Tehát betolsz egy fássyzsülike cd-t a technikába, oszt had 'szóljon? Akkor inkább a halálsugár, az humánusabb...

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Tehát betolsz egy fássyzsülike cd-t a technikába, oszt had 'szóljon? Akkor inkább a halálsugár, az humánusabb...
Ezmijez?Nem KKVE mert,akkor fizetni fox
felOFF
Szerintem nagyobb mert most fogja mindenki kitombolni magából az elmúlt hónapokat
Nyomi ország még sorozatot sem lőhetnek
Jó móka leszgvass1 írta: ↑2020.12.08. 15:49 felOFF
Ebben is a gáz-riasztó lesz a biztonságosabb megoldás, mert hány majom fogja a kijárási tilalom idején a lakótelepen az erkélyről indítani a telepeket és bombákat, aztán gyújtja fel a felette levő emeletet vagy a saját kecóját:-)
"há asszony, megvettük pénzé', el köll lőni, kussoljál, nem vok bebaszva"
ON
Ez így van
A dobból anyagot eltávolítani könnyű, hozzátenni nehezebb. Márpedig meg kell oldani, hogy 9×22 mm PA gumilövedékes lőszer soha ne legyen betölthető (ez még megoldható) és átalakíthatatlan legyen (ajjaj).
nem kell hogy nagyobb legyen, gumilövedék töltővel belemegy. ( a zorakiknak is vmi 9mm-es a lövedékkamra átmérő)
Gáz riasztó konverzióknál is megoldják, hogy 9mm rknall-t tudja csak..
meg az enyémen is.
Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?gvass1 írta: ↑2020.12.09. 12:36 meg az enyémen is.
Mert az éleskonverziós-gumiképes acélos gázrevkónál a sok dzsulbuzzer retard a hentesipari legerősebbet és kétszeres kaliberű gyémántkemény golóbist pakolna, aztán:
a, ha szétrobbanna, akkor jönne ordítva arénázni garanciális javításért
b, ha szétrobbanna és leszakadna a fél keze, meg néhány szeme kifolyna, akkor a tényekfókuszblikkbors444 felületeken szörnyülködne a gennymédia - tilcsukbe
c, ha mégis működne pár lövésig, akkor megölne valakit.
Ööööö.Zsotrám írta: ↑2020.12.09. 15:18 Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?![]()
Igenis érdekelhet bárkit is, hogy bírja-e vagy sem, mert mára már kb millió helyen hallani, olvasni róla, hogy működik stb. szval ha ez, tényleg akkora baj volna, akkor miért nem akadályozták meg előbb azok az oldalak és csoportok moderátorai ennek a téma elterjedését, ahol mára ez már a közbeszéd szintjévé vált.
És nem mellesleg rengeteg vadász és fegyverbolt javasolja egyre nyíltabban, ezeket a patronokat, szval így legyen egy laikus vásárló bármiben is "kellően tájékozott, jól informált és határozott véleményű".
Nem azt mondom, hogy ezzel "kísérletezni" valóban egy feltétlenül "egészséges, jó" dolog, de azért azt sem kéne, hogy mindjárt lehurrogni a f*-ba az embert és mindent úgy beállítani rögtön, hogy csakis a laikus, paraszt, idióta, gyökér vásárlók tehetnek mindarról, hogy
ilyenekkel "mernek és próbálnak" "kísérletezni" és egyáltalán megpróbálnak vmi "ésszerűbb, részletesebb és megbízhatóbb" infókat megtudni a témáról!![]()
És ez mennyiben válasz bármiben is az általam leírtakra? Miért nekem válaszoltad?Zsotrám írta: ↑2020.12.09. 15:18 Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?![]()
Igenis érdekelhet bárkit is, hogy bírja-e vagy sem, mert mára már kb millió helyen hallani, olvasni róla, hogy működik stb. szval ha ez, tényleg akkora baj volna, akkor miért nem akadályozták meg előbb azok az oldalak és csoportok moderátorai ennek a téma elterjedését, ahol mára ez már a közbeszéd szintjévé vált.
És nem mellesleg rengeteg vadász és fegyverbolt javasolja egyre nyíltabban, ezeket a patronokat, szval így legyen egy laikus vásárló bármiben is "kellően tájékozott, jól informált és határozott véleményű".
Nem azt mondom, hogy ezzel "kísérletezni" valóban egy feltétlenül "egészséges, jó" dolog, de azért azt sem kéne, hogy mindjárt lehurrogni a f*-ba az embert és mindent úgy beállítani rögtön, hogy csakis a laikus, paraszt, idióta, gyökér vásárlók tehetnek mindarról, hogy
ilyenekkel "mernek és próbálnak" "kísérletezni" és egyáltalán megpróbálnak vmi "ésszerűbb, részletesebb és megbízhatóbb" infókat megtudni a témáról!![]()
1. és legelső, a marhapatronnal a gumis fegyverek már nem rendeltetés szerű használatúak, és már nem biztos, hogy hozzák a nem-halálos hatást.Zsotrám írta: ↑2020.12.09. 15:18 Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?![]()
Elrettentésként az alábbi kép:Zsotrám írta: ↑2020.12.09. 15:18 Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?![]()
omg, ennyit a "fegyveracíííl asz míííndent IS kibír" URBAN LEGENDRŐL!
A fegyverbe azóta jó sok lövés ment, csettegés nélkül, a dob repedt de az könnyen pótolható .. (saját ktg-re ofkorsz nem gariba..)
19,5 mg?
az SI előtagok nem-ismeretén már fenn sem érdemes akadni. 7,5 kilaúúúdzsúúl és hasonlók...
A korrózióálló acél Pitbull-19-M anyagminősége vélhetően KO33. (A tippemet arra alapozom, hogy ugyan van csillió acélötvözet a szabványban, de a gyakorlatban "99%"-ban nagyjából 8-10 acélminőséget használunk: S235, S335, C45, 42CrMo4, KO33, M1, 1.2210 "ezüstacél", M1H.) A KO33 folyáshatára legalább 195 MPa.
Évek óta tapasztalom: a szakmán kívüliek fejében az elképesztően naiv elképzelések vannak a mérnöki munkáról.
Köszi Poresz az alapos levezetést!
Egyetértek. Illetve az se mindegy, hogy alakul ki a nyomás: lassan-fokozatosan és bizonyos határok között ingadozik mint egy kazánnál, vagy a másodperc törtrésze alatt légköri nyomásról annak sokszorosára. Olvasnivaló (nem neked, többieknek): anyagok viselkedése az alkítás sebességétől függően, ütőmunka, szívós vs. ridegtörés.Poresz írta: ↑2020.12.10. 10:00 Utóirat: ha a fenti képlettel az jön ki, hogy bátran kísérletezhetsz, akkor közlöm, hogy én gépészmérnökként tudom, hol alkalmaztam közelítéseket a fenti számítás során.
(Vato, az egyesszám második személy címzettje most nem Te vagy. Legalábbis remélem, nem Te voltál az elkövető…)
Évek óta tapasztalom: a szakmán kívüliek fejében az elképesztően naiv elképzelések vannak a mérnöki munkáról.
igazad vanPoresz írta: ↑2020.12.10. 10:00 A korrózióálló acél Pitbull-19-M anyagminősége vélhetően KO33. (A tippemet arra alapozom, hogy ugyan van csillió acélötvözet a szabványban, de a gyakorlatban "99%"-ban nagyjából 8-10 acélminőséget használunk: S235, S335, C45, 42CrMo4, KO33, M1, 1.2210 "ezüstacél", M1H.) A KO33 folyáshatára legalább 195 MPa.
.....
Ezek szerint nem lesz idén konténeres tűzijáték árusítás. Gondolom a fegyverboltok árulhatják tovább a 15 mm-es pukkancsokat.gvass1 írta: ↑2020.12.10. 12:07 "A szilveszterre is érvényes kijárási tilalom miatt be fogják tiltani a petárdák és tűzijátékok árusítását, jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón."
Igaz, a petárda eddig is tilos volt, a tűzijáték több kategóriája meg egész évben kapható...de néphülyítésnek jó lesz ez. Meg egy újabb iparágat megsemmisíteni a koronapara miatt.
Riasztóval kell tolni ablakbúúúl.![]()
Sajnos a legtöbben érzelmektől fűtve tömködik a hentesipari szarokat a fegyverekbe. Rájuk a számítások, észérvek eddig se hatottak, ezután se fognak hatni.Poresz írta: ↑2020.12.10. 10:00 Számolj, mielőtt hülye vagy!
Utóirat: ha a fenti képlettel az jön ki, hogy bátran kísérletezhetsz, akkor közlöm, hogy én gépészmérnökként tudom, hol alkalmaztam közelítéseket a fenti számítás során.
(Vato, az egyesszám második személy címzettje most nem Te vagy. Legalábbis remélem, nem Te voltál az elkövető…)
WildBear23 írta: ↑2020.12.10. 11:00 Köszi Poresz az alapos levezetést!
Egy dolgot igazítanék ki. A töltényűr nincs elölről lezárva, tehát az 1450 Bar nyomás kialakulása előtt jóval elkezd kimozdulni a lövedék.
Arra alapozom, hogy a sima .38 Special nyomása még nagyobb: 1500 Bar, és ott sem kell 4,5 mm falvastagság.
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page57.pdf
Milyen anyagminőség esetén? Ez a kulcskérdés. Acél és acél anyagtulajdonságai között vannak ám szép nagy különbségek. Szerintem valószínűtlen, hogy ausztenites KO33 acélból készüljön egy éles .38 Special kaliberű fegyver dobja vagy csöve, valószínűleg valamilyen martenzites korrózióálló acél edzett előgyártmányából készítik.WildBear23 írta: ↑2020.12.10. 11:00 a sima .38 Special nyomása még nagyobb: 1500 Bar, és ott sem kell 4,5 mm falvastagság.
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page57.pdf
Nem tudom, és mivel nem tudom, ilyet nem is merek kijelenteni, mert valaki biztatásnak venné, hogy kísérletezzen.
Pontosan. Anyagminőség az egyik kulcskérdés. A másik, hogy a gumisoknál, ha jó nagy gumit használunk, van egy periódus, amikor a lövedék a csőfarba ütközik, feltéztelezhetően valamennyire lassul ahogy bepréselődik a csőbe, mindeközben a lövrdékűrben viszont körbe szépen tömít. A nyomás meg csak nő mögötte, ki tudja milyen mértékben.Poresz írta: ↑2020.12.10. 13:16 Milyen anyagminőség esetén? Ez a kulcskérdés. Acél és acél anyagtulajdonságai között vannak ám szép nagy különbségek. Szerintem valószínűtlen, hogy ausztenites KO33 acélból készüljön egy éles .38 Special kaliberű fegyver dobja vagy csöve, valószínűleg valamilyen martenzites korrózióálló acél edzett előgyártmányából készítik.
Nem tudom, és mivel nem tudom, ilyet nem is merek kijelenteni, mert valaki biztatásnak venné, hogy kísérletezzen.
A C.I.P. honlapján tudom hol keressem a mérőcső előírásait, de a mérésekhez használt lövedékekét nem találom. Azt sem tartom kizártnak, hogy riasztótöltény és ipari lövőkészülék töltény esetén lövedék nélkül mérve érvényesek a szabványban közölt nyomásértékek.
Az biztos, amíg a lőpor égése tart, egyáltalán nem mindegy, milyen sebességgel növekszik a lőporgázok térfogata. Ezt a térfogat-növekedést a lövedék tömege, a lövedék és csőfal közti súrlódás (még a fém lövedék is zömül!), és a külső nyomás (például lövés víz alatt. Lásd: Melde-cső.) lassítja. - És bizony ha nagyobb mértékben lassítja, mint a tervezője elképzelte, abból baj lehet.
Ha tényleg nem lehet tüzijátékot venni szilveszter előtt, biztos kisebb lesz a hangzavar. (Aki kertes házban lakik az meg kapja be ugye.montecarlo írta: ↑2020.12.10. 13:29 Hmm, van olyan ismerősöm aki már látott olyat aki eddig is így szokta :DD
Ezért idén meggondolja az az ismerős, hogy csinálja-e, amennyiben kisebb lesz a hangzavar a korábbiaknál, mert akkor az ablakból kilüvés feltűnőbb.
A boltos is a rádióból hallotta a hírt, ők se tudják mi hogyan lesz. A konténeres árusítást tiltják-e, vagy mindenféle pirotechnikai mütyűrt. Ők leginkább egész évben árusítható, I. és II. kategóriás cuccokat árulnak.tornas78 írta: ↑2020.12.10. 12:28 Ezek szerint nem lesz idén konténeres tűzijáték árusítás. Gondolom a fegyverboltok árulhatják tovább a 15 mm-es pukkancsokat.
Kíváncsi leszek, hogy rokonék környéke táján (vidéken) milyen lesz a hangzavar mértéke. Mert eddig szinte mindig égzengés (gázosok is szóltak bőséggel) volt szilveszterkor éjféltájt.
Még nem jelent meg a Magyar Közlönyben, addig csak mese, mese, mess kenyeret…Valakiakivagy írta: ↑2020.12.10. 17:52 Fiúk. Mit gondoltok, ha gyakorlatilag be van tiltva a tűzijáték, a 15mm-es fényjelzők minek számítanak? Kérdőre vonhat valaki saját kertemben?
Nagy +1Poresz írta: ↑2020.12.10. 19:00 Még nem jelent meg a Magyar Közlönyben, addig csak mese, mese, mess kenyeret…
Ráadásul a sajtóban olvasottak alapján - ami szintén csak mese - nem a tűzijáték használatár kívánják tiltani, hanem az árusítását. Abból is csak a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékekre vonatkozhat, mert ezek árusítására kell külön engedély december 28-31. között.
Még egyszer: amíg nem jelenik meg a Magyar Közlönyben, addig semmit sem tudunk, minden megy az eddigiek szerint.
Szintúgy Naagy +1Poresz írta: ↑2020.12.10. 19:00 Még nem jelent meg a Magyar Közlönyben, addig csak mese, mese, mess kenyeret…
Ráadásul a sajtóban olvasottak alapján - ami szintén csak mese - nem a tűzijáték használatár kívánják tiltani, hanem az árusítását. Abból is csak a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékekre vonatkozhat, mert ezek árusítására kell külön engedély december 28-31. között.
Még egyszer: amíg nem jelenik meg a Magyar Közlönyben, addig semmit sem tudunk, minden megy az eddigiek szerint.
pfeffer KOtsk írta: ↑2020.12.10. 20:32 Lófrál az utcánkban egy nagytestű kutya. Sajnos a gazdája egy elmebeteg, aki szerint teljesen OK, hogy a kutya kimászkál.
Szerintem nem OK (főleg, hogy szoktunk gyerekekkel is sétálni).
Arra gondoltam, vennék magamnak meg az asszonynak valamilyen gázsprayt, hogy "cirkumveniáljuk" a blökit, HA arra kerülne a sor, hogy velünk aggresszorkodna.
Tudtok ajánlani olyat, amiről tudjátok, hogy hatékony kutya ellen?
A piros nickes fórumtagok hozzászólásait böngészd!
Ha nincs és nem is akarsz lőfegyvert tartani, ugyanaz a tétje, mint egy gyorshajtásnak. De nem tilos dekorációs céllal öntapadós matricát tenni a flakonra, akár kromofággal is leszedheted róla a neked nem tetsző mintát…
Akkor lehet hogy hozzájutottál egy két olyan információhoz ami meggyőz arról hogy a marha és gyesznyó ölő patron(NEM kábitó) mert az élettel össze nem egyeztethető sérülést okoz,nem való gázriasztó vagy gumis pisztolyba mert a gáznyomása még lövedék nélkül is nagyobb mint amit egy ilyen szerkezetnek ki kell birni.Sokkal jobb ha ezeknek a dolgoknak utánaolvasol és elhiszed ami le van irva mint kisérletezgetni mert arra rámehet egy két ujjad nem is akarom leirni mi történhet ha nincs szerencsés napod.De tudom magyarhonban mindig akad egypár okos kakas aki jobban tudja.Ha meg mégis valami erőset akarsz elmész egy ilyen gumis szutyok árán tehetsz vadászvizsgát aztán veszel egy jó vastagcsövű sörétest azzal minden bútorlapot keresztülődözhetsz még 30 méterről is.Meglásd.Zsotrám írta: ↑2020.12.09. 15:18 Azt nem értem, hogy ezen mi a f*-on kell háborogni és csodálkozni, hogy foglalkoztatja az embereket ez a marhakábítós téma?![]()
Na ja, csakhogy a sörétest nem viselheted önvédelemre.
Elvileg ez a Glock dobozos / markolatpaneles limited verzió ára, ugye?
igen, ez a 279 eurós német árú termék, aminél az alapkivitelt 20-30 euróval olcsóbbra várják.nemtokregelni írta: ↑2020.12.11. 13:38 Elvileg ez a Glock dobozos / markolatpaneles limited verzió ára, ugye?
+1laci008 írta: ↑2020.12.11. 09:21 Akkor lehet hogy hozzájutottál egy két olyan információhoz ami meggyőz arról hogy a marha és gyesznyó ölő patron(NEM kábitó) mert az élettel össze nem egyeztethető sérülést okoz,nem való gázriasztó vagy gumis pisztolyba mert a gáznyomása még lövedék nélkül is nagyobb mint amit egy ilyen szerkezetnek ki kell birni.Sokkal jobb ha ezeknek a dolgoknak utánaolvasol és elhiszed ami le van irva mint kisérletezgetni mert arra rámehet egy két ujjad nem is akarom leirni mi történhet ha nincs szerencsés napod.De tudom magyarhonban mindig akad egypár okos kakas aki jobban tudja.Ha meg mégis valami erőset akarsz elmész egy ilyen gumis szutyok árán tehetsz vadászvizsgát aztán veszel egy jó vastagcsövű sörétest azzal minden bútorlapot keresztülődözhetsz még 30 méterről is.Meglásd.
Igen, egy vadászfegyver megszerzése (fegyverismereti vizsga, vadászvizsga, orvosi, tárolóhely, stb.) egész más tészta, mint egy gumisé, amit csak besétálsz a boltba és megveszel.TotoHU írta: ↑2020.12.11. 15:15 +1
OFF
Pici kiegészítés, a vadászvizsga azért több gumisfegyver ára, 2-300e között áll meg mostanában. De onnantól egy nagyon jó megoldás otthonvédelemre, és a leginkább b@szogatásmentes fegyvertartási lehetőség.
ON
És akkor valóban nem kell marháskodni és gumisfegyvert tuningolni ön- és közveszélyes módszerekkel. De együtt kell élni a felelősséggel, hogy egy dedikáltan halálos hatású otthonvédelmi eszközzel védjük az otthonunkat.
chucky írta: ↑2020.12.11. 17:44 Bruni GAP leírása egy üzletből![]()
![]()
"A GAP gáz-riasztó pisztoly (Glock Automatic Pistol) a Glock 17-es másolata önvédelmi célokra. A fegyver majd minden része megegyezik az éles változattal. Fém szánnal, fém belső mechanikával, és polimer tokozással rendelkezik, súlya azonban még így is tekintélyes marad. Belső kakasos, mint a Glock pisztolyok, elsütőbiztosítóval rendelkezik, tehát csak akkor süthető el, ha a mutatóujj tökéletesen a billentyűre nyomódik.
A tár acél-lemez típusú, két soros, összesen 10 riasztópatron tölthető bele. A pisztoly blow-back rendszerű, tehát a szán egyszeri felhúzása után a patron lőporgázainak köszönhetően minden lövés után hátrarobban, és végzi az öntöltő műveletet, üres tár esetén hátulakad."
Inkább a Humor-ba kellene......![]()
Ezen van valami acélból, vagy a szokásos spiáter "ondógyurma" az egész? Mert akkor egy új szériás P99 olcsóbban kb ugyanez, de önvédelemre alkalmasabb elsütőszerkezettel. Illetve a nagyméretű német öntöltők közül HK P30-at sem tudták megugrani, ami szintén olcsóbb és a licencelt gp-k közül a legjobb műszaki tartalmú.
Kakasban lesz acélbetét, slussz.zora írta: ↑2020.12.11. 18:01 Ezen van valami acélból, vagy a szokásos spiáter "ondógyurma" az egész? Mert akkor egy új szériás P99 olcsóbban kb ugyanez, de önvédelemre alkalmasabb elsütőszerkezettel. Illetve a nagyméretű német öntöltők közül HK P30-at sem tudták megugrani, ami szintén olcsóbb és a licencelt gp-k közül a legjobb műszaki tartalmú.
Én is így vagyok vele.
Már miért ne lehetne?
+1
Na ja a Magyar Közlönynek nagy a visszatartó ereje főleg a fiatalok körében
Ööö, nem ez van benne. És jogszabály továbbra sincs.
És mi van azzal aki kertes házban lakik és ott akarja elpuffogtatni a 15 mm-eseket (egész évben ezt lehet a legkönnyebben megkapni)? Birtoklás...?!?! És aki már megvette...?! Remélem, a közlönyben nem így van (lesz) benne...Dönci62 írta: ↑2020.12.16. 20:22 Hmmmm................
https://www.life.hu/hirek/20201216-koro ... teszi.html
Szerintem ez már most egyértelmű.Az utcai csoportosulást akarják elkerülni a tiltással.Magánterületen miért ne használhatnám az egész évben kapható pyrókat?Azzal tud tiltani,hogy nem lehet beszerezni a dec.31.-én vásárolható és felhasználható kategóriát.Dönci62 írta: ↑2020.12.16. 20:22 Hmmmm................
https://www.life.hu/hirek/20201216-koro ... teszi.html
Bird Bangert is nyugodtan
Ez egy fokkal komolyabban vehető, de most már tényleg várjuk meg, mi lesz a jogszabályban. Hogy mire fogadnék…
…azt chucky már megírta.
Ezek jogászok, műszakilag analfabéták: azt sem tudják, hogy nem tudják, mit kell mondaniuk, hogy arról beszéljenek, amiről beszélni szeretnének…
A sajtónak pedig azért jár a golfütővel tökönverés, mert még nem tudni semmit, de már megírták. Szilveszterkor kismillió veszekedés lesz abból, hogy a család egyik fele a sajtót, a másik fele pedig a jogszabályt olvasta (vagy legalábbis olyanra hallgat, aki elolvasta helyettük).
Olvastam, ez alapján magánterületen 1-2 kat. mehet, de azt minden kategóriában kiiktatták, hogy utcán, közparkban, stb. is használhatók szilveszterkor.
Igen, tegnap este én voltam a felületes f*sz! 1-2 kategóriánál paragrafus, bekezdés és pont alapján csak a közterületi használatot tiltotta. Akkor viszont juhuu.nemtokregelni írta: ↑2020.12.17. 01:27 Olvastam, ez alapján magánterületen 1-2 kat. mehet, de azt minden kategóriában kiiktatták, hogy utcán, közparkban, stb. is használhatók szilveszterkor.
Azért ez így még mindig más, mint amit a s.gg média okád magából mindenkire.smith15 írta: ↑2020.12.17. 07:44 Igen, tegnap este én voltam a felületes f*sz! 1-2 kategóriánál paragrafus, bekezdés és pont alapján csak a közterületi használatot tiltotta. Akkor viszont juhuu.
És csak a december 28. és 31. közötti ideiglenes tárolóhelyes árusítást tiltotta, fix bolt árulhat.
De venni 3. kategóriást nem lehet.
Nem a legnagyobb problémánk, de igenis problémánk. Jelenleg legalábbis az. Nem csak azért, mert sokan szeretjük és sokan várjuk az évnek ezt az egyetlen napját, hanem azért, mert vannak néhányan akik árulják is. Na most ez rájuk nézve kérdőjel volt, hogy mi lesz, és még nagyobb kérdőjel volt azokra nézve, akik bevásároltak ilyenből és pénzt tettek bele, hogy egyáltalán elhasználhatják-e vagy nem.
Őszintén, tényleg sajnálom ha nehezebb időszakod van az életben, de miért baj az, ha valaki jól akarja magát érezni? Ha akar egy kicsit szórakozni, valami szépben (tüzijáték) gyönyörködni? Ez most kicsit ilyen volt:
Itt a pont. Mindenkinek az fáj, amibe pénzt tett és jól érzi magát tőle. Engem a sportorvosi-érvényesség kérdése meg a kategória-váltás hidegen hagy, ettől függetlenül nem.örülök, hogy az érintetteket ezzel szívatják.smith15 írta: ↑2020.12.17. 08:00 Nem a legnagyobb problémánk, de igenis problémánk. Jelenleg legalábbis az. Nem csak azért, mert sokan szeretjük és sokan várjuk az évnek ezt az egyetlen napját, hanem azért, mert vannak néhányan akik árulják is. Na most ez rájuk nézve kérdőjel volt, hogy mi lesz, és még nagyobb kérdőjel volt azokra nézve, akik bevásároltak ilyenből és pénzt tettek bele, hogy egyáltalán elhasználhatják-e vagy nem.