Ezen a beragasztáson nem tudok túllendülni

mikor bevittem a javítóba akkor azt mondták "minek lövök vele annyit, nem sportfegyver ez!"

azóta csakis acél dobot hordok..
((javaslat: menetesen rögzíteni a koszorút + ragasztó...))
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Ezen a beragasztáson nem tudok túllendülni
Én ezen lepődtem meg kevésbé, plusz megfeneklettem a döbbenetben, hogy lágyacélból van a dobforgató koszorú.
Ez szintén Micromax, vagy más típus?vato írta: ↑2022.06.10. 08:41 Ezen a beragasztáson nem tudok túllendülninekem szakadt ki aluminium dobból a forgató koszorú, és azzal a dobbal kb 150 lövés volt leadva, és nem taktikai atomtöltettl
![]()
mikor bevittem a javítóba akkor azt mondták "minek lövök vele annyit, nem sportfegyver ez!"![]()
azóta csakis acél dobot hordok..
((javaslat: menetesen rögzíteni a koszorút + ragasztó...))
A fogyasztói tapasztalatok kulturált leírásáért (amit Poresz is tett) nem jöhet a radír, ez a fórum éppen azért létezik így ebben a formában! Nekem is volt több negatív saját tapasztalatom a gyártóval, le is írtam anno. Ez azonban vannak akikben olyan elemi sértettséget vált ki mintha a vallásukban gyaláznák őket vagy az édesanyjukat szidják, úgyhogy nem rugózok tovább most ezen a kérdésen ,mert megoldás nélküli hitvita, plusz itt és most ez nem az én sztorim hanem Poreszé. Ő pedig elmondta amit el akart tök kulturáltan és tényszerűen, arról simán lehet beszélgetni.Blekk Rájgó írta: ↑2022.06.10. 07:35 Nem hitvita ez, hanem makacs tények. Ahogy a korábbi, nagy vihart kavaró hozzászólásod is. Ezt is, azt is lementettem, mielőtt hitelrontás címén jönne a radír.
Csak egy apróság : jópofa a soklövetű dob, de nehézzé és nehézkessé teszi a fegyvert. Ebbe a hibába a 15 lövetű HDM2-vel is belecsúsztak, akciósan is alig akart elfogyni. Vettem volna egy hetes dobot hozzá, de polcon nincs,meg rendelésre se.
Ennek az a kulturált megoldása, hogy: "Nem tudnád behozni vagy beküldeni a gyárba? Természetesen megjavítjuk, ha tudjuk. Plusz feltétlen szeretnénk megvizsgálni, és ez alapján javítjuk a konstrukciót."
A régi kék megszűnésével jól jártunk. Kár, hogy erre és az újraszervezésre nem kb. 2012-ben került sor, amikor berekesztették a Keserű topikot.
ez pitbull 19m-nél volt, de szerencsére lehetett venni tartalék dobokat is
igen, még a full alu dob is jobb választás lehet tapasztalataim alapján. a pitbull 19-m-hez az első szériában készült full alu dob, mai napig használom (több száz lövés van benne), a koszorún minimális elkenődés van, de azok is az első 5-6 dobnyi lövés után keletkeztek, utána változatlan maradt.Poresz írta: ↑2022.06.10. 09:43
Nem győződtem meg róla, de azt hallottam, hogy a legújabb Micromax dobforgató koszorúja az alumínium dob elválaszthatatlan része, azaz egyetlen alumíniumtömbből van kialakítva. - Kérdés, hogy melyik alumíniumötvözetből, milyen alakítottsági állapotban (pl. húzott rúd az előgyártmány), milyen nemesítési eljárás után, esetleg eloxált vagy keményeloxált felületkezeléssel? Ezektől függően lehet jobb, mint ha egy nagyon alap (pl. S235 szerkezeti acél) acélból készülne, vagy járhatnak nagyon sokan úgy, mint én (elkenődő dobforgató koszorú).
100 környéke. Ha mákunk van, akkor pár ezressel még alatta. Ilyenkor lehet könnyes szemmel olvasgatni a tavaly tavaszi posztot, amikor még 60-ba került.
Köszi Faja! Nekem pl nulla fészbúkom van immár több éve, és nagyon boldog vagyok nélküle. Viszont amikor tudom hogy valaki csak ott folytat kommunikációt akkor elszomorodok.Faja írta: ↑2022.06.13. 20:25 Aki nem követné Keserű műveket Facebookon, annak kis infó. (Bélabánál elszabadult a spoiler ágyú)
- Homkszórt rozsdamentes Pitbull 19M készül éppen 150 darab. Bőven fog jutni a feliratkozottakon kívül is. (Remélem kapható lesz a képen látható markolat is hozzá.) E hét második felében indul majd az értékesítés, 145 ezer lesz az ára.
- Készül még továbbá 42 darab HD21M, jövő hét vége felé lesz várható.
- Halad a HD22M prototípus is, ami tud majd működni a kissebb 7/8-as vagy egy nagyobb 16-os dobbal is.
PitbullRM.jpg
HD21M.jpg
HD22M.jpg
Köszi az infót!
Most szavazhatsz róla.
Szerintem a Művek kb. önköltségi áron adja a saját gyártású fegyvereit: ha levonjuk az AFÁt, az MKH díját, anyagköltséget, rezsit, munkabért, stb., nekem az jön ki, hogy abból élnek, hogy vasárnap zárva tartanak.montecarlo írta: ↑2022.06.14. 18:16 Én a gyártó helyében 47,000 nettó kiskerárért a kaput nem nyitottam volna ki reggel
WildBear23 írta: ↑2022.06.14. 18:27 Szerintem a Művek kb. önköltségi áron adja a saját gyártású fegyvereit: ha levonjuk az AFÁt, az MKH díját, anyagköltséget, rezsit, munkabért, stb., nekem az jön ki, hogy abból élnek, hogy vasárnap zárva tartanak.
Reálisan egy HDM-21 valós értéke 150-200 körül lenne.
Jó kis bolt, amelyik szolíd 50%-ot rátesz a termékre..Maci22hun írta: ↑2022.06.14. 20:50 Nyílván az alapanyagárak emelkedése ill. a forint gyengülése is komoly szerepet játszik általánosságban is a drágulásban, de érdekes, hogy egy Keserű Revenge és Pitbull egy adott fegyver boltban most 99000 Ft, egy másikban 105000 Ft készletről, a gyártótól pedig 68000 Ft volt. Ha valamelyik árat (felváltva) értem, akkor a másikat nem![]()
lópikulát! már bocs, de a kivitel minősége, a felhasznált anyagok mennyisége és minősége nem támasztja alá a 150 ezret sem, nemhogy a 200-at!WildBear23 írta: ↑2022.06.14. 18:27 Szerintem a Művek kb. önköltségi áron adja a saját gyártású fegyvereit: ha levonjuk az AFÁt, az MKH díját, anyagköltséget, rezsit, munkabért, stb., nekem az jön ki, hogy abból élnek, hogy vasárnap zárva tartanak.
Reálisan egy HDM-21 valós értéke 150-200 körül lenne.
Mondjál egy hasonló teljesítményű gumis fegyvert!
Azért ez nem egészen így van, Bélabá korrekt összeget keres a saját gyártású fegyverein (is). Egyszer már ki lett fejtve itt, hogy nála azért olyan olcsóak a saját termékei, mert nem tart fenn külön boltot meg bolti eladókat. Igen, ha úgy vesszük, ezzel alátesz a boltosoknak, de úgy látszik hogy mégse nagyon, mert a boltosoktól is elviszik a Keserű termékeket is.WildBear23 írta: ↑2022.06.14. 18:27 Szerintem a Művek kb. önköltségi áron adja a saját gyártású fegyvereit: ha levonjuk az AFÁt, az MKH díját, anyagköltséget, rezsit, munkabért, stb., nekem az jön ki, hogy abból élnek, hogy vasárnap zárva tartanak.![]()
Azért ne túlozzunk... a HD 21-M tervezési célja az volt, hogy olcsó legyen. Ezért olyan nyers a kinézete, ezért nincs rajta egyetlen olyan elem se, ami csak dísz volna. Nem mellesleg ezért is lett olyan könnyű. Szerintem pont a helyén van az ára. Az viszont igaz, hogy ár-érték arányban verhetetlen.
Nekem nem hiányzik róla a díszítés, és előnynek tartom, hogy könnyű és kompakt.
Emlékszem... csak olyanra nem emlékszem semelyik fórumon, hogy valaki vett volna és megírta volna a tapasztalatait... Meg hát a Hun6 még ha magához képest jó is lenne, akkor is egy másik kategória. 12-es gumis, 6 lövetű, azt egy Pitbullal lehet összehasonlítani.WildBear23 írta: ↑2022.06.15. 13:16 Emlékszel az Atlas HUN6-ra? Az a csúszótáras csoda.
Azt 180ért árulták.
Ahhoz képest funkcionalitásában a HDM21 ég és föld..![]()
"HD 21-M tervezési célja az volt, hogy olcsó legyen"...minden elismerésem a tervezés, kivitelezés, ár miatt, mivel nekem tényleg arra kell -/otthonvédelem/ -hogy amiért vettem, azt tudja...az hogy egy legálisan tartható gumis 150-350 j közötti teljesitményt produkál, -és mindezt 100 e alatt, az valami elképesztő..és mivel csak telken, lakáson belül használható , jogilag is védhető a védekezés...Thomaster írta: ↑2022.06.15. 12:44 Azért ez nem egészen így van, Bélabá korrekt összeget keres a saját gyártású fegyverein (is). Egyszer már ki lett fejtve itt, hogy nála azért olyan olcsóak a saját termékei, mert nem tart fenn külön boltot meg bolti eladókat. Igen, ha úgy vesszük, ezzel alátesz a boltosoknak, de úgy látszik hogy mégse nagyon, mert a boltosoktól is elviszik a Keserű termékeket is.
Azért ne túlozzunk... a HD 21-M tervezési célja az volt, hogy olcsó legyen. Ezért olyan nyers a kinézete, ezért nincs rajta egyetlen olyan elem se, ami csak dísz volna. Nem mellesleg ezért is lett olyan könnyű. Szerintem pont a helyén van az ára. Az viszont igaz, hogy ár-érték arányban verhetetlen.
Én sem ismerek senkit, aki vett volna ilyen Atlas HUN6-ot.
Pontosan.
Mondjuk, ha emlékeim nem csalnak, valami olyasmi volt a promó, hogy gáz-riogatónak lesz vizsgáztatva és ki lehet rá váltani viselésít
Kontrolle13 írta: ↑2022.06.15. 14:34 Mondjuk, ha emlékeim nem csalnak, valami olyasmi volt a promó, hogy gáz-riogatónak lesz vizsgáztatva és ki lehet rá váltani viselésít
Lehet egyébként hogy egy nagyon kis f sza fegyver és mivel nincs akasztó csőben? pontos is?
Csak ebben az árfekvésben azért gumis alfát lehet venni ami 1 részt szép másfelől meg gázriasztó....
Nem is beszélve a keserű termékekről....
Home védelemre meg tényleg vannak "erősebbek" Szvsz
WildBear23 írta: ↑2022.06.15. 14:23 A HD21M pedig a Keresztapával, és Zalánnal egy kategória.
Azoknak mi az áruk?![]()
180-200.
Jól emlékszel, ezt meg is mondták, hogy nem akarnak a szürkezónába bemenni. A Hunor6 lehetne műszaki paraméterek alapján 2023 után az egyetlen gázgumis (ovbmg), de nem lett.montecarlo írta: ↑2022.06.15. 19:14 Csalnak az emlekeid. Atlas kezdettől fogva elzárkózott attól hogy a gumilövedék kilövésére képes marokfegyverei gázriasztó besorolásúak legyenek, lásd AGS15M
Oké elfogadom, akkor csak szerettem(tük) volna, hogy az legyen....montecarlo írta: ↑2022.06.15. 19:14 Csalnak az emlekeid. Atlas kezdettől fogva elzárkózott attól hogy a gumilövedék kilövésére képes marokfegyverei gázriasztó besorolásúak legyenek, lásd AGS15M
Teljesen igazad van, de nekem, mint vevőnek az számít, hogy mennyiért tudom az adott cuccot megvenni.montecarlo írta: ↑2022.06.15. 19:53 Pont ez a lényeg, nem egy kategória, előállítási költség tekintetében. Mi erről beszéltünk itt, nem arról, hogy más fegyverek hogyan tudják ugyanazt a használhatóságot, értem ezalatt, a 8 lövést.
A Zalán egy bonyolult + csupa alu fegyver + nem a gyártótól veszed közvetlenül. Mindezek indokolják a sokkal magasabb végfelhasználói árat.
Keresztapa pedig éles fegyver beker ár (török nem tudom, mennyire olcsó-nem olcsó IZS-hez képest, sokkal olcsóbbnak saccolom) + átalakítás.
Én értem, hogy szerethető a HDM21M, csak maradjunk a realitás talaján.
WildBear23 írta: ↑2022.06.15. 21:14 A teljesítménye és használhatósága alapján a HDM21 nem marad el Zalántól, tehát az ára is kb annyi lenne reálisan.
Ja, más műfaj.montecarlo írta: ↑2022.06.15. 21:32 Ok, még egyszer, kétféle szempont:
- előállítási költség: lent részletezve, nagy különbség van egy Zalán és egy HDM21M között, Zalán nem tud olcsó lenni az újító és igényes mechanikája és anyaghasználata miatt
- használhatóságg: Zalán az egyetlen fegyver, amit nem kell zsírozni a gumis mezőnyben, egyedülálló azóta is + 12 lövés a 8 helyett. Gyors újratölthetőség, kevesebb macerával. Akinek van, emiatt többet lő vele, mint a zsíros tömködősekkel jellemzően, nagyságrendekkel. Pontosság: Zalánnal lyukba lyuk, akár 7-8 méterre is. HDM21-nél ehhez képest jelentős szórás.
Külön liga. Olcsó szükségfegyver kontra igényes műszer.
Mindemellett, amint írtam, lehet mindkettőt szeretni, én is majdnem vettem HDM21-et.
Ja, más műfaj.montecarlo írta: ↑2022.06.15. 21:32 Ok, még egyszer, kétféle szempont:
- előállítási költség: lent részletezve, nagy különbség van egy Zalán és egy HDM21M között, Zalán nem tud olcsó lenni az újító és igényes mechanikája és anyaghasználata miatt
- használhatóságg: Zalán az egyetlen fegyver, amit nem kell zsírozni a gumis mezőnyben, egyedülálló azóta is + 12 lövés a 8 helyett. Gyors újratölthetőség, kevesebb macerával. Akinek van, emiatt többet lő vele, mint a zsíros tömködősekkel jellemzően, nagyságrendekkel. Pontosság: Zalánnal lyukba lyuk, akár 7-8 méterre is. HDM21-nél ehhez képest jelentős szórás.
Külön liga. Olcsó szükségfegyver kontra igényes műszer.
Mindemellett, amint írtam, lehet mindkettőt szeretni, én is majdnem vettem HDM21-et.
Vagy esetleg a Zalán ára is annyi lenne reálisan, mint a HD 21-M-é?WildBear23 írta: ↑2022.06.15. 21:14 A teljesítménye és használhatósága alapján a HDM21 nem marad el Zalántól, tehát az ára is kb annyi lenne reálisan.
Szerintem ugyanazt a problémát (soklövetű nagygumis) oldják meg, csak máshogy.
Soroksári úti Magnum fegyverboltban tapiztam egyet még március végén. Érdemes lenne náluk is puhatolózni a tapasztalatokról.
Hát, ha gondolod, kérdezd meg őket.
Ha arra járok…WildBear23 írta: ↑2022.06.16. 17:50 Hát, ha gondolod, kérdezd meg őket.![]()
Én a Nimródba más miatt mentem, de ha már ott voltam, rákérdeztem.
Érdekes, a kis zsebpiszkuk (AGS15M) még szerepel a honlapon, de boltban sehol sincs. Leálltak volna vele?Poresz írta: ↑2022.06.16. 20:02 Ha arra járok…
Egyébként a Globserver honlapján nem szerepel a Atlas Hun®-6, pedig Wayback Machine-nel még a régebbi állapotát is megnéztem.
Sápasztó sztori!! Ez teljes amatőrizmus, ilyet hogy engedhet meg magának egy gyártó? Gyakorlatilag félkész terméket kihoztak.WildBear23 írta: ↑2022.06.16. 16:51 Most voltam a Nimrod-Derringerben munícióért, rákérdeztem az Atlas HUN6 csúszótáras gumis pisztolyra. Már nem forgalmazzák, visszaadták a gyártónak, az alábbi okok miatt:
- 3 fegyverből 2 nem működött megbízhatóan;
- lemérték a torkolati energiát, és a gyártó által ígért érték töredéke volt (tizen-X Joule)
- a markolatról és a sütésről írtam korábban.
Ennyit tudtam meg.
Nem tudom, én mondjuk nem értem, hogy a gyártó mért X Joule-t, akkor hogy mértek a Nimrod-Derringeresek X/4 Joule-t.. illetve milyen működési hiba lépett fel náluk.
azért más gyártónál is előfordul, hogy a gyártás utolsó lépéseinek örömét a vevőnek hagyják meg..
Szia!
Igaz, vegyes tárazáshoz használható CS töltény csak abban van.Faja írta: ↑2022.06.18. 15:50 Szia!
Inkább itt válaszolok. A Keserű Pitbull 19M-hez lehet kapni aluból készült 9mm PAK kaliberű dobot is a Művekben, sima pótdob árban (pár hónapja még egy 10-es volt). Kicsit hosszabb a gyári dobnál, mivel nincs a tölténynek pereme, illetve ennyivel mélyebben ül a dobforgató koszorú.
Azt hiszem az a létezésének az elsődleges célja, hogy ebben a kaliberben nagyobb a választék gáztöltényekből, de javítsatok ki ha ez nem igaz.
PAK dob2.jpg
Faja
FélOFFZoliPest írta: ↑2022.06.19. 05:01 Tisztelt fórumozók!
Keserű Bonnie vásárlása előtt állok. A Műveknél régóta várok a "szatén" változatra, de félek, hogy egyhamar nem lesz belőle.
Szeretném megkérdezni, hogy a fekete eloxált változaton a felületkezelés mennyire tartós, mik a tapasztalaitok?
Köszi a választ.
Üdv.Zoli
a betétcsőben látható egy púp fent van mindegyikben? ha fent van a púp, akkor felfelé hord?WildBear23 írta: ↑2022.06.16. 12:01 Az első impressziók:
- elhagyták az ejektortengely-imitációt, így a fegyver külseje monolitabb, letisztultabb lett;
- a csőben csak egy dudor van: várhatóan nagyobb a torkolati energia, mint a "kétdudoros" változatnál;
- a csőbetét rögzítésénél már az új technikát alkalmazták, hátulról tolták be a csőbe a betétet, ami egy peremen ütközik fel;
- nincs csőrögzítő stift, így a tok sincs megfúrva a csőfar felett;
- határozott kattanással beforgat, lövés nélkül "szárazon" próbálva jól működik;
- a felületkezelés a gyártó fotóin látszik, olyan élőben is. Szolídabb a külseje, mint a csillogó polírozottnak;
- 145 pénzért ajándék. A gyártott mennyiség kb. felét viszik el a felíratkozók, a másik fele hétfőtől szabad. Csodálkoznék, ha a héten nem fogyna el..
- Lesz hozzá pót dob, 14 pénzért.
Igen, mindegyikben ugyanott van, felül.
A "felfelé" szó helyett az "összevissza" találóbb szó rá.
A csövet szoktad zsírozni?
Nem. A Bajraktárnál pont azt tapasztaltam, hogy ha kenek egy kis szilikonzsírt az átmeneti kúpba, akkor az első 1-2 lövés elmászik a levesbe, de a többi lövés utána már kb. konzisztens. Szilikon spray-el belefújva a csőbe is detto. Lehet jobban kenve erősebb a lövés, de lőlap lyukasztásnál jobban örülök ha pontosabbak a találatok.WildBear23 írta: ↑2022.06.19. 12:48 A csövet szoktad zsírozni?
Én az atmeneti kúpba, és az akasztóhoz szoktam kenni szilikonzsírt.
Kétféle gumi elterjedt / ajánlott hozzá itthon: Török Tömítésgyári 55 shore keménységgel, vagy Kaucsuk Profi 70 shore keménységgel. A puhább tömítésgyári talán jobb választás önvédekezésre, kivéve ha átégeti a riasztótöltény szúrólángja. Akkor rosszabb.
perverz vagyok, nekem célbalövésre kellFaja írta: ↑2022.06.19. 14:36 Kétféle gumi elterjedt / ajánlott hozzá itthon: Török Tömítésgyári 55 shore keménységgel, vagy Kaucsuk Profi 70 shore keménységgel. A puhább tömítésgyári talán jobb választás önvédekezésre, kivéve ha átégeti a riasztótöltény szúrólángja. Akkor rosszabb.A kaucsuk jobb választás lehet célbalövéshez. Azzal talán pontosabb lesz kicsit.
Riasztónak viszont a feketelőporos nem igazán jó. Irtózatosan koszol, meg teleszór mindent izzó lőporszemcsékkel. Tapasztalat.Sima fekete dobozos piros matricás RUAG/Geco NC jó.
Miert jobb a puha?Faja írta: ↑2022.06.19. 14:36 Kétféle gumi elterjedt / ajánlott hozzá itthon: Török Tömítésgyári 55 shore keménységgel, vagy Kaucsuk Profi 70 shore keménységgel. A puhább tömítésgyári talán jobb választás önvédekezésre, kivéve ha átégeti a riasztótöltény szúrólángja. Akkor rosszabb.A kaucsuk jobb választás lehet célbalövéshez. Azzal talán pontosabb lesz kicsit.
Riasztónak viszont a feketelőporos nem igazán jó. Irtózatosan koszol, meg teleszór mindent izzó lőporszemcsékkel. Tapasztalat.Sima fekete dobozos piros matricás RUAG/Geco NC jó.
A puha kevésbé hajlamos behatolni a bőr alá, inkább szétlapulva a bőrfelületen adja le az energiáját.
Es ha kabat van tamadon?WildBear23 írta: ↑2022.06.19. 15:50 A puha kevésbé hajlamos behatolni a bőr alá, inkább szétlapulva a bőrfelületen adja le az energiáját.
Most nyáron a 30 fokban nem valószínű.
Megkéred,hogy vegye le
Úgynevezett téli és nyári gumi. Tavasszal, illetve ősszel kell átszerelni a dobokat.WildBear23 írta: ↑2022.06.19. 16:43 Most nyáron a 30 fokban nem valószínű.
Télen mehet a keményebb gumi.
Mi lett a 100e Ft-os Alfával?
Megtennéd, hogy a 9×22 mm PA kaliberű dobba beleteszek néhány 9×17 mm R töltényt? → Arra vagyok kíváncsi, hogy elférnek-e a töltények peremei. Magyarul lehetett volna-e kettős kaliberű. (Köszi.)Faja írta: ↑2022.06.18. 15:50 Inkább itt válaszolok. A Keserű Pitbull 19M-hez lehet kapni aluból készült 9mm PAK kaliberű dobot is a Művekben, sima pótdob árban (pár hónapja még egy 10-es volt). Kicsit hosszabb a gyári dobnál, mivel nincs a tölténynek pereme, illetve ennyivel mélyebben ül a dobforgató koszorú.
Béla bá' fejébe nem látok bele, de én ezért venném.
Így gondoltad?
Szerintem a kilógó hornyos hüvelytalp tömör fém (mínusz gyúlyuk és csappantyúfészek). De igen: én bármely revolver esetében az igényesség jelének veszem, ha a perem számára van fészek, nem lóg ki a dob síkjából.
csak ahhoz ejektor is kell, mert ha beleduzzad a hüvely, akkor szurkálhatod ki elölről. a "kilógó" peremest némi körömmel kiszeded, nem kell plusz eszköz az üritéshez.
Ez biztos?
Faja írta: ↑2022.06.20. 09:53 Ez biztos?
Mérések alapján a Pitbull 19M Geco 9mm PAK-al átlag 66 joule-t tudott, 9mm R Knall-al meg 90-et. Érzésre is gyengébb-halkabb a PAK.
Azt még el tudom képzelni magyarázatnak, hogy az RKnall az bedagad a dobba, a PAK az nem dagad sehova. Alapból is lazábban pottyan be a dobba, de kilőve is simán kihullik az összes.
Faja
A nagyobb megengedett max nyomás nem azt jelenti, hogy arra is töktik. Van .357Mag wadcutter lőszer is.
Mindkettőtöknek igaza van:
Csak itt gyárilag nincs ejektor rúd meg csillag ha jól látom
De jó lenne ha a gyártó feltüntetné hogy mekkora gáznyomásra tölt.... (Idáig egyedül a maxx tech dobozán találkoztam vele)Poresz írta: ↑2022.06.20. 10:10 Mindkettőtöknek igaza van:
→ a C.I.P. szabvány szerint a megengedett maximális nyomásértékek:
- 9×17 mm R: 250 bar;
- 9×22 mm PA: 400 bar.
→ Viszont ezek a megengedett maximális nyomásértékek: nem tilos a gyártónak gyengébb töltetet alkalmazni.
Nem számít. A max gáznyomás csak egy számérték. Nagyobb max. gáznyomást kevesebb de gyorsabban égő lőporral lehet elérni. Aztán a lőpor gyors elégése után gyorsan esik a gáznyomás, ezért nem tolja annyi zsuuullal a lövedéket.
Csak nem valami POM szerű lövedéket kell ráhúzni és hátulról riasztópatron?WildBear23 írta: ↑2022.06.21. 12:43 Thomaster, was ist das..?
288221169_1937330216476011_1378929065111183268_n.jpg
Én arra tippelek azért ekkora a dobtengely, mert a normál űrméretűmél is a fegyvercsővel megegyező anyagból volt levágva egy karika, és az van a cső alá hegesztve. Ez a dobtengely fészke. Lényeg a könnyű gyárthatóság.
Hm
Jólvan, addigra regenerálódik a pénztárcánk.
Főmérnök úr,
Ez a töltényűr nem fogja szeretni a piros patronyt->>> reccs
És a másik felén mit lő ki?
Igen, 28-as gumit fog lőni.WildBear23 írta: ↑2022.06.22. 07:20 És a másik felén mit lő ki?
28mm-es gumit?
(Szerintem nem kell rá ez a kikönnyítés..)
Huh, az jó!
Huh, az mondjuk nem jó.
Még nem, hát még sehol sincs a fegyver... de a Rubber Protector 150 J körül volt, alighanem ez is ott lesz...
WildBear23 írta: ↑2022.06.22. 10:45 Huh, az mondjuk nem jó.
A HDM-21 -nek mennyi a súlya?
Az egy nagyon kényelmes, kompakt fegyver.
A Home Defender anno jó nehéz volt, 4 kiló.
Köszi!
Meg akkor már van hozzá szlogen is: hatékony szer otthonvédelemre: N4-szer
Keserű HD 6x28
Home Defender eXtra Large: HD-22-XL