Egy ideje itthon nem igazán lehet visszaváltható patronokat kapni. Szerintem az eldobható patronjaink szája is síkban van.
Mod.: Ja és ha nagyobb hely van, akkor a mi esetleg karcsúbb patronunk simán jó lehet bele.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Egy ideje itthon nem igazán lehet visszaváltható patronokat kapni. Szerintem az eldobható patronjaink szája is síkban van.
A .43-asok lövedékméret miatt pedig csak 7,5J alattiak lehetnek itthon, szóval pláne gáz.. :/
A .43-asok 4-5 joule-t tudnak (7,5 J limit mellett, hiszen 12 mm alatti a lövedék) és drasztikusan kevesebb a hatóanyag bennük.
Oké, csak a forgalmazó lapján, amit belinkeltél konkrétan ezt írják:
És az 50 méter maximális hatótávot is elhitted...? LOLWildBear23 írta: ↑2022.07.22. 11:02 Oké, csak a forgalmazó lapján, amit belinkeltél konkrétan ezt írják:
https://www.bron.pl/obrona/bron-na-kule ... 300-blk-xl
Byrna.jpg
Én ha vennék, csináltatnék hozzá MKH kártyát, nehogy egy sz.aros Joule-on múljon hogy lőfegyver-e, vagy nem..
Azt nem, de ha egyszer ezt írják:
Ja, ennyiért esélytelen itthon pár darabnál többet eladni; csak azt látom reálisnak, hogy akinek tetszik, az maga megrendelni a lengyelektől.
De b+, mondom, hogy nincs.WildBear23 írta: ↑2022.07.22. 11:19
Ja, ennyiért esélytelen itthon pár darabnál többet eladni; csak azt látom reálisnak, hogy akinek tetszik, az maga megrendelni a lengyelektől.
(Csak az a rizikós, hogy pont a lőfegyver határérték körül van az energiája..)
Azért ad okot az aggódásra, hogy a forgalmazó szerint meg felette van.
WildBear23 írta: ↑2022.07.22. 11:33 Azért ad okot az aggódásra, hogy a forgalmazó szerint meg felette van.
Te mérted egyébként?
Vagy lőttél ilyennel?
Mert ha bukta van (itthon nem ismerik ezt a tipust, lefoglalják, a szakértő leméri, egy kánikulai napon nagyobb a gáz nyomása és eléri az energia a 15 Joule-t), akkor nem védekezhetsz azzal, hogy "nem tudtad", hiszen ahonnan vetted, ott is fel van tüntetve hogy >15J.
Oh, én azt ingyen megmondtam volna.
Azért nagyon nem mindegy, hogy büncselekmény, vagy sem.
Tényleg ezerrel gasztonizálunk, kérnék is moderálást.WildBear23 írta: ↑2022.07.22. 11:43 Oh, én azt ingyen megmondtam volna.
A forgalmazó lapján feltüntetett adatok szerint az.
Gyártói adatlap, ezen 13 J van.WildBear23 írta: ↑2022.07.22. 11:43 Oh, én azt ingyen megmondtam volna.
A forgalmazó lapján feltüntetett adatok szerint az.
Köszi, ez már jobban hangzik!
Imádnám, ha jó magyar módra megoldanánk, hogy menjen szóda patronnal
Frankón lehet így, de én azóta nem vettem 8 grammos CO2-patront, mióta nem visszaváltható, szódapalackom már nincs. Ami van itthon egy szelephibás Lov21-hez, annál a patron szája alatt 3-4 mm-rel van a lezárás.
Ja így már látom/értem. Tehát akkor ki vesz ilyen Byrna dörrentőt, hogy kipróbáljuk?
elgondolkoztam rajta komolyan, de ez a videó megint elbizonytalanított
Az a maszk azért a rácsossága ellenére eléggé zárt, sztem rengeteget megfog.vato írta: ↑2022.07.22. 16:49 elgondolkoztam rajta komolyan, de ez a videó megint elbizonytalanítottvagy nagyon szereti a csípőset a tag vagy a szakállában volt a titok
, de nem igazán hatotta meg (igaz volt rajta egy rácsos airsoft maszk.. )
https://youtu.be/v_m6rt8xeJA?t=706
byrna.png
ezek a védőszemüveges-maszkos-kapcunis-mellényes tesztek tééényleg sokat elmondanak. Arról, hogy mennyivel gyávábbak, mint Toto, vagy Fmatyi és többen mások, akik arccal le merték telibe venni a peppert meg a cségáztot:-)vato írta: ↑2022.07.22. 16:49 elgondolkoztam rajta komolyan, de ez a videó megint elbizonytalanítottvagy nagyon szereti a csípőset a tag vagy a szakállában volt a titok
, de nem igazán hatotta meg (igaz volt rajta egy rácsos airsoft maszk.. )
https://youtu.be/v_m6rt8xeJA?t=706
byrna.png
jóó a másik véglet amikor összeesnek tőle mint egy őzsöréttől
Van jutyúkon teszt, sima pólón át mit üt.vato írta: ↑2022.07.22. 18:47 jóó a másik véglet amikor összeesnek tőle mint egy őzsöréttől![]()
https://www.youtube.com/watch?v=hx2IWi4fsLA
Toto ha olvasol minket egy teszt vár rád![]()
gvass1 írta: ↑2022.07.24. 07:17 Rock Island Auction: Lara Croft pisztolyai is eladóak!
(Na, ilyen volt gázpisztolyban is a Röhm-től)
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/lara-cr ... s-eladoak/
Már nem lehet kapni? Nemrég még valahol külön match toldatot lehetett rendelni az rg 96 hoz, hogy így nézzen ki...
Van még, de már csak fekete szánnal:Kontrolle13 írta: ↑2022.07.24. 07:50 Már nem lehet kapni? Nemrég még valahol külön match toldatot lehetett rendelni az rg 96 hoz, hogy így nézzen ki...
Hordásra úgy alkalmatlan (meg hát, ha jól tudom az a gáz riogató rakétalövő toldata).
tornas78 írta: ↑2022.07.29. 17:25 Hirdetés a jövőből…
Alfa G040 acéldobbal. 2022 decemberi vásárlás.
https://nimrodderringer.hu/termek/alfa- ... -revolver/
Gvass, mond hogy idén decemberben még piacra dobjátok acéldobos Alfa gumis revkókat. Ugye így lesz… Ez esetben hiszek a jóslatokban.![]()
Hogy a faxban lehet használt, ha még csak július van?tornas78 írta: ↑2022.07.29. 17:25 Hirdetés a jövőből…
Alfa G040 acéldobbal. 2022 decemberi vásárlás.
https://nimrodderringer.hu/termek/alfa- ... -revolver/
Gvass, mond hogy idén decemberben még piacra dobjátok acéldobos Alfa gumis revkókat. Ugye így lesz… Ez esetben hiszek a jóslatokban.![]()
És lehet, hogy nem is G sorozat
...és ki tudja, hogy Alfa-e egyáltalán
De az, és a gyári szám alapján 2020-as.
Megnézve pár Zoraki 914 szétszerelő videót a Youtube-on, úgy tűnik, ezt a furatot utólag adták hozzá a szétszerelő kar tengelyéhez, valószínűleg pont azért, hogy az elterjedt buherálásokat nehezítsék, mert abból is erősebbet kell gyártani. Ezek szerint túl gyenge lett, már gázpatrontól is hajlamos törni.
Mindhárom képen, ahol "nincs furat", az alkatrészt alulról látjuk. Márpedig a furat ahogy írtam is zsákfurat, felülről, nem átmenő. Az általam befotózott törött alkatrészen is látni. Szóval simán rajta lehet a régebbieken is a lyuk.Horizon írta: ↑2022.07.30. 23:53 Megnézve pár Zoraki 914 szétszerelő videót a Youtube-on, úgy tűnik, ezt a furatot utólag adták hozzá a szétszerelő kar tengelyéhez, valószínűleg pont azért, hogy az elterjedt buherálásokat nehezítsék, mert abból is erősebbet kell gyártani. Ezek szerint túl gyenge lett, már gázpatrontól is hajlamos törni.
Ezeken még nincs furat.
nf.jpg
nf2.jpg
nf3.jpg
A fegyvervideós bemutatón már az átmenő furatos szerepel
nf4.jpg
Igen, újra megnézve a képeidet, nem átmenő furat, rosszul emlékeztem. Keresek még videókat, hátha azokon látszik.
Oké, rejtély megoldva, azon is van furat.
Aha. Köszönöm, akkor kétséget kizáróan meg is válaszolódott a korábbi kérdésem, hogy a sima ismétlőt vagy az automatát érdemes-e venni, ha önvédelem a cél. Ezek szerint a túl sok auto módban örömködéstől azért hajlamos törni az a kikönnyített gyári alkatrész.
Ha a kereskedő azt mondja, hogy ez nem annyira gyakori hiba, fogadjuk el neki, nagy mintából dolgozik.Horizon írta: ↑2022.07.31. 00:30 Oké, rejtély megoldva, azon is van furat.
nf5.jpg
Aha. Köszönöm, akkor kétséget kizáróan meg is válaszolódott a korábbi kérdésem, hogy a sima ismétlőt vagy az automatát érdemes-e venni, ha önvédelem a cél. Ezek szerint a túl sok auto módban örömködéstől azért hajlamos törni az a kikönnyített gyári alkatrész.
Jól van, akkor már csak az a kérdés mikor lesz a boltban sima ismétlő fekete Zoraki 914.![]()
Biztos vagyok benne, hogy ez nem gyakori hiba, sehol nem olvastam, hogy panaszkodnának erről. A fegyver színe nyilván ízlés dolga is, szerintem egy fegyver legyen fekete, ennek praktikussági okai is vannak, nem világít annyira a kezedben, ha sötétben, rossz környéken elővigyázatosságból kézbe veszed. Szilveszterre persze mindegy, sőt.
höhö, még mindig ezen agyalsz? Mióta elkezdted, azóta annyit mentek felfele az árak, hogy a mostani egy árából anno megvehetted volna mindkettőt:-)Horizon írta: ↑2022.07.31. 00:30
Jól van, akkor már csak az a kérdés mikor lesz a boltban sima ismétlő fekete Zoraki 914.![]()
Nem lehetne ezekbe a spiáter szánakasztókba egy acél tengelyt rakni ? Legjobb lenne ha acélból lenne az egész szánakasztó,de gondolom az többe kerülne mint egy 914-es.Horizon írta: ↑2022.07.31. 00:30 Oké, rejtély megoldva, azon is van furat.
nf5.jpg
Nekem a 9mmK revkókból elegem lett. Nincs PV, majd nincs CS, Wadiet ne, mert kiszakad a csapi, ja de ennek a széria "Uma" patronnak is, ja aztán ebben meg a lőpor harmatgyenge, kicsi a hatótáv. Most gvass azt fogja írni, és el is fogadom, hogy most van jó PV patron. Nekem akkor is elég volt ebből a témából.TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:44 Rövidesen lejár az RG59-em MKH kártyája, és nem csináltatom meg újra hanem nyugdíjazom és visszaadom a viselésit. (Tudom nem kellene, de barnakönyves takonygerincű vagyok) Melyik az a GP amelyik mostanában a megbízhatóságáról ismert (pár éve pl Alp+ ilyen volt) ÉS kapható is kisebb-nagyobb megszakításokkal?
Sztem legokosabb lenne megtartani, 5 ezer az MKH. Ha működik, akkor miért nem jó???TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:44 Rövidesen lejár az RG59-em MKH kártyája, és nem csináltatom meg újra hanem nyugdíjazom és visszaadom a viselésit. (Tudom nem kellene, de barnakönyves takonygerincű vagyok) Melyik az a GP amelyik mostanában a megbízhatóságáról ismert (pár éve pl Alp+ ilyen volt) ÉS kapható is kisebb-nagyobb megszakításokkal?
Régen 2,5 km volt tőlem az MKH, ez a távolság 250 km-re nőtt. Ha el is jutok Nagyfaluba, nem tudom megoldani, vagy qrva bonyolultan, hogy odaérjek a délelőtti PKLV nyitvatartási időben.
öntöltőből nekem bejött az alper, 10+1-re töltve üzembiztosan ketyegett. cytac G19-es tokba passzol, egy gumi biztosítófület teszel a cytac tokra és akkor az ütőszeget sem kell bántania a fegyvermesternek, lehet SA-ban hordani. egész kompakt.TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:44 Rövidesen lejár az RG59-em MKH kártyája, és nem csináltatom meg újra hanem nyugdíjazom és visszaadom a viselésit. (Tudom nem kellene, de barnakönyves takonygerincű vagyok) Melyik az a GP amelyik mostanában a megbízhatóságáról ismert (pár éve pl Alp+ ilyen volt) ÉS kapható is kisebb-nagyobb megszakításokkal?
De ha emkáhájozni nem tudsz feljönni büdöspestre, akkor PAK-képes revkót hogyan akarsz venni?TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:59 Régen 2,5 km volt tőlem az MKH, ez a távolság 250 km-re nőtt. Ha el is jutok Nagyfaluba, nem tudom megoldani, vagy qrva bonyolultan, hogy odaérjek a délelőtti PKLV nyitvatartási időben.
A másik ok amit 42 kartács is írt, tele van a t.köm a patron mizériával. Részemről is befejeztem a 9mmK kaliberrel, a kecseg Umarex gratulálhat magának, a Weihrauch-konkurenciával együtt kinyírta a 9mmK kategóriát is. Business über alles! Csak PAK képes fegyvert keresek. Ekol Lite jó tipp thx, öntöltők mezőnyében mi az amit mostanában érdemes? A mai Z914-ek még ugyanolyan stabilak mint korábban? (HA lehet őket kapni...) Az öntöltő indoka nevetséges de valid: öregszem, tartásjavító párnával vezetek hogy ne szakadjon le a derekam egy 2-3 órás úttól, és ott qrvára nyomja a derekamat a "centrifuga", ahogy Riggs szokta mondani.![]()
Kis tömeg, laposság dolgában az ALP, ALP2, ALPER is jó cuccok, de ez a felhúzott kakas elé gumilap szerintem sokaknak nem vállalható megfejtés, bár nagyon innovatív.
Akkor Z914 kiesik, ultra megbízható, de vastag.TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:59 Régen 2,5 km volt tőlem az MKH, ez a távolság 250 km-re nőtt. Ha el is jutok Nagyfaluba, nem tudom megoldani, vagy qrva bonyolultan, hogy odaérjek a délelőtti PKLV nyitvatartási időben.
A másik ok amit 42 kartács is írt, tele van a t.köm a patron mizériával. Részemről is befejeztem a 9mmK kaliberrel, a kecseg Umarex gratulálhat magának, a Weihrauch-konkurenciával együtt kinyírta a 9mmK kategóriát is. Business über alles! Csak PAK képes fegyvert keresek. Ekol Lite jó tipp thx, öntöltők mezőnyében mi az amit mostanában érdemes? A mai Z914-ek még ugyanolyan stabilak mint korábban? (HA lehet őket kapni...) Az öntöltő indoka nevetséges de valid: öregszem, tartásjavító párnával vezetek hogy ne szakadjon le a derekam egy 2-3 órás úttól, és ott qrvára nyomja a derekamat a "centrifuga", ahogy Riggs szokta mondani.![]()
B@sztat(ott) emiatt az igrend? Ha nem, akkor én biztosan nem foglalkoznék vele (nekem is van barnakönyvem).
Igen, a Majarov is egy költséghatékony opció! Csak gondoltam, h a nagy tárkapacitásra utazik a kartács.
Közben eszembe jutott még egy tipp: Retay P114, 9 mm PAK, 6+1
Igen basztatott. Konkrétan a barna könyv bevonásával fenyegettek anno ha nem újíttatom meg a GP-k foslaminatumait. Levelet is írtak és fel is hívtak miatta külön.
TEHÁT akkor a jelen illetékes kapitányság meg NEM basztatott:-))
sokkal keményebb sztem, nehéz lehet betölteni. Lehet, hogy a tok is nyúlni fog tőle. NEM javasolt.parazstaposo írta: ↑2022.08.08. 17:54 Lehet volt már, de nem találtam infót. A Zalánba való 15-ös gumilövedék használható a Revenge-be?
Ezt mondtad anno nekem is. Vettem is a Zoktogonnàl.gvass1 írta: ↑2022.08.08. 17:40 Közben eszembe jutott még egy tipp: Retay P114, 9 mm PAK, 6+1
Tényleg nagyon kicsi, műanyagtokos, rejtett kakasos, bebiztosítva lehet csőretöltve hordani. Olcsó.
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/retay-p114-fekete/
retay p114 fekete kezben.jpg
Ha csak az MKH-n múlik és egyébként viselnéd tovább, akkor én ha megyek majd a Művekbe a HDM22-ért vagy Rubber Comet-ért, akkor szivesen levizsgáztatom.TotoHU írta: ↑2022.08.08. 13:44 Rövidesen lejár az RG59-em MKH kártyája, és nem csináltatom meg újra hanem nyugdíjazom és visszaadom a viselésit. (Tudom nem kellene, de barnakönyves takonygerincű vagyok) Melyik az a GP amelyik mostanában a megbízhatóságáról ismert (pár éve pl Alp+ ilyen volt) ÉS kapható is kisebb-nagyobb megszakításokkal?
Hát meg a Bonnie-nak kb. fele a súlya. 400 vs 700 gramm.
Már én, el is csábultam. Viszont, tokom nincs hozzá! Tudna valaki ajánlani, valami jó fajtát?WildBear23 írta: ↑2022.08.10. 14:56 Hát meg a Bonnie-nak kb. fele a súlya. 400 vs 700 gramm.
Nagyon jól rejthető kis fegyver, majdnem elcsábultam én is.![]()
Bojka írta: ↑2022.08.10. 14:12 Csak szeretnèm megosztani a tapasztalataimat a Keserű Bonnie -val.
1hónapon belül 3tár vegyes wadie gázt , és 4tár riogatót teszteltem. Minden oké. Riasztóból a ruagot szereti.
A szellős csövet könnyű pucolni, gyakorlatilag átmegy a kefe.Másik előny hogyha a műanyagkupak szakad, kimegy a csövön.
Teljesen jól működik, egyedül a pici markolat fura, de tény hogy jól rejthető marad tőle.
Nem néztem mostanában, hogy kapható -e,
A zsebemet, tedd bele nyugodtan!
Köszi! Egyed Józsefnek (Roti) mondtam, hogy csináljon nekem hozzá tokot. Nem tud, mert nincs neki Bonnie! Az enyémet, meg nem akarom postáztatni oda-vissza. Mivel vidéki halandó vagyok.
Szia!Bojka írta: ↑2022.08.10. 14:12 Csak szeretnèm megosztani a tapasztalataimat a Keserű Bonnie -val.
1hónapon belül 3tár vegyes wadie gázt , és 4tár riogatót teszteltem. Minden oké. Riasztóból a ruagot szereti.
A szellős csövet könnyű pucolni, gyakorlatilag átmegy a kefe.Másik előny hogyha a műanyagkupak szakad, kimegy a csövön.
Teljesen jól működik, egyedül a pici markolat fura, de tény hogy jól rejthető marad tőle.
Nem néztem mostanában, hogy kapható -e, de akinek birizgálja a fantáziáját, ajánlom.
Persze egy Alfa m20p "cool-abb" , de ez rejthetőségben verhetetlen.![]()
(Meg nem spiáter.)
Ára is van...gvass1 írta: ↑2022.08.10. 17:15 Nem gyártják hónapok óta (kár), de nekünk még van egy Bonnie az Oktogonon:
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/keseru-bonnie-3/
Az a HDM21.
Itthon ez számít valaminek?gvass1 írta: ↑2022.08.11. 07:16
PepperBall újdonság: BLAST porfelhővető
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/pepperb ... felhoveto/
Semminek, nem spray, nem fegyverutánzat, nem KKVE.
Áh, mire csak 5 darab elfogyna ebből itthon egy boltba, már veszteséges lenne..
Ennek ellenére kell 1.
SA-ban megfeszítve hordható tűzkészen? nem tud leoldani elejtéskor? spiáterből van a kakas rasztja nem?gvass1 írta: ↑2022.08.12. 08:01 Kuzey GN19, 50k alatt, 14+1, tűzkészen viselhető, élethű G19Gen3-klón:
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/kuzey-gn19/
VIDEÓ:
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... rok-glock/
![]()
Igen, ez csőretöltve, a billentyűbiztosítóra hagyatkozva hordható csőretöltve, megfeszített kakassal.
köszi;) !
Köszönöm a segítséget!gvass1 írta: ↑2022.08.12. 08:01 Kuzey GN19, 50k alatt, 14+1, tűzkészen viselhető, élethű G19Gen3-klón:
VIDEÓ:
![]()
Kivéve, hogy a negyedszázada nem gyártott Geco (Erma) P217 kivételével MINDEN Glock alakú gázpisztoly valójában belsőkakasos.
A feher felirat lefestheto/takarhato?gvass1 írta: ↑2022.08.12. 08:01 Kuzey GN19, 50k alatt, 14+1, tűzkészen viselhető, élethű G19Gen3-klón:
VIDEÓ:
![]()
Meg ha lefested, akkor felrobban, nyilván!