gvass1 írta: ↑2021.03.24. 09:58
+1
Meg mondjuk azért az aludob érezhető sűrűsége (méret/tömeg) alapján sem hiheti senki műanyagnak. Meg a dobfuratok is fémszínűek. Szóval vagy meskete lesz ez, vagy valami teljesen más fegyvert adtak a kezébe a delikvensnek.
Fekete a fegyver és alaposan megvizsgáltam a furatokat és fémszíne volt szval valószínűbbnek tartom, hogy tényleg aluból van.
Fotót azért nem küldtem, mert ha csináltam volna sztem olyan megvető tekintetek szegeződtek volna rám, hogy menten kivágtak volna az űzletből. Így is ahogy próbálgattam a tokba kaptam azonnal a rendkívül hasznos és értelmes mondatokat:
"ugye azt tudja ám hogy ezt nem lehet gumival kivinni" "nemrég volt ...-en egy lövöldözés ahol súlyosan megsérültek és biztosan nem fogják megadni" mindezeket a legmegvetőbb és legidegesebb tekintetek kísérték végig.
(zárójelben jegyezném meg: volt nemrég egy Alfa G030asom amire ugyan nem annál a rendőrkapitányságon váltottam ki rá a viselésit ahol ez a "hihetetlenül, vérfagyasztóan, megrázó" eset történt, hanem egy másikon, de megadták. Na mindegy ennyit erről...)
Volt bennem egy kis dac, hogy kűzdjek és megpróbáljam elmondani nekik, hogy ez nem így van és, hogy kötelesek megadni a fegyverre az engedélyt mivel gáz-riasztóként van besorolva és itt nincs mérlegelési lehetősége a rendőrségnek. Illetve ezzel nem változik meg a fegyver jellege. Nincs rá tiltó jogszabály, ez egy nemlétező hibrid, joghézagos talaj. Stb. Stb.
De hiába inkább nem erőlködtem. Annyira felb*ott ez az egész és annyira tragikusnak tartom, hogy ilyen elbaszott törvények közt kell lennem fegyverb*zinak, hogy lehet inkább éveket nyernék az életemből, ha most hagynám fel az egészet.