Blekk Rájgó írta: ↑2019.09.07. 14:03
El is fogyott az 5db, amit csinált. Tipp: egy jó darabig nem lesz, ismerve a mestert. Két hét múlva lenne amúgy a következő eresztés.
Nem 5 db-ot csinált!
Tegnap már 5 db elfogyott és ma reggel is volt még néhány.
Fenntartással, de azért az olvasottak alapján nyáladzva érkeztem a bolthoz. Úgy voltam vele, hogy egy kitérőt megér (más elintézni valót is szerveztem a városban), hogy megnézzek egyet magamnak. Kerestem rajta a régebbről megszokott hegesztési és elmunkálási hibákat, de nagyítózos cserépedény létemre sem találtam. A fegyver úgy néz ki, mintha így, ebben az állapotában gyártotta volna le maga az eredeti gyártó. A töltényűr kimarása hónolva, a cserélhető choke benne a csővégben, tökéletes és sérülésmentes felületkezelés, szép famunka, olcsó és egyszerű, de nem csúnya tusagumi. Biztosan lőttek is vele, mert a csőben akad némi koszos zsír és a fegyver szerkezetének súrlódó egymáshoz kapcsolódó részein is látni kormos, vagy használt zsírfoltokat, de összességében tényleg "zsír újnak" néz ki a puska. Ami engem zavar, az az aranyozott elsütő-billentyű, lehetett volna az is fekete, fagy simán "rozsdamentes színű". A gyártó céget, a típust, a kalibert és a gondolom valamilyen engedély számát jelölő gravírozás, alul helyezkedik el az eredeti megjelöléshez szépen illeszkedve, szolidan, pontosan illesztve és nem zavaróan.
A cserélhető töltényűrök mindegyikén a fényes részen van valami körkörös enyhe elszíneződés, amiről még nem sikerült megállapítani, hogy korrózió, vagy valamilyen ragasztó nyoma.
Olyannak tűnik, mintha valamit festés előtt leragasztanak, majd kicsit "rárohad, rásül" az eltávolított szigetelőszalag széleinek illeszkedésének a nyoma.
Nagyon kellemesen csalódtam a múltbéli kidolgozásoktól félve, így haza is jött velem egy példány.
Gyakorlás nélkül (bár időnként szoktam korongozni) simán és gyorsan sikerült újratölteni. Nem repíti a ki a hüvelyeket, de jól kiemeli és jól megfoghatóak. Sajnos most és egy-két héten belül nem lesz időm élesben kipróbálni, így az még várat magára, hogy a cserélhető töltényűrből mennyire lesz könnyű kipiszkálni az ellőtt hüvelyeket.
Ha a működése is olyan lesz, mint a külleme, biztos, hogy rárepülök még egy "lapátcsövűre" ha lesz, a pumpálósról nem is beszélve.
Véleményem szerint, figyelembe véve az utóbbi időkben megszokott használt élesből átalakítottak árát, jó vétel lehet, a töltési megoldás előnyeiről nem is beszélve.