Jó móka

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Jó móka
Nézz rá a LedLenser lámpákra.Faja írta: ↑2022.04.07. 14:26 Rendben hogy van sok, de nekem most egy kell.Aminek van olyan neve, ami alapján más is tud rendelni pontosan ugyanolyat. Értsd: tized mm pontosan ugyanolyat. És talán 1-2-3 év múlva még mindig meg lehet majd venni azon a néven. Nekem most a SOFIRN SP32A V2.0 tetszik. Mert itthon is lehet kapni 9000-ért, Kínából is meg lehet rendelni 30 dollárért. Oldal kapcsolós, erős fényű, 18650 aksis, és tudja a gyors ki-be kapcsolást. Ha tudtok jobbat mondani, akkor legyen az, de ha nem, akkor rendelek egy ilyen Sofirnot, hétfő-keddre itt van, és beledizájnolom ezt a markolatba.
Igen, az egy jó ötlet.
Köszi az infót! Ez is egy jó rögzítési pont. Mehet akár oda is a lézer, előre pedig a lámpa. Red dot ÉS lézer egyszerre úgy sem kellWildBear23 írta: ↑2022.04.08. 06:49
"Tényleg, a red dot hogy van rögzítve?"
Faja behajtható tusarögzítőjén van.
20220408_064907.jpg
Jó gagyik azok mert 7 éve használok egy P7-est és nem akar elromlani
Én meg 10+ éve. És kifogástalanul működik. A rohadék!
Hátöööö...szerintem itt a hiba a Te készülékedben van
Fú de randa!
Egy baja van,hogy még ceruza elemekkel müxik
Nagyon impozáns értékek, köszi a megosztást!
A dobfuratokat minden töltésnél szilikonzsírozom fülpucival mint az Alfáknál.Ráadásul a töltőnek nincs egy kis "szája" és mellé lehet nyomkodni a gumitWildBear23 írta: ↑2022.04.10. 13:23 Nagyon impozáns értékek, köszi a megosztást!![]()
Mennyire zsíroztad?
Pontosabban AAA elemmel. Kb 3 évente kell cserélnem.
A szilikon sprayt még nem próbáltam.
A gumit csak azért kenem,hogy töltésnél egyszerűbb legyen benyomni.A csövet szoktam befújni spray-vel.WildBear23 írta: ↑2022.04.10. 21:49 A szilikon sprayt még nem próbáltam.
Tubusos szilikonzsírt szoktam használni (piros-fehér a tubusa), betöltéskor a gumit vékonyan bekenem, aztán betöltés előtt nyomok egy keveset körbe a töltényűrökbe a gumik elé, és a csőfarba az átmeneti kúpba.
Nem az eredeti tubusból, hanem műanyag fecskendőből, abból precízebben lehet adagolni.![]()
Kár,hogy nincs hozzá 18650 akku átalakító.Az nem olyan érzékeny a hidegre.
Üdv!
Török-T. A jégkrémesnél láttam, a Globserver-hez van.WildBear23 írta: ↑2022.04.15. 07:58 Üdv!
A Kaucsuk-Profira gondolsz?
Elvileg az a 70-es. Tökéletesen müködik vele a Pitbull-19M, és pontos is.
A Török-Tömítésgyári 50-55 Shore keménységű.
12-es, Globserverhez?
Olyan csúszótárasból eladtak már egyet is?
Ez még a gyártó által ajánlott gumifajta, vagy ez már tuning? Mert akkor nem ebbe a topikba való.
Nem tuningolt, van más gyártótól is 70shore keménységű gumilövedék.Judge Dredd írta: ↑2022.04.15. 20:03 Ez még a gyártó által ajánlott gumifajta, vagy ez már tuning? Mert akkor nem ebbe a topikba való.
Most olvastam, hogy május környékére várható.
Na, eljutottam a rajzolgatásig. Ilyesmire tetszett gondolni?
Duplagumis Pitbull: amióta itt téma volt, nem is hallottam róla. Pedig jó lenne (lett volna) még az idén kihozni, gáz-riasztóként.WildBear23 írta: ↑2022.04.15. 21:48 Most olvastam, hogy május környékére várható.
Teljesítményre ugyanazt tudja, mint a régi Revenge?
Van esetleg fotód róla?
A duplagumis-Pitbull projekt leállt?
Ezt a fotót találtam, jó masszív cucc.
Érdekesen néz ki mindenesetreFaja írta: ↑2022.04.15. 22:04 Na, eljutottam a rajzolgatásig. Ilyesmire tetszett gondolni?
30mm átmérőjű henger alak van kiharapva a markolatból, majd belerajzolva egy 25mm átmérőjű rögtönzött lámpa. Sajnos nem igazán lehet mélyebbre menni a markolat középen lévő rögzítő csavarja miatt. Ha rövidebb csavarra lenne cserélve, az sem sokat segít. Talán pár milit lehetne bentebb tenni, de az olyan sokat már nem oszt nem szoroz. Ebben a formában mindenképpen valami gyorsan kikapható rögzítése lenne a lámpának, mert így oldalra kiálló kapcsolóval nem igazán szállítható.
Megmondom őszintén, nem tudom eldönteni hogy tetszik-e vagy sem, de továbbmegyek a tervezgetéssel ha lenne rá igény. Szerintem sokkal jobb megoldás lenne egy bal oldalra IS hegesztett lemez darab rögzítősín gyanánt. Így bal oldalra menetne a lámpa (akár hátul- akár oldalkapcsolós), jobbra meg egy lézer és kész. Az alsó markolat egyetlen funkciója pedig a markolászás maradna.
Right.JPG
Front.JPG
Left.JPG
Bottom.JPG
Esetleg kicsit alul-felül lapított, ovális keresztmetszetű markolat? Kevésbé állna fenn a montázs lemezbe, vagy a rászerelt lámpába/lézerbe beleakadó ujjvégek lehetősége is, meg az integrált lámpát is jobban foghatná.Faja írta: ↑2022.04.15. 22:04 Na, eljutottam a rajzolgatásig. Ilyesmire tetszett gondolni?
30mm átmérőjű henger alak van kiharapva a markolatból, majd belerajzolva egy 25mm átmérőjű rögtönzött lámpa. Sajnos nem igazán lehet mélyebbre menni a markolat középen lévő rögzítő csavarja miatt. Ha rövidebb csavarra lenne cserélve, az sem sokat segít. Talán pár milit lehetne bentebb tenni, de az olyan sokat már nem oszt nem szoroz. Ebben a formában mindenképpen valami gyorsan kikapható rögzítése lenne a lámpának, mert így oldalra kiálló kapcsolóval nem igazán szállítható.
Megmondom őszintén, nem tudom eldönteni hogy tetszik-e vagy sem, de továbbmegyek a tervezgetéssel ha lenne rá igény. Szerintem sokkal jobb megoldás lenne egy bal oldalra IS hegesztett lemez darab rögzítősín gyanánt. Így bal oldalra menetne a lámpa (akár hátul- akár oldalkapcsolós), jobbra meg egy lézer és kész. Az alsó markolat egyetlen funkciója pedig a markolászás maradna.
Right.JPG
Front.JPG
Left.JPG
Bottom.JPG
Ha bepantintható lenne a lámpa, mint az elektromos védőcső az obo csőbilincsbe, az könnyen kezelhetővé tenné...Faja írta: ↑2022.04.15. 22:04 Na, eljutottam a rajzolgatásig. Ilyesmire tetszett gondolni?
Right.JPG
Front.JPG
Left.JPG
Bottom.JPG
chucky írta: ↑2022.04.17. 11:18 250 lövés után kezdem megszokni a HD-21-M sütését,fogását![]()
Egyre jobb a szórás 8 méterről.
Aki esetleg cseréli a hátsó markolatot az figyeljen a rögzítő csavar hosszára mert úgy járhat mint én.Picit megnyomta a zártest csövet és tisztításnál nem akart kicsúszni a zár.Aztán leesett,hogy miértA pukli nem volt látható de pont elég volt,hogy megszoruljon a zár.10 perc polírozás után fasza lett
![]()
A lámpa nyomógombja pont ujjra álló lettViszont az égéstermék telecsapta a nyomógombot rendesen.Majd teszek rá valami óvszert
![]()
IMG_20220417_080855.jpg
IMG_20220417_083030.jpg
IMG_20220417_083604.jpg
IMG_20220417_083511.jpg
Végül is jó munkát végeztél ThomasterHa még egyben lesz 500 lövés után is,akkor gratulálok is
![]()
Ruag Nitro
És milyen golyót használsz? Mi haverral kimentünk vizesflakonok ellen harcolni, és rettentő elszomorító lett az eredmény. Egy dobból talán egy golyó ha talált 5 méterről. Vagy inkább egy sem. A hozzá ajánlott piros matricás Ruag risztóval lőttünk, illetve 19,3-as piros gumibogyókkal. Pedig a legelső lőlapos lövésnél még igen jó szórást mutatott. Létezik olyan, hogy pár dob után romlik a szóráskép?
Ez a legegyszerűbb tömegzáras "akasztós" elsütőszerkezetes megoldás ahol a tokban lévő rugó erőt kell legyőzni az elsütőbillentyű elhúzásakor.Faja írta: ↑2022.04.17. 14:09 És milyen golyót használsz? Mi haverral kimentünk vizesflakonok ellen harcolni, és rettentő elszomorító lett az eredmény. Egy dobból talán egy golyó ha talált 5 méterről. Vagy inkább egy sem. A hozzá ajánlott piros matricás Ruag risztóval lőttünk, illetve 19,3-as piros gumibogyókkal. Pedig a legelső lőlapos lövésnél még igen jó szórást mutatott. Létezik olyan, hogy pár dob után romlik a szóráskép?
A "nagylyukú"-ra kíváncsi vagyok, jó lenne egy 6 lövetű Rubber Meteorite.
35mm?WildBear23 írta: ↑2022.04.18. 12:16 A "nagylyukú"-ra kíváncsi vagyok, jó lenne egy 6 lövetű Rubber Meteorite.![]()
Nem tudom. Talán a Főmérnök úr tud többet.
…12/50 sörétes vaktölténnyel.WildBear23 írta: ↑2022.04.18. 15:18 Nem tudom. Talán a Főmérnök úr tud többet.
Nekem anno a Rubber Meteorite nagyon tetszett, egy hiányossága volt: hogy csak két lövetű.
Ha most a HD21-M "Bajraktár" platformján készítenének egy 5 lövetű verziót.......![]()
![]()
Szia!
Mivel Bélabá osztotta meg a képet a facebook oldalán, talán spoilerezhetek én is egy kicsit.WildBear23 írta: ↑2022.04.18. 15:18 Nem tudom. Talán a Főmérnök úr tud többet.
Nekem anno a Rubber Meteorite nagyon tetszett, egy hiányossága volt: hogy csak két lövetű.
Ha most a HD21-M "Bajraktár" platformján készítenének egy 5 lövetű verziót.......![]()
![]()
Köszi az infót!
+1 lenne
Nekem nem tetszett mert tönkretette a céltáblákat egy lövéssel meg a "golyófogót" isWildBear23 írta: ↑2022.04.18. 15:18 Nem tudom. Talán a Főmérnök úr tud többet.
![]()
Vasporos gumival egy lövésből megvan a Moszkva cirkáló is..
+1
Ezen ne múljon.
Teljesen fölösleges beregisztrálni, anélkül is lehet olvasni a Művek oldalát.
Tippem szerint a felhasználó beállításaitól (is) függ.
kösz, irtam
Láttalak, kitűntél a tömegbőlWildBear23 írta: ↑2022.04.25. 18:49 Mától lehet kapni a 8as dobot.
Kettőt vettem (a másikat Petyának), mindkettő tökéletesen működik. Töltőt adnak hozzá, amivel bele lehet préselni a 19,2-es gumit. Várhatóan ezzel még erősebb lesz, mint a 7es dobbal.
Matt fekete az eloxálása, nem olyan fényes, mint a 7es dobé volt.
20220425_184145.jpg
20220425_184113.jpg
WildBear23 írta: ↑2022.04.24. 21:48 Sziasztok!
A szombati verseny néhány gumis tapasztalata:
...
Atlas Zalánnal volt egy akadály, amikor teljesen szét kellett szedni a fegyvert: annak kiderült az oka? Sorjás gumi, vagy elkoszolódás?
Elsütötted és utána nem tudtál ismételni? Mert akkor ezt alultöltött patron okozta. Volt régen olyan széria, amiből konkrétan hiányzott a lőpor.montecarlo írta: ↑2022.04.25. 20:58 Zalánnal a következő volt: egy gumilövedék megállt "félúton", egyik fele a csőben volt, a másik fele a lövedékkamrában. Ezért a lövedékkamrát nem tudtam kivenni sem. Kedves fórumtárs adott tisztítóvesszőt, ezt a csőtorkolat felől bedugtam és benyomtam a lövedéket a lövedékkamrába, ezzel megoldódott. Nem történt eddig ilyen hiba a 7-800 lövés alatt. Szerencsére nem a pályán jött elő.
Lehetséges okok:
- verseny előtt tisztítottam, ennyi kis lövésszám meg se kottyan neki
- sorjás gumi nem lehetett, Kaucsuk profi gumit használtam kezdettől fogva, mindegyik sorjás az átmérőjén körbe
Nem jöttem rá egyértelműen, mi okozhatta. Öröm az ürömben, hogy a tisztításhoz szét kell szedni minden lövészet után a fegyvert, így szinte becsukott szemmel is ment volna a dolog
zalán.jpg
p.s. A képen a lövedékkamra alsó helyzetben van, képzeljétek oda, hogy felül van, berajzolam a fél gumikat
A guminak a lövedékkamrából ilyenkor vissza kell mennie a csőtárba?montecarlo írta: ↑2022.04.25. 21:42
Kimentem, kivettem a csőtárból a rugós vezetőrudat, kigurult belőle az egyik maradék gumilövedék. Próbáltam hátrahúzni az előagyat, hogy a másik maradék gumilövedék, azaz a hetedik lekerüljön a mozgó lövedékkamrából a csőtárba, és azt is eltávolíthassam.
Ez nem sikerült, ezt követően szedtem szét.
WildBear23 írta: ↑2022.04.25. 21:54 A guminak a lövedékkamrából ilyenkor vissza kell mennie a csőtárba?
Ezt kétféleképpen lehet megoldani.montecarlo írta: ↑2022.04.25. 20:58 Zalánnal a következő volt: egy gumilövedék megállt "félúton", egyik fele a csőben volt, a másik fele a lövedékkamrában. Ezért a lövedékkamrát nem tudtam kivenni sem. Kedves fórumtárs adott tisztítóvesszőt, ezt a csőtorkolat felől bedugtam és benyomtam a lövedéket a lövedékkamrába, ezzel megoldódott. Nem történt eddig ilyen hiba a 7-800 lövés alatt. Szerencsére nem a pályán jött elő.
Lehetséges okok:
- verseny előtt tisztítottam, ennyi kis lövésszám meg se kottyan neki
- sorjás gumi nem lehetett, Kaucsuk profi gumit használtam kezdettől fogva, mindegyik sorjás az átmérőjén körbe
Nem jöttem rá egyértelműen, mi okozhatta. Öröm az ürömben, hogy a tisztításhoz szét kell szedni minden lövészet után a fegyvert, így szinte becsukott szemmel is ment volna a dolog
zalán.jpg
p.s. A képen a lövedékkamra alsó helyzetben van, képzeljétek oda, hogy felül van, berajzolam a fél gumikat
chucky írta: ↑2022.04.27. 19:03 Ezt kétféleképpen lehet megoldani.
Vagy befújsz egy kis szilikon sprayt a csőtárba verseny előtti tárazásnál és az pont elég,hogy ne akadjon el a gumi.
Vagy felfelé tartod a fegyvert és rácsapsz egyet a tokra ahol a lift van.Ez mindig bevált eddig ha "odacsuktam" a gumit a gyors ismétlésnél és elakadt.
![]()
Keserűvel ez elég nagy baj szerintem, hogy van sok terve, csomó mindennel kisérletezik, meg jópár újat dob gyártásba, de kapacitása kb nulla.. Lennének a sláger termékek, de nincsenek, vagy ha vannak, akkor is kb 1 óra alatt elfogynak, mert "aki kapja marja" van, és utána hónapokig nincs megint az a termék.. Szóval tök jók ezek a dolgok, meg a tervek, csak kapacitást kéne növelni és nyomni a régieket is, meg az újakat is.
meg az is tök jó lenne, ha a saját termékeket pici, diszkrét feliratokkal látná el, mert a mostani terméknév és gyártónév egyszerűen okdáék, totál elbassza a fegyvereket (lásd pitbull, micromax stb.). a revolvereken meg a dob oldalára írják a kalibert, ez nyilván "törvényi követelmény", de az is okádék. ki a fene látott ilyet külföldön? miért kell elrontani egy fegyver esztétikumát?smith15 írta: ↑2022.04.30. 07:49 Keserűvel ez elég nagy baj szerintem, hogy van sok terve, csomó mindennel kisérletezik, meg jópár újat dob gyártásba, de kapacitása kb nulla.. Lennének a sláger termékek, de nincsenek, vagy ha vannak, akkor is kb 1 óra alatt elfogynak, mert "aki kapja marja" van, és utána hónapokig nincs megint az a termék.. Szóval tök jók ezek a dolgok, meg a tervek, csak kapacitást kéne növelni és nyomni a régieket is, meg az újakat is.
Ebből kiindulva ki tudja mikor lenne ilyen egyáltalán, amikor alu Pitbull 19M se akar lenni már egy ideje..
Szerintem a Keserű Művek nem olyan fegyvergyár mint a Glock, hogy kifejleszt egy modellt, és azt gyártja milliószám, majd a világ összes fegyverboltjában ugyanúgy megveheted.smith15 írta: ↑2022.04.30. 07:49 Keserűvel ez elég nagy baj szerintem, hogy van sok terve, csomó mindennel kisérletezik, meg jópár újat dob gyártásba, de kapacitása kb nulla.. Lennének a sláger termékek, de nincsenek, vagy ha vannak, akkor is kb 1 óra alatt elfogynak, mert "aki kapja marja" van, és utána hónapokig nincs megint az a termék.. Szóval tök jók ezek a dolgok, meg a tervek, csak kapacitást kéne növelni és nyomni a régieket is, meg az újakat is.
Ebből kiindulva ki tudja mikor lenne ilyen egyáltalán, amikor alu Pitbull 19M se akar lenni már egy ideje..
Ez mind szép és mind jó. Ha hobbi, akkor legyen hobbi, ne legyenek viszonteladói, adja amennyiért gondolja és kész. De jelen esetben többünk megélhetésének jelentős részét biztosítja, mint gyár, akinek a viszonteladói vagyunk. Ezért furcsálom a dolgot.WildBear23 írta: ↑2022.04.30. 10:07 Szerintem a Keserű Művek nem olyan fegyvergyár mint a Glock, hogy kifejleszt egy modellt, és azt gyártja milliószám, majd a világ összes fegyverboltjában ugyanúgy megveheted.
Szvsz Keserű Bélának ez egy hobbi.
Kitalál új és új modeleket, gyártanak belőle egy adagot, aztán időnként újra visszatér a modell gyártásba, ha épp van rá kapacitás.
Mi ennek a hobbinak a termékeit megvehetjük, ha valamelyik tetszik, kb önköltségi áron. Mert azt mindenki érzi ugye, hogy egy CNC gyártott full rozsdamentes acél revolver reális fogyasztói ára nem 100-120ezer Ft, mikor már a spiáter Alfa is közel 200, meg a Zoraki is 100+.
A HD21M ára is reálisan az Atlas Zalán ára körül lenne, nem pedig kevesebb, mint a fele annyi.
Én ezt így gondolom, de Béla bát sem ismerem, egyszer találkoztam vele a mintaboltban, meg a FB-on szoktunk néha komnunikálni.
A gyár Főmérnöke többet tud talán.![]()
Nem értelek.smith15 írta: ↑2022.04.30. 11:16 Ez mind szép és mind jó. Ha hobbi, akkor legyen hobbi, ne legyenek viszonteladói, adja amennyiért gondolja és kész. De jelen esetben többünk megélhetésének jelentős részét biztosítja, mint gyár, akinek a viszonteladói vagyunk. Ezért furcsálom a dolgot.
És nem csőstül szidom, hanem próbálnék rámutatni egy-két dolgora, amit nehezményezünk.
Nekünk valahogy mindig nagyon elcsúszik az értelmezésünk úgy látom, illetve eléggé másképp látjuk a dolgokat : )WildBear23 írta: ↑2022.04.30. 11:37 Nem értelek.
Te viszonteladója vagy, nem?
És azt írod, hogy ne legyenek viszonteladói.
Kötelez Titeket bármi, hogy viszonteladói legyetek?
Szerintem el kell fogadni, hogy a Művek termékpalettája, gyártási stratégiája adott, megváltoztatni nem tudjátok, ez így csomagban van egyben. Ha így összességében megéri Nektek, akkor forgalmazzátok a gyártmányokat, ha nem, akkor semmi sem kötelez rá.
Én kívülálló vagyok, de ez már többször felmerült, és szerintem ebben értitek félre egymást.
Ld. XYZ fórumtárs szokott megrendelésre tokokat gyártani, de nincs nála folyamatosan készleten, nincsenek bemutató darabok. Hobbiból csinálja.
Igazából nem értem, Te mit értelmezel másként.
Én is kívülálló vagyok. A Keserű Művek piaci pozícióját bizonyos szempontból hasonlónak látom, mint az ELMŰ-ét. Ha kell az áram, világíts. Ha nem kell, világíts petróleum lámpávalWildBear23 írta: ↑2022.04.30. 14:30 Igazából nem értem, Te mit értelmezel másként.
A Keserű Művek 30 éve működik, az összes tulajdonsága közismert. Egy csomagban kapod őket.Vevőként ha ez megfelel, megveszed a termékét, ha nem, akkor nem.
Kereskedőként detto.ha Neked így jó, akkor forgalmazod, ha nem jó, akkor nem.
Egy biztos: hogy megváltoztatni nem fogod.![]()
Szerintem a Keserű Műveknek nincs olyan monopóliuma, mint az ELMŰ-nek.
Wow. Ez ám a tartós teszt. Ilyen sok lövéshez sok üzemanyag is kell. Milyet szoktál használni, és hol érdemes venni?chucky írta: ↑2022.05.01. 10:56 Megjárattam a 8-cas dobot a HD-21-M-hez![]()
Könnyen tölthető és rendesen működött mint a 7-es.
Mondtam,hogy gratulálok majd Thomasternak ha elérem az 500 lövést hiba nélkül.
550 hiba nélkül.Jó munkát végeztél Thomaster![]()
![]()
Betáraztam a 8-cas dobba Ruag FekátNagyon erős a lőporgáz kiáramlás a szűk furatok miatt.Csak óvatosan más töltényekkel.....
IMG_20220501_091705.jpg
IMG_20220501_090316.jpg
Még régebben a jégkrémeseknél.Szerintem most is van nálunk vagy ha nincs,akkor hozatnak
Én minden szar szemetet megveszek és utána meg szopok velePetya357 írta: ↑2022.05.01. 11:41 Wow. Ez ám a tartós teszt. Ilyen sok lövéshez sok üzemanyag is kell. Milyet szoktál használni, és hol érdemes venni?
Örülök, hogy a 8-as dob jól működik - ha minden igaz, a jövő hét elején fogom átvenni - ezúton is köszönet VadMedvének a beszerzésben nyújtott segítségért!
Kiáramlás - nincs mese - alkarvédő kell, mint Robin Hoodnak![]()
Köszi a tesztet, és gratula az 500+ lövéshez!chucky írta: ↑2022.05.01. 10:56 Megjárattam a 8-cas dobot a HD-21-M-hez![]()
![]()
Betáraztam a 8-cas dobba Ruag FekátNagyon erős a lőporgáz kiáramlás a szűk furatok miatt.Csak óvatosan más töltényekkel.....
Ismerős a kézpörkölés, első lövészet óta csak hosszú ujjúban tolomchucky írta: ↑2022.05.01. 10:56 Megjárattam a 8-cas dobot a HD-21-M-hez![]()
![]()
IMG_20220501_091705.jpg
IMG_20220501_090316.jpg
De ez a védőpalást visszatolná a lövő felé a gázokatWildBear23 írta: ↑2022.05.01. 17:52
A dob elé lehetne félkörben acéllemezből palástot hegeszteni, ami körbevenné a dob felső felét.
....
A fekalőporos töltények a veszélyesek
Majd más fogással fogom ha ilyennel lövök megintWildBear23 írta: ↑2022.05.01. 17:52 Köszi a tesztet, és gratula az 500+ lövéshez!![]()
A fekete lőpor sok izzó szemcsét eredményez, ezért látványos a torkolattüze, de ezért is lehet az alkarszőr-perzselő mellékhatás.
A dob elé lehetne félkörben acéllemezből palástot hegeszteni, ami körbevenné a dob felső felét.
A feka energiában érzetre milyen volt a NC patronhoz képest?
Majd megyek én is és rendelek páratBlekk Rájgó írta: ↑2022.05.01. 17:51 Köszi. Évek óta nem láttam náluk készleten, most meg van. Le is foglaltam két dobozzal.
Szia!Balint333 írta: ↑2022.05.09. 21:05 Sziasztok,
van egy eloxált pitbull 19M-es revolverem.
Többször tapasztaltam, hogy a 3.-4. lövésnél elcsettent.
A fegyvert bevittem a Művekhez garanciális javításra.
A javítás elkészültéről értesítettek. A fegyver visszavételekor rákérdeztem, hogy mi volt a probléma, azt az információt kaptam, hogy sorja került az ütőszeghez és ez okozta az elsütési hibát.
Az átvétel után kipróbáltam a fegyvert 12-es tömítésgyári gumival, valamint Ruag Geco tölténnyel.
Az első 3 lövés rendben volt, viszont a 4. lövésnél az elsütőbillentyű meghúzása után csak dobforgatás történt, a kakas nem mozdult, így a 4. lövés meghiúsul.
Mi a véleményetek, mi okozhatta a hibát?
Köszönettel,
Bálint
Az ilyeneket olvasva szerencsére mindig lebeszélem magamat, arról, hogy nekem is kell egy. Amilyen szerencsés vagyok ilyen téren, tuti kifognék egy ótvart és rohangálhatnék 160 kilométerről fel Budára hogy megjavítsák, majd utána még egyszer, hogy megint...Balint333 írta: ↑2022.05.09. 21:05 Sziasztok,
van egy eloxált pitbull 19M-es revolverem.
Többször tapasztaltam, hogy a 3.-4. lövésnél elcsettent.
A fegyvert bevittem a Művekhez garanciális javításra.
A javítás elkészültéről értesítettek. A fegyver visszavételekor rákérdeztem, hogy mi volt a probléma, azt az információt kaptam, hogy sorja került az ütőszeghez és ez okozta az elsütési hibát.
Az átvétel után kipróbáltam a fegyvert 12-es tömítésgyári gumival, valamint Ruag Geco tölténnyel.
Az első 3 lövés rendben volt, viszont a 4. lövésnél az elsütőbillentyű meghúzása után csak dobforgatás történt, a kakas nem mozdult, így a 4. lövés meghiúsul.
Mi a véleményetek, mi okozhatta a hibát?
Köszönettel,
Bálint
Szia WildBear,WildBear23 írta: ↑2022.05.09. 21:16 Szia!
Az elsütőbillentyű hátsó "szarva" a billentyű visszaengedésekor végigsiklik a kakas rugózott kilincsén, majd alulra érve a kilincs visszaugrik alaphelyzetbe. Ha ez nem megy végig, akkor az els.bill. a dobot forgatja, de a kakast nem húzza fel.
A hibát okozhatja a gyenge els.billentyű rugó, de inkább az, hogy az els.bill. szarva sarkos, a kilincs meg sorjás.
A sarkosságot lehet legömbölyíteni, illetve a kilincs felületét felpolírozni (olajkövön).
Mutatni egyszerűbb lenne, mint leírni.![]()
Egyetértek. Egy kivételével jókor megszabadultam az összes Keserű fegyvertől, ugyanezért. Nem egyet már viszontláttam közülük a vaterán, féláron
Én nem látom ilyen borúsan a helyzetet. A full CNC alu Pitbull-19M például kellemesen könnyű, kis méretű, remekül hordható, dobcserével gyorsan újratölthető gumis hatlövetű. Még azzal együtt is megérheti ezt választani, hogy lehet hogy a gyártás után mégegyszer be "kell fejezni". (Vagy kétszer.Blekk Rájgó írta: ↑2022.05.09. 22:25 Egyetértek. Egy kivételével jókor megszabadultam az összes Keserű fegyvertől, ugyanezért. Nem egyet már viszontláttam közülük a vaterán, féláron.