Most olvastam vissza, hogy a 0.45 esetében lenne 6x2x130 Joule. A kérdés az, hogy a Fiocchi gyárt-e még ilyen kalibert, és lesz-e ilyen fegyver.varde írta: ↑2020.05.01. 16:15 Nem is vettem kötözködésnek, de emlékeim szerint 'Bélabá 1800 zsúúúlos fejlesztésről beszélt, amit Thomester fórumtárs elmagyarázott, mármint hogy az úgy jön ki , hogy 2x150x6=1800. CSak utólag kiderült, hogy semmilyen 9mm rk nem tud még hasonlót sem, ezért tudomásom szerint .45 rk lesz a meghajtó, de az is "csak "2x130 j-t tud...
Hazai gyártású traumatikus fegyverek
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Hazai gyártású nem-halálos fegyverek
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1
A fogantyú helyett én is tennék egy sínt fentre reddotnak, egy sínt meg a cső alá lámpának. Ez kellene egy v2-re. Esetleg még egy harmadikat az előágy-szánra alulra is, így aki akar ráapplikálhat egy megfogást segítő 45 fokos tactical gripet, hogy über tacticool legyen. Az esti-éjszakai fényviszonyok közötti használhatóságát a mostani irányzék nem segíti, pedig egy otthonvédelmi/területvédelmi fegyverre igen gyakran ilyen körülmények között lehet szükség. Az talán javíthat rajta valamennyit ha a nyílt irányzékot fluoreszkáló festékkel megfestik.
Illetve a tusán a "pofadék" nekem picit alacsonynak tűnik így első látásra, de lőni kellene vele hogy kiderüljön milyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2020.05.01. 18:19-kor.
-
- Veterán
- Kapcsolat:
Vagy, a hordfogantyúba integrált célzó berendezés (reddot, laser, stb), mint a P90, vagy a G36 esetén...
Az tuti, hogy sín mindenképpen kellene rá. Minimum lámpának, de a red dot opcióra is lenne szerintem igény. A továbbiakat tekintve kézbe kellene venni, kipróbálni. Amúgy innovatív, öteletes, remélem egyszer kézbe foghatom.TotoHU írta: ↑2020.05.01. 18:15 +1
A fogantyú helyett én is tennék egy sínt fentre reddotnak, egy sínt meg a cső alá lámpának. Ez kellene egy v2-re. Esetleg még az előágy-szánra alulra, így aki akar ráapplikálhat egy megfogást segítő 45 fokos tactical gripet, hogy über tacticool legyen. Az esti-éjszakai fényviszonyok közötti használhatóságát a mostani irányzék nem segíti, pedig egy otthonvédelmi/területvédelmi fegyverre igen gyakran ilyen körülmények között lehet szükség. Az talán javíthat rajta valamennyit ha a nyílt irányzékot fluoreszkáló festékkel megfestik.
Illetve a tusán a "pofadék" picit alacsonynak tűnik így első látásra, de lőni kellene vele hogy kiderüljön milyen.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Na az valóban elég "űrpuskás" lenne valóban.
VIszont az integrált reddot az egy konkrét típusra van kitalálva, ha megszüntetik annak a konkrét reddot típusnak a gyártását a kicsi kínaiak (ugye nyilván airsoft reddotról beszélünk) mondjuk 2 év múlva és a reddot bekrepál, akkor a reddotnak lőttek nem találsz helyette könnyen valamit ami éppen pont oda illik és tudod stabilan rögzíteni, mellette tudod állítani, tudsz benne elemet cserélni, stb. Ezért jobb egy sín. Oda bármit fel tudsz pakolni amit szeretnél, évek múlva is.
-
- Veterán
- Kapcsolat:
Airsoft P90 van, reddot verzió. Persze, hogy bedöglött rajta a dot. Van átalakító adapter...
Igen sokat kibírt az eredeti, majd' 10 évet, pedig sokkal több "bevetést" ért meg, mint amennyit az Evolvens űrpuska valaha fog.
Igen sokat kibírt az eredeti, majd' 10 évet, pedig sokkal több "bevetést" ért meg, mint amennyit az Evolvens űrpuska valaha fog.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Üdv itt!evolvens_design írta: ↑2020.05.01. 10:34 Mindenkit üdvözlünk a fórumon! Nagyon köszönjük a befogadást!
Bármilyen kérdéssel kapcsolatban forduljatok hozzánk bizalommal!
Üdvözlettel:
Evolvens Team
SPACE-LINE_02.jpg
Nekem is lenne rögtön egy-két kérdésem.
Nagyon friss és rendkívül újszerű a Space Line puska mind megjelenésében, mind technikai megoldásában! De a POM lövedékes fegyver koprodukciója elég messze esik a cégetek eddigi termékeitől. Ez persze ma már nem jelent semmit, Elon Musk-nak a Tesla mellett űrcége is van, a Tschibo a kávé mellett sport- és divatcikkeket árusító webshopot nyitott, szóval mindenre van már példa. De hogy jutottatok el éppen ide?
A fegyverek világa személyes érdeklődés, vagy érkezett egy megkeresés a Keserű Művek részéről?
A másik: a konkrét műszaki megoldást, a Micro Roni-ra hajazó, de POM hengereket adagoló "héj" melyik oldalról jött, kinek a konkrét ötlete volt, ha lehet tudni?
Valamint egyenlőre ez sak egy alkalmas kirándulás volt a fegyverek világába, vagy várható-e további együttműködés a Művekkel? Innen pl már csak egy macskaugrásnak tűnik a GF19-nél megismert cserélhető töltényűröket adogató előágy szánas puska, például.
Üdv itt!evolvens_design írta: ↑2020.05.01. 10:34 Mindenkit üdvözlünk a fórumon! Nagyon köszönjük a befogadást!
Üdvözlettel:
Evolvens Team
SPACE-LINE_02.jpg
Az én kérdésem:), hogy nem gondolkodtok esetleg full auto riasztopisztolyra epiteni ezt a megoldast? nyilvan a zarmozgato mechanikat ki kell akkor iktatni illetve az adogatast automatizalni, de nem tűnik olyan lehetetlennek innen a fotelból:D
(Ugye ez a vulcan toldatnal sikerult a globservernek, sajnos soha nem kerult forgalomba....)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Sziasztok! Gyártotok más típusú fegyvereket is jelenleg vagy a közeljövőben vagy csak ezt ? Ha igen akkor Milyen típust ? Mennyit ? Mikorra ?evolvens_design írta: ↑2020.05.01. 10:34 Mindenkit üdvözlünk a fórumon! Nagyon köszönjük a befogadást!
Üdvözlettel:
Evolvens Team
SPACE-LINE_02.jpg
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Szia, nagyon köszönöm kérdésed.
Sokat nem mondhatok egyelőre, de igen, várható újabb típusú fegyver is a jövőben.
Sokat nem mondhatok egyelőre, de igen, várható újabb típusú fegyver is a jövőben.
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Természetesen nekünk is eszünkbe jutott az elképzelés, technikailag talán egyszerűbb is lenne megoldani, azonban jogszabályi előírások miatt ez sajnos nem lehetséges.vato írta: ↑2020.05.01. 18:58 Üdv itt!
Az én kérdésem:), hogy nem gondolkodtok esetleg full auto riasztopisztolyra epiteni ezt a megoldast? nyilvan a zarmozgato mechanikat ki kell akkor iktatni illetve az adogatast automatizalni, de nem tűnik olyan lehetetlennek innen a fotelból:D
(Ugye ez a vulcan toldatnal sikerult a globservernek, sajnos soha nem kerult forgalomba....)
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Érdekes kérdés!TotoHU írta: ↑2020.05.01. 18:46 Üdv itt!
Nekem is lenne rögtön egy-két kérdésem.
Nagyon friss és rendkívül újszerű a Space Line puska mind megjelenésében, mind technikai megoldásában! De a POM lövedékes fegyver koprodukciója elég messze esik a cégetek eddigi termékeitől. Ez persze ma már nem jelent semmit, Elon Musk-nak a Tesla mellett űrcége is van, a Tschibo a kávé mellett sport- és divatcikkeket árusító webshopot nyitott, szóval mindenre van már példa. De hogy jutottatok el éppen ide?
A fegyverek világa személyes érdeklődés, vagy érkezett egy megkeresés a Keserű Művek részéről?
A másik: a konkrét műszaki megoldást, a Micro Roni-ra hajazó, de POM hengereket adagoló "héj" melyik oldalról jött, kinek a konkrét ötlete volt, ha lehet tudni?
Valamint egyenlőre ez sak egy alkalmas kirándulás volt a fegyverek világába, vagy várható-e további együttműködés a Művekkel? Innen pl már csak egy macskaugrásnak tűnik a GF19-nél megismert cserélhető töltényűröket adogató előágy szánas puska, például.
A fegyverek világa nagyon régóta foglalkoztatott. Valóban nem ez a fő profilunk, ugyanakkor mindig is fejlesztő cégként működtünk. Sok más területen vannak termékeink (broadcast piac, stabilizátorok, hidraulikus rendszerek, fizioterápiás gépek, stb)
A Keserű Művekkel folytatott együttműködés nagyon érdekes vonal. Üzletileg talán nem ez a világ legjobb megoldása, (a magyar piac különösen árérzekeny) de úgy gondolom, hogy az alkotás, fejlesztés, bármilyen területen izgalmas és előre mutató dolog.
Természetesen mindig van hova fejlődni, mindig van mit javítani. A Space-Line az első, ebben az irányban tett lépés. A POM henger technikai oldalról a könnyű kezelhetősége miatt volt szimpatikus. A gördülés miatt gyorsan és stabilan lehet mozgatni az adogató pályán, így megbízhatóság oldalról előnyös. A másik érdekes jelenség, hogy ballisztikailag 140-160 mps-os sebesség mellett is meglepően pontos. A vetőcsőből kilépéskor az air-soft fegyvereknél használt hop-up jelenség lép fel. A lövedék hátrapörgése miatt az esési pálya teljesen más mint a gumis fegyvereknél.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A kívülről jött, szabadon gondolkozó elme ötletességének bizonyítéka ez a "fekvő testhelyzetben" kilőtt POM-henger, mert a régóta fegyverekkel foglalkozóknak (nekem se) jutna eszébe az életben, hogy egy henger alakú lövedéket ne hossztengelye irányában lőjön ki egy csőből. Az meg pláne WTF érzés, hogy a "cső" nem kör keresztmetszetű, hanem négyzet:-))).evolvens_design írta: ↑2020.05.02. 13:15 A POM henger technikai oldalról a könnyű kezelhetősége miatt volt szimpatikus. A gördülés miatt gyorsan és stabilan lehet mozgatni az adogató pályán, így megbízhatóság oldalról előnyös. A másik érdekes jelenség, hogy ballisztikailag 140-160 mps-os sebesség mellett is meglepően pontos. A vetőcsőből kilépéskor az air-soft fegyvereknél használt hop-up jelenség lép fel. A lövedék hátrapörgése miatt az esési pálya teljesen más mint a gumis fegyvereknél.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Pedig adja magat, igy konnyu megoldani az adogatast es a zarolast.
Nem lattam/tudom az adott fegyveren hogyan mukodik, de ket kor koze becsuszo "zar" eseteben nem kell precizen illeszkednie a dolgoknak.
Nem lattam/tudom az adott fegyveren hogyan mukodik, de ket kor koze becsuszo "zar" eseteben nem kell precizen illeszkednie a dolgoknak.
gvass1 írta: ↑2020.05.02. 14:30 A kívülről jött, szabadon gondolkozó elme ötletességének bizonyítéka ez a "fekvő testhelyzetben" kilőtt POM-henger, mert a régóta fegyverekkel foglalkozóknak (nekem se) jutna eszébe az életben, hogy egy henger alakú lövedéket ne hossztengelye irányában lőjön ki egy csőből. Az meg pláne WTF érzés, hogy a "cső" nem kör keresztmetszetű, hanem négyzet:-))).
ingyom bingyom tálib-e?
Innovatív valóban!gvass1 írta: ↑2020.05.02. 14:30 A kívülről jött, szabadon gondolkozó elme ötletességének bizonyítéka ez a "fekvő testhelyzetben" kilőtt POM-henger, mert a régóta fegyverekkel foglalkozóknak (nekem se) jutna eszébe az életben, hogy egy henger alakú lövedéket ne hossztengelye irányában lőjön ki egy csőből. Az meg pláne WTF érzés, hogy a "cső" nem kör keresztmetszetű, hanem négyzet:-))).
Vulcan toldat amugy minek minűsülne, ha valaki tervezne, gyartana egy hasonlót?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Baaazmeeeeeg! Hát erre nem gondoltam volna, zseniális ötlet!! Így már a csőformát is értem. Ezek a legfantasztikusabb ötletek, amik ennyire egyszerűek, utólag nyilvánvalónak tűnnek, mégse jutott senkinek se eszébe.gvass1 írta: ↑2020.05.02. 14:30 A kívülről jött, szabadon gondolkozó elme ötletességének bizonyítéka ez a "fekvő testhelyzetben" kilőtt POM-henger, mert a régóta fegyverekkel foglalkozóknak (nekem se) jutna eszébe az életben, hogy egy henger alakú lövedéket ne hossztengelye irányában lőjön ki egy csőből. Az meg pláne WTF érzés, hogy a "cső" nem kör keresztmetszetű, hanem négyzet:-))).
Mi az oka ennek a koncepcopó alkalmazásnak? Az, hogy ne legyen brutálisan erős? Gondolom, hogy a 90 fokkal elfordított POM egy csőben brutálisan felgyorsulna. De mitöl függ a megadott nagy eltérés a csőtorkolati energiában 40-től 60 Joule-ig?
Most látom, hogy korábban jött már erre a kérdésre válasz.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Na bakker!gvass1 írta: ↑2020.05.02. 14:30 A kívülről jött, szabadon gondolkozó elme ötletességének bizonyítéka ez a "fekvő testhelyzetben" kilőtt POM-henger, mert a régóta fegyverekkel foglalkozóknak (nekem se) jutna eszébe az életben, hogy egy henger alakú lövedéket ne hossztengelye irányában lőjön ki egy csőből. Az meg pláne WTF érzés, hogy a "cső" nem kör keresztmetszetű, hanem négyzet:-))).
Hát igen, ez a dobozon kívüli gondolkodás szép példája. Így valóban megspórolható a mindenki által rühellt zsírozás. És mivel a POM hosszanti oldala fogja eltalálni is , ezért valóban olyan hatása lehet, mintha egy embereset odab...tak volna valakinek a gumibottal. És igen, ez magyarázza is akkor a pontosságot.
Brilliáns megoldás, megemelem a kalapom!!!
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a kérdéseket.
Sokakat érdekelt, hogyan adogatja a POM hengereket a Space-Line.
Voltak jó ötletek, de az itt alkalmazott megoldás kicsit más. Fontos volt, hogy a hengereket folyamatos rugónyomáson kell tartani, különben oldalt tartva vagy fejjel lefelé elakadhat a fegyver. Ennek kiküszöbölésére egy adogató-nyelv (sárga színnel jelölve) került beépítésre, ami a vetőcső felső részének kiképzése miatt (amíg a zár nyitott) nem engedi teljesen a cső aljára süllyedni a lövedéket. Ha ez nincs, az összes lövedék az első zárnyitáskor a vetőcsőbe gördülne. A szán előremozdulásakor egy bütyök billenti le a nyelvet.
Voltak jó ötletek, de az itt alkalmazott megoldás kicsit más. Fontos volt, hogy a hengereket folyamatos rugónyomáson kell tartani, különben oldalt tartva vagy fejjel lefelé elakadhat a fegyver. Ennek kiküszöbölésére egy adogató-nyelv (sárga színnel jelölve) került beépítésre, ami a vetőcső felső részének kiképzése miatt (amíg a zár nyitott) nem engedi teljesen a cső aljára süllyedni a lövedéket. Ha ez nincs, az összes lövedék az első zárnyitáskor a vetőcsőbe gördülne. A szán előremozdulásakor egy bütyök billenti le a nyelvet.
Nagyon jó.
Majd ha lesz videjjjóó azt is várjuk. Teljesen érthető így és köszi, hogy már nem sejtelemes képeket kapunk.
Nekem aránylag laikusnak nem jött át elsőre a működés a keresztbe pom lövedékkel.
Majd ha lesz videjjjóó azt is várjuk. Teljesen érthető így és köszi, hogy már nem sejtelemes képeket kapunk.
Nekem aránylag laikusnak nem jött át elsőre a működés a keresztbe pom lövedékkel.
evolvens_design írta: ↑2020.05.03. 02:58 Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a kérdéseket.
002.jpg
003.jpg
Az a legszomorúbb, ha a Tiszavirágnak rossz napja van.
Nagyon sajnálatos, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
Nagyon innovatív,ötletes fegyver de az ára olyan mint a kinézete,sci-fi.Biztos hogy egy komoly gazdasági válság felé rohanva ezért a fegyverért tizen-huszon tele zsebű fanatikuson kivűl más ki tud adni majd 200eft-ot?A márkabolti ár még talán,bár már az is határeset,a viszonteladói konkrétan irreális szerintem pár darab a fent említett vevői rétegnek és annyi.Ez részemről már azért sem érthető mert a kiindulási alapot képző gázpisztolyt a gyártó kb 20 eft-ért importálja,már ugy értem hogy ő ennyiért hozza be az országba max de szerintem alatta.Szeritem nagyon túl lett lőve az ára,de majd a piac megmutatja.
Melyik fejthet ki nagyobb traumatikus hatást, a 19 mm-es POM 40 Joule energiával vagy a 15 mm-es kemény gumilaszti, amit 120 joule energiával lőnek ki?
-
- Fórumtag
Más hatásmechanizmus. A gumi szétterül és a bőr fájdalom receptorain fejti ki a hatását. A pom kemény és az erőt a csonthártya mélységében adja le. A régi kékről nekem ilyesmi rémlik. Aki jobban emlékszik erősítse, vagy cáfolja meg...
Piréz poéta.
-
- Fórumtag
Nyilván egy végtag lövés esetén, hasba lőve másként hat.security89 írta: ↑2020.05.03. 15:26 Más hatásmechanizmus. A gumi szétterül és a bőr fájdalom receptorain fejti ki a hatását. A pom kemény és az erőt a csonthártya mélységében adja le. A régi kékről nekem ilyesmi rémlik. Aki jobban emlékszik erősítse, vagy cáfolja meg...
Piréz poéta.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
OVBMG
2 napja volt:
Szerző: gvass1 » 2020.05.01. 10:38
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
+1! Nagyon innovatív, fain kis készülék. Szintén gratulálok az alkotóknak!TotoHU írta: ↑2020.05.02. 18:50 Na bakker!
Hát igen, ez a dobozon kívüli gondolkodás szép példája. Így valóban megspórolható a mindenki által rühellt zsírozás. És mivel a POM hosszanti oldala fogja eltalálni is , ezért valóban olyan hatása lehet, mintha egy embereset odab...tak volna valakinek a gumibottal. És igen, ez magyarázza is akkor a pontosságot.
Brilliáns megoldás, megemelem a kalapom!!!
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
Igazán kreatív megoldás,gratulálok.Részlet egy nagyüzemi gyártósorbólevolvens_design írta: ↑2020.05.03. 02:58 Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a kérdéseket.
002.jpg
003.jpg
A POM hengerekben lévő átmenő furat a megfelelő lövedék tömeg beállítására szolgál vagy egyéb funkciója van?
A tisztításhoz elég csak a pisztolyt eltávolítani vagy egyéb részegység is eltávolítható?
Gondolom az öntöltő verzióra nem kaptak volna engedélyt.......
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Pontosan, a POM hengerben lévő furat a lövedék tömege miatt fontos, illetve gyártáskor a CNC gép leszúrásakor keletkező sorja is kiküszöbölhető vele.chucky írta: ↑2020.05.03. 19:19 Igazán kreatív megoldás,gratulálok.Részlet egy nagyüzemi gyártósorból
A POM hengerekben lévő átmenő furat a megfelelő lövedék tömeg beállítására szolgál vagy egyéb funkciója van?
A tisztításhoz elég csak a pisztolyt eltávolítani vagy egyéb részegység is eltávolítható?
Gondolom az öntöltő verzióra nem kaptak volna engedélyt.......
Maga a pisztoly külön nem szerelhető ki, viszont a tok-tár egységtől elválasztható a pisztoly-vetőcső egység.
Tisztításhoz, rosszul betöltött lövedék vagy bármilyen egyéb akadály elhárításához elegendő.
- Morcosrobot
- Fórumtag
Üdv itt!evolvens_design írta: ↑2020.05.04. 00:14 Pontosan, a POM hengerben lévő furat a lövedék tömege miatt fontos, illetve gyártáskor a CNC gép leszúrásakor keletkező sorja is kiküszöbölhető vele.
Maga a pisztoly külön nem szerelhető ki, viszont a tok-tár egységtől elválasztható a pisztoly-vetőcső egység.
Tisztításhoz, rosszul betöltött lövedék vagy bármilyen egyéb akadály elhárításához elegendő.
+1 Grat!
Készülj fel, hamar rá lehet szokni a fórumra- még éjjel is ír az ember
Utólagos- egyedi felületkezelésen gondolkodtatok esetleg már?
Egyedi design, minta, kép, felirat?
Put your trust in God, my boys, and keep your powder dry!
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Bizony, a feketén kívül lesz még más szín is! (hamarosan)Morcosrobot írta: ↑2020.05.04. 00:23 Üdv itt!
+1 Grat!
Készülj fel, hamar rá lehet szokni a fórumra- még éjjel is ír az ember
Utólagos- egyedi felületkezelésen gondolkodtatok esetleg már?
Egyedi design, minta, kép, felirat?
(igen, tényleg az ember este is itt ül )
- Morcosrobot
- Fórumtag
Szuper!evolvens_design írta: ↑2020.05.04. 03:07 Bizony, a feketén kívül lesz még más szín is! (hamarosan)
(igen, tényleg az ember este is itt ül )
Ha tippelnék valami álcafestésre gondolnék. De tudom- se cáfolni se megerősíteni nem lehet.
közben pontosítok is. Ha lesz saját példány (egyszer)- arra utólag vállaltok majd "pimpelést" egyedileg?
Ha van rá kapacitásotok érdemes lehet esetleg majd az utóéletével is foglalkozni a példányoknak.
Egyedi festés- szereléksín, stb
Hamár Space...
Mod: éjjeli helyesírás
Egyedi festésre megoldás lehet Cerakote kerámiabevonat.Morcosrobot írta: ↑2020.05.04. 03:36
közben pontosítok is. Ha lesz saját példány (egyszer)- arra utólag vállaltok majd "pimpelést" egyedileg?
Ha van rá kapacitásotok érdemes lehet esetleg majd az utóéletével is foglalkozni a példányoknak.
Nagy kopásállóságú, felhordása úgy történik mint egy festéknek, szinte bármilyen minta és szín elkészíthető.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Egy kérdés: mennyi lett végül 1 db POM-henger kisker ára?evolvens_design írta: ↑2020.05.04. 00:14 Pontosan, a POM hengerben lévő furat a lövedék tömege miatt fontos, illetve gyártáskor a CNC gép leszúrásakor keletkező sorja is kiküszöbölhető vele.
Én 70/db-ra saccolom
A gumit elég sokszor újra lehet lőni de a POM széle ha megsérül,akkor nem lehet újratárazni.Persze önvédelemre senki nem táraz használt lövedéket!!!Az csak gyakorolni jó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chucky 2020.05.04. 17:48-kor.
- WildBear23
- Veterán
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
A POM? Annyit csinálok magamnak amennyit nem szégyellek "akár üvegszálast vagy pirosat is" Semmiféle gyártási engedély nem kell hozzá
- WildBear23
- Veterán
Neked jó, nekem sajnos nincs esztergám.
Alapanyag elérhető, esztergálni tudó szakember elérhető.
- WildBear23
- Veterán
Jó, ha lesz, lesz vigasz.
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
Jelenleg bruttó 160 Ft-ért tudjuk adni a P.O.M. hengereket, ez egyelőre 2-3000 db gyártása esetén van így. A 70 Ft-os ár minket is érdkel!
Nagyon fontos a gyártásnál, hogy +-0,05 mm-es belül kell tartani a méretet.
Hamarosan készül hozzá egy szerszám, így várhatóan jóval olcsóbb lesz.
Inverz POM-ban nem gondolkodtak? Annak a gyártása nem érzékeny a lövedék külső átmérőjére, és hosszára sem, illetve érdemi csőhossz nélkül is el lehet érni a kívánt energiát. (40-60J)evolvens_design írta: ↑2020.05.04. 18:42 Jelenleg bruttó 160 Ft-ért tudjuk adni a P.O.M. hengereket, ez egyelőre 2-3000 db gyártása esetén van így. A 70 Ft-os ár minket is érdkel!
Az tény, hogy az adogatószerkezet macerásabb lenne, mert rá kéne húzni a POM rudat egy kúpos csőre.
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Sajnos nekem sincs Megkérem az ismerőst,hogy ebédidőben toljon le 2-3 rúddal a céencén
Sajna ha ennyire méretérzékeny,akkor tutira csak egy becsapódást bír ki és utána nem lehet újra töltenievolvens_design írta: ↑2020.05.04. 18:42 Jelenleg bruttó 160 Ft-ért tudjuk adni a P.O.M. hengereket, ez egyelőre 2-3000 db gyártása esetén van így. A 70 Ft-os ár minket is érdkel!
Ha csak nézegetni szeretném a fegyvereket,akkor beszereznék egyet mert egy kis átalakítás után pofás hadifegyver kinézetű lenne.
De én utálom nézegetni ezeket a vasakat........
Lőjjél puha célpontrachucky írta: ↑2020.05.04. 20:10 Sajna ha ennyire méretérzékeny,akkor tutira csak egy becsapódást bír ki és utána nem lehet újra tölteni
Ha csak nézegetni szeretném a fegyvereket,akkor beszereznék egyet mert egy kis átalakítás után pofás hadifegyver kinézetű lenne.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Próbáltam szőnyeget de szita lett Gumifalra lövök de van,hogy 10 méterre is visszapattan róla a gumi.
Hmmm.....a POM-ba kis lukakat kéne fúrni,hogy visító hangot adjon repüléskor
- Morcosrobot
- Fórumtag
Esetleg valami fluoreszkáló kezelést is adni nekik, hogy éjjeli használatkor "sivító lidérceket" adogasson az illetéktelenekre? :
Vagy ahogy airsoftnál lattam masszív uv lámpa és uv reagens bb-k, jelen esetben pomok. Nem rossz...nem rossz... Lesz ebből még pulse rifle az Alienből...
Simán Lakásvédelemre hatásos eszköz kell mert sosem tudni kik és hányan jönnekMorcosrobot írta: ↑2020.05.04. 21:24 Esetleg valami fluoreszkáló kezelést is adni nekik, hogy éjjeli használatkor "sivító lidérceket" adogasson az illetéktelenekre? :
Vagy ahogy airsoftnál lattam masszív uv lámpa és uv reagens bb-k, jelen esetben pomok. Nem rossz...nem rossz... Lesz ebből még pulse rifle az Alienből...
- WildBear23
- Veterán
Nem úgy volt, hogy az ismerős ebédidőben letol a CNC-n 2-3 rudat..?
‐----‐----
Gondolom azért POM hengert lő, mert annak megbízható az adogatása. Gumigolyóval próbáltátok? Vagy milyen volt a fejlesztési fázis?
Illetve mi lesz még várhatóan?
- Morcosrobot
- Fórumtag
Jogos! Én ha "beszélgetést" hallok, akkor a wc papír guriga megy előre.
Paintballra találták ki, hang, fény, füst- de itthon is kiválóan működik (kipróbálva).
Utána gumi.
Visszatérve hogy ne offoljuk szét a topikot: sokan kérdeztük hogy lesz-e lámpa, red dot, laser felszerelési lehetőség. Az egyik első videón is mint ha segítette volna a célzást valami piros pötty...
Reméljük kedvező választ kapunk majd!
Gondolom még nem tűnt fel,hogy a fórum részére csinálok tartóssági teszteket miközben gyakorolok is.Hamarosan véget ér az ORP 1000 lövéses tesztje.WildBear23 írta: ↑2020.05.04. 22:09 Nem úgy volt, hogy az ismerős ebédidőben letol a CNC-n 2-3 rudat..?
‐----‐----
Gondolom azért POM hengert lő, mert annak megbízható az adogatása. Gumigolyóval próbáltátok? Vagy milyen volt a fejlesztési fázis?
Illetve mi lesz még várhatóan?
Egy legalább 500 lövéses teszthez meggondolandó,hogy mit és honnan szerez be az ember.A tévhittel ellentétben senki nem támogat se tesztfegyverrel se gumival vagy tölténnyel.Hétvégenként kibaszott építkezésen takarítok gipszkartonosok után vagy éppen gazdag családnak ásom a gödröt a kertben,hogy be tudjam szerezni a hozzávalókat.Én elolvasom a hozzáértők által írt cikkeket a fegyverről és utána ha érdekel,akkor beszerzem és megfingatom.Amit eddig ajánlottam azt azért mert bizonyított.Ha esetleg csak olvas minket valaki és útmutatást tudunk adni neki,akkor már megérte.
Én is mellé tudok lőni az A3-as céltáblának pár méterről tokból előrántva.
Semmi közöm az űrpuska fejlesztéséhez
Hasznos holmiMorcosrobot írta: ↑2020.05.04. 22:24 Jogos! Én ha "beszélgetést" hallok, akkor a wc papír guriga megy előre.
Paintballra találták ki, hang, fény, füst- de itthon is kiválóan működik (kipróbálva).
Utána gumi.
Visszatérve hogy ne offoljuk szét a topikot: sokan kérdeztük hogy lesz-e lámpa, red dot, laser felszerelési lehetőség. Az egyik első videón is mint ha segítette volna a célzást valami piros pötty...
Nagyon jópofa kis zavaró eszköz, ezt a hang fény és füst WC gurigát hol tudom beszerezni?Morcosrobot írta: ↑2020.05.04. 22:24 Jogos! Én ha "beszélgetést" hallok, akkor a wc papír guriga megy előre.
Utána gumi.
“ It Pays To Be A Winner “ by US NAVY SEAL
-
- Fórumtag
- WildBear23
- Veterán
A vonal alatti részt a fejlesztőnek írtam.chucky írta: ↑2020.05.05. 14:50 Gondolom még nem tűnt fel,hogy a fórum részére csinálok tartóssági teszteket miközben gyakorolok is.Hamarosan véget ér az ORP 1000 lövéses tesztje.
Egy legalább 500 lövéses teszthez meggondolandó,hogy mit és honnan szerez be az ember.A tévhittel ellentétben senki nem támogat se tesztfegyverrel se gumival vagy tölténnyel.Hétvégenként kibaszott építkezésen takarítok gipszkartonosok után vagy éppen gazdag családnak ásom a gödröt a kertben,hogy be tudjam szerezni a hozzávalókat.Én elolvasom a hozzáértők által írt cikkeket a fegyverről és utána ha érdekel,akkor beszerzem és megfingatom.Amit eddig ajánlottam azt azért mert bizonyított.Ha esetleg csak olvas minket valaki és útmutatást tudunk adni neki,akkor már megérte.
Sokszor mondták, hogy legál boltot lehet.Blekk Rájgó írta: ↑2020.05.05. 15:42 Ki szabad itt írni bolt nevét? Pesti tűzijáték+pirotechnika-szaküzlet.
-
- Fórumtag
Abszolút legál bolt: https://pyrocenter.hu/news/hir-uj-cimen ... kuzlet.php
Mindenféle színes füstöt nyomó "WC-papír gurigát" tartanak. A legtöbbet a vidéki csatorna-társulások viszik.
Szervusz ! Érdekelnének a fejlemények az ORP tesztjével kapcsolatosan, ha majd lesz kedved róla információkat megosztani !chucky írta: ↑2020.05.05. 14:50 Gondolom még nem tűnt fel,hogy a fórum részére csinálok tartóssági teszteket miközben gyakorolok is.Hamarosan véget ér az ORP 1000 lövéses tesztje.
Sziasztok! Erről a mini HDM fejlesztésről lehet már tudni valamit? Esetleg van róla valami kép? Üdv
KöszönömBlekk Rájgó írta: ↑2020.05.05. 16:31 Abszolút legál bolt: https://pyrocenter.hu/news/hir-uj-cimen ... kuzlet.php
Mindenféle színes füstöt nyomó "WC-papír gurigát" tartanak. A legtöbbet a vidéki csatorna-társulások viszik.
“ It Pays To Be A Winner “ by US NAVY SEAL
- evolvens_design
- Gyártó
- Kapcsolat:
chucky írta: ↑2020.05.04. 20:10 Sajna ha ennyire méretérzékeny,akkor tutira csak egy becsapódást bír ki és utána nem lehet újra tölteni
Egész jól bírják a POM-ok, de a biztonság kedvéért lesz egy kaliber-furat az új Space-Line oldalán, amin ellenőrizni lehet, hogy használható-e még a lövedék.
A használhatósága nagyban függ attól is, hogy hol sérül meg.
- David.xxi.
- Fórumtag
Arról van már valami provízió hogy az extra limitált balatoni szérián kívül mikor lesz elérhető a már belengetett 135 ezer körüli áron?
- Dugovics Titusz
- Fórumtag
Ahogy az itteni nagy hírű mondás tartja: kettő hét múlva korlátlan mennyiségben!!!David.xxi. írta: ↑2020.05.06. 09:52 Arról van már valami provízió hogy az extra limitált balatoni szérián kívül mikor lesz elérhető a már belengetett 135 ezer körüli áron?
Mint a gyártó többi fegyverénél.... Azokból most sincs. Úgy tünik csak a Vaterán van érdekes oda mindig jut!!! Mégis van termelés csak ott köt ki????
A NAV vajon mit szól ehhez a feltételezhetően illegális fegyver kereskedői körhöz???? Vajon ez szervezetten is megy mert az súlyosabb változata ugyanannak a mily bűnös cselekménynek???!!!
A migranten schreck balhé úgy látszik nem volt elég!!!! (Rég volt de annyira tán még nem emlékszik rá valaki???) Az illegális gumis fegyver kereskedés továbba is él és virúl!!!!!!
Kinek jó ez????
ott is olcsóbb lett egy kicsitDavid.xxi. írta: ↑2020.05.06. 09:52 Arról van már valami provízió hogy az extra limitált balatoni szérián kívül mikor lesz elérhető a már belengetett 135 ezer körüli áron?
Az a legszomorúbb, ha a Tiszavirágnak rossz napja van.
-
- Veterán
- Kapcsolat:
Ennyi írásjelet néhány mondatban! Nem spóroltál a "tintával"...Dugovics Titusz írta: ↑2020.05.06. 10:24 Ahogy az itteni nagy hírű mondás tartja: kettő hét múlva korlátlan mennyiségben!!!
Mint a gyártó többi fegyverénél.... Azokból most sincs. Úgy tünik csak a Vaterán van érdekes oda mindig jut!!! Mégis van termelés csak ott köt ki????
A NAV vajon mit szól ehhez a feltételezhetően illegális fegyver kereskedői körhöz???? Vajon ez szervezetten is megy mert az súlyosabb változata ugyanannak a mily bűnös cselekménynek???!!!
A migranten schreck balhé úgy látszik nem volt elég!!!! (Rég volt de annyira tán még nem emlékszik rá valaki???) Az illegális gumis fegyver kereskedés továbba is él és virúl!!!!!!
Kinek jó ez????
csupakérdőjel.jpg
Mind válaszra váró kérdés, vagy inkább véleménynyilvánítás? Nem tisztem védeni senkit, sőt nem is akarom, de kérdezlek: a következő kijelentésedre van vmi bizonyítékod is?
"Mint a gyártó többi fegyverénél.... Azokból most sincs. Úgy tünik csak a Vaterán van érdekes oda mindig jut!!! ... Vajon ez szervezetten is megy mert az súlyosabb változata ugyanannak a mily bűnös cselekménynek???!!!"
Ennek így azért van egy kis irigységszaga is...
- Dugovics Titusz
- Fórumtag
Énnekem komám már megoldódott a problémám felőlem félmillióért is adhatják vehetik svarcban a Hazait!!!fgabesz írta: ↑2020.05.06. 13:38 Ennyi írásjelet néhány mondatban! Nem spóroltál a "tintával"...
Mind válaszra váró kérdés, vagy inkább véleménynyilvánítás? Nem tisztem védeni senkit, sőt nem is akarom, de kérdezlek: a következő kijelentésedre van vmi bizonyítékod is?
"Mint a gyártó többi fegyverénél.... Azokból most sincs. Úgy tünik csak a Vaterán van érdekes oda mindig jut!!! ... Vajon ez szervezetten is megy mert az súlyosabb változata ugyanannak a mily bűnös cselekménynek???!!!"
Ennek így azért van egy kis irigységszaga is...
Én ma már átnyergeltem Dréherről Krusovicére!!!
-
- Veterán
- Kapcsolat:
Szerintem mi nem vagyunk komák. Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz!
Jól hangzikevolvens_design írta: ↑2020.05.06. 01:03 Egész jól bírják a POM-ok, de a biztonság kedvéért lesz egy kaliber-furat az új Space-Line oldalán, amin ellenőrizni lehet, hogy használható-e még a lövedék.
Még pár hétvége "2-3" és véget ér a teszt.Igazából sok minden változást nem látni rajta csak kopást.Jól bírja
Nekem sem szimpatikus, ami az említett oldalon történik, de a helyedben nem feszegetném ezt a kérdést. Nem biztos, hogy jót teszel a népes gumis társaságnak. Főleg, ha illegálisnak jelölsz meg egy legálisan működő hirdetési oldalt és a rajta folytatott törvényes tevékenységet. Az sem bölcs dolog, hogy felhívod arra a figyelmet, hogy "valamilyen" illegális tevékenység történik egy nem mellesleg legálisan birtokolható termékkel. Szóval szerintem itt nagyon óvatosan kell bánni a szavakkal. Egyébként megértem az indulatodat.Dugovics Titusz írta: ↑2020.05.06. 10:24 Ahogy az itteni nagy hírű mondás tartja: kettő hét múlva korlátlan mennyiségben!!!
Kinek jó ez????
csupakérdőjel.jpg
- Dugovics Titusz
- Fórumtag
A gumis fegyver birtoklása engedély mentes.Igen valóban! De a velük vaó üzlet szerű kereskedelem már nem az!!! És ott azon a licitálós oldalon ez történik ez igazán zavaró mert felverik az árakat! Régen az árfelhajtókat engedély nélkül üzletelőket feketézőket bűntették. Ma ez már "üzlet" és dicsőség? MIvé lett Magyar ország???Route.66 írta: ↑2020.05.06. 17:23 Nekem sem szimpatikus, ami az említett oldalon történik, de a helyedben nem feszegetném ezt a kérdést. Nem biztos, hogy jót teszel a népes gumis társaságnak. Főleg, ha illegálisnak jelölsz meg egy legálisan működő hirdetési oldalt és a rajta folytatott törvényes tevékenységet. Az sem bölcs dolog, hogy felhívod arra a figyelmet, hogy "valamilyen" illegális tevékenység történik egy nem mellesleg legálisan birtokolható termékkel. Szóval szerintem itt nagyon óvatosan kell bánni a szavakkal. Egyébként megértem az indulatodat.
De olybá tünik ezt itt sokan elfogadják ami szomorú, ehez nincs további hozzá fűzni valóm és maradok inkább csak olvasó.
A magam fegyverét már megszereztem sajnos külföldi forrásból. De ha Honvédeinknek jó lesz a cseh hát akkor nekem is!
Ne rugózz ezen... Fölösleges.Dugovics Titusz írta: ↑2020.05.06. 20:25 A gumis fegyver birtoklása engedély mentes.Igen valóban! De a velük vaó üzlet szerű kereskedelem már nem az!!! És ott azon a licitálós oldalon ez történik ez igazán zavaró mert felverik az árakat! Régen az árfelhajtókat engedély nélkül üzletelőket feketézőket bűntették. Ma ez már "üzlet" és dicsőség? MIvé lett Magyar ország???
De olybá tünik ezt itt sokan elfogadják ami szomorú, ehez nincs további hozzá fűzni valóm és maradok inkább csak olvasó.
A magam fegyverét már megszereztem sajnos külföldi forrásból. De ha Honvédeinknek jó lesz a cseh hát akkor nekem is!
Vettél olyat, amilyet tudtál venni. Ennyi. Szerintem jó csúzlit vettél, próbálj annak örülni!
Az, hogy valaki / valakik esetleg jogilag, adózásilag nem teljesen tiszta dolgokat csinálnak, az nem ennek a fórumnak a témája. Ha a hatóság akar, majd rárepül. A Vamzer Vilmosok egyébként errefelé sem közkedvelt személyek...
Szerintem zárjuk ezt a témát, amíg nem a moderátornak kell lezárnia. Miért? Mert ebből jó nem származhat, csak hiszti hegyek fölöslegesen.
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Már lehet előlegezni az evoline izét. Művekben. előleg. hm...
Na? Lecsitult az egyik hiszti, jöhet a másik?...
Azért az legyen tiszta, hogy ez nem Keserű tervezés, ott csak összeszerelik. Tehát simán lehet, hogy a valódi tervezőnek más az üzletpolitikája, és ez így szerintem rendben is van.
de lehet h a Kes termeket is erinti majd a jovoben.
ki tudja?
Ki tudja... Mondjuk én eddig is pártoltam a foglalás lehetőségét. A cég tudom, hogy erősen tiltakozik ellene, igazából mindegy is, ez az ő döntésük.
Örülök, hogy végre lesz esélye mindenkinek, de korábban ha megkérdeztük akkor erre nincs sem kapacitás, sem ember...
Most érdekes mód meg lehet oldani? Talán az új tervező csapat új szemléletet is hozott? Végén a jó irányba is változhatnak a dolgok?!
Már írtam, hogy megértelek. Gyanítom, hogy ilyen vagy hasonló esetekben nem a szabálytalankódókat büntetné a hatóság, hanem a probléma tárgyát törölnék el. Így nem sok értelme lenne a tiltakozásnak, mert az nem lenne jó, ha a gyerekkel együtt öntenék ki a fürdővizet. Magam részéről érdekelne a jövőben is a véleményed.Dugovics Titusz írta: ↑2020.05.06. 20:25 A gumis fegyver birtoklása engedély mentes.Igen valóban! De a velük vaó üzlet szerű kereskedelem már nem az!!! És ott azon a licitálós oldalon ez történik ez igazán zavaró mert felverik az árakat! Régen az árfelhajtókat engedély nélkül üzletelőket feketézőket bűntették. Ma ez már "üzlet" és dicsőség? MIvé lett Magyar ország???
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nem lehet tudni az okát, azt sem hogy ez csak a Space Line-ra szól vagy a Művek összes többi termékére?
Mindesetre ez nem az első örvendetes és előremutató lehetőség a Gyöngysor utcában, főleg amióta ilyen kurrens cikknek számítanak a Művek termékei.
Én az előleg vagy a teljes előre kifizetés lehetőségét sem zárnám ki. Ez megállapodás (vásárlói szerződés) kérdése.
Ott van az autóipar, ahol sok esetben a vételár jelentős, vagy éppen teljes részének kifizetése pillanatában történik csak az autó megrendelése, csak akkor ütemezik be a gyártást! Nem az a kérdés hogy hónapokat kell várni, hanem az hogy mennyit - és az is benne van hogy előre nem látott okokból csúszik az átadás. Sőt, az ott keresettnek számított járművek már mind elővételben elkelnek, előre!
Én ezt sem látnám egyáltalán ördögtől való gyakorlatnak. A gyártónak nincs semmilyen kockázata, hiszen az árut megrendelték, kifizették. A cash-flow-nak jót tesz, hogy a vételár már a megrendelés pilanatában befolyt, a gyártás összes jövőbeli költsége már a megrendelés pillanatában fedezve van. Emellett már a megrendeléskor sokkal pontosabban tudni fogja mekkora gyártási darabszámot tervezzen a közeljövőben. A vevő is bizos lehet benne, hogy a megrendelési dokumentum alapján neki biztosan lesz egy olyan terméke X hónapon belül, adott esetben némi kedvezményt is kaphat, amiért hónapokkal előre kifizette a terméket.
És mielőtt azt mondanánk hogy OK azért álljon már meg a lakodalmas menet, ez egy gumilövedékes fegyver nem egy családi autó - nos, mostanában szerintem éppenhogy nagyobb kereslet van a gumis fegyverekre, mint az autóra. Az autóiparban bevált jó gyakorlatot átvenni itt sem lenne szégyen szvsz.
És ha még a vírus pánik nem lenne elég, itt az új határidő, 2023 január 1. A hátralévő két és fél évben tud bezsákolni ki-ki annyi gázgumis fegyvert, amennyit csak bír. Utána kész, nem lesz több, az új értékesítést betiltják, vége.
-
- Fórumtag
FB-közlemény csak arra vonatkozik.
Erősen OFFtopik terméknél, vagyis nem-hazai gyártású halálos fegyvereknél (kedvenc tömködőseim) tökéletesen működik! Megrendeléskor a listaár 30 vagy 100%-át be kell fizetni (utóbbi esetben 5% kedvezmény), csak akkor élesedik a rendelés és az olaszok akkor veszik gyártásba a terméket. A kívánt díszítéssel, markolat és/vagy ágyazás-anyaggal, széria vagy esetleg extra-kaliberben. Majd jön egy hírlevél, hogy ha még kell valami, siessek a pulthoz, mert zárják a negyedéves rendelést. 2-3 hét és a laminátummal a kezemben a kívánt vas.TotoHU írta: ↑2020.05.06. 22:34 Én az előleg vagy a teljes előre kifizetés lehetőségét sem zárnám ki. Ez megállapodás (vásárlói szerződés) kérdése.
Ott van az autóipar, ahol sok esetben a vételár jelentős, vagy éppen teljes részének kifizetése pillanatában történik csak az autó megrendelése, csak akkor ütemezik be a gyártást!
.....
És mielőtt azt mondanánk hogy OK azért álljon már meg a lakodalmas menet, ez egy gumilövedékes fegyver nem egy családi autó - nos, mostanában szerintem éppenhogy nagyobb kereslet van a gumis fegyverekre, mint az autóra. Az autóiparban bevált jó gyakorlatot átvenni itt sem lenne szégyen szvsz.
Szándék kérdése...
- David.xxi.
- Fórumtag
Ki lett jelentve, hogy 100db fog készülni mikor lehet hogy 3x annyira lesz igény? Ez miféle üzletpolitika? Vagy az a célja, hogy feltüzelje a kibontakozó vásárlási szándékot szándékot?
Nagyon tetszik a Space Line, de minden a fegyveren kívüli körülmény a Zalánt teszi vonzóbbá...
Gondolom, mivel bizonytalan a gyártás, nem akarják napi szinten kezelni az "Én már kifizettem! Hol a puskám??" című történeteket.... Ezért gondolom, hogy nem akarnak pénzt előre beszedni.TotoHU írta: ↑2020.05.06. 22:34 Nem lehet tudni az okát, azt sem hogy ez csak a Space Line-ra szól vagy a Művek összes többi termékére?
Mindesetre ez nem az első örvendetes és előremutató lehetőség a Gyöngysor utcában, főleg amióta ilyen kurrens cikknek számítanak a Művek termékei.
Én az előleg vagy a teljes előre kifizetés lehetőségét sem zárnám ki. Ez megállapodás (vásárlói szerződés) kérdése.
Ott van az autóipar, ahol sok esetben a vételár jelentős, vagy éppen teljes részének kifizetése pillanatában történik csak az autó megrendelése, csak akkor ütemezik be a gyártást! Nem az a kérdés hogy hónapokat kell várni, hanem az hogy mennyit - és az is benne van hogy előre nem látott okokból csúszik az átadás. Sőt, az ott keresettnek számított járművek már mind elővételben elkelnek, előre!
Én ezt sem látnám egyáltalán ördögtől való gyakorlatnak. A gyártónak nincs semmilyen kockázata, hiszen az árut megrendelték, kifizették. A cash-flow-nak jót tesz, hogy a vételár már a megrendelés pilanatában befolyt, a gyártás összes jövőbeli költsége már a megrendelés pillanatában fedezve van. Emellett már a megrendeléskor sokkal pontosabban tudni fogja mekkora gyártási darabszámot tervezzen a közeljövőben. A vevő is bizos lehet benne, hogy a megrendelési dokumentum alapján neki biztosan lesz egy olyan terméke X hónapon belül, adott esetben némi kedvezményt is kaphat, amiért hónapokkal előre kifizette a terméket.
És ha még a vírus pánik nem lenne elég, itt az új határidő, 2023 január 1. A hátralévő két és fél évben tud bezsákolni ki-ki annyi gázgumis fegyvert, amennyit csak bír. Utána kész, nem lesz több, az új értékesítést betiltják, vége.
Szia,evolvens_design írta: ↑2020.05.06. 01:03 Egész jól bírják a POM-ok, de a biztonság kedvéért lesz egy kaliber-furat az új Space-Line oldalán, amin ellenőrizni lehet, hogy használható-e még a lövedék.
Két technikai kérdésem lenne a Space line-al kapcsolatban:
- tegyük fel hogy a PAK töltény nem sült el (rá is lett revolverezve) ilyenkor ha hátrahúzom a zárat és vissza (gondolom hátra lehet attól, hogy már egy POM csőre van töltve) mi fog történni az adogatással? betesz még egy POM-ot? vagy marad az egy POM benne? vagy kilöki a már benne lévőt és tesz egy újat bele?
- ha a beszerelt Blow gázpisztoly megadná magát (hardcore user esetén simán elképzehető... 1-2ezer lövés után POM lefojtással) akkor a pisztolyt a gyártó ki tudja cserélni benne? ilyenkor újra kell vizsgáztatni?
Előre is köszönöm.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- WildBear23
- Veterán
Lehetne eleve úgy gyártani, hogy a pisztoly kiszedhető legyen.vato írta: ↑2020.05.07. 10:02 Szia,
Két technikai kérdésem lenne a Space line-al kapcsolatban:
- ha a beszerelt Blow gázpisztoly megadná magát (hardcore user esetén simán elképzehető... 1-2ezer lövés után POM lefojtással) akkor a pisztolyt a gyártó ki tudja cserélni benne? ilyenkor újra kell vizsgáztatni?
Vagy innen már csak egy lépés, hogy külön lehessen venni ezt az "upper" kiegészítőt, aztán majd az user beleteszi a BLOW TR17-et.
De ennek gondolom jogi akadálya van.
Folyamatban van olyan fejlesztés, ami viselhető méretű fegyvert eredményez?
Vagy home defense vonalon lesznek további termékek?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Elolvastad az alábbi sztorit a topiktárstól? Amire hivatkozott az a Pedersoli, aki nem egy autógyár hanem elöltöltős (többnyire) fegyvereket gyártó cég, és pontosan ilyen előrendeléses szisztémában gyártja a fegyvereket.
Jé, működik nekik!
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
A Pedersoli ha megrendelik le tudja gyartani.
Mas ceg ha van kedvuk talan le tudjak gyartani.
Nem ugyanaz.
Mas ceg ha van kedvuk talan le tudjak gyartani.
Nem ugyanaz.
ingyom bingyom tálib-e?
Igazából szerintem ez így érthető. Nem a legjobb így a rendszer, de ha ez lenne belőle, az még rosszabb lenne.
Folynak TEK fejlesztések (Thomaster-Evolvens-Keserű ), de természetesen titkosak. Látva a mini-HDM projekt állását (tavaly ilyenkor már "majdnem kész" volt, aztán azóta semmi), jobb is ha az álmokat / terveket / protókat nem mutogatjuk. Majd ha lehet menni értük a boltba.WildBear23 írta: ↑2020.05.07. 10:39 Folyamatban van olyan fejlesztés, ami viselhető méretű fegyvert eredményez?
Vagy home defense vonalon lesznek további termékek?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Teljesen jó irány.Thomaster írta: ↑2020.05.07. 11:25 Folynak TEK fejlesztések (Thomaster-Evolvens-Keserű ), de természetesen titkosak. Látva a mini-HDM projekt állását (tavaly ilyenkor már "majdnem kész" volt, aztán azóta semmi), jobb is ha az álmokat / terveket / protókat nem mutogatjuk. Majd ha lehet menni értük a boltba.
Sok másik cégnek is az az üzletpolitikája, hogy csak boltban lévő, ténylegesen kapható dolgokat propagáljuk, a többit nem.
Kivétel a Pitbull 19M ahol egy érdekes közösségi közvélemény kutatás alapján került kiválasztásra több lehetséges design elemből az, amit az úri közönség a legjobbnak tartott. Ez viszont nagyon érdekes történet volt!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Thomaster írta: ↑2020.05.07. 11:25 Folynak TEK fejlesztések (Thomaster-Evolvens-Keserű ), de természetesen titkosak. Látva a mini-HDM projekt állását (tavaly ilyenkor már "majdnem kész" volt, aztán azóta semmi), jobb is ha az álmokat / terveket / protókat nem mutogatjuk. Majd ha lehet menni értük a boltba.
Mottó :Az élet szar, aztán meghalsz...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ígérni valahogy úgy kellene mint az űrpuskánál volt.
Csak sajnos az meg idő előtti ígéret volt, mert a nagy csindadrattával, apránként, mindig kicsit többet bemutató (és egyébként profi) promó videók után derült ki hogy itten tulajdonképpen most öt darabról van szó, a többi pedig jön. Majd. Egyszer.
Abból a szempontból viszont mégsem volt baj, hogy ennél az előszériánál még vannak hiányosságok a lámpa + optika rögzítése körül. Főleg a lámpa rögzítését kellene pótolni, a szögletes vetőcső alatti rész sírva kéri egy sín felszerelését. (Amit persze utólag is megtehet a júzer, saját költségére)
Thomaster írta: ↑2020.05.07. 11:25 Folynak TEK fejlesztések (Thomaster-Evolvens-Keserű ), de természetesen titkosak. Látva a mini-HDM projekt állását (tavaly ilyenkor már "majdnem kész" volt, aztán azóta semmi), jobb is ha az álmokat / terveket / protókat nem mutogatjuk. Majd ha lehet menni értük a boltba.