Keresőbe írd be:
Bolo shotgun round
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Keresőbe írd be:
De ő is aranyos lehet (dumbell / barbell)
Jáááj ez de sukár! Ezerhéccá dólár? Há' ketőt aggyá báttya!! (Két darab gumival összefogott vastag 100 dolláros bankjegy guriga asztalra dob)gvass1 írta: ↑2020.01.09. 06:18 Idén 45 éves a cseh legenda, itt az emlékmodell, valamint a hír a cég terjeszkedéséről:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/45-eves ... lekmodell/
Jajj a vésetek. Anélkül jó lenne....gvass1 írta: ↑2020.01.09. 06:18 Idén 45 éves a cseh legenda, itt az emlékmodell, valamint a hír a cég terjeszkedéséről:
Én most találtam meg, de akkor vótmá
Nem, mi azert szeretnenk, mert gaz/gumisban a hatranyai nem szamitanának
A vid elején lévő teszt elég életszerűtlen szvsz. Egy ilyen fegyver nem 10-15 méterre statikus célra pontlövészkedni való. Max pár méter, utolsó esély fegyverként. Akkor eltalálná a célt is.
4 cső ami mind máshova hord, és egyik se oda ahova az irányzék mutat de ok, biztos jó lenne...TotoHU írta: ↑2020.01.11. 14:36 A vid elején lévő teszt elég életszerűtlen szvsz. Egy ilyen fegyver nem 10-15 méterre statikus célra pontlövészkedni való. Max pár méter, utolsó esély fegyverként. Akkor eltalálná a célt is.
Nekem az eljátszott szituáció is marhaságnak tűnik, de nem vagyok amerikai rendőr csak egy magyar LKNBF.![]()
Ez egy max. 3-5 méterre, de inkább kontakt távra szánt BUG. Ott meg tökmindegy, és .357 magnummal odabasz rendesen.
Én inkább egy ilyen kevésbé cicomás anniversary short rail-t vinnékgvass1 írta: ↑2020.01.09. 06:18 Idén 45 éves a cseh legenda, itt az emlékmodell, valamint a hír a cég terjeszkedéséről:
![]()
gvass1 írta: Műanyagszános Glock után itt az alumíniumszános Walther: CCP M2 9 mm Browning Short
gvass1 írta: ezt a poént már én is elsütöttem:-))):
teljesen pontosan lotted be az arat, a hazai importornel a 9x19 mm-es CCP jelenleg 246 ezer Ft:
köszi a kiegeszitest!
P88 markolat forma.gvass1 írta: ↑2020.01.20. 10:40 Walther nehézsúlyú új kompaktja, az acéltokos Q4 SF - nem, ez sem lett megfizethetőre árazva:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/walther ... kos-q4-sf/
![]()
igen, de en csak azt nezem, hogy "mi kerül ezen a pisztolyon majdnem két CZ Shadow2 árába???"
Hát nagy tapasztalatnak nem nevezném, 20-30 lövés, durran, lő, talál, hiba nincs (Glockból). A hasonló Lapua CEPP szintén. Ezek elvileg megvehetők önvédelemre. De van olyan bolt, ahol mindent adnak, arra is.
Maci22hun írta: ↑2020.01.22. 11:49 Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata Glock21 45ACP pisztollyal?
Elgondolkodtam egy 45-s kaliberű pisztolyon, feltéve az első kérdést magamnak, mire kellene? Első körben élménylövészetre, illetve ha úgy adódik IDPA-ra is alkalmas legyen.
Ha valakinek van akár más 45-s kaliberű pisztollyal tapasztalta és megossza, azt is megköszönöm!
Üdv
Mekkora kezed van?Maci22hun írta: ↑2020.01.22. 11:49 Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata Glock21 45ACP pisztollyal?
Elgondolkodtam egy 45-s kaliberű pisztolyon, feltéve az első kérdést magamnak, mire kellene? Első körben élménylövészetre, illetve ha úgy adódik IDPA-ra is alkalmas legyen.
Ha valakinek van akár más 45-s kaliberű pisztollyal tapasztalta és megossza, azt is megköszönöm!
Üdv
Viszonylag nagy tenyerem van P320 X5-t használok, attól nem tartanék!gvass1 írta: ↑2020.01.22. 12:18 Mekkora kezed van?
Nekem meg az 21SF is picit nagy nagy volt, a Gen4-esek mar jobbak, de azok sem rövid ujjuaknak valok. Amúgy megbízhatók és a .45-ösök szórása kifejezetten jó.
És mekkora fizud?:-)) Mert a .45 ACP lőszer b.aszott draga, meg ha toltod is.
Videónk:
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... cp-1-resz/
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... cp-2-resz/
![]()
Maci22hun írta: ↑2020.01.22. 12:51 Viszonylag nagy tenyerem van P320 X5-t használok, attól nem tartanék!A lőszer árakat néztem igen, ezért lenne első körben élménylövészet az IDPA az odébb van, mert az tényleg combos költség oldalról!
Párszor volt lehetőségem lőtéren 45-s kaliberrel lőni, és nagyon jóbár a Glockot még csak 9x19-l használtam.
Köszi meg is nézem az anyagokat!![]()
A 1911-s típusokra mit mondtok? Nyilván ár/értek arányban a Glock továbbra is az elsők helyen áll.
HCZoli, neked is köszi az infokat!![]()
Igen, ez egy fontos kérdés, mennyire használható kevesebb “szaktudással” is! Olvastam, hogy a tárkapacitás is kisebb mint a Glocknál, és a fegyverek/kiegészítők is jóval drágábbak.
Mesélhetek a tapasztalatokról de azt a terjedelme miatt inkább telefonon vagy személyesen.
köszi, ez baromi érdekes volt! pont ilyen felhasznaloi tapasztalatok a legertekesebbek.Maci22hun írta: ↑2020.01.22. 16:22 Sziasztok,
korábban kerestem 22LR kaliberben nem pontlövő, inkább tréning pisztolyt, azóta sikerült beszereznem egyet, gondoltam ha van rá lehetőség megosztom az első tapasztalataimat ca. 4-500 lövés után, hátha valaki hasonló pisztolyban gondolkozik.
Maga a fegyver egy Walther PPQ M2 22 lr
Ergónómiailag kiváló, nagyobb kezem van, és nagyon kényelmes, nyílván ez szubjektív. Markolatpanelt nem lehet rajta cserélni vagy bővíteni.
Kezelőszervek ill a forma a 9x19-s verzióval megegyezik. A helyretoló rugó gyengébb, az alu szánnal viszont kellemesen együtt dolgozik. 12 lőszeres tár van hozzá, amivel jól használható.
Kivetési akadály nem volt a közel 500 lövés alatt a lőtéren, kb 6-8 alkalommal fordult elő, hogy a szán nem töltötte be a következő lőszert, így rá kellett tölteni a lövés után. Ezt jellemzően Standard lőszerrel csinálta, de HV (nem drágább mint a standard) lőszernél tökéletesen működött. Illetve amit észrevettem, hogy közel 200 lövés után a szán nem minden esetben maradt hátul amikor kifogyott a tár, de ezt a lövészet utáni tisztítás megoldotta![]()
üdv
Köszi!
Nincs mit!
Köszi!Maci22hun írta: ↑2020.01.23. 19:23 Nincs mit!
Én is néztem a Rugert, az is jónak tűnik! A SIG1911 22lr-ről hallottam még, hogy érzékeny a lőszerre.
Hétvégén is viszem lőtérre ezt, ha meglesz az 1000 lövés megírom mennyi akadály volt vele. Most egy 40gr-s új lőszert próbálok, meglátjuk hogy működik!
Ha kérdés van, nyugodtan írj privátba, szívesen válaszolok ha tudok.![]()
Pestre ritkábban járok, de ha megyek jelzek! Én Győrből vagyok, ha erre jársz szólj!
Nem a Korthokkal voltak komoly működésbeli gondok?gvass1 írta: ↑2020.01.25. 07:38 Korth Nigthawk NXR .44 Magnum - állat, és hál istennek megfizethetetlen:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/korth-n ... 44-magnum/
![]()
De. Viszont ez attól még baromi jól néz ki.
ma lőttem két tárat egy gen4 golck 19-ből, akadály nem volt, hátrarúgása érezhetően kisebb volt mint egy sztenderd para lőszer (100 vs 124 grain), pontossága is oké, ezt tudtam belőle kihozni 14 lövés (alsó széle közepe az 10 méterről, a többi 25 méterről):
Jobb, de anno még a 124 grain-es FMJ fiocchihoz állítottam be (ütögettem:)) a hátsó irányzékot, azzal középre visz.
Köszönöm szépen, közben már vettem én is,hasonló a tapasztalat.vato írta: ↑2020.01.25. 18:11 ma lőttem két tárat egy gen4 golck 19-ből, akadály nem volt, hátrarúgása érezhetően kisebb volt mint egy sztenderd para lőszer (100 vs 124 grain), pontossága is oké, ezt tudtam belőle kihozni 14 lövés (alsó széle közepe az 10 méterről, a többi 25 méterről):
IMG_0283.JPG
olcsó, bár kétségeim vannak az expanziójával kapcsolatban (netes videók nem győztek meg), hosszába lőttem 2,5 literes palackra, átvitte simán, míg a hornady critical defense ftx (115 grain) megáll benne és szépen kinyílik. Szóval maradok annál
Áh, nekem már a .357 se esik jól egy könnyű revolverből, nem ergonomikus markolattal. Mondjuk rendes markolattal (ha nem olyan érzés minden lövés, mintha valaki egy bottal csapkodná a tenyeremet) igencsak élvezhető. 500-asról nem tudom elképzelni, hogy jól tudna esni, de biztos nem utasítanám el a próbát, ha valaki a kezembe nyomja.
Olyan mintha támadó gránát robbanna az ember kezében, tört már csukló, nyílt szét bőr a homlokon és lőtték le a háta a mögött állót , nagyon észen kell lenni, volt aki kérte, hogy lőhessen 5-öt, 1-et javasoltam, 2 lett belőle, első és utolsó- hívatásos volt-Fortitu írta: ↑2020.01.26. 20:48 Áh, nekem már a .357 se esik jól egy könnyű revolverből, nem ergonomikus markolattal. Mondjuk rendes markolattal (ha nem olyan érzés minden lövés, mintha valaki egy bottal csapkodná a tenyeremet) igencsak élvezhető. 500-asról nem tudom elképzelni, hogy jól tudna esni, de biztos nem utasítanám el a próbát, ha valaki a kezembe nyomja.
Ha valaki véletlenül pont akkor járna Tabon, amikor én, és lenne nála valamelyikből, akkor én bármelyiket IS kipróbálnám. .44 magnummal lőttem már, de .357-re nem emléxem...Fortitu írta: ↑2020.01.26. 20:48 Áh, nekem már a .357 se esik jól egy könnyű revolverből, nem ergonomikus markolattal. Mondjuk rendes markolattal (ha nem olyan érzés minden lövés, mintha valaki egy bottal csapkodná a tenyeremet) igencsak élvezhető. 500-asról nem tudom elképzelni, hogy jól tudna esni, de biztos nem utasítanám el a próbát, ha valaki a kezembe nyomja.
Remélem ez a "háta mögött állót" eset valahol máshol történt, és nem saját élmény.
Gyors dupla...Fortitu írta: ↑2020.01.26. 21:32 Ijesztő egy valami, így kell majdnem meghalni tőle:
https://youtu.be/C4OE78spknk
Én "csak" 460-ast próbáltam, azon olyan kompenzátor van (de szerintem az 500-as is ugyanaz) hogy jóformán teljesen egyenesen hátrafelé tol, felfelé szinte semmit nem mozdul, ráadásul időben is kicsit jobban elosztva, nem csapásszerűen. Egyértelműen sokkal kellemesebb volt vele lőni mint az 50-es DE-el vagy akár 41-es Magnummal, pedig nem kicsit combosabb náluk (3000/2000/1500 J).
Ha több évtizedes az irányzék akkor gyengül a fénye természetesen. Amúgy sötétben elégnek kell lennie. Ha nincs egészen sötét, tehát még jól látod az irányzékot, akkor valóban nem látod a fényét. Legközelebb ha találkozunk, megnézheted az enyémet.TotoHU írta: ↑2020.01.27. 10:58 Sziasztok!
Akinek van személyes tapasztalata, dobna némi infót pls?
Keresek Glock-ra láthatóbb irányzékokat, mivel ugye itthon elég sokszor lövünk pincehelyiségekben, a gyári műanyag meg ilyen körülmények között nem ideális.
Elolvastam csomó értékelést meg néztem youtube-os videókat. Ez alapján két típust istenítettek mindenhol: a Trijicon HD-t és a TruGlo tríciumos irányzékokat. A hétvégén azonban egy ismerősömnél volt alkalmam megnézni a TruGlo TFX Pro-t a .45-os Glockján, és hát ööö... nem ájultam el tőle! Tényleg nagyon világított . ha egyébként is jól megvilágított helyiségben voltunk. Ha bementem egy rosszul megvilágított szobába, nem sokkal adott többet egy sima, nem tríciumos irányzéknál. Ehhez a kevés pluszhoz képest viszont a 200 EUR feletti jellemző árak baromi sok.
Maradt az ipscstore-os "Eemann Tech" féngyűjtős irányzék, és a gyári Glock - amit van ahol tíciumosnak írnak, van ahol nem, fene tudja. Ez sem olcsó, 30-40 körüli árak vannak itthon. Az előbbinél viszont tetszik hogy piros az első irányzék (vagy olyan amilyen szálat beteszel, 1,5 mm fénygyűjtő szál van benne) ez elvileg segíti a gyorsabb célkép felvételt. Ennél viszont kérdéses hogy meddig fogják a szálak bírni kipotyogás nélkül? Kapnak terhelést rendesen.
Ez a kettő irányzék - van valakinek tapasztalatuk vele? Vagy más tippje?
Ez a gyári "night sight". Egy-két komment szerint ez sem világít igazán, cserébe az "U-ba teszed a pöttyöt" Glock irányzékhoz képest ez azért klasszikusabb.
Glock sight.jpg
Ez pedig az ipscstore-os.
Eemann sight 2.jpg
HD-ra igen, nekem is van fegyverlámpám, néha fel is kerül a fegyverre. ,-) De én most lőtérről, edzésről, versenyre gondolok elsősorban.Fortitu írta: ↑2020.01.27. 11:15 Ha több évtizedes az irányzék akkor gyengül a fénye természetesen. Amúgy sötétben elégnek kell lennie. Ha nincs egészen sötét, tehát még jól látod az irányzékot, akkor valóban nem látod a fényét. Legközelebb ha találkozunk, megnézheted az enyémet.
A fénygyűjtő szálas szerintem eleve jó fényben emeli ki még jobban az irányzékképet, sötétben nem sok extrát fog adni. Volt olyanom is, tartósággal nem volt gond.
Amúgy meg fegyverlámpa.
Szitufüggő, de edzésen is lehet használni. De értem, kifejezetten az irányzékot akarod jobban láthatóvá tenni.
Lőjé' csípőből, akkor nem kell irányzék
Előző munkahelyemen egyik kolléga 20 m-ről csípőből eltalálta a kb. 30×30 centis fémcélt 2 lövésből 2×.
"- az emberek elsöprő többségének nem lesz ötöse a lottón!
OFF
Jürgen, Bill és Szergej azon gondolkodik a képet nézve, milyen red dot mehetne rá. Pistike azon, kompatibilissé tehető-e valahogy a tár bizonyos mobil töltényűrökhöz.gvass1 írta: ↑2020.01.28. 06:44 Olcsó, pump-action bullpup shotgun - itthon is legális lenne vadászatra!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/black-a ... n-soretes/
![]()
Nem akarod olcsó pénzér' eladni ezt az akadozós vackot? Mi ez? Glock?TotoHU írta: ↑2020.01.28. 18:46 Ritkán látható kép . És a lőszer ami képes erre. Vagy 4-5 akadályom volt ma Glock-al ettől . Előtte 1300 lövés során egyetlen sem.
Igazi hitvány lőtéri hulladék, olcsó húsnak híg a leve kategória... Jah ez akasztotta el anno a Stribogot is a Kaliber video alatt.
20200128_165756.jpg
IMG-3d9040ee5e74454d9fa8aed536c28d7a-V.jpg
pedig ott van rajta hogy premium kategoriaTotoHU írta: ↑2020.01.28. 18:46 Ritkán látható kép . És a lőszer ami képes erre. Vagy 4-5 akadályom volt ma Glock-al ettől . Előtte 1300 lövés során egyetlen sem.
Igazi hitvány lőtéri hulladék, olcsó húsnak híg a leve kategória... Jah ez akasztotta el anno a Stribogot is a Kaliber video alatt.
20200128_165756.jpg
Nekem is ajánlották, de maradtam a Magtechnèl inkább.
Nem csodálom. Ez egy f.os. Vettem belőle párszáz darabot, mert a Frommerben akcijóóós volt. De kár volt. Sejthettem volna hogy kisker áron 63 Ft-ért nem szabad csodát várni.
Ebből láttam azt hiszem valami deformált hüvelyfenekűt egyszer. Magtech valóban nem rossz, én mondjuk SB-t lövök általában, azzal is kereken 0 probléma volt eddig.TotoHU írta: ↑2020.01.28. 18:46 Ritkán látható kép . És a lőszer ami képes erre. Vagy 4-5 akadályom volt ma Glock-al ettől . Előtte 1300 lövés során egyetlen sem.
20200128_165756.jpg
igen, meg hüvelyvonó-kiszakadások és műanyag-repedések a szánon is előkerültek, bár igen kis számban.HCZoli írta: ↑2020.01.29. 08:14 Glock 44 kaboom?
https://www.youtube.com/watch?v=-vBWqyH ... XxPXeAuQkI
Milyen érdekes, a BT nem érzi degradálónak a "konkurencia" tárjait használni, szemben pl a Grand Power-el.gvass1 írta: ↑2020.01.29. 08:33 Egycentis svájci glock-táras géppisztoly:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/bt-apc1 ... ppisztoly/
![]()
Érdekes, hogy nem hal ki a 10mm Auto kaliber.gvass1 írta: ↑2020.01.29. 08:33 Egycentis svájci glock-táras géppisztoly:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/bt-apc1 ... ppisztoly/
Mikor lettél olajsejk, tezsvír?WildBear23 írta: ↑2020.01.29. 09:52 Érdekes, hogy nem hal ki a 10mm Auto kaliber.
Mondjuk én szeretek vele lőni.![]()
Amióta a magyar fegyverboltosok fizetnek nekem védelmi pénzt!