Thomaster írta: ↑2022.09.12. 20:43
Közvéleménykutatás versenyeken gumis fegyverrel indulóktól:
Bélabának egyre jobban tetszik, hogy az ő fegyverei egyre többet szerepelnek a sportlövészetben. Megkért hogy gyűjtsek javaslatokat, hogy volna-e igény sportra optimalizált gumis marokfegyverre, Pitbull vagy Revenge alapra, és hogy milyen legyen ez a fegyver?
Muzeális lenne (már csak azért is mert jövőre készülhetne el), tehát teljesen sima csövű. Pitbull vagy Revenge legyen az alap? Milyen csőhossz lenne ideális, miből legyen (alu, rozsdamentes), legyen-e nagyobb (háromujjas) markolata (mondjuk az Alfák felszerelhetőek rá, de lehetne egy saját is), kellenek-e rá szereléksínek (engedi-e a szabályzat az arra szerelhető eszközöket), esetleg nagyobb célgömb-nézőke (akár fénygyűjtős is)... stb.
Revenge alap esetén lehetne több lövetű is. Volt ugye a Revenge 17-M, a 9 lövetű 12-es gumis. Bár dobcsere nélkül azzal se lehet végiglőni egy pályát, de 6-7 lövetű lehetne.
Várjuk a javaslatokat!
szerintem..
szem előtt kellene tartani, hogy még hordható, rejthető maradjon a fegyver, elvégre SAS versenynél mindig rejtésből indulnak a pályák, alapvetően önvédelmi szituációkat kell megoldani.
én maradnék a pitbullnál mivel a kitapasztalt .50-es kaliber eléggé ideálisnak tűnik ebből a jelenlegi rövid csőből is. Valamint 6 lövetűsége előny a revenggel szemben. Vannak 12 lövetű pályák oda az 5 lövetű revenge kevés. a jelenlegi pitbull dobforgatása is versenyérett, megbízható;)
ha sima lesz a csöve az még javít rajta, és én egy inchel növelném meg, így még önvédelemre is horható marad szerintem és a pontosságot nagyban javítja (meg a torkolati energiát is természetesen)
és tennék rá egy DA/SA kakast is, a messzebbi lövéseknél akár jól jöhet, és ezt úgy tenném rá, hogy le lehessen csavarozni a nyúlványt, ha valaki úgy szeretné
erre gondoltam:
![taurus hammer off.jpg](./download/file.php?id=14509&sid=c30709c8cdedc152fa119eae8fe56dce)
- taurus hammer off.jpg (6.89 KiB) Megtekintve 22869 alkalommal
![taurus hammer on.jpg](./download/file.php?id=14510&sid=c30709c8cdedc152fa119eae8fe56dce)
- taurus hammer on.jpg (6.02 KiB) Megtekintve 22869 alkalommal
Első irányzék lehetne fénygyűjtős, hátsó szerintem nem fontos hogy változzon
valami ilyennek képzelném a long (3 inch) verziót:
![3col_short.jpg](./download/file.php?id=14511&sid=c30709c8cdedc152fa119eae8fe56dce)
- 3col_short.jpg (30.19 KiB) Megtekintve 22869 alkalommal
DE ha már álmodozunk akkor nekem egy dupla long verzió lenne az álom;) ennél ugye lehet hogy még dobot sem kell cserélni egy 12 lövetű pályán
![3col_long.jpg](./download/file.php?id=14512&sid=c30709c8cdedc152fa119eae8fe56dce)
- 3col_long.jpg (31.39 KiB) Megtekintve 22869 alkalommal
ja és acélból lenne jó;)