Vizimalac írta: ↑2019.10.05. 18:58
Sziasztok,
Elnezest kerek az ekezetek hianya miatt!
Ebbe a topikba irom panaszomat a mai napon lezajlott verocei Roapid Shooting Orszagos Bajnoksaggal kapcsolatban.
Elorebocsajtom, hogy a loterrel es a szervezessel nem volt baj!
A problema oka az, hogy a birok folyamatosan cserelgettek a sorrendet, valamint miutan ezt szovatettem a biroi reakcio sem volt elfogadhato!
Megprobalom roviden osszefoglalni mi tortent:
- 10 orakor erkeztunk a helyszinre es neveztunk a fiammal egyutt
- 10:15 korul leadtuk a nevezesi lapunkat a pisztoly palyara (kis es nagykaliberrel lottunk volna)
- Vartunk, valahol a 14-15-ik lovokent kovetkeztunk volna.
- 1 ora varakozas utan en 11--ik voltam a listaban. Mivel egy lovo nagyjabol 10-15 perc alatt vegzett ezert ugy dontottunk, hogy atmegyunk a soretes palyara ahol akkor nem voltak sokan.
- A soretes palyan 4-nek kaptam helyet. Vartunk. Amikor nekem kellett volna felkeszulnom meglepetten lattam, hogy nem a kovetkezo hanem mar a 6-ik vagyok...
- Elmentem megnezni, hogy a pisztoly palyan hanyadiknak indulok. Ott eppen a fiam 5-ik volt es en a 6-ik.
- Szoltam, hogy maradunk a pisztolypalyanal.
- Vartunk. A pisztolypalyan lott 2 versenyzo tehat a fiam a 3-ik lett volna, kidertult, hogy ujra a 6-ik.
- Ekkor egy biro is loni szeretett volna, meg o is bekerult elenk, tehat mar a 7-ek voltunk ismet... (rendben, azert nem szolok, hogy a biro soron kivul lo)
- Tobben jartak hozzank hasonloan.
- Szovatettem a loter vezetesenel, hogy ez igy nagyon nincs rendben, hogy az osses havert es cimborat beteszik a elore, ossze-vissza keverik a sorrendet ezzel teljesen felboritva a verseny menetet, sokan csodalkoznak, hogy megsem kovetkeznek amikor kellene. A loter vezetese elharitotta a problemat, azzal, hogy nem az o kompetenciaja. Kozben egy ujabb pisztoly palyat is elinditottak 14 orakor.
- Ekkor a pisztoly palya mogott levo asztaloknal allva azt mondtam, hogy "Ha nem lesz tobb ismeros, talan sorra kerulunk mi is". Az egyik biro ezt meghallotta (ez volt a szandekom) es azt mondta, hogy: "Hallottam am, ha mar idejossz akkor vegyel fel fulest es szemuveget".
A fenti mondat utan szakad el bennem a cerna es mondtam azt, hogy most hazamegyunk es minden lehetseges forumon, beleerteve az MSSz szakagi vezetoit is panaszt teszek. Ezt elmondtam, kertek, hogy ne tegyem, most azonnal sorra kerulunk, menjunk lojjunk...
Hozzateszem, nem volt ordibalas, sem szemelyeskedes, csak annyi, hogy az ami tortent nagyon nem helyes (es az sem kedves biro ur, hogy "Hagyd ez ilyen" megjegyzes).
Tehat a problemaim:
- A leadott sorrendet ne valtoztassak kenyuk-kedvuk szerint a birok attol fuggetlenul, hogy eppen melyik haver akar loni, vagy kinek kell kedvezni. Mindent lehet, ha a tobbi erintett versenyzo beleegyezik!
- Megjegyzesemre nem az a valasz, ami elhangzott. Azt, hogy miert az MSSz vezetosegnek leirom. A biro ne eroskodjon egyenre szabott szabalyokkal.
Sajnos igy 4 es fel ora varakozas utan eljottunk. Vesztettem 18.000 Ft-ot. Ebben a helyzetben mar nem volt ertelme loni, hiaba probaltak a loter vezetoi visszatartani, mert nem ereztem ugy, hogy ezek utan lehetne felhotlenul es orommel loni az emlitett biro urakkal.
Eljovetelem utan, forumtarsam jelezte, hogy jol tettem, hogy eljottem. Tobben zugolodtak, voltak masok is akik el akartak menni, tobbuket ugyan igy varatlanul joval hatrabb soroltak. Szoval nagy volt a kavarodas.
En imadom a loveszetet es rengeteg versenyen veszek reszt, de ugy latom nekem itt, ebben a versenyszamban, nincs helyem, mert lehet, hogy jot tettek egy par havernek, de ezzel semmibe vettek sok-sok loveszt, akik keseru szajizzel tavoztak. Ez rossz, mert egy versenyen (raadasul Orszagos Bajnoksag) tessek tisztessegesen es egyenranguan kezelni a versenyzoket, tiszteletben tartani a sorrendet es a versenyzoket. Sajnos mas versenyzo is jelezte, hogy emiatt a jovoben nem kivan ilyen versenyre menni. En sem. Forumtarsam is ezen a velemenyen van, de o jelezte, hogy azert majd meg elmegy egyszer, hogy megnezze esetleg valtozott-e valami. Sajnos korabbi versenyeken is tapasztaltam hasonlot.
Nem azzal van a baj, hogy sok lovesz van es varni kell, de ha van egy sorrend, akkor mindenki tudja mikor kerul sorra. Addig tud mas palyan loni, vagy elmegy ebedelni, stb. Igy viszont ossze vissza lett minden keverve es a legtobb ember csak vart es csodalkozott, hogy megsem o kovetkezik...
Remelem, hogy panaszom utan, amit elkuldok az MSSz megfelelo tisztsegviseloinek lesz valtozas es a versenyek gordulekenyen fognak zajlani.