Ma bementem BRFK Igrendre megkérni a gáz-riasztó Small Arms VZ61-re a viselésit. Van éles vasakra fegyvertartási engedélyem, több gáz-riasztóra viselési is, rutindolog az egész.
Amikor az ügyintéző ismét elkérte a fegyvert, és elment vele erre-arra, akkor már sejtettem hogy zűr lesz. Visszatért azzal, hogy erre nem tudják megadni a viselési engedélyt, mert túl nagy, nyári ruházat alatt nem tudom viselni. Jó, de ősztől tavaszig nem sok nyár van, és én ilyenkor szeretném viselni. Akkor sem.
Szerintem nem túl nagy, de semmi gond, megkértem utasítsák el írásban. Háát ő tud szólni az osztályvezetőnek, vele tudok beszélni. Remek! Várom.
Meg is érkezett az osztályvezető hölgy, aki elmondta nagyjából ugyanezt. A viselés úgy történik...tudom-tudom, testen vagy ruházaton, rejtve. Igen. Szerinte ezt nem tudom viselni nyáron. Jó, de ezért van több fegyverre is viselési engedélyem, hogy nyáron kicsit viseljek. Szerinte a viselés nem évszakra szól, és mindig meg kell tudnom oldani a rejtett viselést. (Mivan???)
Tőle is kértem, hogy utasítsák el írásban az engedélykérelmet, hogy meg tudjam panaszolni. Jó, ennek az a módja, hogy megigénylem a viselési engedélyt (2000 Ft befizetése mellett persze), amit majd ők írásban elutasítanak.
Most itt tartunk. Ötletek?