gvass1 írta: ↑2021.08.23. 07:56
És reméljük annak, aminek kell. Paradigmaváltás lesz, ha összejön.
Ez bizony csapatmunka:
- Gvass1 az ötlete adta,
- én a koncepciótervet,
- az Atlas pedig konkrét konstrukcióként kidolgozta.
Krónika, ahogy én ismerem a történetet:
2014. július eleje: gvass1 levelében felvetette az ötletét egy központi gyújtású töltényt tüzelő csúszótáras gáz-riasztó pisztolynak, amihez a következő kiegészítést fűzte:
„hogyha a gázt kivezető csövet nem L-alakban (derékszögben), hanem valami lágy ívben törném meg, akkor akár csúszótárból gumiképes is lehetne".
2016. december 12.: leadtam a
szakdolgozatom, amit kitűnőre értékeltek. Sajnos csak koncepcióterv lett, időhiány miatt nem készült hozzá elsütőszerkezet és tártovábbító szerkezet.
"Péter, amit Ön csinálna, azon a FÉG-ben öt mérnök évekig dolgozott!" - vigasztalt Bartha tanár úr, a konzulensem.
Minden jel szerint az Atlas tőlünk függetlenül előállt ezzel az ötlettel. Kétszer is átnéztem a levelezésem, az emlékezetem megtréfált: több embernek elküldtem a szakdolgozatom (bemutatkozás, állásjelentkezés, kapcsolatépítés), de ezek között nem volt az Atlas-nál dolgozó ismerősöm. - A dokumentálás-mániám miatt valószínűtlen, hogy ilyen levelet valaha töröltem volna, ennek ne maradt volna nyoma.
2019. december 12.: benyújtották a
használati minta leírást. Lajstromszám: 5214; a bejelentés ügyszáma: U 19 00239.
2021. március. 1.: Felfedeztem a használati minta leírást. (Hamarosan tőlem függetlenül gvass1 is felfedezte.)
Személy szerint örülök, hogy lesz valami abból, aminek megvalósításához nekem nem volt és most sincs tőkém.
gvass1 írta: ↑2021.08.23. 13:08
Volt 9 mm R Knall csúszótáras is
Bruni Mary: a 2004-es vagy 2005-ös IWA-n mutatták be, soha sem láttam a Nagy Gázfegyver Határozó lapjain kívül máshol.
meg nekem az 1950-es évek magasságából .320-as is rémlik.
Tessék:
Em-Ge mod.4 (patent .320 ). - A történet ott indult, amikor kijelentetted, de jópofa lenne egy csúszótáras .315-ös.
A lövedék NEM megy derékszögben, ha megnézed a mintaoltalmi rajzot, akkor kiderül, hogy kb. 45 fok, vagy az alatti a gumilövedék irányváltása ott is csak
A ferdén fúrt furat a gumilövedéknek viszont az én ötletem, amiről megvan a levelezésünk (és a szakdolgozatomban is idézve van).
Blekk Rájgó írta: ↑2021.08.23. 09:01
A gyártó is itt van piros nicken, mesélhetne bővebben.
Ki ő?
WildBear23 írta: ↑2021.08.23. 12:52
De ha itt van közöttünk a gyártó (Atlas Group International Zrt, Istvánovics Mihály), akkor írhatna többet!
montecarlo írta: ↑2021.08.23. 14:54
Már nem dolgozik az Atlasnál, jártam náluk korábban, akkor mondták.
Óóóó…
sodoma írta: ↑2021.08.23. 11:42
ezt csak én tartom egy ORBITÁLIS BAROMSÁGNAK?
Igen, de én elfogult vagyok…