Sikerült megfejteni a feliratokat. Az egyik a kés felavató jelmondata:
"Tudja mitől döglik a vámpír."
A másik jótanács a kés kezelőjének:
"Ne vedd foghegyről a vámpírt."
Hát akkor csak óvatosan, mert egyre sötétebb lesz...
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Sikerült megfejteni a feliratokat. Az egyik a kés felavató jelmondata:
Így a jó. Az ábrán szépen mutatja, h kell becsukni.chucky írta: ↑2019.12.18. 15:53 Poénból vettem egy cseh ESP teleszkópos botot "vékony Női verzió".Az normális,hogy kinyitás után nem tudom összetolni?Feltörtem a betont vele de nem akar összecsukódni.Viszont ha a végére koppintok egy picit a kalapáccsal,akkor egyből összemegy![]()
Na most ha kell hozzá a kalapács is,akkor minek a teleszkópos bot???![]()
![]()
![]()
Be kell koptani?![]()
Hmmm,akkor jól csinálom csak rosszul
A teleszkópos botnak szilárdan kell rögzülnie kicsapáskor, mert a döfés is egy jó technika (gyomorszájra, ha olyan közel van az ellenfél, hogy nem tudod ütéshez lendíteni).chucky írta: ↑2019.12.18. 15:53 Poénból vettem egy cseh ESP teleszkópos botot "vékony Női verzió".Az normális,hogy kinyitás után nem tudom összetolni?Feltörtem a betont vele de nem akar összecsukódni.Viszont ha a végére koppintok egy picit a kalapáccsal,akkor egyből összemegy![]()
Na most ha kell hozzá a kalapács is,akkor minek a teleszkópos bot???![]()
![]()
![]()
Be kell koptani?![]()
Én hordani nem akarom de ügyes találmány és hatékony is gyakorlott kezekben.Közben néztem pár videót ahol láttam ezt a mozgatós becsukást.WildBear23 írta: ↑2019.12.18. 17:17 A teleszkópos botnak szilárdan kell rögzülnie kicsapáskor, mert a döfés is egy jó technika (gyomorszájra, ha olyan közel van az ellenfél, hogy nem tudod ütéshez lendíteni).
Az összecsukás könnyen megy, ha az ember kicsit gyakorol.
Én kb. 15 év alatt jópárbotot nyitottam ki és csuktam össze, plusz szoktam gyakorolni is azzal, amit hordok.
Az egyik módszer az, ha sréhen kocogtatod a bot végét valamihez, és közben körbe forgatod.
Egy perc múlva kiold annyira az elülső Morse-kúp, hogy be tudod csukni az első tagot, és a becsukás lendületétől kiold a második is, és teljesen becsukódik a bot.
A másik módszer ha kézzel próbálod hajlítgatni az elülső tagot, és mindig kicsit elforgatod.
Mivel 50HRC-re feledzett, hidegen húzott acél, ezért nem fog meghajolni, de 1-2 perc után így is kiold a Morse-kúp.
Költői kérdés.WildBear23 írta: ↑2019.12.18. 21:04 Vipera:
Régóta foglalkozom vele, hatékony önvédelmi eszköznek tartom.
Még a legelső GunBoxban vettem az elsőt, K++ Security Teleskopabwehrstock (teleszkópos védekező bot) néven.
Előnye, hogy kicsi, jól rejthető, könnyen hordható (főleg a kompakt verzió).
Gyors és csendes a használata. Nem dörren, nem fut össze a fél környék.
Otthon gyakorolhatsz vele, nem kell lőtér és golyófogó.
Nem fogy ki belőle a lőszer, nem jár le a szavatossága. Nem műanyag, nem spiáter, hanem edzett acél.
Egy elszánt (bedrogozott) késes támadót nem biztos hogy megállít a spray, vagy gumigolyó, de ha eltöröd a karját az igen.
(Ami még mindig jobb, mint ha meghentelne..)
És a Biblia is ezt ajánlja..
"Ha a halál árnyékának völgyében járok is,
Nem félek a gonosztól, mert te velem vagy.
A te botod és pálcád oltalmaz.."
Nekem pl. semmilyen averzióm nem lenne súlyos sérülést okozni bárkinek, aki rámtámad. Míg valaki tisztességes és konfliktuskerülő ember, viselje a támadója a kockázatát, hogy lefittyedt csuklóval/karral távozik. Nyilván elkerülöm az ilyesmit, mert nem akarok büntetőeljárást, engedélyeket és munkát elveszíteni, de elvi síkon ez a véleményem.
Súlyos/ halálos sérülést én csak legvégső esetben okozok. Pl saját lakáson belül ér támadás. Ott egészen biztos, hogy ha van lehetőségem, ledarálom a támadót. Viszont közterületen, ahol a támadó lelassításával el tudok pucolni, inkább nem vállalom a gyilkosságot, vagy az STS-t. Inkább legyen színház, meg csődület a gázpisztoly miatt. Az már jó, mert megszakad a témadás.nemtokregelni írta: ↑2019.12.18. 22:41 Nekem pl. semmilyen averzióm nem lenne súlyos sérülést okozni bárkinek, aki rámtámad. Míg valaki tisztességes és konfliktuskerülő ember, viselje a támadója a kockázatát, hogy lefittyedt csuklóval/karral távozik. Nyilván elkerülöm az ilyesmit, mert nem akarok büntetőeljárást, engedélyeket és munkát elveszíteni, de elvi síkon ez a véleményem.
Félre ne értsétek, én nem bíztatok vipera viselésre senkit, de elsősorban a jogi környezet miatt, nem morális okból.
Ebben teljesen igazad van.Mr. Senki írta: ↑2019.12.18. 23:11 A kontaktfegyverek eredményes használatához kell a legerősebb kiképzés, és.a legnagyobb gyakorlat. Ez pedig egy átlag civil esetében nagyrészt nincs meg.
Ezért fázok kicsit attól, hogy egy szakfórumon feltételek nélkül, hatásos védelmi eszköznek tűntessünk fel egy kontakt frgyvert. (A késeket is ilyennek gondolom.)
Nem használtam még élőben, és igen, szoktam vele gyakorolni: az ESP-nek van egy nagyon jó oktató DVD-je, az alapján.
Igen, botnak bot. Ellenbem súlya, keménység okán egytlen fejre mért ütés végezhet egy emberrel. De még egy bordánverés is. Mivel nincs hangja, ezért ezt szépen csenben el lehet vele végezni. Védett személy közelébe normál esetben nem kerülsz, ezért nyilván ezzel elnököt nem tudsz cirkunveniálni. Ellenben haragost, utcán, stb mögélopózva tudsz.WildBear23 írta: ↑2019.12.19. 08:09 Nem használtam még élőben, és igen, szoktam vele gyakorolni: az ESP-nek van egy nagyon jó oktató DVD-je, az alapján.
Hülyeség hogy orvgyilkos eszköz lenne, számos ország rendőrsége használja, mint less-lethal eszközt.
Az amerikai zsaruknál szinte elmaradhatatlan az ASP, de használja a svéd, britt, ír, cseh+szlovák, spanyol, stb. rendőrség is.
Nem kell démonizálni, ez egy bot.
Annyi az előnye, hogy összecsukható, ezért jól rejthető.
Nem lehet vele "véletlenül" agyonverni senkit.
(Ezt az "orvgyilkos eszközt" hogy gondoltad? Meg akarod ölni az elnököt, odalopózol mögé, és gyorsan agyonvered egy teleszkópos bottal..?)
Itt befejeztem a társalgást, mert személyesre vetted a dolgot. Részemről nem személyes történet, így ebbe nem is megyek ebbe bele.WildBear23 írta: ↑2019.12.19. 09:02 "Mivel nincs hangja, ezért ezt szépen csenben el lehet vele végezni. Védett személy közelébe normál esetben nem kerülsz, ezért nyilván ezzel elnököt nem tudsz cirkunveniálni. Ellenben haragost, utcán, stb mögélopózva tudsz."
"Mögélopózva" le tudod szúrni késsel is, vagy akár egy téglával is fejbeverheted. Vagy egy bazi nagy spiáter gázpisztollyal is.
Démonizáljuk, és tiltsuk be ezeket is, mint "orvgyilkos eszközöket"..?
"Viszont mint írtam, nem ez a fő problémám a kontakt távon működő fegyverfélékkel. A gond a kontakt táv."
Magyarországon a legtöbb támadás kontakt távolságból történik, ritkán van lehetőség arra, hogy messziről megsorozd gázpisztollyal.
A teleszkópos bot így is messzebbre hatásos, mint a kés (ami a leggyakoribb támadószköz, ami ellen védekezni kell), vagy boxer, sokkoló.
"Ezért nem tartom jónak a viperát mint önvédelmi eszközt. Pláne közterületen nem, ahol van lehetőség felszívódni, eltűnni. "
Igen, ha megvédted magad, és nem a véredben fekszel a földön, mert elakadt az öntöltő gázpisztoly, és késsel meghenteltek!
Nézd Riggs, attól hogy Te Südüköm Arkadas spiáter öntöltőt hordasz önvédelemre (valósághű csőtorkolattal), attól más még más eszközt preferálhat.
A teleszkópos bot is egy az önvédelmi eszközök közül, mint a paprikaspray, gázpisztoly, gumigolyós, egykezes kés, Civilian, taktikai toll, stb.
Ezt szerintem nem is vitatta senki. Szóval ne sértődj meg, mert hasznos olvasni a véleményeket.WildBear23 írta: ↑2019.12.19. 09:02 Nézd Riggs, attól hogy Te Südüköm Arkadas spiáter öntöltőt hordasz önvédelemre (valósághű csőtorkolattal), attól más még más eszközt preferálhat.
A teleszkópos bot is egy az önvédelmi eszközök közül, mint a paprikaspray, gázpisztoly, gumigolyós, egykezes kés, Civilian, taktikai toll, stb.
Eszembe nincs megsértődni. Csak nem megyek át ovisba.
Nem neked szólt.
De miéééért?
Én sem értem mi baja van.. Riggs, mi a gond?
Szerintem ennél a résznél csúszott el a beszélgetés:
Nekem nincs bajom, csak próbálok szakmai síkon maradni.
Arra írtam példát, hogy mindenki mást preferál.Fortitu írta: ↑2019.12.19. 10:56 Szerintem ennél a résznél csúszott el a beszélgetés:
"Nézd Riggs, attól hogy Te Südüköm Arkadas spiáter öntöltőt hordasz önvédelemre (valósághű csőtorkolattal), attól más még más eszközt preferálhat."
Úgy tűnt, hogy személyes támadásnak vetted a dolgot és megsértődtél. Csak azért ugattam bele, mert bár nem hordok viperát, de érdekes olvasni a témáról pro-kontra.
Ezen a lumintop lámpán én is agyalogtam, de a spec akkuigénye miatt ejtettem.HandaBandy írta: ↑2019.12.21. 17:15 Üdv az Uraknak!
Lámpából ez az aktuális készlet és a lumintop fw3a titán sst20 LED-es verzió az EDC kedvenc.
Elöl a bal oldali pici lámpa micsoda?HandaBandy írta: ↑2019.12.21. 17:15 Üdv az Uraknak!
Lámpából ez az aktuális készlet és a lumintop fw3a titán sst20 LED-es verzió az EDC kedvenc.
Igen!HandaBandy írta: ↑2019.12.21. 22:17 Egy nagy lámpa blogger írta pár éve, hogy eldurrant neki egy 18650-es pedig márkás volt és komoly töltő. A szerte freccsenő forró elektrolit pedig meggyújtott egy függönyt, de szerencsére közelben volt.
Töltőt ne hagyjunk felügyelet nélkül!
A gyereknek meg FW-190-es makettet?
Nem, az is nekem jött. Az egy 1:32-es elég részletes nodell. Még korai lenne egy 10évesnek.
Nálatok Narnia van a szekrényben vagy hova a bánatba fér el egy akkora lakásban ennyi cucc?!?
Tapasztalatok.
Nem akarlak megbántani, de én vennék egy rendes tokot ahhoz a revolverhez. Hidd el, utána nem is fogod érteni, hogyan tud valaki ilyen tokot hordani. Legalábbis rejtve, nyíltan még elmegy (eláll nagyon). Már ha ez az örvrefűzős verzió, a klipszes az max másik oldalon belső tokként használható szerintem.
A tok az klipszes. Télen kabát alatt még elmegy. Spray-ből van 3xCS is ami többször van nálam (zsebbe jobban elfér). Melyik lehet szerinted az elfogadhatóbb tok? Tok témában kicsit láma vagyok. Nyilván szempont a testen viselés kényelme, és a gyors előrántás lehetősége.Fortitu írta: ↑2020.01.09. 20:49 Nem akarlak megbántani, de én vennék egy rendes tokot ahhoz a revolverhez. Hidd el, utána nem is fogod érteni, hogyan tud valaki ilyen tokot hordani. Legalábbis rejtve, nyíltan még elmegy (eláll nagyon). Már ha ez az örvrefűzős verzió, a klipszes az max másik oldalon belső tokként használható szerintem.
mod.: A jet vs fog vita lehet picit már hitbéli kérdés, de önvédelemre én csakis fogot vennék. Plusz ez közterületen tiltott, 50-ig terjedő pénzbírság, plusz fél évre ugrik a tartási engedély ha van.
Nekem a Roti-féle formazáró bőr tokok.tornas78 írta: ↑2020.01.09. 21:18 A tok az klipszes. Télen kabát alatt még elmegy. Spray-ből van 3xCS is ami többször van nálam (zsebbe jobban elfér). Melyik lehet szerinted az elfogadhatóbb tok? Tok témában kicsit láma vagyok. Nyilván szempont a testen viselés kényelme, és a gyors előrántás lehetősége.
Van itt tokos topik, olvasd át, aztán kérdezz ott.tornas78 írta: ↑2020.01.09. 21:18 A tok az klipszes. Télen kabát alatt még elmegy. Spray-ből van 3xCS is ami többször van nálam (zsebbe jobban elfér). Melyik lehet szerinted az elfogadhatóbb tok? Tok témában kicsit láma vagyok. Nyilván szempont a testen viselés kényelme, és a gyors előrántás lehetősége.
A kést amit otthon megéleztem.
két irány van
https://ferfiakjatekboltja.hu/lista/523 ... ros-elezok
Meg a barnításnak sem sokat használ.
Valami olyan technika kellene amit hazilag ra tudok tenni, capazashoz nem ertek..
Ja, műanyagot!
ha paracord markolatot szeretnél rá, de a vastagsága a markolatnak jócskán változni fog.vato írta: ↑2020.01.10. 19:42 Üdv, van egy ilyen kis (~8cm él) EDC-m. Az a gondom vele hogy csúszós ez a sima markolat rajta.
Van valami ötlet mivel tudnám érdesíteni? Vmi anyaggal bekenni, vagy betekerni? Ugyanakkor legyen tartos is..
Anno Riggs pimpelte a sportpisztilyok famarcsáit, de mar nem emlékszem mi volt a technika(regi kéken elveszett)
907DCF13-73E4-40C9-9ABA-7238189F274A.jpeg
Megnéztem köszi, gravírozás akár jó is lehet.ZOLKET írta: ↑2020.01.11. 08:08 ha paracord markolatot szeretnél rá, de a vastagsága a markolatnak jócskán változni fog.
https://www.youtube.com/watch?v=riejhstyKJA
vagy gravírozva
https://www.youtube.com/watch?v=tnJiB1IxWkc
2020110011.png
Gun wrap esetleg?vato írta: ↑2020.01.11. 10:18 Megnéztem köszi, gravírozás akár jó is lehet.
Közben én ezt a szalagot találtam küldöldi késes oldalakon említve. Ezzel betekerve tapadós gumi réteg kerül rá (önhegesztő)
https://www.conrad.hu/hu/onhegeszto-szi ... 45554.html
Vagy gumi spré:
https://www.praktiker.hu/epitkezes-laka ... re-details
Szia nekem ez vált be, már használtam pár kérem elezéshez, és elégedett vagyok vele
Én otthonra keresek élezőt, valamilyen motorosat, mert a fentebbiekhez nincs türelmem. Van valakinek javaslata/tapasztalata?jó ha van írta: ↑2020.01.10. 11:48 https://ferfiakjatekboltja.hu/lista/523 ... ros-elezok
Válogass. Az a Schráde elég jóképűnek tűnik. Ha abból rendelsz, hozass egyet belőle nekem is. Úgy megvan a 2 egy kosszal!![]()
Bár nem motoros, én még mindig Sharpmaker hívő vagyok. Alapvetően topa vagyok az ilyesmihez, de azzal borotvaélt csinálok minden késre. Tudom, mocsok drága, de pl. az enyém már megvan 10 éve.
Akkor már inkább DMT Aligner, árban kb. ugyanaz, cserébe gyémántos (jóval hamarabb végez vele az ember).nemtokregelni írta: ↑2020.01.14. 11:07 Bár nem motoros, én még mindig Sharpmaker hívő vagyok. Alapvetően topa vagyok az ilyesmihez, de azzal borotvaélt csinálok minden késre. Tudom, mocsok drága, de pl. az enyém már megvan 10 éve.
végül ezt az "önhegesztő" kaucsuk gumiszalagot próbáltam ki:vato írta: ↑2020.01.10. 19:42 Üdv, van egy ilyen kis (~8cm él) EDC-m. Az a gondom vele hogy csúszós ez a sima markolat rajta.
Van valami ötlet mivel tudnám érdesíteni? Vmi anyaggal bekenni, vagy betekerni? Ugyanakkor legyen tartos is..
Anno Riggs pimpelte a sportpisztilyok famarcsáit, de mar nem emlékszem mi volt a technika(regi kéken elveszett)
907DCF13-73E4-40C9-9ABA-7238189F274A.jpeg
Ez akár kompakt tükörnyél komfortosabbá tételére is alkalmas lehet.
A gazsprémre is tekertem már, eddig leukoplasztoltam, de ez jobb fogast ad .
Ha már régi izzós zseblámpák LED-re átalakításáról beszélgetünk: nem az a legegyszerűbb, hogy E10 LED kerül az izzó helyére? Feltételezem műszaki oka van, hogy ehelyett barkácsolnak. Nem titkolom, hogy Martin Riggs válaszára (is) kíváncsi vagyok.swordmanus írta: ↑2020.02.03. 22:14 Tudok mutatni egy átalakítást, nekem van egy.
Lényeg: rendeltem egy olcsó X5 ledet. Ez került egy réz riasztóhüvelyre (márhogy ellőttre), ami pont a méret az izzó helyére. Így kb. jó a foncsor. Kis hővezetőpaszta, meg két pici kábel két kis saruval a laposelem füleire. Ennyi. A kapcsoló és a lámpakülső maradt az eredeti.
Mindent értekswordmanus írta: ↑2020.05.03. 22:10 Ha valaki nősülni szeretne, meg a késeket is szereti, vagy csak úgy megnézné, hogy kell kovácsolni...
https://www.youtube.com/watch?v=VPMahCqLOe4