A változatosság kedvéért NemOFF
A múlt héten egy nemet-magyar vállalatoknak szoló rendezvényen vettem reszt. Nemkatonai, nemfegyveres, 100% üzleti - de a legnagyobb meglepetésemre valahogy mégis odakeveredett a Dynamit Nobel Defense. Mivel nyilvánosan prezentáltàk a prezentálandót, olyan szinten nem hadititok a folyamat hogy youtube videók vannak róla, es külön standon állítottak ki, meg adtak prospektust- nagyon remélem, hogy a békeszerető országunk rettenthetetlen vezetői nem vetnek emiatt a hír miatt tömlöcbe
Tudtátok, hogy a Dynamit Nobel vállról indítható rakéta vetőt fog gyártani, Vecsésen? A reptér mellett épül a gyár, már félig keszen áll a csarnok. Hi tech folyamat, nem lesznek hömpölygő tömegek - néhány tucat munkavállalóval számolnak.
De na, azért több fórumtársat is el tudnék képzelni minőségbiztosítóként, netán tesztmérnökként

nem mindegy hogy most mi a meló: mérőhengerből kék vizet kell önteni végtelenül sok intimbetétre

, vagy egész nap dummy panzerfaustos próbalövésekkel ellenőrizni egy vetőcsövet.
Annyit tudtam meg a standon, hogy
1. ez majd nem olyan okos rakétát lő mint a Javelin vagy az NLAW, hanem butább, inkább a Carl Gustav alternatívája. Cserébe sokkal olcsóbb, és mindent is lehet lőni vele - füst, bunker buster, repesz, minden. Univerzális gyalogsági rakétavető. A páncéltörő rakéták nem aktívak, a saleses szerint IFV , tank ellen 200-300 m a max távolság aminél reális a biztos találat. Teljesen meggyőzött - most már nagyn szeretnék egy ilyet, el is férne a fegyverszobában - de attól tartok nem ítnák be a barnskönyvbe, nincs rá minősítésem
Ezt gugliztam hozzá:
https://dn-defence.com/schulterwaffen/
2. Azt mondták, hogy az MH már vett is ilyet 2022-ben. nyilván meg nem magyar gyártás, de már van belőle idehaza.
Ez az egész csak nekem volt új? Mert nem láttam akkora hírverést, mint az ugrásra kész hiúzról

külön megkérdeztem, hogy ezt most akkor bizalmas? Nem nem, minden pozitív hírnek örülnek, írjak csak róla nyugodtan, nekik is kell a píár.
Szerintem ez tök jó hír. És jó munkalehetőség lehet, akár Nektek is, és ez egy komoly német cég, komoly termekkel. Sexy , európai kaliberű védelmi projekt. Ehhez képest nagy a kuss.