Lásd: Zoraki R1 GG. Ebben benne is van a gazdasági gebasz rövidítése.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Lásd: Zoraki R1 GG. Ebben benne is van a gazdasági gebasz rövidítése.
Ehhez képest amíg a németek a pisztolyok színével újítanak, mással sem, addig a török folyamatosan, szinte évről évre frissít valami újdonsággal.
De itt nem az Alfa G-sorozat meg a HW88SA szintje a megfogalmazott elvarasok, hanem fullacélosság meg szupertartos feluletkezeles, meg sokezer loveses elettartam stb, amikert meg 600+ euro lenne a realis, de azt sehol nem fizetik meg, nemeteknel is kudarcocska.zora írta: ↑2019.04.03. 21:30 Azért sokan Alfa gázgumist viselnek, pedig nem az a legolcsóbb, meg a HW 88-as, PK380-as is eladható, holott az sem a filléres kategória. Kérdés, hogy ezen az árszinten nem lehetne gyártani olyat, ami tartós, megbízhatóan működik a kapható patronokkal, és tűzkészen viselhető. Mert a70-90e Ft gázfegyverben még nem a luxus kategória. Ha cserébe működik, és nem csak pár száz lövést bír ki.
A teljesseg igenye nelkul:
Revolver.
Pont valami ilyen valaszra szamitottam. LOL.Mr. Senki írta: ↑2019.04.04. 07:31 Revolver.
-A 9mm PAK verziók anyagminősége gyenge, totál orosz rulett mikor szarik be. Látványosan kopik a dobforgató szerkezet. Spiáter keménységű acél alkatrészek...
-A többihez nincs meg az engem megnyutató önvédelmi 120mg PV / 80mg CS kombó.
Öntöltő.
-Z914. Tökéletes megoldás lenne. Ellenben kényelmetlenül hasas. Van 2914-em, de még csutkán is kényelmetlen egy kicsit.
-Ekol Aras compact. Eddig kétszer szarta össze magát hideggyakolás közben. Javításra szorult. Nem, nem volt köze a csutkásításhoz. Fesztelenítő tört ketté. szánakasztó kar / hüvelyvető deformálódott, amitől akadni kezdett. -> gyenge anyagminőség.
-Ekol Gediz, Retay 17: Napi viselésre dög nagy! Egyébként a Retay 17 nagyon jól muzsikál. (A PT24 is ugyanez, tökre szeretem, de napi viselére nagy.)
-Ekol ALP: nekem szopás hegyekkel (be automatázott, kakas tört, revolverezés múlt el.) egy elkezdett működni, aztán elmúlt. Lett másik, eleve nem működött jól. Táranként két akadály. -> gyenge anyagminőség, nagy gyártási szórás.
A Blow pisztolyok közül eddig kettő van (TR14, TR914 02), azok gyárilag akadálymentesek, ellenben nem viselhetőek tűzkészen, a 914 02 meg konstrukciósan lett elbökve, de javítható.
A vevők többsége nem viseli, nem használja a vásárolt fegyvereket. Aki viseli, használja, abból jön vissza a hiba. Ez talán a vásárlók 10%-a. Abból ha 15% jön vissza, akkor Neked 100 eladott példányból 1 fog visszamenni. Az meg pont jónak látszik. Valójában csak azért, mert nem használják a fegyvereket.gvass1 írta: ↑2019.04.04. 07:37 Pont valami ilyen valaszra szamitottam. LOL.
Vagy valaki nagyon pechvogel, vagy tul vannak ezek picit lihegve.
Mert en meg azt latom pontosan mibol mennyit hoznak vissza es milyen problemakkal, es valoszinuleg sok szazszor akkora mintaval dolgozok:-)
Szoval 25-50e kozt, aki nem nagyitozni meg szupertokeleteset (vastag a markolata, nem olyan színu stb LOL) es egymillio lovest kibirot akar, az boseges valasztekbol tud maganak ONVEDELEMRE tokeletesen alkalmas gazpisztolyt venni.
nyilvan sokkal lonek 3-at, aztan bekurjak a fiokba, de valahova elfogy Magyarorszagon evente 7 szamjegyu mennyisegben riasztotolteny is...Mr. Senki írta: ↑2019.04.04. 07:41 A vevők többsége nem viseli, nem használja a vásárolt fegyvereket. Aki viseli, használja, abból jön vissza a hiba. Ez talán a vásárlók 10%-a. Abból ha 15% jön vissza, akkor Neked 100 eladott példányból 1 fog visszamenni. Az meg pont jónak látszik. Valójában csak azért, mert nem használják a fegyvereket.
Spiátermentesség éleskonverzióval+cukrászdai alurevolverrel megoldva. A ZVI-csoda árából kijött három másik fegyver.gvass1 írta: ↑2019.04.04. 07:53 Na, ez a hozzászólás mindent tökéletesen összefoglal.
Vannak iszonyat magas elvárásaink, full acél, spiátermentes, tűzkészen viselhető, szuperkompakt bla bla bal...majd közüljük, hogyha mégis van ilyesmi, akkor az TÚL VAN ÁRAZVA:-)
"A4-es papírlapomat hasonló Audira cserélném."
Szupervicces.
Blekk Rájgó írta: ↑2019.04.04. 08:03 Spiátermentesség éleskonverzióval+cukrászdai alurevolverrel megoldva. A ZVI-csoda árából kijött három másik fegyver.
A tökéletes gázpisztolyt még egy gyártó se csinálta meg.
És mégis miből tartott volna eleve szubkompaktnak tervezni
Máshonnan nézzük a kérdést.gvass1 írta: ↑2019.04.04. 07:46 nyilvan sokkal lonek 3-at, aztan bekurjak a fiokba, de valahova elfogy Magyarorszagon evente 7 szamjegyu mennyisegben riasztotolteny is...
Es en meg azt erzekelem, hogy az utobbi 5 evben bizony sokkal kevesebb a garis gond, mert a torokok minosege latvanyosan javult.
Szoval meg a sok nem hasznalt darab mellett is 100x akkora a mintam, mint neked, es nem aggodom magam halalra.
de 100-bol 2-3 szarik be kb.
Én szeretem a Retay klokkomat, kicsit nehéz rejtve viselni, de megoldhato, nem tudok erre már mást írni...
Kérdés, ki mit visel, mi a kedvenc napi vasa éppen ma?
Ehhez kérhetek magyarázatot?
Milyen para?
BR projekt hol tart?
Friss Victory/Uma pepper + huvos szaraz helyen tarolt lejart Uma CS-sel (kiprobalva, mukodik rendesen)
My EDC:
Ott a pont!Mr. Senki írta: ↑2019.04.04. 08:49 Máshonnan nézzük a kérdést.
Ha egy fegyver beszarik, neked lesz egy garis ügyintézésed. Legrosszabb esetben is.
Ha nálam szarik be be a fegyver, akkor legrosszabb esetben szétharapnak, megbicskáznak, stb..
Mindjárt másképpen látjuk a kérdéskört.
Tudom, "tudtad, hogy ezt mondom majd". Kedves Dredd!![]()
Miben viseled ezt a pisztolyt? Konkrétan vadonat újnak néz ki!
Zajongás para. Mindenáron el akarom kerülni a figyelmet lakott területen, ezért most csak dezodor játszik.
Agyvihar ONTotoHU írta: ↑2019.04.04. 13:14 Zajongás para. Mindenáron el akarom kerülni a figyelmet lakott területen, ezért most csak dezodor játszik.
+ nem akarok revolvert hordani (ahogy te mondanád, centrifugát) hordható öntöltőm meg most nincsen, és ahogy elnézem a kínálatot nincs is olyan kisméretű, tűzkészen hordható, megbízható (!!!) 9mm PAK öntöltő a piacon amit érdemes lenne viselni.
Tereket nem szeretnék, más meg nincsen.
Ezért szeretnék én is valahol biztonsági félállást csináltatni az RG88-ra. A Z914 tudja is ezt.gvass1 írta: ↑2019.04.04. 13:36 Ööö, azt, hogy cocked-and-locked azt mar most is tudja a Z906 (meg egy csomo egyeb ontolto is)
cocked-and-locked: felhuzott kakasra RÁBiztositva.
Jobbkezesnek kis gyakorlassal huvelykujjal kibiztosithato a Z906.
Hatranya, hogy a felhuzott kakas szurhatja az ember oldalat/akadhat ruhazatba IWB viseleskor.
De ez nyilvan NEM tűzkészen vislehetőség! A tűzkészen az azt jelenti, hogy SEMMI mást nem kell csinalni a lövés kiváltásához, csak meghúzni az elsütőbillentyűt.
Stim, elírtam. Felhúzott, kibiztosított viselésre gondoltam.gvass1 írta: ↑2019.04.04. 13:36 Ööö, azt, hogy cocked-and-locked azt mar most is tudja a Z906 (meg egy csomo egyeb ontolto is)
cocked-and-locked: felhuzott kakasra RÁBiztositva.
Jobbkezesnek kis gyakorlassal huvelykujjal kibiztosithato a Z906.
Hatranya, hogy a felhuzott kakas szurhatja az ember oldalat/akadhat ruhazatba IWB viseleskor.
De ez nyilvan NEM tűzkészen vislehetőség! A tűzkészen az azt jelenti, hogy SEMMI mást nem kell csinalni a lövés kiváltásához, csak meghúzni az elsütőbillentyűt.
Pont ezért agyalgok a strikeren. Elvileg működhet.
Ez lesz az EDC amint megjön a plasztik, addig csak a deo. Pont ma kaptam dátum nélküli(!) levelet a bullshit teljes eljárásról.
Lekopott deo: élből lefoglalják... Amiről nem tudják mi, és gyanús, azt foglalják lefelé. Ha jó kedvük van, akkor mire beérnek a kapitányságra, akkor elveszik, ha rossz kedvük van, feljelentenek. Mondjuk ennek esélye nulla, mert normális külsővel az utcai talpas nem fog ruházatátvizsgálni. Tehát szerintem fölösleges matricát kaparni. Pláne, hogy van 3X CS, és CR is.
Az ALP-ot rendesen teszteld meg riasztóval, és GÁZZAL IS! Az az a típus ami konstrukciósan nagyon jó, de minősége rettnetesen szór. Egyik full akadálymentes, a másik meg táranként akad.
sok sikert a lefoglalashoz meg a feljelenteshez! nekem nincs éleshez takonygerinckonyvemMr. Senki írta: ↑2019.04.04. 18:44 Lekopott deo: élből lefoglalják... Amiről nem tudják mi, és gyanús, azt foglalják lefelé. Ha jó kedvük van, akkor mire beérnek a kapitányságra, akkor elveszik, ha rossz kedvük van, feljelentenek. Mondjuk ennek esélye nulla, mert normális külsővel az utcai talpas nem fog ruházatátvizsgálni. Tehát szerintem fölösleges matricát kaparni. Pláne, hogy van 3X CS, és CR is.
OFF
Pia: te tudod... Nekem spec semmilyen alkoholos cucc sem ízlik, ezért nem iszom.
ON
Látom ma már sok volt a fröccs.
Köszönöm a jó tanácsokat! Jövő hétre tervezem a tesztet
ezé szeretem húzni az őrmestert! mióta barnakönyves, azóta elharapódzott a paranoia
Egyszer beleszaladtam egy jármű átvizsgálásba, és ott másfél.órát ácsorogtam. Azért úsztam.meg a büntetést, mert rajta volt a deón a hatóanyag.megnevezése, meg a szöveg arról, hogy nem KKVE a cucc.
Megmérik a dezodort, utána kifúják. Aztán megint megmérik. A hatóanyagra meg van valami latnuszos megoldásuk.
Akkor most Te vagy a Derrick? A kezdeti szériában, PPK-val nyomattak... ortopéd, világosbarna bőr tokban..
1. POM nincs, irrealisan draga lenne, nem veszik meg - inkabb megcsinaljak hazilag (a szanok meg leszakadnak), es jaffamentesen aruljak az atveros oldalakon
Ezt lâttam is, köszi!gvass1 írta: ↑2019.04.05. 06:08
2. csak külső övtok van PP/PPK-hoz, belso nem is lesz.
http://www.onvedelmibolt.hu/termek/walt ... -co-13075/
![]()
Hi,
Ok, köszi.vato írta: ↑2019.04.05. 06:48 Hi,
En innen rendeltem:
https://www.ebay.com/itm/BROWN-IWB-Leat ... SwY7taWWHW
Van fekete es barna szinben, nagyon meg vagyok vele elegedve, egyszerű de nagyszerű10K alatt megallt a tok ara szallitassal együtt.
Olvassá b+, leírtam. Szagértőzés csak bírósági szakaszban van. A rendőr nem mér, nem szakért. Amit gyanúsnak talál, (gázdeo biztonsági fej felismerhető a legtöbbnek) azt lefoglalja, és szabsértést indít. Aztán a paraszt majd hőzönghet ha annyira akar, sok pénzért, hosszú idegeskedéssel. Persze a barnakönyves fog menni a bíróságra, mert neki az olcsóbb. Ott vannak szagértők.gvass1 írta: ↑2019.04.05. 06:18 Muhahaha, bocs.
Hol mérik meg? Az igazoltatáskor, van náluk mérleg? Még centi sincs, a kést is cigisdobozhoz mérik.
És hova fújják ki? 1 flakon könnygázt csak úgy? És ha mégsem könnygáz, akkor vesznek neked új légfrissítőt?
"latnusz"? LOL lakmuszpapírra gondolsz, ami eredetileg savasság-lúgosság kérdését vizsgálja, és amivel kevered, h kábszerekre vannak hasonló jellegű gyorstesztek (normál járőrnél olyan sem nagyon van), pepperre rohadtul nincs ilyesmi.
Bocs, de ez megint túlpörgött fantáziálás. Egy zárolajozó-jégoldó pont olyan es akkora flakonban szokott lenni, mint egy pepper KO, csak a kupak mas.
Zsebedben maradt telről:-) Kocsiban meg aztan abszolút jogosan van ott.
Mondjuk akinek nincs barnakonyves takonygerince, annak a paprikspray az = zarovonal atlepese vagy 65-tel menni az 50-es tablanal.
Jajmár.Mr. Senki írta: ↑2019.04.05. 07:05 Olvassá b+, leírtam. Szagértőzés csak bírósági szakaszban van. A rendőr nem mér, nem szakért. Amit gyanúsnak talál, (gázdeo biztonsági fej felismerhető a legtöbbnek) azt lefoglalja, és szabsértést indít. ...
Egyébként meg tőlem bárki viselhet tűzoltóméretű OC permetezőt, vagy rézgálic helyett OC-val töltött hátizsákos permetezőt is. Barna könyv nélkül nincs sok vesztenivaló...
Részemről maradok a 3X CS mellett. Az hatékony, a legtöbb sün ismeri is, kicsi is.
Tehát az áfás számla megvéd a szántörés ellen. Lehet hogy holnapra még illegális is lesz a házilag készített POM?
Valóban, a vidéki faluzsaruk (körzeti meghízott) általában a furkósbotot sem ismerik fel. Ellenben a csülkös pacalt, és a végtelen mennyiségű kannás bort, és sört igen... (meg ezek tetszőleges számú permutációit... A hazai lakosság jelentős része konkrétan zabálógép, és alkoholügyi fekete lyuk...)gvass1 írta: ↑2019.04.05. 07:30 Jajmár.
Mindent lefoglal, mindent elkuldenek szakertoztetni, persze.
Ismeri a rendorok többsege a 3XCS-t...muhahahahahaaaaaa
Tudod, hogy nagyra tartalak, de neha olyannyira nonszensz irracionalis dolgokat tudsz leirni, hogy nem is ertem. Egy parhuzamos dimenzio, vagy mifene.
Nem bazmeg. (Es most tenyleg kotozkodsz.)
maradjunk annyiban h mindenki azt viselje amit akar aztán a kovetkezkenyeket viselje! en a pepperben bizom a tobbit majd meglatjuk.......Mr. Senki írta: ↑2019.04.05. 08:01 Valóban, a vidéki faluzsaruk (körzeti meghízott) általában a furkósbotot sem ismerik fel. Ellenben a csülkös pacalt, és a végtelen mennyiségű kannás bort, és sört igen... (meg ezek tetszőleges számú permutációit... A hazai lakosság jelentős része konkrétan zabálógép, és alkoholügyi fekete lyuk...)
Az ilyenek akkor mozdulnak meg, ha kihajtják őket mint disznókat a legelőre. Olyankor morcosak, mert dolgozni kell, és lefoglalnak mindent, amit csak gondolnak. Volt olyan, hogy szerelő ember ládájából a csavarhúzót akarta lefoglalni az Isten barma, mert szerinte az KKVE.
Ahol viszont eddig én mozogtam büdöspösten, és sünfélével beszéltem, ott a CS dezodort ismerték, és a kisflakonost (ami akkora mint a 3X CS) azt állításuk szerint nem veszik el. A CR esetén egy törvényszéki szakértővel beszéltem, ő már nem állította biztosan, hogy abban nincs 20g fölötti anyag. Azt sem mondta, hogy van. Csak a reakciójából arra lehetett következtetni, hogy mért már olyat a nagyobb flakonból, amiben nagyobb volt a töltőtömeg. (privátban neked elmondom az ember nevét is, nyilvánosban nem csinálok neki reklámot.) Mivel ő rendszeresen szokott a sünfélékkel dolgozni, a "szakmai" információkat jellemzően tőle is szokták venni. Peresze egy szakértő jellemzően annak szakért, aki megfizeti. Nyilván a vélemény is úgy kanyarodik, hogy az még vállalható legyen, de a megbízónak kedvezzen.
Ergo.
Még mindig az a legjobb megoldás, ha jogszabálynak megfelelő felszerelést viselünk, mert azt szükség esetén ügyvéddel, szakértővel van esély védeni. Egy felirat nélküli pepper deót nincs esély védeni.
Ezt egy percig sem vitattam. Viszont egy nyilvános fórumon beismerő vallomást tenni, és másokat is szabsértésre bíztatni, nem feltétlen előre mutató dolog.
ennel nagyobb "szabsertesre valo biztatas" sose legyen...Mr. Senki írta: ↑2019.04.05. 09:37 Ezt egy percig sem vitattam. Viszont egy nyilvános fórumon beismerő vallomást tenni, és másokat is szabsértésre bíztatni, nem feltétlen előre mutató dolog.
A paprika spray betiltás elleni levelezősdi rendben van. Viszont a "polgári engedetlenség" fegyveres vonalon nekem kicsit aggályos történet.
Csak ezért jeleztem, hogy én ebben nem osztozom még akkor sem, ha értem a miérteket. Amíg van rá lehetőség, addig én betartom a szabályokat. Ha a szabályok élhetetlenné válnak, akkor majd elgondolkodom azon, hogy merre tovább.
+1
TotoHU írta: ↑2019.04.05. 10:45 +1
Mindenki elkövet naponta legalább 2-3 szabálysértést. Belecsúszik a pirosba, siettében eldob egy papírfecnit vagy cigicsikket az utcán, 30-as korlátozó táblánál 40-el megy, stb stb. A gázspray viselése pont ilyen szabálysértés.
Mindenki felnőtt ember, átgondolja hogy neki megéri-e egy szabs bírságot kockáztatnia, mekkora a valós lebukás kockázata, stb.
Ez is igaz. De ismered, hogy a hazai hatóságok kiknek, milyen dolgaiba szoktak belekapaszkodni. Nem a valódi problémákba, hanem a könnyen, látványosan prezentálható kis szarságokba. Pl egyik orvvadász felnyomja a másikat, aztán az vádalkuban felnyom egy harmadikat, akinek történetesen semmilyen illegal eszköze sincs. Azért lefoglalják mindenét, és vezércikk lesz belőle.
Ha már belemászunk ebbe. Olyankor mi a szitu, ha egy GR fegyverről lekopik a felületkezeléssel együtt a sorszám is? Az MKH honnan fogja tudni, hogy az milyen sorszámú darab volt? Vagy ilyen esetben új szorszám, új kártya, új engedély a jogszerű eljárás?gvass1 írta: ↑2019.04.05. 10:51 Ja.
És jogilag lehet azért utána is tovább okoskodni.
Olyanokkal mint: a gázspray-n nincs egyedi azonosító jelzés, nehéz bizonyítani azt, hogy pont azt a konkrét flakont foglaltak le pont tőled. Sehol nincs az sem megszabva, hogy a 20 g az a gyári eredeti töltettömeg legyen, ha te akár egy 75 ml-es sprayből próbaként elfújkáltad a felét, akkor a nálad levő darab töltettömege 20 g alatti lesz, ha pedig lekopott róla a felirat, akkor végképpen nem tudhatod, hogy mi is volt a hatóanyag eredetileg.
Szóval az egész elbaszott jogszabály betartathatatlan, ha jogilag utánagondolsz.
ATOMOT A BM-RE!
nem kopik le. Hiaba tűnik sekélynek a lézergravírozás, az bele van égetve a fémbe is. Elhalványulhat, de el nem tűnik, hacsak nem reszelővel szeded ki.
Az jo ötlet! Peldaul: FcktheBM01WildBear23 írta: ↑2019.04.05. 17:20 Gratula a stukkerhoz!
Persze, belegravíroznak (bár nem tudom, ilyenkor mi alapján találják ki a számot..), bár én a helyedben belegravíroztatnék, vagy üttetnék valami egyedi számot, ami tetszik..
Z914-esemen, PK380-ason csak a tokon van, Umarex Röhm RG96-on csak a szánon.vato írta: ↑2019.04.05. 17:27 Az jo ötlet! Peldaul: FcktheBM01![]()
Meg egy lama kerdes, kell a gyari szam a szanra meg a tokra is? (Elesbel nyilvan igen , cső, szán , tok szentharomsagra) de gazpityunal eleg mondjuk csak a szanra?
Meg az is kerdeskent merült fel bennem hogy kell e lathato helyen elhelyezni a szamokat ?
Ellenorzesnel nyilvan elony, aminek az eselye nulla..
LŐegyvernél kell minden fődarabra gyári szám. Gáz-riasztónál elég 1 fődarabra.WildBear23 írta: ↑2019.04.05. 17:35 Szerintem kell a szánra is, és a tokra is; viszont nem feltétlenül kell szem előtt lennie, láttam már olyat, hogy a nagyobb markolathéj takarta.
Sztem. ha lemérik a teli flakont amit lefoglalnak, majd kifújják belőle az anyagot és ismét lemérik, a különbség a töltettömeg lesz. Nem hinném, hogy lenne ügyvéd aki bárkit kimos ebből.gvass1 írta: ↑2019.04.05. 10:51 Ja.
És jogilag lehet azért utána is tovább okoskodni.
Olyanokkal mint: a gázspray-n nincs egyedi azonosító jelzés, nehéz bizonyítani azt, hogy pont azt a konkrét flakont foglaltak le pont tőled. Sehol nincs az sem megszabva, hogy a 20 g az a gyári eredeti töltettömeg legyen, ha te akár egy 75 ml-es sprayből próbaként elfújkáltad a felét, akkor a nálad levő darab töltettömege 20 g alatti lesz, ha pedig lekopott róla a felirat, akkor végképpen nem tudhatod, hogy mi is volt a hatóanyag eredetileg.
Szóval az egész elbaszott jogszabály betartathatatlan, ha jogilag utánagondolsz.
ATOMOT A BM-RE!
Eksün után, hogy foglalnak le teli flakont?Gaston Glock írta: ↑2019.04.06. 14:07 Sztem. ha lemérik a teli flakont amit lefoglalnak, majd kifújják belőle az anyagot és ismét lemérik, a különbség a töltettömeg lesz. Nem hinném, hogy lenne ügyvéd aki bárkit kimos ebből.
Ettől függetlenül, ez a töltettömegesdi szerintem is egy fasság.... Ahogyan a nem lehet peppert is egy fasság.... Meg ahogyan a 8 cm kés is egy fasság. Betartani be lehet, csak fasság.
Kb annyira értelmetlen a töltettömeg korlát mint az amcsiknál volt a 10-es tárkapacitás meg a karabély lőszeres fegyverek pisztolyosítása.Mindenre van megoldás.Több tár,kartámasz,minden zsebbe gázdeóGaston Glock írta: ↑2019.04.06. 14:07 Sztem. ha lemérik a teli flakont amit lefoglalnak, majd kifújják belőle az anyagot és ismét lemérik, a különbség a töltettömeg lesz. Nem hinném, hogy lenne ügyvéd aki bárkit kimos ebből.
Ettől függetlenül, ez a töltettömegesdi szerintem is egy fasság.... Ahogyan a nem lehet peppert is egy fasság.... Meg ahogyan a 8 cm kés is egy fasság. Betartani be lehet, csak fasság.
Már előtte elveszik mert náluk melózik Nikolász Kédzs és előrelát 2 percet
Ilyen mindegyik, ami nagyobb probléma lehet, hogy bizony így el is sülhet.oto írta: ↑2019.04.06. 19:51 Sziasztok
Abszolút kezdő vagyok fegyver témában. Vettem egy G-shoot 4matic puskát otthonvédelemre és furcsa nekem, hogy ha a kakast biztonsági állásba teszem akkor is el lehet sütni a fegyvert. Ez normális vagy hibás a fegyverem? Gondolom volt ennek a puskának is rendes kibeszélője mikor megjelent csak az a korábbi fórummal elveszett. (Vagy csak én nem találtam rá). Van valami típushiba/jellegzetesség amire érdemes odafigyelni?
Valamint Bonyhád környékén keresek lőteret, ahol rendszeresen tudnék gyakorolni.
Köszi.
Sajnos mindegyik 4Matic ilyen, ez konstrukciós hiba. Mondjuk egy valamit még nem próbáltam, és már nem is fogom, mert a saját 4Matic-omat eladtam: biztonsági állásból elcsettintve, elsüti a töltényt vagy szerencsére nem?
El, zora tesztelte.
jo cucc, h jol nezem kb. 14e ft.Thomaster írta: ↑2019.04.06. 19:53 Ma leteszteltem egy friss beszerzést: tűzoltókészülék méretű pepper GEL spray. Ilyen:
https://www.militaria.pl/mace_security_ ... p73174.xml
Sárgafórumról megismert ápolttárs hozta Lengyelországból, rendszeresen jár oda munkaügyben.
A teszt célja két kérdés megválaszolása volt:
- tényleg 5 méter a hatótávolsága?
- mennyire párolog, meg lehet maradni mellette a kifújás után zárt térben?
Röviden: igen / igen.
Bővebben: a tesztvideó: https://www.youtube.com/watch?v=yHd56go ... e=youtu.be
Tehát:
Simán elspriccel kimért 5 méterre, de célozni kell vele. Én most először használtam ilyet, a naaagy lőlapot ugyan eltaláltam, de úgy, hogy beterítettem az egészet, és valamennyi jutott a célfeketébe is, ami kb. egy arc méretű. De hozzá kell tennem, hogy spóroltam az anyaggal, kb. fél másodperces spriccekkel operáltam. Azalatt is lehet ugyan korrigálni, de korlátozottan. Éles helyzetben nyilván folyamatos sugárban tolnám az anyagot, és beteríteném a célszemély arcát.
Párolgás: nem észlelhető. Szaglásztuk közelről a beterített lőlapot, semmi. A bátrabbak kentek belőle egy kicsit az arcukra, semmi. Még bátrabbak az ujjukkal szedtek mintát a lőlapról és megnyalták: na úgy csíp.
Viszont ezután kétségeim vannak, hogy harci helyzetben mennyire hatásos... Légutakra nem hat, bőrt nem csípi (legalábbis így ujjal kis területre felkenve), direkten szembe kerülve nyilván csíp, de ezt nem teszteltük... van még a flakonban, kéne tesztelni ha lenne önkéntes... (máséval csalánverés ON)
inkább 16, mostanában 80 Ft közelében van a zloty, de lényegtelen
Igen, ez az 5 méteres teszt egy elméleti dolog volt. Élesben nyilván folyamatos sugárban tolom az anyagot, és ha közeledik a támadó, akkor egyre többet kap egyre pontosabban. Úgyhogy van helye a flakonnak az ágy mellett.