Replika.Blekk Rájgó írta: ↑2021.12.19. 14:21 Eredeti volt vagy replika? Utóbbit most is megrendelheted.
https://www.pietta.it/1858-starr-eng
Köszi, írtam is nekik, megkérdeztem az árát!

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Replika.Blekk Rájgó írta: ↑2021.12.19. 14:21 Eredeti volt vagy replika? Utóbbit most is megrendelheted.
azért ennél a Starr DA-nál ne a mai értelemben vett revolverezésre számítsatok. Én lőttem ilyennel (egyik kollégámnak volt), és hát eléggé ergya a sütése, inkább a Nagantéra hajaz.Blekk Rájgó írta: ↑2021.12.19. 14:21 Eredeti volt vagy replika? Utóbbit most is megrendelheted.
Ne keni össze a kezedet az ólom.
Én ezt úgy hívom, hogy "régi fegyver szindróma": akkoriban jó volt, a célnak megfelelt, de azóta változtak az elvárások.zora írta: ↑2021.12.19. 17:16 Nem kötekedni akarok, de ez csak mentegetőzés.
Nem volt cél a tartós tok, mert úgysem lőttek vele sokat.
Nem volt cél a használható irányzék, mert nem sportfegyvernek készült.
Szóval nem arról volt szó hogy ez így sikerült, es emiatt kellett rengeteg kompromisszumot megkötni, hanem dirket ilyennek akarták...
Csakhogy a pa-63 már 1963-ban is egy szánalmas fostömlő volt a kortársakhoz, vagy akár egy régebbi Makarovhoz képest.WildBear23 írta: ↑2021.12.19. 17:21 Én ezt úgy hívom, hogy "régi fegyver szindróma": akkoriban jó volt, a célnak megfelelt, de azóta változtak az elvárások.
Pont mint ha megnézel egy szépségkirálynőt az 50-es évekből: ma már biztosan nem lenne belőle szépségkirálynő.
Akkor sem, ha ugyanannyi éves lenne most is, mint akkor volt.
IGEN, ez nekem is az örök sirámom.
Megjegyzem volt szerencsém egy (hatástalanított) vz. 50 pisztoly sütésének próbálgatásához. Nem éreztem túl kellemesnek.WildBear23 írta: ↑2021.12.19. 17:36 IGEN, ez nekem is az örök sirámom.![]()
Ha egymás mellett lőssz PA63-al és Makarov PM-el, a Makarov fényévekkel jobb.
Kényelmesebb a markolat, jobb az elsütés, megbízható, jól uralható.
Eleve egy átgondolt, célszerűsített szerkezet.
EZT kellett volna továbbfejleszteni a kompatibilitás megtartásával, pl. egy olyan markolattal, mint a FAB PMG (hüvelykujjas tárkioldás).
Jaja, de a kelet-németek és a bolgárok nem akarták feltalálni a spanyolviaszt, hanem Makarov PM-et gyártottak: a DDR gyártású kimondottan jó! de a bolgár is teljesen használható.Poresz írta: ↑2021.12.19. 17:48 Megjegyzem volt szerencsém egy (hatástalanított) vz. 50 pisztoly sütésének próbálgatásához. Nem éreztem túl kellemesnek.
Saját tapasztalat nincs, de a lengyel P-83-at, és még inkább a P-64-et szokás úgy szídni, mint a PA-63-at.
Az összképről az a benyomásom, hogy a VSZ-ben beleszerelmesedtek Walther PP-be - nem azt írtam, hogy másolták! -, csak éppen a kompakt méretben elférő kis erőkarok miatt egyik sem tudta utánozni a sütését.
Van: nem kenődik fel az ólom a revolver csőfaránál.
Sorkatonai szolgálatukat Romániában letöltő ismerőseim a Karpati pisztolyt szidták hasonló vehemenciával.
Játszós- és öröm- és gyűjteményi fegyver, nem precíziós pontlövő. Ez másodlagos szempont.
Talán ezért nincs egyik hazai forgalmazó kínálatában sem. Ahogy a LeMat revolver se a nagyon fogyós termék.
De itt pont az élvezet veszik el, hiszen pontlőni amúgy sem revolverezve szokás, ugye.Blekk Rájgó írta: ↑2021.12.19. 21:08 Játszós- és öröm- és gyűjteményi fegyver, nem precíziós pontlövő. Ez másodlagos szempont.
Micsoda pech, hogy csak később tanulta meg az Arresto Momentum varázsigét, amivel megállíthatta volna a zuhanását.gvass1 írta: ↑2021.12.24. 07:30 BOLDOG KARÁCSONYT!
ÚJ VIDEÓ - Heckler und Koch SP5K – 1. rész
Mert nincs karácsony anélkül, hogy Hans Gruber le ne zuhanna a Nakatomi-toronyházból, és a legszebb karácsonyi mozi a Die Hard! A Heckler und Koch MP5 (Ho-Ho-Ho) pedig legalább annyira ikonikus szereplője a filmnek, mint Bruce Willis és Alan Rickman.
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... 5k-1-resz/
és
http://www.fegyvervideo.hu/heckler-und- ... 5k-1-resz/
Megnéztem a versenykiírást. Jól értelmezem, hogy a hangtompító kötelező? Vagy mi az a sound moderator? Ha hangtompi, akkor itthonról csak hivatásos csapatok indulhatnak.swordmanus írta: ↑2021.12.27. 16:59 A Polenar Tactical nemrég volt egy agyament lengyel lövészversenyen. Nyár elején lesz az újabb kör, ahova a magyar sportlövőket is nagy-nagy (legendásan lengyel-magyar) barátsággal és szeretettel várják:
https://www.strzelamyinaczej.pl/.../light-infantry.../
Mod: lengyel nyelvről gugli fordítást használtam, az angol nyelvet választva és nem gugli fordítózva már kiderül, hogy a hangtompító használata kötelező.TotoHU írta: ↑2021.12.27. 18:47 Megnéztem a versenykiírást. Jól értelmezem, hogy a hangtompító kötelező? Vagy mi az a sound moderator? Ha hangtompi, akkor itthonról csak hivatásos csapatok indulhatnak.
"Mandatory minimum equipment required from competitors:
- center fire rifle for intermediate ammunition
- operational sights or sight on the rifle
- at least 400/330/300 (Formula Lekka / Lżejsza / Leciutka) ammunition for the rifle
- sound moderator for the rifle, which reduces the sound signature of the shot by at least 20dB , used throughout the shooting (only the Light and Lighter formula)"
"only the Light and Lighter formula"TotoHU írta: ↑2021.12.27. 19:20 Mod: lengyel nyelvről gugli fordítást használtam, az angol nyelvet választva és nem gugli fordítózva már kiderül, hogy a hangtompító használata kötelező.
"Obligatory equipment:
– semi-automatic centerfire rifle chambered in any of the intermediate calibers (.223/5.56 NATO/7,62×39/5.45×39 etc. ARE ALLOWED) (.300 BLK, .308 WIN, 6.5 Creedmor, .458 SOCOM etc. are NOT ALLOWED)
– operational sights (or any optical sights)
– at least 400/330/300 (Light/Lighter/Lightest formulas) rounds for the rifle
– suppressors for the rifles, which reduce the sound by at least 20dB, used at all times throughout the competition (only Light and Lighter formulas) (if your country does not allow suppressors – contact us beforehand)"
Ez jogi téma, de szvsz ha magyarisztáni alattvalóként jársz kint, akkor ott sem szerelheted fel a saját fegyveredre hiszen a magyar jjogszabályok akkor is vonatkoznak ránk amikor nem vagyunk itthon.
Ez azért eléggé lol. Teoretikusan van egy ilyen jogelv, de amikor füvet szívol Amsterdamban, vagy egy sör után vezetsz cseszkóban, akkor sem érdekel. Vagy ha nem 27% ÁFÁt fizetsz külföldön bárhol...
Naszóval.... igen, magyarként fel kell venni a kapcsolatot velük, angolul remekül kommunikálnak (neked miért kellett fordítani, nekem a linken angolul jött be a kiírás?). Én is úgy gondolom, hogy számos más ország versenyzőihez hasonlóan, kapnátok kölcsön hangtompítót, amit előtte nap be tudnátok lőni a fegyveretekhez, pont mint a Polenarosok tették legutóbb (javaslom megnézni a videójukat).TotoHU írta: ↑2021.12.27. 19:20 Mod: lengyel nyelvről gugli fordítást használtam, az angol nyelvet választva és nem gugli fordítózva már kiderül, hogy a hangtompító használata kötelező.
"Obligatory equipment:
– semi-automatic centerfire rifle chambered in any of the intermediate calibers (.223/5.56 NATO/7,62×39/5.45×39 etc. ARE ALLOWED) (.300 BLK, .308 WIN, 6.5 Creedmor, .458 SOCOM etc. are NOT ALLOWED)
– operational sights (or any optical sights)
– at least 400/330/300 (Light/Lighter/Lightest formulas) rounds for the rifle
– suppressors for the rifles, which reduce the sound by at least 20dB, used at all times throughout the competition (only Light and Lighter formulas) (if your country does not allow suppressors – contact us beforehand)"
gvass1 írta: ↑2021.12.28. 06:45 Ez azért eléggé lol. Teoretikusan van egy ilyen jogelv, de amikor füvet szívol Amsterdamban, vagy egy sör után vezetsz cseszkóban, akkor sem érdekel. Vagy ha nem 27% ÁFÁt fizetsz külföldön bárhol...
Szóval szerintem ez egy NEM érvényes ostobaság úgy generálisan, főleg ha ütközik a két ország jogszabálya, akkor azé érvényes ahol vagy.
Hiába szabad a piroslámpás negyed Németországban, a Hamburgban mádámként dolgozó, a magyar törvények szerint prostitúciót elősegítő magatartás stb., emiatt nem jöhet haza, mert itthon kérdés nélkül azonnal bekasztlizzák.TotoHU írta: ↑2021.12.28. 09:28 https://buntetojog.info/mi-a-buntetojog ... yi-hataly/
"3. § (1) A magyar büntető törvényt kell alkalmazni
a) a belföldön elkövetett bűncselekményre,
b) a Magyarország területén kívül tartózkodó magyar felségjelű úszólétesítményen vagy magyar felségjelű légi járművön elkövetett bűncselekményre,
c) a magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény."
Erre mondom, hogy ezt egy jogi kérdés és én is ennyit tudok róla amennyit leírtam. Gyorsan ráguglizva lett egy egyértelműsítő lap, de itt is egy csomó összefüggés, feltétel és elvi kategória van amin bejglizabálás közben lusta vagyok magam átrágni, meg mivel nem értek hozzá, simán téves következtetésre jutnék.
Szóval szerintem egy büntetőjogásznak kellene megmondania hogy ilyen esetben mi a követendő? Azt viszont a hazai rendőrségi gyakorlatot ismerve simán elképzelhetőnek tartom, hogy ha a magyar hatóságok tudomására jut (és jóakarók mindenhol vannak) hogy magyar sportlövő magyar sportcélú tartási engedélyre kiadott fegyverére külföldön hangtompítót szerelt fel és azzal versenyzett, akkor itthon azonnal jön a feljelentés, engedély bevonás, büntetőeljárás, és megkínálják 2-8 év helyben járással.
Bokros dokinak jó téma lehetne sztm.
OFF
Nem olvastad végig.
milyen volt érzésre ? uralható ?ablaz írta: ↑2022.01.01. 10:46 Elmentem a Celeritas-ba egy kívánság fegyvercsomag élvezkedésre:
Jó volt:
https://www.youtube.com/watch?v=kJQKjPXZUug
Mindenképpen ki szerettem volna próbálni az 50-es Desert Eagle-t és a 460-as Smith and Wesson-t (500-as nem vót)
![]()
Érzetre ezekkel a kaliberekkel már nem voltam olyan bátor, pedig attól messze voltam hogy fejbevágjon bármelyik is. A hüvely az nem számít...
Jó lett a videó, grat!ablaz írta: ↑2022.01.01. 10:46 Elmentem a Celeritas-ba egy kívánság fegyvercsomag élvezkedésre:
Jó volt:
https://www.youtube.com/watch?v=kJQKjPXZUug
Mindenképpen ki szerettem volna próbálni az 50-es Desert Eagle-t és a 460-as Smith and Wesson-t (500-as nem vót)
![]()
Köszi!
Itt válaszolok a játszós topik helyett.
Az elektronyos gyújtású lőszerek is csak érdekesség lett.TotoHU írta: ↑2022.01.05. 17:11 Itt válaszolok a játszós topik helyett.
Én meg, átlag mezei felhasználóként, valami igazán forradalmira lennék még az életemben kíváncsi, kb. a feketelőpor -> gyérfüstű lőpor, vagy az elöltöltő egylövetű-->hátultöltő egylövetű-->többlövetű-->öntöltő ívhez hasonlóra. Kicsit az az érzésem hogy az iparág sem talál semmi ilyesmit, pedig itt aztán pénz az van rá, főleg a katonai oldalról érkező megoldásoknak. Evolúció az van (műanyagtokos strikeres elsütőszerkezetesek, egyre több lövetű mikrokompaktok, csőlrendezés révén minimális hátrarúgásúak) de mindent átrendező revolúció nem nagyon látszik.
Kellene egy új Sam Colt, vagy John Moses Browning...
TotoHU írta: ↑2022.01.05. 17:11 Itt válaszolok a játszós topik helyett.
Én meg, átlag mezei felhasználóként, valami igazán forradalmira lennék még az életemben kíváncsi, kb. a feketelőpor -> gyérfüstű lőpor, vagy az elöltöltő egylövetű-->hátultöltő egylövetű-->többlövetű-->öntöltő ívhez hasonlóra. Kicsit az az érzésem hogy az iparág sem talál semmi ilyesmit, pedig itt aztán pénz az van rá, főleg a katonai oldalról érkező megoldásoknak. Evolúció az van (műanyagtokos strikeres elsütőszerkezetesek, egyre több lövetű mikrokompaktok, csőelrendezés révén minimális hátrarúgásúak) de mindent átrendező revolúció nem nagyon látszik.
Nézd, a kerék az több ezer éve ugyanaz. Revolúció csak a feltalálása volt, mégis jól elvagyunk az evolúciójával: levegővel felfújt gumiabroncs, gördülőcsapágyazás, dobfék, tárcsafék, agyváltó, agymotor…TotoHU írta: ↑2022.01.05. 17:11 Itt válaszolok a játszós topik helyett.
Én meg, átlag mezei felhasználóként, valami igazán forradalmira lennék még az életemben kíváncsi, kb. a feketelőpor -> gyérfüstű lőpor, vagy az elöltöltő egylövetű-->hátultöltő egylövetű-->többlövetű-->öntöltő ívhez hasonlóra. Kicsit az az érzésem hogy az iparág sem talál semmi ilyesmit, pedig itt aztán pénz az van rá, főleg a katonai oldalról érkező megoldásoknak. Evolúció az van (műanyagtokos strikeres elsütőszerkezetesek, egyre több lövetű mikrokompaktok, csőelrendezés révén minimális hátrarúgásúak) de mindent átrendező revolúció nem nagyon látszik.
https://www.hunshooting.hu/sites/defaul ... _02_28.pdf
KöszönömSparrow írta: ↑2022.01.05. 18:19 https://www.hunshooting.hu/sites/defaul ... _02_28.pdf
6.3.4.5 pont. (25m pontlövész lőlapról beszélünk elvileg ugye?)
Ez kb egy felturbózott 7.65Br, nevezhették volna 7.65 Browning Magnumnak is.gvass1 írta: ↑2022.01.06. 06:17 Új pisztolykaliber: .30 Super Carry
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-pisz ... uper-carry
Technikailag, mivel nem félperemes a hüvely, inkább 7,65 mm Longue Magnum:-))WildBear23 írta: ↑2022.01.06. 07:10 Ez kb egy felturbózott 7.65Br, nevezhették volna 7.65 Browning Magnumnak is.
1-2-vel nagyobb tárkapacitás, mint ha 380Acp vagy 9x19 lenne, cserébe ritka és drága a lőszer. Nagy deal.
Én nem rendszeresíteném.![]()
Az I. világháború óta megjelent maroklőfegyverbe való kaliberek közül csak három vált megkerülhetetlenné:
Érdekes kis elemzés, de árnyalnám.Poresz írta: ↑2022.01.06. 11:06 Az I. világháború óta megjelent maroklőfegyverbe való kaliberek közül csak három vált megkerülhetetlenné:
.357 Magnum
.44 Magnum
.40 S&W
A többi, ha különböző mértékben is: egzotikum.
Megérzésem szerint határeset a .454 Casull, .32 H&R Magnum, a .357 SIG, és újabban a 10 mm Auto.
A 7,62×25 mm, de még inkább a 9×18 mm PM az "csalás": úgy könnyű, hogy egy százpluszmilliós lélekszámú ország rendszeresíti, majd ráparancsol a vazallusaira, hogy "Ezt használjátok!", és a világ minden pontjára segélyként küldi.
A 9×19 mm Luger pedig az I. világháború előtt jelent meg, valami furcsa okból már a két világháború között a géppisztolyok általános lőszerévé vált, majd a II. világháború után a rengeteg zsákmányfegyver, utána pedig a NATO-rendszeresítés lökött nagyon az egyébként megérdemelt népszerűségén: alapvetően ez a kaliber is rendszeresítésnek köszönheti a népszerűségét.
A bizonyos háromból a .357 Magnum népszerűségét megérdemeltnek tartom. Gvass1 szokta emlegetni: humán cél ellen a 00-ás söréttel töltött 12-es lőszer után a .357 Magnum 4 hüvelykes csőből kilőtt jacketed hollow point lövedéke rendelkezik a legjobb megállítóerővel.
A .44 Magnum esetén jó marketingre gyanakszom (Piszkos Harry és a Taxisofőr): nem hiszem, hogy annyi maroklőfegyveres vadász létezett és létezne, amennyi ekkora népszerűséget biztosít. Talán még a vadászok ("Segítség, vaddisznó!") és az olyan környéken élők népszerűsítették, ahol a veszélyes kétlábúnál több a veszélyes négylábú ("Segítség, medve!"). Biztos sokat dobtak a népszerűségén az ebben a kaliberben gyártott alsó kengyelkulcsos "westernpuskák", amik megszelídítették.
A .40 S&W karrierje érdekes. Az idősebbek szerint úgy indult, hogy .40 "Short & Weak" volt a gúnyneve. A 2000-es évek elejére komoly fegyvergyártó egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy ne kínáljon ilyen kaliberű öntöltő pisztolyt: emlékszem egy hírre, amely szerint két lőszergyár esetén is dobogós volt a legnagyobb darabszámban gyártott és eladott maroklőfegyverbe való lőszerek között. Amerikában rengeteg rendvédelmi szerv rendszeresítette, azt jósolták, ez lesz a NATO új maroklőfegyver kalibere… Erre a 2010-es évek közepétől egyre többször hallottam-olvastam, hogy ennek a kalibernek a népszerűsége hanyatlik.
Ha már .38/.357, korábban amikor 3" revkót vettem kíváncsiságból rámentem hogyan is aránylik egymáshoz ennél a kalibernél a csőtorkolati energia és a csőhossz? Ezt a táblát találtam a Lucky Gunner oldalán
Federal- t javítsd ki a cikkben, Gábor! Nehogy megsértődjenek rád!gvass1 írta: ↑2022.01.06. 06:17 Új pisztolykaliber: .30 Super Carry
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-pisz ... per-carry/
![]()
Faktor lehet a csőfar dob hézag, huzagemelkedés, cső és dob belső pontos méretei is.TotoHU írta: ↑2022.01.06. 11:34 Ha már .38/.357, korábban amikor 3" revkót vettem kíváncsiságból rámentem hogyan is aránylik egymáshoz ennél a kalibernél a csőtorkolati energia és a csőhossz? Ezt a táblát találtam a Lucky Gunner oldalán
Meglepődtem, hogy bizonyos lőszerfajtáknál a 3" és 4" csőhossz között az oldal mérései alapján nem volt ebből a szempontból különbség. (Valszeg összefüggésben lehet a töltésre használt lőpor égési sebességével)
Mod: a 00 buckshotnál valami fórumon olvastam hogy egyetlen ilyen .33-as ás sörétszem csőtorkolati energiája 300-350 joule, ezekből pedig 8 db található. Ez tehát egy lényegében egyidejű nyolcas sorozat 300-350 joule-os lövedékekkel egymáshoz közel becsapódva. Ez valóban verhetetlen.
revko_csotork_energiak.jpg
Sziasztok,
még kiegészítés: a .40 SW könnyen adaptálható volt a meglévő, 9 mm Luger kaliberű modellekhez, legfeljebb csökkent valamit az élettartam. De a 10 mm AUTO csak a nagyobb .45-ös tokméretekhez volt illeszthető, ami drágább, nagyobb, és sok kisebb kezű juzer (pl. nők) számára kezelhetetlen méretű fegyvert eredményezett.bel írta: ↑2022.01.06. 12:37 Sziasztok,
Ugyanez kicsit hosszabban megfogalmazva:
Az 1986-os Miami incidens utan kijott uj FBI szabvanynak megfelelo loszert nem tudtak gyartani 9x19-es kaliberben. A lo tuloldalara atesve 10 mm auto-val konnyen tudtak megfelelo hatasu loszert kesziteni, de hasznalhatatlanul eros volt. Logikus lepes volt a .40SW, ami pont annyival nagyobb es erosebb a 9x19-nel, hogy az akkori technikaval tudtak megfelelo hatasu lovedeket kesziteni hozza, mikozben annyival gyengebb a 10 mm auto-nal, hogy mar kezelheto.
Aztan ahogy fejlodott a technika, par eve mar tudnak jobb lovedekeket gyartani, amikkel elerheto az FBI altal elvart teljesitmeny 9x19-bol is.
Bel
És itt egy videó a Federal-tól, hogy miért is a 30 Super Carry a jó választás:gvass1 írta: ↑2022.01.06. 06:17 Új pisztolykaliber: .30 Super Carry
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-pisz ... per-carry/
![]()
Ööö, ezt tudod is számszerűsíteni? Mert mindenki más szerint meg teljes bukta.aksurv írta: ↑2022.01.06. 12:58 Nem temetnem ezt a kalibert rögtön.
Az S&W nel nem hülyék vannak.
Gyakorlatilag nem tettek mást mint megcsinaltak a 327. federal magnum pisztolytolteny verzióját.
A piac most a subcompact pisztolyoke.
A lőszer előnyei megegyeznek a 327 tel.
Nagy kaliberre jellemző terminális balisztika mellett jelentősen csökkentett hatrarugas es emelt tarkapacitas.
A 327 15 éves kaliber és már elég szépen fut,
húúú, ez kiverte a bullshit-o-métert.Kapcsy írta: ↑2022.01.06. 13:01 És itt egy videó a Federal-tól, hogy miért is a 30 Super Carry a jó választás:
https://www.youtube.com/watch?v=fGHxrE9HXBs
A kaliber és a megjelentetett lőszerek jellemzőivel szemben semmi kifogásom.aksurv írta: ↑2022.01.06. 12:58 Nem temetnem ezt a kalibert rögtön.
[…]
Gyakorlatilag nem tettek mást mint megcsinaltak a 327. federal magnum pisztolytolteny verzióját.
A piac most a subcompact pisztolyoke.
A lőszer előnyei megegyeznek a 327 tel.
Nagy kaliberre jellemző terminális balisztika mellett jelentősen csökkentett hatrarugas es emelt tarkapacitas.
A 327 15 éves kaliber és már elég szépen fut, mert kivaltja a 0.357 et fele akkora hatrarugassal +1 v. +2 kapacitás novekedessel pont a snubbienal es a kisebb carry fegyvereknel.
Ezzel az új pisztolytoltennyel a mostani 7-10 tarkapacitasokbol 10-15 lesz a 9 mmre jellemző teljesítménnyel kisebb visszarugassal a fegyverek nagyobb attervezese nélkül.
Fogalmam sincs, milyen emberek dolgoznak a S&W-nál, de tíz-tizenöt éve nem gondoltam volna, hogy a Remington csődbe megy.
A 327. most olvastam egy cikket ott jókat írtak a felfutasrol.gvass1 írta: ↑2022.01.06. 13:29 Ööö, ezt tudod is számszerűsíteni? Mert mindenki más szerint meg teljes bukta.
És jelenleg az SW 15-féle kaliberben gyárt revolvert, ezek közt NINCS a .327 Fed. Mag.
A Ruger az SP101-et és az LCR/LCRx-et valóban gyártja ilyen kaliberben, mást (normál szortimentben) nem. Összesen 4-féle típust a kb. 100-féle revolverük közül.
A Taurus kettő évig gyártott .327-es revolvert, de ennek 12 éve, azóta nem.
Mivel ez a világ három legnagyobb revolvergyártója, nekem ez nem tűnik "elég szépen fut"-nak.
---
Azt, hogy az S&W-nél nem hülyék vannak? Nyilván, minden ilyen újdonságból, akármekkora hülyeség is esetleg elfogy párezer darab fegyver pluszban.
(MOndjuk láttunk már tőlük olyat is, hogy SW Sigma, meg a Clinton-kormányzat bő nyállal leszop-sa.)
ezt esetleg linkelnéd? köszi
ööö, ez egy úgynevezett termékelhelyezés, nem cikk.
Lehet, de logikus érvek vannak benne és évi 20 milliós a piac kihegyezve a carry fegyverekre.
A probléma nem a lőszer jellemzőivel van, hanem a logisztikájával.aksurv írta: ↑2022.01.06. 14:15 Lehet, de logikus érvek vannak benne és évi 20 milliós a piac kihegyezve a carry fegyverekre.
És a newsweek foglalkozott két cikkben is egy hónapon belül a scotus előtt lévő üggyel, olyan szintig hogy az egyiket regnáló állami szenátor írta.
Ha pedig a kaliforniai tarkorlatozas rövid ideig való eltörlését nezzük hatalmas piac nyílhat pluszban meg.
Ismételni tudom, amit Poresz is írt: ÖNMAGÁBAN a .30 Super Carry (vagy akár a .327 F. Mag.) lőszer KÉPESSÉGEI kifejezetten figyelemreméltóak, ekkora külméretekből (ha igaz) ilyen szép ballisztikát kihozni az derék dolog.aksurv írta: ↑2022.01.06. 14:15 Lehet, de logikus érvek vannak benne és évi 20 milliós a piac kihegyezve a carry fegyverekre.
És a newsweek foglalkozott két cikkben is egy hónapon belül a scotus előtt lévő üggyel, olyan szintig hogy az egyiket regnáló állami szenátor írta.
Ha pedig a kaliforniai tarkorlatozas rövid ideig való eltörlését nezzük hatalmas piac nyílhat pluszban meg.
Egyetértek hogy a lőszer ár és elérhetősége döntő lesz a sikeressé szempontjából.gvass1 írta: ↑2022.01.06. 14:43 Ismételni tudom, amit Poresz is írt: ÖNMAGÁBAN a .30 Super Carry (vagy akár a .327 F. Mag.) lőszer KÉPESSÉGEI kifejezetten figyelemreméltóak, ekkora külméretekből (ha igaz) ilyen szép ballisztikát kihozni az derék dolog.
De! Az új .30-as lőszer a 9 mm Luger árának kb. duplájába fog kerülni a nyilvánosságra hozott lőszerárak szerint, és azért csak kevesebbet tud, és biztosan nem lehet kapni, csak néhány nagyobb fegyverboltban.
És igazából ennek egy Glock 19 illetve M1911 Commander méretű pisztolyban való bevezetésének értelmét végképp nem értem, mert nyernek kemény 2-3 lőszeres kapacitást pluszban a 9 mm Lugerhez képest. ÉS EZEN FEGYVERMÉRETEK/tömeg mellett a 9 mm Luger is minimális gyakorlással csodálatosan uralható.
A Shield+ esetében talán valamivel több értelme van, de igazából még a P365/Hellcat/G43 méretű/tömegű 9x19-esek is tökk jól uralhatóak, igaz azokhoz már gyakorlottabb júzer kell.
IMHO itt akkor szakíthattak volna nagyot, ha Ruger LCP2+ mértű, igazán zsebfegyverben hozzák ki ezt a kraftot.
(De akkor is kihalna pár év alatt.)
ezt nem lehet vaamilyen B kategoriába vizsgáztatni?Petya357 írta: ↑2022.01.07. 14:37 Ma ismért jártam Mex fórumtárs (Bavarian Tactical) műhelyében - ezúton is köszönöm a lehetőséget. AR minden mennyiségben, az összeszereltség különböző stádiumában - kell egy ilyen szoba!![]()
Végigtaperoltam mindegyiket - a képen látható a gyártó saját példánya. Nagyon pöpec, és cerakote is jól mutat rajta. Remélhetőleg az év közepére már megépül az “A” kat tárolóhely, akkor majd akad benne hely egy Bavarian Tactical pukkának is.Öröm látni, hogy ilyen minőséget tudnak Budapest szívében gyártani.
BA6F5F1E-EB02-461E-B25E-C20276C14FDF.jpeg
kellemes darabPetya357 írta: ↑2022.01.07. 14:37 Ma ismért jártam Mex fórumtárs (Bavarian Tactical) műhelyében - ezúton is köszönöm a lehetőséget. AR minden mennyiségben, az összeszereltség különböző stádiumában - kell egy ilyen szoba!![]()
Végigtaperoltam mindegyiket - a képen látható a gyártó saját példánya. Nagyon pöpec, és cerakote is jól mutat rajta. Remélhetőleg az év közepére már megépül az “A” kat tárolóhely, akkor majd akad benne hely egy Bavarian Tactical pukkának is.Öröm látni, hogy ilyen minőséget tudnak Budapest szívében gyártani.
BA6F5F1E-EB02-461E-B25E-C20276C14FDF.jpeg
Innovatív és érdekes első látásra, várom a teszt videókat! (Remélem ez létező termék és meg is éri a sorozat gyártást)
Sport vonalon nekem vannak kérdéseim, pl átszerelhető balkezesnek?
Köszi a felhomályosítást, így tisztagvass1 írta: ↑2022.01.08. 08:52
Jogilag a fődarabok összeszerelése kész, működőképes lőfegyverré az bizony gyártás - és annak neve kerül rá, és az viseli a gyártói felelősséget, aki ezt végzi.
Amire te célzol, hogy magukat az alkatrészeket más gyártja, az valóban így van a kolléga esetében, de nem is kamuzik róla. Ellentétben a fél iparággal, mert AR-15 lowert és uppert, meg zárat az egész világon úgy tucatnyinál kevesebb GYÁRTÓ készíti. Mindenki más összeszerel a csilliónyi egyéb, nem-fődarab alkatrészt is felhasználva. Aztán ad neki egy menő jelzést és saját neve alatt árulja, lásd pl. Springfield Armory.
A fő művészet - ahogy én észreveszem - ebben az AR-15 legóban az, hogy az innen-onnan beszerzett elemekből működőképes, tartós és megbízható fegyver szülessen. Ez meg sokaknak nem megy...
Igen a gyenge kezes lövés itt nem teljesíthető. Ez a katonai alkalmazást szintén kizárja szerintem.
Itt azért az összeszerelésnél több zajlik. Pl blank csövek (.223, .300 Blackout, .458 SOCOM - bazi nagy lyuk!) AR kompatibilussá esztergálása, méretre vágása, illesztése. Az esztergálás IMHO nem összeszrelés.
Minimális saját tapasztalat:
Nekem volt az első szériás nagyon kicsi verzió 45-ös kaliberben, illetve az 500-as HD hosszabb csővel. A kicsi nagyon nem passzolt a kezemhez, és ha rendesen meg volt tömve púderrel + nehéz alakos lövedékkel akkor bizony fájdalmas volt vele a lövészet.Poresz írta: ↑2022.01.09. 15:55 CzechGun/Detonics Gladiator: kinek milyen tapasztalata van vele?
Érdemes-e gyűjtenem rá? (Funkció: jópofaság és örömlövészet.)
A DoubleTap derringerre szokták mondani, hogy eszméletlen kellemetlen vele lőni a markolat geometriája ("tégla" fémből) és a nagy teljesítményű lőszer mellé társuló alacsony fegyvertömeg miatt. - Ez pedig ha tömegében nem is (632 g vs. 12-14 oz.), de formájában gyanúsan hasonló.
Plusz simacsövű.
Már legálisan is lehet hozzá otthon mindened.
Nono, engedélyt olyat még nem adtak ki, hiszen csak 9 napja hatályos.
Ha csak simán üres upperre gondolsz, azt nem fogunk értékesíteni. Ha váltórendszerre, váltócsőre gondolsz (Pl.: van egy .223 Rem. kaliberű AR-ed, és szeretnéd .300 AAC Blackout-tal használni), akkor szerintem hamarosan. Remélem, nemsokára vizsgáztatom az elsőt.
gvass1 írta: ↑2022.01.10. 12:00 Új osztrák pisztolymárka: Bubix Arms és a Bro pisztoly
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-oszt ... -pisztoly/
hát azért nem, hiszen az elsütőbill-re a mutatóujjal nyúlsz, a markolatot meg normálisan fogod ott a középső ujjaddal. (Történelmileg nem előzmény nélküli, lásd pl. Baby Nambu, vagy a HK P7).
Szvsz ezt észre se veszed, kb. mint a billentyűbiztosítót. Báááár, elég régóta lövök Glock 19-essel (Gen2), a gyári, bordás elsütőbillentyűvel és nem zavart, a G43X-en viszont még szoknom kell. Mondjuk ez utóbbinak keményebb (és érzésre rövidebb, pedig mindkettőben "-" connector van) is a sütése.
Köszi a mókát, meg hogy megcsináltad a tömböt!
Nálam van a tömb, amint lesz kapacitásom szétvágom
A Revenge 14M nálam volt, meg is járattam, de eszembe sem jutott hogy rá kellene lőni. Mondjuk én 15 mm gumit és Geco riasztót használok hozzá, meglepődnék ha bármit is csinálna a zselével.