Szia,HCZoli írta: ↑2022.03.14. 21:35 Változtak az IDPA szabályok.
https://www.idpa.com/new-rulebook-mar-e ... ppendices/
Koszi!
Bel
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Szia,HCZoli írta: ↑2022.03.14. 21:35 Változtak az IDPA szabályok.
A "söprés" csak fegyver elővétel és elrakás közben megtűrt, ahogy én értelmeztem és csak abban az esetben ha az ujj sátorvason kívül van jól láthatóan.
Ezek elég komoly változások. A már említett söprésen kívül amire felkaptam a fejem: a a különböző hordási pozíciók, és új tokfajták megengedése (appendix OK, jobbkezeseknélm 12 (!) - 4 óráig toktól függően bárhol). Tárkapacitások változása. Stb.HCZoli írta: ↑2022.03.14. 21:35 Változtak az IDPA szabályok.
Tokoknal az sem mindegy, hogy appendix, iwb vagy owb.Petya357 írta: ↑2022.03.15. 20:21 Ezek elég komoly változások. A már említett söprésen kívül amire felkaptam a fejem: a a különböző hordási pozíciók, és új tokfajták megengedése (appendix OK, jobbkezeseknélm 12 (!) - 4 óráig toktól függően bárhol). Tárkapacitások változása. Stb.
Azt írják, hogy Juli 1-től lesz kötelező. Most hogy lesz ez a való életben? Minden versenyen gondolom célszerű megkérdezni, 2017-és, vagy 2022-és szabályok szerint toljuk-e gyanítom, hogy a bírók upgradelése sem azonnal, egy éjszaka során telepített push-notifikáció formájában zajlik vagy már elkezdték?
Köszi a megosztást!
Ízlések, és pofonok.. A tökönlövős apoendix carrytől kiráz a hideg. Amikor még ifjú voltam, és bohó, akkor használtam - de a) az csak egy sz.aros gázpisztoly volt - éles fegyverrel valahogy nem komfortos a gondolat b) akkor még kisebb volt a pocak - na ez az igazi ok
Köszönöm, ez így világos!
Scenários pályán már most sem lehetett megkövetelni a mozgás közbeni lövést, ez a lehetőség benne volt a páylában.Petya357 írta: ↑2022.03.16. 07:25 Köszönöm, ez így világos!
Vegyes érzelmeim támadtak az új szabályokkal kapcsolatban. Egyrészt haladnak a korral - életszerű(BB) tár kapacitás, hordmódok, már a fegyverlámpa se tilos (ezt láttátok? Lézer sem, csak az idehaza nem játszik) , tárat nem kell megtartani ha egy helyben maradsz, stb. Felszereléshibáért nem automatikus DQ jár, hanem DNF és versenyen kívül még végiglőheted (ez fair).
Másrészt milyen már az, hogy mozgás nem kényszeríthető ki? Bele lehet írni a pályaleírásba, hogy hátrálva kell leadni a lövéseket, de ennek be nem tartásáért nem kaphatsz büntit? Sős, semmilyen, nem szigorúan lövéssel járó feladatért sem A hibavonalak is tovább kockultak. Stb.
Harmadrészt pedig tökmindegy, mi változik - akkor is rosszul
esik átszokni - ilyen az emberi természet
Miért igény, hogy mozgás közben ne legyen lövés?HCZoli írta: ↑2022.03.16. 07:58 Scenários pályán már most sem lehetett megkövetelni a mozgás közbeni lövést, ez a lehetőség benne volt a páylában.
Ezeket a szabályokat a nagy vizen túli igényekhez igazítják nagyrészt, nekünk alkalmazkodni kell.
Egyébként én sem örülök az időzítésnek, az EB-re új dolgokat kell majd kitapasztalnom és rájönnöm, hogy mi a legjobb nekem, pláne a 10-es tárazás. Teljesen más lesz a matek.
Szia,
Nem igény, de nem lehet előírni, a döntés a lövészre van bízva.
Szia,
Ezzel nagyon egyetértek. IDPA-n szerencsére erre különös gonddal figyelnek. Úgy vettem észre inkább a "statikusabb" számokban nincs ilyen téren megfelelő igényesség mindig. Ha külön vizsgára célzol IDPA-hoz, azt nem igazán tudnám támogatni, a legelején már DQ-t kap, aki nem oda való még. Magának a fegyvervizsgának az igényesebbé tételével viszont nagyon egyetértenék. A hány napok helyett a kezelést kellene vizsgálni elsősorban. Szégyen, hogy a vizsgázók egy jó része a vizsgán!!! fog először kezébe fegyvert. Szégyen, hogy a vizsgáztató meglepődve kérdezi, hogy hol tanultam meg így kezelni a pumpás sörétest...
Szia, pontosan így értelmeztem én is. Viszont hajnali hétkor, amikor írtam a posztot, még hatott a fogalmazásgátló, így nem tudtam szabatosan leírni azt, amire gondoltam.
Szia,
Külön vizsgát én sem támogatom, de jó lenne ha a kezdő IDPA lövőkkel lenne foglalkozva kicsit ( leírásod alapján kb minden lövővel).Fortitu írta: ↑2022.03.16. 13:39 Ezzel nagyon egyetértek. IDPA-n szerencsére erre különös gonddal figyelnek. Úgy vettem észre inkább a "statikusabb" számokban nincs ilyen téren megfelelő igényesség mindig. Ha külön vizsgára célzol IDPA-hoz, azt nem igazán tudnám támogatni, a legelején már DQ-t kap, aki nem oda való még. Magának a fegyvervizsgának az igényesebbé tételével viszont nagyon egyetértenék. A hány napok helyett a kezelést kellene vizsgálni elsősorban. Szégyen, hogy a vizsgázók egy jó része a vizsgán!!! fog először kezébe fegyvert. Szégyen, hogy a vizsgáztató meglepődve kérdezi, hogy hol tanultam meg így kezelni a pumpás sörétest...
Le a bürokráciával, de a szükséges dolgokat követeljük meg szigorúan. Most ez fordítva van.
Tehát ha úgy indulsz, hogy az asztalra vannak lerakva a táraid, valamint onnan nem mozogsz el végrehajtás során, akkor nem szükséges a megtartó tárcsere.
Gyálon egyszer kellett így lőni, nagyon szokatlan volt.
Én úgy értelmeztem, hogy ez nem változott. Vagyis eddig sem volt szabad, és most sem. Na majd hétvégén végigolvasom a teljes új szab könyvet, nem csak a változás listát
Szia Bel
Igen, nagyon tanulságos volt. Megérti az ember, miért az volt a trend, hogy elhagyták a manuális biztosítókat sok pisztolyról, meg mit is jelenthet az az elvesztett idő cső alá töltve hordással. Persze, működhet úgy is a mutatvány, de adott szituban handicappel indulsz.
+1
HCZoli írta: ↑2022.03.27. 12:43 Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, hogy előkerült ismét a reaktív lővészet...
Szóval SPORTversenyen emberekre lövöldözünk.... Ráadásul MSSZ versenyen, ahol a szabvány IDPA lőlapot nem engedték használni, mert hasonlít egy emberre, ezért lett a felső kis négyzet melett a két plusz háromszög karton. (alternatív IDPA lőlap )
Számomra nem egyértelmű, mire gondolsz:HCZoli írta: ↑2022.03.27. 12:43 Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, hogy előkerült ismét a reaktív lővészet...
Szóval SPORTversenyen emberekre lövöldözünk.... Ráadásul MSSZ versenyen, ahol a szabvány IDPA lőlapot nem engedték használni, mert hasonlít egy emberre, ezért lett a felső kis négyzet melett a két plusz háromszög karton. (alternatív IDPA lőlap )
Az ökölvívók pedig egymást pofozzák. - Ami szerintem teljesen oké.
Mire gondolok: Élő szereplőkkel felvett jeleneteket vetítenek projektorral a fehér papírral lefedett golyófogó falra és ott el kell döntened, hogy lősz vagy nem lősz és hogy mikor...Poresz írta: ↑2022.03.27. 18:29 Számomra nem egyértelmű, mire gondolsz:
- ez így nem oké, mert a lövészetről le kell választani mindent, aminek önmagában a sporton kívül máshoz köze van;
- az MSSz annyira a nevetséges mértékig keresi a viráglelkűek kegyeit, hogy még a szabvány IDPA lőlapot sem engedték használni, mert hasonlít egy emberre?
Az ökölvívók pedig egymást pofozzák. - Ami szerintem teljesen oké.
Nem számított bele a versenybe, versenyen kívüli érdekesség volt. Ha valakit zavart volna a dolog (ilyen nem volt, mindenki élvezte), akkor simán ki is hagyhatta volna.
Igen, eddig volt nekem egyértelmű. - Mi a probléma?
Nézd meg, hogy néz ki most egy ipsc lőlap.
Ellentartunk, vagy behódolunk? Aki a fegyvereket és a fegyvertartó polgárokat utálja, 90+%-ban mindegyiket és mindenhogy utálja.zora írta: ↑2022.03.27. 20:07 Nézd meg, hogy néz ki most egy ipsc lőlap.
Változik a világ, az őzike nem zsákmányállat hanem Bambi. Az emberalakos lőlap nem támadás elhárítására készít fel, hanem agresszióra nevel. Stb. Nekem se tetszik, de ez van. Akik szívvel-lélekkel tolják ezt a sportot, beletörődnek.
Van az egyesületünkben egy német állampolgár, ő mesélte, hogy kint nem mehetsz katonai ruházatban - pl zsebes nadrág - lőtérre, és a szituációs lövészek megítélése kb. a bűnözőkével azonos a civilek körében.
+sok
Qrvára nem vicces, még akkor sem, ha csak egy evőkés, amivel a szemem kiszúrhatta volna az a részeg tróger a koliban.
Poresz írta: ↑2022.03.27. 19:36 Igen, eddig volt nekem egyértelmű. - Mi a probléma?
Számomra ez teljesen rendben van. A gondolatmenetem:
Élethez, egészséghez, szabadsághoz, tulajdonhoz minden embernek joga van.
→ Akkor ahhoz is joga van, hogy megvédje.
→ Egyenlők vagyunk, de nem egyformák: így a képességeink által adott esélyek is különböznek. Egyszerűbben megfogalmazva egy példával: egy 40 kg-os bölcsészlányka esélytelen egy kigyúrt szatír ellen, aki egyébként kidobóként dolgozik.
→ A képességek hiányát az ember eszközökkel pótolja.
→ Mindenkinek joga van az önvédelemhez szükséges képességei hiányát eszközökkel pótolni.
→ Ezek az eszközök nem tudják olyan mértékben kipótolni a képességek hiányát, hogy ne kelljen velük gyakorolni.
→ Mindenkinek joga van az önvédelmi eszközökkel gyakorolni.
→ Ha a gyakorlás szórakoztató, az jó; ha egymástól tanulunk, még jobb; ha a versengés motiváló hatású és életszerűbbé teszi, még annál is jobb.
Bármelyik pontot kihúzzuk, az első pontot is kihúzzuk.
Az IPSC onnan indult, hogy Jeff Cooper és társai rájöttek: csak a pontlövészet elégtelen arra, hogy egy polgár felkészüljön egy önvédelmi fegyverhasználatra.
Meghalt valaki? Nem.
Megsérült valaki? Nem.
Veszélyben volt valaki? Nem.
Kényszerítettek, fenyegettek valakit? Nem.
Kára keletkezett valakinek? Nem.
Akkor?
Igen, vannak emberek, akiket ez zavar. Nem tudok mit tenni: elmondom nekik, logikusan mi következik miből, hogyan keletkezik erre az igény. Valaki képes belátni, valakinek pedig annyira az ízlése ellen van, hogy már semmilyen érvet nem képes elfogadni, mert az érzelmei mindent felülírnak.
Meddig alkalmazkodjunk hozzájuk?
Amikor kölök voltam, akkor a rajzfilmeket, akciófilmeket, videójátékokat kiáltotta ki mumusnak sok-sok anyuka. Ez volt húsz éve, és még mindig nem kezdtük el lehentelni egymást.
Pár éve KisZombi fordított Tueller-tesztjén szörnyülködött a CO2.de népe.
Egyértelmű, hogy vannak emberek, akiknek az az igénye, hogy egészen a megszűnésig alkalmazkodjunk. - Hát, ez nem egy jó alap a kompromisszumhoz.
Én így látom.
mint egy "lópina" ??!?
Analógia.
Ez már rég nem az ellenntartásról szól, hanem hogy tudunk-e annyit hajolni még, hogy engedjék űzni ezt a hobbit. Nagyon kevés érdek sérül komolyabb tiltások során az üzenet sikeréhez képest: fegyvertartás szigorítása.
nagyon virág lelkű vagy olyanról mondasz véleményt ahol nem voltál ott csak hallottad mi történt... sztem engedd el vagy gyere el legközelebb egyébként igen mivel sok olyan ember van ott aki lő és kap egy ujjab élményt vagy ha nem kkéri akkor nem kap
zora írta: ↑2022.03.27. 21:26 Ez már rég nem az ellenntartásról szól, hanem hogy tudunk-e annyit hajolni még, hogy engedjék űzni ezt a hobbit. Nagyon kevés érdek sérül komolyabb tiltások során az üzenet sikeréhez képest: fegyvertartás szigorítása.
Aztán amikor egy csütörtök reggelre kelve a fegyveres tudás hirtelen felértékelődik, örömmel tölt el? Nem.
Pár éve talán sokan megértették a prepper életmód lényegét. De az igazán fontos most is az, hogy netflixről érdemes-e hbomaxra váltani. Musk úgyis tolja majd a sávszélességet starlinken, akárhogy is lesz.
Igazából tök megértem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy én még nem gondolkodtam el ezen, de élvezem a versenyzést még mindig - a "politikai intrikák" ellenére is még, próbálok minél többfelé el is járni. Nemrég voltunk például sziluett lövészeten, tök élvezetes játék.qqriq írta: ↑2022.03.27. 21:39 ~10 eve meg en is lotem ezeket a negybetus izeket, akkor meg feje volt a lolapnak megse zavart senkit.
100-300 meteren fbi lolapon menekitettunk tuszt senki nem szolt erte.
jo hangulatu, csaladias amator versenyek voltak(a versenyengedelyen is amator szerepel)
aztan jottek "reformok", az egyre menobb versenyzok papagaly ruhakban, akik szerint a fegyver csak profik kezebe valo es meg kellene szigoritani a hozzajutast(versenyen hallottam tobbek szajabol), ilyenkor jon a hanyinger es az elkullogas.
azota a kotelezo versenyekre elmegyek, A3-as papirra lovok mert az jo, es versenyen kivul azt csinalok amit akarok.
csak azert mondom mert ha el tudod engedni akkor nem igazan zavaro ami a hatterben zajlik, ha meg akarjak ugy is seperc elvesznek mindent, ha megtalaljak...
SziaHCZoli írta: ↑2022.03.27. 12:43 Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, hogy előkerült ismét a reaktív lővészet...
qqriq írta: ↑2022.03.27. 21:39 ~10 eve meg en is lotem ezeket a negybetus izeket, akkor meg feje volt a lolapnak megse zavart senkit.
100-300 meteren fbi lolapon menekitettunk tuszt senki nem szolt erte.
jo hangulatu, csaladias amator versenyek voltak(a versenyengedelyen is amator szerepel)
aztan jottek "reformok", az egyre menobb versenyzok papagaly ruhakban, akik szerint a fegyver csak profik kezebe valo es meg kellene szigoritani a hozzajutast(versenyen hallottam tobbek szajabol), ilyenkor jon a hanyinger es az elkullogas.
azota a kotelezo versenyekre elmegyek, A3-as papirra lovok mert az jo, es versenyen kivul azt csinalok amit akarok.
csak azert mondom mert ha el tudod engedni akkor nem igazan zavaro ami a hatterben zajlik, ha meg akarjak ugy is seperc elvesznek mindent, ha megtalaljak...
Bár az ő hozzászólása kapcsán indult ez a mostani vita, de Zolival kapcsolatban úgy érzem meg kell jegyeznem, hogy mindig nagyon korrekt és segítőkész volt a kezdőkkel is. Nekem is adott jónéhány hasznos tippet.qqriq írta: ↑2022.03.28. 07:27 azt elfelejtettem irni hogy a versenyekre hozzak magukkal a borfotelt, minibart, mobil klimat es a stage vegeben rohogcselve kritizalja a foldi halandokat aki fobusbol(ertsd nem verseny tok) rangatjak a stukkert. aztan neha mikor a lelkes amator farmerban/poloban/fobusbol rajuk ver par masodpercet villamsebesen eltunnek... vagy a birokkal kezdenek veszekedni hogy szabalytalan volt az eloaads...
Fortitu írta: ↑2022.03.28. 08:15 Bár az ő hozzászólása kapcsán indult ez a mostani vita, de Zolival kapcsolatban úgy érzem meg kell jegyeznem, hogy mindig nagyon korrekt és segítőkész volt a kezdőkkel is. Nekem is adott jónéhány hasznos tippet.
Ezt az elitizáló hozzáállást én a többségtől nem tapasztaltam az általam látogatott versenyeken. Hozzáteszem IPSC-n nem jártam még, kivéve a szintén botrányt okozó karanténversenyt, ahol külön időpontban, egyenként lehetett lemenni meglőni a a pályákat. Az online vizsgát pár hete csináltam meg, talán egyszer majd gyakorlatira is eljutok... Aztán már lesz erről is tapasztalatom talán valamikor.
Én meg senkitől sem, pedig egy ideje azért járok versenyezni (és nekem sincs a Fobustól drágább felszerelésem).
De te lőni is tudsz.
Mondjuk valóban van ilyen "azabaj team", de ez szerintem erősen túlmutat a szituációs lövészsport keretein (ha virágkötő szakkörbe járnál, ott is lenne ilyen)...qqriq írta: ↑2022.03.28. 10:34 de mikor ipsi versenyt rendeztunk, aztan kozli valaki hogy o x szaz kilometert vezetett es ez ugy szar ahogy van mert nincs bufe meg ingyen udito akkor kicsit felbaszodik az ember agya.
raadasul ugy hogy nalunk ipsi versenyen MINDIG benne volt az ebed a nevezesi dijban!
masik pelda mikor premeccs utan elkezdetts szakadni az eso masnap a versenyre eleg szep sar volt a palyak szelen. delikvens hisztizve kozli hogy o nem azert utazott ide hogy sarba tapicskoljon, szorjuk le valamivel mert o igy nem fog loni.
Ezzel kapcsolatban néha azért felmerülnek kételyeim
Félkézzel elbántál a fél mezőnnyel
Aznap tényleg egész tűrhetően ment - de máskor meg a "jó" kezemmel is csak pár %-kal lövök jobbat annál.
Ott voltam, láttam. Kib. jól toltad gyenge kézzel IS - riszpekt.
Üdv!HCZoli írta: ↑2022.03.27. 12:43 Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, hogy előkerült ismét a reaktív lővészet...
Már önmagában az, hogy ilyen koordinátarendszert heftölsz össze - aggodalomra ad okot a sportpszichológusnál!:-)))Petya357 írta: ↑2022.03.29. 00:20 Üdv!
úgy látom, hogy nagyon eltérnek a vélemények. Szerény véleményem szerint nincs "jó" és "rossz" sportlóvészet. Mindenkinek mások az igényei. Ezeket próbálják kielégíteni a jobbnál jobb sportágak. Van, akinek a verseny a fontos, és van, akinek a kiképzés. Kinek a pontoság mindenek felett, kinek a sebesség-pontosság-erő kombinációja, a régi jó DVC. Van, aki az Olimpiára akar kijutni - is van, akinek csak az számít, hogy meglegyen a minősítés, és "lehessen ottnon igazi fegyver"
Szerény képeségeim szerint igyekeztem összefoglani a két, áltlam legmeghatározóbbnak gondolt jellemző alapján, az ugyancsak általam többé-kevésbé ismert hazai lövész sportokat: a statikus-dinamikus tengely az egyik, a másik a "taktikális"-"életszerű vs a "polkorrekt"-"sportszerű". Nyilván lézetnek más fontos dimenziók is, pls olcsó vs drága; nehéz vs könnyű meglőni a minősítést; olimpiai vs nemzetközileg elismert vs csak hazai vs sehol el nem ismert; fel lehetne venni rá az engedélymenteseket, stb stb.
Lehet kommnetelni - ez csak egy első próbálkozás. Ha van rá igény, akkor megosztoma gúgl fájlt, és lehet közösségi szerkesztésben fejleszteni az "Alignment Chartot"...
Akármi is legyen a "helyes" sorrend - szerintem mindenkinek jut mindeből, nem kell rajta összeveszni. Személy szerint nagyon is élveztem a projektoros műfajt, és úgy érzem, hogy kellő alázatot is ad. Pls nem utolsó sorban pont azt is lehet tanúlni belőle, hogy nem minden helyzetet kell fegyverrel megoldani... az igazolványát lóbáló rendőr is első blikkre úgy néz ki, mint a nemrendőr egy kocsmában pedig közel nulla esélyed van fegyverrel megvédeni magad egy elszánt késelővel szemben.
HunSportloveszetAlignmentChart.jpg
Ja hát a grafikon nem épp "neurotipikus"
Szia,
Győr: 04.16. steel, 05.14. rapid sluggal.Kojak írta: ↑2022.03.29. 19:09 Nem tud valaki véletlenül a közeljövőben megrendezésre kerülő, esetleg Bp-től nem túl távol MSSZ Sörétes puska Ismétlő rendszer (33/Rapid Shooting) minősítő versenyről?
Szükségem lenne egy évközi minősítőre minél hamarabb, de az oldalon május közepére találtam, azt is Győrben.
Köszönöm!
Fortitu írta: ↑2022.03.29. 19:35 Győr: 04.16. steel, 05.14. rapid sluggal.
https://www.hunshooting.hu/calendar/month
Sziasztok!bel írta: ↑2022.03.29. 19:32 Szia Kojak,
Szerintem irj nekik egy e-mailt/hivd fel oket telefonon:
https://www.hunshooting.hu/node/6538
https://papole.hu/?page_id=9
Bel
Fortitu, Gvass1 - köszönöm a támogató kijelentéseket. Ilyen vészterhes időkben különösen sokat számít a szép szó - erőt, és lelki támaszt ad
SziaPetya357 írta: ↑2022.04.10. 23:00 Amikor még egy AK klón is elakad:
5694BDB1-C0F9-4263-97F3-A581F65E1A37.jpeg
Szlovák KolArms, CIP jelzéses nemhadi lőszer. 800 lövésből ez az első eset. A mai 7,62x39 lőszer elérhetőség mellett (amikor már nem illik megkérdezni, hogy mennyi, csak azt, hogy van, vagy nincs) egy csett tényleg belefér. De azért annyira meglepett, hogy a szombati gyorskombi versenyen min 3 másodpercet buktam a töltőfogáson - nem akartam élhinni, hogy egy AK nem lő
A legendák ellenére az AK is csak egy fegyver, ez rádásul nem is fegyver, hanem lőszerhiba. Ritkán, de előfordul, plusz lehet meg is ázott abban a jó időben, ami volt?Petya357 írta: ↑2022.04.10. 23:00 Amikor még egy AK klón is elakad:
Szlovák KolArms, CIP jelzéses nemhadi lőszer. 800 lövésből ez az első eset. A mai 7,62x39 lőszer elérhetőség mellett (amikor már nem illik megkérdezni, hogy mennyi, csak azt, hogy van, vagy nincs) egy csett tényleg belefér. De azért annyira meglepett, hogy a szombati gyorskombi versenyen min 3 másodpercet buktam a töltőfogáson - nem akartam élhinni, hogy egy AK nem lő
Petya357 írta: ↑2022.04.10. 23:00 Amikor még egy AK klón is elakad:
Sziasztok!
Sziasztok!
Nem érzem azért akkora titoknak ezt... Hibás csapi, ritkán, de előfordul. Aki eleget lőtt, az látott már ilyet, bár peremgyújtásúnál sokkal-sokkal gyakoribb.Petya357 írta: ↑2022.04.11. 15:41 Sziasztok!
Qqriq:
pont ezért írtam meg a t. fórumtársaknak - mert ilyet még nem láttam.
Fortitu:
ázás kizárt - nem kapott vizet, végig military vízhatlan acéldobozban, utána pedig a tárban volt, az eső csak szemerkélt. Nem is az az első volt, hanem kb a 3-4 lőszer. Az ütőszegnyom akkora, mint a Mariana-árok - tuti nem a fegyverrel volt gond. Szétszedhetjük, és meg lehet nézni a lőport. De inkább hibás csapi. Más ötletem nincs. A lőszer még megvan - szívesen fogadok konkrét vizsgálati tippeket - de együtt is játszhatunk NCSI -t
Kolonics:
Igen, ez a faládás, Yahoo-féle..
Szia,
Szép lett - mint mindigHCZoli írta: ↑2022.04.26. 08:47 Vasárnap ismét Szombathelyen jártunk az Underground Lőtéren a tavaszi IDPA versenyen.
A "disznóvágás" után most "kertészkedtünk".
Jó pályák, jó hangulat.
https://www.youtube.com/watch?v=qMrDkWR0sHs
Pedig az egyik kelléket (függesztett falap) szívesen kihagytam volnaPetya357 írta: ↑2022.04.28. 08:10 Szép lett - mint mindig
Az Undergroundos versenyek pedig. mindig profik. A nyitható, mindkét irányban lőhető szoba olyan lőtéri adottság, amit maximálisan kihasználnak - nagyon helyesen. Viszont - magukhoz képest - kevés volt a kellék a csúcs eddig a fél autó volt, 2 üléssel, kesztyűtartóval, és beépített füstgéppel
HCZoli írta: ↑2022.05.08. 20:21 Most hétvégén kettő versenyen jártam.
Pénteken Debrecen Multigun Cívis kupa:
https://youtu.be/M78btbXLOZE
Vasárnap Globus IDPA:
https://youtu.be/vNsO8FeGxfQ
Multigun szabályok kicsit lazábbak, mint az IPSC, élvezet húzni neki.
IDPA most kicsit döcögősebben ment, be is húztam kettő PROC-t, de sosem árt emlékezni, hogy mire is kell figyelni.
dv. Z.
Szia,
Jópofa játék nekem a CSAK pisztoly versenyük de keress rá, neked tetszeni fog a többi is, mivel váltogatni kell a fegyvereket.
Wow, ez a multigun dolog nálam is kimaradt eddig, de jó mókának tűnik!HCZoli írta: ↑2022.05.08. 20:21 Most hétvégén kettő versenyen jártam.
Pénteken Debrecen Multigun Cívis kupa:
https://youtu.be/M78btbXLOZE
Vasárnap Globus IDPA:
https://youtu.be/vNsO8FeGxfQ
Multigun szabályok kicsit lazábbak, mint az IPSC, élvezet húzni neki.
IDPA most kicsit döcögősebben ment, be is húztam kettő PROC-t, de sosem árt emlékezni, hogy mire is kell figyelni.
dv. Z.
Szó szerint jó móka.
Köszi!HCZoli írta: ↑2022.05.09. 12:00 Szó szerint jó móka.
Ezen az oldalon szoktak lenni a versenykiírások, mostanában Gyálon is előfordult pár verenyük, nektek az messze sincs.
https://3guneurope.eu/