Én örömmel törekszem, hogy megcáfoljam.
December óta van meg a 4maticom és azóta kb 200 körül lehetek. Remélem mihamarabb lesz végre időm és újra szorogosan növelhetem az eddigi átlagot.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
azért ez eléggé LOL. Csak a 4-Maticból 2000+ db készült. Ha mindegyikkel csak kettőt lőttek, már az is 4000 lövés:-)
Biztosan vannak akik tolják vele csak nincsenek itt a fórumon
na, most hogy mondod, felnyestem:
Pont így gondoltam Vagy más itthoni ottisfórumozótól. Vagy hogy ottaniak bemutatják itthoni fórumról / Keserű facebookról vett forrásokból.gvass1 írta: ↑2021.02.24. 11:37 na, most hogy mondod, felnyestem:
https://www.co2air.de/thema/37548-sch%C ... 1061695573
had csorgassák a nyálukat:-))))))
Nyilván amúgy honnan tudnának, róla? Hiszen ott nem legális, és igen kis mennyiségben is készült, és csak nem rég óta, hogy tudjanak róla.
ott ezek minek minősülnek? milyen bünti jár értük? itteni német kollégáim már egy ideje csorgatják a nyálukat...gvass1 írta: ↑2021.02.24. 11:37 na, most hogy mondod, felnyestem:
https://www.co2air.de/thema/37548-sch%C ... 1061695573
had csorgassák a nyálukat:-))))))
Nyilván amúgy honnan tudnának, róla? Hiszen ott nem legális, és igen kis mennyiségben is készült, és csak nem rég óta, hogy tudjanak róla.
Nincs rajta PTB, nem felel meg a 69/2019 EU-nak: ezek ott engedélyköteles lőfegyverek.
Erről van szó
köszi a shoppingot!chucky írta: ↑2021.02.24. 17:26 Punisher bekaphassa a hosszú vackával!
Punisher.jpg
Compact a nyerő
Jackal.jpg
Még 2010-ben vettem Jackal géppisztolyt "R.I.P." de az full auto volt csak.Voltak hozzá 25-ös tárak.Gondoltam veszek compact verziót ameddig van mert az már tűznem váltós.Fogtam bevittem a cukiba egy 25-ös tárat és jól belepróbáltuk de nem akartak közösülni! Gondoltam biztos változtattak valamit 2010 óta.Belepróbáltuk mindenbe amibe lehetett de csak a Zoraki 914-be passzolt.Há' mondom jó,akkor veszek Zoraki 914 Auto-t és lesz mibe használni a 25-ös tárakat.Erre felhívtam Riggs-et mer' ő ért is a fegyverekhez nem úgy mint én és egyből megaszonta,hogy a 25-ös tárból van Zoraki meg Ekol gyártmány is!És persze én milyen tárat vittem be?Zoraki 925-nek a 25-ös tárját mert az a szekrény elejében van Az Ekol tárak meg hátul
Szóval minden rendben és köszi a Cukrászdának meg Riggs-nek is
Melyik a Zoraki tár???
Tarak.jpg
Én mondtam, hogy a zora tár nem jó a jackal ba.....chucky írta: ↑2021.02.24. 17:26 Punisher bekaphassa a hosszú vackával!
Punisher.jpg
Compact a nyerő
Jackal.jpg
Még 2010-ben vettem Jackal géppisztolyt "R.I.P." de az full auto volt csak.Voltak hozzá 25-ös tárak.Gondoltam veszek compact verziót ameddig van mert az már tűznem váltós.Fogtam bevittem a cukiba egy 25-ös tárat és jól belepróbáltuk de nem akartak közösülni! Gondoltam biztos változtattak valamit 2010 óta.Belepróbáltuk mindenbe amibe lehetett de csak a Zoraki 914-be passzolt.Há' mondom jó,akkor veszek Zoraki 914 Auto-t és lesz mibe használni a 25-ös tárakat.Erre felhívtam Riggs-et mer' ő ért is a fegyverekhez nem úgy mint én és egyből megaszonta,hogy a 25-ös tárból van Zoraki meg Ekol gyártmány is!És persze én milyen tárat vittem be?Zoraki 925-nek a 25-ös tárját mert az a szekrény elejében van Az Ekol tárak meg hátul
Szóval minden rendben és köszi a Cukrászdának meg Riggs-nek is
Melyik a Zoraki tár???
Tarak.jpg
Ja,tényleg A tártest ugyanaz csak az adogató tömb más kicsit
Az alu szuperpitbull rugóbakja spiáter, 6350 Ft-ért cserélik acélra.
Jah, a rozsdamentes Pitbull átlagos gázpisztol súlyú, mint egy Röhm RG89 vagy Alfa G030. Az alu változat extra könnyű.
Jó ötlet és hasznos infók, köszi!Pentastar írta: ↑2021.02.28. 19:25 Egy egyszerű, gyorsbuhera módszer ha valaki tömködős, élesből átalakított gumis puskába töltött már egy gumit, de rátöltene még egyet. (Nyilván ez alap esetben a levegő miatt sima pálcával nem lehetséges.)
IMG_20210228_190622_221.jpg
Ezt a tisztítópálcát amúgy a Decathlonban lehet kapni.
Mellesleg 70Shore 19mm kaucsuk gumikkal teszteltem a török Hatsan puskából PilisVadász által gumisított PV Optimát. Amíg Geco-val egy gumival 115J-t tud, addig S&B-al 180-at! Eddig is tudtuk, hogy erősebb a Sallerral, de én nem gondoltam volna, hogy ennyivel. Ezzel a patronnal két gumira töltve is 125J egy-egy gumi, ami azért nem semmi egy lövéssel. Amúgy egy ideig az utolsó tesztem volt, mert Protectorral véletlen szétlőttem a Chrony-t.
Köszi! Elég igényes lett a korábbi varcsolások után;)!
Hivatalosan nem.
Pedig de. Elkobozzak, aztan ertekesitik (ha kozben nem lopjak el).
Bizonyítani nyilván nem, hiszen bűncselekmények.
Kaptok valami kártérítést? (Ami amúgy egyenlő államcsőd nemsokára...)gvass1 írta: ↑2021.03.04. 12:06 MIVEL JÖVŐ HÉTFŐTŐL CSAK ALKOHOLT, ÉTELT-ITALT, GYÓGYSZERT ÉS ÜZEMANYAGOT LEHET VÁSÁROLNI A ZOMBI APOKALIPSZIS MIATT (legalábbis ahogy a média tálalja), ADDIG JÖJJÖN MINDENKI, AKINEK FEGYVER, TÖLTÉNY GÁZSPRAY, VAGY BÁRMI HASONLÓ KELL!
Budapesten 3+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
ÚJ!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****
zombi apolakipszis.jpg
az éttermek sem kapnak lófaszt sem 4 hónapja.
De a webshopotok ugye működni fog, ahogy a többi boltnak is? ... ohh, wait...gvass1 írta: ↑2021.03.04. 12:06 MIVEL JÖVŐ HÉTFŐTŐL CSAK ALKOHOLT, ÉTELT-ITALT, GYÓGYSZERT ÉS ÜZEMANYAGOT LEHET VÁSÁROLNI A ZOMBI APOKALIPSZIS MIATT (legalábbis ahogy a média tálalja), ADDIG JÖJJÖN MINDENKI, AKINEK FEGYVER, TÖLTÉNY GÁZSPRAY, VAGY BÁRMI HASONLÓ KELL!
Budapesten 3+1 helyen!!!
HÉTVÉGÉN IS NYITVA:
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon
*** CSAK HÉTKÖZNAP: ***
ÚJ!!!! MÓRICZ!!!!!!
***** www.onvedelmibolt.hu *****
zombi apolakipszis.jpg
most már jó lenne megszavazni, hogy a fegyverboltok is szabadon küldhessenek postával-futárral 18 éves kortól szabadon kapható fegyvereket, illetve nem tűzveszélyes lövedékeket (pl. légfegyerekbe, muzeálisokba skulót), céltávcsöveket, egyéb kiegészítőt. ez a mostani szitu már nevetséges!
Oké, én megszavaztam.mlaca írta: ↑2021.03.04. 12:47 most már jó lenne megszavazni, hogy a fegyverboltok is szabadon küldhessenek postával-futárral 18 éves kortól szabadon kapható fegyvereket, illetve nem tűzveszélyes lövedékeket (pl. légfegyerekbe, muzeálisokba skulót), céltávcsöveket, egyéb kiegészítőt. ez a mostani szitu már nevetséges!
Amúgy igen, de pl légfegyver lövedéket, céltávcsövet, egyebeket lehet küldeni.mlaca írta: ↑2021.03.04. 12:47 most már jó lenne megszavazni, hogy a fegyverboltok is szabadon küldhessenek postával-futárral 18 éves kortól szabadon kapható fegyvereket, illetve nem tűzveszélyes lövedékeket (pl. légfegyerekbe, muzeálisokba skulót), céltávcsöveket, egyéb kiegészítőt. ez a mostani szitu már nevetséges!
ne drogozz, felesleges.mlaca írta: ↑2021.03.04. 12:47 most már jó lenne megszavazni, hogy a fegyverboltok is szabadon küldhessenek postával-futárral 18 éves kortól szabadon kapható fegyvereket, illetve nem tűzveszélyes lövedékeket (pl. légfegyerekbe, muzeálisokba skulót), céltávcsöveket, egyéb kiegészítőt. ez a mostani szitu már nevetséges!
Vajon fegyverjavításra hatósági engedéllyel rendelkezel-e?Versecki Csaba írta: ↑2021.03.04. 15:57 Sziasztok . Vettem darabokban egy Alpot , mindene megvan . Pontos jó összerakó videót lehet róla találni ?
De te reklámozod itt, mire készülsz, nem őkVersecki Csaba írta: ↑2021.03.04. 17:12 Nem , de tippre azok a nemzetközi videósok sem akik bemutatják mikent lehet szétkapni .
Ha ott van minden előtted és megnézted a youtubon az összes videót és még ezután sem birod összerakni akkor keress egy fegyvermágust aki nem hajt el mint a házmester a szomszéd macskát.Azért csak érdekelne hogy akitől vetted mi a reteknek szedte szét annyira hogy nem birta összerakni.Nekem is van Rubik kockám én se basztatom mert utána a gyerkőcnek kell helyrehozni.Versecki Csaba írta: ↑2021.03.04. 17:12 Nem , de tippre azok a nemzetközi videósok sem akik bemutatják mikent lehet szétkapni .
Na, ez is egybilyan idióta dolog, amin változtatni kellene.
igen, de ez nincs benne az első 50 dologban, amin változtatni kéne.WildBear23 írta: ↑2021.03.05. 07:13 Na, ez is egybilyan idióta dolog, amin változtatni kellene.
Hogy nem szedhetem szét a saját, engedély nélkül kapható gázpisztolyomat..
Lehet hülye kérdés és nem értettem jól, de egy fegyverkereskedővel megvetetni, aki elküldi restaurálásra + gr.-vá átalakításra, úgy sem működhet a dolog?Zotyika írta: ↑2021.03.04. 07:08 Bizonyítani nyilván nem, hiszen bűncselekmények.
Jogszabály szerint nagy vonalakban így megy (magánszemély nem vásárolhatja meg közvetlenül, csak kereskedő, "hirdetmény" után). Esetleg megsemmisítik (Így fegyvernél nehezebb, mert engedély kell rá.). Valahogy el kell tűnnie a nyilvántartásból is, ha fizikailag eltűnt. Ha máskor nem leltározásnál kiderül, hogy nincs meg és akkor tűnik el egy semmit fel nem táró vizsgálat után.
A találás szabályai szerinti szerzésnél nem tudom hogyan megy pontosan.
Engem azért ne tartsál már hülyének, kösz.
a többség full fogalmatlanul az újonnan gyártott nem-konverziókat szedi szét, a legminimálisabb műszaki ismeretek (és korrekt méretű csavarhúzók, kiütők) nélkül. Mert csak. Mint a hegymászó: ott volt, hát megmásztam/szétszedtem. LOLWildBear23 írta: ↑2021.03.05. 09:43 Engem azért ne tartsál már hülyének, kösz.
Az összes újonnal vett fegyveremet (pláne a konverziókat) szét szokta szedni W. Bear nevű fegyvermester, kitakarítja belőle az évtizedes mocskot, fémport, forgácsot, stb., és Break Free-vel átkeni.
Azért nem egy rakétatudomány, nem kell túlmisztifikálni, mint az újságírók a gázpisztolyt.
Nyilván aki szétszedi, ÉS nem tudja összerakni, az megérdemli muhahát.
(Fegyverbolti eladóban is láttam ilyet, részleges szétszedésnél..)
Pedig de. Hatástalanítva értékesítik kereskedőnek, majd a hatástalanítottból új gyártás során lehet ismét lőfegyver vagy gáz-riasztó. Én is láttam már ilyet személyesen.
+1
"Én nem tudom, hogy mi történt velem az éjjel,gvass1 írta: ↑2021.03.05. 10:02 a többség full fogalmatlanul az újonnan gyártott nem-konverziókat szedi szét, a legminimálisabb műszaki ismeretek (és korrekt méretű csavarhúzók, kiütők) nélkül. Mert csak. Mint a hegymászó: ott volt, hát megmásztam/szétszedtem. LOL
lásd:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/garanc ... sos-ember/
Nyitva lehet (szabad benne tartózkodni):gvass1 írta: ↑2021.03.07. 07:06 FONTOS!!! Fegyverbolt/Vadászbolt: NYITVA LEHET – PKLV: ZÁRVA
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/fegyver ... klv-zarva/
Thomaster írta: ↑2021.03.07. 07:38 Nyitva lehet (szabad benne tartózkodni):
"c) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben"
Hogy csak a topik témáját és a saját érdeklődési körömet nézzem: ez elég nehezen húzható rá az Önvédelmi boltokra, meg a Művek mintaboltjára.
Semmi videóanyagot nem találtam . A gyári ábrája megvan a régi sajátomnak , ennek alapján tegnap du nekiláttam . Egy óra elment az illesztgetésekkel piszmogással , még egy pedig keresgéléssel mert kiugrott egy mini feszitő rugó . Mákomra a kis asztalra ... Este lett közben , ma 14től folytattam . Mindent beolajoztam rajta , új acélstfifteket kapott mert a gyári valami hajlott öntvények . 2. nekifutásra 4 óra legozás után patent lett , üresen is adagol akasztja a szánt , revolverezik , üzemel riasztókkal gázzal . Tippre 10 rongyot megtakarítottam meg a fuvar / postai költséget .laci008 írta: ↑2021.03.05. 02:47 Ha ott van minden előtted és megnézted a youtubon az összes videót és még ezután sem birod összerakni akkor keress egy fegyvermágust aki nem hajt el mint a házmester a szomszéd macskát.Azért csak érdekelne hogy akitől vetted mi a reteknek szedte szét annyira hogy nem birta összerakni.Nekem is van Rubik kockám én se basztatom mert utána a gyerkőcnek kell helyrehozni.
Aha.Versecki Csaba írta: ↑2021.03.09. 16:53 Semmi videóanyagot nem találtam . A gyári ábrája megvan a régi sajátomnak , ennek alapján tegnap du nekiláttam . Egy óra elment az illesztgetésekkel piszmogással , még egy pedig keresgéléssel mert kiugrott egy mini feszitő rugó . Mákomra a kis asztalra ... Este lett közben , ma 14től folytattam . Mindent beolajoztam rajta , új acélstfifteket kapott mert a gyári valami hajlott öntvények . 2. nekifutásra 4 óra legozás után patent lett , üresen is adagol akasztja a szánt , revolverezik , üzemel riasztókkal gázzal . Tippre 10 rongyot megtakarítottam meg a fuvar / postai költséget .
Nekem ez ÍGY tetszik.Pentastar írta: ↑2021.03.10. 11:15 Lehet kicsit OFF, de nem tudom hova máshova kéne írnom ez ügyben.
A képeken látható gumis Baikal luparát szeretném rozsdátlanítani/szépíteni.
A terv, hogy acélgyapottal lepolírozom, majd gyorsbarnítóval többször átkenem. Jó ötlet, rossz, vagy van valakinek esetleg jobb? (Vagy a legjobb, ha nem nyúlok hozza és marad ilyen Mad Max/Lovecraft regény sztájlban? Nem tudom, mégiscsak rozsdás...)
IMG_20210310_105649_997.jpg
IMG_20210310_105637_612.jpg
Előre is köszönök bármilyen tanácsot!
Mindkét résszel egyetértek.
A gyors/hidegbarnítók kiválóak kisebb, sima, könnyen zsírtalanítható, sérült felületek javítására, de komplett fegyverre körülményes. Mivel nagyon gondos és alapos zsírtalanítást igényleg, ezért nehéz. Ha csak mondjuk egy sátorvasat vagy egy kakast kell barnítani, arra bőven jó.
Értem, nekem is tetszik így, csak gondoltam valami ápolást azért lehet hogy igényelne, hogy idővel ne uralkodjon el rajta teljesen a rozsda.smith15 írta: ↑2021.03.10. 13:07 A gyors/hidegbarnítók kiválóak kisebb, sima, könnyen zsírtalanítható, sérült felületek javítására, de komplett fegyverre körülményes. Mivel nagyon gondos és alapos zsírtalanítást igényleg, ezért nehéz. Ha csak mondjuk egy sátorvasat vagy egy kakast kell barnítani, arra bőven jó.
(De igazából nekem is így tetszik, így látszik az élete : ) )
Szia!
Köszi a választ! Ha olajos papírzsebkendővel vagy ronggyal átmennék rajta a felületi rozsda "elkenésében", vinné a maradék barnítást is, nem? Csak mert zavar, hogy megfogom és rozsdás lesz a kezem. Bár a képen annyira nem látszik, a csövön elég intenzíven jelen van.WildBear23 írta: ↑2021.03.10. 13:22 Szia!
Én csináltam már hideg-, és melegbarnítást is.
A sörétesek csövét általában hidegbarnítják, viszont azt nagyon nehéz nem-gyári körülmények között egyenletesen megcsinálni. Foltos lesz.
Plusz a csövek forrasztva vannak, azt megtámadja mindkét fajta barnító. (A hidegbarnítónál meg lehet oldani hogy ne kerüljön rá, a melegbarnítónál nem, ott bele kell mártani.)
Én biztosan így hagynám, sokkal szebb így rusztikusan!
Szia!
A csöveket gyárilag melegbarnítják. Meg lehet csinálni hidegbarnítóval, de sajnos nem elég párszor átkenni, nagyobb munka, felkészültséget igényel. A végeredmény pedig nem a megszokott feketébe hajló barnás, hanem kékes színű lesz.Pentastar írta: ↑2021.03.10. 11:15 Lehet kicsit OFF, de nem tudom hova máshova kéne írnom ez ügyben.
A képeken látható gumis Baikal luparát szeretném rozsdátlanítani/szépíteni.
A terv, hogy acélgyapottal lepolírozom, majd gyorsbarnítóval többször átkenem. Jó ötlet, rossz, vagy van valakinek esetleg jobb? (Vagy a legjobb, ha nem nyúlok hozza és marad ilyen Mad Max/Lovecraft regény sztájlban? Nem tudom, mégiscsak rozsdás...)
IMG_20210310_105649_997.jpg
IMG_20210310_105637_612.jpg
Előre is köszönök bármilyen tanácsot!
Esetleg Autosol, bár nem tudom, hogy a barnítást mennyire bántja, de hagy egy olajfilmet is a felületen, mi rozsdamentes felületek polírozásához használtuk.zora írta: ↑2021.03.10. 14:30 A csöveket gyárilag melegbarnítják. Meg lehet csinálni hidegbarnítóval, de sajnos nem elég párszor átkenni, nagyobb munka, felkészültséget igényel. A végeredmény pedig nem a megszokott feketébe hajló barnás, hanem kékes színű lesz.
Olajos rongy, esetleg a legfinomabb acélgyapottal óvatosan rámenni a rozsdára és kész.
Szia, Szerintem is így szép és patinás ahogy van. Gondolj bele, ha a csövet szakszerűen felújíttatnád és olyan lenne mint az új akkor meg a fája tűnne ahhoz képest elhasználódottnak. A gyapot jó lehet de csak ésszel, próbáld meg hogy mit csinál vele egy kis felületen. Ha nagyon finom rozsda akkor olajos hagyományos újságpapírral átdörzsölni utána olajos rongy. Ha ez nem elég finoman megpróbálnám egy kis CIF-es szivaccsal átdörzsölni aztán meg azt lemosva alaposan megszárítani, leolajozni fegyverolajjal. Sok sikert!
Lolap lukasztgatasra jo lenne de onvedelemre elg hatastalan.Persze ez nem kimondott lakasvedelmi fegyver mert arra meg plane alkalmatlangvass1 írta: ↑2021.03.10. 15:13 Nagyon érdekes orosz videó a Kalasnyikov Konszerntől, melyben a 9 mm PA Rubber Makarics/Makarov MP799TM gumilövedékes pisztolyt végre korrekten tesztelik az Oroszországban kapható gyakoribb lőszerekkel. (TUDOM, HOGY ILYENÜNK NEM LEHET, DE NAGYON KORREKT ÉS TANULSÁGOS KIS TESZT.)
3 és 5 méteres 5-lövéses szórás (jobb, de nem drasztikusan, mint a tömködőseink)
Torkolati sebességek (ha jól számolom 0,6 gramm környéki lövedékkel 50-90 J között)
Zselatinra lövés (szinte mind kipattan 1,5 centi körüli behatolás után).
(Meg nyilván megbízhatóság, hiszen van, amelyikkel akad.)
https://www.youtube.com/watch?v=Ylk0cjnyeCI
makarics 3 es 5 m szorasok.jpg
Miért lenne hatástalan? Szinte pont ugyanazt tudja, mint mondjuk egy Zoraki R1GG, csak ebbe 8+1 fér és nem leszel fülig retkes-dzsuvás, mire betöltöd.