Szia,
Leo2-A4-be szerelve.

ui. Termeszetesen Gvassnak igaza van a Bren-2-vel kapcsolatban.
Bel
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
He? Sallerbéla és a Norma 7,62x54r is rézhüvelyes és rézköpenyes.laci008 írta: ↑2021.01.10. 12:04 Azt is Tulában gyártják ugyanabba szutyok vashüvelybe töltve vasköpenyes lövedékkel.Annyi hogy ónozott a hüvely.A ruszki krómozott csövek között lehet találni olyanokat amik még ezt a lőszert is képes tényleg jól sőt meglepően jól lőni.De ha megnézed a youtubos videókon nem az a jellemző hogy lőssz egy lukat aztán a többi lövés azon megy keresztül.Ha spéci lőszert akarsz azt töltened kell.
Szövegértésből megbuktál, ugye?
Elnézést kérek az iménti válaszom miatt, félreértettem a hozzászólást.laci008 írta: ↑2021.01.10. 12:04 Azt is Tulában gyártják ugyanabba szutyok vashüvelybe töltve vasköpenyes lövedékkel.Annyi hogy ónozott a hüvely.A ruszki krómozott csövek között lehet találni olyanokat amik még ezt a lőszert is képes tényleg jól sőt meglepően jól lőni.De ha megnézed a youtubos videókon nem az a jellemző hogy lőssz egy lukat aztán a többi lövés azon megy keresztül.Ha spéci lőszert akarsz azt töltened kell.
Szerintem 9x19 engedéllyel nem vehetsz 9mm PAK RB-t.
3. Walther PPSgvass1 írta: ↑2021.01.08. 16:36 Egen.
1. NEM MŰKÖDIK.
(csőretöltési hiba táranként 2-3x, kivetési hiba 2 táranként 1x)
De gyakorlatilag kézzel csőre sem tölthető. Szánakasztóval hátraakasztod a szánt üres fegyvernél, majd beteszed a tárat és ráengeded.
2. 20 perc körüli szintidő volt a szét- és összeszerelése.
Nem azért mert nem tudtam hogyan kell, hanem mert a 9x19 mm-eshez olyan rugóerő tartozott, ami párosulva a zártömb hegyes sarkaival ördöglakatot eredményezett. Munkavédelmi kesztyűben meg nem férsz hozzá.
vagy így "bérlünk":Petya357 írta: ↑2021.01.10. 01:10 Igen, ezen én is meglepődtem. Tudni valami konkrétabbat?
Miért? Hogyan? Lízing? Sikerdíj?![]()
esetleg a klasszikus “Tartsd meg az aprót, te mocskos állat” cash flow optimalizáló konstrukció?![]()
![]()
330601A6-1708-4069-B25F-14A18C418509.gif
Bérelni akkor szokás, ha vagy a) elképzelhető, hogy az eszköz élettartamánál rövidebb ideig, vagy megjósolhatatlan ideig fogják használni/vissza kell adni, vagy b) spórolni kell a tőkével/nincs elég pénz egy ősszegben kifizetni. Azért egy 7,62x51 géppuska mégsem egy Gripen, vagy egy anyahajó - mennyibe fájhat, talán ha van 10-15 000 dollár darabja?![]()
Azért azt őszintén elismerem, hogy eljárt felette az idő*. De nem gyenge minőség az tény.
Igen, de gyakran elgondolkodtat, hogy önvédelemre FMJ-ben hatékonyabb a .380, a .45 és a .38 is, mint a 9x19. És akkor lapos, jól rejthető opcióként adja magát egy .380 öntöltő, ráadásul kényelem terén ez a mindenhol lekerekített forma nagyon bejön.
Ez igaz, de azert van nem csak FMJ, hanem CEPP, Black Mamba, neha SP. Ilyeneket .380ban nem kapsz. De a fegyver allat, pont minden arra szolgal, hogy ovon belul akar appendixben hordhasd.
Ezek mind nem-jhp ammo.
Nem biza.
Nem az FMJ-ség a lényeg: "expanzív (kiterjedő) lövedékű lőszer: olyan lőszer, melynek lövedéke üreges csúcsú vagy lövedéke a köpenytől eltekintve nem egy darabból áll;"
Lol.
Így van, ez az FMJ buzulás rendőri hülyeség. Itt pont hogy meg kell fordítani a tiltás-engedést. Nem az van, hogy mit lehet, hanem hogy mit nem. Csak expanzívat nem lehet önvédelemre, aminek látjuk a definícióját. Ha ebbe nem tartozik bele, akkor lehet. Sajna a CEPP-ről meg Black Mambáról én is hallottam sok vitát, inkább elengedtem. Ami nekem bejött az a Magtech 95gr 9x19 SP. Nagy hangja és lángja van, de megbízhatóan viszi a fegyver és jelenleg a nálunk lévő piacon nem találtam jobbat (mást se nagyon).Zotyika írta: ↑2021.01.11. 07:00 Nem az FMJ-ség a lényeg: "expanzív (kiterjedő) lövedékű lőszer: olyan lőszer, melynek lövedéke üreges csúcsú vagy lövedéke a köpenytől eltekintve nem egy darabból áll;"
Azon, hogy a CEPP vagy a Black Mamba csúcsa üreges vagy nem, lehet vitatkozni, majd egy esetleges eljárásban megmondják a két oldal szakértői. Szerintem ezek a mélyedések nem "üregek" és több más - bolt, szakértő, forgalmazó - elmondása alapján sem az.
Az SP viszont egyértelműen szabad, abban még ilyen vita sem lehet. (Ahogy a köpenyeletlen lövedék is.)
(BTW a definíció alapján a klasszik késsel négybe vágott lövedék is szabályos lenne....)
Ezt irtad: "Viszont FMJ-n kívül minden mást csak sportcélra tárazhatsz."
kis súly = nagyobb sebesség + ólom "mag" jó kombinációnak tűnik, főleg ha jó lágy ólom a közepe
Igen ez jo megoldas. Bp-n btw hol aruljak?smith15 írta: ↑2021.01.11. 08:09 Így van, ez az FMJ buzulás rendőri hülyeség. Itt pont hogy meg kell fordítani a tiltás-engedést. Nem az van, hogy mit lehet, hanem hogy mit nem. Csak expanzívat nem lehet önvédelemre, aminek látjuk a definícióját. Ha ebbe nem tartozik bele, akkor lehet. Sajna a CEPP-ről meg Black Mambáról én is hallottam sok vitát, inkább elengedtem. Ami nekem bejött az a Magtech 95gr 9x19 SP. Nagy hangja és lángja van, de megbízhatóan viszi a fegyver és jelenleg a nálunk lévő piacon nem találtam jobbat (mást se nagyon).
Beteg ez az országZotyika írta: ↑2021.01.11. 08:53 Igen ez jo megoldas. Bp-n btw hol aruljak?
5-6 eve indult eljaras csore toltott fegyver miatt is a fovarosban. Mert levezettek, hogy a hivatasos is cso alatt hordja, a csoretoltes az tulmutat a viselesen, keszenletbe helyezesnek minosul, stb. Engedelybevonas, ugyved, minden volt,mire rendezodott. Ez a rendszer, mindenki eldonti milyen kockazatot vallal be.
Nem tudom most hogyan zajlik, de meg nehany eve is a lokikepzesen - hivatasoseknal - figyelmeztettek mindenkit, hogy ne tegyen el ures huvelyt mert loszerelem es buncselekmeny (!) ha nalad van.
Akár jó is lehet, bár számomra erősen kérdéses, hogy ezeknél a sebességeknél van-e akármilyen expanzió, vagy deformáció. Lehet sima FMJ-ként fog ez is viselkedni. Ki kell próbálni vizesballonokra, vagy flakonokra.
A fegyverkultúra kemény színvonalon van azért itthon...Zotyika írta: ↑2021.01.11. 08:53 Igen ez jo megoldas. Bp-n btw hol aruljak?
5-6 eve indult eljaras csore toltott fegyver miatt is a fovarosban. Mert levezettek, hogy a hivatasos is cso alatt hordja, a csoretoltes az tulmutat a viselesen, keszenletbe helyezesnek minosul, stb. Engedelybevonas, ugyved, minden volt,mire rendezodott. Ez a rendszer, mindenki eldonti milyen kockazatot vallal be.
Nem tudom most hogyan zajlik, de meg nehany eve is a lokikepzesen - hivatasoseknal - figyelmeztettek mindenkit, hogy ne tegyen el ures huvelyt mert loszerelem es buncselekmeny (!) ha nalad van.
+1
Ha tényleg FMJ-ként viselkedne, akkor is megadtam arra az esélyt, hogy ne úgy viselkedjen
Az itthoni nyomorból kihoztad a legális maximumot az biztos.
Vajon arm brace-el pisztolyként sem mehet?gvass1 írta: ↑2021.01.11. 12:56 !!! ÍZELÍTŐ !!! Chiappa CBR-9 Black Rhino 9 mm Luger PDW miniVIDEÓ
https://youtu.be/7hT47LdlwmM
A múlt héten ezt is sikerült végre gyakorlatban is kipróbálnom, és szerintem zseniális kis fegyver!
És éppen ez itt a baj, hogy KIS. Túl kicsi, így A7. Betiltva.
Ezt csak a Jóisten, valamint a felette álló IGAZGATÁSRENDÉSZET tudná megmondani. Megyénként eltérően.
És revolvert hogy kell viselni szerintük?? Bele se merek gondolni...
Kakas alatt üres, első riasztó.
SP lőszeren ez javíthat (kisebb átütés, nagyobb lyuk, roncsolás) bármit? Üregnek szerintem nem mondható . (Of course out of the box ilyen volt a lövedék...
Hirtelen a Taxisofőr De Niero film jutott az eszembe...
Stílusosan néz ki Vato gyárilag karcos lőszere
Nem sok, de egy jó részük pont itt található megPetya357 írta: ↑2021.01.11. 17:23 Stílusosan néz ki Vato gyárilag karcos lőszere. Nekem a Red Dead Redemption 2 c. videójáték jutott eszembe, ahol a főhős napi rutinja közé tartozik a z X-ek vágása ólomlövedékbe - hangulatosan, a tábortűz mellet
![]()
Sportfegyvernél IMHO semmi értelme ilyesmivel szórakozni, hiszen sportcélra teljesen szabályos az expanzív lőszer is. Ha pedig vészhelyzetben önvédelemre kell használni, pl otthonvédelem, akkor is szabályos. Most nem arról beszélek, hogy a kisebb bajod is nagyobb lesz a lőszertípusnál (pedig de), hanem arról, hogy senki sem köthet bele, ha sportlővőként expanzív lőszert veszel, tárolsz, (elkülönítve) szállítasz.
Még elvi szinten is ez a korlátozás csakis önvédelmi fegyvernél számonkérhető. Ami kishazánkban amolyan elsővilágbeli probléma – hány önvédelmi engedély lehet kint – talán 5000?
Igaz, az üreges hegyűekre koncentráltam a kevésbé expandáló lövedékekkel szemben.
Amúgy igen, csak meg se vehetné az önvis a HP-t. Ha meg engedélyestől veszi át, az is ingovány. Szerintem pl simán lehet belőle baja a boltosnak is, aki eladta az önvisnek az HP-t. Kinézem a rendőrségből, hogy erre lenne energia, hogy felkutassák honnan lett és akár bezárassák...
Nem éppen.
A btk tényállásban lőszer van, nem? Egy lövedék hogyan lesz lőszer önmagában?
sehogy, csak szabsértés, hiaba A-kat, mint pl. az arcélmakkvas lövedék is csak az.nemtokregelni írta: ↑2021.01.12. 09:57 A btk tényállásban lőszer van, nem? Egy lövedék hogyan lesz lőszer önmagában?
1. „A” kategória („Tiltott”)nemtokregelni írta: ↑2021.01.12. 09:57 A btk tényállásban lőszer van, nem? Egy lövedék hogyan lesz lőszer önmagában?
aksurv írta: ↑2021.01.12. 10:09 1. „A” kategória („Tiltott”)
....
1.4. 4. alkategória: expanzív (kiterjedő) lövedéket tartalmazó pisztoly- és revolverlőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék, kivéve a vadászati vagy sportlövészeti célokat szolgáló lőfegyverhez, a használatukra jogosult személyek számára.
Btk-ban mutasd, hol van erre hivatkozás vagy lövedék szó légyszi. Mert ha nincs, akkor marad a lőszer.aksurv írta: ↑2021.01.12. 10:09 1. „A” kategória („Tiltott”)
....
1.4. 4. alkategória: expanzív (kiterjedő) lövedéket tartalmazó pisztoly- és revolverlőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék, kivéve a vadászati vagy sportlövészeti célokat szolgáló lőfegyverhez, a használatukra jogosult személyek számára.
Gvass helyretette.nemtokregelni írta: ↑2021.01.12. 11:12 Btk-ban mutasd, hol van erre hivatkozás vagy lövedék szó légyszi. Mert ha nincs, akkor marad a lőszer.
Bármilyen típusú puska jó, amibe min. 5 lőszer tárazható.bandligy írta: ↑2021.01.13. 22:52 Sziasztok,
Gyorspotot szeretnék lőni kiskaliberű csőtáras puskával (Norinco JW20). Én nemláttam, hogy a szabályok tiltanák. Benéztem?
Az nem tiszta, hogyan lehet feloldani a tölts vezenyszónal nem szabad a fegyverhez nyúlni szabályt? (Úgy mint revolvernél? Biztonsagos irányban? Esetleg tartva bebiztositva?)
+1zora írta: ↑2021.01.14. 00:25 Bármilyen típusú puska jó, amibe min. 5 lőszer tárazható.
Tárazz be vezényszóra a lőirányba néző fegyvert a tusánál fogva megemeled, bepotyogtatod a töltényeket. Tölts vezényszóra pedig el lehet kezdeni a csőtár pálcájával hokizni. Nekem mindig ilyenkor akadt meg a dolog, amikor ezzel a fajta hokipuskával lőttem. Egy perc van erre a műveletre.
Revolverrel lövök, meg a sörétesbe is csőtárba tárazok. Ezeknél nem lehet kivenni a tárat, tehát így kell kezelni.zora írta: ↑2021.01.14. 00:25 Bármilyen típusú puska jó, amibe min. 5 lőszer tárazható.
Tárazz be vezényszóra a lőirányba néző fegyvert a tusánál fogva megemeled, bepotyogtatod a töltényeket. Tölts vezényszóra pedig el lehet kezdeni a csőtár pálcájával hokizni. Nekem mindig ilyenkor akadt meg a dolog, amikor ezzel a fajta hokipuskával lőttem. Egy perc van erre a műveletre.
Ilyenkor legegyszerűbb a hatályos jogszabályt megnézni.
Apropó, technikai kérdés, bár kevésbé lőfegyveres inkább kiegészítős.
persze, tálibgyilkolásra éjjellátóban népszerű kiegészítő az amcsi haderőben is.
FélOFFTotoHU írta: ↑2021.01.15. 09:44 Apropó, technikai kérdés, bár kevésbé lőfegyveres inkább kiegészítős.
Egyszer egy versenyen a versenyzőket közvetítő TV képernyőjén láttam ide-oda pásztázni a lézersugarat a képernyőn. Nem hiszem el mondom - odamentem a lőállásokhoz a lövők mögé, de ott már nem láttam semmit. Nem foglalkoztam ennél jobban vele, nem érdekelnek mások dolgai, nem is a dobogóért versenyeztem. Abban maradtam magamban, hogy tuti valaki felpattintott valami trükkösebb optikát a vasra, ami szabad szemmel nem látható, kamerával/tévével vagy a saját optikájával viszont már igen.
Létezik olyan lézer, ami szabad szemmel nem látható? Nem ittam és nem is használtam varázsgombát verseny előtt.![]()
A Kkpu számot mindig egy kengyelkulcsossal (Chiappa LA322) lövöm, de "játszásiból" lőttem már Nkpu számot is a 30-30 Marlinnal. Mindkettő csőtáras, csak a töltőkapu más.bandligy írta: ↑2021.01.13. 22:52 Sziasztok,
Gyorspotot szeretnék lőni kiskaliberű csőtáras puskával (Norinco JW20). Én nemláttam, hogy a szabályok tiltanák. Benéztem?
Az nem tiszta, hogyan lehet feloldani a tölts vezenyszónal nem szabad a fegyverhez nyúlni szabályt? (Úgy mint revolvernél? Biztonsagos irányban? Esetleg tartva bebiztositva?)
gvass1 írta: ↑2021.01.15. 06:17 Ilyenkor legegyszerűbb a hatályos jogszabályt megnézni.
A lámpát fel lehet szerelni lőfegyverre, a lézert NEM.
(ha lámpa-lézer kombó, az nyilvénvalóan tartalmaz lézert, tehát tilos.)
Ftv.
"4. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában nem engedélyezhető:
...
tartása, valamint lézeres célzókészülék és éjszakai irányzék lőfegyverre történő felszerelése. * "
(Mondjuk jogilag el lehet rajta filozofálni, hogy az engedélyköteles dolgok közt meg nincs felsorolva a 3. § * (1) A rendőrség által kiadott engedély szükséges: címszó alatt. A nem egedélyezETT lenne ide a megfelelő szó, csak mivel felsorolás végére van biggyezstve, elfelejtették hogyan kezdődött a mondat.)
Félautomata replikája létezik, sportcélra beíratható:zora írta: ↑2021.01.15. 21:56 Magánügyem, de most jöttem rá, hogy ez a fegyver mennyire dögös, gyönyörű és kívánatos. Korábban elmentem volna mellette.
https://www.youtube.com/watch?v=w9aij4o ... lemasterCZ
Ja, hát ez nyilván beteljesületlen marad.gvass1 írta: ↑2021.01.16. 09:18 Félautomata replikája létezik, sportcélra beíratható:
https://waffen-paar.at/products/bd-42-i ... e-dittrich
Jó, mondjuk ennyiért már egészen jó használt autó is vehető:-))
![]()
Amikor azokat a mélyedéseket kialakítottad a markolaton - akkor félre mehetett a fúrófej - mert a lövedék is lyukas...vato írta: ↑2021.01.16. 22:33 jó helyre került! kellemes "kis" pisztoly![]()
https://youtu.be/_dsyBvHespo
nálam ebben a ruhában volt:
tt33.jpg
Lőttem vele, nem is olyan rossz fegyver. Divat szidni, de abszolút szerethető is -nem az esetem, de van egy tagadhatatlan “feelingje”. a mai követelmények szerint nézve persze elavult, és igazából semmire sem az igazi - sportra, önvédelemre, szolgálati célra is van sokkal jobb, könnyebb, kisebb, stb - de “szerelem fegyvernek” teljesen rendben van, és még mindig sokkal igényesebb kidolgozású, és használhatóbb, mint pl egy TT, vagy egy Makarov.Maci22hun írta: ↑2021.01.17. 15:12 Sziasztok,
Van valakinek személyes tapasztalata vagy használ valaki Beretta 92FS-t? Nem versenyre keresnék ilyet, inkább csak “kell”ene alapon![]()
A kaliberinfo-s tesztet olvastam, esetleg ha valakinek van bármi infoja, és megosztja, azt köszönöm!
17A7D1F5-8306-4CD8-9A9A-FE1BC44F93AB.jpeg
Neki valami 8X Berettája volt, nem 92.
Köszönöm @nemtokregelni, ez jogos észrevétel.
"Kellene" alapon biztosan rendben lesz, mert amúgy egy eléggé robusztus szerkezet. Ha ugyanakkor lőni is szeretnél vele rendszeresen (pl. valamilyen dinamikus számban), akkor azért kalkuláld be, hogy a cső reteszelése, a billenőblokk az aluminium tokban kimunkált vezetőpályán mozog, így ez a rész jelentős erőhatásoknak van kitéve folyamatosan. Eredménye: permanens felverődéseket fogsz ezen részen látni minden fegyvertisztításkor. Van akit persze ez nem zavar.Maci22hun írta: ↑2021.01.17. 15:12 Sziasztok,
Van valakinek személyes tapasztalata vagy használ valaki Beretta 92FS-t? Nem versenyre keresnék ilyet, inkább csak “kell”ene alapon![]()
A kaliberinfo-s tesztet olvastam, esetleg ha valakinek van bármi infoja, és megosztja, azt köszönöm!
17A7D1F5-8306-4CD8-9A9A-FE1BC44F93AB.jpeg
Sokat ne akarjál lőni vele - vagy mindig legyen tartalék retesztest otthon...
Üdv az attól függ hogy mire szeretnéd használni.Ha jó a cső akár 1 moa szórást is lőhet ha szerencséd van de nem lessz.Mindene vasból van ettől olcsóbb csak fából lenne.Amit ettől a lőszertől el lehet várni azt tudja.
egy kicsit sem:-)
Sőt, ráhúzható a “más tárgynak álcázott fegyver” definíció, annak összes jogkövetkezményével.
Maci22hun írta: ↑2021.01.18. 19:37 Sziasztok,
Egy dologban segítsetek légyszíves. Van egy SIG P320 X5 pisztolyom, amit ugye gyárilag 21-s tárral veszel (2 db). Vannak hozzá 17-s táraim is (sima P320 tár, de kisebb tár talp kell rá a tártölcsér miatt). A kérdés, hogy sportlövőként vehetek hozzá még 21-s tárat, ami ugye a gyári tár hozzá? Vagy ha egyszer eladom, eladhatóak vele a gyári 21-s tárak?
Köszönöm!