Ez nem igaz. Sajnos a kotorékebek ki tudják nyírni a sünt. Nálunk gyakori vendég, kutya is van, általában az ugatás jellegéből tudom, hogy sünt fogott, megyek is veszem ki a szájából, de egyszer lassabb voltam, reggel a sünt vittem az állatkórházba, remélem megmaradt. A kis pondró (mármint a kutyám) meg karcolások nélkül van azóta is. De a kotorékebeket ilyen feladatokra tenyésztik, idomítás nélkül is a vérében van. (Mondjuk ő bentlakó lett, mert nem tudtam olyan magas kerítést építeni olyan mély betonalappal amit ne ásott volna ki, vagy ne mászott volna át… Nem szökött, csak szórakozott, mindig hazajött, de ugye ha kint van felügyelet nélkül az utcán, akkor engem bírságolnak meg, így beköltözött.) A nagyobbik kutyám az meg ránéz a sünre, látja hogy szúr, és békénhagyja. Kb le se szrja onnantól, nem ugat, nem jelez, inkább kikerüli. Szóval nem megoldás a sün (a sünnek meg végképp nem jó ha véletlenül mégis kinyírják).AndyA írta: ↑2022.03.18. 08:20 Vagy pl. be kell gyűjteni egy sünit valahonnan, és berakni a kutyáknak a kertbe. Süninek nem lesz baja, nem tudnak vele mit kezdeni még a nagy kutyák sem, de meg fognak tőle bolondulni (pont ezért). Gyakorlatilag kinéz, hogy egész éjjel folyamatosan azt fogják ugatni. Utána át lehet menni a nőhöz másnap reggel, hogy ezt azért ugye nem gondolta komolyan...? Esetleg több más szomszéddal összebeszélve, egy csapatban, és kilátásba helyezni a bírósági eljárást. Persze ehhez kell pár együttműködő szomszéd is.
Viszont kutya meg kell, amikor nem volt, vittek már el dolgokat az udvarból, én úgy vagyok vele, ha csend van, az a gyanús.
Amivel lehet még próbálkozni, hogy meg van (pontosabban lehet) szabva sok településen, hány m2 kell egy kutyának, illetve hány tartható egy háztartásban maximálisan külön engedélyek nélkül. Nálunk pl a minimum az 6m2/kutya, 2 kutyáig, de 3 kutyához már valami eszement nagy területet írtak elő, nincs is a környéken nagyon olyan kert. Ha van ilyen területi szabályozás ott, akkor arra lehet esetleg hivatkozni.