Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

WildBear23
Veterán
Veterán

Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

AndyA írta: 2025.05.14. 09:10 Azért egy ilyet 45ACP-vel etetni... Asseóccó... :o
Petya még nem ért ide, leírom helyette: tölteni kell, akkor szinte mindegy a kaliber. ;-)

Egyébként valóban, kihozhatnák 9x19-ben is.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

montecarlo írta: 2025.05.14. 09:17 Pont a napokban fogtam kézbe egyet - és pont nálam volt a hegedűtokom, uh bele is próbáltam :)

Régen kaptam fel ilyet, tényleg mint egy óriás levélnehezék - lehet szentségtörés sokaknak, de így talán pár emberrel több lő majd ilyennel. Na nem nálunk, hanem inkább USA-ban.

20250509_162404.jpg
Ahhoz milyen brácsa vagy gordonka tok kellene, hogy tűzkészen, csigadobtárral (nem kívánt törlendő), tusával együtt is beleférjen? :-D
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

AndyA írta: 2025.05.14. 09:45 Ahhoz milyen brácsa vagy gordonka tok kellene, hogy tűzkészen, csigadobtárral (nem kívánt törlendő), tusával együtt is beleférjen? :-D
Ott már a tár szélessége/átmérője a problémás, egyébként gitár, cselló, nagybögő.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.05.14. 11:02 Ott már a tár szélessége/átmérője a problémás, egyébként gitár, cselló, nagybögő.
Nyilván, és egy normál hegedűtok az biztosan nem elég hozzá.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

WildBear23 írta: 2025.05.14. 09:21 Petya még nem ért ide, leírom helyette: tölteni kell, akkor szinte mindegy a kaliber. ;-)

Egyébként valóban, kihozhatnák 9x19-ben is.
Köszi. Így! 8-) brutálisan jól néz ki, akkora feelinget áraszt, mint … mem is tudom, mihez hasonlíts. De jó, és kéne!

Sportolni nem kenne ideális, de ilyesmit nem is azért vesz az ember.

A 9x19 Tommy gun pedig olyan, mint a Steyr Scoutot .223-ban csinálni (létezik) - aki ilyen ikonikus fegyvert szeretne, az imho ennyire már ne erőszakolja meg az eredeti koncepciót.

Lehet, persze hogy lehet- de minek? Nekem a kilences Tommy picit olyan lenne, mint egy elektromos meghajtású Hummer :lol:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2025.05.14. 11:31 Köszi. Így! 8-) brutálisan jól néz ki, akkora feelinget áraszt, mint … mem is tudom, mihez hasonlíts. De jó, és kéne!

Sportolni nem kenne ideális, de ilyesmit nem is azért vesz az ember.

A 9x19 Tommy gun pedig olyan, mint a Steyr Scoutot .223-ban csinálni (létezik) - aki ilyen ikonikus fegyvert szeretne, az imho ennyire már ne erőszakolja meg az eredeti koncepciót.

Lehet, persze hogy lehet- de minek? Nekem a kilences Tommy picit olyan lenne, mint egy elektromos meghajtású Hummer :lol:
Mondjuk a Szudajev 7,62x25 mm helyett 9x19 mm-esben azért jó lenne...és az nem is szentségtörés. lásd:

Kép

KP m/44
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.05.14. 09:21 Egyébként valóban, kihozhatnák 9x19-ben is.
Rémlett, hogy már kihozták nyolc éve: T5-9L-20. Pont ugyanígy, alumínium tokkal.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.05.14. 11:52 Rémlett, hogy már kihozták nyolc éve: T5-9L-20. Pont ugyanígy, alumínium tokkal.
de nem műanyag ágyazással.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Poresz
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.05.14. 11:41 Mondjuk a Szudajev 7,62x25 mm helyett 9x19 mm-esben azért jó lenne...
…a lengyelek fa tusájával. Arról elhiszem, hogy kényelmes.
PPSz wz. 43-52.png
PPSz wz. 43-52.png (149.17 KiB) Megtekintve 908 alkalommal
FélOFF: egyébként ez pont olyan, mint kölökkorom legtipikusabb ovis gépfegyverrajza: tusa, perforált csőköpeny, ívtár, pisztolymarkolat, gázhenger pedig nuku.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.05.14. 11:41 Mondjuk a Szudajev 7,62x25 mm helyett 9x19 mm-esben azért jó lenne...és az nem is szentségtörés. lásd:

Kép

KP m/44
Jaja PPSz, PPS, ezeknél precedens is volt rá, meg valahogy filozófiai szinten sem idegen a 9x19. Az kéne. A 9x19 Tommy nem kéne.

/féloff mellék-küldetés ON
A Scoutnàl sem azon szoktam rugózni, hogy jujj mekkora szentségtörés minden ami nem .308 mint ahogy Szent Jeff Cooper megmondta negyven éve - ez ökörség. Az Öreg is haladt a korral, és pl a 7-08 kalibert is támogatta mert egyszerűen vannak országok ahol tilos a hadi lőszer. Sőt, meg a .376 Dragoon lőszert is lenyelte mert kafferbivalyra nem elég a .308. De ha a koncepció azv egy kicsi, kezes, mindenes puska, ami elég erős ahhoz hogy leterítsen kétlábútbút, négylábút, és ad absurdum egyetlen egy szall fegyverrel elfogadhatóan jól lehessen vadászni ákármit és akárkit - a meggymagköpködő kaliberek pedig erre egyszerűen nem alkalmasak. Az a 223 Scout alskú puska tök jó, de már semennyire nem Scout, hanem valami más.
/féloff mellék-küldetés OFF

A tommyhoz visszaterve: itt a fegyver amerikaisága - gengszteressége kérdőjeleződne meg egy kicsit. Nincs más odsb.szós pisztolylőszer, ami a kor szelemekmképviseli , max revolver lőszerek - peremesre pedig nehéz lenne megcsinálni. Ha pedig innovatív de nem koncepció idegen kalibert keresünk, akkor inkább 40 S&W vagy 10mm illene hozzá. Őszintén? .45 ACPnél jobb nem kell oda. 8-)

De ez magánvélemény. Meg egyébként is, ki vagyok én hogy ugassak? Senki. Ha másnak másra áll fel, legyen felőlem éjjellátós picatinnyis műanyagmarkolatos 5,7x28 kaliberben desert camo színben átlátszó poliakril tárral :lol:
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Petya357 írta: 2025.05.14. 12:28 Jaja PPSz, PPS, ezeknél precedens is volt rá, meg valahogy filozófiai szinten sem idegen a 9x19. Az kéne. A 9x19 Tommy nem kéne.

/féloff mellék-küldetés ON
A Scoutnàl sem azon szoktam rugózni, hogy jujj mekkora szentségtörés minden ami nem .308 mint ahogy Szent Jeff Cooper megmondta negyven éve - ez ökörség. Az Öreg is haladt a korral, és pl a 7-08 kalibert is támogatta mert egyszerűen vannak országok ahol tilos a hadi lőszer. Sőt, meg a .376 Dragoon lőszert is lenyelte mert kafferbivalyra nem elég a .308. De ha a koncepció azv egy kicsi, kezes, mindenes puska, ami elég erős ahhoz hogy leterítsen kétlábútbút, négylábút, és ad absurdum egyetlen egy szall fegyverrel elfogadhatóan jól lehessen vadászni ákármit és akárkit - a meggymagköpködő kaliberek pedig erre egyszerűen nem alkalmasak. Az a 223 Scout alskú puska tök jó, de már semennyire nem Scout, hanem valami más.
/féloff mellék-küldetés OFF

A tommyhoz visszaterve: itt a fegyver amerikaisága - gengszteressége kérdőjeleződne meg egy kicsit. Nincs más odsb.szós pisztolylőszer, ami a kor szelemekmképviseli , max revolver lőszerek - peremesre pedig nehéz lenne megcsinálni. Ha pedig innovatív de nem koncepció idegen kalibert keresünk, akkor inkább 40 S&W vagy 10mm illene hozzá. Őszintén? .45 ACPnél jobb nem kell oda. 8-)

De ez magánvélemény. Meg egyébként is, ki vagyok én hogy ugassak? Senki. Ha másnak másra áll fel, legyen felőlem éjjellátós picatinnyis műanyagmarkolatos 5,7x28 kaliberben desert camo színben átlátszó poliakril tárral :lol:
Pps-re van 9x19 váltócső.
Marlin M9 is létezik M45-ben, .45 ACP-t tüzel. Mindkettő volt már a kezemben, nem csak hallottam róla.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

jó ha van írta: 2025.05.14. 13:28 Pps-re van 9x19 váltócső.
Ezt mindenki tudja 8-)
jó ha van írta: 2025.05.14. 13:28 Marlin M9 is létezik M45-ben, .45 ACP-t tüzel. Mindkettő volt már a kezemben, nem csak hallottam róla.
Na ezt nem mindenki tudja. Köszi!

Ha már belekeveredett a Marlin - létezik hozzá szigszalagos első irányzék is !
IMG_3849.jpeg
Sztori: egyesületi fegyver, most hétvégén tekertem vissza mert szétesett verseny közben és a csavar nem lett meg. Az egyik előző tulaj ;) beleszakította az egyik csavart, ezért való életben már csak a másik tartotta - es egy hosszú, 32-+ lövéses pálya közben kiesett. Van ilyen.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.05.14. 14:08
Ha már belekeveredett a Marlin - létezik hozzá szigszalagos első irányzék is !
IMG_3849.jpeg

Sztori: egyesületi fegyver, most hétvégén tekertem vissza mert szétesett verseny közben és a csavar nem lett meg. Az egyik előző tulaj ;) beleszakította az egyik csavart, ezért való életben már csak a másik tartotta - es egy hosszú, 32-+ lövéses pálya közben kiesett. Van ilyen.
Szerintem, mint szinte az összes smasszer Marlinnak, annak is volt már vagy 5 gazdája. Ha nem 15.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

jó ha van írta: 2025.05.14. 20:47 Szerintem, mint szinte az összes smasszer Marlinnak, annak is volt már vagy 5 gazdája. Ha nem 15.
Zavaros előélete volt az tuti. A veszprémiek is azt mondják valami gyanús vadásztól vették, azok meg .. hát ki tudja, hogy bánnak a fegyverrel amikor beJägereznek :roll:

:mrgreen:
Popeyeatengeresz
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Popeyeatengeresz »

Fortitu írta: 2025.05.10. 12:09 Nincs sajnos itthon ilyen hüvelyem, próbálj meg szerezni ha tudsz. Valamennyit roll krimpelve legyen meg a kívánt hossz, és ne csillagkrimpes lezárású legyen eredetileg. Elvileg azt is ki lehetne belőle simítani, de ahhoz nincs szerszámom. Valamilyen gyári slug hüvely vszeg alkalmas lehet.
Rendben, köszönöm.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Petya357 írta: 2025.05.14. 11:31 Köszi. Így! 8-) brutálisan jól néz ki, akkora feelinget áraszt, mint … mem is tudom, mihez hasonlíts. De jó, és kéne!
Nem jó és nem kéne - neki elhiszem.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.05.14. 21:07 Zavaros előélete volt az tuti. A veszprémiek is azt mondják valami gyanús vadásztól vették, azok meg .. hát ki tudja, hogy bánnak a fegyverrel amikor beJägereznek :roll:

:mrgreen:
Jobb ízlésű vadász nem issza meg azt a sz.rt...
Azzal az ócska Marlinnal meg tudtommal OB-t nyert valaki, miután a rendes vadász megvált tőle. Szóval annyira azért nem volt szétcseszve a vas. ;)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

jó ha van írta: 2025.05.15. 17:50 Jobb ízlésű vadász nem issza meg azt a sz.rt...
Azzal az ócska Marlinnal meg tudtommal OB-t nyert valaki, miután a rendes vadász megvált tőle. Szóval annyira azért nem volt szétcseszve a vas. ;)
Na látod ebben egyetertünk. Nem a nyíl, hanem az indián ejti el a bölényt ! 8-)
D.Szabi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: D.Szabi »

Újabb upgrade az Arexen. Holnap teszt.
20250516_105735.jpg
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

https://www.waffengebraucht.at/waffen/k ... lr--619659

Ehhez itthon milyen tárolóhely kell és mire lehet beíratni?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.05.16. 18:09 https://www.waffengebraucht.at/waffen/k ... lr--619659

Ehhez itthon milyen tárolóhely kell és mire lehet beíratni?
Kép

Egylövetű .22 LR huzagolt csövű hosszú lőfegyver. Nem értem a kérdést.

Ha nincs meg a 45 cm csőhossz, akkor csak sportcélra lehet beíratni, ha megvan, akkor vadászatra is.

Tárolóhely meg a tök megszokott.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.16. 18:22 Kép

Egylövetű .22 LR huzagolt csövű hosszú lőfegyver. Nem értem a kérdést.

Ha nincs meg a 45 cm csőhossz, akkor csak sportcélra lehet beíratni, ha megvan, akkor vadászatra is.

Tárolóhely meg a tök megszokott.
Nem véletlenül kérdeztem. Ez, így, ebben a formájában elfér a mostani tárolóhelyemen annak ellenére, hogy hosszú fegyvernek minősül. "Rendes" hosszú fegyver tárolót egyelőre nem tudok hová tenni, azaz hivatalosan nincs tárolóm hosszú fegyverre. Akkor most vehetek ilyet vagy nem vehetek ilyet? Tudom biztonságosan tárolni, de nincs külön hitelesített tárolóm a kategóriájához.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.05.16. 18:33 Nem véletlenül kérdeztem. Ez, így, ebben a formájában elfér a mostani tárolóhelyemen annak ellenére, hogy hosszú fegyvernek minősül. "Rendes" hosszú fegyver tárolót egyelőre nem tudok hová tenni, azaz hivatalosan nincs tárolóm hosszú fegyverre. Akkor most vehetek ilyet vagy nem vehetek ilyet? Tudom biztonságosan tárolni, de nincs külön hitelesített tárolóm a kategóriájához.
Én ezt továbbra sem értem.

Van rá érvényes tartásid, minősítésed stb? Van.

Akkor megveszed, kezdeményezed a bejegyzést. Ha a sünnek szívfájdalma van a tárolóhely tekintetében, akkor egyeztet veled egy tárolóhely ellenőrzést.

NINCS olyan a jogszabályban, hogy a jováhagyott tárolóhely az - a jogszabályi megfelelőség megtartásával - nem módosítható az engedélyes által. Ha kisebb lemezszekrényt kicserélsz egy nagyobbra (vagy veszel mellé másikat), és a lőfegyvereid beleférnek, akkor ehhez nagy büdös semmi köze nincs senkinek.

Vagy ha egy másik szobába teszel még egyet és random teszed bele a fegyvereket, ahhoz sincs közük, amíg amúgy szabályosan tudod bennük tárolni.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.16. 18:38 Én ezt továbbra sem értem.

Van rá érvényes tartásid, minősítésed stb? Van.

Akkor megveszed, kezdeményezed a bejegyzést. Ha a sünnek szívfájdalma van a tárolóhely tekintetében, akkor egyeztet veled egy tárolóhely ellenőrzést.

NINCS olyan a jogszabályban, hogy a jováhagyott tárolóhely az - a jogszabályi megfelelőség megtartásával - nem módosítható az engedélyes által. Ha kisebb lemezszekrényt kicserélsz egy nagyobbra (vagy veszel mellé másikat), és a lőfegyvereid beleférnek, akkor ehhez nagy büdös semmi köze nincs senkinek.

Vagy ha egy másik szobába teszel még egyet és random teszed bele a fegyvereket, ahhoz sincs közük, amíg amúgy szabályosan tudod bennük tárolni.
Valamiért az volt a fejemben, hogy kategóriánként - rövid-hosszú - kell külön tárolóhely. Akkor így OK. Megyek is venni egyet. :-)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

AndyA írta: 2025.05.16. 18:48 Valamiért az volt a fejemben, hogy kategóriánként - rövid-hosszú - kell külön tárolóhely. Akkor így OK. Megyek is venni egyet. :-)
Egészségedre.

Volt a kezemben, botrányosan rossznak fogod találni a sütését. Én szoltam 8-)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2025.05.16. 19:56 Egészségedre.

Volt a kezemben, botrányosan rossznak fogod találni a sütését. Én szoltam 8-)
Lehet tényleg egyszerűbb lenne venni egy kis szekrényt. Vagy ha mindenáron a páncélkazetta a kivánt opció, akkor Ruger 10/22 Takedown.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.05.16. 20:01 Lehet tényleg egyszerűbb lenne venni egy kis szekrényt. Vagy ha mindenáron a páncélkazetta a kivánt opció, akkor Ruger 10/22 Takedown.
A Ruger takedown fényévekkel… nem is, parszekekkel jobb fegyver. A Little Badger Keserű Művek minőség, és sütés. Szemeztem vele a , de visszaadtam.

Ízlések, és pofonok.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.05.16. 20:51 A Ruger takedown fényévekkel… nem is, parszekekkel jobb fegyver. A Little Badger Keserű Művek minőség, és sütés. Szemeztem vele a , de visszaadtam.

Ízlések, és pofonok.
Ellenben sehol sem találok eladót...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

AndyA írta: 2025.05.16. 21:37 Ellenben sehol sem találok eladót...
Fagyisbolt, Fót. Hívd fel őket.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.05.16. 23:21 Fagyisbolt, Fót. Hívd fel őket.
Savage A22 Takedown van listán, de nincs készleten.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.05.16. 20:01 Lehet tényleg egyszerűbb lenne venni egy kis szekrényt. Vagy ha mindenáron a páncélkazetta a kivánt opció, akkor Ruger 10/22 Takedown.
Csak a Ruger 10/22 az egy öntöltő puska, és a belinkelt labanc egylövetű-hirdetésen ott van a legfontosabb mondat: "Frei ab 18 Jahren erhaltlich!"
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.17. 07:37 Csak a Ruger 10/22 az egy öntöltő puska, és a belinkelt labanc egylövetű-hirdetésen ott van a legfontosabb mondat: "Frei ab 18 Jahren erhaltlich!"
Bármilyen C-kat fegyver a labancoknál frei ab 18 jahre, úgyhogy ezen nem múlik.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.05.17. 08:13 Bármilyen C-kat fegyver a labancoknál frei ab 18 jahre, úgyhogy ezen nem múlik.
De az _öntöltő_ puska B-kat.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.17. 08:19 De az _öntöltő_ puska B-kat.
Az esetemben mindegy. :-)
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

háháháááá mindennapi lbaszásunkat add meg nekünk :)

Kis Csucska!!! hol van a Bel CZ tárja ? :)
Válasz küldése