Petya357 írta: ↑2021.08.02. 08:21
Ja, 10 percenként egymást váltva a fűrészelésben, hétfő reggelig pont feljutottatok volna
Háát.. szerintem max. egy óra alatt le lehet vele vágni egy lakatot.
De jó ötletet adtál, letesztelem!
egy ilyen Monte Krisztó gróf féle segédeszköz nem ér fel egy rendes fűrésszel - de sokkal sokkal jobb, mint a semmi.
Pontosan.
Az összes ilyen magunkkal hordott bizbaszra igaz, hogy nem érnek fel egy full-size ipari cuccal (lakat esetében flex, erővágó), ezért kompromisszumokat kell kötni.
Vannak a multitoolok, amik nagyon nagyfiús, szerethető dolgok (a Leatherman, és SOG szerszámokat ismerem valamennyire, ilyenjeim voltak/vannak), de kérdés, hogy ugyanazért a pénzért és súlyért milyen kompakt, ipari szerszámokat tudsz venni/hordani.
Az eddigi tapsztalatok:
- Pici, állítható villáskulcs: so-so.
- Svájci bicska: jó cucc, de nekem a nagyok nem jöttek be, csak a két"emeletes". Az viszont must have.
- Knipex Cobra XS fogó: ez zseniális cucc!! Ha találkozunk, megmutatom. Német gyártmány, edzett króm-vanádium acél, 60 gramm az egész, de egy bojlert leszereltem vele.

- Knipex fogókulcs: ez is nagy ötlet, tenyérben elfér, de 24mm-ig bármilyen anyára rá tudsz fogni vele, 10x-es erőáttéttel. Idén jelenik meg az XS verziója.

Ez is edzett CroVa elektroacél.
- Sniccer: a slim méretben (9mm

a japán Olfa rozsdamentes acél sniccer, rozsdamentes vagy szénacél pengével. A szélesebb változatnak 1,2mm vastag a pengéje, masszívabb feladatokhoz (pl. fa faragás) is jó, illetve jó bele a levágott ipari fűrészlap, ami 10 gramm.
- Csavarnyúzó: érdemes az ipari biteket használni (6,35

, mivel azokból pár száz forintért lehet top minőséget venni. Wiha és Wera ami nekem bejött. A Xiaomi gyárt nagyon jó mikro-csavarhúzót, 4mm-es Wiha bitekkel.
- Pici nagyító (20x Bausch&Lomb), és egy tűhegyes csipesz. Kullancshoz, szálkához.
- És persze az elemlámpa.
BME - még szerencse, hogy az ismerőseidnek volt anni esze, és nem próbálták meg szétlőni a lakatot...
Öööö... nem mondtam, hogy végül hogy jutottunk ki...?