Nem, de ha belegondolsz az ügyvédi díjba, mire az összes banáni jogorvoslatot kimerítetted és fellépsz nemzetközi szintre, sztem te is inkább ordítva könyörögnél szögért és kalapácsért.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Hat igen, az biztos hogy nem ket filler lenne. De hat ez sem mehet hogy otthon alszom es a szomszedom azt allitja hogy fegyverrel lovoldozok, akkor egyszeruen bejon a TEK. Plusz hab a tortára, hogy mésfél évig nyomozzanak egy nyilvanvaloan meg nem tortent bncselekmeny miatt.
Azert nem kellene azt sugalni, hogy ha egy orvos a virusfertozesre nem ad arra teljesen hatastalan antibiotikumot, akkor a bakteriumfertozesre sem adna arra hatasos antibiotikumot.
De. Ez VAN.BreakerHUN írta: ↑2018.08.08. 15:45 De hat ez sem mehet hogy otthon alszom es a szomszedom azt allitja hogy fegyverrel lovoldozok, akkor egyszeruen bejon a TEK. Plusz hab a tortára, hogy mésfél évig nyomozzanak egy nyilvanvaloan meg nem tortent bncselekmeny miatt.
Direkt nem mentem bele ilyen vitákba, csak elmondtam a véleményemet lentebb, na de mindegy, szóval.bel írta: ↑2018.08.08. 15:47 Azert nem kellene azt sugalni, hogy ha egy orvos a virusfertozesre nem ad arra teljesen hatastalan antibiotikumot, akkor a bakteriumfertozesre sem adna arra hatasos antibiotikumot.
Szerintem virusfertozesre antibiotikumot szedni kb. olyan, mint ha az ujjadba szalka megy, akkor levagod magadnak a kezedet.
Siman elofordulhat, hogy a szalka Clostridium perfringens bakteriummal van fertozve, es ha az bekerul egy levegotol elzart sebbe, akkor eloszor gazgangrenat okoz, ami utan kb 1 nap van az amputaciora, utana mar nem lehet megmenteni a beteget. Szoval biztos, ami biztos alapon, megelelozeskeppen jobb levagni azt a kezet.
Bel
Apám mesélgetett mostanában egy hasonló sztorit. Ember vadász, minden legál. Aztán jóakaró felnyomta. Emberünk vígan tévézett otthon, amikor az erkélyen keresztül hívatlan vendégek állítottak be hozzá, és betekerték a szőnyegbe.
Nem ismerjük a pontos tényeket se itt sem ott.Fortitu írta: ↑2018.08.08. 16:37 Apám mesélgetett mostanában egy hasonló sztorit. Ember vadász, minden legál. Aztán jóakaró felnyomta. Emberünk vígan tévézett otthon, amikor az erkélyen keresztül hívatlan vendégek állítottak be hozzá, és betekerték a szőnyegbe.
Én mondjuk rohadtul nem értem ezt az eljárást. Mégis mi a herét lehet ezzel elérni, még akkor is ha tényleg van mondjuk egy illegális hangtompítója, vagy mittomén? Vagy ha csak annyi a bejelentés, hogy fegyvere van. Egy engedélyes fegyvertartónál? Tényleg?
Az a bizonyos rendőrgyilkosság meg ne legyen magyarázat ilyesmire, ott egy priuszos emberhez mentek ki, aztán a gyalogrendőrök bementek egy AMD-vel felfegyverkezett emberhez, pedig senki nem volt veszélyben. Ebből az esetből tanulni kell, nem átesni a ló túloldalára... Persze, vigyázzatok magatokra kedves hivatásosok, de az lenne a normális ha mi becsületes polgárok és ti egymásért lennénk, nem egymás ellen.
Jaj dehogynem lehet sugallni.bel írta: ↑2018.08.08. 15:47 Azert nem kellene azt sugalni, hogy ha egy orvos a virusfertozesre nem ad arra teljesen hatastalan antibiotikumot, akkor a bakteriumfertozesre sem adna arra hatasos antibiotikumot.
Szerintem virusfertozesre antibiotikumot szedni kb. olyan, mint ha az ujjadba szalka megy, akkor levagod magadnak a kezedet.
Siman elofordulhat, hogy a szalka Clostridium perfringens bakteriummal van fertozve, es ha az bekerul egy levegotol elzart sebbe, akkor eloszor gazgangrenat okoz, ami utan kb 1 nap van az amputaciora, utana mar nem lehet megmenteni a beteget. Szoval biztos, ami biztos alapon, megelelozeskeppen jobb levagni azt a kezet.
Bel
Amugy meg veszelyes nagy hujeseget irtal, remelem nem orvos vagy mert az eleg gaz lenne.bel írta: ↑2018.08.08. 15:47 Azert nem kellene azt sugalni, hogy ha egy orvos a virusfertozesre nem ad arra teljesen hatastalan antibiotikumot, akkor a bakteriumfertozesre sem adna arra hatasos antibiotikumot.
Bel
Na mondjuk ebben tényleg nagyon igazad van, a hamis feljelentgetőket nagyon komolyan kellene kezelni. Tudtommal a mentősöknél is komoly probléma a fuvaroztatás. Az is hasonló visszaélés. Meg a bombariadó brahiból.
az, hogy normálisan akarja valaki élni az életét, az normális dolog
Elsore is felfogtam, hogy mivel kapcsolatban irtad buszken, hogy "orvosnal nem jartam jo tanacsert."
Szia,
Angolosan kihagytad a "virus gyogyitasat antibiotikummal fejezeted", na mindegy, te se tudhatsz mindent.
Izé.... Szerintem nem kéne tagadni, ami teljesen nyilvánvaló. De, igen, az antibiotikum használ a vírusfertőzés esetén is. Mondjon akármit az ostoba szakirodalom, nekem sokkal többet ér az, amit a saját bőrömön tapasztalok.bel írta: ↑2018.08.08. 15:47 Azert nem kellene azt sugalni, hogy ha egy orvos a virusfertozesre nem ad arra teljesen hatastalan antibiotikumot, akkor a bakteriumfertozesre sem adna arra hatasos antibiotikumot.
Bocsánat, de milyen halaszthatatlanul felszámolandó fegyveres bűncselekmény az, amit a gyanusított otthon, a televíziója előtt űlve követ el?bel írta: ↑2018.08.08. 19:38 Szia,
Szerintem most legalabb 3 kolunbozo helyzetrol beszelunk:
1. otthon fegyvertakaritas: itt nagyreszt igazad van, elvarhato ilyen esetben legalabb egy olyan szintu nyomozas, hogy az igrend nyilvantartasa szerint van a bejelentesnek megfelelo fegyvere? Ha igen, akkor nagy valoszinuseggel jogkoveto, ezert legfeljebb egy szolid tarolohelyellenorzest csinalni csak.
2. nem otthon fegyvertakaritas: itt mar kevesbe elvarhato, hogy azonnal tudjak ki takaritja a fegyvert, es ha nem tudjak, akkor azt sem tudhatjak, hogy legalisan van-e nala. Szoval ott alapvetoen rendben van a "felkemeny" ellenorzes (muveleti csoport felszolitja, megbilincseli, tisztazas utan elengedi).
3. teljesen kamu informaciokkal megvezetik a rendorseget, hogy halaszthatatlanul felszamoljon egy kitalalt fegyveres buncselekmenyt (swating): azzal az informacioval kell azonnal dolgozni, ami van, es azonnal. Itt csak a "kemeny" fellepes (ajto berugas, leteperes, bilincseles) az elfogadhato a tarsadalom szempontjabol (mert ha valos az info, akkor minden mas esetben halomra olik a rendoroket). De amint tisztazasra kerult a helyzet, azonnal fellepni a dezinformatorral szemben, es a jogi eljaras vegen elitelni valos visszatarto erovel.
Bel
Szia,
Neked teljesen igazad vagyon. A problémát én idehaza ott látom, hogy nálunk a TEK végzi az információ gyűjtést, felderítést is (mert az egy amolyan minden egyben csoport) és számomra legalábbis úgy tűnik, felderítés terén talán kissé szegényesebbek. De persze az is lehet, hogy a parancsnokok ilyenek, hiszen ha egy csoportnak ajtóberúgásból diplomázott vezetője van, akkor az illető nyilván az ilyen és hasonló módszereket fogja előnyben részesíteni a felderítősdi meg utánanézősdi ellenében, azaz másképpen gondolkodik.zora írta: ↑2018.08.09. 01:44 Bocsánat, de milyen halaszthatatlanul felszámolandó fegyveres bűncselekmény az, amit a gyanusított otthon, a televíziója előtt űlve követ el?
Sokszor népszerűtlen vagyok azzal, hogy nem állok be a TEK-et fikázók táborába, szükség van ilyesféle szervezeTEKre (hehe), kivitelezésben általában profik. De azt nem értem, hogy minden féle himi-humi bejelentésre miért kell egyből ilyen módon reagálni LEGÁLIS fegyvertartó esetében, végezhetnének előtte egy kis felderítő munkát, információ szerzést, mittudomén, külön szakma. Aztán lehet tisztázni a dolgot kemény fellépéssel, de normálisabb körülmények között.
Annyira uj, hogy a 70-es evekbeli orvosi tankonyvek mar felhivtak a figyelmet annak a karos szokasnak az elkerulesere, hogy az adott betegsegre hatastalan gyogyszert adnak az orvosok.Gaston Glock írta: ↑2018.08.08. 22:29ezért tartom ostobaságnak ezt az új sajnos terjedőben lévő elméletet.
Még ha hatna is vírusfertőzés esetén (a felülfertőzések esetén hat, nem a vírus ellen, tehát lehet tényleg jobban leszel), ne feledkezzünk meg az antibiotikum túlhasználás miatt kialakuló multirezisztens bacikról:Gaston Glock írta: ↑2018.08.08. 22:29 Izé.... Szerintem nem kéne tagadni, ami teljesen nyilvánvaló. De, igen, az antibiotikum használ a vírusfertőzés esetén is. Mondjon akármit az ostoba szakirodalom, nekem sokkal többet ér az, amit a saját bőrömön tapasztalok.
Másik dolog meg az, hogy hacsak nem végeznek vérvizsgálatot, akkor qrvára nem lehet eldönteni, valójában mi az ami megtámadta a szervezetet. Mondjuk ha épp influenza járvány tombol, akkor elég könnyen valószínűsíthető mi is lehet. Meg persze nyilvánvalóan vannak a vírus fertőzésnek bizonyos jelei, mint pl. a végtagfájdalom, de még ez is előfordulhat bizonyos baktériumos fertőzések esetében is. Szóval száz százalékos diagnózis ilyenkor nincs. Ezért érdemes rögtön széles spektrumú antibiotikummal kezdeni, magas láz és levertség esetén. Ilyen egyszerű. Még mindig sokkal jobb, mintha nem adnak semmit. Mert hát akkor mi a f.sznak az orvos???? Hogy széttárja a karját és bólogasson? Vagy hogy kiselőadást tartson arról az ostobaságról, hogy szerinte miért nem jó, ha felír valami antibiotikumot? Ne is mondd! Nyilvánvalóan azért van, hogy kiossza a betegpapírt.![]()
Én szerencsére viszonylag ritkán vagyok lázas beteg, de ha igen, akkor rendszerint eléggé elkap és szinte sosem gyógyulok meg antibiotikum nélkül. Teljesen mindegy mi támadott meg. Ez van. És ami azt illeti, jártam már úgy, hogy egy antibiotikumtól szarul lettem, pl. erős hasfájás meg ilyenek, de hogy valamelyik ne használt volna, na olyan csak egyszer volt, egy Doxiciklin kezelés volt hatástalan. Viszont amint ki lett cserélve Azi-ra, rögtön akkor is gyógyulásnak indultam. Szóval részemről saját magamon, illetve környezetemen, kolléganőim gyerekein látom igazolva, hogy mindkét teória tökéletesen téves. Ennyi nekem elég.
Mod.: Ja! Egyszer volt szalmonellám is. Na az nagyon sz.r volt, de arra is kaptam antibiotikumot, már nem emlékszem mit és segített. Már annál is inkább, mert a széklet vizsgálatból kiderült, hogy nem csak az volt, hanem campylobacter is. Tehát úgy egyben a kettő, hogy csessze meg a szemétláda hentes. Szóval OK, hogy ez esetben ugye mindkettő baktérium fertőzés, de ahogyan Riggs is írta, sosem lehet tudni, hogy nem párosul-e a vírusfertőzés mellé egy bakteriális is és ezért ártani nem árthat, ha felír antibiotikumot az orvos. Ezért nem pártolom és ezért tartom ostobaságnak ezt az új sajnos terjedőben lévő elméletet.
A 70-es évek kádári korszakában is rengeteg baromságokat írtak a szakkönyvek, de ilyenekről akkor még qrvára hallani se lehetett. Sőt! Kifejezetten az volt a gyakorlat és előírás is a körzetiknek, hogy magas láz esetén azonnal a lehető legnagyobb hatású antibiotikum, pont hogy minél gyorsabban véget érjen az illető betegsége és ennyivel is kevesebb ideig fertőzzön. Tudom, éltem akkor. Anno, ha két-három mandulagyulladása volt egy gyereknek, rögtön kivetették a maunduláját is. Tehát ma teljesen más a gyakorlat mint akkor. Nem mindenben rosszabb, pl. a mandula kivételek esetében kifejezetten javult, de az antibiotikum kérdésében nagyon tévúton járás folyik szerintem.bel írta: ↑2018.08.09. 08:23 Annyira uj, hogy a 70-es evekbeli orvosi tankonyvek mar felhivtak a figyelmet annak a karos szokasnak az elkerulesere, hogy az adott betegsegre hatastalan gyogyszert adnak az orvosok.
De persze ha te szeretsz olyan gyogyszert bevenni, aminek sok mellekhatasa van, de nincs haszna, akkor nyugodtan tedd, magadnak artasz vele.
Bel
igazat kell, hogy adjakGaston Glock írta: ↑2018.08.09. 08:21 Neked teljesen igazad vagyon. A problémát én idehaza ott látom, hogy nálunk a TEK végzi az információ gyűjtést, felderítést is (mert az egy amolyan minden egyben csoport) és számomra legalábbis úgy tűnik, felderítés terén talán kissé szegényesebbek. De persze az is lehet, hogy a parancsnokok ilyenek, hiszen ha egy csoportnak ajtóberúgásból diplomázott vezetője van, akkor az illető nyilván az ilyen és hasonló módszereket fogja előnyben részesíteni a felderítősdi meg utánanézősdi ellenében, azaz másképpen gondolkodik.
USA-ban más lehet a probléma gyökere, szerintem ott egyszerűen abból indulnak ki, hogy bárkinél bármilyen lőfegyver lehet, ezért inkább semmit sem bíznak a véletlenre, ha kapnak valamilyen infot.
Egyébként valljuk be őszintén, ha valaki ilyen bejelentést tesz mondjuk egy valójában vétlen emberre, csak mert pl. a haragosa, még mindig jobb, ha egy naponta gyakorló, szakemberekből álló profi kommandós csapat megy ki hozzá, mintha mondjuk évente egyszer gyakorló, akkor is mellélövő, adrenalintól remegő Kovács őrmester a franc tudja hová hord 35 éves P9R pisztolyával a kezében.... Szerintem.
Kereshetsz nekem akármilyen tanulmányokat. Tudod, én csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam.Fortitu írta: ↑2018.08.09. 08:30 Még ha hatna is vírusfertőzés esetén (a felülfertőzések esetén hat, nem a vírus ellen, tehát lehet tényleg jobban leszel), ne feledkezzünk meg az antibiotikum túlhasználás miatt kialakuló multirezisztens bacikról:
MNO cikk.
Ha gondolod kereshetek konkrét tanulmányokat, de magyarul hirtelen egy ilyen cikket találtam. Hosszú távon a felesleges gyógyszeres kezeléssel sokat ártunk. Az evolúció így működik, az marad meg, ami ellenáll, aztán amikor tényleg szükség lenne a nehéztüzérségre, már az sem hat.
Egen, ebben van valami. Elnézést kérésből sem jeleskednek....
Ohhh.... b.szki.... Most engem is megcsípett valami rohadt állat. Vasárnap este vettem észre, igazából fájni se fájt. Egyre nagyobb lett, de most már kisebbedni látszik és nagyon lassan halványodik is. Kokárda folt még nincs, de ugye 8 hétig figyelgetni kell, mert addig kialakulhat. Bár igazából azt sem tudom, hogy kullancs volt-e, mert nem láttam a kis rohadékot. A körzetinek megmutattam, őszerinte ez pók csípés. Egyelőre nincs semmi bajom, szóval reménykedem, hogy talán nem is lesz.Isszy írta: ↑2018.08.08. 13:40 Azi sandos nekem is fa.sza volt, majd utana sima amoxicilin nagy dozisu kezelesben mikor egy kis g.eci kullancs befertozott. Szep kokarda alaku folt a csipes helyen par het utan. 3 nap Azi kezelestol eltuntek a piros koncentrikus korok. Az Azi megrepesztette a betolakodo sejtburkat az amoxicilin meg kinyirta. Par ev utan azert kivancsisagbol csinaltattam egy boreilla tesztet 18 ropiert az Ormos intezetben, negativ lett. Ja, orvosnal nem jartam jo tanacsert.
Patikaban ugy tudom van gyorsteszt. Megeri, ha megnyugszik tole az ember.Gaston Glock írta: ↑2018.08.09. 09:07 Ohhh.... b.szki.... Most engem is megcsípett valami rohadt állat. Vasárnap este vettem észre, igazából fájni se fájt. Egyre nagyobb lett, de most már kisebbedni látszik és nagyon lassan halványodik is. Kokárda folt még nincs, de ugye 8 hétig figyelgetni kell, mert addig kialakulhat. Bár igazából azt sem tudom, hogy kullancs volt-e, mert nem láttam a kis rohadékot. A körzetinek megmutattam, őszerinte ez pók csípés. Egyelőre nincs semmi bajom, szóval reménykedem, hogy talán nem is lesz.
Az viszont tők érdekes, hogy a kullancsbetegségek ambulanciáján lekoptattak, még bejelentkezni sem engedtek. Azt mondták, ha nincs panaszom minek mennék. Mondtam a kedves hölgynek, hogy hát azért, mert a lábamon van egy qrva nagy terjedő piros csípésből eredő folt és meg kéne nézni, legalább azt, hogy kullancs lehetett-e. Azt mondta ezzel ők nem foglalkoznak.Mondtam akkor legalább vegyenek vért, nézzék meg fertőződtem-e valamivel. Erre azt válaszolta, az csak 8 hét után derül ki a vérből. Nem tudtam sírjak-e vagy nevessek. Akkor meg már minek? Addigra nyilván tüneteim is lesznek, ha fertőződtem. Akkor miért vannak ezek egyáltalán?? Aztán ráadásul ez maszek klinika, nem TB támogatott ám. 25 ropi lett volna egy ilyen vizsgálat.... Szóval pl. ilyen területeken is úgy érzem, hogy nem jó irányban haladunk.
Ahogy a doki is mondta neki, ha nincs ellenanyag a vérben, nem végezhető el a teszt. Majd pár hét múlva érdemes vizsgálatot végeztetni.
Egen, hát én évek óta nem voltam olyan helyen, ahol kullancs lehetne.... Elvileg, mert ugye azt mondják, hogy ma már ez sem jelent semmit, mert a városokban is lehetnek. Vagy akár úgy, hogy leülök valaki után a buszon, aki ott járt és elhagyott egy kullancsot, stb.... Szóval csak az adhat némi reményt, hogy hátha mégsem kullancs az elkövető, mert állítólag az nem jön ki magától, én meg hát amikor észrevettem már sehol se volt az, ami csinálhatta. Ha meg valamivel ledörzsöltem, akkor lenne egy vérfolt, mint pl. mikor agyoncsap valaki egy szúnyogot. Szóval lehetséges, hogy tényleg nem kullancs, legalábbis ebben reménykedem. Ettől függetlenül szerintem 8 hét múlva megcsináltatom a vizsgálatot.Fortitu írta: ↑2018.08.09. 10:54 Ahogy a doki is mondta neki, ha nincs ellenanyag a vérben, nem végezhető el a teszt. Majd pár hét múlva érdemes vizsgálatot végeztetni.
Esetleg lehet kérni másodvéleményt, ez mondjuk nagyon fura, hogy meg sem nézték. Ha Lmye folt, akkor meg kezelni kell, de lehet pók, poloska, akármi is.
Érdemes azért megnézni az oldalukat is hasznos infókért:
http://kullancs.hu/
Ha valaki gyakran jár ki, akkor pedig a vírusos agyhártyagyulladás ellen létezik oltás, ezt érdemes beadatni. Ez amúgy nem gyógyítható, a Lyme ha nem diagnosztizálják félre, viszont igen.
A fertőzöttségi arányokról pedig:
http://oek.hu/oek.web?nid=927&pid=5
osztán ha rádhívja a kékeket (vagy ő, vagy akárki más), akkor porban fetrengés arccal és engedélybevonás lett volna. Szóval NEM, NE MUTOGASSUK a fegyvert közterületen. Egyáltalán. Nem is szabad.regitiszt írta: ↑2018.08.09. 11:26 Egy apró történet.
Mottó: 1. a fegyvert ne mutogassuk, használjuk.
2. vannak kivételek
Egy kis nyugalomra, csendre vágytunk a feleségemmel, így elindultunk a Népszigetre. Már lefelé mentünk a lépcsőkön amikor egy férfi miután meglátott minket rögtön visszafordult és a lépcső aljánál balra elhaladt. ( ott néhány méter és vége a partnak.) Mi jobbra folytattuk az utunkat majd néhány száz méter után észre vettük, hogy valószínűleg ugyan az a férfi követ minket.Kicsit vissza vettünk az amúgy sem sietős tempóból mondván majd megelőz minket, mint ahogy ketten is tették már.
Találtunk egy lépcsőt le vízhez így lementünk és a zakót levetve leültünk. A telefont szelfire állítva figyeltük mi fog történni fent a parton. Az illető odaért és mintha le jönne ő is, megmozdult de a mozdulata szinte megfagyott majd egy pillanat alatt eltűnt. Valószínű észre vette, hogy fegyver van nálam. Mondjuk ez is volt a cél. Két-három órát sétáltunk még, de már nem került elő az illető.
Ha nem jársz erdőben, akkor nagyon minimális az esélye vírusos fertőzésnek. Kullancs kell, hogy megcsípjen, fertőzött kell legyen, majd elég ideig bent kell hagynod, vagy szakszerűtlenül eltávolítanod. Amúgy 3 oltás, igen, majd a 3. után 5 évente emlékeztető. Nem épp filléres dolog, de megfizethető.Gaston Glock írta: ↑2018.08.09. 11:30 Egen, hát én évek óta nem voltam olyan helyen, ahol kullancs lehetne.... Elvileg, mert ugye azt mondják, hogy ma már ez sem jelent semmit, mert a városokban is lehetnek. Vagy akár úgy, hogy leülök valaki után a buszon, aki ott járt és elhagyott egy kullancsot, stb.... Szóval csak az adhat némi reményt, hogy hátha mégsem kullancs az elkövető, mert állítólag az nem jön ki magától, én meg hát amikor észrevettem már sehol se volt az, ami csinálhatta. Ha meg valamivel ledörzsöltem, akkor lenne egy vérfolt, mint pl. mikor agyoncsap valaki egy szúnyogot. Szóval lehetséges, hogy tényleg nem kullancs, legalábbis ebben reménykedem. Ettől függetlenül szerintem 8 hét múlva megcsináltatom a vizsgálatot.
Másodvéleményt nem tudom kitől kérhetnék? Körzetinél voltam, de az k.vára nem értett hozzá szerintem. Mások meg nem igazán foglalkoznak ezzel, csak ott a Kullancsklinikán, aminek a webcímét Te is írtad.
Nekem is fura volt, hogy leráztak. Én arra tudok csak gondolni, hogy rengeteg a munkájuk, szezon van és akit csak tudnak leráznak. Csak hát ezt egy rendelőben lehet mégsem kéne. Ha maszek akkor sem.
Gondoltam már védőoltásra, de azért nem adattam be eddig, mert nem járok olyan helyekre, plusz minimum három oltásból áll, amit 3-5 évente ismételgetni kell. Pffff.... Mondjuk lehet így is megéri, hiszen átesni a betegségen sokkal rosszabb nyilván.
Lájkolom.regitiszt írta: ↑2018.08.09. 11:26 Egy apró történet.
Mottó: 1. a fegyvert ne mutogassuk, használjuk.
2. vannak kivételek
Egy kis nyugalomra, csendre vágytunk a feleségemmel, így elindultunk a Népszigetre. Már lefelé mentünk a lépcsőkön amikor egy férfi miután meglátott minket rögtön visszafordult és a lépcső aljánál balra elhaladt. ( ott néhány méter és vége a partnak.) Mi jobbra folytattuk az utunkat majd néhány száz méter után észre vettük, hogy valószínűleg ugyan az a férfi követ minket.Kicsit vissza vettünk az amúgy sem sietős tempóból mondván majd megelőz minket, mint ahogy ketten is tették már.
Találtunk egy lépcsőt le vízhez így lementünk és a zakót levetve leültünk. A telefont szelfire állítva figyeltük mi fog történni fent a parton. Az illető odaért és mintha le jönne ő is, megmozdult de a mozdulata szinte megfagyott majd egy pillanat alatt eltűnt. Valószínű észre vette, hogy fegyver van nálam. Mondjuk ez is volt a cél. Két-három órát sétáltunk még, de már nem került elő az illető.
Tisztába vagyok vele amit leírtál!
Valoszinuleg az NVSZ egyik munkatarsa volt, valamiert fokuszba kerultel naluk... Szar ugy...regitiszt írta: ↑2018.08.09. 11:58 Tisztába vagyok vele amit leírtál!
Ez az akárki nem azért jött oda (szerintem) hogy a kékeket rám hívja.
Figyelembe vettem a környéket és a körülményeket.
Jelen esetben célravezetőbb volt mint egy esetleges durranás.
Miután elment visszabújtam a zakóba és nem látszott semmi.
Oleg Volk alkotásai közt keressed ezeket a neten!zora írta: ↑2018.08.09. 12:47 Próbálok előbányászni néhány képet, amit a régi fórumról annak idején lementettem, mert valamiért tetszett, vagy értékesnek ítéltem. Ha valakinek sajátja, és nem szeretné hogy itt szerepeljen, töröltesse. Az első sokáig volt a képernyő hátterem, aztán családi nyomásra le kellett cserélni. Nagyon kifejező abból az időből amikor még nem szakadtak ki a revolver gázpatronok csappantyúi.
nhgalQ0oFR8.jpg
Nagyon raersz, vasarnap eloltoltos logyakorlat 9.00-tol... A levelezotagokat is varjuk...
Elég tiszta a szitu. Ilyen köcsögökből felénk is rohangál néhány példány, szerencsére a hazai legál-féllegál erős pista permet is elég jó riasztó ellenük.gaijin írta: ↑2018.08.09. 15:36 a nagymuter kemény, egy lövésel leterítette a mutogatós bicajost "One shot, and she didn't miss. The man was struck in the chest by a bullet."
https://www.buzzfeednews.com/article/ma ... g-break-in
magyarul:
https://444.hu/2018/08/08/a-nagyi-megmo ... a-lelotte#
(hogy - hogy nem, de a magyar újságíró kihagyta, hogy a nagymuter azóta is otthon főzőcskéz boldogan. a mutogatós faszira meg vádemelés vár)
mod: még link -
https://www.chron.com/news/houston-texa ... o-15981139
https://abc13.com/gun-toting-grandma-sh ... f/3903032/
Helyes!gaijin írta: ↑2018.08.09. 15:36 a nagymuter kemény, egy lövésel leterítette a mutogatós bicajost "One shot, and she didn't miss. The man was struck in the chest by a bullet."
https://www.buzzfeednews.com/article/ma ... g-break-in
magyarul:
https://444.hu/2018/08/08/a-nagyi-megmo ... a-lelotte#
(hogy - hogy nem, de a magyar újságíró kihagyta, hogy a nagymuter azóta is otthon főzőcskéz boldogan. a mutogatós faszira meg vádemelés vár)
mod: még link -
https://www.chron.com/news/houston-texa ... o-15981139
https://abc13.com/gun-toting-grandma-sh ... f/3903032/
+1!Martin Riggs írta: ↑2018.08.10. 07:51 Helyes!
Beteg állat, és még támadólag is viselkedett. Szóltak neki, de nem értett a szóból. Így járt! Remélém a nagyi pöcsön küldte... Meghalnia nem kell, elég, ha szaporodásképtelenné válik a beteg állatja!
Gondolkodjunk sünként?BreakerHUN írta: ↑2018.08.11. 10:52 Vicces nezni ahogy a sünök piros munkásruhában akcióznak a végén.
http://www.origo.hu/itthon/20180810-hop ... -eres.html
Amúgy szerintem a zsarolás is megállná a helyét.
Hamis vád? (5) bek.-ben még gondtalansági formája is van....
Hello! Erot, egeszseget, szeressuk a rendorseget....master sergeant írta: ↑2018.08.13. 10:33 Sziasztok! Üdvözlöm a régi-új csapatot!![]()
(Azokra a döntéshozókra akik megszüntették egy tollvonással a "kéket", jöjjön rájuk a szomorú fosás, hetente többször is! Mennyi mennyi "okosság" ment a szemétre...!)
dr. Mosonyi Laszlo: Belgyogyaszati therapia, 1960:Gaston Glock írta: ↑2018.08.09. 08:42ilyenekről akkor még qrvára hallani se lehetett. Sőt! Kifejezetten az volt a gyakorlat és előírás is a körzetiknek, hogy magas láz esetén azonnal a lehető legnagyobb hatású antibiotikum, pont hogy minél gyorsabban véget érjen az illető betegsége és ennyivel is kevesebb ideig fertőzzön. Tudom, éltem akkor
Az azert megvan, hogy a natha egy VIRUS es nem jar magas lazzal?bel írta: ↑2018.08.15. 16:25 "a 70-es evekbeli orvosi tankonyvek mar felhivtak a figyelmet annak a karos szokasnak az elkerulesere, hogy az adott betegsegre hatastalan gyogyszert adnak az orvosok."
dr. Mosonyi Laszlo: Belgyogyaszati therapia, 1960:
123. oldal: "Preaventiv celbol antibiotikumot adagolni elvileg helytelen."
157. oldal: "A kozonseges, szovodmenymentes nathat teljesen felesleges antibiotikumokkal kezelni, sot sok esetben karos is, minthogy a felso legutakban resistens bakteriumok (staphylococcusok) kialakulasat segiti elo."
Magyar Imre, Petranyi Gyula: A belgyogyaszat alapvonalai 1., 1977:
354.oldal: "[influenza] Gyogyitas... Enyhe vagy kozepsulyos esetben elore nem celszeru antibacterialis gyogyszert adni."
357. oldal: "[huleses hurut] Gyogyitas... Antibacterialis gyogyszereket csak bacterialis complicatiok eseten adjunk."
362. oldal "[kanyaro] Gyogyitas... Szovodmeny nelkuli morbiliben ne adjunk foloslegesen se antibioticumot, se mas gyogyszert"
Mindketto konyv kiadoja a Medicina.
Bel
Szia.
Nem értem, most engem akartál igazolni??bel írta: ↑2018.08.15. 16:25
dr. Mosonyi Laszlo: Belgyogyaszati therapia, 1960:
123. oldal: "Preaventiv celbol antibiotikumot adagolni elvileg helytelen."
157. oldal: "A kozonseges, szovodmenymentes nathat teljesen felesleges antibiotikumokkal kezelni, sot sok esetben karos is, minthogy a felso legutakban resistens bakteriumok (staphylococcusok) kialakulasat segiti elo."
Magyar Imre, Petranyi Gyula: A belgyogyaszat alapvonalai 1., 1977:
354.oldal: "[influenza] Gyogyitas... Enyhe vagy kozepsulyos esetben elore nem celszeru antibacterialis gyogyszert adni."
357. oldal: "[huleses hurut] Gyogyitas... Antibacterialis gyogyszereket csak bacterialis complicatiok eseten adjunk."
362. oldal "[kanyaro] Gyogyitas... Szovodmeny nelkuli morbiliben ne adjunk foloslegesen se antibioticumot, se mas gyogyszert"
Mindketto konyv kiadoja a Medicina.
Bel
1. Korabban azt irtad, hogy "ezért tartom ostobaságnak ezt az új sajnos terjedőben lévő elméletet."
Ez az Omerta Classic annyira nem nez ki fegyvernek agyazas nelkul, hogy szerintem akar repcsire is felviheto:-)
Volt még egy tömegbehajtós móka is arrafele tegnap, de az már nem hír napjainkban.swordmanus írta: ↑2018.08.20. 21:15 Napi öngyilkos. Katalán testvérek levarrták.
https://index.hu/kulfold/2018/08/20/meg ... aloniaban/
..... végső esetben fejre lőve meg fog állni szerintem:) gyakorold a Mozambique drill-tThe Gent írta: ↑2018.08.27. 10:24 Piros lampanal utolertem a fekete bömös barmot, megkerdeztem tole , hogy az ujKRESZ szerint mar jobbrol is lehet elozni? Szinvonalasan valaszolt, anyazott.., megfenyegetett.. Stb. Nezem otthon a YouTube-n, C. Laci vloggert, amit a smart-TV feldobott, a commente kben meg feldobtak egy linket, ramentem, vmi testepitos fassag, de az ott szereplo egyik jokepessegu kokszos figura, a nekem beanyazo figura volt, a neve nem erdekes... A kerdesem az volna a tisztelt, anatomiaba , is jartas kollegakhoz, hogy az Onesta GR . megallitana, az ilyen kokszos , tonnakat mozgato barmokat is, vagy csak az olom? Megtisztelo valaszotokat elore is koszonom!!
vagy "ehhez a melohoz puskat kellet volna hozni"... Mondjuk a csomagtartoban ott figyel a 4magic is, a tobbi kozott...
Szerintem erre az esetre ideális a folyadéksugaras megoldás (vagy más ingerlő anyag, deo, gp). Az ellen nem véd se vastag kabát, se puffasztott izomköteg.The Gent írta: ↑2018.08.27. 10:24 Piros lampanal utolertem a fekete bömös barmot, megkerdeztem tole , hogy az ujKRESZ szerint mar jobbrol is lehet elozni? Szinvonalasan valaszolt, anyazott.., megfenyegetett.. Stb. Nezem otthon a YouTube-n, C. Laci vloggert, amit a smart-TV feldobott, a commente kben meg feldobtak egy linket, ramentem, vmi testepitos fassag, de az ott szereplo egyik jokepessegu kokszos figura, a nekem beanyazo figura volt, a neve nem erdekes... A kerdesem az volna a tisztelt, anatomiaba , is jartas kollegakhoz, hogy az Onesta GR . megallitana, az ilyen kokszos , tonnakat mozgato barmokat is, vagy csak az olom? Megtisztelo valaszotokat elore is koszonom!!
Koszonom a valaszt, a kisuttoro mindig ott figyel tokban a jobbomon!
Bennem ilyenkor annyira fent van az adrenalin h gumival tuti nem találnám el a delikvenst! Deoval viszont megfeküdne..The Gent írta: ↑2018.08.27. 10:24 Piros lampanal utolertem a fekete bömös barmot, megkerdeztem tole , hogy az ujKRESZ szerint mar jobbrol is lehet elozni? Szinvonalasan valaszolt, anyazott.., megfenyegetett.. Stb. Nezem otthon a YouTube-n, C. Laci vloggert, amit a smart-TV feldobott, a commente kben meg feldobtak egy linket, ramentem, vmi testepitos fassag, de az ott szereplo egyik jokepessegu kokszos figura, a nekem beanyazo figura volt, a neve nem erdekes... A kerdesem az volna a tisztelt, anatomiaba , is jartas kollegakhoz, hogy az Onesta GR . megallitana, az ilyen kokszos , tonnakat mozgato barmokat is, vagy csak az olom? Megtisztelo valaszotokat elore is koszonom!!
Köszönöm!!A linket kulon is, kumvara csipem ezeket a videokat.aksurv írta: ↑2018.08.27. 16:04 Nem atloni akarod a gumival, hanem megloni. Innentol mindegy, hogy milyen vastag.
Egy inas bokszolo mar kemenyebb dio lenne, mert az mar talalkozott a fajdalommal, ez meg jo esellyel pityeregne csak. Csipos cuccok meg ugyanugy leviszik, mint mast.
De szerintem nem erdemes ilyen road ragebe beszallni.
https://youtu.be/69jX8zAXZFo
Ok Köszönöm! Bennem volt 25 mg betaloc, ezert rohadt nyogodt voltam... Megnyugtattam, hogy a fedelzeti kamera hangot is vesz, majd hanggal teszem fel a YouTube-ra. Erre elhuzott.
OFF
Alapvetően az ilyet elkerülni célszerű szerintem. Én hagyom, menjen a p...ba ahogy akar, nem ér annyit a dolog, hogy egy gari résztvevője legyek pusztán annyiért, mert valakit le akartam oktatni KRESZből. Épp elég az a pár ritka szitu, amikor elkerülhetetlen a balhé, akármennyire is higgadt az ember.
Izé. A KRESZ pontosan szabályozza, hogy hol és mikor lehet jobbról előzni, kikerülni a másikat, nyilván ebben benne van a párhuzamos közlekedés is. De ami nincs feltüntetve, ott bizony tilos jobbról előzni. És a jobbra tartási kötelezettség nem azt jelenti, hogy kötelező jelleggel figyelni kell arra, hogy az agressxív autóstársak sokszor életveszélyes mutatványaira készülve tudatosan megakadályozzuk a fél autòval járdán, biciklisávon, füves útszélen végrehajtott mutatványokat. Nyilván te is sokmindent láttál a közlekedés terén, de a mi környékünk se kutya üdülési szezonban.
Hehe.. pacsi, Bel!
Nem errol volt szo, 30 eve van jogsim , sajat hibambol soha nem volt balesetem, soha nem buntettek meg... Csaxolok...
Persze, hogy persze... Mindent, mindig ra kell hagyni az agressziv, torteto barmokra, mert jobb a bekesseg... Hat nem, oreg vagyok en mar bohócnak.nemtokregelni írta: ↑2018.08.27. 19:52 Alapvetően az ilyet elkerülni célszerű szerintem. Én hagyom, menjen a p...ba ahogy akar, nem ér annyit a dolog, hogy egy gari résztvevője legyek pusztán annyiért, mert valakit le akartam oktatni KRESZből. Épp elég az a pár ritka szitu, amikor elkerülhetetlen a balhé, akármennyire is higgadt az ember.
Váderedményességi mutató likes this.
hehehe, ebben a pillanatban tettem be a fegyverliberoba, mert imho oda illik.
Az a nem vicces benne, hogy a fegyverellenes barmok közhelyeivel szemben a terroristák és fajsúlyos bűnözők által használt sorozatlövő hadifegyverek elsöprő többsége sosem volt (nem is lehetett) polgári lőfegyver korábban, az csak a hivatalos szervektől kerülhetett hozzájuk.
Sajnos, ez a szurke, mocskos magyar valosag, ahogyan irtad. A tehetetlen duh azonban felemeszti az embert, ezert ha ugy erzem ,a rozzant, rozsdas sisakomban kehes gebemen/susuki/harcolok a szelmalmok ellen...gvass1 írta: ↑2018.08.28. 07:42 Váderedményességi mutató likes this.
---
A morális kérdéseket és a felfogásodat értem, de ez a magyar valóságban csak méretes rábaszáshoz vezethet. Amig nincs fizikai sérülés kockázata, értelmetlen fizikailag harcolni, vagy annak lehetőségét felvállalni. Ez van. A férgeknek áll a világ.
Egyrészt egyetértek, másrészt nem. Az agresszív törtető barmokat hagyni kell. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb (és inkább előbb) találkozik egy hozzá hasonló beállítottságú emberrel, összeakadnak és az egyik kicsinálja a másikat, amiért ők viszik el a balhét.
A magyar Jesse James.TotoHU írta: ↑2018.08.28. 11:42 Napi idióta. Svarcban tartott éles fegyverrel lelövöldözi a szomszéd kutyáját - miközben huszonvalahány tő marihunánát nevelget a kertben.
http://www.borsonline.hu/aktualis/harom ... son/159176
Köszönöm. Remelem , hogy Neked lesz igazad.TotoHU írta: ↑2018.08.28. 11:12 Egyrészt egyetértek, másrészt nem. Az agresszív törtető barmokat hagyni kell. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb (és inkább előbb) találkozik egy hozzá hasonló beállítottságú emberrel, összeakadnak és az egyik kicsinálja a másikat, amiért ők viszik el a balhét.
Már többször leírtam a fórumon de kedvenc történetem: jópár éve nagy közúti veszekedés volt pont a melllettem lévő sávban a Váci úton itt nagyfaluban. Ódis és béemvés balhéztak. Egymás beelőzése, büntető fékezgetés, villogás, dudálás. A következő lámpánál mindkét autó ajtaja felpattant, amikor melléjük értem már a felezővonalon feküdtek az aszfalton és gyapálták egymást ahol érték.
Ne aggódj. Az élet igazságos, csak általában nem látjuk az igazságosztást.
Csak egy tetu kutyagyilkos, megerdemelne a kotelet...
parazstaposo írta: ↑2018.08.29. 10:07 Hiába a tiltás, kaphatók lesznek a 3D-ben kinyomtatható fegyverek tervfájljai
https://sg.hu/cikkek/it-tech/132823/hia ... ervfajljai
Akkor lesz izgalmas, ha króm-mangán-molibdén ötvözetből is kapható lesz "tintapatron".Martin Riggs írta: ↑2018.08.29. 11:22 Most mit cirkuszolnak??? Ezekkel a műanyag izékkel mit lehet tenni? Műanyag csővel lő vele kb egy számjegyű mennyiséget, azzal is kb 2-3m-ről talál el akármit is... Odakint meg sok államban szinte semmi nem kell lőfegyver szerzéshez. A puskákat polcról lehet venni, mint a kiló kenyeret. A pisztolyok már bonyolultabbak, de nem minden államban.
Szia,Blekk Rájgó írta: ↑2018.08.29. 14:39Akkor lesz izgalmas, ha króm-mangán-molibdén ötvözetből is kapható lesz "tintapatron".
Nem egészen így megy Amerikában.Martin Riggs írta: ↑2018.08.29. 11:22 Most mit cirkuszolnak??? Ezekkel a műanyag izékkel mit lehet tenni? Műanyag csővel lő vele kb egy számjegyű mennyiséget, azzal is kb 2-3m-ről talál el akármit is... Odakint meg sok államban szinte semmi nem kell lőfegyver szerzéshez. A puskákat polcról lehet venni, mint a kiló kenyeret. A pisztolyok már bonyolultabbak, de nem minden államban.
Pontosítva: maró- és esztergagépben is van hagyományos meg CNC. Érteni mindegyikhez kell.
Ja.
Sziasztok,Blekk Rájgó írta: ↑2018.08.29. 18:49Pontosítva: maró- és esztergagépben is van hagyományos meg CNC. Érteni mindegyikhez kell.
Egy 4 vagy 5 tengelyes CNC-marógéppel persze, hogy bárki olyan fegyvert farag magának egy vasdarabból, amilyet csak akar. Ehhez viszont nincs letölthető ak47.csv file.
Kell. Kalibrálni a szerszámhoz, beállítani a gépet. Aztán ha beírsz egy +80 helyett egy -80-at, törik mindenbel írta: ↑2018.08.29. 20:43 Sziasztok,
Az ehhez ertok fele a kerdeseim:
-CNC-hez tenyleg kell erteni? Marmint nem a CNC program megirasahoz, hanem a futtatasahoz.
-Annak van technikai oka, hogy nincs letoltheto fegyvergyarto program CNC-hez?
Termeszetesen ezek a kerdesek csak az USAban erdekesek, ahol alanyi jogon lehet sajat celra fegyvert gyartani, itt csak egyszeru kivancsisag.
Bel