+1
Az engedelyes nemvadasz vasarlok szama elenyeszo, kerekitesi hiba, abbol nincs penz, mitol lenne sok minosegi kereskedes?
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
+1
Kb. Sajnos ez a helyzet. Nem is vagyok nagyon meglepődve...
gvass1 írta: ↑2019.05.08. 07:16 Puska/Nyílpuska kombó – Traditions Crackshot XBR, és az egyik kombinációja nálunk sem engedélyköteles!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/puska-n ... kshot-xbr/
sztem nem lesz hangosabb egy .22 LR-nel, a hosszu megvezeto csovon kivulrol mozgo tagulasi ter (nyilvesszo) es e korul levo kulso burkolat okan plane.
Ki mondta, hogy ő nem gyárt?gvass1 írta: ↑2019.05.14. 07:17 Egy újabb alkatrészgyártó csapott fel Glock-klón-gyártónak. Te is úgy érzed, hogy nagyjából már csak anyukád nem gyárt még Glock-másolatot?
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/ujabb-g ... polymer80/
"A kétlövetű zsebfegyver esetében a kompromisszum a kidolgozási minőség és a felületkezelés, mert a nyers rozsdamentes acél toköntvényt csak homokfújják, semmi polírozás, látszanak az öntőforma nyomai is."gvass1 írta: ↑2019.05.19. 08:46 Teszkógazdaságos világ: Roughneck - derringerek féláron a Bond-tól
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/roughne ... -bond-tol/
IG
Jaaa, nem ér ez semmit. Éles 6,35-os spinyoterbül? Ha adsz 100 rugót sem íratnám be.
Nem akarlak elkeseríteni de FÉG parák vannak hirdető oldalakon 10-20e között és a kutyának sem kellenek hónapok óta. Pedig az még értelmes kaliber. A fórumon is pár hónapja adták el egy Férget 10 ezerért.30 körül nagyon szép állapotú P9R vagy ahhoz hasonló volt itt a fórumon nemrég, eredeti FÉG papírokkal és első tulajdonostól alig használtam, na azt gyorsan elvitték.
Ez az izé konkrétan semmit sem ér! Vagy megtartja, vagy kidobja.TotoHU írta: ↑2019.05.19. 17:44 Nem akarlak elkeseríteni de FÉG parák vannak hirdető oldalakon 10-20e között és a kutyának sem kellenek hónapok óta. Pedig az még értelmes kaliber. A fórumon is pár hónapja adták el egy Férget 10 ezerért.30 körül nagyon szép állapotú P9R vagy ahhoz hasonló volt itt a fórumon nemrég, eredeti FÉG papírokkal és első tulajdonostól alig használtam, na azt gyorsan elvitték.
Ez a pisztolyka önvédelemre is és sportra is értelmetlen. Gáziroasztóra alakítani 45-ért lehetne, de spiáter zsebpisztolyok annak a feléért vannak zsír újan, garanciával. Hatlanítani megintcsak ugyan ez a sztori, értelmetlen.
Szerintem adja be a tulajdonosa a Frommerbe, ott kb mindent bevesznek bizóba. Úgy kikerül az engedélyéből és egyszer talán-talán, évek múlva meg is veszi valaki. Vagy talán egy lőtér beveszi ingyen, de pénzt nem fog senki adni 6,35-ös SA zsebpisztolyért.Végső esetben marad az érték nélküli leadás az igrenden.
Érdekes módon Szegedet ismét kihagyják, holott az ország 3. legnagyobb városáról beszélünk. Balassagyaramatnál és Újfehértónál biztosan fontosabb.gvass1 írta: ↑2019.05.23. 10:28 Hír a csúszó honvédelmi lőtérprogramról:
https://index.hu/sport/2019/05/23/orsza ... g_kormany/
Pécs is kimarad, pedig itt már ki is volt " parcellázva " a terület. Pediglen itt barát a pogi.TotoHU írta: ↑2019.05.23. 11:24 Érdekes módon Szegedet ismét kihagyják, holott az ország 3. legnagyobb városáról beszélünk. Balassagyaramatnál és Újfehértónál biztosan fontosabb.
Nyilván szerepe van benne a napi politikának is, ott ugyanis nem kormánypárti polgármester vezeti a várost. (És ezzel a politikát be is fejeztem)
Pécsen van vagy három is ami hozzáférhető. Sport, vadász, élmény.swordmanus írta: ↑2019.05.23. 14:18 Azt meg tudjátok nézni, hogy ezeken a helyeken van-e egyáltalán bármilyen lőtér?
Alapvetően minden 18-50(?)év közti életkorú orvosilag alkalmas férfi tartalékos.
Szerintem gyerekek papircsakoval es legpuskaval.
Én csak annyit tudok, hogy nálunk a tagfelvetel bizonytalan időre fel lett függesztve, nagyon helyesen egyébként. Így is némi szemetet befujt azért az északi szél... Az élmény loveszet sem biznic, nekünk legalábbis.
Elég nagy marhák vagytok, azt kell hogy mondjam...
Monnyuk egy "elit kliub" ahová nem lehet bekerülni, de még kipróbálni sem semmit, az hosszú távon nem annyira életképest.
Mielőtt nagyon összekevernénk a szezont a faszommal.TotoHU írta: ↑2019.05.24. 15:14 Monnyuk egy "elit kliub" ahová nem lehet bekerülni, de még kipróbálni sem semmit, az hosszú távon nem annyira életképest.
De nyilván meg lehetnek a maguk szempontjai. Pesten nyüzsognek a turisták, nagyobb a fizetőképes kereslet, ez itt lehet máshol működik mint a nagyfalun kívül.
Itt Pesten ahová szoktam járni közeli lőtérre, időpontot kell már foglalni, és volt, hogy csak a következő hétre fértem be, vagy csak nagyon kora délutáni időpontra (1-2 óra körül), annyi ilyen élménylövész csoport jött folyamatosan. A beesek és heló jöttem lőni, nagyon nem működik, pedig a hét minden napján nyitva vannak déltól este 8-ig.
miért nem?
Lövészetet folytatni csak lövészetvezető jelenlétében lehet, csaxólok.
Ebben az esetben ne csodálkozzanak ha nincs nagy forgalom...
most ugye még mindig arról van szó, hogy kiszolgáljuk a fotelrambók alkotta célközönség igányeit a valódi lövészet kipróbálására a honvédelemben is gyakori fegyverekkel
320Ft/pukk áron lő mellé a lőlapnak kb 10szer, lő kb 30 tököt (fehéret), és talán 10 luk lesz valahol a feketében is, de csak ha nem erőlködik a közepét kilőni, mert akkor megint lő 5 tököt, meg 5-öt mellé.szöged írta: ↑2019.05.24. 22:14 most ugye még mindig arról van szó, hogy kiszolgáljuk a fotelrambók alkotta célközönség igányeit a valódi lövészet kipróbálására a honvédelemben is gyakori fegyverekkel
emberünk tehát, ha lead egy óra leforgása alatt kb 50 lövést
akkor
hozzájárul 2000 ft-tal a lőtér kialakításához, fenntartásához
hozzájárul a szaxemélyzet adott havi fizetéséhez 3000 ft-tal
és hozzájárul a biztonsági rendszerek működtetéséhez 2500 ft-tal
hozzájárul a fegyver amortizációjához/karbantartásához 1000 ft-tal
az egész móka (hogy elmondhassa a haveroknak, hogy ő kipróbálta) belekerül kb 16000 ft-ba
ez miért ne lenne OK?
(persze ha a honvéccsségi lőszer 7 ft/db, akkor minnyá sokkal olcsóbb a vége...akkor viszont másként kell beépíteni a biztonság költségét a sztoriba)
El kell dönteni hogy mivel akarnak foglalkozni, "élménylövészettel" vagy sportlövőknek/vadászoknak gyakorlási/belövési hely biztosításával. A két dolog eléggé más feltételeket követel és szvsz nem is nagyon (vagy nagyon nehezen) fér meg egymás mellett. Gondolom nem kell magyaráznom hogy melyikkel lehet (több) pénzt keresni (nagyobb befeketetés mellett, nyilván).szöged írta: ↑2019.05.24. 21:58azért mégsem mindegy, hogy milyen arány áll fenn a lövészetet vezetők és a lövészetet végzők között
tehát, hogy egy db lövészetvezető elég a fél tucat pályán történő párhuzamos lövészethez, vagy ha ekkora a kereslet akkor egyből fél tucat lövészetvezetőre van szükség egyidejűleg
Attól függ, milyen fegyver(ek)kel teheti. Nyilván ha egy összeszigcsózott markolatú PA-val vagy rozsdás toznyóccal lehet ezt művelni, akkor nem sok érdeklődő lesz rá. Ha P08-cal, Desert Eagle-lel, AK-47-essel vagy Barrett-tel lőhet (és nem egy borsodi zsákfaluban próbálkozol), akkor azért esélyes hogy akad rá fizetőképes kereslet...
aksurv írta: ↑2019.05.25. 09:12 Egyébként akar lehetne hasznos is a lőtér program, ha tartalékos rendszerben sportlövő hasonló módon lehetne fegyverhez jutni.
Tartalékos min 1 ev pszicho eü. es az egyesület helyett hivatasos parancsnoki javaslattal es éves nem kamu minősíti rendszert meglőve az MH-nal rendszeresített fegyverek félautomata verzióinak tartasa.
Ha ehhez mindenki adott fegyverhez kaphat eves szinten 300-500 lőszer gyakorlatilag nulla raforditassal kapnanak jol kepzett loveszeket akiket a saját fegyvereik bent tartananak rendszerben es az eus rendelet is bekaphassa.
+1 Hideg fal alapesete.
Amiket felsoroltál, azokat jó eséllyel csak 9x19-ben tudod kipróbálni.
Megoldható.
Hát ez atom jó! Oda szoktam járni lőni. F@sz vagyok, csak meg kellett volna kérdeznem Lacit, de valamiért eszembe sem jutott a legkézenfekvőbb megoldás
Egyik kézben fogva, másikkal rátakarva nem is látszik a kézben mi van. Anno nekem is volt de a kis kalibere miatt váltottam az R61-reMr. Senki írta: ↑2019.06.03. 20:38 Őőőőőőő engem nem ilyen elvek vezéreltek a típusválasztáskor.
Kicsi, DAO, megbízható, és nagyon jól rejthető... Az új tokban meg rettenesen kényelmesen viselhető. A piacon nincs ezt a fegyvert csak megközelítő típus sem...
Persze szívesebben viselnék én is valami modernebb formájú, 9mm PAK kaliberű zsebpisztolyt ami ilyen minőségű, ilyen anyagokból van, és ennyibe kerül. Jah, olyan nincs.![]()
Így nyári időben ez a pisztolyka nekem egy nagyon jó megoldás. Az meg nagyon nem érdekel, hogy ha egy vén komcsi fegyvere volt esetleg. A felületkezelés már nem gyári, így szó szerint le lett róla égetve a múlt!![]()
OFF
Erre mit mondhatnék? Nincsenek tisztánban a fegyver képességeivel, és élettani hatásaival...
túl durvának találják a gázpisztolyt:-)
Egyetértek.
csak onvedelmre tilos a jhp. Sportra, vadaszra tarthatsz.WildBear23 írta: ↑2019.06.05. 10:11 Egyetértek.
Próbálgattunk anno a lőtéren mindenféle expanzív lőszereket, zselatintömbbe lőve; a 9x18 Makarov kaliberből a Hornady (jhp) már elég meggyőző volt.
Él még az a szabály, hogy önvédelemre (sem) lehet expanzív lövedékes lőszert tárazni?
Az fmj 6.35-ösnél szerintem a .22LR (HV) is jobb, az legalább szétlapul.
De akkor már inkább egy szereltgumis.
Ha rajtuk múlna, szélvédő sem lenne, mert akkor legalább nem száguldozol!WildBear23 írta: ↑2019.06.05. 10:39 Ez akkora baromság.
Csoda, hogy a szélvédők készülhetnek morzsalékosan törő üvegből (ha a BM-en múlna akkor csak szilánkosból..)
WildBear23 írta: ↑2019.06.05. 10:39 Ez akkora baromság.
Az önvédelemre legalkalmasabb, direkt önvédelemre kifejlesztett pisztorlőszerek --> nem használhatóak önvédelemre.
Az önvédelemre minden szempontból legjobb paprikaspray --> nem viselhető önvédelemre.
Csoda, hogy a szélvédők készülhetnek morzsalékosan törő üvegből (ha a BM-en múlna akkor csak szilánkosból..)
A huvelyhornyot tarto full moon clip eseteben fog mukodni (ha a huvelyszajon tamaszkodik fel, akkor nyilvan nem uzemkepes), de a szabad repulesi uthossz miatt biztosan pontatlanabb lesz, meg eltero huzagemelkedes lesz optimalis (nyilvan dinamikusra zsirtokmindegy, de ott meg nincs erofaktor eleg sztem).Fortitu írta: ↑2019.06.08. 15:05 9mm Luger revolverből mennyire működik a .380ACP lőszer? A lövedékátmérő full ugyanaz, csak a Luger hüvely picit szélesedik a talp felé. Szerintem ez gyakorlati gondot nem okozna, de nem tudom.
A kérdés elméleti, nincs ilyen revolverem jelenleg. Ha lágyabb lőszert akar az ember, akkor lehet érdemesebb egy Luger hüvelybe .380ACP lövedéket tölteni, persze megfelelő lőporral, de akkor is érdekelne.
Izgalmas!gvass1 írta: ↑2019.06.09. 11:14 Izgalmas lenne Magyarisztánban is! AGC Diablo: dupla elöltöltős sörétes 12-es pisztoly:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/agc-dia ... tes-12-es/
![]()
a pedersoli egy igenyes mualkotas 2-3x ennyiert.WildBear23 írta: ↑2019.06.09. 14:17 Kb. egyanezt tudja a Howdah is.. mondjuk ez nagyobb kaliberű, meg csőletörős.
Árban gondolom ugyanott van (lenne).
Vagy van más, lényegi különbség?
Ja hogy ez ennyivel olcsóbb?
WildBear23 írta: ↑2019.06.09. 14:53 Ja hogy ez ennyivel olcsóbb?
Mennyi az ára?
Itthon sima BP-nek minősül, ugye?
A cseh gladiatort miert nem csinaljak .209-es csapihoz valo lőkúppal???!
egen, a nem korhű bp fegyvereknel a 209-es csapi vagy a 6 mm startpatron a fasza megoldas.vato írta: ↑2019.06.09. 18:22 A cseh gladiatort miert nem csinaljak .209-es csapihoz valo lőkúppal???!Nem is ertem, sokkal megbizhatobb, erosebb, gyujtas. Ha mar annyira modern a 209es csapi dukalna hozza.
A 4mmes csapikkal nekem volt hogy nem gyujtott 1x 2x... de loteren nem gaz, nyilvan ha valaki viseli egy boldogabb orszagban akkor eleg ciki.. foleg hogy csak 2őt tud durrantani.
Ennek is lenne ekkora piaca szerintem (amekkora a gladiatornak volt akkora biztosan)gvass1 írta: ↑2019.06.12. 06:22 airsoft? jó, de akkor miert nem darts? LOL
Ertem en, hogy draga, meg, hogy a luxuscikknek pozicionalas ellenerzeseket szul, de gondolkodjunk mar picit szakmailag!
Az Alfa ML040/041 eseteben a GUMIS Alfak gyakorlasara azert alkalmas, mert nem tavolrol hasonlit (lasd joreszt foscsi airsoft revolverek 30-60 ezerert) fogasra/sutesre, hanem egeszen pontosan tökéletesen olyan, mert azokeval azonos ez a ket fontos interfesz. Sot, a G040 eseteben a csohossz, iranyzek, sulyeloszlas is tokeletesen azonos az ML040evel. A G040 meg kb. ugyanennyibe kerul, azt sem segilykebol elo reteg veszi, hanem akinek pont az kell, mert megengedheti maganak.
Raadasul: 1/3-1/4 lovesenkenti koltseggel, CO2-legpisztolyokenal kisebb dorejjel, loterre maszkalas/fizetes szuksegessege nelkul. Tehat igen, feltetlenul.
Emellett remek moka ahogy csapdossa a sorosdobozt stb. Nem veletlenul fogyott rengeteg a tobbi hasonlo startpatronos cuccbol, meg akar kifejezetten lassan es nehezkesen toltheto egylovetu Bartalokbol vagy Trainerekbol is, a K-56-rol nem is beszelve.
15-30 joule-t meg egy vastagabb deszka golyofogo vagy egy koteg ujsagpapir biztosan megfog, pinceben, szobaban, kertben biztonsagosan es csendesen hasznalhato.
A 950 font az az ottani kisker ára. Mivel Te tudod legjobban hogy az Alfa mennyiért gyárt rendelésre ilyen kisszériás modelleket, ezért rögtön látod hogy Angliában kell fegyverkereskedőnek lenni.
Nem, mert ez az Alfa-Steel elesre alapul, ami sokkal dragabb kategoria.
+1
Teljesen igazad van! Sajnos ilyenek lettek mostanában az emberek, elcseszett ország lettünk az biztos... Ráadásul azok fikaznak , szarragiskodnak általában, akik nem a csóró osztályba tartoznak!gvass1 írta: ↑2019.06.12. 07:36 OFF
hajra, akkor tessek csinalni, en nem fogom, mert eladhatatlan 3-4 kiloert.
Igy is azonnal kapom a szarcunamit a fejemre, amint barmit merek behozni, ami két forintnál drágább tud lenni. Tenyleg. Vicces.
(És ugyanakkor a besértődös hisztit, ha ezredszerre is leirom, hogy az igenyek addig sem tartanak...)
)
ON
A szarcunami több dologért is jár:
Szerintem 100% bp. Itthon is lehet venni kicsavarható csőfaros bp inline puskakat.WildBear23 írta: ↑2019.06.14. 10:11 https://americanguncraft.com/product/di ... ght-black/
Ezek a duplacsövű cuccok itthon 100% hogy BP-nek minősülnek?
Ha rendel egyet az ember az USÁból, nem nyavalyoghatnak érte?
100 rugeszt még meg is ér.. látom van dupla kakasos kivitelben is.
Nyilvan, hiszen inline muzealis eloltolto, szamos ilyet talalsz Kapszliban meg a Nimrodderringerben is.WildBear23 írta: ↑2019.06.14. 10:11 https://americanguncraft.com/product/di ... ght-black/
Ezek a duplacsövű cuccok itthon 100% hogy BP-nek minősülnek?
Ha rendel egyet az ember az USÁból, nem nyavalyoghatnak érte?
100 rugeszt még meg is ér.. látom van dupla kakasos kivitelben is.
Lehet, de az egycsövű, épp amerikai piacra gyártják! Igen korrekt a hazai forgalmazó.
Blekk Rájgó írta: ↑2019.06.14. 20:43 Lehet, de az egycsövű, épp amerikai piacra gyártják! Igen korrekt a hazai forgalmazó.
https://www.davide-pedersoli.com/scheda ... -caps.html
Nem történelmi replika, hanem fantáziafegyver, igen pontos és igényes kidolgozású. Szentendrei nyílt napon volt sikere!
rb_kertben.jpg
A zárszrkezet az, többi részletében hasonlít az alsóra, a fölső kettőre egyáltalán nem. A boltban végignézve a kínálatot. inkább erre hajaz:
muhahaBlekk Rájgó írta: ↑2019.06.15. 10:53 A zárszrkezet az, többi részletében hasonlít az alsóra, a fölső kettőre egyáltalán nem. A boltban végignézve a kínálatot. inkább erre hajaz:
https://www.riflegear.com/p-8794-winche ... pl-20.aspx
Ezért fantáziafegyver, mert valójában ilyen elöltöltősített változatban eredetileg nem gyártották, ahogy a Peacemakert sem.
Ez igaz. Az ismétlők abszolút korhűek (pontos másolatok), az elöltöltősítettek nem. Ahogy az OFF török gp-k se pontos másolatok, csak "úgy néznek ki". Balázsékkal már körbejártuk ezt a kérdést. Az eredetin Weawer-sín sincsgvass1 írta: ↑2019.06.15. 12:01 muhaha
hogy hasonlitana mar egy ismetlpouskara, mikor maga a Pedersoli is gyart éles Rolling Blockokat? Itt semmi más nem történik, mint ugyanazon a gyartosoron keszul eloltolto meg engedelykoteles ugyanabbol.
azert, hogy ellentmondhass, ne legyel mar totalisan szakmaiatlan, vazz.
Ízléstelen!gvass1 írta: ↑2019.06.17. 07:17 S&W MP380 EZ "CSAJOS-KIVITEL":
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/mp-380- ... r-kivitel/
![]()
Sejtettem... Ezek szerint az USA-ban is felhőkben kóborolnak az ilyenek?
a hirt elolvastad? ott van benne kiknek szantak.
Olvastam, és azért írtam, amit írtam. Egy nő sok szarságot képes megvenni, ezt szerintem kb soha. Otromba, ronda, és ízléstelen.... Bár ha belegondolok ismerek ilyen nőt is... Lehet, hogy neki ez még.vonzó is lenne...
Azért a SW nem ma kezdte, és valszeg a marketingeseik meg a termékfejlesztőik sem. Sztm nagyon tudatosan történnek a ezek a fejlesztések, és pontosan pozicionálják a terméket az egyes piaci szegmensekre. Ááámerikában annyi női fegyvertartó van, amitől az itteni magyar igrend önmagában idegrohamot kapna.