https://www.youtube.com/watch?v=vgRRbRrt_Vs
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Csinált már csavarbehajtóval sorozatlövőt....Zsotrám írta: ↑2021.11.30. 16:12 Kiváncsi vagyok, hogy előbb-utóbb vajon kifejeleszti-e majd vhogy, vmilyen automatizált verzióját is.![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=vgRRbRrt_Vs
WildBear23 írta: ↑2021.11.16. 17:51 Na miért, kaptál almát..?![]()
A Combatzone még jobb, ott itallal kínálnak, kedvesen elbeszélgetnek veled, és hátul a raktárban szexelni is lehet!
(A húgom mesélte![]()
ON: írd meg majd a tapasztalatokat!
Hali,qqriq írta: ↑2021.12.04. 16:12 Most sikerult kiprobalni, 30 meteren a vesszo szinte teljesen elmerul a nagy korbalaba, egyet el is "vesztettem"![]()
Nagyon jo a szorasa, kis gyakorlas utan 5 loves mellalakon belul van![]()
Most kezzel huztam fel, holnap kiprobalom a madzaggal amit adtak hozza.
mod:
harom vesszonek kiesett a vegebol a muanyag bizbasz, mi annak a neve?
Nock a neve. Ha elviszed a vesszőt íjàszboltba, tudnak adni hozzà. Pillanatragasztóval egy picit èpp a vègèt megkenve nemigen fog kiesni.qqriq írta: ↑2021.12.04. 16:12 Most sikerult kiprobalni, 30 meteren a vesszo szinte teljesen elmerul a nagy korbalaba, egyet el is "vesztettem"![]()
Nagyon jo a szorasa, kis gyakorlas utan 5 loves mellalakon belul van![]()
Most kezzel huztam fel, holnap kiprobalom a madzaggal amit adtak hozza.
mod:
harom vesszonek kiesett a vegebol a muanyag bizbasz, mi annak a neve?
Szívesen.
A tollnál lévő bizbasz az a Nock. Ide Half Moon nock kell.
Ilyen sovàny kis mókust kèpes lennèl megenni?
Lazán jó az 75 méterre is.gvass1 írta: ↑2022.01.23. 08:20 HA 50 MÉTERRE FELTŰNNEK A MUTÁNS ZOMBIK, AKKOR MIHEZ NYÚLSZ? Ehhez:-))):
Az Asia Centerben elérhető termék!
M81C M81C fordított (Reverse) karos csigás számszeríj, 135 font, távcső, 3 vessző: 134.900- Ft
Budapesten 3+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
ÚJ!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu ****
![]()
Ali-n árulnak rahedli nyílvesszőt.Szoktál onnan venni?
Szuper.Jó árban vannak főleg ha sokat rendel az ember egyszerre
Régen, Noé idejében vettem, kezdőnek jó, amúgy felejtős.
RatRace írta: ↑2022.02.23. 17:21 Régen, Noé idejében vettem, kezdőnek jó, amúgy felejtős.
Egy tucatból2X 3 egyforma súlyozású, egyenetlen falvastagság, főleg a karbon, és a karbon kompozit vesszők esetében.
Sok esetben a minőségellenőrzésen megbukott vesszőket adják, a jók meg felcimkézve mennek a neves gyártóknak. /mert minden is ott készül/
Ja. Csak amikor a nock széjjelbaxxa az ideget, akkor van csodálkozás.
RatRace írta: ↑2022.02.23. 20:01 Ja. Csak amikor a nock széjjelbaxxa az ideget, akkor van csodálkozás.
Még a műjjanyag tollak sodor már a megérkezés pillanatában kókadtak.
Az insert meg kiesik, mert csak bele van tolva,nincs ragasztva
Ha nem 1-2 hónapban gondolkozik az ember, akkor inkább az ezer párszáz forintos vesszőket kell nézegetni, az a belépő szint.
Jópofa a whistle broadhead, de a szomszédok utálni fognak.![]()
Èn 2000èrt vettem darabjàt a húszcollos karbonnak, ha nem lövöd bele valami kemènybe akkor rengeteg, de rengeteg lövèst kibírnak. Maximal Scorpio, nem csúcsminősèg, de elèg jó.qqriq írta: ↑2022.02.23. 20:34 Na igen, az inzert valoban kijar, azt ragasztani kellett![]()
Egyebkent helyen kezelem a dolgot, pont mint mikor megvettem a .308-as M700-at.
Mondtak hogy Lapua Scenar, Norma Diamond ha pontosan akarok loni, aztan par honap mulva rajottem hogy a 200 forintos surplus 308-assal ugyanolyan szarul lovok mint a 600 forintos Normaval![]()
Szoval most kar belem a markas vesszo, majd ha jobban lovok elgondolkodok rajta.
Szerencsere a szomszedok 100+ meteren tul vannak, majd ha nem tetszik nekik szolnak![]()
Hát...Zsotrám írta: ↑2022.03.03. 16:25 Juhuu ez azz!!!![]()
![]()
Tudtam, hogy ki fog jönni előbb utóbb vmi még b*szóbb verziója is!!!![]()
https://www.youtube.com/watch?v=PYTNI5oNRIc
és van fasz színű...oppsz faszínű ágyazással is.
Nyilván, hiszen 2x annyiba is kerül majdnem.
Egyèrtelmű, pont ezt javasoltam egy cimborànak legolcsóbblegtöbb jeligère otthoni jàtszósnak. De ha nekem most nem lenne, a màsodikat vennèm, vagy a rackabonest.
Arh írta: ↑2022.03.31. 11:59 Szögezzük le, mindkettő jó cucc a maga szintjèn, mindkettőnek vannak előnyös tulajdonsàgai a màsikhoz kèpest.
A fentebbi cèlra, kertbe lövöldözni, ismerkedni a szàmszerrel olcsón, tökèletes. Az egyetlen amibe belekötnèk, az a nèzőke ès alapvetően a hàtsó irànyzèk bizonytalansàga, a weaver/picantinny sínre rögzített nekem jobban bevàlt. Arra tudsz rakni tàvcsövet, erre nem, ellenben ez egy szögegyszerű mechanika, sose fog elromlani ès majdhogynem fokozatmentesen àllítható, ami nagyon fontos, ha nem (csak) gyàri vesszőket hasznàlsz, shtf esetèn viszont abból kell csinàlni ami van. (Ami amúgy nem bonyolult, csak masszív legyen meg precíz.)
A picantinny sínes megoldàsban tàvcső rögzítèshez az enyèmet hèzagolni kellett, hogy precízen àlljon, nèmi barkàcsolàs utàn most minden mindennel elvàgólag àll. Vàllalom hogy leköpnek, de az enyèmen van egy alap pse tàvcső, 4x32-es, ahhoz van inkàbb hozzàokosítva. Amennyivel nagyobb a fontereje/vesszősebessège, az màr megèri hogy tàvcsövet is tudj rà tenni, aminek a haszna vèlemènyes lehet a cèlozható lőtàvon. Az első valóban 20-25 mèterig hoz egy mellalakot, a màsodik ezt tudja olyan 40-45 mèteren is. Az első egy egyszerű de nagyszerű fegyver, a màsodiknak kicsit nagyobb a lőtàvolsàga, kicsit erősebb, kicsit precízebb, több pènzèrt.
Àtütőerőben nincs nagy különbsèg, 5-10 joule maximum, avagy "èlèvel is àtvisz mindent amit àt kell vinnie."
Mind a kettőnèl èrdemes lehet egy kicsit a reflexet alàtètezni hogy a dőlèse nagyobb legyen, magasabban àlljanak az idegakasztó fülek, mert alapesetben ezek az egybekaros reflexek ràfeszítik az ideget a kifutósínre, amit hiàba kensz, akkor is megzabàlja a közèpbandàzst. ETTŐL UGRIK A GARI!! Tod egyik videójàról loptam az ötletet, a közèpkoriak is egybekarosak, mègsem feszül rà az ideg. Mivel csavaróerőnek van kitève, mindenkèpp eltörik pàr èv alatt. Megint csak szögezzük le, ez nem bug, hanem feature, mind eltörik, az osztott karos is, csak az nehezebben. Cserèbe mocsok dràga.
Van a youtube-on videó arról, hogy ilyenekkel vadàsznak az amcsik, 100 kilóig mindennek neki lehet vele huzakodni, ahogy a helyi íjàszboltos megmondta: ha jó helyen talàlsz, mindegy hogy fix vagy mechanikus a hegy, ha meg rossz helyen talàlsz, azèrt mindegy.
Nyilvàn vadàszni itthon nem szabad vele. De nem szabad lebecsülni, nagyon nem jàtèkszer.
Ha meg valami igazàn komoly kell, akkor ravin 500.
Köszönöm szépen, hogy kifejtetted: érdekes és értékes olvasmány.
1. Most próbálom elképzelni az erőket és nyomatékokat: nem teljesen világos, mitől van csavaró igénybevétel. A hajlító igénybevétel és a kifáradás evidens.
Egyik kedvenc csatornám a Tod's Workshop: eszméletlen felkészült, bátran ajánlom mindenkinek.
Na, ezt tegnap megnéztem élőben, ez nem faszínű műanyag, EZ TÉNYLEG FA ÁGYAZÁSÚ. Igaz nem egy hi-end valami, olcsó bükknek tűnik.gvass1 írta: ↑2022.03.31. 10:06 és van fasz színű...oppsz faszínű ágyazással is.
(Asia, KÖKI)
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/man-kung-mk-150a1/
A rövid vessző 8,5", és 2 tollas.Zsotrám írta: ↑2022.08.10. 19:04 Sziasztok!
Vki segítene elmagyarázni, hogy melyik miben jobb, rosszabb/esetleg melyik éri meg jobban?
A Cobra Siege Adderről lenne szó van 2 féle, a rovidebb vesszős meg a hosszabb:
Rövidebb:
https://youtu.be/B_G-c8rDSxM?t=681
Hosszabb:
https://youtu.be/B_G-c8rDSxM?t=752
Nem íjászkodom, nem is különösen izgat a téma - és még így is nagyon érdekes, amit írtál! Leköpés szóba sem jöhet
Köszönjük szépen rengeteg hasznosat mondtál, egyáltalán nem volt unalmas!Arh írta: ↑2022.08.11. 22:38 Az a nyolc collos vessző nagyon könnyen elfàrad. Alapvetően egy nyílvessző akkor tud komoly sebet ejteni ha van rajta pengès hegy, legalàbb egy coll szèles. Anèlkül sokkal kisebb az ölőhatàsa, kèt toll pedig egy nyolc collos vesszőt pengès heggyel nem gondolom hogy tud stabilizàlni.
Kicsit vadàszati analógia:
Húszcollos karbonjaim vannak, elèg jó minősègűek, jól elkèszített pengeheggyel is 20 mèter felett màr felugrik a szóràs húsz centire. Pedig field tippel ezek a vesszők 15 centin belül szórnak 45 mèteren egy harmincèves konstrukciójú szàmszerből. (A siege sokkal modernebb szerkezet az osztott karok miatt.) Leszögezem, nem vadászom szàmszerrel, gyakorlati okokból lövök időnkènt önellenőrzès miatt vadàszhegyes vesszővel, mert a rendszer hibàit nagyon jól felnagyítja. Ez a gyakorlat azt mutatja, hogy a jónàl is jobb heggyel, az àtlagnàl is jobb karbonvesszővel kell egy szàmszeríj vesszőjèt felszerelni ahhoz, hogy 20-30 mèteres, vagy akàr mèg nagyobb tàvolsàgra pontosan repüljön.
Rövid nyílvesszővel, csavart tollazàs ide vagy oda, pontosan illesztett háromèlű vadàszhegy húsz mèteren mindenhova ment. A vesszőfogót se talàlta el.
Ugyanez a hegy törtènelmi íjból kilőtt harminc collos vesszőn egyenes tollazàssal harminc mèteren is mellkas mèretű szóràst tudott úgy, hogy ösztönös lövèssel èa hüvelykujjal lőttem. Óriàsi a különbsèg a kettő között, az erőkarja miatt egy vacakabb minősègű pengès hegy is pontosabban repül kèzi íjból indítva. Nagyon jó pèlda a műanyag szeràtolt cold steel hegy, a vadàszíjàszok dicsèrik hogy dúvadra/kàrtevőre ideàlis, elèg pontos ès mègse a mocsokdràga muzzy/cutthroat/shwacker megy a levesbe hanem ez az olcsó cucc. Amerikai szàmszeres fórumon meg tízből nyolc elszidta mindenfèle ipari hulladèknak.
Több külföldi forrás egybehangzó vèlemènye hogy vadàszias lőtàvolsàg max 40 mèter. Egyrèszt az energia, màsrèszt a pontosság, harmadrèszt a stabil repülès miatt. Ez ugye pengès hegyekre vonatkozik. Egy ismerős vadàszíjàsz megmondta hogy húsz èv gyakorlata azt mutatja,hogy 7-21 mèter között volt az összes elejtèse.
Azt gondolom hogy egy vilàgvègi helyzetben èn inkàbb a vessző àtmèrőjènèl nagyobb, közepesen zömök bodkint hasznàlnèk, mert tulajdonkèppen van vàgóèle annak is, ellenben nem kormànyozza a hegy, ès a vessző àtmèrőjènèl nagyobb bodkin akkora lyukat üt ami nem fogja megfogni a vesszőt. Ugyanezt a hatàsmechanizmust figyelhetjük meg a római pilum esetèben, illetve dr. Ed Ashby vesszőkèszítèsi rendszerèben.
Egy világvège hegyzetben szàmszeríjhoz megfelelő, pengèvel felszerelt nyílvessző előàllítàsa rettenetes nehèz dolog.
Màsik lehetősèg a blunt hegy, kis tàvolsàgon borzasztó pusztítàsra kèpes ès egy karos làbbalhajtós esztergapaddal is előàllítható nulla forintból. Persze ezt nem lehet betölteni tàras szàmszeríjba.
(Köpjetek le ha unalmas.)
Mondjuk azt továbbra sem tudtam meg, hogy akkor melyiket és milyen pengével lenne a legérdemesebb megvennem.Arh írta: ↑2022.08.11. 22:38 Az a nyolc collos vessző nagyon könnyen elfàrad. Alapvetően egy nyílvessző akkor tud komoly sebet ejteni ha van rajta pengès hegy, legalàbb egy coll szèles. Anèlkül sokkal kisebb az ölőhatàsa, kèt toll pedig egy nyolc collos vesszőt pengès heggyel nem gondolom hogy tud stabilizàlni.
Kicsit vadàszati analógia:
Húszcollos karbonjaim vannak, elèg jó minősègűek, jól elkèszített pengeheggyel is 20 mèter felett màr felugrik a szóràs húsz centire. Pedig field tippel ezek a vesszők 15 centin belül szórnak 45 mèteren egy harmincèves konstrukciójú szàmszerből. (A siege sokkal modernebb szerkezet az osztott karok miatt.) Leszögezem, nem vadászom szàmszerrel, gyakorlati okokból lövök időnkènt önellenőrzès miatt vadàszhegyes vesszővel, mert a rendszer hibàit nagyon jól felnagyítja. Ez a gyakorlat azt mutatja, hogy a jónàl is jobb heggyel, az àtlagnàl is jobb karbonvesszővel kell egy szàmszeríj vesszőjèt felszerelni ahhoz, hogy 20-30 mèteres, vagy akàr mèg nagyobb tàvolsàgra pontosan repüljön.
Rövid nyílvesszővel, csavart tollazàs ide vagy oda, pontosan illesztett háromèlű vadàszhegy húsz mèteren mindenhova ment. A vesszőfogót se talàlta el.
Ugyanez a hegy törtènelmi íjból kilőtt harminc collos vesszőn egyenes tollazàssal harminc mèteren is mellkas mèretű szóràst tudott úgy, hogy ösztönös lövèssel èa hüvelykujjal lőttem. Óriàsi a különbsèg a kettő között, az erőkarja miatt egy vacakabb minősègű pengès hegy is pontosabban repül kèzi íjból indítva. Nagyon jó pèlda a műanyag szeràtolt cold steel hegy, a vadàszíjàszok dicsèrik hogy dúvadra/kàrtevőre ideàlis, elèg pontos ès mègse a mocsokdràga muzzy/cutthroat/shwacker megy a levesbe hanem ez az olcsó cucc. Amerikai szàmszeres fórumon meg tízből nyolc elszidta mindenfèle ipari hulladèknak.
Több külföldi forrás egybehangzó vèlemènye hogy vadàszias lőtàvolsàg max 40 mèter. Egyrèszt az energia, màsrèszt a pontosság, harmadrèszt a stabil repülès miatt. Ez ugye pengès hegyekre vonatkozik. Egy ismerős vadàszíjàsz megmondta hogy húsz èv gyakorlata azt mutatja,hogy 7-21 mèter között volt az összes elejtèse.
Azt gondolom hogy egy vilàgvègi helyzetben èn inkàbb a vessző àtmèrőjènèl nagyobb, közepesen zömök bodkint hasznàlnèk, mert tulajdonkèppen van vàgóèle annak is, ellenben nem kormànyozza a hegy, ès a vessző àtmèrőjènèl nagyobb bodkin akkora lyukat üt ami nem fogja megfogni a vesszőt. Ugyanezt a hatàsmechanizmust figyelhetjük meg a római pilum esetèben, illetve dr. Ed Ashby vesszőkèszítèsi rendszerèben.
Egy világvège hegyzetben szàmszeríjhoz megfelelő, pengèvel felszerelt nyílvessző előàllítàsa rettenetes nehèz dolog.
Màsik lehetősèg a blunt hegy, kis tàvolsàgon borzasztó pusztítàsra kèpes ès egy karos làbbalhajtós esztergapaddal is előàllítható nulla forintból. Persze ezt nem lehet betölteni tàras szàmszeríjba.
(Köpjetek le ha unalmas.)
Penge kérdés:
Ez nekem is úgy esett hogy próbacseresznye alapon. A swhacker (kínai màsolata) vàlt be a legjobban mechanikusból, fix pengèst csinàltam, de iszonyú maceràs illeszteni úgy hogy az pontos legyen. Fix hegyre nekem a Glück Balázs fèle "atilla" hegyet mondtàk hogy nagyon precíz cucc. Nem a "lődd ki ès felejtsd el" kategória. Nem lőttem vele de tènyleg nem egy bazàri tömegholmi.
Igen, k.urvajó, 15 mm/15 g acélgolyó 45-50 joule, 10-es tár. Traumatikus birtokvédelmi csendes eszköznek is beválna.Faja írta: ↑2022.08.27. 16:34 Sziasztok!
Ide teszem, mert csúzlis topicot nem találtam.Csúzlíj vótmá?
https://www.youtube.com/watch?v=adEDP_brU6Q
Nem tűnik rossz ötletnek, hogy ötvözve van a csigás íjak ereje, a csúzlik olcsó üzemeltetésével.![]()
Plusz még egy íj is kell hozzá, amit egy sportosabb vadászreflexnél (aminél a középrészen van menet iranyzéknak és felszerelhető ez a kütyü) 40k körül meg lehet úszni, de egy csigás kb a cucc ára még egyszer.
Öö, ja hogy 310ert csak a golyólövőt adják??
Szerintem a 310esben is van íj, a 600asban tobb kiegeszito, lezer szir szar van ahigy olvasom..
Bár kozelre beállítanám a dupla golyó módot:D
"Package includes: only steel ball retrofit rail...."
Tippem az, h igen. 6,35 mm brg. 70-80 joule-lal is mérsékelten halálos csak, itt meg töredéke az átütés. De erről Jörg is beszél a videóban.
Ki lehet számolni.
Petya357 írta: ↑2022.08.27. 17:25 Ki lehet számolni.
15mm golyó. Keresztmetszet kb 176 mm2
Ha jól emlékszem, a nemletalitás széles körben elfogadott határa talán 0,5 joule/mm2. ??? 40-50 Zsuzsával szerintem még jók vagyunk. De azé’ nem venném le mellel…![]()
Otthonvédelemre szerintem nettó baromságsörösdoboz, és illegál rabkicsodás - ez a két dolog jut az ember eszébe
szerintem meg stíílusos
Alin 270 dodó. (Csak a szerelék itt is) https://www.aliexpress.com/item/1005004383086682.html
köszi, de jövő héten lehet a 270 dodó =310 euró leszFaja írta: ↑2022.08.27. 18:14 Alin 270 dodó. (Csak a szerelék itt is) https://www.aliexpress.com/item/1005004383086682.html
bár nekem egy ilyen is tetszeneFaja írta: ↑2022.08.27. 18:14 Alin 270 dodó. (Csak a szerelék itt is) https://www.aliexpress.com/item/1005004383086682.html
vato írta: ↑2021.10.26. 11:02 Sliding Legolini + broadhead vesszővel, CQC-re gyors, hangtalan, 6 lövés, 8J de nem venném le mellel a broadhead vesszőt. Jah és kinyomtathatod 3D-velhttps://legolini.com/download.php
legolini.jpg
https://youtu.be/SXyIkTIDxvM?t=101
Combosabb, és qurva drága megoldás, és még nagy is, de gyors:)
https://youtu.be/a91zx70AqUc?t=76
Érdekes cucc, mondjuk nekem kicsit zsiráf (=tetszik, tetszik, de otthonra nem kéne).Petya357 írta: ↑2022.08.27. 17:25 Ki lehet számolni.
Ha jól emlékszem, a nemletalitás széles körben elfogadott határa talán 0,5 joule/mm2. ??? 40-50 Zsuzsával szerintem még jók vagyunk. De azé’ nem venném le mellel…![]()
Otthonvédelemre szerintem nettó baromságsörösdoboz, és illegál rabkicsodás - ez a két dolog jut az ember eszébe
Nem lehet, mágneses adogatású.WildBear23 írta: ↑2022.08.27. 19:00 Érdekes cucc, mondjuk nekem kicsit zsiráf (=tetszik, tetszik, de otthonra nem kéne).
Gondolom csapágygolyó helyett lehet ólomgolyót, vagy üveggolyót is lőni vele ("Hé, Ács Feri! A Pál utcai fiúk üzenetet küldtek! Üveggolyót akartál, most megkapod!")
Akkor marad a vass-kobalt-nikkel, ezek mágnesesek.
A vasporos gumi már úgyis hungarikum
Volt valamelyik topikban a csúzli mint low budget vadàszfegyver apróvadra shtf esetèn. Èrdemes megnèzni pàr angol videót, mikor 20 mèterről fejbelövi a figura a kacsàt egy olyan csúzlival ami 3-4 joule, a kacsa meg összeesik, galambra dettó így vadàsznak, nyúlra is. (A nyúl fejèbe 15 mèterről úgy megy bele a 10-es acèlgolyó mint a vajkockàba.)Petya357 írta: ↑2022.08.27. 17:25 Ki lehet számolni.
Ez szép és jó..
Én a Siege Adderről beszéltem, nyilván egy 3 tollasat nem tud überelni, sehogy sem egy 2 tollas, de a Siege Adderhez való fajtájú 2 tollas vesszősöket már lehet, bár én inkább hasonlót mondanék, nem überelést.RatRace írta: ↑2022.10.02. 09:42 Ez szép és jó..
De aki az íjászattal foglalkozik, az tudja, hogy az aljzóerő az nem minden..
ugyanis az csak az íj megfeszítéséhez szükséges erő mértékét mutatja.
A lényeg a karok rugalmassága / mennyire hamar tér vissza nyugalmi állapotba / a húzáshossz, a vessző tömege.
Azért a siege még eddig jó 20 m/sec gyorsabb, ( ez 25% sebesség különbség ! ) és majdnem 2X a húzáshossz, a vessző tömege is dupla, nem is beszélve arról hogy 3 tollas vesszőt használ.
Mint a tesztvideóban is látszik, az Adder 50 méteren már rohadtul pontatlan, A siege még 100 méteren is kissebb szórással bír.
Arról nem is beszélve, hogy az Adder felhúzó karja ekkora erőkifejtésnél meg fog hajlani, tehát azt is upgradelni kell, magyarán az már majdnem 1 új íj.
/ van mindkettő... /
De a linkelt karok azok a Cobra Adderhez vannak, nem a Siegéhez!Zsotrám írta: ↑2022.10.02. 10:30 Én a Siege Adderről beszéltem, nyilván egy 3 tollasat nem tud überelni, sehogy sem egy 2 tollas, de a Siege Adderhez való fajtájú 2 tollas vesszősöket már lehet, bár én inkább hasonlót mondanék, nem überelést.
Az mondjuk már érdekes lehet amit mondtál, hogy ekkora erőt vajon mennyire fog kibírni a sima Rx Adder szerkezete, de feltételezem, hogy Joergék mivel arra szánják, ezért ezt igyelembe fogják venni és akként oldják/alkotják meg, hogy működjön megfelelően és ne menjen tönkre tőle.
Igen persze világos, de most nem értem mi a gond vagy hogy ez hogy jön most ide.
Hát így:Zsotrám írta: ↑2022.10.02. 11:29 Igen persze világos, de most nem értem mi a gond vagy hogy ez hogy jön most ide.
Egyébként kaptam választ, hogy ezzel megoldható az Rx Adder szerkezetének a védelme:
https://youtube.com/watch?v=t3kUXqR10I8&feature=share
Na akkor tisztázzunk le ezt azt, elképzelhető, hogy tévesek az ismereteim és nem értek mindent. Elnézést ezért!RatRace írta: ↑2022.10.02. 12:31 Hát így:
"Úgy látszik így a nemrégiben kijött különbözőféle Siege Addereknek nem sok relevanciája lesz.
A 190es már kb lesz olyan erős mint a csigás Siege Adder, " És: " Én a Siege Adderről beszéltem, "
És ezek még mindig a Cobra Adder karok.
Tehát a felvetésed helytelen, mert 2 teljesen különböző tipuról van szó, és az általad linkelt videó is az RX alapokra épült Cobra adderről szól, nem a Siege Adderről.
Szóval.Zsotrám írta: ↑2022.10.02. 12:55 Na akkor tisztázzunk le ezt azt, elképzelhető, hogy tévesek az ismereteim és nem értek mindent. Elnézést ezért!
En ismerek Cobra Rx Addert meg Cobra Siege Addert. A Cobra Rx Addert úgy, hogy az az alap itthon több boltban is forgalmazott alap táras számszeríj. Minden ami Adder az táras számszeríjt jelent ahogy én eddig tudtam/tudom. A sima Cobra Siege amihez nincs tár de 3 tollas és ha jól tudom van a Cobra Rx Addernek is nem táras 3 tollas változata ami a Cobra R9.
Na és én úgy értettem/értem, hogy a Cobra Rx Adder a 190essel hasonló Joule értékeket produkál mint a jelenlegi Cobra Siege Adder (azaz a táras, 2 tollas).Nem azonos a húzáshossz, és a rugalmasság.
A karokat meg nem értem, hogy ott miről beszélsz.
Aha mostmár kezdem kapizsgálni, köszi a türelmed!RatRace írta: ↑2022.10.02. 13:32 Szóval.
Az R9-RX alapokon nyugvó Cobra Adder, ami ugye táras, ezt érted.
A siegeből igen, van Adder, ami szintén 2 tollas. Ez is világos.
De ha a Cobra adderbe beleteszed azokat az erősített karbon karokat, amiről a bejegyzésed szól, / venom / akkor sem lesz összehasonlítható a két íj, mert mint írtam, nem egyforma a húzáshossz a két tipusnál.
Pluszban, kétlem hogy a rugalmassági eggyütthatója gyorsabb legyen, mint 300FPS.
ezért írtam, hogy a Siege 25% teljesítménnyel jobb.
Mert az íjak valós teljesítményét 3 dolog befolyásolja:
1.: Vessző tömege /azonos a Cobra Addernél, és a Siege Adder 2 tollas verziónál/
2.: húzáshossz /Siege Addernél majdnem 2X akkora, / tehát majdnem 2X -es távolságon gyorsítja a vesszőt
3.: reflexitás /karok rugalmassága / ami a sebességi eggyütthatót adja /
Ez a 3 érték alapján lehet Joule-t számolni.
Kimondottan számszerhez való vesszőfogó kell hozzá.Zsotrám írta: ↑2022.10.02. 14:49 Aha mostmár kezdem kapizsgálni, köszi a türelmed!
Amúgy céltáblának mit érdemes használni a sima Cobra Rx Adderhez? (ez a sima alap szett, alap hozzávaló vesszőkkel)
Pár nap múlva érkezik meg és hallottam, hogy nagyon nem mindegy, hogy mire lövünk mert hamar tönkre mehetnek a tollak. (a kicsi vessző, nagy behatolás miatt)
Jó jó, de tuningolható?gvass1 írta: ↑2022.10.11. 12:52
Újra érkezett - egyelőre csak az Önvédelmi Bolt ASIA CENTER üzletünkbe - az 5-lövetű, táras ismétlő számszeríj, az Ek Cobra ADDER!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/cobra-adder/
Cobra Adder, 130 fontos kihúzóerő*, alsókaros felhúzás és ismétlés, 5-ös rugós adogatású tár, red dot, vállszíj, állítható M4-válltámasz: 159.900- Ft
VIDEÓ TERMÉKÜNKRŐL:
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... ij-1-resz/
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... ij-2-resz/
*gyk: akit ezzel meglősz, az bizony meg fog halni, te meg mész a börtönbe. Nem játék, hanem sporteszköz, komoly teljesítménnyel. Élő célra lőni csak SHTF/világvége szcenárióban!
Igen, és akkor 2x annyira hal meg, akit lelőttél!:-)))
Ha jössz,és vásárolsz 1-et, Tőlem, megfelelő információkat kapsz a feltett kérdésedre.
És ez egyébként tökugyanaz, mint a pont alattad berakott Ek JAG1, csak másik forgalmazói néven és terepszínben:-)))Arh írta: ↑2022.10.12. 14:34
Herr Schmidt egy skorpion xbr100-as szàmszer, 175 fontos karral, 460 graines nyílvesszővel lőttem, ezzel a setuppal 50 joule majdnem kereken, emlèkeim szerint 212 fps. A vessző 35 centi hosszú.
Ez egy alap, olcsó szàmszeríj, kèzzel kèszült, teherbíró anyagú, gondosan összerakott, de barkàcs nyílvesszőkkel, shtf jeligère, kevès pènzből. Gondoljuk el, a legújabb reflexes, 285 fontos, 420 fps-t lökő ezerdollàros rettenetek mit művelnek...
Igen, ugyanaz, mindkét terméket a Poelang Archery gyártja, és mindkettőből létezik 150 és 175£ verzsön.
A karja kicsit erősebb, egy valós sebessègmèrèst megèrne, hogy làssuk a különbsèget. A kèpen làtható karbonokkal a jelenlegi kar 228 fpst tud. (Az előző karral 232 volt.) Azok a vesszők 352 grainesek.