerepelt a fórumon, esetleg próbálkozz a kereső használatával (fent), tényleg sokszor ki lett már tárgyalva.torokb írta: ↑2022.10.08. 16:48 Újszülött kérdés egy új belépőtől (ti már lehet, rég kitárgyaltátok a kérdést): Ha van egy 2022-ben legyártott gumis revolverem, ami "Gáz- és riasztó" fegyvernek lett levizsgáztatva (ez áll a Tanusítványon), de én csak 2023-ban kérek rá a BRFK-tól viselési engedélyt, kiadják nekem az engedélyt?
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/faek-e ... -2023-tol/torokb írta: ↑2022.10.08. 16:48 Újszülött kérdés egy új belépőtől (ti már lehet, rég kitárgyaltátok a kérdést): Ha van egy 2022-ben legyártott gumis revolverem, ami "Gáz- és riasztó" fegyvernek lett levizsgáztatva (ez áll a Tanusítványon), de én csak 2023-ban kérek rá a BRFK-tól viselési engedélyt, kiadják nekem az engedélyt?
mérési eredmény, ami még nem tuning kategória;)
ez kimaradt, pedig ez is igen kellemes kombiánció:D puska teljesítmény egy viselhető méretű gumis revolverből;)
Ugyanaz a helyzet, mint a HD-21M vs. HD22M -el.
Mindig azt kell venni ami VAN, és nem azt, ami LESZ.paprikajancsi írta: ↑2022.10.09. 08:38 Ah ha tudtam volna hogy ennyire jol sikerul es alig lesz dragabb enis vartam volna a 19m vetelevel
+1
A legnagyobb dícséret az ötletgazdát illeti. Engem is neglepett, hogy egy mennyire használható és kívánatos fegyver lett ebből az elsőre fölösleges túlzásnak tűnt ötletből.
Thomaster írta: ↑2022.10.09. 10:18 A legnagyobb dícséret az ötletgazdát illeti. Engem is neglepett, hogy egy mennyire használható és kívánatos fegyver lett ebből az elsőre fölösleges túlzásnak tűnt ötletből.
A legnagyobb köszönet meg Bélabát illeti, amiért belement hogy a rengeteg saját fejlesztése között még ezt is megcsináltassa a kedvünkért.
és mennyi dolog nem lett kipróbálva belőle a padlás teli van ötletekkelThomaster írta: ↑2022.10.09. 10:18 A legnagyobb dícséret az ötletgazdát illeti. Engem is neglepett, hogy egy mennyire használható és kívánatos fegyver lett ebből az elsőre fölösleges túlzásnak tűnt ötletből.
A legnagyobb köszönet meg Bélabát illeti, amiért belement hogy a rengeteg saját fejlesztése között még ezt is megcsináltassa a kedvünkért.
Teljesen egyetértek mindennel, egy apró kiegészítésel: a HD21M nem csupán “elég jó”, (ez egyébként igaz), és mindkét fegyver qrvalyó (ez is igaz!), hanem vannak konkrét előnyei, és hártányai a HD22Mhez képest. És ezek nem csak a súlyban, méretben mutatkoznak!WildBear23 írta: ↑2022.10.09. 08:13 Áthoztam ide a Duplabull vs. Pitbull 19M témát.
Ugyanaz a helyzet, mint a HD-21M vs. HD22M -el.
A HD-21M is tökéletesen elég otthonvédelemre.
19mm/130J odab@sz mint az állat, nehéz elképzelni olyan helyzetet, hogy 7-8 lövés ne lenne elég.
Nyilván, ha lehet inkább 16 lövetű, és nem érzed nagyobb dobbal ormótlannak, akkor jobb a 16 lövetű.
De ki kell próbálni: nekem kényelmes a HD-22M, ezért lecseréltem rá a HD-21M-et.
…..
Jól összefoglaltad!Petya357 írta: ↑2022.10.09. 10:42 Teljesen egyetértek mindennel, egy apró kiegészítésel: a HD21M nem csupán “elég jó”, (ez egyébként igaz),
Konklúzió: mindenki vegyen, amit tud, annyiért, amennyiért adják - szerintem még komoly felárral is megéri mindkét modell. Ha adott a választás lehetőségének a luxusa - kézbe kell venni, és amelyik tetszik
vato írta: ↑2022.10.09. 10:29 megvalósult "álom"
egyedül az első irányzék volt kritizálható a protón, ezt el kell felejteni, nincs ott annyi anyag, illetve a másfeles szál kevés bele szerintem, nincs értelme
fiber.jpg
a lenti photoshoppolt képen már a rendes hosszított első irányzékkal, és hosszított csőköpennyel van;) így teljes és masszív darab:)
DuplaBull.png
az opcionális telidobbal is bitang jol fog kinézni:D
DuplaBulltelidobos.png
Biztos, hogy nem bírja jobban. Az oldalfal vastagsága ettől nem változik. Valamint a reteszelő hornyok sem, ami ugyanúgy a töltényűr oldalfalát "gyengítik"..paprikajancsi írta: ↑2022.10.09. 12:44 A ket dobon a kulson es sulyon kivul van kulonbsege? Vagyis a tomor jobban birja majd tuningot meg a sima hasznalatot?
alapvetően csak dizájn a különbség, éles fegyveres gyártók is szoktak ilyen teli dobbal limitált kiadást csinálnipaprikajancsi írta: ↑2022.10.09. 12:44 A ket dobon a kulson es sulyon kivul van kulonbsege? Vagyis a tomor jobban birja majd tuningot meg a sima hasznalatot?
egyszerűbben, olcsóbban gyártható a full "hordós"paprikajancsi írta: ↑2022.10.09. 12:44 A ket dobon a kulson es sulyon kivul van kulonbsege? Vagyis a tomor jobban birja majd tuningot meg a sima hasznalatot?
vato írta: ↑2022.10.09. 10:10 Viedjóóós ízelítő a DuplaBullról enjoy
https://youtu.be/w7WO2eGBQEA
Flamethrower.jpg
vato írta: ↑2022.10.09. 14:45 DuplaBull tesztvideó FPS nézetben öveket bekapcsolni
https://youtu.be/THAsX8y052U
DAB678D7-C94D-4123-8385-7CEE58A8822F.png
Vato mindig így lő, ez egy thumb up jelzés a lőlapnak, hogy nem marad szűz.
glockhoz vagyok szokva, ott a szánra/tokra teszem az ujjam itt meg a dobra nem akarom
WildBear23 írta: ↑2022.10.09. 15:07 Vato mindig így lő, ez egy thumb up jelzés a lőlapnak, hogy nem marad szűz.
Ahh, félek hogy becsípi
Én is mindig ìgy lövök western lövészeten a BP revolverekkelWildBear23 írta: ↑2022.10.09. 15:07 Vato mindig így lő, ez egy thumb up jelzés a lőlapnak, hogy nem marad szűz.
Fain a videó, grat!vato írta: ↑2022.10.09. 10:10 Viedjóóós ízelítő a DuplaBullról enjoy
https://youtu.be/w7WO2eGBQEA
Flamethrower.jpg
Gratula mindenkinek aki részt vett a létrehozásában!Thomaster írta: ↑2022.10.09. 10:18 A legnagyobb dícséret az ötletgazdát illeti. Engem is neglepett, hogy egy mennyire használható és kívánatos fegyver lett ebből az elsőre fölösleges túlzásnak tűnt ötletből.
Szárítógép?Morcosrobot írta: ↑2022.10.09. 21:12 Gratula mindenkinek aki részt vett a létrehozásában!
Úgy látom idén se hoz a Jézuska a fa alá szárítógépet. Inkább egy ilyet kérek majd
Szóltok majd itt ha elindult a feliratkozás?
No facebók
Szia Béla!
Össze kell szigszalagozni a kettőt, mint a rambó...WildBear23 írta: ↑2022.10.10. 13:14 Szia Béla!
Én otthonvédelmi fegyvernél nem tartom reálisnak a "menet közbeni" dobcserét. Ha kimész vele a házból, nem tudod magaddal vinni a cseredobot, mert mindkét kezedre szükség van a fegyver kezeléséhez.
Amilyen konfigurációban kimész a fegyverrel, azzal kell megoldanod a helyzetet, újratölteni csak akkor tudsz, ha visszamész.
Én ezért nem tartom jó koncepciónak otthonvédelemre az egy, vagy kétlövetű fegyvereket, kivéve talán a betéttöltényűrös Godfather, amire fel lehet pakolni a muníciót..
20221010_131241.jpg
20221010_130635.jpg
Bár most belegondoltam, hogy a HD-21M/HD-22M-re hová lehetne rögzíteni egy 8as cseredobot..
20221006_080558.jpg
Éles helyzetben, pláne tanyán, csoportos támadásnál (ami önmagában jogszerűvé teszi a halálos erővel védekezést) szerintem a gumis fegyver csak az első, humánus felszólítás a távozásra. Ha kifogyott az 1 tár gumi és még mindig nem menekülnek, akkor kisbalta, vasvilla, akármi.
Hasonló megszólalásomért annó én megkaptam, hogy ölni akarok! Csak szólokThomaster írta: ↑2022.10.10. 16:18 Éles helyzetben, pláne tanyán, csoportos támadásnál (ami önmagában jogszerűvé teszi a halálos erővel védekezést) szerintem a gumis fegyver csak az első, humánus felszólítás a távozásra. Ha kifogyott az 1 tár gumi és még mindig nem menekülnek, akkor kisbalta, vasvilla, akármi.
Sokan vesznek játszani, hobbizni, gyűjteni is, nem rosszabb mint másféle hobbira, autóra/motorra, nőkre vagy piára költeni.mlaca írta: ↑2022.10.10. 17:51 arra akarok kilyukadni, hogy az itt SHTF szitukra készülők közül 100-ból 99-en lövésmentesen fogják eladni egy idő után az összevásárolt vasakat. és azért valljuk be, kicsit drága játék 175-195e forintokért egyfajta fidget spinnert https://hu.wikipedia.org/wiki/Fidget_spinner tartani..
Nem halálos szaktopikban folytassuk a témát, írtam.mlaca írta: ↑2022.10.10. 17:51 arra akarok kilyukadni, hogy az itt SHTF szitukra készülők közül 100-ból 99-en lövésmentesen fogják eladni egy idő után az összevásárolt vasakat. és azért valljuk be, kicsit drága játék 175-195e forintokért egyfajta fidget spinnert https://hu.wikipedia.org/wiki/Fidget_spinner tartani..
Hogy klasszikusokat idézzek: “Nem erkölcstelen, nem törvénytelen, és nem hízlal”nemtokregelni írta: ↑2022.10.10. 17:57 Sokan vesznek játszani, hobbizni, gyűjteni is, nem rosszabb mint másféle hobbira, autóra/motorra, nőkre vagy piára költeni.
Ahogy a biztonsági öv is az autózások 99,99%-ában szükséges rossz, de aztán abban a 0,001%-ban az életed múlhat rajta.
100 emberből 99 soha nem fog senkit újraéleszteni, én mégis tanítanám az iskolában...
Én nem szoktam fegyvert eladni, de szerintem bizonyos fegyverek befektetésnek sem rosszak.mlaca írta: ↑2022.10.10. 17:51 és azért valljuk be, kicsit drága játék 175-195e forintokért egyfajta fidget spinnert https://hu.wikipedia.org/wiki/Fidget_spinner tartani..
Úgylegyen, váromWildBear23 írta: ↑2022.10.09. 21:28 Szárítógép?
Van modern változata, ami napenergiával és szélenergiával müködik, úgy hívják hogy szárítókötél..
Inkább Duplabullt vegyél.
(Ha lesz felítkozás, nyilván itt is közzéteszi a Földmérnök úr..
Te csak ölni akarsz b+!!!Kontrolle13 írta: ↑2022.10.10. 16:32 Hasonló megszólalásomért annó én megkaptam, hogy ölni akarok! Csak szólok
Pl. borítékolható, hogy a még gázos kártyával bíró idei gumisok használt ára ugrik majd egyet jövőre. Hacsak nem árasztják el Magyarországot a legálisan viselhető szerelt lőszeresekWildBear23 írta: ↑2022.10.10. 20:01 Én nem szoktam fegyvert eladni, de szerintem bizonyos fegyverek befektetésnek sem rosszak.
szerelt marhalőszeres? RWS már építi az új töltősortnemtokregelni írta: ↑2022.10.10. 21:14 Hacsak nem árasztják el Magyarországot a legálisan viselhető szerelt lőszeresek
montecarlo írta: ↑2022.09.01. 15:20 Én mióta beláttam, hogy ez hobbi nálam és nem kell kényszeresen bizonygatni magamnak és másoknak, hogy miért kell nekem ez / miért hasznos az az eszköz, azóta sokkal jobban élvezem.
igaz. csak akkor a beállítást nem értem, hogy ha majd SHTF szitu lesz, akkor így meg úgy. mé nem lehet leírni így, ahogy te tetted? hobbim, nem kurvázok, erre költöm a zsét, azt hello.montecarlo írta: ↑2022.10.10. 22:03 Nekem hobbi. Neked meg a fényképezés a hobbi, amihez néha veszel egy fegyvert pár hétre.
Nem kell ehhez SHTF, ld pl Arh fórumtárs eseteit..
nem értsetek félre, nem vitatkozni akarok, hisz én is fegyverbuzi vagyok (csak pénzem nincs rá), csak éredekelnek az érvek. az igazi érvek, nem azok, amiket egymás előtt, meg a feleségek előtt mantrázunkWildBear23 írta: ↑2022.10.10. 22:25 Nem kell ehhez SHTF, ld pl Arh fórumtárs eseteit..
https://www.fegyverforum.com/posting.ph ... te&p=78063
Én a magam részéről szeretem a fegyvereket, szeretek lőni, szeretek fegyvert hordani: ez hobbi is nyilván.
Engedd meg hogy mèg ideböfögjek: rendőr ismerős mondta, hogy többszàzszorosan felülreprezentàlt a betörèsi statisztikàban a kertes hàz, kezdve az egyszerű zöldsèg-gyümölcslopàstól a baltàs betörèses rablàsig vagy a drágàbb kocsi kulcsànak a megszerzèsèig. Ès börtönviselt ismerős mondta, hogy van aki nem akarja hogy elkapjàk, könnyen folyamodik erőszakhoz, hogy szabad ember maradhasson. Van akinek meg nem èr ennyit, simàn hasravàgja magàt ès nem menekül ha tettenèrik, mert akkor megússza valami potom büntetèssel. Van olyan is, ahol amúgy tènyleg nem akarja bàntani a betörő a hàzigazdàt, csak bepànikol, fellöki, az meg estèben összetöri magàt ès kèsz a betörèses rablàs, amièrt SOKKAL jobban megmàzsàlhatjàk.WildBear23 írta: ↑2022.10.10. 22:25 Nem kell ehhez SHTF, ld pl Arh fórumtárs eseteit..
https://www.fegyverforum.com/posting.ph ... te&p=78063
Én a magam részéről szeretem a fegyvereket, szeretek lőni, szeretek fegyvert hordani: ez hobbi is nyilván.
A felesègem feltètlenül toleràlja a fegyverbuzèriàm. Kèt kèrdèst szokott feltenni: miből szeretnèd megvenni, ès hol fogod tàrolni? A mièrtet soha nem firtatja, tudja nagyon jól hogy praktikus okaim vannak. Borsodban nőtt fel, megvan a magàhoz való esze.
Én pl. soha nem festem ezt, nem is mantrázok semmit. Játszani, pajtásokkal pincében lövöldözni, simogatni és birtokolni veszem ezeket elsősorban, még ha némelyiknek van védelmi funkciója is. Feleség előtt meg nem kell vetítenem, nála komolyabb cucc van ennek a topiknak a témájánál.
nemtokregelni írta: ↑2022.10.10. 17:57 Sokan vesznek játszani, hobbizni, gyűjteni is, nem rosszabb mint másféle hobbira, autóra/motorra, nőkre vagy piára költeni.
WildBear23 írta: ↑2022.10.10. 22:25 Én a magam részéről szeretem a fegyvereket, szeretek lőni, szeretek fegyvert hordani: ez hobbi is nyilván.
nemtokregelni írta: ↑2022.10.11. 01:35 Én pl. soha nem festem ezt, nem is mantrázok semmit. Játszani, pajtásokkal pincében lövöldözni, simogatni és birtokolni veszem ezeket elsősorban, még ha némelyiknek van védelmi funkciója is. Feleség előtt meg nem kell vetítenem, nála komolyabb cucc van ennek a topiknak a témájánál.
+1Petya357 írta: ↑2022.10.10. 19:02 Hogy klasszikusokat idézzek: “Nem erkölcstelen, nem törvénytelen, és nem hízlal”
Ennlél sokkal, sokkal haszontalanabb hobbik is léteznek.
Egyébként teljesen egyetértek MLacával - szerintem is 99% -bán fidget spinner. A SHTF pedig gyakran csak kifogás. Őszintébb azt mondani, hogy “csak”, vagy pedig “szeretnek katonásdit játszani”
…de akkor is: nagyobb valószínűséggel hobbi marad, mint hasznosul.WildBear23 írta: ↑2022.10.10. 20:01 100 emberből 99 soha nem fog senkit újraéleszteni, én mégis tanítanám az iskolában...
Ez már évek óta nem így van.torokb írta: ↑2022.10.11. 10:21 Egy barátom budapesti lakásban lakik, engedélyezett éles fegyvere van, amit szabályosan (fegyver, töltény külön) tart otthon. Már 3-szor betörtek hozzá éjszaka, a 3-diknál felébredt, kiment a folyosóra, a betörő lefújta. Azóta élesre töltve tartja a pisztolyát az éjjeliszekrényben, ami ugye szabálytalan. Úgy gondolom, ilyen esetekre igenis létjogosult a gumis fegyver otthon tartása. Az arzenál pedig hobbi, ami örömet okoz.
JOGBAN OTT A VÁLASZ ERRE A BORNÍRT BAROMSÁGRA. Plíz olvasd el, hülyeséget NE TERJESSZ!torokb írta: ↑2022.10.11. 10:21 Egy barátom budapesti lakásban lakik, engedélyezett éles fegyvere van, amit szabályosan (fegyver, töltény külön) tart otthon. Már 3-szor betörtek hozzá éjszaka, a 3-diknál felébredt, kiment a folyosóra, a betörő lefújta. Azóta élesre töltve tartja a pisztolyát az éjjeliszekrényben, ami ugye szabálytalan. Úgy gondolom, ilyen esetekre igenis létjogosult a gumis fegyver otthon tartása. Az arzenál pedig hobbi, ami örömet okoz.
+1Poresz írta: ↑2022.10.11. 09:59
Lássuk be: az önmagát megvédeni szándékozó, de nem fegyverbuzi magyarországi polgárnak bőven elég egy Alfa G020* + tok, és egy vagy két flakon gázspré. - Ezzel az ön- és otthonvédelmi helyzetek a szélsőséges esetek kivételével már le vannak fedve.
* Pár évvel ezelőttig milyen egyszerű volt az élet: az érdeklődőket egyszerűen elküldtem a legközelebbi Alfa G020 irányába, aztán úgy töltötte, ahogy jónak látta.
Ööö. Lehet, hogy neked, és a barátodnak nem szóltak, de akár viselheted is otthon, töltve. Jogszerűen!!! Csak arra kell vigyázni , hogy ne kerüljön ki az uralmad alól (a gyakorlatban - nélküled ne férjen hozzá más) , és ne keltsen másban félelmet (a gyakorlatban - ne lássa a szomszéd).torokb írta: ↑2022.10.11. 10:21 Egy barátom budapesti lakásban lakik, engedélyezett éles fegyvere van, amit szabályosan (fegyver, töltény külön) tart otthon. Már 3-szor betörtek hozzá éjszaka, a 3-diknál felébredt, kiment a folyosóra, a betörő lefújta. Azóta élesre töltve tartja a pisztolyát az éjjeliszekrényben, ami ugye szabálytalan. Úgy gondolom, ilyen esetekre igenis létjogosult a gumis fegyver otthon tartása. Az arzenál pedig hobbi, ami örömet okoz.
Mitől lenne szabálytalan?torokb írta: ↑2022.10.11. 10:21 Egy barátom budapesti lakásban lakik, engedélyezett éles fegyvere van, amit szabályosan (fegyver, töltény külön) tart otthon. Már 3-szor betörtek hozzá éjszaka, a 3-diknál felébredt, kiment a folyosóra, a betörő lefújta. Azóta élesre töltve tartja a pisztolyát az éjjeliszekrényben, ami ugye szabálytalan. Úgy gondolom, ilyen esetekre igenis létjogosult a gumis fegyver otthon tartása. Az arzenál pedig hobbi, ami örömet okoz.
Tudnal egy kicsit meselni hogy milyen kulonbsegeket tapasztaltal koztuk?benike6110 írta: ↑2022.10.11. 14:22 Szeretném kérni a véleményeteket, hogy az alábbi két gumis közül melyiket tartsam meg, mert az egyiket el szeretném adni.
Mindkettő két-két tárral kipróbált:
Revenge-14-M
Revenge-21-M
Előre is köszönöm a válaszokat.
Aztaqrva...vato írta: ↑2022.10.08. 21:59 ez kimaradt, pedig ez is igen kellemes kombiánció:D puska teljesítmény egy viselhető méretű gumis revolverből;)
Ruag geco nitros + 15mm Kaucsuk profi gumigolyó (70 shore 2.2 gramm)
388 m/s 166 joule
397 m/s 173 joule
405 m/s 180 joule
átlag 173 joule
A sima pitbullhoz képest véleményem szerint azért jóval erősebb, mert a dobban hosszabban tud dolgozni a lőpor, illetve nyilván a picit hosszabb cső is segít rajta;) ÁLLAT egyszóval
Vagdosás nélkül belemegy, és nem árt a fegyvernek - ezzel együtt szerintem önvédelemre alkalmasabb a lövésenként 2db 12,7-es (.50-es) gumigolyó, 2x80J energiával.
És azt lehet már tudni, hogy mi lesz a végleges ára a vasnak?