http://www.kaliberinfo.hu/hirek/brutali ... z-usa-ban/

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Petya357 írta: ↑2020.11.16. 13:24 Hehe, nekem ugyanabból a Tápioszecsői hatástalanításból van egy, ezt hirdettem meg az adás vételen.
Steineréket egyszer hívtam, hogy nem tudnák-e “visszaélesíteni”, sportpuskának - mondta, hogy régen lehetett, de most már nem engedik nekik. Más korszak, más lehetőségek...
Hi, régen sok mindnet lehett, és igen, MKH-val. Sőt, úgy általában, jogilag most is lehet - a Steiner egy fegyvergyártó ! Sima acéltömbből is faraghat PPSh -t
Ja és gondolom ilynekor csőcsere, nincs mese.Petya357 írta: ↑2020.11.16. 16:25 Hi, régen sok mindnet lehett, és igen, MKH-val. Sőt, úgy általában, jogilag most is lehet - a Steiner egy fegyvergyártó ! Sima acéltömbből is faraghat PPSh -t- de konkréten azt tiltották meg nekik, hogy nyílt zár pozícióból tüzelő fegyvert alakítsanak át bármivé, riasztót sem engednek már. Úghogy atalakítani már nem tudnak, de UGYANOLYAT behozatni Németorságból simán... mert azt csak szemlézni kell. . Agyrém, de így van. Nekem legalábbis ezt mondták.
Van kb. 1mm ide-oda vagy kevesebb.
Köszönöm, akkor megnyugodtam
Konkrétan milyen jogszabályra hivatkozva? Iván konkrétan 2016 nyarán építette át. Az illegális buherálókat/csempészeket rohadtul nem fogja érdekelni, mit engednek át a Gyöngysorban...
Nekem ahány hazai AK-féleség volt a kezemben (akadt egy pár AMM, AMD, AK..), mind ilyen volt.
Hali,
Esserossz kép!Blekk Rájgó írta: ↑2020.11.16. 18:30 Konkrétan milyen jogszabályra hivatkozva? Iván konkrétan 2016 nyarán építette át. Az illegális buherálókat/csempészeket rohadtul nem fogja érdekelni, mit engednek át a Gyöngysorban...
De ha már ennyire tetszett a kerti asztalunk, következő év tavaszán. (gáz-riasztó, félauto/auto)
vz26_gr.jpg
Orosz Saiga MKK-104-en dettó.nemtokregelni írta: ↑2020.11.16. 18:31 Nekem ahány hazai AK-féleség volt a kezemben (akadt egy pár AMM, AMD, AK..), mind ilyen volt.
Érdekes lehet, hogy mi ennek az oka..
Jogi akadálya konkrétan nincs, PKLV nem igazán engedi át a nyitott zárpozícióból tüzelő átalakításokat, mert egy kicsit gyengébb lőszerrel sorozatlövő lesz. Ne kérdezd.Petya357 írta: ↑2020.11.16. 18:48 Esserossz kép!
Mi alapján nem lehet - fogalmam sincs Blekk Rájgó. Első körben egy kollégájánál érdeklődtem telefonon, azt mondta, hogy nincs jogszabályi akadálya, vigyem be, 'oszt megnézik, mint tudnak tenni. Máskor, mások kolléga már azt monda, hogy nem, nem lehet. Amikor úgyis bent jártam a boltban Saiga-t venni, akkor megkérdeztem Steiner Ivántól személyesen is. Ő is azt mondta, hogy igen, elméletileg lehetne, a gyakorlatban viszont mostanában már nem adna rá laminátumot a PKLV, mert a PPSh nyitott zár pozícióból tüzel.. Régebben ez is belefért, most nem engedik. Idézetet, linket nem kértem, simán elhittem![]()
... gondolom attól a becsavarozott ujjtámasztól??!?! (vagy az mi?) nem fért el a szánakasztó.. elég igényesgvass1 írta: ↑2020.11.17. 07:13 CZ Tactical Sports 2 pisztoly - új generáció ebből is!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-tact ... -pisztoly/
![]()
egen...és bár van termséztesen normál, szánakasztós alapmodell, mindenki ezt a viccesen lukas oldalú verziót fogja kitenni. Nem tudom, hogy nettó hülyeség, vagy gerillamarketing?:-)
gerillamarketingnek sem utolsó , elidőztem rajta egy kicsit
Ez érdekes, mert tudtommal éles fegyvert gáz-riasztóvá alakítani amúgy sem lehet jogilag, semmilyen formában. Viszont új gáz-riasztót gyártani éles fegyver alkatrészek felhasználásával lehet. Tehát itt a kiskapu. Itt meg nehéz lenne kitiltani az open bolt-ot csak úgy. Vagy csak az MKH monopol helyzete miatt azt mondta, hogy nem és kész, és inkább nem támadják meg.Petya357 írta: ↑2020.11.16. 16:25 Hi, régen sok mindnet lehett, és igen, MKH-val. Sőt, úgy általában, jogilag most is lehet - a Steiner egy fegyvergyártó ! Sima acéltömbből is faraghat PPSh -t- de konkréten azt tiltották meg nekik, hogy nyílt zár pozícióból tüzelő fegyvert alakítsanak át bármivé, riasztót sem engednek már. Úghogy atalakítani már nem tudnak, de UGYANOLYAT behozatni Németorságból simán... mert azt csak szemlézni kell. . Agyrém, de így van. Nekem legalábbis ezt mondták.
OFF - ÉLESBE KÉRNÉMsmith15 írta: ↑2020.11.17. 07:39 Ez érdekes, mert tudtommal éles fegyvert gáz-riasztóvá alakítani amúgy sem lehet jogilag, semmilyen formában. Viszont új gáz-riasztót gyártani éles fegyver alkatrészek felhasználásával lehet. Tehát itt a kiskapu. Itt meg nehéz lenne kitiltani az open bolt-ot csak úgy. Vagy csak az MKH monopol helyzete miatt azt mondta, hogy nem és kész, és inkább nem támadják meg.
Az utóbbira szavaznék. Talán ki lehetne valahogy magyarázni, pláne alkatrész felhasználással, és nem átalakítással. De nekik gondolom nem éri meg, és rontja a jószomszédi viszonyt. Kb olyan lehet, mint a főnökömnek bebizonyítani, hogy hülye. Ha igazam van, ha nem - nincs olyan forgatőkönyv, ahol ez előnyt jelentenesmith15 írta: ↑2020.11.17. 07:39 Ez érdekes, mert tudtommal éles fegyvert gáz-riasztóvá alakítani amúgy sem lehet jogilag, semmilyen formában. Viszont új gáz-riasztót gyártani éles fegyver alkatrészek felhasználásával lehet. Tehát itt a kiskapu. Itt meg nehéz lenne kitiltani az open bolt-ot csak úgy. Vagy csak az MKH monopol helyzete miatt azt mondta, hogy nem és kész, és inkább nem támadják meg.
A Barnaul is acélköpenyes.kocsiga írta: ↑2020.11.18. 22:28 Hétvégén kipróbáltuk az STV 7,62x39-et.
Mondjuk főleg a sporttársak lőttek,második sorkatonás "gyermekkoruk" kiélése miatt.
Sajnos hosszún nem tudtuk kipróbálni,nem volt hely.
Nekem így elsőre nem tűnik rosszabbnak a Barnaulnál kivéve,hogy "fullacél" az egész (hüvely,lövedék).
Talán kicsit jobban retkel.
Még próbálkozom...
Sziakocsiga írta: ↑2020.11.18. 22:28 Hétvégén kipróbáltuk az STV 7,62x39-et.
Mondjuk főleg a sporttársak lőttek,második sorkatonás "gyermekkoruk" kiélése miatt.
Nekem így elsőre nem tűnik rosszabbnak a Barnaulnál kivéve,hogy "fullacél" az egész (hüvely,lövedék).
Még próbálkozom...
Mágnes?Biztos hogy azok a csövek amik nem krómozottak nem lesznek olyan hosszú élettartamúak vasköpenyes lövedék használata esetében de háború sincs halott nélkül
Köszi a tapasztalatot, ha jól értem akkor nem volt vele akadály. 90 pénzért lehet bezsákolok belőlekocsiga írta: ↑2020.11.18. 22:28 Hétvégén kipróbáltuk az STV 7,62x39-et.
Még próbálkozom...
+1gvass1 írta: ↑2020.11.19. 06:43 Ezeken a cső-élettartam filozofálgatásokon mindig picit nevetek.
Egy 9 mm Luger pisztollyal 10 ezer lövés = kb. 600-700 ezer Ft
.223 Remingtonnal 10 ezer lövés = 1-1,5 millió Ft
Ha ennyi lőszerre van pénzed*, akkor a cső/fegyvercsere sem fájhat, illetve a legkeményebb hardcore juzernek is évekbe tellik ennyit ellőni, főleg puskával/karabéllyal.
*upppsz, nehogy az asszony megtudja, hogy mennyit égetek el évente...
És egy Glock 17 cső például nem 10000, hanem többszázezer lövést ki kell bírjon.gvass1 írta: ↑2020.11.19. 06:43 Ezeken a cső-élettartam filozofálgatásokon mindig picit nevetek.
Egy 9 mm Luger pisztollyal 10 ezer lövés = kb. 600-700 ezer Ft
.223 Remingtonnal 10 ezer lövés = 1-1,5 millió Ft
Ha ennyi lőszerre van pénzed*, akkor a cső/fegyvercsere sem fájhat, illetve a legkeményebb hardcore juzernek is évekbe tellik ennyit ellőni, főleg puskával/karabéllyal.
*upppsz, nehogy az asszony megtudja, hogy mennyit égetek el évente...
Hmm, ez biztosan pont így történt? (Videó esetleg?)HCZoli írta: ↑2020.11.19. 07:56 Volt egy halálos kimenetelű baleset Amerikában egy USPSA versenyen, a lövő töltés és kakas visszaengedés után hanyagul tette el a fegyverét (cz shadow) ill nem tette el, mert a tok mellé tette, az leesett, pont a kakasra és a fegyver elsült halálos lövést adva a bírónak.
Kérek mindenkit, hogy a fegyver tokba helyezésének mozdulatát ellenőrizze, hogy megfelelően kontrollált e.
Okuljunk a megtörtént esetből.
Üdv. Z.
És ha lehet ne tuningoljuk addig a fegyverünket, amíg egy kis rázkódásra is elsül. Én is tudok egy súrló lábonlövésről tokból, meg láttam saját szememmel is nagyon ijesztő tuningot... Nem attól lesz valaki jó lövész, hogy balesetveszélyesen sportol.HCZoli írta: ↑2020.11.19. 07:56 Volt egy halálos kimenetelű baleset Amerikában egy USPSA versenyen, a lövő töltés és kakas visszaengedés után hanyagul tette el a fegyverét (cz shadow) ill nem tette el, mert a tok mellé tette, az leesett, pont a kakasra és a fegyver elsült halálos lövést adva a bírónak.
Kérek mindenkit, hogy a fegyver tokba helyezésének mozdulatát ellenőrizze, hogy megfelelően kontrollált e.
Okuljunk a megtörtént esetből.
Üdv. Z.
https://youtu.be/fhlreD_mVFcgvass1 írta: ↑2020.11.19. 08:02 Hmm, ez biztosan pont így történt? (Videó esetleg?)
Műszakilag mármint.
A Shadowban - mivel sportfegyver - kihagyták ugyan a passzív ütőszegbiztosítót, DE az ütőszeg maradt repülő, és a kakasnak is van biztonsági állása. Derékmagasságból elejtve nagyon nehezen tudom elképzelni hogyan sül el.
(Nyilván lehet nem gyári állapotú fegyver reszelgetett biztonsági állással vagy hosszabbra kicserélt ütőszeggel.)
Pár napos az eset azt hiszem, még nincs technikai részlet.gvass1 írta: ↑2020.11.19. 08:02 Hmm, ez biztosan pont így történt? (Videó esetleg?)
Műszakilag mármint.
A Shadowban - mivel sportfegyver - kihagyták ugyan a passzív ütőszegbiztosítót, DE az ütőszeg maradt repülő, és a kakasnak is van biztonsági állása. Derékmagasságból elejtve nagyon nehezen tudom elképzelni hogyan sül el.
(Nyilván lehet nem gyári állapotú fegyver reszelgetett biztonsági állással vagy hosszabbra kicserélt ütőszeggel.)
Szerintem nagyon nagy mennyiséget el kell lőni belőle, hogy ennek bármilyen látható hatása legyen. Ott vannak példaképpen a Jugoszláv AK-k, azoknak soha nem is volt keménykrómozva a csöve, mégse hallani arról hogy a hadilőszer miatt tönkrementek volna.
Azért a keménykrómozás nem teszi érinthetetlenné a csövet. Ha korrozív lőszerrel nyomták neki és egy csepp olajat nem kapott soha, előbb-utóbb szét fog menni. De pont a keménykrómozás miatt, annyira könnyű karban tartani és annyira minimális szükség van rá, hogy nem lehet megideologizálni miért nem lett rendben tartva.vato írta: ↑2020.11.19. 07:57 +1
fég AK55 vajon krómos csövű vagy sima? héten találkoztam 1 példánnyal belenéztem a csövébe lámpával, hát volt ott minden, meg sötétség is, nem volt valami shiney. Eddig azt hittem hogy krómos csővel készültek ezek is de most már elbizonytalanodtam. Ettől függetlenül k.urva jó szórása volt az öreg vasnak![]()
Apropó keménykrómozás: más is belefutott a városi legendába, hogy az USA-ban be van tiltva a keménykrómozott csőfurat? Számomra teljesen nyilvánvalóan tévedés.killertom írta: ↑2020.11.19. 09:11 Azért a keménykrómozás nem teszi érinthetetlenné a csövet. Ha korrozív lőszerrel nyomták neki és egy csepp olajat nem kapott soha, előbb-utóbb szét fog menni. De pont a keménykrómozás miatt, annyira könnyű karban tartani és annyira minimális szükség van rá, hogy nem lehet megideologizálni miért nem lett rendben tartva.
Gyári AK55 volt? Kikerültek színháziból (legálisan) átcsövezett példányok is a piacra, azok nem krómozott nyers csőből készültek.vato írta: ↑2020.11.19. 07:57 +1
fég AK55 vajon krómos csövű vagy sima? héten találkoztam 1 példánnyal belenéztem a csövébe lámpával, hát volt ott minden, meg sötétség is, nem volt valami shiney. Eddig azt hittem hogy krómos csővel készültek ezek is de most már elbizonytalanodtam. Ettől függetlenül k.urva jó szórása volt az öreg vasnak![]()
Igen gyári volt. De akkor ha jól értem alapból keménykrómos az ak55. Amit én láttam az valószínű nem volt rendesen karban tartva az elmúlt 60-65 éveben... viszont pontos még így is:)
Szia,
(0. tudom, h nincs rajta fesztelenítő, lőttem sokat Shadow 1 és 2-vel is.)
Szia,
Jókora faszságnak tűnik sportszerűség oltárán biztonságot feláldozni.bel írta: ↑2020.11.19. 12:08 Szia,
A katonas valasz:
8.1.2.3
"Selective action" – Chamber loaded hammer fully down or decocked, or chamber loaded, hammer cocked with external safety applied.
„Selective action": csőre töltve, kakas teljesen leeresztve, vagy csőre töltve és a kakas megfeszítve, külső biztosító biztosítva.
8.1.2.5
If a handgun has a decocking lever, that alone must be used to decock the handgun, without touching the trigger. If a handgun does not have a decocking lever, the hammer must be safely and manually lowered all the way forward (i.e. not just to a "half-cock notch" or to another similar intermediary position).
Ha a fegyvernek van fesztelenítője, azt kell használni a fesztelenítéshez az elsütőbillentyű érintése nélkül. Ha a fegyvernek nincs fesztelenítője, a kakast kézzel kell biztonságosan teljesen leereszteni. (pl. a kakas nem lehet “félállásban” vagy egyéb köztes pozícióban).
Feltelezem, hogy azert van ez a szabaly, hogy ne legyen tul konnyu az elso loves se.
Az MSSz Szituacios szakagban is hasonloak a szabalyok, ott mar javasoltam a modositast (par perce).
Bel
Ezen a szabályon már régóta háborgok, szerintem nem csak én. De tuti nem gyári volt ott még sokminden, mert így sem szabadott volna, hogy gond legyen.gvass1 írta: ↑2020.11.19. 12:17 Jókora faszságnak tűnik sportszerűség oltárán biztonságot feláldozni.
Asszem egy biztonsági elem akaratlagos, szabálykönyvbeli kiiktatása miatt most Ámerikában a szart is ki fogják az USPSA-ból perelni, HA bebizonyosodik, hogy nem volt a fegyver módosítva, a bizt. állásból meg nem sülne el.
Mint ahogy látszik a módosított posztban, az első 150-nél volt akadály kb 2 táranként 1. Mindig az volt, hogy a töltényűrbe bemenetkor megakadt a lőszer a peremezésen. Egy pici mozdulatra már be is ugrott. Néztem, hogy a Fiocchi-nak elég éles a peremezése (már ha van..) és arra vezettem le a gondot. Utána próbáltam Geco-t és Magtech-et, utóbbiból többet is. Azokkal mind hibátlan volt. Egy szó mint száz, megfelelő lőszert kell találni, de mostmár rá merem bízni magam!
Tudok egy jó boltot ahol van Magtech jó áron.smith15 írta: ↑2020.11.19. 14:51 Mint ahogy látszik a módosított posztban, az első 150-nél volt akadály kb 2 táranként 1. Mindig az volt, hogy a töltényűrbe bemenetkor megakadt a lőszer a peremezésen. Egy pici mozdulatra már be is ugrott. Néztem, hogy a Fiocchi-nak elég éles a peremezése (már ha van..) és arra vezettem le a gondot. Utána próbáltam Geco-t és Magtech-et, utóbbiból többet is. Azokkal mind hibátlan volt. Egy szó mint száz, megfelelő lőszert kell találni, de mostmár rá merem bízni magam!
Attól tartok, a hír igaz - csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak
Köszönöm a korrekciót, teljesen igazad van.
Melonite az a nitrokarburizáció (magyar neve talán?), pl. a Glock és a Steyr pisztolyoknál is ez van. Asszem Glock-ék Tenifer-nek nevezik.Petya357 írta: ↑2020.11.20. 10:58 Köszönöm a korrekciót, teljesen igazad van.
Ott ragadtam le, hogy full autó katonai fegyvereknél még mindig jobban teljesít a króm, de az extrém igénybevételt nem igénylő applikációkban legalább ugyanolyan jó, vagy még jobb a melonite - és még az ára is rendben van.
Akkor mégiscsak ticcsukbe a krómot?![]()
![]()
ha jól olvastam a Tenifernek is kakukk hamarosan környezetvédelmi okokból (alkáli-cianid sófürdő).
Dettó. Csak két szó: Harley Davidson !
Köszönöm az instrukciót
Ja, máris back orderben van.gvass1 írta: ↑2020.11.21. 08:26 Nem az a nagy biznisz, ha eladsz párszáz géppisztolyt az amerikai haderőnek. Hanem az, hogy utána ezt ennyiért is elkapkodják, mint a cukrot:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/bt-usa- ... replikaja/
![]()
nyilvántartás, logisztika. Lecsippentik amikor kiadják, kinek adják stb.
Nálunk meg van ez:
Köszönöm - ezt nem tudtam. Menő!
Dokumentáció dokumentációja megfelelően dokumentálva....
SziaThunder írta: ↑2020.11.21. 18:45 Tud vki abban segiteni, hogy itthon hol lehet ilyen vedoelemet vasarolni 9mm ill .22-es tarakra, ami a video front kepen is lathato?
https://www.youtube.com/watch?v=LOCAv4Lg4_c
igen - köszi!Kolonics írta: ↑2020.11.21. 20:20 Szia
A tár kihúzót szeretnéd megvenni?
Pl:
http://www.airsoftplaza.hu/kiegeszitok_ ... o_pull_out
Bushnell TRS 25, ha olcsót keresel.
Nálam okosabbak mindig azt mondják, hogy optikánál felfelé kerekíts, “eggyel nagyobb” kategóriát nézzél, mint a minimálisan megfelelő. Mindenesetre semmiképpen sem fordítva 0.22-re ne airsoftosat, 9x19 PCC-re ne 0.22- re valót. Visszarúgás is a bitch..
Szia, ha stribogról van szó, akkor Vortex vagy Holosun és még Sightmark
OKKolonics írta: ↑2020.11.22. 14:34 Szia, ha stribogról van szó, akkor Vortex vagy Holosun és még Sightmark
Lövészetről van szó, ezek k b 70eFt körül beszerezhetőek.
Ezzel ne spórolj, hosszú távon meg fog térülni.
Kínai és egyéb 30 eFt körüli optikákat éles fegyverre hosszú távon felrakni értelmetlen.
Nagy reményekkel vettem Hawke red dot-ot 40eFt ért, 2 alkalom után el is mászott a pötty. Vissza vittem garanciába, szerencsére levásárolhattam az árát.
Szia
Szia,
Hát azért ez nem biztos, hogy így Joule alapon összehasinlítható. A dugattyús légpuskák például úgy tudom úgy rezonálnak, hogy elég rendesen szét tudják rázni az optikákat.bel írta: ↑2020.11.22. 18:41 Szia,
Airsoft: gyakorlatilag 1 J koruli.
.22-es: kb 100 J (puska kicsit tobb, pisztoly kicsit kevesebb).
Egy biciklikereket, felraknal egy A-12re?
Pedig a biciklivel 40 km/h-val szabad menni, az A-12 meg nem kepes ennek a 100-szorosaval menni (4000 km/h lenne a 100-szoros kulonbseg, de csak 3560-nal tud menni) raadasul amikor gyorsan megy, akkor mar be vannak huzva a kerekei.
Bel
Előző munkahelyemen évekig volt fent USC 45-ön, MP5-ön meg CZ 805-ön Hawke red dot, nem volt annyira vigyázva rájuk (hogy finoman fogalmazzak), mégis - számomra is meglepő módon - működtek egészen sokáig (egynek ment tönkre a kapcsolója, de addigra sztem abban is lehetett vagy 8-10e lövés).
bel írta: ↑2020.11.22. 18:41 Szia,
Pedig a biciklivel 40 km/h-val szabad menni, az A-12 meg nem kepes ennek a 100-szorosaval menni (4000 km/h lenne a 100-szoros kulonbseg, de csak 3560-nal tud menni) raadasul amikor gyorsan megy, akkor mar be vannak huzva a kerekei.
Bel
Az az A-12 --> nem inkabb egy SR-71-s? NY Intrepid?bel írta: ↑2020.11.22. 18:41 Szia,
Bel
Rövid válasz: kérdeztél, több sporttárs is válaszolt, méghozzá hasonlót. Ez ilyen - ha az ember kérdez, akkor nem mindig pont olyat válaszolnak, amit szeretne hallani...Thunder írta: ↑2020.11.22. 20:32 Hello,
love joparat mindket kaliberrel/tipussal, en messze nem erzem ezt a 100-as szorzot valosnak, igenybevetelt, razkodas merteket tekintve .... egyertve az elottem szoloval, pl egy rugos legpuskanak is van annyi berezgese, mint egy .22-nek
Nyilvan fontos parameter a valasztas soran, hogy ha 1x mar van love, akkor ne maszkaljon el a 10. hasznalat utan, de ne is 60-100 eFt-os arsavban legyen![]()
Könnyű összekeverni, de tuti A-12 van a képen, az egyszemélyes pilótafülke a legszembetűnőbb jele. Persze rokona az SR-71-nek.
oks, beszámolok majd a beszerzésről/tapasztalatokról!
Ki kell próbálni, nincs általános megfejtés. Talán jobb.
Pont ezt néztem én is. Viszont az az érdekes, hogy mégis elsül a töltényűrben lévő...
Miért, mi lesz holnap? Mert akár..