Namost.... Nem kötekedésből, meg hát egy szivarvágó is lehet a szivarozóknak EDC - bár ezen az alapon egy gatya is lehetne az -, meg aztán a humidor még a legjobb indulattal nézve sem EDC.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
[/quote
Ja ja.
Itt van kés.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Kíváncsi vagyok, hogy ki meri elsőként megírni Gastonnak, hogy pont fordítva: médium az egyes szám, média a többesGaston Glock írta: ↑2018.07.05. 08:37 OFF:
Média latin eredetű szó. Latinul a többesszám úgy hangzik, hogy médium. Viszont annak a szónak a magyarban pejoratív, másra használandó értelmezése is van, ezért szerintem nyugodtan lehet médiákat írni, amolyan magyarosan. Az meg hogy latinul nyelvtanilag nem helyes a kutyust sem érdekel.![]()
Jah, lehet. Bazi régen tanultam már és keverem.
Válassz egyetGaston Glock írta: ↑2018.07.05. 08:37 OFF:
Média latin eredetű szó. Latinul a többesszám úgy hangzik, hogy médium. Viszont annak a szónak a magyarban pejoratív, másra használandó értelmezése is van, ezért szerintem nyugodtan lehet médiákat írni, amolyan magyarosan. Az meg hogy latinul nyelvtanilag nem helyes a kutyust sem érdekel.![]()
OK, írjátok még meg vagy huszan ugyanazt.nemtokregelni írta: ↑2018.07.05. 11:08 Válassz egyet
Piros tabletta: Pont fordítva. A média a médium többes száma volt eredetileg, pár száz éve mászott át az angolba latinból.
Kék tabletta: Igazad lehet, biztos nekem mondtak erről hülyeséget az egyetemen. De akkor tuti, hogy latinból is baromságokat tanultam ott, meg is keresem azt a leckekönyvet és széttépem a latin kollokviumos oldalt belőle. Mindenesetre nagyon köszi az infot!
Áááhhh, na ez hiányzott a régi kékről igazán, ahogy megtaláljátok bármiben* a hibát, és egész napra megvan az olvasnivalóm!
Ez nem pasi volt valamikor?Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.05. 11:17 Áááhhh, na ez hiányzott a régi kékről igazán, ahogy megtaláljátok bármiben* a hibát, és egész napra megvan az olvasnivalóm!![]()
* Fogadok, hogy van aki még benne is találna:https://www.google.com/search?q=eva+mar ... 80&bih=686
Ááhhh, imádom! Klasszikus Gaston.Gaston Glock írta: ↑2018.07.05. 11:55 Ez nem pasi volt valamikor?Mindenesetre a csöcse tuti, hogy mű, de szerintem az orra meg a szája is.
![]()
Kubában rengeteg hamis szivart árulnak az utcán, turistáknak.
Mondom én, hogy operálva volt:Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.05. 12:50 Ááhhh, imádom! Klasszikus Gaston.
Remélem hamarosan jobban fog pörögni a fórum, és lesz bőven táptalaj a kiteljesedéshez!![]()
Ferrarit is tuningolnak!Gaston Glock írta: ↑2018.07.05. 19:24 Mondom én, hogy operálva volt:
https://www.google.com/search?client=fi ... nx1wZrQKUo
Azért ennyire még jók a szemeim tudod.
Pörögni meg pörögjön aki szédülni szeretne.![]()
Jah, de az is sz.ar lesz utána.
regitiszt írta: ↑2018.07.06. 10:19 Tegnap délután békésen üldögélünk a feleségemmel az almafa alatt amikor a nyolc éves kislány unokám ügetve, kezével lövöldözve megjelenik a kertben. Lő mindenre ami mozog és ami nem, még a fegyver hátrarúgását is lejátssza. Valami western filmet nézhetett. Feleségem ötletétől vezérelve kihozom az egyik gyakorló pisztolyomat és kezébe adom. Kíváncsian forgatja körbe nézi mindenhol és amikor rendesen ráfog a markolatra elmagyarázom a legfőbb szabályt.( az a félóra alatt amíg nála volt csak ötször kellet rászólni) A klasszikus két kezes fogás nem megy neki de a un. " csészefogás"-sal szépen tartja. Kirakok neki egy A4-es átütő papírt ( ez nem " golyóálló ") három méterre. Elmagyarázom a célzás tudományát majd 10 darab kis sárga bogyó( airsoft) kerül a tárba. Hét lyuk lett a papíron. Örül és kérdi: Mikor megyünk a lőtérre az igazival? Ajaj mi lesz itt.![]()
Nem, nem vagyok jelen a svájci óra fórumon.Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.06. 19:18 Ez az Index, Svájci óra fórumán rendszeresen előjövő téma! Te ott is jelen vagy? (Ha nem titok persze!)
Ott ez így néz ki:
A Rolex submariner az ISTEN! Az jó MINDENRE! NEM KELL MÁS! És ezzel szemben a másik oldal: Minden helyzetre/alkalomra más - más óra. Sport: G-Shock, Farmer+póló, nyaralás: Seiko búvár. Öltöny: antik Omega. ...
És miért is kéne újabbat venni, akármiből is, ha a jelenlegivel tökéletesen elégedett vagy? Nekem itt kezdődik a fogyasztásnak az a szintje, ami tudom hogy a gazdaság működésének az alapja, de fogyasztóként bocsi de nem érdekel.Gaston Glock írta: ↑2018.07.06. 23:26 A Bretyóm több mint 10 éves már. Néha elgondolkozom azon, hogy nem kéne-e valami újabbat venni helyette, de amikor meglátom hogyan néznek ki az új Bretyók, lebeszélem róla magamat.![]()
Én ismerek egy rendes, dolgos mérnökembert, aki amint megjelenik bármi, ami gumit tud kilőni, rögtön rohanvást szalad a boltba, és vesz egyet, pedig van neki otthon tucatnál többfajta.
Oké, de Gaston azt írta, hogy "A Bretyóm több mint 10 éves már. Néha elgondolkozom azon, hogy nem kéne-e valami újabbat venni helyette,..." Én sose a meglevő, amúgy tökéletes helyett veszek valami mást, hanem mellé pluszban. Ezt meg tudom érteni más műfajban is. A Bretyó napi hordásra, meg mellé egy másik, másféle Bretyó, mert azon valami más tetszik. Meg egy Panerai, meg egy Hublot... ezektől a gyártóktól én is tudnék válogatni, ha ma megnyerném a lottó ötöstgvass1 írta: ↑2018.07.07. 16:10 Én ismerek egy rendes, dolgos mérnökembert, aki amint megjelenik bármi, ami gumit tud kilőni, rögtön rohanvást szalad a boltba, és vesz egyet, pedig van neki otthon tucatnál többfajta.
Néha az is elég neki, ha más a csőhossz vagy a színe az előzőhöz képest. Elképesztő, valóban:-))
---
BTW: órában pont ugyanaz van mint mondjuk gázpisztolynál. Nyilvánvalóan nem mindegyik alkalmas ugyanarra a feladatra, nem ugyanaz a jó öltönyhöz, nyáron strandra, komolyan búvárkodni vagy túrázni, vagy éppen csak a divat és a hangulat miatt vesz fel az ember másikat.
na, ez igy mééég jobban pörgeti a gazdaságot:-)Thomaster írta: ↑2018.07.07. 18:02 Oké, de Gaston azt írta, hogy "A Bretyóm több mint 10 éves már. Néha elgondolkozom azon, hogy nem kéne-e valami újabbat venni helyette,..." Én sose a meglevő, amúgy tökéletes helyett veszek valami mást, hanem mellé pluszban. Ezt meg tudom érteni más műfajban is. A Bretyó napi hordásra, meg mellé egy másik, másféle Bretyó, mert azon valami más tetszik. Meg egy Panerai, meg egy Hublot... ezektől a gyártóktól én is tudnék válogatni, ha ma megnyerném a lottó ötöstA jelenlegi, napi hordásra tökéletes 32 ezer forintos kvarc Orient mellé.
Igazad van, de hát.... Mondjuk úgy, nálam módosul némileg a helyzet. Mivel öltönyt nagyon ritkán hordok, ámde ahhoz is remekül áll a Bretyó, búvárkodni meg egyáltalán nem szoktam, viszont strandra és túrázni is kiváló a Bretyó, divat, hangulat miatt is frankó, így én azt tudom mondani, hogy.... fogalmazzunk úgy, megtaláltam az "ezüst golyót".
Mert te ilyen gyűjtögető vagy, ráadásul ha az általad vásárolt cuccokat tekintjük, azok nem fél-egy millás tételek darabonként. Valljuk be, ha azok lennének, te se a másik mellé vennéd meg őket.Thomaster írta: ↑2018.07.07. 18:02 Oké, de Gaston azt írta, hogy "A Bretyóm több mint 10 éves már. Néha elgondolkozom azon, hogy nem kéne-e valami újabbat venni helyette,..." Én sose a meglevő, amúgy tökéletes helyett veszek valami mást, hanem mellé pluszban. Ezt meg tudom érteni más műfajban is. A Bretyó napi hordásra, meg mellé egy másik, másféle Bretyó, mert azon valami más tetszik. Meg egy Panerai, meg egy Hublot... ezektől a gyártóktól én is tudnék válogatni, ha ma megnyerném a lottó ötöstA jelenlegi, napi hordásra tökéletes 32 ezer forintos kvarc Orient mellé.
Vagy ott a vészkijárat, a nem veszek semmit opció!Gaston Glock írta: ↑2018.07.07. 19:10 Mert te ilyen gyűjtögető vagy, ráadásul ha az általad vásárolt cuccokat tekintjük, azok nem fél-egy millás tételek darabonként. Valljuk be, ha azok lennének, te se a másik mellé vennéd meg őket.![]()
Panerai nem volt még nekem sosem, de különösebben nem is vágyom rá. Ugyanazok a gondjaim vele,mint a többivel, plusz megfejelve azzal, hogy nem is tetszenek.
Hublot Big Bang viszont tényleg jól néz ki, viszont az anyaga...., meg az ára...., meg hát annak se mindegyiknek vannak számok a számlapján, amelyiken igen, ott se mindegyik szám, szóval nálam az is inkább a nem kell kategória, pláne annyiért nem, amennyiért vesztegetik.
Egy AP T3 viszont valóban elgondolkodtatott anno. Az ára volt leginkább ami eltántorított tőle.![]()
Szóval egyelőre legalábbis marad a Bretyó.... Jah, nyilván, ha lottó ötösöm lenne, akkor valszeg bezuhanna még a Bretyó mellé egy AP T3 is.
Fogyasztói társadalomban élünk. Volt már olyan hónap, hogy nem vettél SEMMIT? Kétlem.
Jó, de kaját, áramot,...muszáj.Gaston Glock írta: ↑2018.07.07. 19:48 Fogyasztói társadalomban élünk. Volt már olyan hónap, hogy nem vettél SEMMIT? Kétlem.![]()
Már miért lenne muszáj? Kaját megtermelheted magadnak, áram meg ahhoz kell, hogy világítsál, meg működjenek a különböző kütyük. Szóval kelleni nem kellene, csak hát így kényelmesebb.
Ne is mond, vagy a lottón kell nyernem, vagy kell egy gazdag nő, aki eltart.Gaston Glock írta: ↑2018.07.07. 21:00 Már miért lenne muszáj? Kaját megtermelheted magadnak, áram meg ahhoz kell, hogy világítsál, meg működjenek a különböző kütyük. Szóval kelleni nem kellene, csak hát így kényelmesebb.![]()
De OK. Másképp kérdezem: Volt már olyan hónap, hogy a rezsin kívül semmi másra nem költöttél? Csak azért kérdezem, mert én úgy két éve nagyon spórolok egy vadi új lakásra és tényleg, amin csak lehet, azon most spórolok, de nekem sem sikerül ennyire keményen. Mindig van valami. Vagy vennem kell valamit valaki születés, vagy névnapjára, vagy besz.rik a porszívó, mosógép, számitógép alkatrész, mobil telefon töltőkábel, stb...., vagy ki kell cserélni akár egy égőt valamelyik lámpában, esetleg fogkefét kell cserélni, fogkrémet kell venni mert kifogyott, ugyanígy mosószert, öblítőt, kukazsákot, felmosót, stb.... Múlt hónapban fogorvoshoz kellett mennem, ha jól emléxem 18 rugó volt.... És így tovább, lehet sorolni a végtelenségig. Szal. maradjunk abban, nincs olyan, hogy semmit sem veszel egy hónapban. Más kérdés, hogy az ilyen luxus kiadásokról, hogy új óra, le lehet mondani, meg mondjuk arról is, hogy néha meghívsz valakit egy kávéra, vagy fagyira, moziba, max. bunkónak fognak tartani.![]()
Fél éve folyamatosan lottózom.Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.07. 21:15 Ne is mond, vagy a lottón kell nyernem, vagy kell egy gazdag nő, aki eltart.![]()
Lottó helyett spórolj.Gaston Glock írta: ↑2018.07.07. 21:57 Fél éve folyamatosan lottózom.Eddig volt egyszer egy kettesem.
De azért folytatom szorgalmasan.
Lottó...sok sikert!Gaston Glock írta: ↑2018.07.07. 21:57 Fél éve folyamatosan lottózom.Eddig volt egyszer egy kettesem.
De azért folytatom szorgalmasan.
Szeretem az olyanokat, akik úgy folynak bele egy diskurzusba, hogy nem olvassák el az előzményeket, és úgy próbálják osztogatni az észt.
Volt már olyan barátnőm aki vezető volt, meg karrierista. Sajnos azt kell mondjam, nem vagyok oda az ilyen barátnőkért. Akkor inkább szegény maradok és lottózom.Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.07. 22:25 Lottó...sok sikert!
Azért itt a B-terv, ha nem vagy nős, és nem voltál a Pride-on.![]()
https://forbes.hu/uzlet/david-levai-vid ... t-a-lista/![]()
Végigolvastam!Gaston Glock írta: ↑2018.07.08. 01:17 Szeretem az olyanokat, akik úgy folynak bele egy diskurzusba, hogy nem olvassák el az előzményeket, és úgy próbálják osztogatni az észt.Szóval, ahogyan a régin is írtuk, OVBMG! Egyik nem zárja ki a másikat.
Tehát matematikailag egyre nagyobb az esélyed egy 5-ösre.
Hát persze!
Ez a "Szerencsejátékosok tévedése" hiba; egymástól függetlenek az események, tehát nincs nagyobb esélyed az ötösre az ezredik, mint az első alkalommal..
Csórón fogok meghalni.WildBear23 írta: ↑2018.07.08. 11:58 Ez a "Szerencsejátékosok tévedése" hiba; egymástól függetlenek az események, tehát nincs nagyobb esélyed az ötösre az ezredik, mint az első alkalommal..![]()
Ha végigolvastad volna, nem adnál olyan tanácsot, amiről épp előtte írtam "nagytudású".
Ok!Gaston Glock írta: ↑2018.07.08. 15:24 Ha végigolvastad volna, nem adnál olyan tanácsot, amiről épp előtte írtam "nagytudású".![]()
Nem szeretem ismételni magamat, de néha kénytelen vagyok. Tehát a kettő nem zárja ki egymást. Ha meg van vastagítva, talán érteni is fogod, nem csak olvasni.
Jónak mondod...WildBear23 írta: ↑2018.07.08. 11:58 Ez a "Szerencsejátékosok tévedése" hiba; egymástól függetlenek az események, tehát nincs nagyobb esélyed az ötösre az ezredik, mint az első alkalommal..![]()
TotoHU írta: ↑2018.07.09. 10:50 Na ez a mai reggeli eset nem végződött fegyverhasználattal, de nagyon kellett ügyelnem arra hogy ne veszítsem el az önuralmamat.
Szép kis történet, nagy energia kellett hogy ne veszítsem el az összes türelmemet egy idióta biztonsági őrrel kapcsolatban...
Ma reggel 9 óra 20 környékén éppen munkába tartottam, letettem a kocsimat a Corvin plaza parkolójában és elindultam felfelé hogy csatlakozzam azoknak a táborához, akik ezen szép napsütéses nyári napon a vízpart helyett egy irodában gubbasztva kell tempózniuk a gályán.
A földszint felé tartó mozgólépcsőn éppen a mobilomat nyomkodtam, amikor mögülünk rohanvást érkezik egy fekete pólós biztonsági őr. Megszólít engem és egy előttem ácsorgót - gond van a kártyával, vissza kéne menni fizetni a CBA-ba.
Valószínűleg borzasztóan ostoba arcot vághattam, mert az előttem menőt simán tovább engedte, velem viszont közölte hogy vagy elmegyek vele a CBA-ba vagy akkor ő most fel fog tartóztatni. És azonmód el is állta az utamat!
Azt nem mondhatom hogy a CBA közelében sem jártam aznap, mert a garázs szintről felfelé a mozgólépcsőkön közlekedve az üzlettől kb 20-30 méterre kell elsétálni. De természetesen magában az üzletben nem jártam, pláne nem vásároltam! Közöltem is a biztonsági őrrel, hogy a garázsból tartok az irodába, ha elkések kirúgnak és ezt a rossz karmát ő sem akarhatja magának. De ez sem hatotta meg. Mivel ez azért a személyes szabadság korlátozása mindenféle jogalap nélkül (nyilván összetévesztettek valaki mással) és éppen elég sok horror történet kering a sajtóban az ok nélkül Mike Tyson üzemmódra váltó biztonsági őrökről, közöltem hogy a súlyos félreértés feloldására én most rendőrt fogok hívni - és így is tettem.
A rendőrség azonban nem egyhamar érkezik ki, így a fél munkanapom a pláza folyosóján eltöltése helyett inkább feladtam az "egy tapodtat sem hátrálunk" taktikámat (vagy inkább az agyamat elöntő spagettiszósz szállt kicsit alább) és visszasétáltam vele, meg az időközben erősítésként megérkezett másik biztonsági őr kollégájával a CBA-hoz.
Itt természetesen azonnal kiderült hogy nem én vagyok a keresett fizetés nélkül távozó vásárló, így elváltak útjaink.
Az azonban meglehetősen megdöbbentő, hogy felületes információ alapján az üzletház folyosóján dolgukra tartó járókelők közül random levadásznak a biztonsági őrök embereket. Vagy a pénztárosnak vagy az operátornak pontos információval kellett volna rendelkeznie arról hogy kit keresnek, az hogy "táskás ember" az egy plázában járók kb 95%-át lefedi, ez alapján feltartóztatni valakit az finoman fogalmazva is óriási baklövés!
Az esetről természetesen írtam a CBA-nak is, még várom a válaszukat. Bár minden valószínűség szerint egy "A CBA számára fontos a vásárlók és a dolgozók biztonsága, ezért munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy..." kezdetű semmitmondó levelet fogok kapni.
A Corvin Pláza CBA üzletét pedig bekapcsolt kamerával célszerű megközelíteni, hogy azonnal bizonyítani lehessen ha nem jártunk az üzletben, arra az esetre ha elfognának minket az üzletből kirajzó biztonsági őrök.
Vagy legalább ne legyen nálatok táska.
Nyilvanvaloan jogsertoen cselekedett a jomunkasember. Mindazonaltal ismered a viccet:zora írta: ↑2018.07.09. 12:23 Ha tévedek, javítsatok ki, de szerintem a CBA biztiőr a megbízási területe az üzletre korlátozódik, nem foghat elfogó hajszába az ország teljes területén. Emellett az idő, amíg feleslegesen és jogszerűtlenül feltartottak, az azért konkrétan forintosítható általad, vagy a munkaadód által. Ha ezt egy ügyvéd szépen elővezeti, lehet belőle kártérítés, aminek nem is feltétlenül a pénz a lényege, hanem hogy ennek követekezményeként pórázt raknak az őrzővédőkre. Bilibekéz?
Gyorsan én is körbeérdeklődtem olyan ismerősömtől aki látott már fizikai védelmet szervező céget, hasonlót mondott. Tettenérés esetén intézkedhet, de nem onnan több tíz méterre egy személyleírás alapján.zora írta: ↑2018.07.09. 12:23 Ha tévedek, javítsatok ki, de szerintem a CBA biztiőr a megbízási területe az üzletre korlátozódik, nem foghat elfogó hajszába az ország teljes területén. Emellett az idő, amíg feleslegesen és jogszerűtlenül feltartottak, az azért konkrétan forintosítható általad, vagy a munkaadód által. Ha ezt egy ügyvéd szépen elővezeti, lehet belőle kártérítés, aminek nem is feltétlenül a pénz a lényege, hanem hogy ennek követekezményeként pórázt raknak az őrzővédőkre. Bilibekéz?
Izgi volt.
Alapvetően így van (tulajdonosi jog keretein, különösen birtokvédelmen belül ténykedhet), de azért itt van pár tévedés, el kellene olvasni a jogszabályt.bel írta: ↑2018.07.09. 13:04 Sziasztok,
A biztonsagi or egyreszt allampolgar, masreszt a tulajdonos megbizottja.
Harmadresz NINCS.
Tehat mint biztonsagi or, a vilagon semmi tobbhoz sincs joga, semmilyen mas dolgot sem tehet meg.
Mint a tulajdonos megbizottja eldontheti, hogy kit enged BE. Illetve a tulajdonos targyait megfoghatja.
Mint allampolgar, barmilyen esetben fordulhat a rendorseghez, illetve buncselekmenyen tetten ert szemelyt feltartoztathat (a rendorseg haladektalan ertesitese mellett). Esetleg tevedhet, de csak akkor, ha egy biro szerint ez elfogadhato.
Tehat ha valakit tetten er 49 000 Ft erteku TV ellopasan, akkor megfoghatja. A TV-t. Ha szerinte 51 000 Ft-ot er, es a biro szerint okkal gondolta ezt, akkor nem buntetik meg akkor sem, ha a tolvaj ele all (de persze ha ra van irva a TV-re a 49 000 Ft-os ar, akkor biztosan buncselekmeny a feltartoztatas, amiert buntetni fogjak).
4 nap volt a biztonsagi orok OKJ-s tanfolyama, es ezen a fentit elmondtak nekik, de nem biztos, hogy elsore megertettek, 2. elmondasra meg nem volt ido.
Bel
Igaz, de bakker, ha pont ezzel a dumával állsz a bizt. droid elé, tuti azt fogja hinni, hogy vaj van a füled mögött.
Ebben biztos vagy? En nem igy emlekszek.
Biztos, az utóbbi évtizedben már minden esetben njt nézés után mondok jogszabályból akármit, tekintettel a hazai jogalkotás "sajátosságaira"
Lehet hogy bukott FBŐ.(vagy csak az volt az álma hogy FBŐ. lesz) volt az illető, és tudathasadásos állapotában keverte a személy és vagyonőr jogait a fegyveres biztonságiőrével (bár a vadászterületén kívül az sem intézkedhet). Biztos még azon a területen voltál amit képzeletben körbevizelt a pláza alfája.TotoHU írta: ↑2018.07.09. 10:50 Na ez a mai reggeli eset nem végződött fegyverhasználattal, de nagyon kellett ügyelnem arra hogy ne veszítsem el az önuralmamat.
Szép kis történet, nagy energia kellett hogy ne veszítsem el az összes türelmemet egy idióta biztonsági őrrel kapcsolatban...
Ma reggel 9 óra 20 környékén éppen munkába tartottam, letettem a kocsimat a Corvin plaza parkolójában és elindultam felfelé hogy csatlakozzam azoknak a táborához, akik ezen szép napsütéses nyári napon a vízpart helyett egy irodában gubbasztva kell tempózniuk a gályán.
A földszint felé tartó mozgólépcsőn éppen a mobilomat nyomkodtam, amikor mögülünk rohanvást érkezik egy fekete pólós biztonsági őr. Megszólít engem és egy előttem ácsorgót - gond van a kártyával, vissza kéne menni fizetni a CBA-ba.
Valószínűleg borzasztóan ostoba arcot vághattam, mert az előttem menőt simán tovább engedte, velem viszont közölte hogy vagy elmegyek vele a CBA-ba vagy akkor ő most fel fog tartóztatni. És azonmód el is állta az utamat!
Azt nem mondhatom hogy a CBA közelében sem jártam aznap, mert a garázs szintről felfelé a mozgólépcsőkön közlekedve az üzlettől kb 20-30 méterre kell elsétálni. De természetesen magában az üzletben nem jártam, pláne nem vásároltam! Közöltem is a biztonsági őrrel, hogy a garázsból tartok az irodába, ha elkések kirúgnak és ezt a rossz karmát ő sem akarhatja magának. De ez sem hatotta meg. Mivel ez azért a személyes szabadság korlátozása mindenféle jogalap nélkül (nyilván összetévesztettek valaki mással) és éppen elég sok horror történet kering a sajtóban az ok nélkül Mike Tyson üzemmódra váltó biztonsági őrökről, közöltem hogy a súlyos félreértés feloldására én most rendőrt fogok hívni - és így is tettem.
A rendőrség azonban nem egyhamar érkezik ki, így a fél munkanapom a pláza folyosóján eltöltése helyett inkább feladtam az "egy tapodtat sem hátrálunk" taktikámat (vagy inkább az agyamat elöntő spagettiszósz szállt kicsit alább) és visszasétáltam vele, meg az időközben erősítésként megérkezett másik biztonsági őr kollégájával a CBA-hoz.
Itt természetesen azonnal kiderült hogy nem én vagyok a keresett fizetés nélkül távozó vásárló, így elváltak útjaink.
Az azonban meglehetősen megdöbbentő, hogy felületes információ alapján az üzletház folyosóján dolgukra tartó járókelők közül random levadásznak a biztonsági őrök embereket. Vagy a pénztárosnak vagy az operátornak pontos információval kellett volna rendelkeznie arról hogy kit keresnek, az hogy "táskás ember" az egy plázában járók kb 95%-át lefedi, ez alapján feltartóztatni valakit az finoman fogalmazva is óriási baklövés!
Az esetről természetesen írtam a CBA-nak is, még várom a válaszukat. Bár minden valószínűség szerint egy "A CBA számára fontos a vásárlók és a dolgozók biztonsága, ezért munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy..." kezdetű semmitmondó levelet fogok kapni.
A Corvin Pláza CBA üzletét pedig bekapcsolt kamerával célszerű megközelíteni, hogy azonnal bizonyítani lehessen ha nem jártunk az üzletben, arra az esetre ha elfognának minket az üzletből kirajzó biztonsági őrök.
Sztem. eddig is benne volt. Nem vagyok oda a droidokért, de azért az csúnya lenne, ha áruházi tolvajokat nem foghatnának el. Akkor minek vannak? Hogy szépen forgassák a fejüket?
Na nézd meg mit találtam a 2005 évi CXXXIII. tv.-ben:TotoHU írta: ↑2018.07.09. 12:28 Gyorsan én is körbeérdeklődtem olyan ismerősömtől aki látott már fizikai védelmet szervező céget, hasonlót mondott. Tettenérés esetén intézkedhet, de nem onnan több tíz méterre egy személyleírás alapján.
Az én eddigi kerítés rázásom is felesleges vau vau, de pont azt szeretném elérni amit leírtál, hogy fogják vissza az idióta őrjüket, ne hajkurásszon járókelőket a pláza folyosóján. Ami egyébként átjáróként szolgál a Corvin köz és a Futó utca között, és mivel nyáron hűtött télen fűtött, k...a sokan nem is vásárolnak csak közlekednek A-ból B-be.
Öööö.... jogosultságok terén sztem. nincs különbség. Mindkettőre ugyanaz a szabályozás vonatkozik:
Rohadt idegesítő, de ha sűrű bocsánatkérések közepette kapsz egy 10000Ft-os vásárlási utalványt, azzal talán jóvá tették. Az őr meg volt győződve, hogy te távoztál fizetés nélkül, az a dolga, hogy ilyenkor intézkedjen. Az hogy összekevert valakivel, az oltári balfaszság, de ha én lennék a helyedben, akkor az alapján ítélném meg a dolgot, hogy utána mit csinált, amikor rájött, hogy tévedett. Elcseszte, de nem rosszat akart alapból.TotoHU írta: ↑2018.07.09. 10:50 Na ez a mai reggeli eset nem végződött fegyverhasználattal, de nagyon kellett ügyelnem arra hogy ne veszítsem el az önuralmamat.
Váááá! A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz! Az FBŐ-re durván más szabályok vonatkoznak, még az ftv. sem vonatkozik rájuk lásd: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/szolga ... rorszagon/Gaston Glock írta: ↑2018.07.09. 19:17 Öööö.... jogosultságok terén sztem. nincs különbség. Mindkettőre ugyanaz a szabályozás vonatkozik:
27. §
....
(4) A személy- és vagyonőr a feladata ellátása során vegyi eszközt (gázsprayt), gumibotot, őrkutyát, valamint - az erre vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint - lőfegyvert tarthat magánál és azokat csak jogos védelmi helyzetben, illetve végszükség esetén alkalmazhatja.
Úgy bizony.borsodi írta: ↑2018.07.09. 20:39 Váááá! A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz! Az FBŐ-re durván más szabályok vonatkoznak, még az ftv. sem vonatkozik rájuk lásd: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/szolga ... rorszagon/
Jah, vagy úgy, már értelek. Felsőoktatási törvény miért vonatkozna rájuk????borsodi írta: ↑2018.07.09. 20:39 Váááá! A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz! Az FBŐ-re durván más szabályok vonatkoznak, még az ftv. sem vonatkozik rájuk lásd: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/szolga ... rorszagon/
Valami szar alapján őket is vizsgáztatni kell... De pl.: a határvadász képzés = őr-járőr társ képzés = FBŐ képzés...Gaston Glock írta: ↑2018.07.10. 08:59 Jah, vagy úgy, már értelek. Felsőoktatási törvény miért vonatkozna rájuk????![]()
Ja értem. Ezek szerint az FBÖ tanfolyás felsőfokú végzettségnek számít?
Tegnap megneztem a polcomon az offline verziot, es bizony abbol hianyzott a "szabalysertes" szo!Gaston Glock írta: ↑2018.07.09. 19:05 Sztem. eddig is benne volt. Nem vagyok oda a droidokért, de azért az csúnya lenne, ha áruházi tolvajokat nem foghatnának el. Akkor minek vannak? Hogy szépen forgassák a fejüket?
2012 Január 1. óta ez egészen pontosan 16 X változott ez a tv., legutoljára most július 1.-én.bel írta: ↑2018.07.10. 13:09 Tegnap megneztem a polcomon az offline verziot, es bizony abbol hianyzott a "szabalysertes" szo!
Vagyis 2012 jan.1. elott pont az volt, amit leirtam: ha szabalysertesi ertekhatar alatt lopott valaki, akkor a vagyonor megfoghatta az ellopni kivant targyat, de a tolvaj szemelyt nem.
Bel
Azert 2m koruli magassaggal nehez elvegyulni a tomegben. A sulycsokkeneshez pedig gratulalok es kivanom, hogy a 2. menet a megtartas is menjen.
Nem a Te hibad , hogy az emberek egy jelentos hanyada kezd elpatkanyosodni, oriasi onuralom kell nap mint nap , az ilyen esetek elviselesehez...
Ja ezt néztem én is. Szép példány.TotoHU írta: ↑2018.07.13. 09:18 Fegyverekhez kapcsolódó politika: régóta beszélnek az Európai Bizottság elnökének alkohol problémáiról. Most mindenesetre többeknek kellett elvezetnie a dülöngélő elnököt. És ezek az agyonfizetett alkoholista bürokraták akarják betiltatni az öntöltő fegyvereket.
https://index.hu/kulfold/2018/07/13/ote ... e_juncker/
Mondhatjuk, hogy az EU arca, igen.
Hu , de kinos... Beharapott az oreg, mint a barom, sikreszeg, OMG...
m1 híradóban is épp ez volt a téma ma.
Isiász miatt csókolgatja az EU vezetőit, meg dülöngél, meg vigyorog. Jóóóvan.Gaston Glock írta: ↑2018.07.13. 18:57 m1 híradóban is épp ez volt a téma ma.Ott leadtak egy felvételt, ahol nyilatkozik az ír parlamentben, hogy nem részeg, hanem isiásza van.
Na persze, ki hiszi el.... Az isiásztól valóban nehezen járna, de tuti nem dűlöngélne. Plusz nem lenne ilyen jó kedve sem, mivel be.szrna a fájdalomtól éppen....
Big
Hát igen... Nem a legélesebb kés. Sajnos tele velük az EU fiókja.TotoHU írta: ↑2018.07.13. 09:18 Fegyverekhez kapcsolódó politika: régóta beszélnek az Európai Bizottság elnökének alkohol problémáiról. Most mindenesetre többeknek kellett elvezetnie a dülöngélő elnököt. És ezek az agyonfizetett alkoholista bürokraták akarják betiltatni az öntöltő fegyvereket.
https://index.hu/kulfold/2018/07/13/ote ... e_juncker/
Szomorú, hogy a fegyverellenesek ezzel mocskolják az NRA-t.
Valamivel kell, Trumpot pedig az orosz vonalon lehet támadni. Ergó tehát az NRA-ban is vannak oroszok, akik tuti kémek... Vagy valaki megnézte a Vörös verebet és talált egy orosz lánykát és beindult az agyacskája... Mondjuk a könyv sokkal de sokkal jobb mint a film.Jeffrey Chow írta: ↑2018.07.17. 12:08 Szomorú, hogy a fegyverellenesek ezzel mocskolják az NRA-t.
Mellesleg, ha izraeli lenne, akkor vajon lenne ügy? (Nem az antiszemitizmus oldaláról kérdem, hanem politikai oldalról nézve!)
Big LIKE, a képeken pedig gyönyörűen látszódik, hogy milyen minimális kárt lehet csak okozni puszta kézzel egy autóban!gvass1 írta: ↑2018.07.17. 17:08 Autos garazdasági eset, amikor OKOS volt a sértett, és nem szállt ki.
http://hvg.hu/cegauto/20180716_rendorse ... dasag_gyor
Óóó jogos! A temetés megvan 200e-ből... Szakmát váltok! Oh Wait!gvass1 írta: ↑2018.07.17. 17:37 Ez kb. 3-400 ezer forint egy atlagos kozepkategorias autonal, de egy felsobb kategoriasnal millio felett is lehet.
Es casco eseten ebbol 50-200e az onresz, egyebkent meg 5 ev mulva polgari per utan behajthatod az elkovetotol, soxerencset.
Oromtelibb az, hogy nem tudta az uveget kezzel betorni, de arra semmi garancia, ram mar tortek az uveget kocsiban puszta kezzel.
Ize.
Rám is. Hideg, erős koma, öreg üveg kombó. Nemkiszállás a megoldás mindenképp, meg rögtönrendőr. Ja, az üvegcsere ára nálam nem lett meg, szerencsére öreg és olcsón javítható autóm van, meg barátok, akik segítettek.gvass1 írta: ↑2018.07.17. 17:37 Ez kb. 3-400 ezer forint egy atlagos kozepkategorias autonal, de egy felsobb kategoriasnal millio felett is lehet.
Es casco eseten ebbol 50-200e az onresz, egyebkent meg 5 ev mulva polgari per utan behajthatod az elkovetotol, soxerencset.
Oromtelibb az, hogy nem tudta az uveget kezzel betorni, de arra semmi garancia, ram mar tortek az uveget kocsiban puszta kezzel.